djapal Δημ. December 12, 2007 Κοινοποίηση Δημ. December 12, 2007 Εγώ που ψάχνω λίστα greeklish λέξεων για να τεστάρω ένα πρόγραμμα που φτιάχνω, ποιος θα με βοηθήσει; :P Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
bomber21 Δημ. January 2, 2008 Κοινοποίηση Δημ. January 2, 2008 Παίρνοντας ως παράδειγμα την κίνηση του insomnia.gr να ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΕΙ τα μηνύματα γραμμένα σε greeklish,τι θα λέγατε να ισχύσει το ίδιο και εδώ; Γίνονται μεγάλα βήματα με αυτό τον τρόπο προς την κατεύθυνση της διάσωσης της Ελληνικής γλώσσας μιας και το Myphone είναι ανάμεσα στα τρία τέσσερα Ελληνικά φόρουμ τα οποία έχουν πολλούς χιλιάδες χρήστες και ανάμεσα σε αυτούς πιτσιρικάδες ...που κοντεύουν να ξεχάσουν τα Ελληνικά μιας και στο Ίντερνετ γράφουν αποκλειστικά σε greeklish. Παρακαλώ μη με παραπέμψετε σε παλαιότερες συζητήσεις.Οι εποχές αλλάζουν και μια τέτοια πρωτοβουλία θα ήταν ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΑΤΗ για το Ελληνικό Ίντερνετ. Θα με ενδιέφερε ιδιαίτερα η άποψη της ομάδας διαχείρισης (φυσικά όχι μόνο αυτής) Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
steliosnikaia Δημ. January 2, 2008 Κοινοποίηση Δημ. January 2, 2008 Παίρνοντας ως παράδειγμα την κίνηση του insomnia.gr να ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΕΙ τα μηνύματα γραμμένα σε greeklish,τι θα λέγατε να ισχύσει το ίδιο και εδώ; Γίνονται μεγάλα βήματα με αυτό τον τρόπο προς την κατεύθυνση της διάσωσης της Ελληνικής γλώσσας μιας και το Myphone είναι ανάμεσα στα τρία τέσσερα Ελληνικά φόρουμ τα οποία έχουν πολλούς χιλιάδες χρήστες και ανάμεσα σε αυτούς πιτσιρικάδες ...που κοντεύουν να ξεχάσουν τα Ελληνικά μιας και στο Ίντερνετ γράφουν αποκλειστικά σε greeklish. Παρακαλώ μη με παραπέμψετε σε παλαιότερες συζητήσεις.Οι εποχές αλλάζουν και μια τέτοια πρωτοβουλία θα ήταν ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΑΤΗ για το Ελληνικό Ίντερνετ. Θα με ενδιέφερε ιδιαίτερα η άποψη της ομάδας διαχείρισης (φυσικά όχι μόνο αυτής) Εδώ είναι η άποψη της "ομάδας διαχέιρησης". ;) Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
PCMan Δημ. January 3, 2008 Κοινοποίηση Δημ. January 3, 2008 Να δώ πόσοι ακόμα θα παραπονεθούν για τα greeklish άσκοπα... Παράθεση [imgalign]http://img140.imageshack.us/img140/3467/graphic12copy4pt.gif[/imgalign] www.hlektronika.gr - Ο Κόσμος των Hλεκτρονικών! Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
bomber21 Δημ. January 3, 2008 Κοινοποίηση Δημ. January 3, 2008 Να δώ πόσοι ακόμα θα παραπονεθούν για τα greeklish άσκοπα... 1.Δεν παραπονιέμαι 2.Εσύ τι πρόβλημα έχεις; 3.Είμαι ΕΝΕΡΓΟΤΑΤΟ μέλος από το 2003 και έχω παρακολουθήσει όλες τις σχετικές συζητήσεις,δεν είμαι νέος εδώ. 4.Έθεσα ένα θέμα προς συζήτηση και θέλησα να ακούσω τις απόψεις των υπευθύνων,οι οποίες εκφράστηκαν το Φλεβάρη του 2007 τελευταία φορά.Καλό θα είναι να ξεκινήσει μια εποικοδομητική συζήτηση γύρω από το θέμα.Τα οφέλη θα είναι πολλαπλά από τη χρησιμοποίηση μόνο του Ελληνικού αλφαβήτου και ίσως ξεκουραστούν τα μάτια μας αν σταματήσουμε να διαβάζουμε μηνύματα του τύπου ''8elw n parw 1 new mobile gt t nokia m t klepsan sth glf''. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
