Jump to content

[Επισημο] Samsung Ativ S

alextrela
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

lag μερικά παιχνίδια νομίζω ότι έχουν γιατί ή δεν είναι καλογραμμένα ή γιατί η CPU/GPU τα βγάζει πέρα οριακά ;)

• Απαντήσεις 1,5χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Ρε παιδια τι παιζει με το κινητο 5 μερες το εχω και σημερα μου εκανε τη δευτερη επανεκινηση ενω τα εχω κανει τα update δε μου βγαζει αλλα, να το παω για σερβις?

Εχω την 8.0.10517.150 η τελευταια δεν ειναι που περνει?

Edited by giorgosmc

Ρε παιδια τι παιζει με το κινητο 5 μερες το εχω και σημερα μου εκανε τη δευτερη επανεκινηση ενω τα εχω κανει τα update δε μου βγαζει αλλα, να το παω για σερβις?

Εχω την 8.0.10517.150 η τελευταια δεν ειναι που περνει?

αν δεν ζοριζεται λογω σηματος, τοτε απο καποια εφαρμογη...βεβαια ειναι απαραδεκτο δεν επρεπε να το κανει αλλα...

ONE PLUS 2 * MAZE ALPHA * UMI SUPER * LG G3* NEXUS 6* XIAOMI MI MAX * MEIZU M3 NOTE*

NOKIA 808 * NOKIA N9 * HTC HD2 * LUMIA 930 * BLACKBERRY Z30 *

ONDA V919 WINDOWS * SAMSUNG TAB S2

Μα δεν εχω περασει και τιποτα, 4-5 παιχνιδακια και το Nokia Maps και πριν τα περασω μου ειχε κανει τη πρωτη, παντως σπιτι μου με το ζορι πιανω 1 γραμμη στο σημα. Μου ξαναεκανε παλι και γινετε ολο και πιο συχνα.

Στο κανει κι εσενα?

Edited by giorgosmc

Μα δεν εχω περασει και τιποτα, 4-5 παιχνιδακια και το Nokia Maps και πριν τα περασω μου ειχε κανει τη πρωτη, παντως σπιτι μου με το ζορι πιανω 1 γραμμη στο σημα. Μου ξαναεκανε παλι και γινετε ολο και πιο συχνα.

Στο κανει κι εσενα?

η πιο πιθανη εξηγηση ειναι το σημα...αλλωστε ταιριαζει και στην περιπτωση σου αφου λες δεν εχεις σημα

ONE PLUS 2 * MAZE ALPHA * UMI SUPER * LG G3* NEXUS 6* XIAOMI MI MAX * MEIZU M3 NOTE*

Και κατι αλλο γνωριζω πως οταν το αποσυνδεεις πρεπει να βγαζεις πρωτα το usb απο το κινητο και μετα απο τη πριζα, οταν το βαζεις ομως για φορτιση πρεπει να βαλεις το φορτιστη πρωτα στη πριζα ή πρωτα στο τηλεφωνο? παρακαλω ας μου απαντησει οποιος μπορει.

Καλησπέρα και καλό μήνα. Όταν λες γνωριζεις τι εννοεις;

εγώ για τη φόρτιση βαζω πρώτα USB και μετά την πρίζα και για την αποσυνδεση βγάζω πρώτα την πρίζα μια μετά το usb. Αυτο το κάνω βασει της παρακάτω λογικής.

Οταν βάζεις πρώτα την πρίζα έχεις αμεσως στην έξοδο 5ν έτοιμα, όταν πας να κουμπωσεις το βύσμα αρα να κλείσεις το κύκλωμα υπαρχει το ενδεχόμενο να παρουσιαστεί σπινθηρισμος (ναι ακομη και στα 5ν). Και με δεδομενο ότι οι επαφές είναι πολύ λεπτά συρματακια μακροπρόθεσμα μπορεί να δημιουργηθεί πρόβλημα.

Καλο μηνα σε ολους, φιλε μου δεν εχω καμια αντιρρηση στη λογικη σου απλα οταν ειπα πως γνωριζω για τη πρωτη περιπτωση η ιδια η samsung λεει μεσα στο επισημο manual πως οταν το αποσυνδεεις το συγκεκριμενο τηλεφωνο πρεπει πρωτα να βγαζεις το usb απ' το κινητο και μετα τη πριζα, οσο για το δευτερο σχετικα με οταν το βαζεις να φορτισει ή δεν το διευκρινιζει καλα στο manual ή εγω δεν καταλαβα τι ενοοει γι' αυτο ρωτησα. Edited by giorgosmc

