Jump to content

Galaxy ACE : Εγκατάσταση GingerReal-2


DeathAngel
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Δε νομίζω να βρεις κάτι εύκολα για το S5839i γιατί δεν έχει ασχοληθεί κανείς μαζί του αφού βγήκε πολύ μετά το S5830 στο οποίο είχαν γίνει ήδη αρκετές πωλήσεις και είχαν βγει όσες Custom ROMs ήταν να βγούνε.

[sIGPIC][/sIGPIC]

Νίκος

Πρώην Super Moderator του «παλιού» καλού myphone.

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 90
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Ευχαριστώ για την άμεση απάντηση! μήπως ξέρεις που μπορώ να κατεβάσω μια για s5839i?

 

Κοίτα εδώ στο general και στο Android development.

 

Αν γράφει στον τίτλο για 5839i, τότε κάνει για σένα. Αν όχι δεν κάνει.

Όλα αυτά είναι για το 5830 αλλά αν υπάρχει κάτι για το 5830i ή το 5839i θα το βρείς εκεί, γιατί δεν υπάρχει επίσημο (νομίζω) sector για αυτά.

Το τονίζω, αν υπάρχει κάτι για 5839i, θα το γράφει στον τίτλο ή στο πρώτο ποστ του θρεντ.

Link to comment
Share on other sites

Ξεκίνησα τον οδηγό κ έχω κολλήσει στο βήμα 6 όπως είπα κ πιο πάνω κ τώρα κολλάει στην αρχική οθόνη με το λογότυπο της samsug,

 

http://www.tsar3000.com/Joomla/index.php?option=com_content&view=article&id=542:samsung,s5830-b-c-d-i-l-m-t-z-s5839i-galaxy-ace-firmwares&catid=55:samsung&Itemid=82

 

Τέρμα κάτω έχει κάποιες για το 5839i

Πέρνα μια με το odin

Link to comment
Share on other sites

Πριν μπω στην διαδικασια να περασω για 1η φορα custom rom ας ρωτησω για σιγουρια

 

1. Αν παει κατι στραβα, το να επαναφερουμε το κινητο στην αρχικη του κατασταση ειναι ευκολο?

2. Γιατι αυτη η ρομ ειναι πιο γρηγορη απο την μαμισια?Λειπουν εφαρμογες? Τι παραπανω προσφερει απο την αρχικη?

3. Οι εφαρμογες που εχω περασει στην καρτα μνημης θα αναγνωριστουν με την μια απο την συσκευη ή θα πρεπει να τις ξαναεγκαταστησω?

Link to comment
Share on other sites

1.Ναι, περνας μια στοκ ρομ με odin. Καλύτερα να κρατήσεις backup την ρομ που φοράς μόλις περάσεις cwm (στο cwm-backup) και θα υπάρχει στο κινητό, στην κάρτα μνήμης (στο φάκελο clockworkmod)

 

2.Πολλές φορές έγινε αυτή η ερώτηση..

Δες το changelog στο πρώτο ποστ του thread της ρομ στο xda

 

3. Θα της σβησεις και θα τις ξαναπεράσεις.

Link to comment
Share on other sites

Δεν ξερω που οφειλεται αλλα μερικες φορες κλεινει το κινητο στο ασχετο και πρεπει να βγαλω κ να ξαναβαλω την μπαταρια για να ανοιξει.... Μου το εχει κανει 2 φορες την στιγμη που μιλαω στο τηλ και το κλεισει πρωτα αυτος που μιλαει... Και αλλες 2 φορες νομιζω οταν ειμαι στο ιντερνετ μεσω 3G και το αφησω κλειδωμενο για λιγο.... Εχει κανεις που εχει βαλει την συγκεκριμενη εκδοση προβλημα?

 

Το ιδιο πραγμα μου εκανε κ η πρωτη εργοστασιακη εκδοση που ειχε μεσα το κινητο. Οταν ειχα ανοιχτο το wi-fi και εχανε το σημα εκλεινε ο κινητο μονο του.....