steliosnikaia Δημ. January 3, 2008 Κοινοποίηση Δημ. January 3, 2008 3.Είμαι ΕΝΕΡΓΟΤΑΤΟ μέλος από το 2003 και έχω παρακολουθήσει όλες τις σχετικές συζητήσεις,δεν είμαι νέος εδώ. 4.Έθεσα ένα θέμα προς συζήτηση και θέλησα να ακούσω τις απόψεις των υπευθύνων,οι οποίες εκφράστηκαν το Φλεβάρη του 2007 τελευταία φορά.Καλό θα είναι να ξεκινήσει μια εποικοδομητική συζήτηση γύρω από το θέμα.Τα οφέλη θα είναι πολλαπλά από τη χρησιμοποίηση μόνο του Ελληνικού αλφαβήτου και ίσως ξεκουραστούν τα μάτια μας αν σταματήσουμε να διαβάζουμε μηνύματα του τύπου ''8elw n parw 1 new mobile gt t nokia m t klepsan sth glf''. Πρώτα απ' όλα, θεωρώ καλό, να αφήσουμε στην άκρη τo "επιθετικό" ύφος! Εφ' όσον είσαι ενεργότατο μέλος και έχεις παρακολουθήσει όλες τις σχετικές συζητήσεις, γνωρίζεις ότι δεν καταλήγουν πουθενά! Ο λόγος; Δικαιολογίες! Ο "ένας" απαντάει (postάρει) μέσω WAP και δεν υποστηρίζει Ελληνικούς χαρακτήρες, ο "δεύτερος" γράφει ποιό γρήγορα, ο "τρίτος" κάνει ορθογραφικά λάθη και πάει λέγοντας... Αν θες τη γνώμη μου, οι συγκεκριμένες δικαιολογίες είναι επιεικώς αστείες. Ούτε εμένα μου αρέσουν τα greeklish. Αυτό που κάνω εγώ; Ότι είναι γραμμένο με greeklish και είναι πάνω από 2 προτάσεις, δεν το διαβάζω γιατί πολύ απλά... ...ΒΑΡΙΕΜΑΙ! Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
PCMan Δημ. January 3, 2008 Κοινοποίηση Δημ. January 3, 2008 Γιατι το πήρες στραβά? Ότι πεις, μαζί σου είμαι, απλά όσοι και όσες φορές να το πουμε δεν θα γίνει τίποτα με τα greeklish. Άσκοπα το λέμε και το ξαναλέμε, αυτό θέλω να σου πω. Παράθεση [imgalign]http://img140.imageshack.us/img140/3467/graphic12copy4pt.gif[/imgalign] www.hlektronika.gr - Ο Κόσμος των Hλεκτρονικών! Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Johny-B Δημ. January 3, 2008 Κοινοποίηση Δημ. January 3, 2008 Αυτό πάντως που ποτέ δεν περίμενα ως δικαιολογία είναι ότι χρήστης εντός Ελλάδος δεν έχει ελληνικά στον Η/Υ στου (για την ακρίβεια δεν έχει βάλλει ποτέ)...:yawn::what: Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
mol Δημ. January 3, 2008 Κοινοποίηση Δημ. January 3, 2008 περισσοτερο ελληνικα,αλλα μερικες φορες greeklish! Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
geofil Δημ. January 3, 2008 Κοινοποίηση Δημ. January 3, 2008 Γιατι το πήρες στραβά? Ότι πεις, μαζί σου είμαι, απλά όσοι και όσες φορές να το πουμε δεν θα γίνει τίποτα με τα greeklish. Άσκοπα το λέμε και το ξαναλέμε, αυτό θέλω να σου πω. Μάλλον δικαιολογημένα το πήρε στραβά. :) Και όσο για την επίσημη άποψη της ομάδας διαχείρισης, δεν είναι καθόλου παράλογο που την ζήτησε ο bomber21. Θα ενδιέφερε αρκετούς. Ακόμα και αν έχει εκφραστεί πριν από κάποιο διάστημα, αφού οι εξελίξεις τρέχουν και τίποτα δεν μένει στάσιμο. Και στο insomnia πριν από την απαγόρευση των greeklish (δόξα τω Θεώ), η επίσημη άποψη στους κανόνες λειτουργίας του φόρουμ ήταν τελείως διαφορετική. :) Παράθεση http://img87.imageshack.us/img87/5766/paokul2.jpg Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