Παιδιά δεν νομίζω ότι είναι θέμα χαμηλού σήματος οι επανεκκινήσεις... Δεν έχω δώσει και ιδιαίτερη σημασία γιατί εμένα μου κάνει 1 αραιά και που. Στο δωμάτιο που κοιμάμαι δεν έχει καθόλου σήμα ή πιάνει αλλά χωρίς καμία μπάρα. Δηλαδή ίσα που πιάνει. Εάν έφταιγε το χαμηλό σήμα τότε κάθε πρωί θα έπρεπε να το έβρισκα να μου ζητάει το PIN... Κάτι άλλο παίζει με το fw ή τo λειτουργικό αυτό καθ' αυτό. Απλά κανένας δεν ξέρει με σιγουριά. :confused:

Ως πρώην κάτοχος Ativ S αντιμετώπιζα και εγώ το πρόβλημα με τις επανεκκινήσεις 1-2 φορές την εβδομάδα κυρίως όταν είχε πολύ χαμηλό σήμα (πχ. κάθε φορά που πήγαινα σινεμά). Το πρόβλημα σχεδόν εξαφανίστηκε με την GDR3, σε άλλους χρήστες όμως συνεχίστηκε και με την GDR3. Ο κολλητός μου που έχει ακόμα το Ativ S θέμα είναι να του έχει κάνει και 2-3 επανεκκινήσεις εδώ και μήνες που το έχει.

Τώρα στο Lumia 1020 που έχω μου έχει κάνει μόνο 1 φορά επανεκκίνηση εδώ και 2 μήνες. Άλλοι κάτοχοι του 1020 αντιμετωπίζουν αυτό το πρόβλημα εβδομαδιαία...

Τώρα είναι θέμα λογισμικού, είναι θέμα κακογραμμένων εφαρμογών, είναι και τα 2... δεν ξέρω εάν θα μάθουμε ποτέ. Να δούμε με τα 8.1 αν αλλάξει κάτι ριζικά.

Εγω αυτο που δε μπορω να καταλαβω ειναι αφου ολα τα ativ s ειναι ιδιες συσκευες μεταξυ τους και εχουν ακριβως το ιδιο firmware, περνουν τις ιδιες αναβαθμισεις κλπ πως γινετε αλλα να επανεκινουντε ελαχιστες φορες και αλλα πολυ πιο συχνα και αλλα καθολου, αυτο δε μπορω να το καταλαβω.

Λετε να βγει καινουρια αναβαθμιση στο μελλον για το ativ η χλωμο?

Και μια λυση που προτεινω σε περιπτωση που σας κανει επανεκινησεις για να μη χανετε κλησεις ειναι απλα να μη βαζετε κωδικους και pin, επισης και χωρις κωδικους υπαρχει τροπος για να καταλαβετε αν σας εκανε επανεκινηση οταν εισασταν σε αποσταση απο το κινητο και δε το κοιτουσατε, ο ηχος παει μεχρι το 30 απο οτι ξερουμε, εγω συνιθιζω να τον εχω παντα στο τερμα, οταν λοιπον κανει επανεκινηση ο ηχος χαμηλωνει και παει γυρω στο 22 με 23 αλλα παντα κατεβαινει, ετσι το καταλαβαινω και χωρις να εχω pin.

Edited by giorgosmc

Λετε να βγει καινουρια αναβαθμιση στο μελλον για το ativ η χλωμο?

Εάν ισχύει αυτό τότε θα πάρει τουλάχιστον την 8.1:)

Εννοείται πως θα πάρει την 8.1.

Μην έχετε καμια αμφιβολία!

Itchy. Tasty. - YouTube

^Το gaming κανάλι μου 🙂

Οταν επιλεγω update μου βγαζει δεν υπαρχουν διαθεσιμες ενημερωσεις, εχω την 8.0.10517.150 αλλα εδω βλεπω πως η πιο τελευταια αν δε κανω λαθος ειναι η 8.0.10521.155* γιατι δεν μου τη κατεβαζει?

