Jump to content

Android TV Box

spyrosrotary
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Αν μιλάς για την κλασική αρχική επιφάνεια android τότε αν με ένα ποντίκι προσπαθήσεις να σύρεις το εικονίδιο

λογικά σου εμφανίζει στην οθόνη ένα κάδο ανακύκλωσης.

Αν μιλάς για κάποιον ειδικό launcher που μπορεί να έχει το κάθε tv box πολύ θα ήθελα να μάθω και εγώ πως μπορώ να αντικαταστήσω το xbmc του συγκεκριμένου launcher με το spmc που χρησιμοποιώ.

Μιλάω για το δεύτερο και θέλω να κάνω αυτό ακριβώς που λες και εσύ! Τον τρόπο που λέει ο letom τον ξέρω αλλά εγώ έκανα πρώτα απεγκατάσταση όμως έμεινε το εικονίδιο και τώρα δεν μπορώ να κάνω την διαδικασία αυτή για να το αφαιρέσω.

Τώρα για το reboot, δεν ξέρω πως το εννοείτε,αλλά κάθε φορά πριν φύγω κάνω απενεργοποίηση της συσκευής από το λογισμικό και όταν ξαναμπαίνω στην θύρα hdmi φορτώνει απο την αρχή οπότε αυτό reboot δεν είναι?

• Απαντήσεις 21,7χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

• junglist

1094

• gatos814

1349

• makis1024

575

• ath156

1874

και εγω κάτοχος του minix neo x8-h plus, για μια "εκκίνηση" τι πρέπει να κάνω πρώτα? κάποιο firmware update? τι προτείνετε από εφαρμογές πέρα του kodi?

Σήμερα κατάφερα και έκλεισα τη συσκευή μέσω spmc. Αντί για exit όπου κλείνει μόνο το spmc, επέλεξα shut down και έκλεισε το tv box. Στη οθόνη εμφανίστηκε η ένδειξη "ασθενές η καθόλου σημα" της τηλεόρασης. Να το ανοίξω δεν τα κατάφερνα πατώντας στο κουμπί hdmi του τηλεκοντρόλ οπότε έβγαλα και έβαλα την πρίζα του box για να πάρει μπρος. Στην οθόνη εμφανίστηκε λογότυπο Google tv, μετά λογότυπο mbox και τέλος η ένδειξη "upgrading Android". Μετά η κλασική επιφάνεια εργασίας, τσέκαρα build number και είναι το 109κ4, αυτό που είχα δηλαδή. Δεν κατάλαβα τι upgrade ήταν αυτό. Το παράξενο είναι όμως ότι στις εφαρμογές υπήρχαν όλες οι αρχικές της συσκευής αν και τις είχα απεγκαταστήσει (Skype, xbmc, Netflix, contacts). Έχει κανείς καμία εξήγηση για το upgrade και την επανεμφάνιση των εφαρμογών?

Τώρα για το reboot, δεν ξέρω πως το εννοείτε,αλλά κάθε φορά πριν φύγω κάνω απενεργοποίηση της συσκευής από το λογισμικό και όταν ξαναμπαίνω στην θύρα hdmi φορτώνει απο την αρχή οπότε αυτό reboot δεν είναι?

Πες λίγο πιο αναλυτικά με πιο τρόπο κάνεις απενεργοποίηση με το λογισμικό και μετά με πιο τρόπο κάνεις πάλι boot. Τι εννοείς "ξαναμπαίνεις στη θύρα hdmi"?

Edited by letom

Εμένα όταν γυρνάω στην αρχική σελίδα της συσκευής κάτω κάτω έχει μια status bar που μεταξύ των άλλων εχει και το κουμπάκι του power. πατώντας το απενεργοποιείται η συσκευή και βγαίνει αυτό που λες και εσύ, hdmi καθόλου σήμα.

Στην συνέχεια βγαίνω με το τηλεκοντρόλ της τηλεόρασης απο την θύρα hdmi σε άλλη πηγή π.χ τηλεόραση, και στην συνέχεια αν θέλω να ξαναμπώ στην συσκευή μεταβαίνω στην πηγή hdmi όπου και μπουτάρει και ανοίγει.

