Jump to content

myphone POLL: Πόσο σημαντική θεωρείτε την ύπαρξη microSD στα smartphone;

DJDB
 Κοινοποίηση

Πόσο σημαντική θεωρείτε την ύπαρξη microSD υποδοχής στο smartphone σας;  

817 members have voted

1. 1. Πόσο σημαντική θεωρείτε την ύπαρξη microSD υποδοχής στο smartphone σας;

• Πολύ σημαντική, αποτελεί βασικό κριτήριο αγοράς
      305
    • Αρκετά σημαντική, χωρίς να επηρεάζει πάντα την τελική μου απόφαση
      401
    • Καθόλου σημαντική, δεν κοιτάζω καν αν υπάρχει
      111
    • Δεν γνωρίζω / δεν απαντώ
      0

Recommended Posts

• Απαντήσεις 131
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Οποιος ειναι καλυμένος με 16gb μαλλον δεν του χρειαζεται το smartphone και χαλαει αδικως τα χρηματα του. Παρε ενα dumbphone ρε αδερφε με 30-40 ευρώ και θα είσαι το ίδιο καλυμμένος. Το κινητο ΕΙΝΑΙ υπολογιστης πλεον και οχι δεν θελω να κουβαλαω κιλα μηχανιμα μαζι μου οταν μπορω να κανω το ιδιο καλα μια δουλια με κατι που το εχω στην τσέπη.
[sIGPIC][/sIGPIC]

το κινητό είναι υπολογιστής??? μάλιστα.... :X

εγώ που είμαι καλυμένος και με 8 πρέπει να πάω σε Super stupid phone? :p

τώρα και τα Mp3 players έγιναν βαρια...(!!!) :D

αυτο που βγαινει σαν συμπερασμα ειναι οτι το θεμα της μνημης και της υπαρξης sd card υποστηριξης ειναι καθαρα θεμα προσωπικων αναγκων.....ΑΛΛΑ...... η ελλειψη της σε συσκευες οπου διαφημηζονται για....

την ποιοτητα αναπαραγωγης μουσικης

ποιοτητα βιντεο

ποιοτητα φωτογραφιων

ικανοτητα χρησης για ''παιξιμο'' παιχνιδιων (σουπερ ντουπερ επεξεργαστες και graphic chip)

εεεε τοτε η ελλειψη ''ικανης'' μνημης η η δυνατοτητα επεκταση της ειναι μεγαλο φαουλ και ολες οι δικαιολογιες ειναι για να εχουμε κατι να λεμε

Οποιος ειναι καλυμένος με 16gb μαλλον δεν του χρειαζεται το smartphone και χαλαει αδικως τα χρηματα του. Παρε ενα dumbphone ρε αδερφε με 30-40 ευρώ και θα είσαι το ίδιο καλυμμένος. Το κινητο ΕΙΝΑΙ υπολογιστης πλεον και οχι δεν θελω να κουβαλαω κιλα μηχανιμα μαζι μου οταν μπορω να κανω το ιδιο καλα μια δουλια με κατι που το εχω στην τσέπη.

Μάλλον πρέπει να καταλάβεις ότι δεν είναι όλοι οι χρήστες ακριβώς σαν και εσένα, οπότε μην είσαι τόσο απόλυτος στη λογική σου. Τι να κάνουμε που θέλουμε/χρειαζόμαστε smartphone χωρίς να χρειαζόμαστε 64 giga storage;!

αυτο που βγαινει σαν συμπερασμα ειναι οτι το θεμα της μνημης και της υπαρξης sd card υποστηριξης ειναι καθαρα θεμα προσωπικων αναγκων.....ΑΛΛΑ...... η ελλειψη της σε συσκευες οπου διαφημηζονται για....

την ποιοτητα αναπαραγωγης μουσικης

ποιοτητα βιντεο

ποιοτητα φωτογραφιων

ικανοτητα χρησης για ''παιξιμο'' παιχνιδιων (σουπερ ντουπερ επεξεργαστες και graphic chip)

εεεε τοτε η ελλειψη ''ικανης'' μνημης η η δυνατοτητα επεκταση της ειναι μεγαλο φαουλ και ολες οι δικαιολογιες ειναι για να εχουμε κατι να λεμε

Ακριβώς! μπορεί να μην χρειαζόμαστε όλοι μας την έξτρα μνήμη, αλλά οι δυνατότητες είναι για να αξιοποιούνται..