Εδω στο φορουμ μεσα εχω διαβασει μηνυματα απο παιδια που την εχουν παρει κανονικα και μαλιστα εχει βελτιωθει η συσκευη τους, επισης δεν εχω καταλαβει τι ειναι ο αστερισκος στο τελως, μπορειτε να δειτε και μονοι σας http://www.windowsphone.com/el-gr/how-to/wp8/basics/windows-phone-8-update-history

Το πραγμα με τις επανεκκινησεις εχει αρχισει να σοβαρευει, οσο παει ολο και αυξανοντε, δε το περιμενα τοσο ελατωματικο το λειτουργικο των windows phone, πολυ ελατωματικο ομως, το κινητο ειναι στη κυριολεξια αδειο και κανει επανεκινησεις, τι να πω, τελικα μαλον δεν ειναι τυχαιο που το android κυριαρχει στην αγορα, η ms το εχασε το παιχνιδι κανει μπαμ οτι εχει κανει προχειροδουλεια, καθαρα μονο για τα $ διοτι αν το ειχαν παρει σοβαρα η κατασταση δε θα ηταν ακριβως η ιδια με τοτε για να μη πω και χειροτερη http://www.attikipress.gr/34013/provlhmata-stis-syskeyes-poy-trexoyn-windows-phone-8

Edited by giorgosmc

μπα δεν είναι φίλη μου!! ούτε καν!! μπλιαχ!! :P χαχαχα

Και πάλι σόρυ και από τη δική μου πλευρά! Παρακολούθησέ το και βλέπεις. ;)

Να σε ρωτήσω κάτι άλλο. Τι sim έχεις; Θέλω να πω έχεις κανονική micro sim ή nano sim ή έχεις κόψει την κανονική (μεγάλη) sim σε μέγεθος micro με ψαλιδάκι? Εγώ δεν την έκοψα αλλά την άλλαξα σε nano sim με αντάπτορα για micro (μιας και δεν είχαν micro sim). Απλά ρωτάω γιατί κάπου είχα διαβάσει σε ένα από τα forum ότι υπάρχει ένα μικρό ενδεχόμενο να φταίει και η sim... Δεν ξέρω κατά πόσο αληθεύει και αν θα μπορούσαμε να το δεχτούμε σαν πιθανό σενάριο. Εγώ τουλάχιστον δεν ήθελα να κόψω τη δικιά μου με ψαλίδι γιατί απ' ότι το είχα ψάξει το ενημερωμένο chip των micro/nano sim ήταν ένα κλικ πάνω σε τεχνικά χαρακτηριστικά (παραπάνω μνήμη σίγουρα απ' ότι θυμάμαι) σε σχέση με το κανονικό μέγεθος.

Επίσης κάποιοι κάνουν αναφορά ότι ενδέχεται να ευθύνεται και η microsd εάν του έχεις βάλει. Και αυτό το σενάριο όμως δεν ξέρω κατά πόσο ισχύει... Όπως καταλαβαίνεις είναι όλα σενάρια... Δεν μπορεί να πει κανείς τίποτα με σιγουριά.

Θα σου πω, αρχικα ειχα κανονικη sim και πηγα σε ενα καταστημα κινητης και μου την εκοψαν με ειδικο μηχανηματακι, τωρα τι να πω δεν κανει και συνεχεια επανεκινησεις οπως ειχα ξαναπει για να ανησυχησω πολυ αν και εχω σπαστει γιατι καινουριο κινητο θα ηθελα να μη κανει καθολου αλλα αν ειναι και οφειλετε εκει να την αλλαξω σε nano δε τρεχει κατι, να πεις οτι εχω περασει και τιποτα μεσα δεν εχω, 3-4 παιχνιδακια μονο, απο εφαρμογες δεν θυμαμε να εχω περασει κατι γενικα δε πολυασχολουμε περα απο το ιντερνετ, ουτε micro-sd εχω, μου αρκει η ενσωματομενη μνημη.

Τωρα που το τσεκαρα παντως στην επιλογη των ρυθμισεων ''εργασιες στο παρασκηνιο'' ετρεχε συνεχεια η εφαρμογη ''now'' που ηταν προεγκατεστημενη και το game ''six guns'' που ειχα κατεβασει κι ενω ηταν κλειστες απ' οτι εγραφε, καλου κακου τις απεγκατστησα να ειμαι σιγουρος και βλεπουμε πως θα παει.

Παντως αν σου ειναι ευκολο στειλε μου το link του φορουμ που το ειδες να τσεκαρω κι εγω τι λενε σχετικα με το θεμα των sim.

Edited by giorgosmc

Καλημερα σε όλους

Νομίζω ειναι λίγο κουραστικο να γινεται αυτη η προσωπικη διαμαχη με λιγες αναφορες στο προβλημα

προσωπικα θεωρησα χαμενο χρονο να τα διαβασω

το θεμα με τις επανεκκινησεις λογικα κατα ενα μεγαλο βαθμο πιστευω πως ειναι θεμα λειτουργικου,

αν γινοτανε μονο στο ατιβ ναι θα ηταν θεμα συσκευης αλλα γινεται και σε αλλες μαρκες οποτε...

εχω το τηλεφωνο περιπου 6 μηνες και ναι εχει κανει αρκετες,συχνοτερα σε μερη με αδυνατο σημα αλλα οχι μονο.

το σερβις δε νομιζω να μπορει να κανει τιποτα μιας και το προβλημα εμφανιζεται τυχαια,μπορει να το κρατησου ενα μηνα και να μην κανει καμια.

σχετικα με τις αναβαθμισεις η τελευταια ειναι η 8.0.10517.150 και η 8.0.10521.155* με το αστερακι αποσο καταλαβαινω δεν ειναι καποια νεα,απλα το αστερακι παραπεμπει σε υποσημειωση παρακατω που γραφει

''*Ο αριθμός έκδοσης ενημέρωσης εξαρτάται από το μοντέλο του τηλεφώνου και τον πάροχο κινητής τηλεφωνίας σας. ''

με μια γρηγορη ματια εχω δει πως την εχουν παρει συσκευες νοκια.

καλημερα σε ολους τους συμφορουμιτες.εχω κ γω το ativ με την εκδοση 8.0.10328.78 και αρ.υλικολογισμικου 2424.13.5.1 και csc dbt και δεν μου εχει κανει ποτε επανεκκινηση.το εχω απο τον οκτωβρη και ειμαι πολυ ευχαριστημενος.δεν κολλαει πουθενα, βγαζει απιστευτες φωτογραφιες, πολυ γρηγορο στο internet, υπερ αρκετος χωρος αποθηκευσης με την καρτα sd εννοειται και γενικα ενα απο τα πιο καλα wp που ειχα..ειχα και το htc titan, htc mozart, htc trophy.το mozart και το trophy απλες συσκευες και πολυ σταθερες.το titan ηταν ενα απο τα καλυτερα κατα την αποψη μου με λειτουργικο 7.8.ο μονος λογος που το αλλαξα ηταν γτ ηθελα να παω σε κατι καινουργιο οπως τα windows 8 8.1 κλπ και λιγο πιο δυνατο..

τωρα για να μη σας κουραζω η κοπελα μου εχει κ αυτη το ativ το οποιο το πηρε μεταχειρισμενο.ο προηγουμενος που ειχε το κινητο μου ειπε οτι εβαλε την gdr3 με τον τροπο που λετε λιγο πιο πανω με αλλαγη της csc και εχει το εξης προβλημα.το τηλεφωνο κανει και 3 επανεκκινησεις μεσα σε λιγα λεπτα..μετα απο λιγο εστρωνε και πετουσε επανεκκινηση μετα απο ενα μηνα.αν το γυρισω σε gdr2 θα διορθωθει το προβλημα η να το γυρισω και να το στειλω στην εγγυηση;

και δυο τελευταιες ερωτησεις. αν αλλαξω csc για να παρει την gdr3 οταν θα βγει η επισημη θα ξανακανει update; και ποτε θα βγουν τα 8.1;

καλημερα σε ολους τους συμφορουμιτες.εχω κ γω το ativ με την εκδοση 8.0.10328.78 και αρ.υλικολογισμικου 2424.13.5.1 και csc dbt και δεν μου εχει κανει ποτε επανεκκινηση.το εχω απο τον οκτωβρη και ειμαι πολυ ευχαριστημενος.δεν κολλαει πουθενα, βγαζει απιστευτες φωτογραφιες, πολυ γρηγορο στο internet, υπερ αρκετος χωρος αποθηκευσης με την καρτα sd εννοειται και γενικα ενα απο τα πιο καλα wp που ειχα..ειχα και το htc titan, htc mozart, htc trophy.το mozart και το trophy απλες συσκευες και πολυ σταθερες.το titan ηταν ενα απο τα καλυτερα κατα την αποψη μου με λειτουργικο 7.8.ο μονος λογος που το αλλαξα ηταν γτ ηθελα να παω σε κατι καινουργιο οπως τα windows 8 8.1 κλπ και λιγο πιο δυνατο..

τωρα για να μη σας κουραζω η κοπελα μου εχει κ αυτη το ativ το οποιο το πηρε μεταχειρισμενο.ο προηγουμενος που ειχε το κινητο μου ειπε οτι εβαλε την gdr3 με τον τροπο που λετε λιγο πιο πανω με αλλαγη της csc και εχει το εξης προβλημα.το τηλεφωνο κανει και 3 επανεκκινησεις μεσα σε λιγα λεπτα..μετα απο λιγο εστρωνε και πετουσε επανεκκινηση μετα απο ενα μηνα.αν το γυρισω σε gdr2 θα διορθωθει το προβλημα η να το γυρισω και να το στειλω στην εγγυηση;

και δυο τελευταιες ερωτησεις. αν αλλαξω csc για να παρει την gdr3 οταν θα βγει η επισημη θα ξανακανει update; και ποτε θα βγουν τα 8.1;

* αν μπορεις βαλε ξανα την rom απο την αρχη ή αλλαξε CSC

* ναι θα ξανακανει ..αναλογα με το csc θα το παρει γρηγοροτερα ή με καθυστερηση

* πριν τον Ιουνιο δεν νομιζω...

Απολύτως σεβαστοί οι κανόνες σας. Όμως στην πορεία των μυνημάτων που ανταλλάχτηκαν απαντήθηκε ένα ερώτημα του giorgosms σχετικά με την ενημέρωση 8.χ.χχχ.155 το οποίο κατεβάσατε... Επίσης τα 2 τελευταία μηνύματα που διαγράψατε περιήχαν μόνο ερωτήσεις-απαντήσεις για το Ativ S... Ποιο συγκεκριμένα έθιγαν το θέμα της micro sim και της micro sd.. Δυστυχώς δεν μπορώ να το αποδείξω σε κανέναν μιας και δεν είχα φανταστεί ότι η διαχείρηση θα ενεργούσε κατά αυτόν τον τρόπο και δεν έχω κρατήσει κάποιο screenshot...

Απολύτως σεβαστοί οι κανόνες σας. Όμως στην πορεία των μυνημάτων που ανταλλάχτηκαν απαντήθηκε ένα ερώτημα του giorgosms σχετικά με την ενημέρωση 8.χ.χχχ.155 το οποίο κατεβάσατε... Επίσης τα 2 τελευταία μηνύματα που διαγράψατε περιήχαν μόνο ερωτήσεις-απαντήσεις για το Ativ S... Ποιο συγκεκριμένα έθιγαν το θέμα της micro sim και της micro sd.. Δυστυχώς δεν μπορώ να το αποδείξω σε κανέναν μιας και δεν είχα φανταστεί ότι η διαχείρηση θα ενεργούσε κατά αυτόν τον τρόπο και δεν έχω κρατήσει κάποιο screenshot...

Τα 2 τελευταία σχόλια επανήλθαν μιας και όντως πρόκειται για βοήθεια επί του θέματος :)

Υπαρχει περιπτωση να μου κανει τις επανεκινησεις επειδη τη sim που εχω μεσα μου την εκοψαν σε καταστημα κινητης τηλεφωνιας και δεν εβγαλα καινουρια?

Γνωριζει καποιος σχετικα με αυτο?

Edited by giorgosmc

Συνεχίζοντας τις δοκιμές ψάχνοντας να βρω τι φταίει με το θέμα της αργής φόρτισης έχω να παρατηρήσω το εξής: Σήμερα δεύτερη φορά στη σειρά που φορτίζω με ένα φορτιστή από HTC με έξοδο 1A, φορτίζει κανονικά με full ρυθμό και μάλιστα μεγαλύτερο απ' ότι έπιανε full με τον δικό του (40,5%/hour με τον HTC). Έχω χρησιμοποιήσει μόνο τον συγκεκριμένο φορτιστή τις 2 τελευταίες φορές και καθόλου τον δικό του. Είναι περίεργο γιατί με άλλες συσκευές δεν υπάρχει πρόβλημα φόρτισης με τον φορτιστή του ATIV S. Αν τελικά είναι θέμα φορτιστή όπως μάλλον δείχνει λογικά οφείλεται σε κάποιο άλλο θέμα συμβατότητας φορτιστή-τηλεφώνου και όχι στην ποσότητα ρεύματος που βγάζει ο φορτιστής. Δεν ξέρω και που έχω καταχωνιάσει ένα παλιό πολύμετρο που είχα για να μέτραγα τάσεις και ρεύματα για σιγουριά. :shifty:

Οι μετρήσεις έγιναν με το ίδιο καλώδιο η διαφορετικό? Γτ είναι πιο πιθανό να φταίει το καλώδιο παρά ο φορτιστής. Edited by leftko

Η μετρήσεις έγιναν με το ίδιο καλώδιο η διαφορετικό? Γτ είναι πιο πιθανό να φταίει το καλώδιο παρά ο φορτιστής.

Δεν φταίει το καλώδιο... Έχω δοκιμάσει και άλλο καλώδιο από Nokia στον αυθεντικό φορτιστή, αλλά μου έκανε τα ίδια... Επιπλέον όπως ανέφερα ο φορτιστής του Ativ S με το καλώδιό του φορτίζει κανονικά άλλα κινητά... Οπότε κάτι άλλο παίζει. Με τον φορτιστή από το HTC μέχρι στιγμής όλα κομπλέ! ;)