ΟΤΑΝ ΤΟ ΠΑΘΟΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΡΕΛΑ.... ΜΙΑ ΖΩΗ ΟΦΗ....
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Λοιπόν επειδή ήθελα να πειραματιστώ με αυτή τη Rom διότι με την εγοστασιακή έχει αρχίσει να γίνεται αρκετά αργό έπεσα πάνω σε ένα μαγάλο πρόβλημα, αυτού του ελληνικού πληκρολογίου της Samsung. Ναι η rom έχει ενσωματωμένο gingerbread αλλά είναι full πληκτρολόγιο πράγμα που εμένα δεν με βολεύει διότι το κινητό με την μειωμένη ακρίβεια της αφής σε συνδιασμό με τα δαχτυλά μου δεν με αφήνει να στείλω ούτε ένα μύνημα. Στο πληκτρολόγιο της Samsung υπάρχει η επιλογή 3x4 και με το Τ9 κάτι γίνεται (το κάτι αναφέρεται στο χάλια-ιμητελές λεξικό της Samsung που ειδικά με το ς έχει τσακωθεί.) Ελα όμως που κάθε φορά που ξεκινούσε για πρώτη φορά το κινητό έβγαζε την επιλογή των ελληνικων στο πληκτρολογιο και έγραφε ελληνικά αλλά όταν το έκλεινες και το ξαναάναβες μπαμ, πουθενά η επιλογή για ελληνικά!!! Υστερα από ατελείωτες προσπάθεις για αλλαγή του πληκτρολογίου με άλλες εκδόσεις της Samsung που θεωρητικά είχαν σχεδόν όλες τις γλώσσες το πρόβλημα συνεχιζόταν. Αρχισα να καταλαβαίνω πως πρέπει η ίδια η rom να μην άφηνε την επιλογή για ελληνικα... Κι εκεί που είχα απελπιστεί μιας και ύστερα απο αρκετό ψάξιμο στο ίντερνετ δεν βήκα πως να το ξεκλειδώσω τσουπ τυχαία ήρθε η λύση! κατα τη διάρκεια μιας προσπάθειας εγκατάστασης της rom προν περάσω να περάσω τα TWapps και τον kernel άνοιξα το τηλέφωνο, "νατα τα ελληνικα που θα χαθουν πάλι μόλις το κλείσω λέω", έλα όμως που και στο επόμενο άνοιγμα ήταν εκει! όταν όμως πήγαινες να γράψεις πάλι αγγλικά εβγαζε, πρόβλημα που αντιμετωπίστηκε σχεδόν άμεσα διότι δεν έχει τον φάκελο T9DB στο System και με αλλαγή του "libdhwr.so" αρχείου με αυτό που που είχε εργοστασιακα (το είχα κάνει backup) και voila, να τα και τα ελληνικά! Βάζω και το Twapps και,,,, πάπαλα τα ελληνικα! Νατος ο ένοχος, όταν κάνεις restore τα apps της Samsung κάτι γίνεται και σου αλλάζει και τις διθέσιμες input γλώσσες. Αρα το δίλημμα μου ήταν το εξής: να μην έχω ελληνικά η τα apps της Samsung? Οπως καταλάβατε τα apps της Samsung πήραν αναγκαστικά πόδι και τώρα είμαι στη φάση που μόλις πέρασα τον kernel. Αν προκείψει πρόβλημα θα σας πω αλλά προς το παρών αυτή είναι η λύση για ελληνικό "μαμίσιο" πληκτρολόγιο. . .

:)

Link to comment
Share on other sites

Δεν υπάρχει πρόβλημα αν διαγράψεις τις εφαρμογές από /system/app μετά το πέρασμα του zip.

Απλά είχε κάποιο bug η rom γιατί της έλειπε κάποιο αρχείο από αυτά τα apps. Βρήκα ότι ήταν αυτό, έβγαλα πολλές εφαρμογές αλλά δεν είχα άλλο χρόνο να δοκιμάσω και τις τελευταίες εφαρμογές που άφησα στο zip με τα twapps για να δω τι φταίει.

 

Δοκίμασε αν σου βγάζει κανένα fc όταν πας να διαλέξεις δικό σου ringtone από την κάρτα μνήμης.

Αν δεν πετάει fc είσαι κομπλέ

Link to comment
Share on other sites

Είχες δίκιο. Χωρίς τα Twapps υπάρχει πρόβλημα στον ήχο και συγκεκριμένα στα mp3. Ανοιξα τα αρχεία του zip για να δω τι είχε μέσα και επιτέλους βρήκα την λύση. Υπάρχει ένα (μάλλον 2 αρχεια αλλα το ένα είναι το σημαντικό) στο φάκελο csc στον οποιο το xml others δεν έχει την ελληνική γλώσσα στα "input samsung keypad"και με μια προσθήκη "el" ολα οκ!, το άλλο αρχειο xml customer έχει μέσα ρυθμίσεις για τη ρουμάνικη Vodafone?!?! :confused: άρα πιστέυω πως είναι άσχετο και το έσβησα. Τέλος υπήρχε θέμα με τα ελληνικά και στο swype που το αντικαθιστουσε με ενα άλλο που δεν την είχε γι αυτο τράβηξα τα 2 αρχεια που αντικαθιστουσε απο τη rom και τα ξανααντικατεστησα. Θα μπορούσα να τα σβήσω και κατευθείαν μέσα απο το zip αλλά δεν είχα το χρόνο...

Α, και όσο αφορά για τα τραγουδια mp3 που αναφέρθηκα πριν παρατήρησα πως μεσα στο zip είχε και 2 apk με "drm" κάτι αρα υποθέτω πως αυτά λύνουν το πρόβλημα.

Περισσότερες εμπειρίες κι εύχομαι κανενα άλλο bug :angry: σε λίγες μέρες που θα την έχω τεστάρει κιόλας. :food:

Link to comment
Share on other sites

Επειδή θέλω να ξαναπεράσω την κανονική rom επειδή έχω ένα προβ με το κινητο και θα πρέπει να το πάω με την εγγύηση...

Πως και που βρίσκω την κανονική rom?

 

[EDIT] : Βρήκα αυτό http://www.samsdroid.com/2011/11/samsung-galaxy-ace-s5830-stock-rom.html αλλά γράφει γενικά europe. Θα υπάρχει κάποιο πρόβλημα ή όχι; Επίσης την περνάω όπως έχω περάσει και την GR-2?

 

[EDIT 2] : έχει μέσα 2 αρχεία ένα dll και ένα ".tar.md5", καμία σχέση βέβαια με τα αρχεία GR-2 !!!

 

[EDIT 3] : Από ότι φαντάζομαι πρέπει να φταίει κάτι σαν bootloader. Τι λέτε να κάνω γιατί έμεινα χωρίς τηλ?

Edited by selemele
Link to comment
Share on other sites

Πρέπει να κάνεις την εγκατάσταση ττης stock rom με το ODIN. Γιά οδηγίες δες εδώ οδηγός φλασαρίσματος

 

 

Υστερα από μία βδομάδα σχεδόν μετά την εγκατάση αυτής της ROM δεν είδα τα αποτελέσματα που περίμενα, η μπαταρία κρατάει ελάχιστα έως μηδαμινά πιό πολύ, RAM πραπάνω δεν έχω ελεύθερη, ενω στην αρχή φαινόταν ότι το κινητό πήγαινε γρήγορα μόλις έβαλα καμιά 30 εφαρμογές που χρησιμοποιώ η ταχυτητά του μειώθηκε, το πρόβλημα που έχω στο facebook είτε μπαίνοντας από την ιστοδελίδα είτε μπαίνοντας απο την εφαρμογή του fb, συνεχίζει να υπάρχει (αργεί και κολλάει στην κύλιση και ύστερα απο ένα 5λεπτο περιήγησης δεν νιώθει σχεδον καθόλου) πράγμα που έλεγα οκ δεν είναι και το πιο δυνατο τηλέφωνο αλλά μόλις είσα την αντίστοιχη πλοήγηση στο Lg L3 400 των 139,90 ευρώ με μηδαμινό lag! θύμωσα. Τέλος το πρόβλημα με την απώλεια του wifi που είχε μαι στη stock χειτοτέρεψε διότι τώρα για να ξαναβρεί το σήμα Wifi πρέπει να το κλείσω και να το ξανανοίξω...

Κάπου είδα μία άλλη "Insane" κάπως έτσι λεγόταν. Όποιος ξέρει κάποια, η οποία να μην τα παίζει μόλις εγκαθιστάς καμιά εφαρμογή ή όταν αποφασίζεις να σερφάρεις στο ίντερνετ ας την προτείνει! :)

Edited by Superuser
Συνένωση Μηνυμάτων
Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Σε συνέχεια της κουβέντας των qqqqqaa και Nikos523 για το θέμα των Ελληνικών στο Samsung Keypad στην GR2, ένας άλλος τρόπος για να μπουν τα Ελληνικά μετά την εγκατάσταση της ROM, είναι:

 

1. Με ένα file manager που να βλέπει root directories (π.χ. EStrongs - ES File Explorer), και αφού κάνουμε mount το root file system για να γίνονται αλλαγές, πάμε στο /system/csc/ και ανοίγουμε το others.xml με ένα text editor (το ES File Explorer έχει built-in, αλλιώς στο PC). Εκεί στη γραμμή:

<inputlist>en(UK);en(US);bg;da;de;fi;fr;..... που περιέχει τις γλώσσες που υποστηρίζονται, προσθέτουμε κάπου στη γραμμή ;el; και γίνεται:

<inputlist>en(UK);en(US);bg;da;de;el;fi;fr;...... Σώζουμε το αρχείο στη θέση του παλιού (καλού κακού αλλαγή ονόματος του παλιού σε others.xml.bak - o editor του ES File Explorer το κάνει αυτόματα) και φτιάχνουμε τα Permissions όπως ήταν το αρχικό (rw-r--r--)

 

2. Κατεβάζουμε τα τρία αρχεία του Ελληνικού Keypad από εδώ (τα αρχεία είναι τα phonepad_el.kdb, qwerty_el.kdb και Samsung_400_ELlsUN_xt9.ldb) κάνουμε extract στο PC και αντιγράφουμε τα αρχεία στο κινητό στην SD σε κάποιο folder και από εκεί με τον file manager στο /system/T9DB/

 

3.Κάνουμε unmount to root, reboot το κινητό και επιλέγουμε στο Settings->Locale and text->Sansung Keypad->Select Language (και) τα Ελληνικά

 

Με τα παραπάνω, το Samsung Keypad υποστηρίζει prediction στα Ελληνικά και όλους τους τύπους Keypad (3X4, handwritting κλπ) με Ελληνικά.

Δυστυχώς η έλλειψη Ελληνικών στο Swype, δεν λύνεται με τα παραπάνω. Από ότι βρίσκω χρειάζεται αλλαγή των swype αρχείων (swype.apk κλπ), αλλά μια και δεν το χρησιμοποιώ δεν το έψαξα πολύ.

 

Προφανώς κάντε ένα backup με το CWM πριν ξεκινήσετε.

Edited by kosab39
Link to comment
Share on other sites

Για τα Ελληνικά στο Swype της GR2 (πάντα μετά την εγκατάσταση της ROM), κάνουμε uninstall το Swype της GR2 με το Link2SD (προειδοποιεί ότι είναι system application, κάνουμε αποδοχή), κατεβάζουμε το apk (ίδιο version με αυτό της GR2, απλώς έχει Ελληνικά) του Swype από εδώ, extract και αντιγραφή στην SD, και το εγκαθιστούμε σαν user εφαρμογή.

 

Στο Settings->Locale and text-> επιλέγουμε την χρήση Swype το οποίο μετά εμφανίζεται στις επιλογές input method.

Edited by kosab39
Link to comment
Share on other sites

1. To mount kai unmound ειναι στις ιδιοτητες του ES File Explorer?

2. Permissions όπως ήταν το αρχικό (rw-r--r--) που τα βρίσκω αυτά?

Ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

1. To mount kai unmound ειναι στις ιδιοτητες του ES File Explorer?

2. Permissions όπως ήταν το αρχικό (rw-r--r--) που τα βρίσκω αυτά?

Ευχαριστώ

 

1. Για το mount, στον ES File Explorer, settings->Root settings-> και tick τα Root Explorer, Up to Root, και το Mount File System.

2. Για τα permissions, πατάς συνεχόμενα στο αρχείο και στη λίστα που εμφανίζεται Properties->Change και κάνεις untick τα write στο Group & Other

 

Για το unmount (βήμα 3 της διαδικασίας), στα settings του File Explorer κάνεις untick τα Mount File System, Root Explorer και Up to Root.

Edited by kosab39
Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...
Εμενα το κινητο μ επαθε κατι(κατι εκανα και κολλησε στη εικονα galaxy ace και δεν ανοιγει καθολου) και μ ειπαν να εγκαταστησω καινουργια ρομ.....αλλα τωρα στο βημα 6 μου βγαζει instalation aborded ......τι να κανω εχω μεινει χωρις κινητο δεν ανοιγει......
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • 2 months later...
  • 1 month later...

Καλησπέρα παιδιά , ειμαι νεος στον κόσμο των android και επειδή ένας φίλος, μου έδωσε το galaxy ace 5830 αποφάσισα να βάλω και εγώ με τη σειρά μου το GingerReal αφού ακούω τόσο καλά λόγια .

Δυστυχώς όμως το link με τα αρχεία που είναι απαραίτητα για την εγκατάσταση δε δουλεύει και ήθελα να ζητήσω από το φίλο που έφτιαξε το guide αν είναι δυνατό να το ξανανεβάσει .

Ευχαριστώ προκαταβολικά!!

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα παιδιά , ειμαι νεος στον κόσμο των android και επειδή ένας φίλος, μου έδωσε το galaxy ace 5830 αποφάσισα να βάλω και εγώ με τη σειρά μου το GingerReal αφού ακούω τόσο καλά λόγια .

Δυστυχώς όμως το link με τα αρχεία που είναι απαραίτητα για την εγκατάσταση δε δουλεύει και ήθελα να ζητήσω από το φίλο που έφτιαξε το guide αν είναι δυνατό να το ξανανεβάσει .

Ευχαριστώ προκαταβολικά!!

 

Καλησπερα φιλε μου.

Το δευτερο link (η rom) δουλευει. Τα αρχεια που υπηρχαν στο πρωτο Link τα ξανα-ανεβασα εδω.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

Ανακοινώσεις



×
×
  • Create New...