[sIGPIC][/sIGPIC]

goto fail;

goto fail;

Προσωπικά επειδή έχω μέσα πολλές φωτογραφίες και τραβάω αρκετά βιντεάκια σε φουλ ανάλυση + και την μουσική , για την δική μου χρήση ενός SMARTPHONE (το τονίζω γιατί κάποιοι ακόμη δεν μπορούν να καταλάβουν τι θα πει αυτό, πως είναι δηλαδή μία πολυσυσκευή ) , πλέον το όριο είναι τα 32 GB . Όπως όταν είχα το HOX ήμουν οκ και στο S3 που έχω τώρα μια 16άρα του έχω βάλει , άρα σύνολο 32 και είμαι καλυμμένος.

[sIGPIC][/sIGPIC]

flickr-htc one black

cyber gull

Προσωπικά τα 16GB μου είναι υπεραρκετά.

Το ιδανικό θα ήταν οι συσκευές χωρίς sd να ξεκινάνε από τα 32GB.

Are you with Us?

αν θες μινι υπολογιστή δεν παίρνεις κινητό (smartphone) αλλά όντως μινι υπολογιστή (laptop/tablet) γιατί οι λειτουργίες των Smartphones δεν θα φτάσουνε ποτέ τους Η/Υ ώστε να θεωρούνται mini Η/Υ. μην συγχέουμε τα πράγματα.

NAI δε θα φτασουν ποτε!! τα εχουν φτασει αλλα μαλλον δε το εχεις καταλαβει... και σε κανα 2 με 3 χρονια ισως ειναι ισαξια αν οχι και καλυτερα... οι υπολογιστες.. μαλλον δε θα φτασουν ποτε τα σμαρτφονς... εγω το pc το ανοιγω αναγκαστικα μονο για να περναω φωτο και βιντεο απτο κινητο στο pc για να μη χαθουν.. ΝΟΤΕ 2 IS OYT THERE..

S10+ <3

Nokia 6110, Motorola startac, Ericsson t10s,Nokia 3330

Sony Ericsson T68i , sagem my v-75, Sony Ericsson k800i, Nokia n82, Motorola a1200, lg ku990i, sony Ericsson satio, Nokia n8, lg optimus 2x,Samsung galaxy s3, galaxy note 2,note 3, note 4, lg g3, huawei p8lite, s7 edge , s8+, s9+, s10+

NAI δε θα φτασουν ποτε!! τα εχουν φτασει αλλα μαλλον δε το εχεις καταλαβει... και σε κανα 2 με 3 χρονια ισως ειναι ισαξια αν οχι και καλυτερα... οι υπολογιστες.. μαλλον δε θα φτασουν ποτε τα σμαρτφονς... εγω το pc το ανοιγω αναγκαστικα μονο για να περναω φωτο και βιντεο απτο κινητο στο pc για να μη χαθουν.. ΝΟΤΕ 2 IS OYT THERE..

Τελικά τα έφτασαν, θα τα φτάσουν ή θα τα ξεπεράσουν θες να μας πεις?

Θα σε προλάβω. Τίποτα από τα παραπάνω δεν συνέβη κι ούτε θα συμβεί.

Το καθένα είναι για τη δουλειά του. Και ποτέ δεν θα αντικατασταθεί εξ' ολοκλήρου, παρά μόνο ως προς μεμονωμένες λειτουργίες.

Που είσαι ρε Θανάση να δεις τι λένε και τι έλεγες Χριστούγεννα του 2002..

If it isn't Amstrad, it isn't good enough

Amstrad CPC 6128, Zilog Z80, 4 MHz, 128 kb RAM, 64 kb ROM, 27 colours (16 on screen) 3+1 sound channels, Disk Drive 3" 178k, AMSDOS-CP/M

Όσα και να έχει η συσκευή είναι πολύ εύκολα να καταστραφούν.

Ενώ άμα υπάρχει εξωτερική αποθηκευτική μονάδα έχεις το κεφάλι σου λίγο πιο ήσυχο.

www.2ospbyron.gr

Προσωπικά επειδή έχω μέσα πολλές φωτογραφίες και τραβάω αρκετά βιντεάκια σε φουλ ανάλυση + και την μουσική , για την δική μου χρήση ενός SMARTPHONE (το τονίζω γιατί κάποιοι ακόμη δεν μπορούν να καταλάβουν τι θα πει αυτό, πως είναι δηλαδή μία πολυσυσκευή ) , πλέον το όριο είναι τα 32 GB . Όπως όταν είχα το HOX ήμουν οκ και στο S3 που έχω τώρα μια 16άρα του έχω βάλει , άρα σύνολο 32 και είμαι καλυμμένος.

οταν βλεπω σε τετοιο forum την λεξη κινητο τηλεφωνο και να εννοουν ενα smartphone γελαω απιστευτα.

