Jump to content

Κάρτες μνήμης: Απορίες, συμβατότητα, προβλήματα κ.α.

eosid
 Κοινοποίηση

ποια να επιλεξω???  

3 members have voted

1. 1. ποια να επιλεξω???

• SAMSUNG
      1
    • Sandisk
      2

Recommended Posts

Από που πήρες το PSP ???

Δεν είναι απαραίτητο ότι το έχει πάρει ήδη. ;) Αλλά και αν το έχει πάρει, τo παιδί ρώτησε κάτι συγκεκριμένο. Ας μην ξεφεύγουμε από το θέμα παρακαλώ. υπάρχουν και τα pm :D

• Απαντήσεις 1,5χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Το PSP το έχω ήδη. Υπάρχει thread στο My Games που γράφουμε τα πάντα για αυτό.

Πάντως αν μπορεί κανείς να με βοηθήσει στο θέμα του memory stick θα ήμουν ευγνώμων (άτιμη sony με τα propertiary format σου...).+

http://card.mygamercard.net/sig/shodangr.jpg

New York, Neeeeeeeeeeeeeeeeeew York!

Πάντως αν μπορεί κανείς να με βοηθήσει στο θέμα του memory stick θα ήμουν ευγνώμων (άτιμη sony με τα propertiary format σου...).+

Check this out... ;)

• 4 weeks later...
καλησπερα αγορασα σημερα απο τοπικο καταστημα εδω στη μυκονο sandisk duo pro memory stick gaming 1024mb 169.90e .απο οτι ξερο υπαρχουν και 512mb!!!!!!!!!!

• 2 weeks later...
καλησπερα αγορασα σημερα απο τοπικο καταστημα εδω στη μυκονο sandisk duo pro memory stick gaming 1024mb 169.90e .απο οτι ξερο υπαρχουν και 512mb!!!!!!!!!!

ναι υπάρχουν 512..αν και την πήρες λίγοοο..ακρίβα.

αξίζει πάρα πολύ κάτι τέτοια πραγματάκια να τα παίρνεις απο e-shop η ebay

πχ ms duo pro 1024MB στο technikdirekt.de 111ευρώ

sto play247 132€

στο ebay θα βρίσκεις και με 85-100 ευρώ..

πάντως καλορίζικη!!

Χαλαρά... :lol:

ευχαριστω. γλιτωσα τα μεταφορικα ομως μεσω ορο 20-25Ε

στο ebay που είδα σήμερα απο κάποιον που έχω ξαναπάρει πράγματα duo 1GB 90 ευρώ... :cool: με τα μεταφορικά μέσα και είναι και αξιόπιστος!

Χαλαρά... :lol:

στο ebay που είδα σήμερα απο κάποιον που έχω ξαναπάρει πράγματα duo 1GB 90 ευρώ... :cool: με τα μεταφορικά μέσα και είναι και αξιόπιστος!

ευχαριστω πολυ

ρε μάγκες θέλω να πάρω μια sd ultra II 512mb της sandisk!

από πού λέτε?(εννοώ κατάστημα κανονικό αθήνα)!!

thanx!

:)

this is how we do...

ρε μάγκες θέλω να πάρω μια sd ultra II 512mb της sandisk!

από πού λέτε?(εννοώ κατάστημα κανονικό αθήνα)!!

thanx!

:)

Gia des edw http://www.photoagora.gr/memory_cards.htm

• 3 weeks later...

ΠΑΙΔΕΣ ΘΑ ΣΑΣ ΦΤΙΑΞΩ ΟΛΟΥΣ

για όλες σας τις ανάγκες δοκιμάστε ένα ελληνικό site που βρήκα για meta-search σε καταλόγους προϊόντων:

http://www.skroutz.gr

Για παράδειγμα, για 1GB SD: http://www.skroutz.gr/index.php?lang=GR&keyword=sd+1gb&keyword_or=&limitfrom=&limitto=&page=

SanDisk 1GB SD Card SDSDB-1024-E10

Ημ. Αναν.: 14/07/2005 05:20

Technikdirekt (.de)

73,00 €

Kingston 1024Mb Secure Digital Card (SD/1GB)

Ημ. Αναν.: 13/07/2005 02:29

MSystems

77,75 €

eXpansys Memory 1GB Secure Digital Card (SD)

Ημ. Αναν.: 14/07/2005 04:37

expansys

80,95 €

SanDisk 1GB CompactFlash Card SDCFB 1024-E10

Ημ. Αναν.: 14/07/2005 05:20

Technikdirekt (.de)

81,00 €

SanDisk 1GB SD Gaming SDSDG-1024-E17

Ημ. Αναν.: 14/07/2005 05:32

Technikdirekt (.de)

82,00 €

SanDisk 1GB CompactFlash Card SDCFB 1024-E10

Ημ. Αναν.: 14/07/2005 04:37

katerelos

84,90 €

DISCLAIMER: κανένα affiliation με το site by the way, πέρα από το ότι το είδα και μου άρεσε πολύ!

Berry fan? Join BerryUser.com

Δεν θέλω να σε απογοητεύσω αλλά αυτό το site είναι γνωστό και δη στο παρών θέμα εδώ και μήνες. Εμένα πάντως δεν με έχει βολέψει ιδιαίτερα... :worry:

Σε κατάστημα της Στουρνάρη (νομίζω το Future Systems, αν δεν είναι αυτό θα είναι αυτό δίπλα του) διατίθεται card reader που λειτουργεί και ως USB hub, βγάζοντας 3 θύρες στο πλάι. Υπάρχει και χωρίς τις θύρες USB σε τιμές 25 και 16 ευρώ αντίστοιχα. USB 2.0

Το σημαντικό όμως είναι ότι τα δόντια των επαφών είναι αρκετά πιο έξω από ό,τι συνήθως, με αποτέλεσμα να μην χρειάζεται ο αντάπτορας στις "μικρές κάρτες" (RSMMC, miniSD) για να μπει η κάρτα μέσα.

Καλησπερα!

Εχω μια ψηφιακη canon ixus i και εχω την καρτα sd 32 mb που ειχε στη συσκευασια!

Τωρα που θα παω διακοπες σκεφτομαι να παρω καμια 128 ή 256!

Θα μπορουσατε να μου πειτε ενδεικτικες τιμες;

Καλησπερα!

Εχω μια ψηφιακη canon ixus i και εχω την καρτα sd 32 mb που ειχε στη συσκευασια!

Η sd 256 πρέπει να έχει max 30€,κοίτα στα μεγάλα eshops.

Καλησπερα!

Ενδεικτική τιμή: 22,73 ευρώ

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.569752

Kαλύτερα να πάρεις κάποια MMC κάρτα γιατί θα δουλεύει και σε άλλες συσκευές. Οι SD αν και τεχνολογικά ανώτερες και κάπως φτηνότερες, λειτουργούν ΜΟΝΟ σε συσκευές που δέχονται SD, οι MMC όμως δουλεύουν παντού.

Επίσης οι κάρτες των 256 ΜΒ σε σχέση με αυτές των 512 και στα δυο είδη έχουν μικρή διαφορά στην τιμή, οπότε καλύτερα να πας στις δεύτερες. Αξίζει.

• 2 weeks later...
Γειά σας παίδες. Καινούργιος και εγώ στο thread αυτό μιας και λέω να παραγγείλω την panasonic dmc lz2 (6X optical zoom). Τι λέτε είναι καλή? Δεν έχω και μεγάλη σχέση με τις φωτογραφικές μηχανές, ένας ερασιτέχνης είμαι αλλά μιας και είστε ειδικοί είπα να ρωτήσω. Επίσης ξέρω ότι παίρνει κάρτες μνήμης SD και MMC. Ποιά από τις δύο να προτιμήσω? Μήπως μπορώ να πάρω και RS-MMC (πιστεύω το ίδιο είναι με τις MMC). Για την χωρητικότητα δεν υπάρχει πρόβλημα. Λέω 512ΚΒ ή 1GB. Όπως βλεπετε είμαι χαμένος λίγο και θα ήθελα την πολύτιμη βοήθειά σας περισσότερο για την κάρτα μνήμης (και την μάρκα της). Ευχαριστώ

Γειά σας παίδες. Καινούργιος και εγώ στο thread αυτό μιας και λέω να παραγγείλω την panasonic dmc lz2 (6X optical zoom). Τι λέτε είναι καλή? Δεν έχω και μεγάλη σχέση με τις φωτογραφικές μηχανές, ένας ερασιτέχνης είμαι αλλά μιας και είστε ειδικοί είπα να ρωτήσω. Επίσης ξέρω ότι παίρνει κάρτες μνήμης SD και MMC. Ποιά από τις δύο να προτιμήσω? Μήπως μπορώ να πάρω και RS-MMC (πιστεύω το ίδιο είναι με τις MMC). Για την χωρητικότητα δεν υπάρχει πρόβλημα. Λέω 512ΚΒ ή 1GB. Όπως βλεπετε είμαι χαμένος λίγο και θα ήθελα την πολύτιμη βοήθειά σας περισσότερο για την κάρτα μνήμης (και την μάρκα της). Ευχαριστώ

Για φωτογραφικές μηχανές ρώτα εδώ:

http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?t=1033

Σχετικά με το τι κάρτα να πάρεις, η καλύτερη επιλογή για ψηφιακή είναι σαφώς SD. Ωστόσο αν σκοπεύεις να την χρησιμοποιήσεις και σε άλλες συσκευές, καλύτερα να πάρεις κάποια MMC. Πολλά από τα καινούρια κινητά εκτός από Motorola και SE δέχονται RSMMC, οπότε, αν σκοπεύεις να αποκτήσεις κάποιο που να δέχεται τέτοια κάρτα, αν και θα σου κοστίσει αρκετά παραπάνω, προτίμησε την, αφού θα παίζει ΚΑΙ στην ψηφιακή σου.

Γενικά είναι λίγο ψιλοβλακεία να έχεις διαφορετική κάρτα για κάθε συσκευή σου, εκτός αν δεν σε νοιάζει το οικονομικό.

Ευχαριστώ Trobocop® για την άμεση απάντηση. Αλλά δεν μπορείς όμως να έχεις μαζί σου κινητό και φωτογραφική αν χρησιμοποιούν την ίδια κάρτα.

Ευχαριστώ Trobocop® για την άμεση απάντηση. Αλλά δεν μπορείς όμως να έχεις μαζί σου κινητό και φωτογραφική αν χρησιμοποιούν την ίδια κάρτα.

Σωστό. Όμως όλα τα κινητά που δέχονται κάρτα μνήμης περιλαμβάνουν στο πακέτο και μια κάρτα των 32 ΜΒ, οπότε μπορείς να βολευτείς με αυτήν. :)

Όπως λέτε τελικά κατέληξα στις sd. Απ' αυτές οι SD Ultra ΙΙ είναι καλές ή να πάρω σκέτη SD και τι μάρκα να είναι?

Παιδιά, oι μνήμες transflash είναι ίδιες με τις mini sd??

Εγγραφείτε στο κανάλι μου για χρήσιμες συμβουλές για γυμναστική, fitness, διατροφή και εύκολες απολαυστικές και υγιεινές συνταγές!

http://www.youtube.com/irinifitness

άλεξ61, οι Ultra 2 είναι πιο γρήγορες στην εγγραφή δεδομένων, πράγμα που είναι πολύ χρήσιμο ειδικά για μια φωτογραφική μηχανή, αφού όταν τραβάς φωτογραφίες υψηλής ανάλυσης, δεν θα αργεί πολύ να την αποθηκεύσει, έτσι ώστε αμέσως μετά να τραβήξεις την επόμενη. Αν διαθέτεις μερικά ευράκια παραπάνω και έχεις καλή ψηφιακή αξίζει τον κόπο.

Καρδούλα, όχι. Είναι διαφορετικές. Χρησιμοποιούνται μόνο σε κινητά της Motorola και τελευταία και της Samsung. Απλά μαζί με κάθε κάρτα Transflash δίνεται ένα ανταπτοράκι που την μετατρέπει σε SD (όχι miniSD)