PCMan Δημ. January 4, 2008 Κοινοποίηση Δημ. January 4, 2008 Μάλλον δικαιολογημένα το πήρε στραβά. :) Και όσο για την επίσημη άποψη της ομάδας διαχείρισης, δεν είναι καθόλου παράλογο που την ζήτησε ο bomber21. Θα ενδιέφερε αρκετούς. Ακόμα και αν έχει εκφραστεί πριν από κάποιο διάστημα, αφού οι εξελίξεις τρέχουν και τίποτα δεν μένει στάσιμο. Και στο insomnia πριν από την απαγόρευση των greeklish (δόξα τω Θεώ), η επίσημη άποψη στους κανόνες λειτουργίας του φόρουμ ήταν τελείως διαφορετική. :) Ε τότε μακάρι να αλλάξει.. Τι να πω?.. Παράθεση [imgalign]http://img140.imageshack.us/img140/3467/graphic12copy4pt.gif[/imgalign] www.hlektronika.gr - Ο Κόσμος των Hλεκτρονικών! Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
aimilios Δημ. January 4, 2008 Κοινοποίηση Δημ. January 4, 2008 Εγώ πάλι πολύ φοβάμαι ότι στο όνομα της «προσβασιμότητας» και «ελευθερίας της έκφρασης» κρύβεται η λογική «που να χάνουμε πελάτες τώρα». Γιατί; Γιατί δεν είναι δυνατόν ρε παιδιά να σφάζουμε την γλώσσα μας για να μπουρούν να γράφουν όσο το δυνατόν περισσότεροι, όποια και να είναι η δικαιολογία... :( Παράθεση Samsung Galaxy A52s 5G (SM-A5288/DS) Samsung Galaxy Watch5 Pro (SM-R920) ★ ★ ★ ★ ★ ★ ★ Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
djapal Δημ. January 7, 2008 Κοινοποίηση Δημ. January 7, 2008 Αυτό πάντως που ποτέ δεν περίμενα ως δικαιολογία είναι ότι χρήστης εντός Ελλάδος δεν έχει ελληνικά στον Η/Υ στου (για την ακρίβεια δεν έχει βάλλει ποτέ)...:yawn::what: Δυστυχώς δεν έχω την ακριβή συζήτηση σε τσατ με τύπισσα, αλλά θυμάμαι περίπου ότι έλεγε... καλά εσύ που ζεις; δεν έχεις πάρει χαμπάρι ότι τα Ελληνικά τα έχουμε κόψει εδώ και καιρό; πόσο πίσω είσαι αδερφέ μου;; Ακόμα γελάω με την ατάκα της!! Επίσης γελάω και με τυπάδες που μου λένε ότι δε μπορούν να διαβάσουν Ελληνικά και όταν τους λέω να εγκαταστήσουν τα Ελληνικά στον υπολογιστή τους μου απαντούν... σιγά μη βάλω Ελληνικά στον υπολογιστή μου. Δεν είσαι καλά!! Έτσιιιιιιιιιιιιιι!!!! :lol::lol::lol::lol: Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
BestMan Δημ. January 7, 2008 Κοινοποίηση Δημ. January 7, 2008 Ε, γι΄αυτό πάμε να ξεχάσουμε τη γλώσσα μας! Εγώ θα τους απαντούσα με τον γνωστό στίχο του Οδ. Ελύτη: "Τη γλώσσα μου έδωσαν ελληνική στις αμμουδιές του Ομήρου" ;) Παράθεση NEC DB2000 (1999), Nokia 3210 (2000), EricssonR320s (2001), Ericsson T65 (2002), Nokia 6600 (2003), Palm Treo650 (2005), iPhone (2007), HTC Hero (2009), Samsung Galaxy Mini (2010), iPad (2010), Samsung Omnia W (2011), Samsung Galaxy Note (2012), iPad Air (2014), Samsung Galaxy Note 3 (2014), OnePlus 2 (2015), Meizu M5 Note (2017), Samsung Note 8 (2017), iPad 6 (2018)... http://www.everythingaboutebooks.com Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Johny-B Δημ. January 7, 2008 Κοινοποίηση Δημ. January 7, 2008 Δηλαδή, όταν χρειάζονται έγγραφα στο word δεν γράφουν ελληνικά; Εργασίες σε πανεπιστήμια, τει κλπ (εντός Ελλάδος), ή στην δουλειά ή έστω το βιογραφικό τους, τα έχουνε ξενόγλωσσα;:blink::wacko: Είπαμε, παγκοσμοιοποίηση αλλά μη τα τιμήσουμε όλα! Όλοι σχεδόν οι λαοί της Ευρώπης προσπαθούν να προβάλουν όσο μπορούν την γλώσσα τους και εμείς με την μητέρα των ευρωπαϊκών γλωσσών να κάνουμε το αντίθετο...:cry: Προσωπικά, ελπίζω ότι σύντομα θα απαγορευτούν τα greeklish στο myphone με εξαίρεση όσους ζουν στο εξωτερικό (αν και μέχρι στιγμής, αυτοί πάντα στα ελληνικά γράφουν! ) Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
DesertSMisSRaiN Δημ. January 7, 2008 Κοινοποίηση Δημ. January 7, 2008 Εγώ προσωπικά δεν καταλαβαίνω αυτή τη δικαιολογία "ζω στο εξωτερικό, δεν μπορώ να γράψω ελληνικά" Τα Windows, τα Mac OS X και τα Office (και για τα δύο λειτουργικά) που έχω είναι στα αγγλικά. Μια χαρά ελληνικά μπορείς να γράψεις. Επίσης το πληκτρολόγιό μου δεν έχει ελληνικούς χαρακτήρες. Πού ακριβώς είναι το πρόβλημα; Παράθεση "Our lives are not our own. From womb to tomb, we are bound to others, past and present. And by each crime and every kindness, we birth our future." Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Johny-B Δημ. January 7, 2008 Κοινοποίηση Δημ. January 7, 2008 Πιθανόν να μην μπαίνουν από το σπίτι τους και έτσι να μην έχουν ελληνικά στο πισι. Το θέμα είναι όμως ότι το 90% (μην πω και παραπάνω) όσων γράφουν με τα γρίκλις ζουν στην Ελλάδα! Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
bomber21 Δημ. January 7, 2008 Κοινοποίηση Δημ. January 7, 2008 Το θέμα είναι να υπάρξει θέληση από τους υπευθύνους και συνεργασία των μεγάλων Ελληνικών forums προς την κατεύθυνση της χρησιμοποίησης μόνο της Ελληνικής γλώσσας. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Yamakorg Δημ. February 8, 2008 Κοινοποίηση Δημ. February 8, 2008 MAKARI.LETE NA SYMBEI POTE???????????? Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
geofil Δημ. February 8, 2008 Κοινοποίηση Δημ. February 8, 2008 Μακάρι; Και γιατί γράφεις με greeklish τότε; Παράθεση http://img87.imageshack.us/img87/5766/paokul2.jpg Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Johny-B Δημ. February 8, 2008 Κοινοποίηση Δημ. February 8, 2008 ...και κεφαλαία (που απαγορεύονται από τους Όρους Πρόσβασης & Χρήσης).:confused: Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
panosz75 Δημ. February 27, 2008 Κοινοποίηση Δημ. February 27, 2008 Προσωπικά θα προτιμούσα να απαγορευόταν εντελώς στο myphone τα greeklish. ;) Παράθεση Now I'm cutting the anchor away, and I won't look back, I'm starting a new life today. Now I see where I belong... Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
elteo Δημ. February 28, 2008 Κοινοποίηση Δημ. February 28, 2008 Στο insomnia που απαγορευτηκαν (αντίστοιχου μεγέθους χρηστών με το myphone) πάντως τα μέλη προσαρμόστηκαν. Μήπως να το ξανασκεφτούμε μονσιουρ Μάνος; Παράθεση Ι need a six month vacation, twice a year. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
varsamis Δημ. February 28, 2008 Κοινοποίηση Δημ. February 28, 2008 Προσωπικά θα προτιμούσα να απαγορευόταν εντελώς στο myphone τα greeklish. ;) Kι εγω το ιδιο . Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
aimilios Δημ. March 3, 2008 Κοινοποίηση Δημ. March 3, 2008 Οι οιωνοί είναι καλοί: :D Και τέλος, ΜΗΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΕΙΤΕ GREEKLISH, εκτός και αν συντρέχει σοβαρός τεχνικός λόγος. Γράψτε τα μηνύματά σας στα ελληνικά. [highlight]Προβλέπω τις επόμενες ημέρες να αλλάξει η πολιτική σχετικά με greeklish...[/highlight]Scripta manent φίλτατε admin! :p Παράθεση Samsung Galaxy A52s 5G (SM-A5288/DS) Samsung Galaxy Watch5 Pro (SM-R920) ★ ★ ★ ★ ★ ★ ★ Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts