gianniskup Δημοσιεύτηκε May 1, 2012 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε May 1, 2012 Καλησπέρα σε όλους. Θα θελα να ρωτήσω αν υπάρχει διαφορά στην ποιότητα ομιλίας από το GSM στο UMTS. Αξίζει η μετάβαση και ενδεχομένως η μικρότερη αναμονή μπαταρίας από το GSM στο UMTS μόνο και μόνο για την καλύτερη ποιότητα συνομιλίας; Υπάρχει ουσιαστική διαφορά στην ποιότητα συνομιλίας και ακουστικής; Ευχαριστώ εκ των προτέρων για το χρόνο σας Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
pgetsopoulos Δημ. May 1, 2012 Κοινοποίηση Δημ. May 1, 2012 δε νομιζω οτι επηρρεαζει καθολου την ομιλια... παντα GSM το χω :) Παράθεση Learn Colemak, the better keyboard layout! :happy: Μην αφήνεις τα μικρά μυαλά να σε πείσουν ότι τα όνειρα σου είναι πολύ μεγάλα. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
gianniskup Δημ. May 1, 2012 Author Κοινοποίηση Δημ. May 1, 2012 Ρωτάω γιατί έχω ακούσει ότι υπάρχουν κάποια ¨φίλτρα¨ για την καλύτερη ποιότητα συνομιλίας που λειτουργούν στο UMTS. Αν βέβαια ισχύει αυτό. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
mixtri Δημ. May 1, 2012 Κοινοποίηση Δημ. May 1, 2012 Με την επόμενης γενιάς κωδικοποίηση (AMR-WB) το UMTS θα υπερέχει. Προς το παρόν το AMR-NB υποστηρίζεται και από 2.5G. Θεωρώ ότι δεν υπάρχει σημαντική διαφορά στην ποιότητα συνομιλίας. Περισσότερο ρόλο παίζουν οι ρυθμίσεις του δικτύου παρά ο τύπος του δικτύου. Παράθεση Easy2Install:Easy2Integrate:Easy2Scale :: /// PD Baseband Developer [sIGPIC][/sIGPIC] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
gianniskup Δημ. May 2, 2012 Author Κοινοποίηση Δημ. May 2, 2012 Με την επόμενης γενιάς κωδικοποίηση (AMR-WB) το UMTS θα υπερέχει. Προς το παρόν το AMR-NB υποστηρίζεται και από 2.5G. Θεωρώ ότι δεν υπάρχει σημαντική διαφορά στην ποιότητα συνομιλίας. Περισσότερο ρόλο παίζουν οι ρυθμίσεις του δικτύου παρά ο τύπος του δικτύου. Φίλε mixtri, σ'ευχαριστώ καταρχήν για την απάντησή σου. Τελικά, αν υπάρχει διαφορά στην ποιότητα ομιλίας όπως λες, έστω κ ασήμαντη, ποια είναι; Ποια η γνώμη σου. Να το χω μόνιμα σε GSM κερδίζοντας σε χρόνο ομιλίας ή να το γυρίσω σε UMTS; Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
mixtri Δημ. May 4, 2012 Κοινοποίηση Δημ. May 4, 2012 Φίλε mixtri, σ'ευχαριστώ καταρχήν για την απάντησή σου. Τελικά, αν υπάρχει διαφορά στην ποιότητα ομιλίας όπως λες, έστω κ ασήμαντη, ποια είναι; Ποια η γνώμη σου. Να το χω μόνιμα σε GSM κερδίζοντας σε χρόνο ομιλίας ή να το γυρίσω σε UMTS; Καταρχάς ποιο δίκτυο χρησιμοποιείς; Να μπορέσω να σου απαντήσω ολοκληρωμένα! Παράθεση Easy2Install:Easy2Integrate:Easy2Scale :: /// PD Baseband Developer [sIGPIC][/sIGPIC] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
gianniskup Δημ. May 5, 2012 Author Κοινοποίηση Δημ. May 5, 2012 Καταρχάς ποιο δίκτυο χρησιμοποιείς; Να μπορέσω να σου απαντήσω ολοκληρωμένα! cosmote Φίλε mixtri.................. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
chvet Δημ. May 19, 2012 Κοινοποίηση Δημ. May 19, 2012 Καλησπέρα σας ! Έχω το Samsung Galaxy Mini με συμβόλαιο cosmote ! Έχω παρατηρήσει το εξής, όποτε ενεργοποιώ τα δεδομένα σε 3G μου τρώει πολύ γρήγορα την μπαταρία, δηλαδή η μπαταρία μπορεί να είναι μόλις τώρα στο φουλ και σε μισή ώρα να έχει τερματίσει ! Γιατί υπάρχει αυτό το πρόβλημα ? Σημείωση: Δεν νομίζω να φταίει το Samsung γιατί πριν αυτό είχα Iphone και με αυτό το ίδιο πρόβλημα, οπότε αναγκαστικά πάντα το βάζω σε 2G εκεί δεν έχω κανένα πρόβλημα στην μπαταρία ! Αυτό που με παραξένεψε είναι πως χτες βράδυ έκανα μια συζήτηση με ένα φίλο που ζει στην Αμερική, αυτός έχει ένα HTC και μου είπε πως όλη μέρα έχει ανοικτό το 3G και δεν του τρώει καθόλου την μπαταρία και συνήθως κάνει φόρτισει κάθε 4 ημέρες Γιατί τόσες τεράστιες διαφορές ? Ευχαριστώ Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
lek88 Δημ. August 31, 2012 Κοινοποίηση Δημ. August 31, 2012 (edited) ποιες οι διαφορες του 2G και του 3G? Ξερει κανεις? :worry: εκτως απο την καταναλωση μπαταριας στο 3G... Edited August 31, 2012 by lek88 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
sv2evs Δημ. August 31, 2012 Κοινοποίηση Δημ. August 31, 2012 Έναν οδηγό που βρήκα στο google φαίνεται να εξηγεί αυτό που ρωτάς lek88 Είναι εδώ μπορεί να είναι λίγο παλιός (μάλλον)...αλλά τα έχει όλα μέσα από ότι διαβάζω. Παράθεση http://www.sv2evs.blogspot.gr Όλα για την αναπηρία Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
lek88 Δημ. August 31, 2012 Κοινοποίηση Δημ. August 31, 2012 Έναν οδηγό που βρήκα στο google φαίνεται να εξηγεί αυτό που ρωτάς lek88 Είναι εδώ μπορεί να είναι λίγο παλιός (μάλλον)...αλλά τα έχει όλα μέσα από ότι διαβάζω. παλιος αλλα... καλος!!! να 'σαι καλα!!! :) Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
doganos Δημ. September 2, 2012 Κοινοποίηση Δημ. September 2, 2012 Αυτό στην Ελλάδα πότε θα έρθει; :happy: [ame=http://www.youtube.com/watch?v=T6HsGyKU46c]Nokia Research Center: AMR-WB and the Nokia Voice Experience - Tampere - YouTube[/ame] Παράθεση Samsung S21 Ultra Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
mixtri Δημ. September 5, 2012 Κοινοποίηση Δημ. September 5, 2012 Αυτό στην Ελλάδα πότε θα έρθει; :happy: Nokia Research Center: AMR-WB and the Nokia Voice Experience - Tampere - YouTube Στη Σουηδία που υπάρχει και το χρησιμοποιώ στην καθημερινότητά μου έχει ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ διαφορά. Πρέπει να το χρησιμοποιήσει κανείς για να καταλάβει πόσο χρήσιμο είναι! Σε θορυβώδη περιβάλλοντα πραγματικά έχει απίστευτη διαφορά! Επιπλέον μου κάνει φοβερή εντύπωση πως λειτουργεί άψογα και με handsfree...! Παράθεση Easy2Install:Easy2Integrate:Easy2Scale :: /// PD Baseband Developer [sIGPIC][/sIGPIC] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
doganos Δημ. September 5, 2012 Κοινοποίηση Δημ. September 5, 2012 Στη Σουηδία που υπάρχει και το χρησιμοποιώ στην καθημερινότητά μου έχει ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ διαφορά. Πρέπει να το χρησιμοποιήσει κανείς για να καταλάβει πόσο χρήσιμο είναι! Σε θορυβώδη περιβάλλοντα πραγματικά έχει απίστευτη διαφορά! Επιπλέον μου κάνει φοβερή εντύπωση πως λειτουργεί άψογα και με handsfree...! Σουηδια εισαι; :) Μακαρι να ερθει και εδω.. καποτε.. Αραγε υπαρχει κανενα πλανο ή καμια μελλοντικη αναβαθμιση που να το περιεχει; Ειναι δυσκολο να το κανουν κ εδω οι εταιρειες; Τι πρεπει να ..« αλλαχτεί» ; Παράθεση Samsung S21 Ultra Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
eLeKtriK EyE Δημ. September 5, 2012 Κοινοποίηση Δημ. September 5, 2012 ποιες οι διαφορες του 2G και του 3G? Ξερει κανεις? :worry: εκτως απο την καταναλωση μπαταριας στο 3G... 1) Το 2G έχει εύρος ζώνης 200 KHz για φωνή ενώ το 3G (WCDMA) έχει 5 MHz. 2) Το 2G λειτουργεί με TDMA (πολυπλεξία στο χρόνο), ενώ το 3G (WCDMA) με Σύστηματα διασκορπισμένου φάσματος. 3) Η κρυπτογράφηση στο 2G βασίζεται στο Α5/1 ενώ στο 3G στο A5/3 (KASUMI). 4) Σε ότι αφορά τη φωνή, όταν το σήμα είναι δυνατό θα είναι καλύτερη στο 3G, όμως το 2G κερδίζει σε περιπτώσεις χαμηλού σήματος όπου ναι μεν η ποιότητα είναι υποδεέστερη, χωρίς όμως "σπασίματα". Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
mixtri Δημ. September 5, 2012 Κοινοποίηση Δημ. September 5, 2012 Σουηδια εισαι; :) Μακαρι να ερθει και εδω.. καποτε.. Αραγε υπαρχει κανενα πλανο ή καμια μελλοντικη αναβαθμιση που να το περιεχει; Ειναι δυσκολο να το κανουν κ εδω οι εταιρειες; Τι πρεπει να ..« αλλαχτεί» ; Ναι, εδώ στα κρύα :lol: Αναβάθμιση πρέπει να γίνει αρκετά μεγάλη. Από Σ.Β. - το νέο δίκτυο της WIND το υποστηρίζει - μέχρι κορμό :) Πάντως έχει πολύ μεγάλη διαφορά. Ποιότητα CD. Παράθεση Easy2Install:Easy2Integrate:Easy2Scale :: /// PD Baseband Developer [sIGPIC][/sIGPIC] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
doganos Δημ. September 6, 2012 Κοινοποίηση Δημ. September 6, 2012 Άρα το ξεχνάμε για Ελλάδα, εκτός από την wind αφού οι νέοι σταθμοί βάσης το υποστηρίζουν. Πάντως εάν το υποστήριξη η wind εδώ φύγει την επόμενη μέρα Παράθεση Samsung S21 Ultra Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts