AGIOS1977 Δημ. March 13, 2012 Κοινοποίηση Δημ. March 13, 2012 JG4 ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΙΣ ΕΝΑ BLOG ΠΕΡΙ ΙΟS ΓΙΑ ΤΟΥ ΑΡΧΑΡΙΟΥΣ ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΟΥ ΕΜΕΝΑ ΓΙΑΤΙ ΟΠΩΣ ΕΧΩ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΕΙΣΑΙ ΠΟΛΥ ΜΠΡΟΣΤΑ.ΩΡΑΙΟΣ! Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
blekos Δημ. March 14, 2012 Κοινοποίηση Δημ. March 14, 2012 @JG4 αρκεί τα metadata, tags Κλπ να είναι σωτά ;) ώστε οι κατηγορίες ή οτιδήποτε άλλο να βρίσκεται. Πάντως το iCloud είναι πολύ καλό και γρήγορο. Το έχω δει στην πράξη, για calenderas, photos, tasks. Τα έχεις όλα παντού. Αν υπάρξει και καμιά συμφωνία μεταξύ των OS ώστε να είμαστε cross-platform ακόμα καλύτερα! Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
JG4 Δημ. March 14, 2012 Κοινοποίηση Δημ. March 14, 2012 JG4 ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΙΣ ΕΝΑ BLOG ΠΕΡΙ ΙΟS ΓΙΑ ΤΟΥ ΑΡΧΑΡΙΟΥΣ ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΟΥ ΕΜΕΝΑ ΓΙΑΤΙ ΟΠΩΣ ΕΧΩ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΕΙΣΑΙ ΠΟΛΥ ΜΠΡΟΣΤΑ.ΩΡΑΙΟΣ! Το κακό με μένα είναι ότι πρέπει να έχω διάθεση και χρόνο για να γράψω, και δυστυχώς δεν τα έχω και τα δύο μαζί τακτικά :O, ώστε να συντηρώ ένα ανεξάρτητο blog. Ίσως θα μπορούσα να συμμετέχω σε ένα blog που κάποιος άλλος συντηρεί :rolleyes:. Και πρέπει να προσθέσω ότι δεν άγγιξα παρά μόνο την επιφάνεια. Αν ας πούμε έχεις Mac (μάλλον γίνεται και με windows), τότε μπορείς να κάνεις φοβερά πράγματα πολύ απλά και εύκολα. Να πάρεις, ας πούμε, ένα οποιοδήποτε φάκελο στον Mac (ακόμα και τον βασικό φάκελο των Documents με όλους τους υποφακέλους μέσα) και να τον κάνεις "Share". Ο GR μπορεί μετά να τον δει και να κρατάει iPad και Mac σε μόνιμο συγχρονισμό (γιατί υποστηρίζει AFP servers), χωρίς εσύ να χρειάζεται να κάνεις τίποτα εκτός από το αρχικό setup. Το οποίο για το GR είναι και πάλι τόσο απλό όσο να βάζεις ένα ID και password. Μπορούν λοιπόν όλα σου τα αρχεία να είναι μονίμως συγχρονισμένα χωρίς την παρέμβαση σου :). @JG4 αρκεί τα metadata, tags Κλπ να είναι σωτά ;) ώστε οι κατηγορίες ή οτιδήποτε άλλο να βρίσκεται. Σωστά. Για τα γενικά αρχεία δε χρειάζεται να κάνεις τίποτα που δεν έχεις ήδη κάνει, αλλά φαντάζομαι ότι μιλάς κυρίως για τη μουσική όπου πολλοί την έχουν καταχωρήσει χωρίς metadata. Εγώ χρησιμοποίησα ένα πρόγραμμα (Tagalicious) για να μου περάσει όλα τα metadata. Όσα δε μου πέρασε (περίπου 5%) τα πέρασα με το χέρι, αλλά αυτό μπορείς να το κάνεις κατά ομάδες τραγουδιών (όχι ένα ένα). Αφού λοιπόν έχω τα metadata, μετά δημιουργώ μία και μόνη λίστα στο iTunes και πετάω όλα τα τραγούδια μέσα. Πετάω δηλαδή ολόκληρο το folder της μουσικής. Ξαφνικά βλέπεις στο iTunes όλη τη μουσική σου ως μία flat λίστα και παθαίνεις καρδιακό επεισόδιο :lol: όντας εθισμένος στα Windows σε όλη σου τη ζωή. Η αλήθεια όμως είναι ότι η λίστα δεν είναι καθόλου flat αλλά είναι ταξινομημένη με 40+ κριτήρια. Εσύ τη μουσική σου την έχεις ταξινομήσει με βάση το genre/artist/album. Το iTunes χρησιμοποιεί αυτά και άλλα 40... Στη συνέχεια μπορείς να περάσεις είτε όλη αυτή τη λίστα (όπου στη συσκευή θα φαίνεται ταξινομημένη σε artists/genres/albums etc.), είτε να περάσεις οποιαδήποτε υπο-λίστα ικανοποιεί κάποια από τα 40 αυτά κριτήρια. Τέτοια ταξινόμηση δε θα μπορούσες να κάνεις ποτέ μόνος σου. Εδώ όχι μόνο την κάνεις αλλά δεν ασχολείσαι και καθόλου. Έτσι λοιπόν χρησιμοποιώ το iTunes. Όλα χύμα flat μέσα σε μία λίστα και στη συσκευή μου τα έχω όλα τακτοποιημένα :) Με αφορμή το iTunes βλέπετε τη φιλοσοφία του app-centric file management system και του πόσο ισχυρό μπορεί να είναι ειδικά στην εποχή που ζούμε όπου έχουμε χιλιάδες αρχεία... Παράθεση "Don’t be sad because it’s over. Smile because it happened" --------------------------------- Γιάννης Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
blekos Δημ. March 14, 2012 Κοινοποίηση Δημ. March 14, 2012 Το κακό με μένα είναι ότι πρέπει να έχω διάθεση και χρόνο για να γράψω, και δυστυχώς δεν τα έχω και τα δύο μαζί τακτικά :O, ώστε να συντηρώ ένα ανεξάρτητο blog. Ίσως θα μπορούσα να συμμετέχω σε ένα blog που κάποιος άλλος συντηρεί :rolleyes:. Και πρέπει να προσθέσω ότι δεν άγγιξα παρά μόνο την επιφάνεια. Αν ας πούμε έχεις Mac (μάλλον γίνεται και με windows), τότε μπορείς να κάνεις φοβερά πράγματα πολύ απλά και εύκολα. Να πάρεις, ας πούμε, ένα οποιοδήποτε φάκελο στον Mac (ακόμα και τον βασικό φάκελο των Documents με όλους τους υποφακέλους μέσα) και να τον κάνεις "Share". Ο GR μπορεί μετά να τον δει και να κρατάει iPad και Mac σε μόνιμο συγχρονισμό (γιατί υποστηρίζει AFP servers), χωρίς εσύ να χρειάζεται να κάνεις τίποτα εκτός από το αρχικό setup. Το οποίο για το GR είναι και πάλι τόσο απλό όσο να βάζεις ένα ID και password. Μπορούν λοιπόν όλα σου τα αρχεία να είναι μονίμως συγχρονισμένα χωρίς την παρέμβαση σου :). Σωστά. Για τα γενικά αρχεία δε χρειάζεται να κάνεις τίποτα που δεν έχεις ήδη κάνει, αλλά φαντάζομαι ότι μιλάς κυρίως για τη μουσική όπου πολλοί την έχουν καταχωρήσει χωρίς metadata. Εγώ χρησιμοποίησα ένα πρόγραμμα (Tagalicious) για να μου περάσει όλα τα metadata. Όσα δε μου πέρασε (περίπου 5%) τα πέρασα με το χέρι, αλλά αυτό μπορείς να το κάνεις κατά ομάδες τραγουδιών (όχι ένα ένα). Αφού λοιπόν έχω τα metadata, μετά δημιουργώ μία και μόνη λίστα στο iTunes και πετάω όλα τα τραγούδια μέσα. Πετάω δηλαδή ολόκληρο το folder της μουσικής. Ξαφνικά βλέπεις στο iTunes όλη τη μουσική σου ως μία flat λίστα και παθαίνεις καρδιακό επεισόδιο :lol: όντας εθισμένος στα Windows σε όλη σου τη ζωή. Η αλήθεια όμως είναι ότι η λίστα δεν είναι καθόλου flat αλλά είναι ταξινομημένη με 40+ κριτήρια. Εσύ τη μουσική σου την έχεις ταξινομήσει με βάση το genre/artist/album. Το iTunes χρησιμοποιεί αυτά και άλλα 40... Στη συνέχεια μπορείς να περάσεις είτε όλη αυτή τη λίστα (όπου στη συσκευή θα φαίνεται ταξινομημένη σε artists/genres/albums etc.), είτε να περάσεις οποιαδήποτε υπο-λίστα ικανοποιεί κάποια από τα 40 αυτά κριτήρια. Τέτοια ταξινόμηση δε θα μπορούσες να κάνεις ποτέ μόνος σου. Εδώ όχι μόνο την κάνεις αλλά δεν ασχολείσαι και καθόλου. Έτσι λοιπόν χρησιμοποιώ το iTunes. Όλα χύμα flat μέσα σε μία λίστα και στη συσκευή μου τα έχω όλα τακτοποιημένα :) Με αφορμή το iTunes βλέπετε τη φιλοσοφία του app-centric file management system και του πόσο ισχυρό μπορεί να είναι ειδικά στην εποχή που ζούμε όπου έχουμε χιλιάδες αρχεία... 1. αν απλά θες host για blog αυτό δεν είναι θέμα ;) 2. μιλάω για doc/ pdf αρχεία με tag (αλλά ναι και η μουσική είναι θέμα) 3. για μουσική προτείνω και το tune up 4. το cross platform πρόβλημα παραμένει (****το) - πχ στο χώρο εγρασίας και όχι μόνο κυκλοφορεί πολύ windows :cry: 5. (tags) metadata είναι το μέλλον και με λίγα folders να εξακολουθούν να υπάρχουν (δίοτι ένα αρχείο μπορεί να έχει 40 tags οπότε θες ένα χώρο μέ ένα όνομα να τα φιλοξενεί. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
JG4 Δημ. March 14, 2012 Κοινοποίηση Δημ. March 14, 2012 (edited) @blekos Να μιλήσουμε για το 1 :). Για τα pdf's/office αρχεία σε Mac/ios, τα metadata παράγονται με τη χρήση. Αν έχεις Mac, μπορείς να δημιουργήσεις "Smart Folders", που είναι κάτι αντίστοιχο με τις playlists στη μουσική. Η Apple πηγαίνει προς αυτό το μοντέλο διαχείρησης αρχείων και σε επίπεδο desktop και σε επίπεδο mobile. Ο στόχος τους φυσικά είναι η πλήρης ενοποίηση μέσω iCloud (σε αντίθεση με πολλούς άλλους που προσπαθούν να κάνουν ενοποίηση με το λάθος τρόπο μέσω hardware - βλέπε Atrix και padfone :rolleyes: ) Το cross-platform πρόβλημα παραμένει αναφορικά με το iCloud, γιατί το τελευταίο για να λειτουργήσει πλήρως απαιτεί αυτόν τον daemon ο οποίος είναι κομμάτι της καρδιάς του λειτουργικού συστήματος. H νέα έκδοση του OsX που έρχεται σε λίγους μήνες θα το υποστηρίζει σε Documents&Data. Στο κομμάτι Apple λοιπόν το puzzle σιγά σιγά θα ολοκληρωθεί. O Jobs είχε πει ότι θα δουλέψει και σε Windows, αλλά δεν είμαι σίγουρος πως το εννοούσε... Με τους συναδέλφους στη δουλειά μπορείς παντοτε να μοιράζεσαι ένα κοινό folder στο Dropbox ας πούμε, όπου να μπορούν να μπαίνουν και να κάνουν αλλαγές όλοι. Παρένθεση, αν πας στη περιοχή του San Francisco όπου είναι η Silicon Valley, θα δεις ότι το 90% του κόσμου χρησιμοποιεί Mac... Edited March 14, 2012 by JG4 Παράθεση "Don’t be sad because it’s over. Smile because it happened" --------------------------------- Γιάννης Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
mobile_hacker Δημ. March 24, 2012 Κοινοποίηση Δημ. March 24, 2012 Έχει ακόμα, ipod3000, Mac book 3000, apple TV 3000κ.ο.κ. Δυστυχώς έχουμε ακόμα... Και επειδή είχε κάνει και account android3000 έχουμε και τα: wp3000, symbian3000, maemo3000, bada3000, tizen3000, webos3000, meltemi3000 κ.ο.κ. :p Παράθεση Το τίμημα αυτών που κατέχουν την γνώση, είναι να ζουν έκπτωτοι..... Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
iliasx8 Δημ. March 24, 2012 Κοινοποίηση Δημ. March 24, 2012 Και επειδή είχε κάνει και account android3000 έχουμε και τα: wp3000, symbian3000, maemo3000, bada3000, tizen3000, webos3000, meltemi3000 κ.ο.κ. :p Έχει κι άλλες επιλογές ο φίλος. Gingerbread,ice cream sandwich,ios,jelly bean,tango,anna,mango! Παράθεση Huawei P30/Huawei mate 10 lite/Samsung Galaxy S6 /Lg Nexus 5 Black 5.0.1/Unlock bootloader/Root Sony Xperia P Silver/ICS 4.0.4/Root Sony Ericsson Xperia Neo V Silver/GB (Sold) Sony Ericsson Xperia X8 Black/GingerDX 2.3.7 Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
funk Δημ. March 26, 2012 Κοινοποίηση Δημ. March 26, 2012 Απιστευτο!! Its back.... Παράθεση Panasonic g500, Siemens C10, Siemens C25, Ericsson t10s, Ericsson τ28s, Nokia 5110, Nokia 5210, Nokia 7110, Nokia 8210,Nokia 5100, Sharp gx20s, Nokia 6681, Nokia 5800, Nokia 6700, 3gs, Xperia x10 mini pro, Htc desire HD, Nexus s, Gs2, nexus7, Galaxy note 2, Nexus 4 ,Ipad air, 5s, 6, iPad Air2, 6s, 7, Mi Mix 2s, Mi 9 T Pro, 13 pro max 13pro, 15pro Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
nectons Δημ. April 1, 2012 Κοινοποίηση Δημ. April 1, 2012 Είσαι υπερβολικός... Σου έδωσε μια άχρηστη ανάλυση που ακόμα και full HD βίντεο θα κάνουν pixel (Όσο καινοτομία είναι οι περισσότεροι πυρήνες τόσο είναι και η μεγαλύτερη ανάλυση) . Μεγαλύτερη μπαταρία αλλά ίδια αυτονομία. CPU/GPU κάτσε να δούμε... Καλά το software που λες, εσύ ξέρεις ποσό χρήσιμο είναι. Air play, icloud και αλλά τέτοια υπάρχουν και από αλλού και είναι πολύ καλύτερα σε περιπτώσεις που δεν είναι όλες σου οι συσκευές της apple. Όσο για το ποιος χρησιμοποιεί USB stick εσύ προφανώς κανείς upload τα αρχεία που θέλεις να μεταφέρεις. Οπότε αν θέλεις να μεταφέρεις 500ΜΒ περιμένεις κάνα 3ωράκι να ανέβουν. Πρέπει να είσαι πολύ μπροστά... Συμφωνώ απόλυτα. Ελλειψη επεκτασιμοτητα, εν ετει 2012, μονο σαν καπριτσιο της Apple μου φανταζει. Και επαυξάνω. ναι αλλά αν προχωρήσεις σελίδα σταματάει ρε γμτ :lol: οντοπικ: Για μένα που ζητάω email/fb-twitter/browsing/mp3/ebooks/photo-video (τι άλλο δηλαδή να ζητήσεις από μια φορητή συσκευή?) δεν υπάρχει περίπτωση να μην βρω android tablet να με καλύψει και μην κοστίζει πάνω από 200 ευρώ, όχι δεν θα έχει την ανάλυση του new ipad αλλά τα 300 ευρώ που θα κάθονται στην τσέπη μου θα με κάνουν να το ξεπεράσω σίγουρα :) όμως αυτό είναι γνώμη μου σύμφωνα με τις δικές μου ανάγκες όπως ανάγκη μπορεί να θεωρηθεί και το "πουλ μουρ" οπότε λίγο πολύ με αφήνει παγερά αδιάφορο το τι καλύτερο έχει το new ipad (ηλίθιο όνομα) με το ipad2 ή με τα άλλα tablets. ΥΓ @ jg4 μπορείς να κάνεις hd stream video και dual gaming stream (LOL)και στην δική μου τηλεόραση που δεν έχω 120E να δώσω για το apple tv? Ακριβώς και όχι μόνον. Σόρρυ στους φίλους και φανατικούς της Apple παιδιά αλλά το νέο iPad προσωπικά πιστεύω ότι είναι πλέον μεγάλη αποτυχία. Όλα καλά με το πρώτο iPad που χάραξε μια πορεία που ακολούθησαν όλοι. Όλα καλά με το επόμενο iPad2 που συνέχισε την πορεία αυτή έστω και με δυσκολίες εφόσον ακολούθησαν τα android και με τις βελτιώσεις του λογισμικού το άφησαν πίσω σε όλους τους τομείς. Αλλά το τρίτο είναι και το ποιο φαρμακερό. Τα έκανε θάλασσα. Μην έχοντας να προσφέρει τίποτε άλλο στο κομμάτι προγραμματισμού απλά είπε πάρτε κάτι που δεν έχει κανείς (για νούμερα τρελαίνετε ο καταναλωτής κακά τα ψέματα) μια οθόνη με τρελή ανάλυση και αγοράστε το. Δεν πάει όμως έτσι. Κανείς δεν πρόκειται να κοιτάξει με μικροσκόπιο η έστω μεγενθυτικό φακό την οθόνη του τάμπλετ του μόνο και μόνο για να δικαιολογήσει τα χρήματα που έδωσε. Η πράξη είναι πολύ διαφορετική. Σίγουρα η διαφορά είναι αισθητή σε μια 10ιντση οθόνη 1280χ800 από του νέου iPad αλλά όχι τόσο που να σε κάνει να το αγοράσεις. Η μόνη χρήση μιας τόσο μεγάλης ανάλυσης είναι καθαρά σε πολύ μικρής γραμματοσειράς κείμενο και σε πόσο θέμα μπορεί να δείξει καθαρά μια ιστοσελίδα στο ιντερνετ. Ως εκεί. Δεν προσφέρει πουθενά αλλού. Τώρα επειδή το είδα και το δούλεψα από κοντά δίπλα δίπλα στο transformer prime που απέκτησα προσφάτως να σας πω ότι η φωτεινότητα, η αντίθεση, τα χρώματα και η ποιότητα της εικόνας ΠΛΥΝ της ευκρίνειας σε πολύ μικρή γραματοσσειρά είναι Η ΝΥΚΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ. Τα 600 nits φωτεινότητας της Super IPS+ του τρανσφόρμερ είναι τρομερά ποιο εντωπωσιακά και ιδιαίτερα πρακτικά κάτω από το φως του ήλιου. Τώρα στο θέμα της ταχύτητας? Με μόνη εξαίρεση την απόδοση στα βιντεο που τώρα επιτέλους παίζει 1080p βίντεο δίχως να λαγκάρει όπως το κακόμοιρο το iPad2 σε σχεδόν όλα τα άλλα (πρακτικά μιλώ διότι εφαρμογή να εκμεταλεύετε το hardware δεν υπάρχει ακόμη) είναι ίδιο και απαράλαχτο με το iPad2. Μέγεθος και βάρος είναι ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΑ χειρότερο από το iPad2 και άννιση η σύγκριση με το πουπουλένιο και ΛΕΠΤΟΤΑΤΟ prime. ΚΑΜΙΑ σύγκριση. Όσο λοιπόν και να το εκθιάζουν οι φίλοι φανατικοί της εταιρίας τα πράγματα είναι ξεκάθαρα. Αρκεί φυσικά να δεις τις 2 συσκευές δίπλα δίπλα και να ανοίξεις ταυτόχρονα να σερφάρεις στο ίντερνετ και με τις 2 συσκευές να ανοίξεις εφαρμογές κλπ κλπ και όχι απλά να διαβάζεις τα άχρηστα νούμερα που αναγράφουν οι εταιρίες και οι ιστοσελίδες που τα κάνουν review στηριζόμενα στα επίσης άχρηστα benchmarks. Με λίγα λόγια και απλά. Αν είχε συνδεσιμότητα, ευελιξία και τεχνολογία στο μισό που διαθέτει το prime αυτή τη στιγμή αλλά και οι άλλες επερχόμενες ταμπλέτες που θα βγουν στην πορεία καθώς και αν κόστιζε κάτω από τα 300-400 ευρώ θα ήταν σίγουρα για άλλη μια φορά best seller. Την συγκεκριμένη στιγμή είναι best seller βέβαια αδιαμφησβήτητα αλλά όχι γιατί είναι καλύτερο μηχάνημα από τα πολλά που υπάρχουν στην αγορά. Απλώς το μάρκετινγκ της Apple καλά κρατεί καθώς και η αμάθεια και ο φανατισμός έχουν φτιάξει μια συμμαχία μαζί του και είναι φυσικό επόμενο. Αλοίμονο φυσικά να μιλήσουμε για τα νεότερα με fullHD ανάλυση που θα έχουν το πάνω χέρι και στο θέμα της