Jump to content

Sony Xperia Ζ

alextrela
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Δεν παιζει ρολο μονο οι τιμες φωτεινοτητας και αντιθεσης αλλα και η ποιοτητα της οθονης.

Πχ το One X που το ειχα παρ'ολο τις πολυ υψηλες τιμες που εχει συμφωνα με το gsmarena χειροτερο ηταν και απο το Xperia S και απο το 920 που εχω τωρα σε αποδοση σε εξωτερικες συνθηκες και σε καταγαλανο ουρανο

Θετικο ειναι οτι ειναι λιγοτερο reflective σε σχεση με τα προηγουμενα μοντελα αρα και αυτο θα βοηθησει πιστευω στην αποδοση της οθονης.

Μη λεμε τα ιδια και εδω παλι.

Σε εσωτερικους χωρους ολα τα κορυφαια κινητα πανω-κατω τα ιδια ειναι.

Και το S3 που ειχα ημουν super ικανοποιημενος με τη ζωντανια των χρωματων σε εσωτερικους χωρους παρ' ολο τις χαμηλες τιμες φωτεινοτητας σε συγκρισει με αλλα κινητα.

Εξω ηταν μονο απογοητευση,εκει και μονο εκει με χαλαγε.

Το κινητο που εχει την αρμονικη ισορροπια στη συμπεριφορα αναμεσα σε εξωτερικες και εσωτερικες συνθηκες φωτισμου ειναι το προτιμητεο ανεξερτητα απο στατιστικους δεικτες και εγω δεν βιαζομαι να το κρινω με βαση την θετικη εικονα απο προηγουμενα Sony κινητα.

Στη πραξη πρεπει να δοκιμαστει παντου και οχι σε στουντιο γυρω απο 4 τοιχους μονο.

Πρακτικά αν λάβουμε υπ όψη το τι ζητά καθένας εδώ αλλά και σε άλλα φορα, η εμμονή σου για την απόλυτη ευκρίνεια σε συνθήκες Αυγουστιατικου ηλιου δεν την συμμερίζονται και παρα πολλοί.

Εννοείται άλλο να μην βλέπεις να κάνεις την δουλειά σου και άλλο να είναι κατώτερη αποτι σε συνθήκες εσωτερικού χώρου.

Το HOX δεν είχε κανένα πρόβλημα όπως δεν έχει και το Note2 το οποίο έχω χρησιμοποιήσει πολλές φορές σε εκδρομές και όχι για κλήσεις και sms αλλά για φωτογραφίσεις όπου με ενδιαφέρει να έχω καλή ευκρίνεια και να κάνω τις διορθώσεις μου. Το ίδιο και σε browsing.

Πλέον τα Samsung στις νεότερες εκδόσεις λογισμικού περιλαμβάνουν ρύθμιση ακόμα και όταν είναι στο αυτόματο.

Συνεπώς αν το έχεις στο foul auto από την μπάρα στις notifications, αποκλείεται να βγεις από το σπίτι σου και να μην βλέπεις να κάνεις το οτιδήποτε.

Φιλικά, Κώστας [/b] [ HTC U11, iPad mini 4, iPhone 6, Galaxy S7 Edge, Xiaomi A1, Nexus 5X ,

• Απαντήσεις 9,7χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Απο Αγγλία και για οσους εχουν εταιρικό ΑΦΜ το κινητό ερχετε σε πολύ καλη τιμή...

Περίπου 480 ευρω...

http://www.handtec.co.uk/sony-xperia-z-et964-black.html

Note 20 plus Snap/Ιphone 13 Pro Max/Ipad Pro 12.9 /Samsung Tab s6

Πρακτικά αν λάβουμε υπ όψη το τι ζητά καθένας εδώ αλλά και σε άλλα φορα, η εμμονή σου για την απόλυτη ευκρίνεια σε συνθήκες Αυγουστιατικου ηλιου δεν την συμμερίζονται και παρα πολλοί.

Μαλλον δεν διαβαζεις τα προηγουμενα post απο αλλα παιδια,αλλα κρινεις μονο απο τη δικη σου οπτικη γωνια;)

Οι Samsung ειναι ενα σκαλι κατω απο ολες τις αλλες ips-lcd/tft/retina οθονες οπως και να το κανουμε και οτι και να λες οσον αφορα την αποδοση σε εξωτερικες συνθηκες.

