Jump to content

Ελληνικά ή greeklish; (Κατάργηση των Greeklish από 01/09)

α2
 Κοινοποίηση

Εσείς τι υποστηριζετε;  

513 members have voted

1. 1. Εσείς τι υποστηριζετε;

Recommended Posts

αρχικά έγραφα greeklish παντού... στο ίντερνετ στα μηνύματα κλπ κλπ... Μετά κατάλαβα ότι είναι μεγάλη @@@... πλεόν γράφω greeklish σπάνια κ μόνο άμα βιάζομαι πολύ να γράψω κάτι γιατί ΄΄οπως κ να το κάνουμε έγραφα καιρό greeklish κ σίγουρα γράφω γρηγορότερα σε αυτά απ' ότι στα ελληνικά...

• Απαντήσεις 1,1χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Αρχικό Μήνυμα από τον sallax

m'aresei pantws pou mporei san ellinares na kanoume 1002 pramata opws px petaw skoupidia apto parathyro tou aftokinitou, klebw to dimosio, klp klp alla kata t'alla sebomai tin elliniki glwssa kai grafw me ellinikous xaraktires :rolleyes:

Aυτό νομίζω είναι ένα άλλο θέμα :o Απλά στα greek ο άλλος διαβάζει πιο ξεκούραστα το μήνυμα.Μην νομίζεις και εγω πριν λίγο καιρό με greeklish έγραφα,μετά όταν πήγα να γράψω ένα κείμενο στο word έκανα πολύ περισσότερη ώρα μέχρι να πάρω μπρός και να βάζω τόνους.

Γενικά,τα greeklish για μικρές απαντήσεις δεν είναι και τόσο πρόβλημα,αλλά σε μεγάλα post σου φεύγουν τα μάτια! :wacko: :wacko:

Συνήθια είναι. Εγώ παλια αργούσα πολύ. Και τώρα δεν έχει περάσει πολίς καιρός που γράφω ελληνικά και γράφω πολύ γρήγοα με 2 χέρια χωρις να παρακολουθώ τι πατάω. :)
http://www.myphone.gr/gallery/data/500/24376flag.gif Καφενείο Φοιτητών

• 2 weeks later...

Τα ελληνικά είναι ευκολότερο να τα διαβάζει κανείς. Γενικά μιλώντας δεν έχω κάτι εναντίον των greenglish, απλά όποτε βλέπω μεγάλο post με λατινικούς χαρακτήρες το προσπερνώ.

Επίσης στον φίλο που λέει ότι είναι¨"τρομερά κουραστικό" να αλλάζει που και που τη γλώσσα στο keyboard έχω απλά να πώ "Κουράγιο!!". Αμα βρίσκεις κουραστικό ΑΥΤΟ σκέψου τι έχεις να τραβήξεις μεγαλώνοντας, όταν θα ασχολείσαι με πραγματικά σοβαρά και κουραστικά πράγματα και όχι με το σχολείο. Κουράγιο.

Δεν είναι θέμα πατριωτισμού, δεν είναι θέμα ορθογραφίας (αν και για μένα ο μόνιμα ανορθόγραφος άνθρωπος είναι ακαλλιέργητος, δείχνει ότι δεν έχει διαβάσει και ότι δεν τον ενδιαφέρει να βελτιωθεί), είναι απλά θέμα καλών τρόπων.

Όπως πολύ σωστά έχει ένας φίλος στην υπογραφή του "Πείτε όχι στα greenglish, μην κάνεις στους άλλους αυτό που δεν θες να κάνουν σε σένα.

Προσωπικά, πάλι, θα έλεγα να γράφει ο καθένας όπως θέλει. Απλά όσοι γράφουν greenglish να γνωρίζουν ότι τα μεγάλα τους posts δύσκολα κάποιος θα τα διαβάσει. Άκλαυτα θα πάνε.

Ευχαριστώ και συγγνώμη αν πρόσβαλα κάποιον. Ζητώ συγγνώμη προκαταβολικά.

http://www.projectforum.com/img/maclogo.gifSwitched to Mac

Τωρα τελευταια αρχισα να γραφω ελληνικα μιας και μου φαινοταν δυσκολο να διαβασω αλλα post στα greenglish. Μια καλη δικαιολογια που ειχα στη αρχη ηταν οτι μερικες αγγλικες λεξεις απαιτουν συνεχη αλλαγη απο αγγλικα στα ελληνικα και ηταν λιγο σπαστικο. Τωρα με την ορθογραφια εχω ενα μικρο κολλημα αλλα θα το ξεπερασω!Σιγα σιγα αρχιζω και τονισμο αν και τον βαριεμαι!:)

Αρχικό Μήνυμα από τον OveLix

Τα ελληνικά είναι ευκολότερο να τα διαβάζει κανείς. Γενικά μιλώντας δεν έχω κάτι εναντίον των greenglish, απλά όποτε βλέπω μεγάλο post με λατινικούς χαρακτήρες το προσπερνώ .

Μια από τα ίδια, μεγάλα ποστς στα λατινικά δεν τα διαβάζω ποτέ. Τα μικρά ναι.

Σκεφτείται ότι ένα ποστ που θα γραφτεί στα greeklish επειδή ένας βαριέται/κουράζεται να το γράψει στα Ελληνικά 100 θα κουραστούν να το διαβάσουν στα greeklish.

Έτσι κι εγώ σπάνια διαβάζω μεγάλα ποστς στα greeklish.

Αρχικό Μήνυμα από τον gmac

Μια από τα ίδια, μεγάλα ποστς στα λατινικά δεν τα διαβάζω ποτέ. Τα μικρά ναι.

Σκεφτείται ότι ένα ποστ που θα γραφτεί στα greeklish επειδή ένας βαριέται/κουράζεται να το γράψει στα Ελληνικά 100 θα κουραστούν να το διαβάσουν στα greeklish.

Έτσι κι εγώ σπάνια διαβάζω μεγάλα ποστς στα greeklish.

Κι εγώ μια από τα ίδια... :whistle:

Εγω εχω σταματησει να διαβαζω greeklish posts εδω και μηνες!

Α και κατι αλλο!Οσοι λενε οτι φοβουνται να γραψουν sms στα ελληνικα γιατι φοβουνται μην κανουν κανενα ορθογραφικο λαθος,δεν εχουν απο το να χρησιμοποιησουν το T9(Μην μου πειτε οτι οσοι μπαινουν στο φορουμ δεν εχουν κινητο με τ9)

Οσοι λετε οτι κανετε περισσοτερο χρονο ετσι,ειστε απλα τεμπεληδες και δεν προσπαθειτε να μαθετε πως δουλευει(sorry guys)

Δοκιμαστε με τ9,θα σας μαθει ορθογραφια!

Η γλωσσα ειναι η μεγαλυτερη κληρονομια ενος πολιτισμου,και απο εκει φαινεται η σοφια του!

Ειναι αποδεδειγμενο οτι οποιος μαθαινει την Ελληνικη γλωσσα γινεται εξυπνοτερος(ενεργοποιει κυτταρα του εγκεφαλου που αλλες γλωσσες δεν μπορουν)!

Μην την σκοτωνουμε λοιπον με greeklish και Ξενες επιγραφες!

Αν χασουμε την γλωσσα μας,εχουμε χασει και την ταυτοτητα μας!

Απελευθερωση τηλεπικοινωνιων ειπατε??!

Αν πριν κανα μήνα μου'λεγε κάποιος ότι θα σταματήσω να γράφω με γκρήκλις, θα'χα πεθάνει στο γέλιο αλλά να που μέχρι και τόνους βάζω ο αθεόφοβος :p

Πάντως στο κινητό 1000 φορές γκρήκλις και με μικρά, παρά ελληνικά και κεφαλαία :eek:

Αρχικό Μήνυμα από τον After

Ειναι αποδεδειγμενο οτι οποιος μαθαινει την Ελληνικη γλωσσα γινεται εξυπνοτερος(ενεργοποιει κυτταρα του εγκεφαλου που αλλες γλωσσες δεν μπορουν)!

και που'ναι η απόδειξη παρακαλώ? :alien:

Αρχικό Μήνυμα από τον sallax

Αν πριν κανα μήνα μου'λεγε κάποιος ότι θα σταματήσω να γράφω με γκρήκλις, θα'χα πεθάνει στο γέλιο αλλά να που μέχρι και τόνους βάζω ο αθεόφοβος :p

Εύγε για την αλλαγή! :D

Πάντως στο κινητό 1000 φορές γκρήκλις και με μικρά, παρά ελληνικά και κεφαλαία :eek:

Άντε σιγά-σιγά θα τα συνηθίσεις κι εκεί τα ελληνικά! :p ;)

Αν και το θέμα έχει χιλιοσυζητηθεί και μάλλον εξαντληθεί, νομίζω ότι τώρα με το καινούριο site είναι ευκαιρία να πέσουν και τα τελευταία κάστρα... κοινώς, αυτοί που γράφουν ακόμα greeklish. Για όσους δεν μπορούν για κάποιο λόγο δεν τίθεται θέμα, αλλά όσοι έχουν ξεμείνει από δικαιολογίες μπορούν να ξεκινήσουν σιγά σιγά για να γίνουν και πιό ευανάγνωστα τα μηνύματα
Ἢ λέγε τί σιγῆς κρεῖττον, ἢ σιγὴν ἔχε

• 1 month later...

Όπως θα θυμούνται αρκετοί, στο προηγούμενο forum είχε φτιαχτεί ένα ανάλογο topic. Αποφάσισα λοιπόν να φτιάξω εκ νέου ένα, με το οποίο να παροτρύνω όσους γράφουν σε greeklish να κάνουν τον κόπο και να γράφουν ελληνικά.

Παιδιά, όσοι μπορείτε, γράφετε με ελληνικούς χαρακτήρες... είναι ΠΟΛΥ κουραστικά τα greeklish στην ανάγνωση. Ειδικά ορισμένα posts που είναι σε greeklish και κεφαλαία, γίνεται το... έλα να δεις!

Συμφωνώ απόλυτα. ΟΧΙ ΣΤΑ ΓΚΡΙΚΛΙΣ! Πάντως με χαρά μου διαπιστώνω ότι ήδη ένα πολύ μεγάλο ποσοστό των μελών γράφει Ελληνικά. Η προσπάθεια στο unwired απέδωσε καρπούς. Αν λυθεί και το πρόβλημα όσων γράφουν από WAP, θα είναι άψογη η εικόνα του forum

Αρχικό Μήνυμα από τον TN97

Όπως θα θυμούνται αρκετοί, στο προηγούμενο forum είχε φτιαχτεί ένα ανάλογο topic.

απο αυτο το thread ειχα επηρεαστει και γω και ξεκινησα να γραφω ελληνικα!!(τι? δε βαζω τονους? ε σιγα σιγα βρε παιδια :whistle: ) το κακο ειναι οτι πλεον δυσκολευομαι να διαβασω posts γραμμενα σε greeklish, και ειδικα τα μακροσυρτα! :wacko:

βεβαια τις αγγλικες λεξεις τις αφηνω οπως ειναι. ειναι καπως αντιαισθητικο να βλεπεις λεξεις του τυπου: σμσ, μπλουτουθ, βονταφον, γραμμενες ελληνικα :p

ΔΟΚΙΜΑΣΤΕ ΤΟ, ΑΞΙΖΕΙ!!!!

Αρχικό Μήνυμα από τον psybill

απο αυτο το thread ειχα επηρεαστει και γω και ξεκινησα να γραφω ελληνικα!!(τι? δε βαζω τονους? ε σιγα σιγα βρε παιδια :whistle: ) το κακο ειναι οτι πλεον δυσκολευομαι να διαβασω posts γραμμενα σε greeklish, και ειδικα τα μακροσυρτα! :wacko:

βεβαια τις αγγλικες λεξεις τις αφηνω οπως ειναι. ειναι καπως αντιαισθητικο να βλεπεις λεξεις του τυπου: σμσ, μπλουτουθ, βονταφον, γραμμενες ελληνικα :p

ΔΟΚΙΜΑΣΤΕ ΤΟ, ΑΞΙΖΕΙ!!!!

Όπως είχε γραφτεί και στο παλιό forum, άλλο greeklish και άλλο english! Το να μην χρησιμοποιούμε αγγλικούς χαρακτήρες για να γράφουμε ελληνικά, δεν σημαίνει ότι θα καταργήσουμε τους αγγλικούς χαρακτήρες και για τις ξένες λέξεις, ούτε ότι θα πάψουμε να χρησιμοποιούμε όρους που έχουν επικρατήσει στα αγγλικά, όπως αυτοί που ανέφερες

kai gw prospa8w akomi va grapsw se ellnvika..

apla 8elw va rwtisw osous duskoleuovtai va diabasouv to post mou:

summetexete se forums grammeva se alles glesses H' movo se ellnvika forums?

thanks

:lock:

twitter.com/jojoGPS

OCHI STA GREEKLISH!!!! :p

Σοβαρά τώρα, συνηθίζω να διαβάζω πολύ γρήγορα τα posts οπότε με ενοχλεί όταν είναι σε greeklish, με αποτέλεσμα ειδικά τα μεγάλα posts σε greeklish να μην τα διαβάζω καθόλου! (εκτός εξαιρέσεων). Συμμετέχω σε ξένα forums όπου διαβάζω English κι όχι Greeklish!!!!

http://briefcase.pathfinder.gr/download/petros_pf/15778/181976/0/Petran.gif

Nokia Series 60 forum moderator (Ret.)

Αρχικό Μήνυμα από τον jojo

summetexete se forums grammeva se alles glesses H' movo se ellnvika forums?

thanks

Τι σχέση έχει αυτό?

Αρχικό Μήνυμα από τον TN97

Τι σχέση έχει αυτό?

Έχει με το ότι, παρ' όλα αυτά που έγραψα δύο ποστ πιό πάνω, κάποιοι αδυνατούν να καταλάβουν ότι δεν μας κουράζουν οι αγγλικοί χαρακτήρες καθ' αυτοί, αλλά τα ελληνικά γραμμένα με αγγλικούς χαρακτήρες. Εκτός κι αν κάνω μεγάλο λάθος... :tired:

Το μεγαλο πατηρντι παρατηρειται στα διαφορα chat rooms :)))) :p

Εκει γινεται μεγαλος χαμος διοτι , καποια θεωρουν τοοοοοσο δυσκολο :mad: να κανουν την αλλαγη στο fonts στο mIRc ωστε να βλεπουν σωστα τα ελληνικα... :blink:

Γκρικλις γραφαμε στις BBS :geek: , ενταξει μεχρι εκει.....αντε και κανα ε-μαιλ.... :innocent:

Εγω τη μονη φορα που εχω υποκυψει σε "διαταγη" για μη γραφη ελληνικων ειναι υπο το φοβο της εξουσιας του TN97 στο room #myphone στο GrNet :D :worry: :whistle: :innocent:

Οι φυλακες και τα δικαστηρια θα γινουν παιδικες χαρες, και οταν δικαστεις απο τον χειροτερο σου εαυτο θα προδωθεις. Και θα προδωσεις. Και θα φυλακιστεις. Και θα αναγκαστεις να ομολογησεις.

Αρχικό Μήνυμα από τον psybill

ΔΟΚΙΜΑΣΤΕ ΤΟ, ΑΞΙΖΕΙ!!!!

Προσωπικά μου είναι πολύ πιο δύσκολο να διαβάσω ελληνικά χωρίς τόνους παρά greeklish..

Δεν είναι τίποτα να βάζετε και τόνους.. ;) :cool:

Αρχικό Μήνυμα από τον Sergios

Έχει με το ότι, παρ' όλα αυτά που έγραψα δύο ποστ πιό πάνω, κάποιοι αδυνατούν να καταλάβουν ότι δεν μας κουράζουν οι αγγλικοί χαρακτήρες καθ' αυτοί, αλλά τα ελληνικά γραμμένα με αγγλικούς χαρακτήρες. Εκτός κι αν κάνω μεγάλο λάθος... :tired:

φιλε sergios, δεν ξερω αν εννοεις οτι εγω αδυνατω να κατανοησω αυτη τη διαφορα. αν ναι, νομιζω οτι με αδικεις!! :worry:

ισα ισα που εγω το ανεφερα επειδη καμια φορα παρεξηγειται η εννοια greeklish με english, και βλεπουμε το φαινομενο των αγγλικων λεξεων γραμμενες στα ελληνικα, απο υπερβολικο ζηλο για τη γλωσσα μας.

οσο για τα λεγομενα του Bayern7, απλα θα του πω ειναι λιγο υπερβολικός ;) :p