Jump to content

LG Optimus L9 (P760)

aenaos15
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Εφόσον ανοίγει έστω και στη recovery θέλω να πιστεύω ότι υπάρχει τρόπος να το επαναφέρεις.

Άπλα θα πρέπει να ασχοληθεί κάποιος έμπειρος.

Δοκίμασε πάντως και σε άλλο υπολογιστη μήπως και το αναγνωρίσει.

Μου έχει τύχει παρόμοια φάση με ένα tablet.

• Απαντήσεις 400
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Για πέταμα σίγουρα δεν πάει, στην χειρότερη θα πας στο SERVICE και θα πληρώσεις ένα μικρό ποσό για επαναφορά. Αλλά αφού λες ότι ξεκινάει σε Recovery, γιατί δεν βάζεις μια custom (όποια να ναι) στην SD, και μετά install .zip from SD? Υποθέτω ότι γνωρίζεις πως δουλεύει το CWM?

Edit: δεν χρειάζεται να συνδέσεις το τηλέφωνο στον υπολογιστή, βάζεις την SD σε ένα card reader, copy-paste το .zip "χύμα" στην κάρτα για να το "δει" το cwm και είσαι έτοιμος. Βάζεις την κάρτα στο τηλέφωνο, ξεκινάς σε recovery κ.λ.π.

Edited by fufutos

Ήταν αρκετά τα μηνύματα που ανταλλάξαμε και μάλλον δεν τα είδες όλα.

Σε προηγούμενη σελίδα ανάφερε ότι δοκίμασα και κάποια "CM nightly" απο την SD άλλα του παρουσιάζει μία απο τα ίδια.

Μετά την εγκατάσταση ξεκινάει, μέχρι τη recovery μόνο.

Κατι πρεπει να παιζει με τους drivers γιατι οταν το συνδεω το κινητο ενω ειμαι στο cwm για να περασω μεσω kdz το λογισμικο που βγαζει θαυμαστικο στην διαχειρηση συσκευων με την ονομασια LGE U2 USB.Ενω εχω κατεβασει απο το site της lg τους drivers και τους εχω περασει σε 3 διαφορετικους υπολογιστες..Καμια ιδεα?

Κάνε μια "κουτουράδα", κατέβασε το moborobo που βρίσκει αυτόματα τους drivers ,τους κατεβάζει και τους εγκαθιστά όταν συνδέσεις το κινητό. Το λέω αυτό γιατί αλλάζοντας την rom, ενδεχομένως οι drivers της LG να είναι πλέον ακατάλληλοι. Που ξέρεις μπορεί να δουλέψει. Πες μας τι έγινε...

Προς Aristodikos και κάθε άλλον ενδιαφερόμενο:

Πριν ξεκινήσουμε πάμε στην συσκευή και από "ρυθμίσεις -> Επιλογές προγραμματιστή" ενεργοποιούμε τον εντοπισμό σφαλμάτων usb και από "ρυθμίσεις -> ασφάλεια" την εγκατάσταση εφαρμογών από άγνωστες προελεύσεις

Το moborobo είναι μια δωρεάν "σουίτα" διαχείρισης κινητών, googlάρουμε για την τελευταία έκδοση. Το κατεβάζουμε και το εγκαθιστάμε, συνδέουμε την συσκευή και μόλις την δει κατεβάζει τους drivers και τους εγκαθιστά (καλό είναι να κάνουμε ένα restart). Στην συνέχεια ξεκινάμε για root με το ZuoDashi το οποίο επίσης αναγνωρίζει αυτόματα όλα τα κινητά κ.λ.π., αλλά υπάρχει ένα "θεματάκι"... κυκλοφορεί μόνο στα κινέζικα! Οπότε το κατεβάζουμε από εδώ http://static.opda.com/zhuodashi/Zhu....2.9-setup.exe και ακολουθούμε τις οδηγίες (είναι copy paste από άλλο post μου).:

Στον υπολογιστή, εγκαθιστούμε το ZhuoDaShi τρέχοντας το exe – θα δημιουργήσει και το σχετικό shortcut στην επιφάνεια εργασίας.

Συνδέουμε την συσκευή και τρέχουμε το πρόγραμμα στον υπολογιστή, οπότε θα την αναγνωρίσει – βλέπουμε το όνομά της στην κεντρική περιοχή της βασικής καρτέλας (home) του προγράμματος .

Κάτω αριστερά θα δούμε ανάμεσα στα κινέζικα την λέξη ROOT στα αγγλικά. Αν είναι κόκκινη, πάμε στο εικονίδιο εργαλεία (με το κατσαβίδι και το κλειδί) πάνω δεξιά, το πατάμε και στην καρτέλα που ανοίγει στην 2η σειρά “root” πατάμε το πρώτο εικονίδιο (V). Ξεκινάει η διαδικασία και μετά από κάμποση ώρα, είμαστε εντάξει. Πάμε στην πρώτη καρτέλα (home), όπου κάτω αριστερά η λέξη ROOT έχει γίνει πράσινη.

Σε περίπτωση που ξεκινώντας η λέξη ROOT είναι πράσινη, και εφόσον έχουμε ελέγξει με την εφαρμογή root checker από το google play ότι δεν είμαστε root, συμβαίνει το περίεργο να έχουμε μια μεσοβέζικη κατάσταση που συναντάμε σε αρκετές «κινεζιές». Πάμε λοιπόν στο εικονίδιο εργαλεία, πατάμε και στην καρτέλα που ανοίγει στην 2η σειρά “root” πατάμε το 2ο εικονίδιο (Χ) unroot. Τρέχουν κάποια πράγματα, και όταν τελειώσουν, πάμε πάλι στην αρχική καρτέλα (home), όπου κάτω αριστερά η λέξη ROOT έχει κοκκινίσει. Τώρα ξαναπάμε στην οθόνη με τα εργαλεία, και στην 2η σειρά “root” πατάμε το πρώτο εικονίδιο (V) , ξεκινάει πάλι η διαδικασία και μετά από λίγο είμαστε έτοιμοι.

Τελειώσαμε? Όχι , πρέπει να εγκαταστήσουμε και το BusyBox στην συσκευή μας: πάμε play store βρίσκουμε το BusyBox installer και το βάζουμε. Μετά τρέχουμε το Root Checker και αν όλα πήγανε καλά θα δείτε πανευτυχείς την επιβεβαίωση με πράσινα γραμματάκια…

Αν δεν πιάσει με την πρώτη φορά ξαναδοκιμάστε άλλη μια μπορεί να γίνει την 2η. Επειδή ΔΕΝ ξέρω αν δουλεύει με όλα τα firmware καλό θα ήταν όσοι το επιχειρήσετε να μας πείτε τι έγινε...

Edit: το ZoneAlarm antivirus και κάποια άλλα ίσως δουν ύποπτα αρχεία στο ZuoDashi. Αγνοήστε το μέχρι να κάνετε την δουλειά σας και μετά μπορείτε να το απεγκαταστήσετε με ένα καλό πρόγραμμα που θα "σκουπίσει" όλα τα απορρίμματα...

για 20c & 20d δν επιασε. Αν το έκανες έτσι το ροοτ σου πές μας ποιο firmware ειχες το περάσω για να το κάνω ροοτ. Έλεος έχω αγανακτήσει με ... 2 μηνες το προσπαθώ τι σκατα γίνετε....

Είμαι σε 20Β αλλά είχα root (unlocked bootloader) από πρίν. Απλά είπα μήπως το moborobo έβλεπε το τηλέφωνο σου...

Είμαι σε 20Β αλλά είχα root (unlocked bootloader) από πρίν. Απλά είπα μήπως το moborobo έβλεπε το τηλέφωνο σου...

λοιπον φιλε fufotus,

το ροοταρισα το κιν αλλα όχι έτσι κατέβασα ένα apk που λεγετε LGPwn.apk το οποίο είναι άψογο. Έκανα ροοτ σε χρόνο ρεκόρ και χωρις περαιτέρω πράγματα...τα έκανε όλα μόνο του. Το πρόβλημά μου για να ολοκληρωθεί το πακέτο και να τελειώνω επιτέλους με το κινητό είναι o bootloader.....Δεν μπορώ να τον ξεκλειδώσω με τίποτα. Ακολούθησα σχεδόν όλους τους οδηγούς από αυτούς τους ανοικτομάτηδες xda και τίποτα. Μάλιστα τα έλεγα και με έναν τύπο που ξηγήθηκε σπαθί εκεί μέσα (του έβγαλα την παναγία στις ερωτίσεις) αλλά και πάλι τίποτα και έλεγα μήπως είχες κι εσύ μία ιδέα. Αν καταφέρω να τον σπάσω και ολοκληρώσω το κινητό έτσι όπως θέλω έχω ορκιστεί να γράψω πλήρη οδηγό βήμα βήμα να τον καταλαβαίνει ακόμα κι αυτός που ξαφνικά από κινητό philips shavy βρέθηκε να έχει smartphone....

έχω πήξει φίλε δεν ξέρω τι άλλο να δοκιμάσω. Ειλικρινά αν μου έλεγες πως κατάφερες να το σπάσεις (ακόμα και teamviewer σου δίνω αν θέλεις)

Είμαι εκτός βάσης οπότε δεν έχω πρόσβαση στα αρχεία μου - και βέβαια δεν θυμάμαι τι έχω κάνει γιατί από τότε έχω ρουτάρει 1-2 συσκευές ακόμα. Θα επιστρέψω, αλλά στο καπάκι φεύγω για εξωτερικό. Οπότε αν έως αρχές Σεπτέμβρη δεν βγάλεις άκρη, θα το ψάξουμε παρέα...

Είμαι εκτός βάσης οπότε δεν έχω πρόσβαση στα αρχεία μου - και βέβαια δεν θυμάμαι τι έχω κάνει γιατί από τότε έχω ρουτάρει 1-2 συσκευές ακόμα. Θα επιστρέψω, αλλά στο καπάκι φεύγω για εξωτερικό. Οπότε αν έως αρχές Σεπτέμβρη δεν βγάλεις άκρη, θα το ψάξουμε παρέα...

Μακάρι να μπορούσα να περιμένω ρε φιλαράκι αλλα μέχρι τέλος του μήνα φεύγω ταξίδι (είμαι ναυτικός) και δεν ξέρω αν θα μπορέσουμε να το ψάξουμε παρέα. Σ ευχαριστώ για όλα πάντως

Μια ερωτηση παιδια:

Το κινητο αυτο αν το αγορασω σημερα, θα ειναι με ics, out of the box, ετσι δεν ειναι;

Προφανως, επειδη εχει ερθει η επισημη αναβαθμιση σε jb θα μπορεσω με το προγραμμα της LG (κατι σαν το kies της samsung, αληθεια πως λεγεται το προγραμμα;) να το αναβαθμισω, σωστα;

Με την σναβσθμιση γινεται κσλυτερο το κινητο; Μηπως γινεται πιο αργο;

Το ρωταω γιατι ως κατοχος του Ace 2 της Samsung, με το που σναβαθμισα με την επισημη jb εκδοση, το τηλεφωνο εχασε μερος της ram και εγινε πιο αργο.

Ευχαριστω

Το κινητό γίνεται λίγο πιο smooth, και αλλάζουν (προς το καλύτερο) τα γραφικά του, κατά τα λοιπά ίδια γεύση. Αν ενδιαφέρεσαι για root, κάντο πριν την αναβάθμιση και πέρνα cwm , το οποίο ΔΕΝ σβήνει με την αναβάθμιση, ενώ το root χάνεται. Έτσι θα έχεις την δυνατότητα να φλασάρεις "έτοιμες" root rom, ώστε να αποφύγεις προβλήματα...

Καλησπέρα σε όλους!

Σκέφτομαι να αγοράσω το L9 και με προβληματίζουν διάφορα, αφού θα είναι πρώτη μου φορά που θα πάρω android...

Συγκεκριμένα, αναρωτιέμαι αν γίνεται να παίρνει τις επαφές και τις καρτέλες του Outlook, τις οποίες έχω με πολλές πληροφορίες για τον καθένα στο PC μου και χρησιμοποιώ απροβλημάτιστα με το ήδη υπάρχον κινητό μου, μέσω συγχρονισμού.

Επίσης, θα ήθελα τη γνώμη όποιων γνωρίζουν, σχετικά με την άλλη μου εναλλακτική δυνατότητα που σκέφτομαι, το Samsung Galaxy SIII mini.

Αναρωτιέμαι, επίσης, αν η LG είναι αξιόπιστη στα κινητά της και τί υποστήριξη παρέχει ως τώρα, σε -ό μη γένοιτο- προβληματική κατάσταση. Είναι εύκολη η πρόσβαση στην εταιρία ή θα ψάχνουμε από τον Άννα, στον Καϊάφα και πάει λέγοντας;

Γνωρίζω πως η Samsung έχει κάνει πολύ καλό όνομα στην αγορά και σκέφτομαι αν αυτό οφείλεται στην σταθερή -ενδεχομένως- ποιότητα των συσκευών της και την υποστήριξη που προσφέρει.

Γενικώς δεν είμαι της άποψης, μόνο και μόνο αν κάποιο μοντέλο απλώς "αξίζει το λεφτά του", αφού και 50 ευρώ να δώσεις, αν το μοντέλο είναι "μάπα", τα χρήματά σου τα χάνεις!

Πιστεύετε πως το να αγοράσεις ένα μοντέλο LG θεωρείται ρίσκο, αφού δεν έχουν χρησιμοποιηθεί τόσο πολύ, όπως τα Samsung, για παράδειγμα;

Συγνώμη αν σας κουράζω, αλλά θα εκτιμούσα πολύ τις απόψεις σας...

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Πήγαινε να τα δείς από κοντά, είναι πολύ διαφορετικά σε μέγεθος. Ποιοτικά το τηλέφωνο είναι καλό, ανέκαθεν ήταν καλή η LG, απλά είχε ελλειπή υποστήριξη σε αναβαθμίσεις λειτουργικού σε σχέση με την Samsung. Αυτό άλλαξε εδώ και κάμποσο καιρό, με αποτέλεσμα να μην τους προλαβαίνουμε. Για παράδειγμα η τρέχουσα έκδοση είναι η 20D, ενώ προσωπικά έχω παραμείνει στην 20Β απλά επειδή βαριέμαι την διαδικασία root. Αν βέβαια δεν κάνεις root η αναβάθμιση γίνεται ΟΤΑ σχεδόν αυτόματα.

Πότε βγήκε η 20D και δεν την είδα;

Στη σελίδα με όλες τις εκδόσεις έχει την 20B, 20C και μετά έχει την 20H.

Εγω πάντως στην 20C είμαι με root και ειλικρινά το σκέφτομαι να περάσω την 20Η με την KDZ μέθοδο.

Έχει βγεί για ορισμένες (μη ευρωπαϊκές) χώρες πριν την H. Τι λέει αυτή η τελευταία, έχουμε τίποτα συγκλονιστικό ή να μείνω στην Β?

Παιδια εχει σημασια για μενα στο να αγορασω αυτην τη συσκευη, που και καλη ειναι και οικονομικη:

Για να το ξεκαθαρισουμε:

Το τηλεφωνο μετα απο ανσβαθμιση απο ics που εχει απο τη μανα του σε jb, μου λετε οτι ειναι καλυτετο ή εστω το ιδιο, παντως δεν ειναι χειροτερο σε επιδοσεις σε σχεση με ics. Το λεω καλα;

Εγω την πατησα με το samsung ace 2 που πηρε jb απο gb και σερνεται ισως λογω χαμηλς ram. Μην την πατησω και με αυτο.

• The title was changed to LG Optimus L9 (P760)