Jump to content

[Note series] Η εμπειρία σας από την μπαταρία

Superuser
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Όλες αυτές οι εφαρμογές για αυτόματη ενεργοποίηση απενεργοποιηση της οθόνης καταναλώνουν πολύ μπαταρία.

Το ίδιο και κάποιες που βγήκαν για smart stay σε άλλες συσκευές που δεν το έχουν.

Φιλικά, Κώστας [/b] [ HTC U11, iPad mini 4, iPhone 6, Galaxy S7 Edge, Xiaomi A1, Nexus 5X ,

• Απαντήσεις 1,2χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

απιστευτα ενεργοβορο ειναι το google latitude αν το εχεις ρυθμισει να κραταει το που εισαι ανα πασα στιγμη. Μιλαμε για 2πλασιασμο της καταναλωσης!

iphone 14 pro

απιστευτα ενεργοβορο ειναι το google latitude αν το εχεις ρυθμισει να κραταει το που εισαι ανα πασα στιγμη. Μιλαμε για 2πλασιασμο της καταναλωσης!

Αν το αφαιρέσεις τελείως αυτό το ακριβώς χάνεις???

Δεν το έχω Καταλάβει ακόμα...

Κάποιες ρομ που φοράω το έχουν ενσωματωμένο με τους χάρτες και άλλες μόνο τους χάρτες χωρίς αυτό...

Τελικά παιδιά σε τι χρησιμεύει δεν έχω καταλάβει...

Note 20 plus Snap/Ιphone 13 Pro Max/Ipad Pro 12.9 /Samsung Tab s6

και εγω εχω λιιιγο καλυτερη μπαταρια με την νεα MB6 απο γαλλια...γενικα πολυ καλη ρομ...ελπιζω με την 4.2.2 να ερθουμε στην μπαταρια της 4.1.1

Αν το αφαιρέσεις τελείως αυτό το ακριβώς χάνεις???

Δεν το έχω Καταλάβει ακόμα...

Κάποιες ρομ που φοράω το έχουν ενσωματωμένο με τους χάρτες και άλλες μόνο τους χάρτες χωρίς αυτό...

Τελικά παιδιά σε τι χρησιμεύει δεν έχω καταλάβει...

Ψιλορουφιανιλικη ειναι το latitude φιλε μου...εγω το διαγραφω απο ολες τις ρομ...σου επιτρεπει να βλεπεις την θεση αυτον που εχεις επιλεξει κ το εχουν αποδεχθει φυσικα...

Μετά από δοκιμές έχω να πω πως με την 4.1.2 είμαι πολύ καλύτερα.

Πλέον εύκολα πιανω 7, 5 ωρες οθόνη με πάνω από μερα χρήσης.

Πριν επιανα 6 ωρες οθονη σε 1 ημερα και 10 ωρες

Τώρα 6 ωρες οθονη με 2 ημερες και 2 ώρες χρήσης.

Μεγάλη η διαφορά για τα δικά μου δεδομένα. Με λίγα λόγια βλέπω πως αν είμαι πάνω από το τηλέφωνο συνέχεια θα βγάλω άνετα 9 ώρες με wifi. Το μόνο κακο που παρατηρώ είναι πως χάνω στην αναμονή 1% το βράδυ.

Θοδωρής

Μετά από δοκιμές έχω να πω πως με την 4.1.2 είμαι πολύ καλύτερα.

Πλέον εύκολα πιανω 7, 5 ωρες οθόνη με πάνω από μερα χρήσης.

Πριν επιανα 6 ωρες οθονη σε 1 ημερα και 10 ωρες

Τώρα 6 ωρες οθονη με 2 ημερες και 2 ώρες χρήσης.

Μεγάλη η διαφορά για τα δικά μου δεδομένα. Με λίγα λόγια βλέπω πως αν είμαι πάνω από το τηλέφωνο συνέχεια θα βγάλω άνετα 9 ώρες με wifi. Το μόνο κακο που παρατηρώ είναι πως χάνω στην αναμονή 1% το βράδυ.

Χαχαχα πλακα μου κανεις τωρα με το 1% το βραδυ σε αναμονή ε;ολοι οι αλλοι χανουν απο 3-5% αν ολα κυλουν νορμαλ...κ γω φυσικα κανα 5% χανω αλλα με wifi ανοιχτο

Χαχαχα πλακα μου κανεις τωρα με το 1% το βραδυ σε αναμονή ε;ολοι οι αλλοι χανουν απο 3-5% αν ολα κυλουν νορμαλ...κ γω φυσικα κανα 5% χανω αλλα με wifi ανοιχτο

Κλείνω τα πάντα εγω ρε παιδι. Μονο σαν τηλέφωνο το εχω. Στην αρχή δεν έχανα τίποτα γιαυτό το έγραψα. Το ξέρω είμαι πολύ ψηρας σε αυτό το θέμα:)

Θοδωρής

Καλημέρα σε όλους. Από εχθές το βράδυ το κινητό δεν φορτίζει. Ενώ το είχα στο φορτιστή και το δούλευα άρχισε να κάνει τον ήχο σύνδεσης στο φορτιστή (το γνωστό μπλιπ) ανά μερικά δευτερόλεπτα ή λεπτά σα να μπαινοβγαινε το καλώδιο φόρτισης. Και στο παρελθόν μου είχε κάνει κάποια κολπάκια ( αργούσε να ξεκινήσει τη φόρτιση ή έδειχνε ότι συνεχίζει να φορτίζει ενώ είχε αποσυνδεθεί) αλλά έστρωνε μετά από restart. Αφού δοκίμασα μερικά βάλε βγάλε του φορτιστή και μερικά restart τελικά σταμάτησε να φορτίζει σαν να μην αντιλαμβανόταν το φορτιστή. Φυσικά δοκίμασα και με άλλους φορτιστές και καλώδια, έβγαλα και την μπαταρία αλλά τα ίδια. Έκανα και factory reset ( ήμουν με στοκ 4.1.2 ελληνική eur και rooted) για να είμαι έτοιμος για service αλλά πάλι τίποτα. Τελικά το έκλεισα με περίπου 40% και το άφησα στο φορτιστή όλο το βράδυ. Το ledaki φόρτισης δεν άναψε. Ξαφνικά 3-4 ώρες αργότερα μέσα στη νύχτα από μόνο του ενεργοποιήθηκε και η μπαταρία ήταν στο 80% αλλά χωρίς να έχει τον μικρό κεραυνό μέσα στο σήμα της μπαταρίας που δείχνει πως φορτίζει (όλα αυτά με φουλ στοκ ρομ πλέον). Το άφησα έτσι να δω τι θα γίνει και το πρωί ήταν 100% χωρίς όμως να δείχνει ότι είναι στο ρεύμα (αναμμένο led πράσινο ή κόκκινο, ούτε κεραυνός στο σήμα της μπαταρίας). Όπως το βλέπω Τρίτη πρωί πάει service εκτός αν κάποιος άλλος έχει καμία ιδέα.

Λετε το γεγονός ότι έχω υψηλότερη ανάλυση (240dpi) να επηρεάζει την κατανάλωση της οθόνης, σε σύγκριση με το standard 320dpi?

Λετε το γεγονός ότι έχω υψηλότερη ανάλυση (240dpi) να επηρεάζει την κατανάλωση της οθόνης, σε σύγκριση με το standard 320dpi?

Δεν νομίζω να επηρεάζει. Εσύ έχεις δει διαφορά ή δεν το άφησες καθόλου με 320;

Θοδωρής

Αυθημερόν το γύρισα σε 240, εκτιμώ πάρα πολύ την υψηλή ανάλυση που αξιοποιεί την οθόνη. Πάντως όπως έχω ποσταρει παραπάνω, είμαι ικανοποιημένος από μπαταρία αλλά δεν βλέπω τις ώρες που λένε άλλοι... βεβαίως δεν κάνω εξοικονόμηση, εκτός gps τα έχω όλα ενεργά.

Αυθημερόν το γύρισα σε 240, εκτιμώ πάρα πολύ την υψηλή ανάλυση που αξιοποιεί την οθόνη. Πάντως όπως έχω ποσταρει παραπάνω, είμαι ικανοποιημένος από μπαταρία αλλά δεν βλέπω τις ώρες που λένε άλλοι... βεβαίως δεν κάνω εξοικονόμηση, εκτός gps τα έχω όλα ενεργά.

Τότε μια χαρά είσαι. Όπως αναφέρουν και άλλοι είναι καθαρα θεμα χρήσης με wifi και σήματος.

Αφού είσαι μια χαρα μέχρι τώρα, μην το ψάχνεις

Θοδωρής

Εδώ και μία εβδομάδα έχω στην κατανάλωση της μπαταρίας μια άνοδο.Βλέπω στα ποσοστά της μπαταρίας οτι την μεγαλύτερη κατανάλωση έχουν τα μέσα, πριν ήταν στην τελευταία θέση.Τι μπορώ να κάνω;:wacko:
Samsung Galaxy S9+,Samsung Galaxy Tab S3.

Εδώ και μία εβδομάδα έχω στην κατανάλωση της μπαταρίας μια άνοδο.Βλέπω στα ποσοστά της μπαταρίας οτι την μεγαλύτερη κατανάλωση έχουν τα μέσα, πριν ήταν στην τελευταία θέση.Τι μπορώ να κάνω;:wacko:

Αν εισαι ρουτ rescan media root απο playstore δωρεαν...κ δεν προκειτε να ξανα δεις τα media στην πρωτη θέση. ..κ τσεκαρε κ το greenify ...πρεπει να εισαι ρουτ γι αυτα...

33 ώρες αναμονή με 6μιση ώρες οθόνη (στο αυτόματο) και 40+ λεπτά ομιλίας.

Επιπρόσθετα η CPU ρυθμισμένη με ελάχιστη συχνότητα τα 500 MHz (ελαχιστοποιεί το lag σε απλά tasks), το δίκτυο πάντα 3G και σχεδόν οι μισές ώρες μακριά απο wifi. Η χρήση περιελάμβανε πολύ ίντερνετ, mails, youtube, maps και μερικά βίντεο/φωτογραφίες. Μου έκανε εντύπωση που κατα τη διάρκεια της νύχτας ενώ ήταν όλα ανοιχτά (συγχρονισμοί, wifi, σήμα κινητής, ξυπνητήρι) η μπαταρία δεν έπεσε ούτε 1%. Πιο ικανοποιημένος δεν γίνεται :)

Φοράω ελληνική 4.1.2 με στοκ kernel. Εχω απενεργοποιημένες τις "κινήσεις", τα transition animations και το pen detection όταν η γραφίδα είναι στη θέση της (ρουφάει πολύ μπαταρία αυτό).

Κώστας

Πολύ καλή αυτονομία.

Πάντως θα πρέπει να ξέρετε ότι τοπία δεν είναι σταθερό.

Υπάρχουν πολλοί παράγοντες που ανατρέπουν τα πάντα.

Παράδειγμα: την Παρασκευή ήμουν μέχρι το απόγευμα σε περιοχή με φοβερό 3g σήμα.

Δούλεψα την συσκευή μου υπερβολικά με πολύ browsing Tapatalk και κάποια ελαφρά games.

Είχα μικρότερη κατανάλωση από κάθε άλλη φορά παρόλο που όλα έγιναν με 3g.

Ήταν στα επίπεδα της χρήσης με Wi-Fi και ίσως λίγο καλύτερη γιατί στο σπίτι παρόλο που δουλεύω με Wi-Fi δεν κλείνω το 3g. Κι αυτό έχει επιπτώσεις επειδή το σήμα είναι χάλια.

http://img94.imageshack.us/img94/1567/screenshot2013032917201.png

Σε 6:40' κατανάλωσε 40% με 4 ώρες χρήση οθόνης.

Είχα μόνο ενεργοποιήσει το block για κλήσεις εκτός favorite list το οποίο όμως δεν έχει σχέση με την κατανάλωση.

Στο ίδιο διάστημα και με παραπλήσια χρήση, αν ήμουν στην δουλειά μου θα είχα χάσει 55% λόγο πολύ καλού σήματος.

Φιλικά, Κώστας [/b] [ HTC U11, iPad mini 4, iPhone 6, Galaxy S7 Edge, Xiaomi A1, Nexus 5X ,

να δωσω και εγω μια εικονα της αυτονομιας του note 2 μου.2 ημερες λειτουργιας, ανοιχτα wifi Bluetooth 3G data φωτισμός στο αυτόματο φοινιξ ρομ 9 με κερνελ περσεους.flight mode μονο κατα την διαρκεια του υπνου την νύχτα:

Σήμερα με μέγιστη φωτεινότητα οθόνης και 4,5 ώρες ανοιχτή, καθώς και όλα ανοιχτά εκτός gps, από το πρωί έως τώρα η μπαταρία έπεσε στο 25%.

εχθες απογευμα στην δουλεια που ειναι πολυ χαλαρα...το εσκισα

https://www.dropbox.com/sh/cl2v674c3ci32sw/BXwm7lr9-x/Screenshot_2013-04-06-21-28-24.png

https://www.dropbox.com/sh/cl2v674c3ci32sw/hc9HFObVNd/Screenshot_2013-04-06-21-28-30.png

καλα δεν ειναι?παιχνιδι,video skype 40 λεπτα, ανοιγμα σελιδων απο τουιτερ, ολη την ωρα σερφαρισμα και λιγο youtube και ολα αυτα παντα με H+

Edited by kampamarou

• The title was changed to [Note series] Η εμπειρία σας από την μπαταρία