κινητο τηλεφωνο ειναι αυτο https://www.google.gr/search?hl=el&tok=GW5k01c8j4ASjwb-G8kBPQ&cp=7&gs_id=s&xhr=t&q=%CE%BD%CE%BF%CE%BA%CE%B9%CE%B1+100&bav=on.2,or.r_gc.r_pw.r_cp.r_qf.&bpcl=38625945&biw=1280&bih=685&um=1&ie=UTF-8&tbm=isch&source=og&sa=N&tab=wi&ei=VmSmUP3lJpDDswbmkoCIDw

και αυτα ειναι smartphone https://www.google.gr/search?hl=el&tok=GW5k01c8j4ASjwb-G8kBPQ&cp=7&gs_id=s&xhr=t&q=%CE%BD%CE%BF%CE%BA%CE%B9%CE%B1+100&bav=on.2,or.r_gc.r_pw.r_cp.r_qf.&bpcl=38625945&biw=1280&bih=685&um=1&ie=UTF-8&tbm=isch&source=og&sa=N&tab=wi&ei=VmSmUP3lJpDDswbmkoCIDw#um=1&hl=el&tbm=isch&sa=1&q=smartphone&oq=smartphone&gs_l=img.3..0l10.21358.24075.0.24208.10.5.0.5.5.0.282.1034.0j3j2.5.0...0.0...1c.1.msQ6YHNlsFE&pbx=1&bav=on.2,or.r_gc.r_pw.r_cp.r_qf.&fp=1066534e0b2a1925&bpcl=38625945&biw=1280&bih=685

τι κοινο εχουν? οτι και τα 2 περνουν τηλεφωνο και στελνουν μηνυματα.

οι καρτες sd ειναι καλες αλλα το κακο ειναι οτι ειναι μονο για multimedia χρηση.

οποιος θελει να εχει 10000 mp3s στο smartphone του και 5000 φωτογραφιες και 10 ταινιες οκ.

οποιος δεν ασχολειται με αυτα τοτε δεν του χρειαζεται. ειπαμε ολα ειναι θεμα αναγκης.

τωρα θα μου πεις τι αναγκη εχεισ τα 10000 τραγουδια? για να πας για jogging? 1 μηνα συνεχομενα θα τρεχεις?

οχι αλλα μπορει να τα θελεις. ο καθενας εχει διαφορετικες αναγκες.

αν ειχαμε ολοι τις ιδιες τοτε θα υπηρχε 1 μοντελο τηλεφωνο με συγκεκριμενα χαρακτηριστηκα.

τωρα γτ ολες οι εταιριες ακολουθουν το δρομο της apple μακαρι να το μαθαιναμε καποτε.

iphone xs max ipad 6th gen

16GB ειναι ιδανικα για NAND, απο εκει κ περα υπαρχει το USB OTG οπου ο καθενας βαζει το φλασακι του ή τον δισκο του με τα 2 TB αν θελει να εχει ταινιες και multimedia...

Μην ξεχναμε οτι ακομα και class16 SD δεν φτανει σε ταχυτητες μια NAND ενος κινητου, οποτε η καθε μνημη ειναι για αλλη χρηση...

ποτε δε γεμισα ολο τον αποθηκευτευτικο χωρο οτι συσκευη και να ειχα. με εχει βολεψεο και το droobox οποτε εχει δεν εχει sd ενα κ το αυτο. οσοι την θεωρουν απαραιτητη απλα να επιλεξουν συσκευη με αυτη τη δυνατοτητα.

Είναι το ίδιο περίπου με το led, αλλά αλλιώς..

Το σωστό και το καλό είναι να υπάρχει, ακόμα και αν δεν την χρειαζόμαστε στα αλήθεια ή αλλίώς μπορούμε να ζήσουμε και χωρίς αυτή. Εκτός από ψυχολογικούς λόγους ακόμα και αν η ενσωματωμένη μνήμη είναι "αρκετή" αποτελεί και απαραίτητο εργαλείο στα φωτοκινητά (hd video=πολλά gb) αλλα και για λόγους backup (όταν πχ κάνει μπλούμ το κινητό και δεν ξανα-ανοίγει τα mydocs, οι εικόνες, βιντεο, μουσική θα είναι στην SD ίσως και κάποιο vcard αντίγραφο των επαφών μου. ;)

Παρόλα αυτά θα μπορούσα να ζήσω και χωρίς αυτή αν και αισθανόμουν κάπως περίεργα. Στο Omnia I που είχα, είχε 8gb μνήμη δικιά του πέραν της SD. Η αλήθεια είναι ότι ποτέ δεν χρειάστηκα την SD, αλλά πάντα ένιωθα άνετα που υπήρχε. Επειδή πολλοί αγοράζουν ΚΑΙ με το συναίσθημα καλό είναι οι εταιρίες να μην την αφαιρέσουν.