Επίσης στις ρυθμίσεις(android 4.4) εμένα έχει μια επιλογή που λέει hide status bar που μπορεί να είναι τσεκαρισμένη.

Αν υπάρχει και εσένα και είναι τσεκαρισμένη τότε δεν θα εμφανίζεται η μπάρα αυτή κάτω-κάτω

Μιλάμε για την ίδια συσκευή (mk808b plus)? Δεν έχω κουμπί power στο status bar μου, δες εικόνα:

http://blogimage.geekbuying.com/wp-content/uploads/2014/12/Screenshot_1970-01-02-08-08-30.png

Πάντως όταν το έκανα shut down μέσω spmc, δοκίμασα ακριβώς αυτό που έκανες και εσύ με τα sources, έβαλα τηλεόραση και μετά ξαναμπήκα hdmi αλλά συνέχισε να μου λέει "ασθενές ή καθόλου σήμα".

Φίλε μου έχεις δίκιο! Όχι δεν έχω την ίδια συσκευή,αλλά νόμιζα ότι η status bar θα ήταν ίδια σε αυτές τις συσκευές με 4.4.2 android

Εμένα έχει ακριβώς αυτά που βλέπω στην φώτο με την διαφορά ότι έχει και ένα επιπλέον κουμπάκι του power που την κλείνεις!

Kαι ναι μετά όταν επανέρχομαι στην hdmi ανοίγει

Edited by civilathens

Ποια έχεις εσύ?

Όταν είμαι σπίτι θα την κλείσω με spmc και θα κάνω δοκιμές με το τηλεκοντρόλ και το hdmi μήπως και καταφέρω να την ανοίξω. Μόνο σε αυτό μένει να βρω λύση.

Ποια έχεις εσύ?

Όταν είμαι σπίτι θα την κλείσω με spmc και θα κάνω δοκιμές με το τηλεκοντρόλ και το hdmi μήπως και καταφέρω να την ανοίξω. Μόνο σε αυτό μένει να βρω λύση.

Χωρίς να θέλω να σε στεναχωρήσω φίλε μου μιας και έχω και εγώ το ίδιο μηχάνημα δεν υπάρχει τρόπος να το απενεργοποιήσουμε παρά μόνο αν το βγάλεις από το ρεύμα ή αν έχεις ένα πλητρολόγιο π.χ. που να έχει κάποιο πλήκτρο σχετικά με αναστολή-απενεργοποίηση το οποίο και κατά 99% (τουλάχιστον σε εμένα έτσι γίνεται) θα στο κλείσει. Επίσης υπάρχει και η δυνατότητα να το κάνεις με κάποιο προγραμματάκι από το store. Αυτές είναι οι επιλογές για απενεργοποιήση. Πάμε τώρα στην ενεργοποιήση: ΚΑΜΙΑ!! Εννοώντας ότι ο μοναδικός τρόπος να το ανόιξεις μετά από shut down είναι να βγάλεις το καλώδιο τροφοδοσίας και να το συνδέσεις ξανά. Οπότε αυτό που εγώ κάνω και νομίζω και οι περισσότεροι με το MK808 plus είναι να το αφήνεις μονίμως ανοιχτό και απλά να αλλάζεις τα sources της tv σου. Ούτως ή άλλως το ρεύμα που καταναλώνει είναι ελλάχιστο και αναφορικά με θερμοκρασίες σε standby δεν έχεις απολύτως κανένα θέμα. Τώρα για το "χρόνο ζωής" δεν ξέρω να σου πω. Το έχω κάτι λιγότερο απο 2 μήνες και μέχρι στιγμής όλα κομπλέ. Ελπίζω να βοήθησα.