ανάλυσης. Όχι στα νούμερα φυσικά αυτοί που καταλαβαίνουν τι λέω αλλά στην πρακτικότητα. Και να εξηγήσω γιατί θα έχουν το πάνω χέρι? Το νεότατο iPad3 έχει ίδια απόδοση σχεδόν με το παλαιό 2 γιατί απλά "ρίχνει" την δύναμη η υπερβολική ανάλυση της οθόνης. Οσότου βγουν εφαρμογές "έξυπνες" που θα παίζουν σε χαμηλότερες αναλύσεις και με upscaling θα παίζουν στην μεγάλη ανάλυση του iPad3 δυστυχώς οι επιδόσεις θα είναι ίδιες με του 2. Εκτός εξαιρετικών περιπτώσεων όπου η εφαρμογή θα έχει την ανάγκη των πολλαπλών πυρήνων του iPad3. Για αυτό και σε όλες τις μετρήσεις με web rendering το prime βγαίνει νικητής. Γιατί απλά το ICS εκμεταλεύεται όλους τους πυρήνες του Tegra 3. Οι άλλοι λόγοι που απομάκρυναν εμένα και πολύ κόσμο από την πλατφόρμα της Apple (περιορισμένο λογισμικό, περιορισμένη συνδεσιμότητα, περιορισμένες δυνατότητες και όλα μαζί σε μεγάλο βαθμό!) οι φίλοι/φανατικοί της εταιρίας δυστυχώς προς το παρόν δεν μπορούν να τους αντιληφθούν και στο μέλλον είμαι σίγουρος αν η εταιρία δεν αλλάξει πολιτική σιγά σιγά θα το καταλάβουν όλοι γιατί θα πρέπει να προτιμήσουν android συσκευές αντί iOS. Προσωπικά λοιπόν. Μεγάλη αποτυχία το νέο iPad3. Ακόμη και στο θέμα κόστους προς απόδοσης παρόλο που κράτησε την τιμή χαμηλά. Κρίμα... Παράθεση Διαφήμιση χωρίς άδεια/spamming απαγορεύεται από τους ΟΠΧ. Αν θέλετε διαφήμιση επικοινωνήστε με το marketing@myphone.gr. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Jig Δημ. April 1, 2012 Κοινοποίηση Δημ. April 1, 2012 Οτι ναναι :lol: Παράθεση ⓜⓘⓚⓔ ✈︎ Everything you can imagine is real [P²] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
blekos Δημ. April 1, 2012 Κοινοποίηση Δημ. April 1, 2012 Αν και έχω iPad 3 (πούλησα το 2) και είμαι super ευχαριστημένος, ενδεχομένως για το Prime να έχεις δίκιο και με έχεις βάλει στην πρίζα :blink: Επειδή φαίνεται να το έχεις ψάξει, γνωρίζεις κάποια εφαρμογή για android tablet, για να κρατάς σημειώσεις; (σαν notes plus, note taker hd κλπ). Ενδεχομένως να είναι off topic οποτέ μπορείς και να με pm. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
damokles Δημ. April 1, 2012 Κοινοποίηση Δημ. April 1, 2012 Οτι ναναι :lol: Πραγματικά! Στα τηλέφωνα να καταλάβω τη διαμάχη αλλα στις ταμπλέτες υπάρχει πλέον μόνο το iPad όλες οι άλλες συσκευές ειναι πυροτεχνήματα και σε αυτο συμφωνούν όλοι ανεξαιρέτως οι τεχνικοί σχολιαστές. Παράθεση iPhone XS max 256GB iPad Pro 10.5" WiFi 256GB Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
ddr2 Δημ. April 2, 2012 Κοινοποίηση Δημ. April 2, 2012 Πραγματικά! Στα τηλέφωνα να καταλάβω τη διαμάχη αλλα στις ταμπλέτες υπάρχει πλέον μόνο το iPad όλες οι άλλες συσκευές ειναι πυροτεχνήματα και σε αυτο συμφωνούν όλοι ανεξαιρέτως οι τεχνικοί σχολιαστές. Άρα δεν μπορεί ο καθένας να έχει γνώμη? Δεν υπάρχει λόγος να σχολιάζουμε? Και εγώ ipad έχω και είμαι σούπερ ικανοποιημένος, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει όλοι να βολεύονται με μια μόνο συσκευή. Παράθεση MyName: Γιάννης. Samsung s22 ultra ~ Samsung Tab S9 ~ Asus ZenBook 14 Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Te_salat Δημ. April 2, 2012 Κοινοποίηση Δημ. April 2, 2012 Αν αποφασίσουμε να μιλήσουμε σοβαρά χωρίς τρολ, η αλήθεια είναι ότι δεν υπάρχει πια η μεγαλη διάφορα μεταξύ iPad και κάποιων άλλων tablets, όπως στο παρελθόν. Συμφωνώ ότι η τερατωδης ανάλυση είναι άχρηστη και θα συνεχίσω να το υποστηρίζω ακόμα και όταν την υιοθετήσουν και οι κατασκευαστές android tablets. Αφορά μόνο συγκεκριμένες χρήσεις πχ επαγγελματίες που θέλουν να προβάλουν προϊόντα με φωτογραφίες υψηλής ανάλυσης κλπ. Θετικό ότι η ram επιτέλους έφτασε στο 1 gb. Η ταχύτητα ακόμα και σε επίπεδο iPad 2 είναι ικανοποιητική. Απο εκεί και πέρα υπάρχουν λεπτομέρειες που κάνουν το prime πιο λειτουργικό σε περιβάλλον εργασίας απ ότι ένα iPad. Κάτι η συνδεσιμοτητα, κάτι οι πρακτικές ευκολίες λόγο της παραμετροποιησης, η τάξη που επικρατεί στα files που έχουμε αποθηκευμένα και όχι αλλα εδω και αλλα εκει όπως συμβαίνει στο iOS, όπου τα αρχεία αποθηκεύονται στον φάκελο documents κάθε εφαρμογής. Απο εκει και πέρα δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω αν το prime η τα tablets της Samsung έχουν φθάσει το επίπεδο touching που διαθέτει το iPad όπως τουλάχιστον το sgs2 σε σχέση με το iPhone. Απλά σαν χρήστης iPad1 και 2 μπορω να πω ότι στην δουλειά μου θα με βόλευε περισσότερο κάτι σε android. Για χρήση καναπέ, gaming κλπ το iPad iOS υπερέχει. Παράθεση Φιλικά, Κώστας [/b] [ HTC U11, iPad mini 4, iPhone 6, Galaxy S7 Edge, Xiaomi A1, Nexus 5X , Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
stamatis3133 Δημ. April 4, 2012 Κοινοποίηση Δημ. April 4, 2012 Τωρα περα απο την πλακα, ως χρηστης new iPad, ναι δεν ειναι κατι φοβερο, ομολογω ειμαι εως και ελαφρα ξενερωμενος. Θεωρω οτι το iPad2 στα 400€(16GB wifi + 3G) που το βρισκεις used ειναι πολυ πιο value for money. Εμενα σαν Σταματη ενα new iPad διπλα σε ενα iPad2 δεν εχει κατι που να το κανει πραγματικα αξιοζηλευτο. Συμφωνω με τον Nectons οτι φτανει στα ορια να χαρακτηριστει αποτυχια μιας και σε καθημερινη χρηση δεν βλεπω σχεδον καμια διαφορα με το 2 ή μαλλον βλεπω, αργει να ανοιξει τα βιβλια :O αλλα ισως παει πιο γρηγορα στο browsing να δηλωσω ομως οτι δεν προλαβα να βαλω την 5.1 στο iPad2 μου οποτε μπορει αυτο να μην ειναι πλεονεκτημα του new ipad. Για μενα που δεν εχει καλη καμερα το κινητο μου και η 5αρα καμερα καλη ειναι αλλα ο πιο πολυς κοσμος που εχει iPad εχει και κινητο με καλη καμερα(βλ iPhone 4/4s ή καποιο αλλο με αξιοπρεπη 5αρα καμερα) οποτε ουτε αυτο θεωρω πλεονεκτημα του new. To οτι αργει πολυ να φορτισει ειναι και αυτο αρνητικο για το new. Αν εβγαζαν το iPad2 με την καμερα και την μπαταρια και τη ραμ του new θα ενιωθα πολυ πιο ευχαριστημενος. Ναι, τα Android tablets τινουν να φτασουν ή και να ξεπερασουν το iPad ειδικα στη σοβαρη χρηση.(με custom roms αλλα οκ, σιγα το πραγμα) Πολλοι θα πεσουν να με φανε επειδη δεν λεω τα καλυτερα για το new iPad τους αλλα θεωρω οτι λεω τα πραγματα οσο πιο αντικειμενικα μπορω. Οσοι εχουν το 2 ας με ακουσουν και να μην χαλασουν τη ζαχαρενια τους για το new iPad. Τωρα να βγει κανενα iOs 5.1.1 ή 5.2 και με καποιο τροπο αυτη η μεγαλη αναλυση του new μου προσφερει κατι χρησιμο και οχι μονο την ιδεα "πωπω τουμπανο αναλυση" , δεν εχω προβλημα να πω οτι εκανα λαθος. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
ddr2 Δημ. April 4, 2012 Κοινοποίηση Δημ. April 4, 2012 Τωρα περα απο την πλακα, ως χρηστης new iPad, ναι δεν ειναι κατι φοβερο, ομολογω ειμαι εως και ελαφρα ξενερωμενος. Θεωρω οτι το iPad2 στα 400€(16GB wifi + 3G) που το βρισκεις used ειναι πολυ πιο value for money. Εμενα σαν Σταματη ενα new iPad διπλα σε ενα iPad2 δεν εχει κατι που να το κανει πραγματικα αξιοζηλευτο. Συμφωνω με τον Nectons οτι φτανει στα ορια να χαρακτηριστει αποτυχια μιας και σε καθημερινη χρηση δεν βλεπω σχεδον καμια διαφορα με το 2 ή μαλλον βλεπω, αργει να ανοιξει τα βιβλια :O αλλα ισως παει πιο γρηγορα στο browsing να δηλωσω ομως οτι δεν προλαβα να βαλω την 5.1 στο iPad2 μου οποτε μπορει αυτο να μην ειναι πλεονεκτημα του new ipad. Για μενα που δεν εχει καλη καμερα το κινητο μου και η 5αρα καμερα καλη ειναι αλλα ο πιο πολυς κοσμος που εχει iPad εχει και κινητο με καλη καμερα(βλ iPhone 4/4s ή καποιο αλλο με αξιοπρεπη 5αρα καμερα) οποτε ουτε αυτο θεωρω πλεονεκτημα του new. To οτι αργει πολυ να φορτισει ειναι και αυτο αρνητικο για το new. Αν εβγαζαν το iPad2 με την καμερα και την μπαταρια και τη ραμ του new θα ενιωθα πολυ πιο ευχαριστημενος. Ναι, τα Android tablets τινουν να φτασουν ή και να ξεπερασουν το iPad ειδικα στη σοβαρη χρηση.(με custom roms αλλα οκ, σιγα το πραγμα) Πολλοι θα πεσουν να με φανε επειδη δεν λεω τα καλυτερα για το new iPad τους αλλα θεωρω οτι λεω τα πραγματα οσο πιο αντικειμενικα μπορω. Οσοι εχουν το 2 ας με ακουσουν και να μην χαλασουν τη ζαχαρενια τους για το new iPad. Τωρα να βγει κανενα iOs 5.1.1 ή 5.2 και με καποιο τροπο αυτη η μεγαλη αναλυση του new μου προσφερει κατι χρησιμο και οχι μονο την ιδεα "πωπω τουμπανο αναλυση" , δεν εχω προβλημα να πω οτι εκανα λαθος. Σταματη, επειδη εχω το ipad2 καταλαβαινω ακριβως τι λες. Αυτος ειναι και ο λογος που δεν σκεφτηκα ουτε για πλακα την μεταβαση απο το 2 στο 3. Ομως, για τις ταμπλετες με android εχω τις επιφυλαξεις μου. Ο browser του ipad ειναι τοσο γρηγορος και βελουδινος που δυσκολα μπορει να συγκριθει. Και κακα τα ψεμματα, την ταμπλετα τη θελεις κυριως για browsing. Βεβαια, στο τελος σε android ταμπλετα θα καταληξω, αφου βελτιωνονται διαρκως και η ευκολια του android ειναι μονοδρομος. Ομως, στο μεταξυ, το ipad2 θα με συντροφευσει για αρκετο καιρο ακομη.:O Παράθεση MyName: Γιάννης. Samsung s22 ultra ~ Samsung Tab S9 ~ Asus ZenBook 14 Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Jig Δημ. April 4, 2012 Κοινοποίηση Δημ. April 4, 2012 Γεια χαρα! Καιρο ειχα να μπω εδω κ τι ειναι αυτα που ακουω, χαχαχα Εχετε ξεφυγει νομιζω :p Κωστα, τι αλλαγη ειναι αυτη :) Παράθεση ⓜⓘⓚⓔ ✈︎ Everything you can imagine is real [P²] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
user1 Δημ. April 4, 2012 Κοινοποίηση Δημ. April 4, 2012 Σταματη, επειδη εχω το ipad2 καταλαβαινω ακριβως τι λες. Αυτος ειναι και ο λογος που δεν σκεφτηκα ουτε για πλακα την μεταβαση απο το 2 στο 3. Ομως, για τις ταμπλετες με android εχω τις επιφυλαξεις μου. Ο browser του ipad ειναι τοσο γρηγορος και βελουδινος που δυσκολα μπορει να συγκριθει. Και κακα τα ψεμματα, την ταμπλετα τη θελεις κυριως για browsing. Βεβαια, στο τελος σε android ταμπλετα θα καταληξω, αφου βελτιωνονται διαρκως και η ευκολια του android ειναι μονοδρομος. Ομως, στο μεταξυ, το ipad2 θα με συντροφευσει για αρκετο καιρο ακομη.:O Να ρωτησω κατι. Ενας φιλος θα παει Αμερικη και σκεφτομαι το νεο ipad γιατι εχει διαφορα τιμης. Το θελω για browsing αλλα και ταινιες. Υπαρχει τροπος να περαστουν κατεβασμενες mkv ταινιες 720 p με καλωδιο? ενας φιλος που εχει ipad 2 μου ειπε πως μπορεις αν παρεις το camera kit .Ισχυει? Επισης, υπαρχει player που να παιζει αυτα τα αρχεια με υποτιτλους (κατι σαν το vlc) Ευχαριστω Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
stamatis3133 Δημ. April 5, 2012 Κοινοποίηση Δημ. April 5, 2012 Ναι μπορεις να βαλεις ταινιες με καλωδιο και να παιζουν και οι υποτιτλοι. Η εφαρμογη που εγω χρησιμοποιω ειναι το AVplayer HD Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
efthimis31 Δημ. April 5, 2012 Κοινοποίηση Δημ. April 5, 2012 Ευχαριστούμε Σταμάτη! κι εγώ με το 2 είμαι και δεν το βλέπω να το αλλάζω ειδικά μετά από αυτά που διαβάζω γενικότερα.. εξάλλου τελευταία η χρήση που του κάνω είναι ελάχιστη λόγω ύπαρξης του Note που δεν το αφήνω από τα χέρια μου. Είχα την εντύπωση ότι τουλάχιστον η οθόνη θα είχε μια μικρή διαφορά αλλά σχεδόν ότι έχω διαβάσει στο internet δείχνει ότι δεν είναι μεγάλη η διαφορά από το 2 στο new iPad τουλάχιστον με την πρώτη ματιά.. αν και νομίζω ότι μετά από κάποια ώρα χρήσης ίσως το new iPad να είναι λιγάκι πιο "ξεκούραστο" στο μάτι... ισχύει αυτό? Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
vlachaquito Δημ. April 5, 2012 Author Κοινοποίηση Δημ. April 5, 2012 Παντως, πριν σταυρωσουμε το καινουργιο ipad, να πουμε οτι τα προγραμματα/παιχνιδια ακομα δεν εχουν βελτιστωποιηθει για αυτες τις αναλυσεις και τον επεξεργαστη. Λογικα μερα με την μερα θα γινεται ολο και καλυτερο.. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
stamatis3133 Δημ. April 5, 2012 Κοινοποίηση Δημ. April 5, 2012 Παντως, πριν σταυρωσουμε το καινουργιο ipad, να πουμε οτι τα προγραμματα/παιχνιδια ακομα δεν εχουν βελτιστωποιηθει για αυτες τις αναλυσεις και τον επεξεργαστη. Λογικα μερα με την μερα θα γινεται ολο και καλυτερο.. Η εφαρμογη του Facebook με το που βελτιωθηκε για τη νεα αναλυση νιωθω οτι η μπαρα δεξια δεν βγαινει τοσο γλυκα οσο εβγαινε ! Βασικα η μονη αλλαγη που γινετε ειναι να δειχνουν πιο ωραια τα γραμματα δεν κερδιζω κατι σε χωρο. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Acer Δημ. April 12, 2012 Κοινοποίηση Δημ. April 12, 2012 (edited) Βασικα η μονη αλλαγη που γινετε ειναι να δειχνουν πιο ωραια τα γραμματα δεν κερδιζω κατι σε χωρο. πολυ ευστοχο αυτο το point, το θεμα ειναι να βγαινουν νεα apps που θα εκμεταλλευονται το super high resolution ωστε να "στοιβαζουν" πιο πολυ πληροφορια (απο τα προηγουμενα versions των apps) στον ιδιο χωρο οθονης, πχ με display περισσοτερων γραμμων και στηλων στο κειμενο ... φυσικα τα fonts θα μικραινουν ετσι, θα μπορει ομως ο χρηστης με μια ματια να βλεπει πολυ περισσοτερα στην οθονη του χωρις να κανει scroll up/down or left/right ... Η νεα αναλυση εχει ακριβως τα τετραπλασια pixels απο τις οθονες των ipad1/ipad2 (εχει τωρα 3.15 εκατομμυρια pixels !!) οποτε θεωρητικα θα μπορουσαν τα apps να δειχνουν "4πλασια" πληροφορια στην οθονη με μικροτερα fonts ... για παραδειγμα διπλασιες γραμμες σε desktop εφαρομογες οπως twitter, δυο στηλες διπλα-διπλα αντι για μια, κλπ, κλπ, κλπ ... Ειμαι σιγουρος οτι θα δουμε και τετοια apps πολυ συντομα ειδικα για το new ipad ... :) Παντως, πριν σταυρωσουμε το καινουργιο ipad, να πουμε οτι τα προγραμματα/παιχνιδια ακομα δεν εχουν βελτιστωποιηθει για αυτες τις αναλυσεις και τον επεξεργαστη. Λογικα μερα με την μερα θα γινεται ολο και καλυτερο.. λογικα οι σοβαροι developers θα το υποστηριζουν στις μελλοντικες versions των apps και θα ξαναγραφουν σταδιακα τα πιο popular apps για το new ipad (τουλαχιστον οι σοβαρες εταιρειες ios development θα το κανουν σταδιακα για τα πιο πετυχημενα apps τους), ειναι απλα θεμα χρονου πλεον πιστευω --- Από Ομάδα Διαχείρισης --- Θα σε παρακαλούσα να αποφεύγεις τα συνεχόμενα μηνύματα. Χρησιμοποίησε τη Τροποποίηση Μηνύματος όταν θέλεις να προσθέσεις κάτι στο μήνυμα σου ή τη Πολλαπλή Παράθεση όταν θέλεις να απαντήσεις ταυτόχρονα σε περισσότερα του ενός μηνύματα. Edited April 12, 2012 by athanaso77 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
v@gelis Δημ. April 12, 2012 Κοινοποίηση Δημ. April 12, 2012 (edited) Βλέπω να γράφονται διάφορα, ας πω κι εγώ την άποψη μου. Το new iPad πράγματι δεν είναι πολυ μπροστά απο το 2. Αλλα, δεδομένου ότι κάποιος μπορεί να πουλήσει το 2 στα 350 και να βάλει αλλα 150 ευρω για να έχει πλήρη εγγύηση και μια οθόνη που -φυσικά- κι έχει μεγάλη διάφορα και κάνει την υπόθεση ανάγνωση ( που είναι η βασική χρήση μιας τέτοιας συσκευής) πολυ πιο ξεκούραστη κι αποδοτική. Αv σε αυτα προσθεσουμε και τα προβληματα που λυνονται με την αυξημενη ram, τότε νομίζω παίρνει την απάντηση για το αν αξίζει να αναβαθμίσει η όχι... Edited April 12, 2012 by v@gelis Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
stamatis3133 Δημ. April 13, 2012 Κοινοποίηση Δημ. April 13, 2012 Βαγγελη πρεπει να βγαλουν φορτιστη που να μην μας κανει να περιμενουμε τοσο μια πληρη φορτιση, μιλαμε μου καθηλωνει το iPad στο σπιτι. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts