Jump to content

Περί... σχολιασμού γενικά

KostasV
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Και αυτό τι σχέση έχει με το φόρουμ και τη λειτουργία του;

[imgalign]http://icons.iconarchive.com/icons/iconshock/social-media/96/twitter-icon.png[/imgalign]"Some hearts are different than others. Like crystal in a world of glass... Even the way they shatter is beautiful..."

Wannabe Editor? Reviewer? Columnist?

Join the Unwired Revolution, now!

• Απαντήσεις 4,2χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Αγαπητέ peiraiotakos,

να μου επιτρέψεις να σου πω ότι μετά από 6+ χρόνια που παρακολουθώ το φόρουμ (delphi, unwired, myphone) να ξέρω ποιά θέματα καταλήγουν σε flames και ποιά όχι.

Παράδειγμα 1..

Παράδειγμα 2.

Παράδειγμα 3.

Παράδειγμα 4.

Παράδειγμα 4β.

Παράδειγμα 5, 6, 7, 8.

Αν προσέξεις και αφιερώσεις λίγο από το χρόνο σου (όπως έκανα και εγώ που βρήκα τα θέματα) θα προσέξεις ότι τα θέματα αυτά είναι κατά βάση Θρησκευτικής και Πολιτικής θεματολογίας.

Σημείωσε ότι θα είχα τουλάχιστον άλλα 20 παραδείγματα να σου δείξω αλλά τα παλαιά θέματα σβήνονται από το myPhone για την εξασφάλιση της καλής λειτουργίας του φόρουμ.

Αν πρόσεξες στην αιτιολογία του κλειδώματος , σημείωσα ότι κατάλαβα πως αλλού το πήγαινες το θέμα, αλλά αυτό αλλού πάει για να καταλάβεις ότι με το κλείδωμα του θέματος δεν είχα σκοπό απαραίτητα να κάνω παρατήρηση σε σένα.

Αυτά.

Has anyone really been far even as decided to use even go want to do look more like?

Παιδιά, δεν ξέρω αν θα δημιουργηθεί το θέμα αυτό. Κοιτάω να δω αν μπορούμε να κάνουμε σαν χρήστες ανοικτή δημοσκόπηση. Αν δημιουργειθεί διαγράψτε το και συγνώμη... :O

Samsung Galaxy A52s 5G (SM-A5288/DS)

Samsung Galaxy Watch5 Pro (SM-R920)

★ ★ ★ ★ ★ ★ ★

Ωχ, δημιουργήθηκε, παρόλο που στο στάδιο της δημοσκόπησης έκλεισα το παράθυρο. Μήπως θα έπρεπε να μην φτιάχνει το θέμα πριν περάσει και αυτό το στάδιο;

Samsung Galaxy A52s 5G (SM-A5288/DS)

Samsung Galaxy Watch5 Pro (SM-R920)

★ ★ ★ ★ ★ ★ ★

"Οι δημοσιεύσεις δεν θα πρέπει να περιέχουν απόψεις οι οποίες ενδέχεται να προκαλέσουν αντιδράσεις σε μια μεγάλη ομάδα χρηστών/επισκεπτών του myphone.gr."

Το παραπάνω κείμενο είναι μία παράγραφος από τους ΟΠΧ.

Υποθέτω ότι ο κανόνας αυτός δεν αναφέρεται σε ύβρεις και προσβολές (υπάρχει άλλη παράγραφος για το θέμα αυτό αν θυμάμαι καλά).

Μήπως θα μπορούσε κάποιος συντονιστής, να κάνει αυτό το κατοστάρικο σε δεκάρικα; :rolleyes:

Μέγιστο μέγεθος εικόνας υπογραφής 420x150 pixels και 16ΚΒytes.

koinos an esu bgeis kai postareis kati pou enoxlei megalh merida atomon pou summetasxoun sto forum(px kati kako gia mena :p) tote apotelei parabash ton opx.

antistoixa gia "euais8hta 8emata".narkotika,eu8anasia kai genikotera h8ika zhthmata

toulaxiston ego etsi to katalabaino :)

:love:Μη με αγγίζεις....Κάνω *ΤΖΙΖ*

Όπως βλέπεις είναι κάπως ασαφής αυτός ο κανόνας θα έλεγα και μπορεί να δώσει ο καθένας διάφορες ερμηνείες.

Για παράδειγμα μια δική μου ερμηνεία:

Έστω ότι υπάρχει ένα θέμα ιστορικής φύσεως που πραγματεύεται τον 2ο παγκόσμιο πόλεμο. Αναπόφευκτα σ' αυτό το θέμα, εμπλέκεται και ο ναζισμός(και κατ' επέκταση κι ο ρατσισμός) μιας και ήταν η κύρια πηγή του πολέμου. Σύμφωνα με τον παραπάνω κανόνα σε περίπτωση που υπάρχει κάποιος φιλοναζιστής μέσα στο φόρουμ, θα πρέπει να κάνει τουμπεκί ψιλοκομμένο, γιατί σε περίπτωση που τολμήσει να αρθρώσει κάποιο σχόλιο υπέρ του ναζισμού θα έρθει σε αντίθεση με την πλειοψηφεία των μελών του φόρουμ που απεχθάνονται τον ναζισμό (για να μην παρεξηγηθώ, σ' αυτήν την πλειοψηφία συμπεριλαμβάνω και τον εαυτό μου).

Σε περίπτωση που ισχύει η ερμηνεία μου, αυτό μεταφράζεται σε "μπορείς να συμμετάσχεις στην συζήτηση, αλλά πρόσεξε μην διαφωνήσεις με τα ευκόλως εννοούμενα".

Δεν είναι κάπως αυτό;...

Μέγιστο μέγεθος εικόνας υπογραφής 420x150 pixels και 16ΚΒytes.

"Οι δημοσιεύσεις δεν θα πρέπει να περιέχουν απόψεις οι οποίες ενδέχεται να προκαλέσουν αντιδράσεις σε μια μεγάλη ομάδα χρηστών/επισκεπτών του myphone.gr."

Το παραπάνω κείμενο είναι μία παράγραφος από τους ΟΠΧ.

Υποθέτω ότι ο κανόνας αυτός δεν αναφέρεται σε ύβρεις και προσβολές (υπάρχει άλλη παράγραφος για το θέμα αυτό αν θυμάμαι καλά).

Μήπως θα μπορούσε κάποιος συντονιστής, να κάνει αυτό το κατοστάρικο σε δεκάρικα; :rolleyes:

Ο συγκεκριμένος όρος συνδέεται με τον επόμενό του, αλλά και με αυτόν που αναφέρεις στο μήνυμά σου, περί ρατσιστικών σχολίων. Συγκεκριμένα αναφέρεται σε ρατιστικά, υβριστικά κ.ο.κ. σχόλια ενάντια σε ομάδες ανθρώπων, π.χ. ανάλογα με την καταγωγή τους ή την επαγγελματική τους δραστηριότητα. Δυστυχώς, έχουν παρατηρηθεί πολλά τέτοια κρούσματα στο Chat and Fun, που δυστυχώς έχουν οδηγήσει στο κλείδωμα θεμάτων, και γι αυτό κρίθηκε απαραίτητο να προστεθεί ο συγκεκριμένος όρος. So simple.

[sIGPIC][/sIGPIC]

Μερικά ακόμη BB Code Tags προστέθηκαν για να κάνουν τη ζωή μας λίγο ακόμη πιο εύκολη. Έτσι λοιπόν, καθώς απολαμβάνετε το χριστουγεννιάτικο στολισμό του forum, δοκιμάστε και τα ακόλουθα:

ληστές --> {google}ληστές{/google}

Link για γρήγορη αναζήτηση στο Google.

Dogville --> {imdb}Dogville{/imdb}

Link για ανεύρεση ταινιών στο IMDb.

christmas --> {wiki}christmas{/wiki}

Link για γρήγορη αναζήτηση στο Wikipedia.

MsK[/member] --> {member}MsK{/member}

Link για τα προφίλ των μελών

Αυτά για την ώρα... :ninja:

[sIGPIC][/sIGPIC]

Πολύ καλά! :up:

To member όμως δεν προσθέτει ένα extra query? Εκτός αν δουλεύει διαφορετικά απ'οτι φαντάζομαι :confused:

Αν δεν το πατήσεις, προφανώς ΔΕΝ τρώει παραπάνω resources.

Ένα απλό link είναι.

Μάλλον η html/php δουλεύει διαφορετικά από ότι φαντάζεσαι.

Γράφουμε όσα ζούμε: www.pella24.gr

Ένα απλό link είναι.

Μάλλον η html/php δουλεύει διαφορετικά από ότι φαντάζεσαι.

Για να βάλει το λινκ χρειάζεται το userid. Το μέλος στο BBcode εισάγει το username. Άρα πρέπει να βρει σε ποιό userid αντιστοιχεί αυτό με ένα απλό query.

Μήπως βιάζεσαι να χαρακτηρίσεις κάποιον (ή μήπως φταίει το φύλο μου?) άσχετο? Προσωπικά έχω γράψει ουκ ολίγα mods για το vBulletin που μπορείς να βρεις στο vbulletin.org ;). Ποιός λοιπόν εδω μέσα δεν ξέρει πως δουλευει η php? :rolleyes:

Πολύ χρήσιμα , ειδικά το Google tag θα πάρει φωτιά :)

@Michelle : Εγώ πάντως δεν είδα κάτι προσλητικό στο post του Varadero.

Ρώτησες κάτι και σου απάντησε σύμφωνα με το τι γνωρίζει(προφανώς) και πιστεύει. Ποιος είπε ότι δεν μπορει να κανει λάθος ;

Και πραγματικά, ποιος είπε κάτι για το φύλλο σου ;

Μάλλον θα έχεις δεχθεί πολλές προσωπικές επιθέσεις που σχετίζονται με αυτό και για αυτό αυτή η επιθετικότητα.

Εγώ πάντως που διάβασα τα post , δεν διέκρινα καμιά ειρωνία για τις γυναίκες.

No offence έτσι, απλά μου έκανε εντύπωση που αρπάχτηκες.

iPhone XS-Max 256GB | iPhone 7 128GB | Xiaomi Redmi Note 3 32GB

Για να βάλει το λινκ χρειάζεται το userid. Το μέλος στο BBcode εισάγει το username. Άρα πρέπει να βρει σε ποιό userid αντιστοιχεί αυτό με ένα απλό query.

Μήπως βιάζεσαι να χαρακτηρίσεις κάποιον (ή μήπως φταίει το φύλο μου?) άσχετο? Προσωπικά έχω γράψει ουκ ολίγα mods για το vBulletin που μπορείς να βρεις στο vbulletin.org ;). Ποιός λοιπόν εδω μέσα δεν ξέρει πως δουλευει η php? :rolleyes:

Εξηγήσεις (προς αποφυγήν παρεξηγήσεων):

το φύλο δεν έχει καμμία σημασία (ψέματα: χαίρομαι όταν βλέπω κοπέλες να ξέρουν κάτι παραπάνω από chat).

Δεν είπα ότι ξέρω ποιοι από εδω μέσα ξέρουν από php (δεν μπορώ να απαντήσω στην τελευταία σου ερώτηση).

Εγώ από vbulletin δεν έχω ιδέα. Άρα, δεν μπορώ να ξέρω ούτε τους developers που έχουν ασχοληθεί με αυτό ούτε τα internals του κώδικά του. Από αυτά που βλέπω κρίνω και μόνον:

Γράφοντας {member}varadero{/member} εμφανίζεται στο μύνημά μου το varadero[/member] που στο browser μου φτάνει ως

http://www.myphone.gr/forum/member.php?do=getinfo&username=varadero

Βλέπω ότι γράφω ένα username και εμφανίζεται ένα link που παραπέμπει στο script που θα κάνει το query στην db, όταν το πατήσω.

Ασχετο: δεν συνηθίζω να χλευάζω χρήστες σe web fora. Αν επισκεφτείς το χώρο που συχνάζω στο irc... ευχαρίστως :p

edited. Ο κώδικας δεν κάνει καμμία αναφορά στο userid, παρά μόνο συμπληρώνει στο link ότι έχει γράψει ο χρήστης, χωρίς να ελέγχει αν υπάρχει το συγκεκριμένο μέλοs.

Γράφουμε όσα ζούμε: www.pella24.gr

Zητώ συγγνώμη, δεν ήξερα οτι δουλευει και με αυτό τον τρόπο το member.php...

Εγώ όποτε έπρεπε να χρησιμοποιήσω link για προφίλ μέλους έβαζα member.php?u=$userid (αν υποθέσουμε οτι $userid ήταν η μεταβλητή που παριστούσε το userid) και είχα την εντύπωση οτι μόνο έτσι γίνεται :O

Και πάλι συγγνώμη... Αυτά παθαίνεις όταν είσαι πολύ σίγουρος για τον εαυτό σου :O

Νομίζω ότι αυτό μας ενδιαφέρει περισσότερο από όλα. Όπως πολύ σωστά έγραψε ο Varadero, με το συγκεκριμένο BB Code δεν καταναλώνονται περισσότερα / λιγότερα resources.

Αυτό που μένει είναι να εξετάσουμε αν όταν γίνει το link καταναλώνονται περισσότερα resources από ότι αν γίνονταν απευθείας αναφορά στο user id. Σε αυτήν την περίπτωση η απάντηση είναι ναι, γίνεται ένα παραπάνω query το οποίο προσπαθεί να τραβήξει το συγκεκριμένο χρήστη από την database, εφόσον τον εντοπίσει. Αν τον εντοπίσει περνάει το userid του στην κατάλληλη μεταβλητή για να γίνει η εμφάνιση του απαιτούμενου προφίλ.

Σίγουρα είναι προτιμότερο να γίνεται έτσι, παρά να προσθέτει ένα query σε κάθε {member}XXXXXXXX{/member} που προστίθεται σε κάποιο μήνυμα για πιθανό έλεγχο των στοιχείων του χρήστη.

Παρεπιμπτόντως προς αποφυγή περαιτέρω παρεξηγήσεων, δεν κάνουμε έλεγχο τεχνικών γνώσεων σε αυτό το forum. Το δημιουργήσαμε για να μοιραζόμαστε τις όποιες γνώσεις και να ανταλάσσουμε απόψεις πάνω σε αυτές.

υ.γ. Μπορεί να γίνει προκαταρκτικός έλεγχος για το αν υπάρχει ή όχι το συγκεκριμένο μέλος, ωστόσο νομίζω ότι είναι περιττός και θα φορτώσει ακόμη περισσότερο το ήδη φορτωμένο load του server. Από την πρώτη στιγμή έχει γίνει ιδιαίτερη προσπάθεια ώστε το vBulletin να προσαρμοστεί στις ιδιαίτερότητες του myphone.gr και για την ώρα τα έχει καταφέρει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο...

[sIGPIC][/sIGPIC]

υ.γ. Μπορεί να γίνει προκαταρκτικός έλεγχος για το αν υπάρχει ή όχι το συγκεκριμένο μέλος, ωστόσο νομίζω ότι είναι περιττός και θα φορτώσει ακόμη περισσότερο το ήδη φορτωμένο load του server. Από την πρώτη στιγμή έχει γίνει ιδιαίτερη προσπάθεια ώστε το vBulletin να προσαρμοστεί στις ιδιαίτερότητες του myphone.gr και για την ώρα τα έχει καταφέρει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο...

Συμφωνώ απόλυτα :)

Όπως δήλωσα και προηγουμένως, ρωτούσα γιατί δεν ήξερα οτι δεν χρειάζεται πάντα το userid για να κάνεις link προς το προφλ.

Χαίρομαι που το έμαθα πάντως! Θα μου φανεί αρκετά χρήσιμο! :D

Κοιτάξτε τι έκανε κάποιος καραγκιόζης στο avatar μου:

http://img397.imageshack.us/img397/9089/clipboard014jb.th.png

get a life:blink:

edit για όσους δεν το προλάβουν:

http://img397.imageshack.us/img397/2848/clipboard015jx.th.png

Bug Reports

Πέραν αυτού, ένα έχω να πω: OMFG!!! :X:w00t::blink::confused:

Kάποια άτομα πρέπει επειγόντως να αποκτήσουν ζωή (aka get a life)

(δεν αναφέρομαι σε σένα αλλά σε αυτόν που το έκανε...ελεος!!)

1. Τα Custom Avatars δεν είναι ενεργοποιημένα. Ακόμη και αν ήταν όμως:

2. Κάτι πάει στραβά στην πρώτη εικόνα που παράθεσες. Όταν επιλεχθεί Custom Avatar, τότε δεν εμφανίζεται κάτω από το avatar το όνομα ενός κινητού (στην προκειμένη περίπτωση Siemens A56).

3. Αν υποθέσουμε ότι αυτό που είδες ήταν Custom Avatar, τότε αν ανέβηκε στο myphone.gr, θα έπρεπε να υπήρχαν ίχνη του αρχείου του στο δίσκο. Κάτι τέτοιο όμως δε συνέβη.

Οπότε ειλικρινά δε ξέρω τι συνέβη. Ποιο πιθανό μου φαίνεται να πείραξε κάποιος την cache σου ωστόσο ήδη διερευνώ το θέμα.

[sIGPIC][/sIGPIC]

Νομίζω ότι Custom avatar εννούσε το αλλαγμένο (μιας και προφανώς δεν άνηκει στα προεπιλεγμένα).

Ας με διορθώσει ο Dj Kourampies αν κάνω λάθος :)

Καταρχήν δεν έδωσα εγώ τον τίτλο custom avatars.

Επίσης δεν μου διευκρινήσε κανείς αν βλέπετε το ίδιο με εμένα, μια και εγώ εξακολουθώ να βλέπω την ίδια εικόνα, χωρίς να έχω πειράξει κάτι στα avatar settings εδώ και ένα χρόνο περίπου.

Όπως βλέπεις και στο shot, χρησιμοποιείται το default αρχείο.

http://img481.imageshack.us/img481/3047/clipboard010ii.th.png

Να πείραξε κάποιος το pc μου αποκλείεται, οπότε σε περίπτωση που στον server είναι το κανονικό αρχείο, μπορώ να υποθέσω η ότι είναι bug του firefox ή του fasterfox (με τα περίεργα turbo caching του)

Exactly. Επειδή η εικόνα που εγώ βλέπω είναι κανονική και έχω καθαρίσει την Cache μου και δεν χρησιμοποιώ κανένα extension, να είσαι βέβαιος ότι κάτι στο δικό σου υπολογιστή πάει στραβά. Ψάχνω να σου πω τι ακριβώς πηγαίνει στραβά :p Σίγουρα πάντως, αφού ακόμη βλέπεις αυτήν την εικόνα, το πρόβλημα οφείλεται σε κάποια δικιά σου ρύθμιση / extension / whatever.

Τον τίτλο τον έδωσα εγώ για να μην πανικοβάλλομαστε :p

Plz, αν μπορείς βγάλε το extension και δοκίμασε ξανά.

[sIGPIC][/sIGPIC]

Επιβεβαιώνω οτι κι εγώ κινητό βλέπω :confused:

Στην αρχή νόμιζα μάλιστα ότι έβλεπα κινητό γιατί το θέμα είχε ήδη λυθεί απο τον MsK και δεν είχε προλάβει να ποστάρει... :O

Μία απορία: ενώ μεχρι προτινος (μέχρι την αναβάθμιση συγκεκριμένα) οσάκις έστελνα ένα πμ, ερχόταν και η ερώτηση αν θέλω την αναφορά παράδοσης (ή όπως το έλεγε τέλος πάντων). Τώρα δεν γράφει τίποτα και είμαι στη σκοτεινή άγνοια (:p :p :D ) αν δεν μου απαντάνε επειδή δεν διάβασαν το πμ ή επειδή δε θέλουν γενικότερα.

Κάτι πρεπει να κάνω για να επανέλθει η αναφορά ή κάποιος αρμόδιος πρεπει να το κοιτάξει? :)

• The title was changed to Περί... σχολιασμού γενικά
  • The topic was unpinned