από Ericsson GF 788 ξεκινήσαμε μη σου πω από motorola c520.. By Keysmith

επειδή δεν θέλω να χάνω τα "αρχεία μου"τα προγράμματα που πλήρωσα πχ.πλοήγηση και να μπορώ να φλασάρω με costum rom την συσκευή μου χωρίς υπολογιστή

μάλλον δεν μπορώ να ζήσω χωρίς εξωτερικό μέσο αποθήκευσης γιατί να μένω σε αυτά που δίνει ο κάθε κατασκευαστής 2-8-32-64 όταν μπορώ να προσθέσω άλλα τόσα

και αν σκεφτείτε ότι πλέον κυκλοφορούν παιχνίδια με 2+gigabit data ποιος δεν θα ήθελε 64+32 και θα επέλεγε μόνο 64;

http://th828.photobucket.com/albums/zz209/junnie23/th_superman-logo-pic.jpg

Άποψή σου , σεβαστή. Για μένα είναι εντελώς αντίθετα.

Φυσικά όπως βλέπεις έχω το ΝΟΤΕ2 άρα είμαι κάπου ανάμεσα σε smartphone/tablet

Εσύ μπορεί να είσαι οκ με τα 8 γίγα , εγώ και πολλοί άλλοι όμως όχι.

Το ζήτημα είναι πως για να κάνεις πλήρη χρήση της συσκευής και των δυνατοτήτων της σίγουρα τα 8 δεν φτάνουν.

Αν δεν βγάζεις φωτογραφίες και βίντεο , δεν έχεις gps , δεν ακούς μουσική , δεν έχεις μερικά παιχνίδια για όταν πρέπει να περάσει η ώρα , τότε ναι , είναι αρκετά. Αλλά σίγουρα δεν κάνουν όλοι την δικιά σου χρήση. Κάποιοι από μας αγοράζουν μια καλή συσκευή για αν αποφύγουν την αγορά 4-5 ακόμα.

Όπως και να έχει , με οριακά γεμάτη μνήμη είσαι περιορισμένος.

Άποψή μου αυτή. Δεν νομίζω πως συγχέω τίποτα.

Σε fashion τηλέφωνο θα συμφωνήσω. Γενικά όμως είμαι υπέρ του τηλεφώνου που αλλάζει μπαταρία και sd , άρα το πίσω καπάκι το θεωρώ λογικό. Σίγουρα με unibody κατασκευή μπορείς να κάνεις πιο όμορφο τηλέφωνο , αλλά κατά την προσωπική μου άποψη θυσιάζεις πολλά.

Ακριβως οπως τα ειπες. ..

ούτε κρύο ούτε ζέστη. Αυτό που με ενδιαφέρει είναι να έχει πάνω από 8 gb χώρο. Τώρα το αν τον έχει σε SD κάρτα ή ενσωματωμένο μου είναι αδιάφορο...

Τελικά τα έφτασαν, θα τα φτάσουν ή θα τα ξεπεράσουν θες να μας πεις?

Θα σε προλάβω. Τίποτα από τα παραπάνω δεν συνέβη κι ούτε θα συμβεί.

Το καθένα είναι για τη δουλειά του. Και ποτέ δεν θα αντικατασταθεί εξ' ολοκλήρου, παρά μόνο ως προς μεμονωμένες λειτουργίες.

MONO ΕΣΥ δε καταλαβες που το παω? τα τελευταια μοντελα βλεπε νοτε 2 (και αλλα μοντελα) εχουν φτασει κατα τη γνωμη μου ενα pc.. τι εννοω... κατεβαζεις χαλαρα ταινιες προχθες που βρεθηκα σε καλη συνδεση κατεβασα αρχειο 500mb !σε 5με 6 λεπτα! ιντερνετ τρεχει του σκοτωμου αλλαγη σελιδας κτλ. ειναι τετραπυρηνο με 2 gb ram ziparei χεζιπαρει αρχεια, skype δουλευει αψογα οπως και το facebook email κτλ ταινιες βλεπω χαλαρα στην φανταστικη του οθονη (οσοι ειδαν λιγο απο καποια ταινια που εχω ειπαν αυτο δειχνει καλυτερα απτο λαπτοπ τους) τα παιχνιδια του εχουν ξεπερασει το playstation portable και συντομα μεσα σε 2 με 3 χρονια ισως και το ps vita( τα επομενα smartphones)... αρα και καποιου υπολογιστη τα παιχνιδια... ας πουμε το nba 2k13 εχει φοβερα γραφικα αυτη τη στιγμη.. και επισης κανουν πραγματα που δε κανουν οι υπολογιστες η τουλαχιστον δε τα κανουν και τοοοσο καλα η δεν ειναι χρηστικα.. gps photos αψογες και βιντεο αψογα κλησεις μηνυματα κτλ ααα βιντεακια στο youtube πιο γρηγορα απο μερικα λαπτοπ επισης μπορεις να το συνδεσεις και με τηλεοραση και να κανεις τα παντα εκει... συνδεεται και με σκληρο δισκο.. εεε τι αλλο να κανει ρε φιλαρακι ενα κινητο για να κλεψει την δοξα και την χρηστικοτητα ενος λαπτοπ? να μαγειρεψει η να τηρει τα συζυγικα του καθηκοντα?

φιλικα παντα αλλα δεν νομιζω να κανω λαθος...

S10+ <3

Nokia 6110, Motorola startac, Ericsson t10s,Nokia 3330

Sony Ericsson T68i , sagem my v-75, Sony Ericsson k800i, Nokia n82, Motorola a1200, lg ku990i, sony Ericsson satio, Nokia n8, lg optimus 2x,Samsung galaxy s3, galaxy note 2,note 3, note 4, lg g3, huawei p8lite, s7 edge , s8+, s9+, s10+

συγκρατηθείτε λίγο και μιλήστε πιο φιλικά ;)

Κυριακή 18.06.23 Νέο meeting @ Thessaloniki

Συζητήσεις, διαγωνισμοί, εκπλήξεις... σας περιμένουμε!

💡"ο κάθε άνθρωπος είναι ευτυχισμένος τόσο... όσο του επιτρέπει το μυαλό του..."

Α.Lincoln

μεετινγγ.jpg

Εγω ειμαι απο τους τυχερους μιας και 8Gb με φτανουν με δεδομενο πως δεν αποθηκευω videos. Οποτε δε με πειραζει η ελληψη SD και οι περισσοτερες συσκευες με καλυπτουν.

Προσωπικα ποτε δε θα καθομουν να δω ταινια σε οποιοδηποτε κινητο η laptop,εχω την 46αρα μου με το home cinema μου γι αυτη την δουλεια και φυσικα δε θα παω καπου και θα καθομαι να βλεπουμε με φιλους ταινιες σε ενα κινητο η υπολογιστη,εχουμε καλυτερα πραγματα να κανουμε

Ομως,αν ταξιδευα ειτε με τρένο ειτε οπουδηποτε τοτε μαλλον θα ακολουθουσα κι εγω την δραστηριοτητα αυτη,οπως και να χει το κινητο μου απαιτω να εχει 32gb τουλαχιστον μνημη

Η υπομονή είναι πικρή,αλλά ο καρπός της είναι γλυκός.

Έχω το nexus 7 με 8gb χώρο.δεν έχω πρόβλημα που δεν παίρνει κάρτα μνήμης απο την στιγμή που μπορώ πανεύκολα να συνδεσω με usb otg κάρτα μνήμης και φλασακια.Σε κινητό επίσης απο την στιγμή που θα υποστηρίζει usb otg πάλι θα ήμουν οκ για τις δικές μου ανάγκες. Αυτό ομως που δεν μπορώ με τίποτε να χωνέψω στο κινητο είναι η μη αποσπωμένη μπαταρία.Γιαυτό δεν τρελάθηκα και ιδιαίτερα με το nexus 4.Μάλλον μόνο η samsung θα συνεχίσει να μας κάνει την χάρη να βάζει αποσπωμενες μπαταρίες.προτιμώ να χρησιμοποιώ κινητό με "πλαστικα της πλάκας" και να βάζω σπάνια το φορτιστη του παρά γυαλί και κάθε βράδυ φορτιστη.εννοείται φυσικά η ασυρματη φόρτιση που θέλει το κινητό ακουμπισμενο πάνω σε μια βάση είναι σαν να βάζεις το καλωδιο.. Edited by bbbb

Το κακό είναι ότι και κάρτα μνήμης να έχει, δεν μπορείς να περάσεις στην κάρτα μνήμης εφαρμογές παρά μόνο μουσική και φωτογραφίες κάτι που εμένα με περιορίζει πολύ.

ΦΥΣΙΚΑ και μπορείς να περάσεις εφαρμογές στην κάρτα μνήμης