Jump to content

Samsung Galaxy Tab 2 7.0 (P3100 / P3110)

Tyxerakias
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Παιδιά όπως υποσχέθηκα σας παραθέτω τις οδηγίες αναβάθμισης για το P3110 σε 4.2.2 αλλά και πως το γυρνάμε σε 4.1.2 ελληνική αν χρειαστεί κάποτε να το πάμε στο service. Αν κάτι πάει στραβά δεν φέρω καμμία ευθύνη.

ΟΔΗΓΙΕΣ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ P3110 ΣTHN ΕΠΙΣΗΜΗ ΒΡΕΤΑΝΙΚΗ ROM 4.2.2

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ

Πριν να ξεκινήσουμε την αναβάθμιση θα πρέπει :

1) Να έχουμε εγκαταστημένο το πρόγραμμα KIES και αυτό να αναγνωρίζει το τάμπλετ

2) Να έχουμε κατεβάσει την βρετανική ρομ 4.2.2 με CSC BTU για το P3110 και να ξεζιπάρουμε το αρχείο.

3) Να έχουμε κατεβάσει το πρόγραμμα Odin v3.07 και να το έχουμε ξεζιπάρει.

4) Να έχουμε κάνει backup όλα τα αρχεία που χρειαζόμαστε γιατί η διαδικασία αυτή θα σβήσει τα πάντα!

5) Τα προγράμματα που έχουμε κατεβάσει μπορούμε να τα κάνουμε backup με την δωρεάν εφαρμογή app backup & restore. Να σημειώσω πως η εφαρμογή δεν αποθηκεύει αρχεία όπως π.χ την πρόοδο μας σε ένα παιχνίδι ή σελιδοδείκτες παρά μόνο το ίδιο το πρόγραμμα.

6) Το τάμπλετ να είναι τελείως φορτισμένο.

Επίσης πρέπει να ξέρουμε δυο πράγματα :

1) Σε RECOVERY mode μπαίνουμε αν με κλειστό το τάμπλετ πατήσουμε Volume up+power ταυτόχρονα μέχρι να ανοίξει το τάμπλετ.

2) Σε DOWNLOAD mode μπαίνουμε αν με κλειστό το τάμπλετ πατήσουμε Volume down+power ταυτόχρονα μέχρι να μας βγάλει κάτι κίτρινα γράμματα. Αφού τα βγάλει πατάμε Volume up.

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ

1) Μπαίνουμε σε RECOVERY. Χρησιμοποιώντας το volume up/down πηγαίνουμε εκεί που λέει wipe data και το επιλέγουμε με το power button. Πηγαίνουμε εκεί που λέει yes και το επιλέγουμε με το power.

2) Με την ίδια διαδικασία κάνουμε τώρα wipe cache partition.

3) Επιλέγουμε rebοοt system now.

4) Προσπερνάμε γρήγορα τα μενού και όταν το τάμπλετ φτάσει στην αρχική οθόνη πάμε ρυθμίσεις, δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας και κάνουμε επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων.

5) Προσπερνάμε γρήγορα τα μενού και όταν το τάμπλετ φτάσει στην αρχική οθόνη πάμε ρυθμίσεις, επιλογές προγραμματιστή και τικάρουμε εκεί που λέει εντοπισμός σφαλμάτων.

6) Κλείνουμε το τάμπλετ.

7) Στον υπολογιστή πάμε στο εικονίδιο του odin και με δεξί κλικ πάμε εκεί που λέει Run as, ξετικάρουμε εκεί που λέει protect my computer και πατάμε ΟΚ.

8) Μπαίνουμε σε DOWNLOAD mode και συνδέουμε το τάμπλετ στον υπολογιστή με το καλώδιο.

9) Πρέπει στο odin κάτω αριστερά να μας βγάλει το μήνυμα Added και εκεί που λεέι ID:COM το κουτάκι να γίνει μπλε και να γράφει COM.

10) Πατάμε εκεί που λεέι PDA και επιλέγουμε το ξεζιπαριμένο αρχείο της ρομ που έχει κατάληξη .tar.md5

11) Περιμένουμε μέχρι να τικαριστεί το PDA και να βγάλει κάτι γράμματα.

12) Πρέπει να είναι τικαρισμένα 3 πράγματα μόνο. Το Auto Reboot, το F.Reset Time και το PDA. Τίποτα άλλο δεν πρέπει να είναι τικαρισμένο, προσοχή!

13) Αφού κάνουμε τον έλεγχο προσεκτικά κάνουμε κλικ στο Start. Η διαδικασία αναβάθμισης ξεκινά και θα πρέπει να περιμένουμε μερικά λεπτά. Προσοχή! Δε θα βγάλουμε το καλώδιο από τον υπολογιστή!

14) Όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία το τάμπλετ θα ξεκινήσει μόνο του και στην οθόνη του odin θα βγει ένα μήνυμα PASS σε πράσινο φόντο. Τώρα μπορούμε να βγάλουμε το καλώδιο από τον υπολογιστή.

15) Προσπερνάμε τα μενού γρήγορα και όταν μας δείξει την αρχική οθόνη κλείνουμε το τάμπλετ. Τώρα θα πρέπει να επαναλάβουμε όλα τα βήματα 1-4 ξανά. (Σημείωση : Στο δικό μου έβγαλε error όταν πήγαινα να κάνω wipe cache partition, αλλά δεν υπήρχε πρόβλημα, απλά συνέχισα με το βήμα 4).

16) Κάνουμε τις ρυθμίσεις στα μενού και απολαμβάνουμε το τάμπλετ! Και για να μας εμφανίσει τις επιλογές προγραμματιστή που είναι κρυμμένες, πάμε ρυθμίσεις, πληροφορίες συσκευής και πατάμε 7 φορές εκεί που λέει αριθμός κατασκευής.

Αν τυχόν κολλήσει το τάμπλετ στο βήμα 14 και γράφει Samsung για πολύ ώρα (πάνω από 10 λεπτά) πατάμε volume up+power μέχρ να μπούμε σε RECOVERY mode και κάνουμε τα βήματα 1-4.

Αν για οποιοδήποτε λόγο δεν μείνουμε ικανοποιημένοι ή χρειαστεί να το πάμε στο Service κάποια στιγμή τότε κατεβάζουμε την επίσημη ελληνική 4.1.2 και κάνουμε την ίδια διαδικασία με πάνω. Όταν τελειώσουμε κατεβάζουμε από το play store την δωρεάν εφαρμογή total commander. Ανοίγουμε την εφαρμογή πάμε εκεί που λέει ρίζα συστήματος αρχείων, στον φάκελο efs, στον φάκελο imei και πατάμε το mps_code.dat Επιλέγουμε επεξεργασία αρχείου, με το totalcmd και εκεί θα δούμε να γράφει τρία γράμματα (π.χ AUT) Τα σβήνουμε και γράφουμε EUR και πατάμε το εικονίδιο της δισκέτας για αποθήκευση. Κλείνουμε το τάμπλετ και μπαίνουμε σε RECOVERY. Εκεί θα μας βγάλει μήνυμα Applied Multi-CSC : EUR Επιλέγουμε reboot system now και είμαστε οκ!

Edited by the_dynamite

• Απαντήσεις 1,6χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Και που βρίσκεται η Ελληνική stock έκδοση 4.1.2 για κατέβασμα ???

Ψάξε στο sammobile στη σελίδα firmware βάζοντας τα στοιχεία της συσκευής σου και το firmware της χώρας που επιθυμείς για να σου βγάλει την λίστα να επιλέξεις. Πρέπει να εγγραφείς στο sammobile για να το κατεβάσεις όμως.:)

Ψάξε στο sammobile στη σελίδα firmware βάζοντας τα στοιχεία της συσκευής σου και το firmware της χώρας που επιθυμείς για να σου βγάλει την λίστα να επιλέξεις. Πρέπει να εγγραφείς στο sammobile για να το κατεβάσεις όμως.:)

Ευχαριστώ για την απάντηση αλλά αρχείο δεν υπάρχει ούτε εκεί !

Κανείς άλλος ?

Ποτε μην λες ποτέ !!!!!

Στο παραθυρο αναζήτησης (search device here) βάλε GT-P3110

δεν υπαρχουν τα αρχεια ρε παιδια !!!

βρισκω αλλα τα λινκ ειναι ανενεργά

Ποτε μην λες ποτέ !!!!!

Εγώ το είχα κατεβάσει από εδώ

με Hotfile αλλά πλέον λέει τέλος το free download!!!!

http://hotfile.com/dl/213202258/d591d54/Samsung-Updates.com-GT-P3110-EUR-P3110XXDMC2-1363859886.zip

Αλλά και το SamMobile Βγαζει το εξείς:

Hotfile has been shudown. A download link to Terafile.co will be presented as soon as the firmware is uploaded. We are busy uploading all files to the new host. We apologize for the inconvenience.

Εν αναμονή λοιπόν!!!

Αφήστε το sammobile. Είναι καλό μόνο για πρωτοεμφανιζόμενες roms που συνήθως τις ανεβάζει πρώτο.

Ότι official χρειάζεστε είναι πάντα διαθέσιμο στο samsung updates...

http://samsung-updates.com/

Edited by dimfil

Αφήστε το sammobile. Είναι καλό μόνο για πρωτοεμφανιζόμενες roms που συνήθως τις ανεβάζει πρώτο.

Για το official μιλούσα πριν το είχα κατεβάσει από

http://samsung-updates.com/details/9566/Galaxy_Tab_2_7.0_WiFi/GT-P3110/EUR/P3110XXDMC2.html

όπου ήταν ανεβασμένο στο Hotfile αλλά πλέον δεν είναι διαθέσιμο

(Hotfile has been shudown)

Ευχαριστώ πολύ, δυστυχώς δεν βρίσκω πουθενά το αρχείο .... περιμένω και εγώ.

Μιας και δεν βγάζω άκρη θέλω τις γνώσεις σας ....

Εκανα εγκατάσταση του 4.2.2, αυτό λειτουργεί εξαιρετικά αλλά το Ndrive που έχω για Navigation δεν μου λειτουργεί καθόλου.

Οταν το "τρέχω" ξεκινά και μου έχει όλη την οθόνη λευκή και τίποτε άλλο σε αντιθεση με την 4.1.2

????

Ποτε μην λες ποτέ !!!!!

Ευχαριστώ πολύ, δυστυχώς δεν βρίσκω πουθενά το αρχείο .... περιμένω και εγώ.

Μιας και δεν βγάζω άκρη θέλω τις γνώσεις σας ....

Εκανα εγκατάσταση του 4.2.2, αυτό λειτουργεί εξαιρετικά αλλά το Ndrive που έχω για Navigation δεν μου λειτουργεί καθόλου.

Οταν το "τρέχω" ξεκινά και μου έχει όλη την οθόνη λευκή και τίποτε άλλο σε αντιθεση με την 4.1.2

????

Το Ndrive δεν ξέρω δεν το έχω δουλέψει,πάντως το Sygic aura που έχω σε 4.2.2 δουλεύει άψογα, και κλειδώνει δορυφόρους σε δευτερόλεπτα!!!

Δες το φάκελλο Ndrive που περιέχει χάρτες και λοιπά αρχεία μήπως τον έχεις στην SD memory card, αλλά πρέπει να είναι στην εσωτερική μνήμη Device storage?

Edited by pasgr

Παιδες καλησπερα,ψαχνω εναν οδηγο ωστε να παιζω ρομς ( ps1 κυριως) υπαρχει κανενα αναλυτικο λινκ?

Με γκουγκλ δεν πολυ βγαζω ακρη

Και που βρίσκεται η Ελληνική stock έκδοση 4.1.2 για κατέβασμα ???

Στο samMobile http://www.sammobile.com/firmwares/? υπάρχει τώρα το αρχείο μπορείς να το κατεβάσεις πρέπει να κάνεις πρώτα εγγραφή

Δεν μπορώ με τίποτα να κάνω το xp μου να αναγνωρίσει το tab...

http://androidadvices.com/list-android-phones-android-44-kitkat-firmware-update/

Τι λέτε θα τη πάρουμε?

Edited by Superuser
Συνένωση Μηνυμάτων

Δεν μπορώ με τίποτα να κάνω το xp μου να αναγνωρίσει το tab...

Έχεις βάλει το KIES ή τους Samsung usb drivers;

Αναφέρει και το Tab 2...

Άντε να δούμε...

Edited by Superuser
Συνένωση Μηνυμάτων

Αναφέρει και το Tab 2...

Άντε να δούμε...

2012 καλοκαίρι είναι σαν το nexus 7(1) οκ δεν είναι nexus άλλα και η Google 18μηνο το κάνε.

Ναι σαν mtp το βλέπει με κίτρινο θαύμα..

Ένα xperia 4.4.1 και ένα nexus 4.4.2 που έχω το έκανα στο tab

(4.4.1) τίποτα

Edited by Superuser
Συνένωση Μηνυμάτων

Έχω βρει αυτό το firmware:

http://samsung-updates.com/details/16105/Galaxy_Tab_2_7.0_3G_plus_WiFi/GT-P3100/VGR/P3100BUDMJ1.html

Είναι της Vodafone.

Ερώτηση: Πρέπει να περαστεί μέσω kies;

Ερώτηση 2: Την έχει δοκιμάσει κανείς; είναι στοκ, φαντάζομαι θα εγκαθιστά κάποια εφαρμογή της εν λόγω εταιρείας.

Έχω βρει αυτό το firmware:

http://samsung-updates.com/details/16105/Galaxy_Tab_2_7.0_3G_plus_WiFi/GT-P3100/VGR/P3100BUDMJ1.html

Είναι της Vodafone.

Ερώτηση: Πρέπει να περαστεί μέσω kies;

Ερώτηση 2: Την έχει δοκιμάσει κανείς; είναι στοκ, φαντάζομαι θα εγκαθιστά κάποια εφαρμογή της εν λόγω εταιρείας.

Το περνάς μέσω Odin και είναι για το 3G+wifi μοντέλο.

Edited by venejo

Γνωρίζει κάποιος αν και με πιο τρόπο μπορούμε να κρύψουμε τα βασικά πλήκτρα στο κάτω μέρος ώστε να μεγαλώσει κι άλλο η οθόνη αν το θελήσουμε;

Γνωρίζει κάποιος αν και με πιο τρόπο μπορούμε να κρύψουμε τα βασικά πλήκτρα στο κάτω μέρος ώστε να μεγαλώσει κι άλλο η οθόνη αν το θελήσουμε;

Ναι φίλε! Πρέπει όμως να είναι ρουτ η συσκευή. Οπότε κατεβάζεις μια από τις δωρεάν εφαρμογές : 1.GMD auto hide soft keys root ή την 2. full! screen

Ναι φίλε! Πρέπει όμως να είναι ρουτ η συσκευή. Οπότε κατεβάζεις μια από τις δωρεάν εφαρμογές : 1.GMD auto hide soft keys root ή την 2. full! screen

Οκ σε ευχαριστώ.

Στο samMobile http://www.sammobile.com/firmwares/? υπάρχει τώρα το αρχείο μπορείς να το κατεβάσεις πρέπει να κάνεις πρώτα εγγραφή

Να είσαι καλά φίλε, σ'ευχαριστώ πολύ !

ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ

Ποτε μην λες ποτέ !!!!!

Ρε παιδιά ξέρεις κάνεις αν έχει βγει η Sungsonic V-6 δεν βρίσκω κάποιο λινκ .

Για την ν6 δεν εχω ακουσει. παντως το σαιτ τις sungsonic μετακομισε:

http://www.sungsonic.com/index.php?/topic/3-sungsonic%E2%84%A2-hd-v-5dts-audiox-realitymulti-window/

Εαν εχεις custom rom πολυ πιθανον να έχει επιλογή expanded desktop στο κουμπι power, (ή μπορεις να το βρεις στις ρυθμίσεις συστήματος και να το ενεργοποιήσεις).

• The title was changed to Samsung Galaxy Tab 2 7.0 (P3100 / P3110)