Coolpad F2 (8675-W00) CM 12.1. Mod. Mds Team V2 (by avecilla)

Όλες οι απόψεις βοηθάνε φίλε μου, όλο και κάτι βγαίνει. Το ήξερα ότι γενικά δεν υπάρχει τρόπος για άνοιγμα κλείσιμο αλλά επειδή για κλείσιμο, όπως έγραψα πιο πριν, βρήκα τρόπο μέσα από το xbmc είπα να ψάχνω και για άνοιγμα μήπως βρεθεί κάτι απλό. Αλλιώς δεν με ενοχλεί να το έχω συνέχεια ανοιχτό, το ήξερα αυτό πριν το αγοράσω και για 28 ευρώ δεν έχω πολλές απαιτήσεις. Αφού παίζει ταινίες κομπλέ δεν με πειράζει τίποτα! :)

Όλες οι απόψεις βοηθάνε φίλε μου, όλο και κάτι βγαίνει. Το ήξερα ότι γενικά δεν υπάρχει τρόπος για άνοιγμα κλείσιμο αλλά επειδή για κλείσιμο, όπως έγραψα πιο πριν, βρήκα τρόπο μέσα από το xbmc είπα να ψάχνω και για άνοιγμα μήπως βρεθεί κάτι απλό. Αλλιώς δεν με ενοχλεί να το έχω συνέχεια ανοιχτό, το ήξερα αυτό πριν το αγοράσω και για 28 ευρώ δεν έχω πολλές απαιτήσεις. Αφού παίζει ταινίες κομπλέ δεν με πειράζει τίποτα! :)

Σωστά! Ακριβώς αυτό σκέφτηκα και εγώ. Με 28 ευρώ τελείωσαν καλώδια laptop στο σαλόνι, αναμονή για την ταινία και όλα όσα κάνεις ζώντας μόνο με αυτό το "πρόβλημα"... Ούτε καν το σκέφτομαι..

Ρε παιδιά, τι ποντίκι χρησιμοποιείται?.... Και για το άνοιξε κλείσε, δεν θα σας έκανε δουλειά το air mouse που έχει on off πλήκτρο? Τέτοιο εν εγώ και είναι κομπλέ.

Ρε παιδιά, τι ποντίκι χρησιμοποιείται?.... Και για το άνοιξε κλείσε, δεν θα σας έκανε δουλειά το air mouse που έχει on off πλήκτρο? Τέτοιο εν εγώ και είναι κομπλέ.

Μιλάμε για το ίδιο box;

jimmys το mk808b plus δεν συνοδεύεται από air mouse, πρέπει να αγοράσεις εξτρά ένα αλλά δεν πήρα γιατί κοστίζει σχεδόν όσο και το box. Άλλωστε με ένα απλό usb ασύρματο ποντίκι που είχα την κάνω τη δουλειά μου μια χαρά.

Υπαρχει και η λυση να παιρνει ρευμα απο τη θυρα usb της τηλεορασης εαν εχει., εγω ετσι κανω στο δικο μου 808b+. Οποτε οταν ανοιγει και κλεινει η τηλεοραση το ιδιο κανει και το box.

Υπαρχει και η λυση να παιρνει ρευμα απο τη θυρα usb της τηλεορασης εαν εχει., εγω ετσι κανω στο δικο μου 808b+. Οποτε οταν ανοιγει και κλεινει η τηλεοραση το ιδιο κανει και το box.

Ετσι όμως δεν θα έχει θέμα το box από τα "εν θερμώ" ανοιγο-κλεισίματα; ακόμα δεν μπορώ να ψυχολογήσω το πως κλείνει από το air-mouse

Eξαρτάται.Δεν δίνουν όλες οι θύρες usb το ίδιο ρεύμα.Κοίτα το manual της τηλεορασή σου, η πίσω αν το γράφει

Εμένα ας πούμε έχει θύρα που δίνει 5v 0.5A που είναι και η κλασική, και θύρα που δίνει 5v 1.5A για άλλες συσκευές

Για τη δουλειά που λέμε ποια θύρα πρέπει να επιλέξω? Δεν είμαι σπίτι τώρα για να δω το manual αλλά ας υποθέσουμε ότι και η δική μου έχει σαν της δικής σου.