OnePlus 9 Pro - OnePlus 8T

Εντάξει, νομίζω οτι το θέμα με τις οθόνες δεν έχει τελειωμό και δεν έχει νόημα πιά αυτή η φιλολογία !!

Για όσους, απο εμάς, έχουν δοκιμάσει τηλέφωνα, διάφορων εταιρειών, βγάζουν χωρίς πολλές περιστροφές το παρακάτω συμπέρασμα:

Η Sony (είχα και Χperia S & T) όντως έχει μια "θαμπάδα" όταν το τηλέφωνο είναι υπό γωνία αλλά στον εξωτερικό χώρο (για μένα που κυκλοφορώ με μηχανή) είναι πιο καλό από τα Samsung (είχα και SIII & SII) το οποίο ,Samsung, είναι πιο ζωντανό, εντός, από τα Sony.

Αυτά και νομίζω ότι όλοι είναι ευχαριστηνένοι !!

Edited by dimotika

Εντάξει, νομίζω οτι το θέμα με τις οθόνες δεν έχει τελειωμό και δεν έχει νόημα πιά αυτή η φιλολογία !!

Για όσους, απο εμάς, έχουν δοκιμάσει τηλέφωνα, διάφορων εταιρειών, βγάζουν χωρίς πολλές περιστροφές το παρακάτω συμπέρασμα:

Η Sony (είχα και Χperia S & T) όντως έχει μια "θαμπάδα" όταν το τηλέφωνο είναι υπό γωνία αλλά στον εξωτερικό χώρο (για μένα που κυκλοφορώ με μηχανή) είναι πιο καλό από τα Samsung (είχα και SIII & SII) το οποίο ,Samsung, είναι πιο ζωντανό, εντός, από τα Sony.

+1 αγαπητέ!

Εγώ προσωπικά δεν ξέρω ποιον τύπο οθόνης προτιμώ. Καθώς οι Amoled με τα ωραία μαύρα τους, τις τρομερές γωνίες θέασης και τα υπερτονισμένα χρώματα τους (αυτό μερικές φορές για μένα είναι κακό γιατί με κουράζει όταν βλέπω για πολύ ώρα περιεχόμενο) αλλά με την απαράδεκτη, για μένα, επίδοση σε εξωτερικούς χώρους. Από την άλλη οι LCD με τα γνωστά κουσούρια που έχουμε αναλύσει αλλά με χρώματα τα οποία είναι πιο γήινα και φυσικά η οθόνη την ημέρα. Δεν ξέρω λοιπόν ποια προτιμώ ή μάλλον ξέρω ότι μου αρέσουν και οι δύο. Ξέρω τα + και - και ανάλογα τι προτιμώ την δεδομένη χρονική στιγμή, παίρνω και το ανάλογο μοντέλο. Με λίγα λόγια ό,τι και αν κρατάω στα χέρια μου προσπαθώ να με βολέψει σε "όλες" τις συνθήκες. Ξέρω ότι έτσι είναι οι τεχνολογίες και δεν θα πω πως είναι κακή η μία ή καλή η άλλη.

Τελικά, νομίζω, ότι το θέμα της οθόνης είναι τόσο υποκειμενικό ώρες ώρες όσο και η ομορφιά μίας συσκευής.

[sIGPIC][/sIGPIC]

πολυ σωστα αυτα που λες αλλα εξαρταται απο τι μηχανη εχεις... :Ρ

Επισης, να προσθεσω οτι η "θαμπαδα" υπο γωνεια δεν ειναι απαραιτητα μειονεκτημα διοτι προστατευει απο τα αδιακριτα βλεμματα!

Γουρούνι στο σακί δηλαδή! :lol:

Κάπως έτσι φίλε μου. Μην νομίζεις ότι πάνε πεταμένα τα εξωφρενικά ποσά που ξοδεύει στον τομεα διαφημιση-προώθηση προϊόντων.

το επιασα στα χερια μου το τηλεφωνο σε ασπρο.Θα προτιμησω το μαυρο παντως.Η οθονη μου εβγαλε μια θαμπαδα.Ισως ειναι το θεμα που τρεχει απο πισω το γκρι αλλα δε νομιζω.Σε σχεση με hox και note ii υστερει με το ΗΟΧ να ερχετε πρωτο.Αυτο που μ αρεσε ηταν οτι ισως ειναι το πρωτο μου κινητο χωρις θηκη και ζελατινη.

υπαρχουν δυο εκδοσεις .η μια ειναι αυτη εδω στη φωτο http://www.frandroid.com/test/128142_sony-xperia-z-test-smartphone-android χωρις τη βαση και η δευτερη εκδοση αυτη που εχει ο Βλαχακης με τη βαση http://techblog.gr/mobile/sony-xperia-z-unboxing-4194/ .Δε ξερω ποια θα ερθει εδω.

Edited by griniaris
[sIGPIC][/sIGPIC]

Καλό είναι μπροστά να μπει μια ζελατινη, γιατί σε περίπτωση που γρατζουνιστει είναι δύσκολο να αφαιρεθεί. Μιλάω εκ πείρας από το xperia P Edited by rotsikas

Όλοι περιμένουν να πιάσουν το Sony Xperia Z στα χέρια τους αλλά προς το παρόν το μόνο που είναι διαθέσιμο είναι ο πηγαίος κώδικας του kernel. Η Sony αποφάσισε να διαθέσει το source code πριν από την επίσημη διάθεση του Xperia Z στα καταστήματα.

http://www.pestaola.gr/sony-xperia-z-kernel-source-code/

πολύ καλή κίνηση από τη Sony!

... and Justice for ... ALL ...

Ειναι 2-3 που θα χαρουν με αυτο πιστευω...

http://www.gsmarena.com/sony_xperia_zl_headed_for_europe_in_april-news-5544.php

Δημιουργήθηκε και θέμα στο myphone..;)

[sIGPIC][/sIGPIC]

Πάντως οι τιμές στο 100% brightness δεν είναι καθόλου σπουδαίες για να δικαιολογούν τέτοια αισιοδοξία για την συμπεριφορά της κάτω από τον ήλιο.

Να πω για το Note2 που απουσιάζει από τον συγκεκριμένο πίνακα, ότι βρίσκεται στα 403 cm/m2

http://www.gsmarena.com/sony_xperia_z-review-884p3.php

Edited by Te_salat
Φιλικά, Κώστας [/b] [ HTC U11, iPad mini 4, iPhone 6, Galaxy S7 Edge, Xiaomi A1, Nexus 5X ,

Αυτο που μ αρεσε ηταν οτι ισως ειναι το πρωτο μου κινητο χωρις θηκη και ζελατινη.

αυτό πιστεύω πως θα λατρέψω και εγώ. βαρέθηκα πολύ τις θήκες

Τe_salat δεν νομίζω ότι λέει κάτι το συγκεκριμένο συγκριτικό από τη στιγμή που εγώ προσωπικά με Xperia S και με φωτεινότητα στο 25% (δοκίμασα επίτηδες τη φωτεινότητα σε διάφορες τιμές) έβλεπα πεντακάθαρα τα πάντα. Εντάξει, ωραία και εντυπωσιακά είναι πάντα τα νούμερα αλλά η προσωπική χρήση/ εμπειρία απέχει μερικές φορές πολύ από αυτά. :)
[sIGPIC][/sIGPIC]

Τα 500 cd/m2 σε συνδυασμό με κάποιο αποτελεσματικό φίλτρο λογικά θα είναι αρκετά. Το πρόβλημα είναι στο κάτω άκρο της φωτεινότητας. Το 0.70 cd/m2 είναι πολύ κακή/υψηλη τιμή για το μαύρο (βασικά είναι καθαρό γκρι). Φυσικά η τιμή αυτή θα μειώνεται όσο μειώνεται και η φωτεινότητα αλλά πιθανότατα πάλι θα καταλήγει σε κάποιο σκούρο γκρι. Ελπίζω να πρόκειται για κάποιο ελαττωματικό κομμάτι. Edited by g1orgos

- Xiaomi Redmi Note 3

- Asus Vivotab Note 8

Τe_salat δεν νομίζω ότι λέει κάτι το συγκεκριμένο συγκριτικό από τη στιγμή που εγώ προσωπικά με Xperia S και με φωτεινότητα στο 25% (δοκίμασα επίτηδες τη φωτεινότητα σε διάφορες τιμές) έβλεπα πεντακάθαρα τα πάντα. Εντάξει, ωραία και εντυπωσιακά είναι πάντα τα νούμερα αλλά η προσωπική χρήση/ εμπειρία απέχει μερικές φορές πολύ από αυτά. :)

Οι ίδιες οι εταιρείες μας σπρώχνουν να δίνουμε βάση στις τιμές, να αγοράζουμε σύμφωνα με τα benchmarks, έτσι ώστε σε 5 μήνες να βλέπουμε το κινητό μας αρχαίο. Βγάζει 20.000 πόντους στο τεστ; ολα καλά. Και όσο το Android δεν γίνεται πιο ελαφρύ, τόσο περισσότερο θα τα κοιταμε. Κινητά με τετραπυρηνους και 2 γκικα ραμ κι ακομα λαγκαρουν.

Δηλαδη με λιγα λογια "μπαΖο" το Ζ.;)

Τωρα το καταλαβες ,μπαΖο 5+' :lol::rolleyes:

Απο την μια το να κανεις την δουλεια σου στο εξωτερικο φως δεν ειναι και τοσο σημαντικο οσο οι γωνιες θεασης ,το γυαλι θα ραγισει :p και γεμιζει δαχτυλιες ,η ζελατινη εχει το Sony logo πανω :rolleyes: και βγαινει δυσκολα ,δεν κυκλοφορει σε κοκκινο κτλ κτλ

Xperia S & M2 Aqua

&Tablet Z & E1

& ,Xperia Z & Z3 & Tablet Z3

XZ Premium & L1

Παιδιά καθένας έχει την άποψη του και ανάλογες εμπειρίες από διάφορες συσκευές που χρησιμοποιεί.

Πριν λίγο καιρό κάποιοι φίλοι αντιδρούσαν στις ενστάσεις μας σχετικά με την αυτονομία του Ν4 μέχρι που πρόσφατα συμπεριεληφθη στα 10 gadgets με την χειρότερη αυτονομία.

Δεν χρειάζονται να γινόμαστε οπαδοί επειδή μας αρέσει κάτι σε μια εταιρία.

Δίνουμε τα λεφτά μας και πρέπει να ψάχνουμε το καλύτερο.

Δηλαδη με λιγα λογια "μπαΖο" το Ζ.;)

Καλά μπαζο δεν είναι σίγουρα. Άλλωστε μιλάμε για την πιο γρήγορη/δυνατή υλοποίηση που υπάρχει αυτή την στιγμή, αφού με βάση τα benchmarks αφήνει πίσω όλες τις άλλες συσκευές με τον ίδιο επεξεργαστή.

Ο καθένας μας όμως δίνει βάση στα στοιχεία που τον ενδιαφέρουν σε μια συσκευή με βάση τις ανάγκες του και τις συνήθειες του και κριτικάρει αναλόγως.

- Xiaomi Redmi Note 3

- Asus Vivotab Note 8

Απο Αγγλία και για οσους εχουν εταιρικό ΑΦΜ το κινητό ερχετε σε πολύ καλη τιμή...

Περίπου 480 ευρω...

http://www.handtec.co.uk/sony-xperia-z-et964-black.html

Aμ δεν υπαρχει εταιρικο αφμ δεν μπορει να αγοραστει?

Σήμερα είχα την τύχη να παίξω λιγάκι με τη συσκευή.

Εξωτερικά μου άρεσε αρκετά και στο χέρι μου καθόταν καλά αν και δεν έχω τεράστια παλάμη!

Παίξαμε μερικά trailers ταινιών από YouTube σε HD για να δω την ποιότητα της εικόνας και δεν έμεινα ικανοποιημένος! Με full φωτεινότητα το μαύρο γκριζάρει.

Ισως το μάτι μου να πήγαινε περισσότερο στα σκοτεινά σημεία λόγω όλων αυτών που είχα διαβάσει για την οθόνη και να γίνομαι λιγάκι υπερβολικός. Σημασία πάντως έχει ότι μπορούσες να το προσεξείς , σίγουρα δηλαδή δεν ήταν ιδέα μου.

Το ηχείο μου φάνηκε μια χαρά δυνατό και ένταση του ήχου στα ακουστικά ήταν επίσης δυνατή!

Θα αρέσει σε πολύ κόσμο η συσκευή πάντως ακόμη και αν δε προτιμηθεί από όσους ψάχνουν τις απόλυτες επιδόσεις σε hardware..

Επίσης ας μην ξεχνάμε ότι αντίστοιχα προβλήματα μπορεί να έχουν και οι ανταγωνιστές του.. Στα specs όλα τα τηλέφωνα αυτής της κλάσης φαίνονται τέλεια...

Αυτά!!!

Edited by Lord British
Are you with Us?

• The title was changed to Sony Xperia Ζ