Jump to content

Nostalgia @ myphone.gr: Η παρέα των νοσταλγών... μιλάει για όλα! [part 1]


plankton69
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Η νοσταλγία κινητών και η συλλογή τους είναι μια... ιδιαίτερη ασχολία. Αντικατοπτρίζει την αγάπη κάποιων ατόμων για τις κινητές συσκευές που όλοι έχουμε, ειδικά για αυτές των παλαιότερων ετών. Ελάχιστοι χρησιμοποιούν πλέον παλιότερα μοντέλα, ενώ υπάρχουν νέα παιδιά που ή απλώς γνωρίζουν κάποια μοντέλα ή αγνοούν την ύπαρξη τους και τους φαίνονται «ξένα», αν τύχει να δουν κάποιο. Εμείς, σαν myphone.gr, φροντίζουμε και για τις «δόξες» της κινητής τηλεφωνίας, μέσω της «Nostalgia» στήλης, μέσω του «Αρχείου», αλλά και των «Νοσταλγία για τα παλιά Motorola!», «Νοσταλγία για τα παλιά Nokia» και «Νοσταλγία: Τα παλιά κινητά της Ericsson», προσπαθώντας να κρατήσουμε «ζωντανές» τις αναμνήσεις και τις εμπειρίες μας.

 

Ποιοι... κρύβονται όμως πίσω από τη συλλογή κινητών στην κοινότητα μας; Γιατί ξεκίνησαν; Τι τους κρατάει ενεργούς και τι τους «πωρώνει»; Ας γνωρίσουμε λοιπόν κάποιους από αυτούς, μέσα από μια mini-συνέντευξη με τους zerow, mol, ddr2, mr_47, BMW_E36 Dark_ds, Architekt, thanossalonika Enema, pgetsopoulos αλλά και του υποφαινόμενου συντάκτη plankton69!

 

Οι ερωτήσεις:

 

Για να μην επαναλαμβάνονται συνεχώς στο κείμενο οι ερωτήσεις, οι νοσταλγοί ρωτήθηκαν στα εξής:

 

1. Πως ξεκίνησε για σένα η συλλογή κινητών και από ποια/ποιες συσκευή/συσκευές έγινε η αρχή;

 

2. Ποια συσκευή απέκτησες πρόσφατα για τη συλλογή σου, ποια από όσες έχεις συμπαθείς, ποια... αντιπαθείς και ποια είναι η αγαπημένη νοσταλγική σου συσκευή, άσχετα αν την έχεις ή όχι;

 

3. Θα μπορούσες να αποχωριστείς την αγαπημένη σου νοσταλγική συσκευή, όπως κι αν αυτό γινόταν; (απώλεια, βλάβη κλπ) Είσαι αρκετά «ψείρας» με τα τηλέφωνα που έχεις συλλέξει; Τα θέλεις χωρίς ίχνος φθοράς και τα φροντίζεις ιδιαίτερα;

 

4. Ποια συσκευή έχεις χρησιμοποιήσει για περισσότερο χρονικό διάστημα και γιατί;

 

5. Υπάρχει προτίμηση/συμπάθεια προς κάποιο κατασκευαστή κινητών στη συλλογή σου ή όχι;

 

6. Επόμενοι στόχοι για προσθήκες υπάρχουν κι αν ναι, ποιοι είναι;

 

7. Θα προτιμούσες ένα high end smartphone ή μια nostalgic συσκευή για 1ο/2ο κινητό;

 

Πάμε λοιπόν!

 

Dark_ds

 

http://content.myphone.gr/photo/full/6492/dark-ds-small.jpg

 

1. Δεν ξεκίνησε κάπως συγκεκριμένα. Από την πρώτη μου επαφή με τα κινητά μου άρεσε να τα αλλάζω και να δοκιμάζω διάφορα μοντέλα. Έχουν περάσει πάρα πολλά από τα χέρια μου, αρκετές φορές ξεχνάω και τα μοντέλα από αυτά που είχα, αλλά συνήθως τα έπαιρνα κάπως φθαρμένα, τα επιδιόρθωνα και τα πουλούσα, αλλά κάποιες συσκευές επειδή μου άρεσαν ή επειδή τύχαινε, τις κράταγα. Δυστυχώς αρκετά από αυτά που κράτησα τα έχω χάσει... Τα πρώτα που μπήκαν και δημιούργησαν ουσιαστικά τη μικρή μου συλλογή ήταν τα Nokia 6150, 7110 και 3650. Με αυτή τη σειρά τα είχα αποκτήσει κιόλας.

 

2. Το τελευταίο μου απόκτημα είναι το Nokia N91. Με τις περισσότερες είναι σχέση αγάπης-μίσους, αλλά θα ξεχωρίσω ένα ως αντιπάθεια! Το 6600, γιατί πάντα πίστευα (κι ακόμη πιστεύω) πως το 3650 είναι πιο καλό και πιο όμορφο! Αν και δεν είμαι και τόσο σίγουρος, σαν αγαπημένη το Nokia 9500 communicator.»

 

3. Ναι, μπορεί να την λατρεύω την συσκευή, αλλά άμα δεν μου «κάθεται καλά» θα φύγει, μπορεί κι από κανένα «ατύχημα»!

 

Παλιά ναι, τα ήθελα όλα στη πένα! Τώρα δεν έχω πρόβλημα, μπορεί να το φτιάξω κάποια στιγμή ή να το αφήσω όπως είναι... Αλλά σιγά-σιγά θα ήθελα να τα κάνω όλα τέλεια.»

 

4. Nokia 3650. Με είχε εντυπωσιάσει τόσο πολύ τότε που βγήκε με τις δυνατότητες του. Προγράμματα πάρα πολλά, δοκιμές-κολλήματα. Συνέχεια το πείραζα για αρκετά χρόνια. Ήταν ένας άλλος κόσμος, που δεν σταμάτησα να τον ανακαλύπτω! Θρυλική συσκευή για εμένα!

 

5. Εννοείται! Η Nokia.

 

6. Δεν υπάρχει κάτι συγκεκριμένο, αλλά έχω στο μυαλό μου κάποιο από τα N82, E90, 8910(i) και SE P800.

 

7. Μέχρι να πάρω το N9 δεν είχα κανένα πρόβλημα με το ποια συσκευή θα χρησιμοποιώ ως πρώτη/δεύτερη. Τώρα οποιοδήποτε άλλο έρχεται δεύτερο! Αν και, αν το δεις από μια άλλη ματιά, το N9 θεωρείται ή θα θεωρείται σε λίγο καιρό μια ''high end nostalgic'' συσκευή! Πιστεύω πως απάντησα επαρκώς!

 

pgetsopoulos

 

http://content.myphone.gr/photo/full/6497/pgetsopoulos-medium.jpg

 

1. Σαν μικρός που είμαι (17 χρονών), μπήκα στο χώρο της κινητής τηλεφωνίας σχετικά πρόσφατα, μόλις στο τέλος του 2007! Ξυπνώντας εκείνο το όμορφο πρωινό των Χριστουγέννων, φαντάζεστε τη χαρά μου για ένα ορθογώνιο κουτάκι με το λογότυπο της Motorola επάνω! Ήταν το K1, σε μπλε χρώμα, μαζί με μια κάρτα SIM καρτοσυμβολαίου! Το κινητό ίσως για πολλούς να μην είναι κάτι το ιδιαίτερο από χαρακτηριστικά, εξάλλου ούτε 150 ευρώ δεν έκανε αν θυμάμαι καλά, αλλά σαν πρώτο μου κινητό ήταν, είναι και θα είναι πάντα ξεχωριστό :D

 

2. Η τελευταία συσκευή που απέκτησα είναι το N73. Είχα ήδη ένα Ν73 Music Edition, όμως βλέποντας το να με κοιτά στο μαγαζί, με το πανέμορφο ασημί του χρώμα, δεν μπόρεσα να του αντισταθώ :p Και ήταν ευκαιρία για νέα μπαταρία στο Ν73 ΜΕ, του οποίου είχε χαλάσει. Προφανώς και αγαπάω όλες τις συσκευές μου, από το 6600 που είναι το πιο παλιό μου, ως το Ν8 που ειναι το πιο πρόσφατο, όμως ξεχωριστή θέση έχουν το Κ1 σαν πρώτο κινητό, το Ν73me με το οποίο μου στάθηκε σε άπειρες ώρες μουσικής, ειδικά από τα τρομερά ηχεία του, και το Ν78 που ήταν το πρώτο που με «έχωσε» στο χώρο των smartphone. Αγαπημένη νοσταλγική συσκευή... Χμμ, οπωσδήποτε κάποιο Communicator, το N-Gage που είναι διαφορετικό, το 7710 που ήταν μπροστά από την εποχή του... Από αυτά που κατέχω, μπορεί να μην θεωρείται και τρελά «νοσταλγικό», αλλά αγαπημένο έχω το Ν78 :rolleyes:

 

3. Με τίποτα! Λατρεύω όλες μου τις συσκευές και καθώς έχω χάσει μια (το 5310) στο Allou Fun Park, ξέρω ότι δεν υπάρχει χειρότερο συναίσθημα προς μια συσκευή, μιας και αν χαλάσει μπορείς να το φτιάξεις. Αν το χάσεις όμως ή στο κλέψουν, πονάει αλλιώς. Η αλήθεια είναι ότι είμαι, αλλά κυρίως με τα κινητά που παίρνω καινούρια. Το Ν8 ένα χρόνο το έχω, ούτε μισή γρατζουνιά, το Ν78 έχει ένα χτυπηματάκι από την αδελφή μου, το 5130 καινούριο... Το καημένο το Ν73me μου, 1 χρόνο λέω ότι θα του φτιάξω το joystick και ακόμα το αγοράζω το ανταλλακτικό :O. Φοβάμαι βλέπετε μην ανοίξω το κινητό να φτιάξω ένα πράγμα και χαλάσω άλλα 10! Όμως πιστεύω είναι η αρχή, άμα ανοίξω και φτιάξω ένα, θα τα κάνω όλα σαν καινούρια!

 

4. Το Ν78, πάνω από 2.5 χρόνια (σχεδόν 3), σαν 1ο και ακόμα και τώρα σαν 2ο. Σε φάση που το Ν8 τους πρώτους μήνες ήταν 2ο! Είναι το κινητό που έχει «φάει» το περισσότερο πείραγμα, το πρώτο που χάκαρα, το πρώτο που πείραζα ο,τι μπορεί να φανταστεί κανείς, το πρώτο που brickαρα, το πρώτο που με έκανε να μην χρησιμοποιώ τον υπολογιστή συνέχεια, το κινητό με το πιο άνετο πληκτρολόγιο (κι ας φαίνεται περίεργο). Απλά τη λατρεύω αυτή τη συσκευή!

 

5. Προφανώς, έχοντας στη κατοχή μου 1616, 6600, N73, N73me, 5310, 5130, X3-02, δυο N78, N97mini, N8, νομίζω γίνεται ξεκάθαρο ότι νοσταλγικό η μη, η Nokia είναι στην κορυφή :D. Επίσης, εξαιρώντας κάπως τη Motorola, δε θεωρώ ότι υπάρχει κάποιος άλλος κατασκευαστής με τόσο ένδοξο παρελθόν και τόσες μοναδικές, νοσταλγικές συσκευές για να τον προτιμήσω. Ίσως 2-3 Siemens.

 

6. Δυο «σιγουράκια» είναι το Ε71 και το 6680, το πρώτο παραλίγο να το αγοράσω πρόσφατα αλλά τελικά με πρόλαβε άλλος, το 6680 είναι του παππού μου, ο οποίος αρνείται πεισματικά να αλλάξει κινητό, ο,τι κι αν του έχω δείξει! Άλλος στόχος το Lipstick, το 7280 δηλαδή που θα είναι πολύ δύσκολο στη χρήση (πχ σύνταξη μηνύματος), αλλά δε μπορείς να μην το ερωτευτείς βλέποντας το! Σκέφτομαι και για κάποιο Ν91 μόνο για μουσική ή κάποιο N-Gage σε καλή τιμή.

 

7. Εννοείται νοσταλγικό! Όταν πρωτοαπόκτησα το 6600 ήταν για 2-3 βδομάδες πρώτο, και μετά για περίπου ένα μήνα 2ο... Αν άντεχε η μπαταρία του θα το είχα ακόμα σαν πρώτο :p Βρίσκω πιο άνετο να κάνω κάποια πράγματα με το Ν78 ή το Ν73 από ότι με το Ν8 ή κάποιο Galaxy.

 

mr_47

 

http://content.myphone.gr/photo/full/6494/mr-47.jpg

 

1. Ξεκίνησε με ένα Ericsson GA628, το «μικρό» και μετά συνέχισε με ενα GF768, Nokia 3210, Nokia 3330...

 

2. Το Nokia 7110.. :happy: Nokia 6600 (το αυγό, που και έχω) και Nokia 8910 (που δεν έχω και θέλω)

 

3. Με τίποτα. Κι ας γινόταν κομμάτια θα παρέμενε στην κατοχή μου.

 

Χμ... Δε θα το 'λεγα. Μ' αρέσει οι συσκευές μου να έχουν κάποια χτυπηματάκια ή γρατζουνιές, γιατί δείχνουν ότι έχουν χρησιμοποιηθεί...

 

4. Το 6600... Ήταν το πρώτο πραγματικό smartphone που έχω αγοράσει, (6 ή 7 συσκευές έδωσα για να το αποκτήσω) και με έβγαλε από 3η Γυμνασίου ή 1η Λυκείου μέχρι και το 2ο έτος της σχολής, όπου αντικαταστάθηκε με το Motorola V9 Razr2.

 

5. Ω ναί.. Στη Nokia.

 

6. Υπάρχουν... Nokia 8910, Nokia 8310, Sony Ericsson Z600 και Nokia 3210...

 

7. Για 1ο σίγουρα high end smartphone και για 2ο, αν και αυτό τον καιρό δε χρησιμοποιώ τον άλλο αριθμό μου, άνετα θα χρησιμοποιούσα μια nostalgic συσκευή, π.χ. 8910 (απωθημένο :P)._

 

ddr2

 

http://content.myphone.gr/photo/full/6493/ddr2-small.jpg

 

1. Από όσο μπορώ να θυμηθώ, κάποια στιγμή, γύρω στο 2005-2006 συνειδητοποίησα ότι έχω στην κατοχή μου ορισμένες συσκευές που ήταν ήδη αρκετά παλιές για τα τότε δεδομένα. Συσκευές που τις είχα αγοράσει όταν ακόμη βρίσκονταν στις δόξες τους και που πλέον αναπαύονταν στο συρτάρι μου.

 

Συχνά πυκνά τις ενεργοποιούσα και για κάποιες μέρες τις χρησιμοποιούσα ακόμα και ως κύριες συσκευές μου. Το πραγματικό όμως «σαράκι» για τις νοσταλγικές συσκευές μου μπήκε όταν κάποιος φίλος μου, μου χάρισε ένα NOKIA 2110 σε χρώμα ξύλου. Τη συσκευή, όπως μου είπε, την είχε σώσει κυριολεκτικά από του "χάρου τα δόντια" καθώς κάποιος γείτονάς του, που του ανήκε, ήταν έτοιμος να την πετάξει στα....σκουπίδια. Η συσκευή αυτή λοιπόν, (μοντέλο 1996) αποτέλεσε για εμένα την αρχή της συλλεκτικής μου ... καριέρας.

 

2. Μια μια τις ερωτήσεις παρακαλώ :p.

 

Η πιο πρόσφατη συσκευή της συλλογής μου είναι ένα Motorola τόσο παλιό που... ούτε για το όνομα του μοντέλου δεν είμαι σίγουρος. Μάλλον πρόκειται για ένα Motorola M3688 made in Germany. Αυτό που έχει σημασία είναι ότι η συσκευή είναι σε πολύ καλή εξωτερική κατάσταση (αυτά τα παλιά κινητά δεν υπέφεραν τόσο πολύ από γρατσουνιές, είναι παρατηρημένο) και λειτουργεί άριστα, έστω και με τη βοήθεια φορτιστή, αφού η μπαταρία δεν αντέχει πλέον.

 

Ίσως ακούγεται κοινότυπο, όμως όλες τις συσκευές μου τις συμπαθώ. Έχω βέβαια μια προτίμηση στις συσκευές που τις είχα αγοράσει καινούριες και με τις οποίες έχω τόσες και τόσες αναμνήσεις, όπως για παράδειγμα το πρώτο μου κινητό, ένα GA628 της Ericsson. Παρόλα αυτά, αγαπημένη μου νοσταλγική συσκευή είναι ένα κινητό που το είχα αγοράσει καινούριο, όμως δεν το κράτησα και σήμερα δεν το έχω στην κατοχή μου. Μιλάω για το Nokia 7110.

 

3. Θα ήταν υπερβολικό να έλεγα πως δεν μπορώ, όμως θα ήταν και άδικο να μην συμπλήρωνα ότι κάτι τέτοιο θα μου στοίχιζε πολύ συναισθηματικά. Είμαι δεμένος με τις συσκευές μου και ιδιαίτερα με τις πιο αγαπημένες μου, όπως το Ericsson GA 628 (έστω κι αν δεν λειτουργεί πλέον-θύμα του χρόνου και της δικής μου απροσεξίας) τα Nokia 2110 και 6110 και το Siemens S45.

 

Σε αντίθεση με τα σύγχρονα τηλέφωνα που χρησιμοποιώ καθημερινά και τα οποία θέλω να είναι κυριολεκτικά αψεγάδιαστα, με τις νοσταλγικές συσκευές έχω άλλη νοοτροπία. Τις όποιες φθορές τις θεωρώ αναπόσπαστο κομμάτι αυτών των συσκευών, μέχρι κάποιο σημείο βέβαια. Αυτό φυσικά δεν σημαίνει ότι οι συσκευές μου στερούνται περιποίησης. Βρίσκονται προστατευμένες μέσα σε βιτρίνα, την οποία κατασκεύασα ειδικά για αυτές και φροντίζω να τις φορτίζω πού και πού ώστε να ζωντανεύουν, έστω και για λίγες ημέρες κάθε χρόνο.

 

4. Ήταν ένα Siemens s55 ,το οποίο χρησιμοποίησα ως κύρια (και μοναδική) συσκευή μου για 18 μήνες. Τόσο πολύ μου άρεσε; Δεν θα το έλεγα, αλλά ως φοιτητής δεν είχα και πολλές επιλογές. Για μεγάλο χρονικό διάστημα επίσης χρησιμοποίησα και το Νokia Ε71 , όμως τη συσκευή αυτή, από τις πολύ αγαπημένες μου, δεν την θεωρώ ακόμα νοσταλγική.

 

5. Θα έλεγα πως υπάρχει μια μικρή προτίμηση προς τα κινητά της SIEMENS, μιας και ο Γερμανός κατασκευαστής έχει εδώ και χρόνια αποχωρήσει από την αγορά της κινητής και έτσι τα κινητά του έχουν μια μεγαλύτερη θα έλεγα, συλλεκτική αξία.»

 

6. Να είμαι ειλικρινής, δεν έχω συγκεκριμένους στόχους. Είναι τι θα μου κάνει κλικ κάθε φορά. Δεν θα έλεγα όχι σε ένα Nokia 7110, όμως θα ήθελα κάποια στιγμή, να εμπλουτίσω τη συλλογή μου και με κάποιες αναλογικές συσκευές κινητής τηλεφωνίας. Κάπως δύσκολο, όπως καταλαβαίνεις, αφού τέτοιες συσκευές δεν κυκλοφόρησαν ποτέ στην Ελλάδα και τα αναλογικά δίκτυα της κινητής έχουν μπει στο χρονοντούλαπο της ιστορίας εδώ και είκοσι περίπου χρόνια.

 

7. Εδώ θα απαντήσει η gagjetίστικη πλευρά μου. Σίγουρα θα προτιμούσα ένα ψυχρό , χωρίς αισθήματα και προσωπικότητα high end smartphone. Ακούγεται κυνικό; Ίσως. Αλλά μην ξεχνάμε ότι και αυτή η συσκευή κάποτε, σε 5 ή 10 χρόνια, θα αποτελεί τον κρυφό πόθο κάποιου μελλοντικού συλλέκτη. Άλλωστε, η αγάπη για την τεχνολογία είναι αυτή που με οδήγησε και στη συλλογή παλαιότερων ή νοσταλγικών όπως λέμε, συσκευών.

 

zerow

 

http://content.myphone.gr/photo/full/6495/zerow.png

 

1. Η αλήθεια είναι ότι η αρχή του νήματος είναι πολύ μπλεγμένη. Αν το πάρουμε με βάση χρόνου, όταν είσαι το μικρότερο μέλος μιας πολύτεκνης οικογένειας το κινητό που θα πάρεις έχει περάσει από όλα τα προηγούμενα χέρια οπότε όταν έπαιρνα συσκευή στα χέρια μου ήταν ήδη νοσταλγική. Για να το πιάσουμε πιο σοβαρά τώρα, νομίζω πώς κάθε φορά που περνάγαμε γενιά κινητών δηλαδή από τα ασπρόμαυρα στα έγχρωμα και από εκεί στα αφής, επειδή κάθε γενιά φεύγοντας είχε τελειοποιηθεί με το πέρασμα στην επόμενη νοσταλγούσα ήδη την προηγούμενη. Αν προσπαθήσω να γίνω πιο συγκεκριμένος πιστεύω πως η κινητήριος δύναμη πάνω και πίσω από όλα είναι το Siemens SL45i για την ασπρόμαυρη γενιά και το T68i από την έγχρωμη. Ας είναι κοντινές χρονικά. Η μία για τις αναμνήσεις που μου άφησε και η άλλη για την εποχή των πολυμέσων στα κινητά. Όλα ξεκινησαν για μένα από το T68i καθώς ήταν το πρώτο που είχε έγχρωμη (από τα πρώτα, ναι ναι μη σχολιάζετε από κάτω ), που έπαιρνε κάμερα που γινόταν και έφερνε σε σύγχρονη συσκευή. Kαι για να το κλείσω εδώ ήταν η πρώτη παλιά συσκευή που αγόρασα μετά από καιρό.

 

2. Για μένα μία από τις αλήθειες που διέπουν τους συλλέκτες είναι ότι δεν τηρούν τη λίστα τους. Ποτέ μα ποτέ δε θα βρεις ό,τι ψάχνεις όταν το ψάχνεις. Έτσι θα βρεθείς με ευκαιρίες από το πουθενά και απωθημένα ίσως και για πάντα. Εννοείται αγαπημένη όλων το SL45i αν και σχεδόν δίπλα του το SL75 το οποίο το είχα βρει καινούργιο 4 χρόνια πριν και περιττό να πω ότι με χαροποίησε όσο λίγες στιγμές. Αντιπαθώ πολύ, μα πολύ το Nokia X3 που μου ήρθε προίκα από την αδερφή μου. Ναι δεν είναι νοσταλγική, αλλά αποτελεί μέρος της συλλογής και είναι πλέον κομμάτακι παλιό οπότε η αρνητική ψήφος πάει εκεί. Πάντως αν και ο θρόνος γράφει SL45i δε θα μπορούσα να ξεχωρίσω, όπως και δεν πράττω, κινητό μετά από αυτό. Πολλά θέλω και πολλά εκτιμώ, δεν απορρίπτω εύκολα.»

 

3. Ναι χαλαρά θα μπορούσα. Μιλάτε με έναν άνθρωπο που έχει διαλύσει 2 ή 3 φορές τις συλλογές του ακόμα και με μηδενικό αντίτιμο στην τσέπη απλά και μόνο επειδή έπρεπε να προχωρήσω παρακάτω, ενίοτε και για να χρηματοδοτήσω το επόμενο σχέδιο για κινητό.

 

Είμαι ψείρας με τα κινητά μου. Σε βαθμό υπερβολής.Δυστυχώς τα περισσότερα παλαιά κινητά που έρχονται στα χέρια συλλεκτών είναι κακομεταχειρισμένα ή στην καλύτερη περίπτωση μέτρια. Και γιατί να είναι διαφορετικά, επιτέλεσαν ένα ρόλο στη ζωή κάποιου και όχι μια ακόμα προσθήκη σε μια βιτρίνα. Προσωπικά όμως τα προτιμώ σα καινούργια με το κάθε σημάδι να μου χαλάει και από λίγο τη χαρά της απόκτησης μιας παλαιάς συσκευής.

 

4. Έχω κακομάθει στα smartphones και έτσι και η παραμικρή περίοδος αποκλειστικής συμβίωσης με ένα νοσταλγικό κομμάτι καθίσταται προβληματική. Για αυτό το ρόλο έχω το 1280 το οποίο και δε στοίχισε αναλογικά τίποτα, και με συνδέει με το παρελθόν και δε θα λυπηθώ αν πάθει κάτι.

 

5. Siemens και Nokia ξεχωρίζουν για μένα. Ο μεν πρώτος γιατί πάντα μου λείπει από τη μέρα που αποχώρισε και ψάχνω να ξανασυνθέσω το παζλ του και ο μεν δεύτερος γιατί μεγαλώνοντας αποτίμησα καλύτερα τις ιδέες και τα πιστεύω του φιλανδού κατασκευαστή. Παλαιότερα εκτιμούσα και τη Motorola αλλά πλέον δεν αποτελούν στόχο τα κινητά της για μένα.»

 

6. Στόχοι και απωθημένα...Χμ, ένα N93i σε μαύρο χρώμα κιόλας, ένα από τα κλασικά ασημί κλαμσελάκια της Samsung με τα οποία πάτησε Ευρώπη χωρίς να προσδιορίζω στο μυαλό μου ποιο (ίσως Τ100;) και αυτό που παραμένει πόθος είναι να βρω κάποιο πρωτότυπο από τα Benq-Siemens SL91. Ο τελευταίος μοικανός της σειράς SL των Γερμανών που δεν πρόλαβε ποτέ να μπει στα μαγαζιά και το απίστευτο desktop cradle του.»

 

7. Νομίζω ότι όσο και να νοσταλγεί κανείς τις παλιές εποχές της κινητής σίγουρα δε νοσταλγεί τις περιορισμένες δυνατότητες των τότε κινητών. Ναι ποιος δε θα ήθελε ένα σχέδιο a-la Nokia 8310 σε σύγχρονη εκδοχή αλλά δε νομίζω ότι θα δούμε κάτι τέτοιο. Όποτε χρησιμοποιώ παλιά συσκευή για 2η περιορίζομαι αρκετά και ακόμα και τότε αποφεύγω να τις ταλαιπωρώ και το ρόλο του «χαμάλη» παίρνει το αρκούντως οπισθοδρομικό Nokia 1280 με τη μονόχρωμη οθόνη του. Ο συνδυασμός ασπρόμαυρης οθόνης, καλής μπαταρίας, ραδιοφώνου και υποδοχής ακουστικών 3.5 χιλιοστών είναι αχτύπητος για εμένα.

 

Μείνετε συντονισμένοι καθώς την επόμενη εβδομάδα θα ακολουθήσει το δεύτερο μέρος του αφιερώματος μας, με νέες συνεντεύξεις από μέλη της παρέας των νοσταλγών!

plankton69 - Χρήστος 

iPhone XS 64GB / iPhone 4 8GB 

Link to comment
Share on other sites

Μπράβο σας παιδιά! Μια μπαταρία για το Motorola Startac μου να είχα, θα το λειτουργούσα σίγουρα ως 2η συσκευή! Αχ...

Motorola Startac 130, Motorola v360, Motorola Razr v3i, Motorola Razr v3x, Motorola Rizr z3, Motorola Pebl U6, Motorola Pebl U9, Motorola Ming a1200, Motorola Milestone, Motorola Droid Razr, Motorola Moto X (2014), Motorola Moto Z, Motorola Moto Z2 Force, Google Pixel 6

Link to comment
Share on other sites

Μια πολύ ωραία συνέντευξη από νοσταλγούς που μπόρεσαν να έχουν την υπομονή να επεκτείνουν τις συλλογές τους και να διατηρούν τα περισσότερα τηλέφωνα σε καλή κατάσταση! Εύχομαι να έχετε πολλές προσθήκες και άλλων τηλεφώνων στις συλλογές σας :)

Κυριακή 18.06.23 Νέο meeting @ Thessaloniki

Συζητήσεις, διαγωνισμοί, εκπλήξεις... σας περιμένουμε!

💡"ο κάθε άνθρωπος είναι ευτυχισμένος τόσο... όσο του επιτρέπει το μυαλό του..."

Α.Lincoln

μεετινγγ.jpg

Link to comment
Share on other sites

ρε pgetso 17 εισαι; καλά κάνεις τότε που με νευριάζεις που και που...ώριμος για την ηλικία σου(αλήθεια)....
Link to comment
Share on other sites

Ωραιες ολες οι συλλογες :)

 

@ddr δεν ηξερα οτι ειναι τοσο μεγαλη η συλλογη σου :p ωραιος :) εχεις μερικα ωραια μοντελα :)

 

@george thanks :p εδω μεσα, αμα δε σπας και λιγο τα νευρα των υπολοιπων δεν εχει πλακα :rolleyes:

Learn Colemak, the better keyboard layout! :happy:

 

Μην αφήνεις τα μικρά μυαλά να σε πείσουν ότι τα όνειρα σου είναι πολύ μεγάλα.

Link to comment
Share on other sites

Μπράβο ρε παιδιά! Έχω κι εγώ κάτι παλιατζούρες, αλλά δεν ξέρω καν που βρίσκονται! Αυτά με τα οποία είχα δεθεί πιο πολύ, συνήθως δίνονταν για ν΄αποκτήσω ένα πιο καινούργιο που μου είχε κολλήσει, κι έτσι δεν έχω καταφέρει τέτοιες συλλογές!
Link to comment
Share on other sites

Μπράβο!

Τέλειο άρθρο ωραίες φωτό!

Αξιόλογες συλλογές, μπράβο παιδία!! :up:

Όταν βρώ λίγο χρόνο θα στείλω φωτό και από τη δική μου Συλλογή....

::LiNK RaMoNe

------------------

Hey, Ho!

Let's Go!

-------------------

:Xhttp://www.eff.org/br/brstrip.gif:X

Link to comment
Share on other sites

Ωραίο άρθρο και μπράβο σε όλα τα παιδία για τις συλλογές τους... :):):)

Δεν ελπίζω σε τίποτα.

Δεν φοβάμε τίποτα.

Είμαι παντρεμένος.

Link to comment
Share on other sites

Θέλω ενα 2110ì

Δεν εχω αλλο. :( Και που να βρισκεις τωρα ....:p

 

Ωραιες ολες οι συλλογες :)

 

@ddr δεν ηξερα οτι ειναι τοσο μεγαλη η συλλογη σου :p ωραιος :) εχεις μερικα ωραια μοντελα :)

Πλακα πλακα, εχει μεγαλωσει η συλλογη. Thx!:)

MyName: Γιάννης.

Samsung s22 ultra ~ Samsung Tab S7 ~ Dell XPS 9350

Link to comment
Share on other sites

ένα μπράβο σε αυτούς που επενδύουν χρόνο και χρήματα σε κάτι τόσο 'προσωπικό' όπως είναι για τον καθένα μας ένα κινητό τηλέφωνο. Καιρός να προμηθευτώ μια μπαταρία κι ένα καπάκι για το αγαπημένο μου sx1. Στην παρέα υπάρχουν ακόμη το 5800, το Kaizer το 6233 κι άλλα πολλά, αλλά σαν το sx1 κανένα.
Καθαρός ουρανός, αστραπές δε φοβάται!
Link to comment
Share on other sites

παμε ρε παιδια!!

 

ωραιος ο ddr2.. ουτε γω το περιμενα!

περιμενα ομως απο τον zerow μια φωτο απο ολα τα μοντελα..! :p δεν εχει λιγα...

Link to comment
Share on other sites

Η φωτογραφία που απεικονίζει τη συλλογή κοσμεί το τόπικ της Nokia. Ας περάσουν απο εκεί τα παιδιά ;)

Back to basics

 

[sIGPIC][/sIGPIC]

Link to comment
Share on other sites

πολυ ωραιο το αρθρακι και μερικα απ αυτα τα ειχα.οπως το 3650 που δυστηχως το εδωσα<σε μια χαμηλη τιμη>το νοκια ε90 το λατρεψα αλλα και αυτο το εδωσα για να παιρνα μια καλη βιντεοκαμερα που θελα τοτε το siemens sl45 που δυστηχως εσπασα την οθονη και 2 ακομα που απ αυτα το νοκια 6680 το χω σε αριστη κατασταση..

Μια απορια.το ΝΟΚΙΑ Ν93 κανεις δεν το ειχε; τι στο καλο;το πιο δυνατο καμερα phone τηs nokia εκεινης της εποχης. και ομως δεν το χω δει να γινεται αναφορα σε αυτο το θρεντ.Και η πλακα ειναι πως προσπαθω να το αγορασω και μερικοι μου σπανε τα νευρα για να μου το πουλησουν.μαλιστα καπιος μου ζητουσε 250 ευρως ΗΜΑΡΤΟΝ..αλλα το κινητουλι για εκεινη την εποχη ηταν ΚΑΡΑΓΟΥΑΩ.Μια καμερα 5 μπ να χε και θα ετρωγε το νοκια ν95 και αν φανταστεις πως ηταν πιο ακριβο απ το ν95

Από 1/9/2009 απαγορεύεται η γραφή σε greeklish και η γραφή τύπου sms.
Link to comment
Share on other sites

Μια απορια.το ΝΟΚΙΑ Ν93 κανεις δεν το ειχε; τι στο καλο;

Δεν κοίταξες προσεκτικά τη φωτογραφία μου:)

MyName: Γιάννης.

Samsung s22 ultra ~ Samsung Tab S7 ~ Dell XPS 9350

Link to comment
Share on other sites

παμε ρε παιδια!!

 

ωραιος ο ddr2.. ουτε γω το περιμενα!

περιμενα ομως απο τον zerow μια φωτο απο ολα τα μοντελα..! :p δεν εχει λιγα...

Mε είχατε για ψωφάλογο ε?? :lol::lol::lol::lol:

MyName: Γιάννης.

Samsung s22 ultra ~ Samsung Tab S7 ~ Dell XPS 9350

Link to comment
Share on other sites

Mε είχατε για ψωφάλογο ε?? :lol::lol::lol::lol:

 

Και που να δείτε τι έχω εγώ... :D

plankton69 - Χρήστος 

iPhone XS 64GB / iPhone 4 8GB 

Link to comment
Share on other sites

το κινητο που χρησιμοποιω ακομα ειναι το 8 ετων μου nokia 6600 .οποιος ενδιαφερεται και το θελει ειναι διαθεσιμο.εχει και φετινη καινουρια μπαταρια.απο ολυμπιακους της αθηνας στους ολυμπιακους του λονδινου.8 χρονια με πολυ χρηση και ακομα δουλευει!!!
Link to comment
Share on other sites

Ωραία παρουσίαση από τα παιδιά, έχω και γω 2 συρτάρια, 15-20 παλιά κινητά, τα οποία δεν σκέπτομαι καν να πετάξω. Τρομερές αναμνήσεις, ιδιαίτερα το πρώτο "δικό μου" κινητό , ένα λαχανί ericsson t10s, αλλά μεγάλο κόλλημα με το 8850 μου... είχα σκάσει 260.000δρχ, 290.000 είχε το 8890. Ακόμα το βλέπω και γυαλίζει...δεν ξαναβγαίνει τηλέφωνο σε τέτοια ομορφιά...;)
Link to comment
Share on other sites

Mε είχατε για ψωφάλογο ε?? :lol::lol::lol::lol:

 

χαχαχα ...περιμενε καμια βδομαδα να δεις και την δικη μου! ουτε τα μισα κομματια δεν εχω βεβαια, αλλα νομιζω πως ειναι τιμια..

εκεινο το μαυρο αλα 8850 τι ειναι? 8860?? τελειο φαινεται..!

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

×
×
  • Create New...