Jump to content

Το... νέο iPad vs Rest of the world. H... άποψή μας

vlachaquito
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

H apple εχει εξελίξει πολύ τις εφαρμογές για ipad... πλέον με την σουίτα iwork, με garageband, imovie , iphoto κλπ.. ειναι πολύ μπροστά και πλέον μπορεί άνετα να λειτουργήσει και σαν ενα εργαλείο δουλειάς πολύ ικανοποιητικά για κάποιον που αναζητά την απόλυτη φορητοτητα και ευκολία.

όλα αυτά βέβαια μέχρι να δούμε και τα windows 8 tablets στο τέλος του χρόνου όπου εκεί πιστεύω η κατάσταση θα αλλάξει και θα κοπεί κάπως η φόρα του ipad... αλλά μέχρι τότε η apple στα tablets παίζει χωρίς αντίπαλο.

Υπογραφή εκτός Ο.Π.Χ.

• Απαντήσεις 282
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Sorry δε σε πρόλαβα

Δηλαδή τι άλλο προτείνεις; Η μόνη πρακτική διαφορά με το multitasking του Android είναι ότι το τελευταίο επιτρέπει τα widgets, τα οποία δεν είναι τίποτα άλλο από half baked apps. Αν είναι να κάνω swipe για να μπω στο widget γιατί να μην κάνω το ίδιο για να μπώ σε μία full blown εφαρμογή; Άλλωστε όταν το status μιας εφαρμογής αλλάζει, στο iOS δέχεσαι notification χωρίς να είναι η εφαρμογή ενεργή. Ποιος λοιπόν ο λόγος των widgets?

Ίσως είναι αργά και έχουν αρχίσει τα όνειρα. Μέχρι σήμερα δεν υπάρχουν τέτοιες συσκευές, εκτός κι αν πιστεύεις ότι κοτσάροντας ένα πληκτρολόγιο μετατρέπεις ένα κινητό σε laptop...

Αναφερόμουν κυρίως στη Ram, γιατί αυτή κυρίως καθορίζει το status των εφαρμογών.

Επειδη πρεπει να διακοψω (βλεπε Σαββατο) απαντω στα γρηγορα. Για το θεμα του multitasking μπορουμε να πουμε πολλα, δεν προλαβαινω.

Για το 1, δεν ειναι ετσι, υπαρχουν widgets τα οποια ειναι κανονικα applications, με UI refresh ακομα και scrolling αν αλλαξεις τον default window manager (αυτος δεν το επιτρεπει, αδυναμια του, οχι οι εφαρμογες - widgets)

Για το 2, υπαρχει το motorolla atrix 1 και 2 και το asus padfone (βγαινει τον Απριλιο ειχε ανακοινωθει απο περισι)

Για το 3, σιγα το κοστος της ram, εδω παιρνουν 650 - 700 ευρω ας βαλουν 1 gb ακομα οι πουσ***δες, ποσο τους στοιχιζει)

Αυτα απο εμενα, η συνεχεια στο επομενο επεισοδιο. Αρκετα καλη και χρησιμη συζητηση, thanks :)

Θα διαφωνησω με το αρχικό άρθρο σε ένα μόνο σημείο...

Το θέμα του ίδιου σχεδιασμού...

Και εξηγούμαι...

Έχετε σκεφτεί πως πισω απο το iPad υπάρχουν εκατονταδες εταιρίες που βγάζουν αξεσουαρ?

Εγω νομίζω πως υπάρχει μια άτυπη συμφωνία μεταξυ Apple και εταιριών αξεσουαρ,να αλλάζει το ντιζαιν καθε 2 χρόνια,ώστε να δίνει στις εταιρίες αυτές τη δυνατότητα της αποσβεσης και του μεγαλύτερου κέρδους...

Και δε μιλαω για τις θήκες,αλλα για πιο πολύπλοκα αξεσουαρ..

Παράδειγμα ας πούμε το iodock της Alesis...Μετα απο πολλούς μήνες ερευνών βγήκε το συγκεκριμένο αξεσουαρ...Εσείς πιστεύετε ότι αν η Apple άλλαζε το ντιζαιν κάθε χρόνο,θα μπαινανε οι εταιρίες αυτές στη διαδικασία να βγάλουν ένα αξεσουαρ που μετα απο μερικούς μήνες θα ήταν άχρηστο?

Πρωτη φορα που σε πετυχαινω να μην τρολλαρις, αν και δεν συμφωνω ΑΠΟΛΥΤΑ μαζι σου. Ναι μεν απτη μια φαινετε λογικο, αλλα απτην αλλη ποσα κομματια πουλησε η Alesis (θα μου πεις βεβαια το θεμα ειναι ποσα παρηγαγε!) ωστε να ασχοληθει η αππλε

Την διαφορά δεν την κάνει το Hardware. Δυστυχώς ή ευτυχώς το iOS είναι μακράν ευκολότερο στη χρήση και σταθερότερο από το Android. Αναμένουμε εναγωνίως win8.

Προσωπικά.... τι να το κάνω όταν με αυτά τα χρήματα....

μπορώ να έχω και android tablet και netbook και PS3 και...

Για να μπορείς με τα 509 ευρώ του iPad να έχεις και τα τρία παραπάνω γκάτζετ, προφανώς εννοείς ότι το "android tablet" θα είναι το... απαράμιλλης ποιότητας Carrefour Tablet που πουλάει η γνωστή γαλλική αλυσίδα...

Χρονοροή κινητών (*δευτερεύον): Ericsson GA318, Ericsson GH388, Ericsson GH768, Nokia 6150, Nokia 8210, Siemens C35*, Panasonic GD93*, Ericsson T29*, Nokia 8310, Nokia 5210*, Nokia 7250, NEC N400i, Sony Ericsson S700i, Sony Ericsson K800i, Samsung Omnia, Apple iPhone 3GS, Huawei Ideos X5*, LG Optimus Black*, Apple iPhone 4S*, Apple iPhone 5S, Apple iPhone 6 Plus, Apple iPhone SE*, Apple iPhone 6S Plus, Nokia 5*, Apple iPhone X*, Redmi Note 10*, Apple iPhone 13 Pro Max, Redmi Note 11*...

Disclaimer για όσους κάνουν τον κόπο να διαβάσουν αυτό το post:

Η επιλογή ενός tablet θα ήταν καλο να γίνεται βάσει α) των αναγκών του καθενός β)του budget γ) σωστής ενημέρωσης για τις δυνάμεις/ αδυναμίες του κάθε OS.

Στο ζουμί: έχω Galaxy S2 (πουλησα το iPhone) και έχω iPad 1 -2

Το Android ειναι ένα παρα πολυ καλο λειτουργικό σύστημα με πολλές δυνατότητες. Δυστυχώς όμως βάζοντας βγάζοντας νόμιμα προγράμματα (όχι apk) άρχισε να κάνει reboot (έχω και log με ένδειξη file not found). Reset και έβαλα τα προγράμματα 1-1. Σε άλλη φάση η sd έχασε τα περιεχόμενα (όχι απο λάθος χειρισμό) και χρειάστηκε format. Στο iPhone αυτά δε συμβαίνουν. Μπορείς να το τιγκαρεις στις εφαρμογές αλλα θα παίξει. Απο την άλλη πλέον με το κινητο βάζω καλώδιο (ή wifi browser) μεταφέρω αρχεία απο/ προς και απλα παίζουν... Όχι δεν θα επέστρεφα στο iPhone...αλλα καταλαβαίνω και τους άλλους :)

iPad 2: μέχρι τη στιγμή που το αγορασα δεν υπήρχε σοβαρός ανταγωνισμός ιδίως στο θέμα της μπαταρίας και της λειτουργικότητας! Η μπαταρία κρατάει πραγματικά πολλές ώρες! Λειτουργικότητα ειναι ότι το αναθεματισμενο δεν κρασαρει. Ναι μου έχει κολλήσει μια φορά σχεδόν στον ένα χρόνο. Restart κάνω σχεδόν μόνο όταν βγαίνει update και οι εφαρμογές ειναι χαρμα οφθαλμών. Ιδίως για note taking δεν έχω βρει κάτι αντίστοιχο στο android (χρησιμοποιω note taker hd ή notes plus).

Επειδή χρησιμοποιω iPad κάθε μέρα εδώ και δυο χρονια καλο ειναι να καταρριφθεί και ο μύθος του flash. ΝΑΙ δεν παίζει flash. Με τον έρχομο της HTML 5 αλλα και απο τα site που επισκεπτομαι (μην αρχισετε, μιλάω για τη δική μου χρήση) σχεδόν ποτε δεν μου ελλείψε το flash (όπως και σε άλλους που ξέρω). Επίσης το το να γράφεις σε iPad ειναι πολυ πιο εύκολο απο ότι σε android (ναι έχω δει και το swiftx keyboard , το slideit κλπ). Ο τρόπος τονίσμου, επιλογής κειμένου, μετακίνησης κερσορα κλπ ειναι εκπληκτικοι. Οθόνη: εάν διαβάζετε αρκετά σε tablet/ ή κανετε photo editing η καλύτερη οθόνη ειναι ποιο ξεκουραστη. Οπότε η retina ειναι καλοδεχούμενη.

Στον φίλο που αναφέρθηκε στο kindle fire απλα ψάξε στο Internet για δεις τις διάφορες. Το καθένα απευθύνεται σε διαφορετική αγορα και βαλαντια. Και ναι το kindle fire για ανάγνωση ειναι καλύτερο.

Απο την άλλη το bluetooth και το file transfer ειναι κλειδωμενα...we know that... Όπως όμως πχ μαθαίνεις να ζεις με τα windows ή το Linux ή το Osx έτσι μαθαίνεις και με αυτο. Μέχρι τώρα τα δυο παραπάνω δε μου χρειάστηκαν. Κάποτε θα έμπαινα στο τρυπακι και θα έλεγα: και άμα τα χρειαστω... Αυτο ειναι μούφα. Δεν τα χρειάστηκα και αν τα χρειαστω δυο φορές το χρόνο ε δε τα Βάψω και μαύρα. Προτίμησα τη σταθερότητα, τη δυνατότητα να έχω μπόλικη μπαταρία για remote desktop στους server τις εταιρίας, και εφαρμογές με proper support και σταθερές και συνεχείς ενημερώσεις του λειτουργικού. Τα gestures σου λύνουν τα χέρια και επειδή λεμε και για ισχύ επεξεργαστή κλπ όσοι έχετε παίξει παιχνίδια δε iPad 2 θα ξέρετε ότι τα σπάνε....

Πάντως περιμένω την ευκαιρία για να φύγω απο το iOS μόλις υπάρξει κάτι "σίγουρο" απο την άλλη πλευρά. Λεφτά για δοκιμές δεν υπάρχουνε και ας μη γελιόμαστε tablet με αξιώσεις κάτω απο 500€ δεν υπάρχουν (εάν είσαι power user και όχι θύμα της μόδας).

Κλείνοντας θα ήθελα να αναφέρω κατι που είχα διαβάσει παλαιότερα: όλες η εταιρίες λένε ο επεξεργάστης μου ειναι σουπερ, η οθόνη ειναι μοναδική κλπ. H Apple τα κάνει αυτά αλλα σου λεει: ο μπαμπας σου ειναι στο σπηλιά του Yeti; Κοιτά μπορείς να τον δεις! Είσαι φοιτητής εδώ τα καλα λυσαρια! Είσαι γέρος και δε βλέπεις να διαβάσεις; NP, pinch to zoom και πάρε και μια φωτο του εγγονου. Πηγές διακοπές , φτιάξε και τις φωτογραφίες κλπ... Εσείς αν είσασταν χρήστες τι θα θέλετε να ξέρετε ότι έχετε ένα γαματο tablet ή ότι ειναι κάτι χρήσιμο και το αξίζει; Ας ξυπνήσουν και οι άλλες εταιρίες για να καταλάβει και ο απλός χρηστης ότι υπάρχει ζωή και παραπέρα...

Και φτάνουμε στο σημείο της πλήρης εξάρτησης από την Apple για τα αυτονόητα. Να είμαστε στην μέση του πουθενά στο εξωτερικό χωρίς δίκτυο και να μην μπορεί κάποιος να στείλει μια φωτογραφία από το κινητό του (ακόμα και iphone) σε ένα ipad και να μην μπορεί με bluetooth, εκτός από icloud.

Τέλος πάντων προχθές ήμουν σε ένα παρτάκι που είχαν φοβερή mp3 μουσική και ήθελα να πάρω κάποια τραγούδια. Πετάω το android μου πάνω στο λαπτοπ τους με το microUSB που όλοι έχουν, drag-drop και έφυγα, ούτε itunes ούτε τίποτα.

Καταλαβαίνω ως ένα βαθμό την φιλοσοφία της Apple, αλλά θα καταντήσουν τον κόσμο ένα πρόβατο υπό την πλήρη έλεγχο τους, μειώνοντας τους την αντίληψη. Ευχαριστώ δεν θα πάρω....

Φίλε μου θα σου δώσω ένα παράδειγμα προβάτου, μία ημέρα έρχεται μια κοπέλα στο κατάστημά μου να κάνει μία εκτύπωση από USB stick

και της λέω ότι δεν μπορώ να κάνω την εκτύπωση διότι το αρχείο δεν υπάρχει αλλά υπάρχει μια συντόμευση του. Τώρα πραγματικά σε ρωτάω ποιος είναι πιο πρόβατο η κοπέλα που δεν ήξερε η αυτός που προγραμμάτισε την μεταφορά μιας συντόμευσης σε εξωτερικό αφαιρούμενο δίσκο.

http://i.imgur.com/REW6ccY.jpg The future of android by Google. Δεν χρησιμοποιώ πλέον FACEBOOK σε καμία από τις συσκευές μου. Sheepple Γιάννης (dedaliskos@hotmail.com).

Θα ημιδιαφωνήσω με τους περισσότερους. Καλό το iOS αλλά τη διαφορά την κάνει και το hardware. Και σαν οθόνη, και σαν σασί και σαν εσωτερικό hardware.

Είναι κοροιδία να παίρνω π.χ. το HTC Trophy που βγήκε πολύ πιο μετά από το 3GS και να έχει GPU της πλάκας.

Μεγάλη μαγκιά της Apple να φορτώσει όλες τις συσκευές της iPhone/iPad με πολύ γερες GPU.

Θα ημιδιαφωνήσω με τους περισσότερους. Καλό το iOS αλλά τη διαφορά την κάνει και το hardware. Και σαν οθόνη, και σαν σασί και σαν εσωτερικό hardware.

Είναι κοροιδία να παίρνω π.χ. το HTC Trophy που βγήκε πολύ πιο μετά από το 3GS και να έχει GPU της πλάκας.

Μεγάλη μαγκιά της Apple να φορτώσει όλες τις συσκευές της iPhone/iPad με πολύ γερες GPU.

Ας μην ήταν οι Samsung και LG στην μέση και θα έβλεπες τι GPU,CPU και οθόνη θα είχαν τα προϊόντα της!Καλή σαν προϊόντα,υπερκοστολογημένα βέβαια αλλά μέχρι εκεί!

@blekos

Έχω τις ίδιες συσκευες με σένα αλλα εκ διαμέτρου αντίθετες εμπειρίες.

Συγκεκριμένα:

SGS2 απο 25/9 ούτε ένα restart, ούτε ένα κρας.

iPad2 απο 5/9 με έχει τρελάνει στα κρας. Reboot κάνω συχνα για να το φρεσκάρω.

Τελευταίο κρας πριν λίγο όταν επεχείρησα να σου απαντήσω απο safari.

http://img.tapatalk.com/2982a875-f427-982d.jpg

Edited by Te_salat
Φιλικά, Κώστας [/b] [ HTC U11, iPad mini 4, iPhone 6, Galaxy S7 Edge, Xiaomi A1, Nexus 5X ,

@blekos

Συγκεκριμένα:

Φίλε Κώστα να σε ρωτήσω κάτι γιατί συχνά ακούω για το πρόβλημά σου με το ipad 2, σκέφτηκες ποτέ ότι μπορεί να έχει μέσα κάτι ελαττωματικό και σου δημιουργεί όλα αυτά τα προβλήματα;

http://i.imgur.com/REW6ccY.jpg The future of android by Google. Δεν χρησιμοποιώ πλέον FACEBOOK σε καμία από τις συσκευές μου. Sheepple Γιάννης (dedaliskos@hotmail.com).

Οταν εχεις μια εφαρμογη που μονοπολει την cpu τοτε δεν εχεις θεμα, προφανως.

Αυτο που λεω οτι δεν μπορει να αντιμετοπισει ειναι δυο ή περισσοτερες εφαρμογες ταυτοχρονα, οι οποιες ομως να ειναι στο foreground. Για να γινει αυτο, θα πρεπει να μπορει να μοιραζει τον cpu χρονο σωστα και οχι αναλογα με το application classification. Ομως πως θα το κανει αυτο, οταν το classification χρησιμοποιειται για τις εφαρμογες που ειναι στο background ?

Δηλαδη χρησιμοποιειται για να ξερει ποσο cpu time να δωσει σε μια εφαρμογη η οποια ΔΕΝ ειναι active (το οποιο ειναι λαθος ετσι και αλλιως), διοτι στην περιπτωση αυτη οι εφαρμογες (οπως τις εχει καταταξει το λειτουργικο) απαιτουν limited resources (παλι λαθος ισχυρισμος).

Αν ομως δυο εφαρμογες πρεπει να ειναι active ταυτοχρονα, τοτε τα παραπανω classifications δεν ισχυουν διοτι ο χρηστης μπορει στιγμιαια να εναλλασεται απο την μια στην αλλη, αλλα και αυτες θα χρειαζονται πολυ περισσοτερη cpu μιας και θα ειναι στο προσκηνιο (θα πρεπει να κανουν refresh το UI και αλλα διαφορα).

Αυτο σαν δυνατοτητα δεν υπαρχει, οχι γιατι δεν θελουν να το φτιαξουν αλλα γιατι απαιτει βαθυτερες αλλαγες. Φυσικα δεν εχω τον κωδικα του OS, ουτε δημοσιευουν τετοια πραγματα απο την apple, αλλα το γεγονος οτι σε κινητα και tablets θηρια δεν δινουν βασικο functionality, μας οδηγει σε τετοιο συμπερασμα, ειδικα οταν αυτα ο ανταγωνισμος τα κανει απο πολυ πριν

Να είναι δύο εφαρμογές ταυτόχρονα στο foreground δεν υπάρχει όχι μόνο στο iOS αλλά και πουθενά αλλού. Πάρε παράδειγμα τα windows στο desktop. Μόνο ένα παράθειρο είναι ενεργό και μπορείς να αλληλεπιδράσεις. Αν πας τον κέρσορα πάνω από μη ενεργό παράθυρο δεν μπορείς να κάνεις τίποτα εκτός κι αν κάνεις κλικ πάνω και το φέρεις στο foreground. Πάντα με ένα παράθυρο αλληλεπιδράς.

Η διαφορά με τα mobile OS's είναι ότι στις background εφαρμογές δεν ανανεώνεται και το GUI. Ανανεώνεται μόλις τις φέρεις στο foreground. Αυτό δε σημαίνει ότι οι εφαρμογές δεν τρέχουν. Απλά (και πολύ σωστά) το GUI είναι παγωμένο σε ένα πρότερο state από τη στιγμή που δεν το βλέπεις.

Στο iOS (και αλλού), αντί να έχεις ανανέωση όλου του GUI μιας background εφαρμογής, έχεις ένα σύστημα ειδοποιήσεων που σε ενημερώνει για αλλαγές στο περιεχόμενο της εφαρμογής, χωρις να χρειάζεται να διατηρεί ένα ολόκληρο γραφικό περιβάλλον εν ενεργεία τη στιγμή που δεν αλληλεπιδράς μαζί του. Κάτσε και σκέψου πως το αποτέλεσμα για τον χρήστη είναι το ίδιο, με πολύ μικρότερο όμως ενεργειακό κόστος. Δεν έχει να κάνει με περιορισμούς του συστήματος: η αρχιτεκτονική του iOS όσον αφορά το multithreading είναι ίδια με αυτή του OsX. Έχει να κάνει με ενσυνείδητες επιλογές ενός πολύ εξελιγμένου συστήματος multitasking.

Μιλάνε πολλοί για την απλότητα του iOS και συνήθως την ταυτίζουν με ωραία γραφικά. Αυτό είναι το λιγότερο. Η Apple πατάει μεταξύ άλλων σε δύο αξιώματα:

• το task management είναι δουλειά του λειτουργικού συστήματος
  • το file management είναι δουλειά του λειτουργικού συστήματος

Δε λέω ότι τα έχει καταφέρει τέλεια και στα δύο μέτωπα. Ειδικά το file management είναι ένα project εν εξελίξει και για να υλοποιηθεί πρέπει να περάσουμε σε μία άλλη εποχή υπολογιστών. Το iCloud είναι φυσικά ο πυρήνας του file management για την Apple στην καινούρια αυτή εποχή και οι developers αναλαμβάνουν την ευθύνη να μιλάνε με το iCloud (και όχι οι χρήστες). Θα πάρει καιρό, αλλά αν θέλει κανείς να πάρει μία πρώτη γεύση ας δει πως δουλεύει το iPhoto σε iOS και OsX. Έτσι πρέπει να δουλέψουν όλοι οι τύποι αρχείων και όλα τα key value data. Αυτό είναι πολύ σημαντικότερη εξέλιξη από τα mhz τα pixels και τους πυρήνες...

Επειδη πρεπει να διακοψω (βλεπε Σαββατο) απαντω στα γρηγορα. Για το θεμα του multitasking μπορουμε να πουμε πολλα, δεν προλαβαινω.

Για το 1, δεν ειναι ετσι, υπαρχουν widgets τα οποια ειναι κανονικα applications, με UI refresh ακομα και scrolling αν αλλαξεις τον default window manager (αυτος δεν το επιτρεπει, αδυναμια του, οχι οι εφαρμογες - widgets)

Για το 2, υπαρχει το motorolla atrix 1 και 2 και το asus padfone (βγαινει τον Απριλιο ειχε ανακοινωθει απο περισι)

Για το 3, σιγα το κοστος της ram, εδω παιρνουν 650 - 700 ευρω ας βαλουν 1 gb ακομα οι πουσ***δες, ποσο τους στοιχιζει)

Αυτα απο εμενα, η συνεχεια στο επομενο επεισοδιο. Αρκετα καλη και χρησιμη συζητηση, thanks :)

1. Τα widgets είναι πολύ απλοϊκά applications που τρώνε τσάμπα ram χωρίς να μπορούν να προσφέρουν κάτι που ένα πολύ μελετημένο σύστημα ειδοποιήσεων δε μπορεί να προσφέρει ;) .

2. Το atrix και το padfone θα πάνε άπατα γιατί βασίζονται σε μία πολύ λανθασμένη αντίληψη του τι εστί mobile και desktop convergence. Αυτό που κάνουν δε μετατρέπει ένα τηλέφωνο σε ένα laptop. Είναι μια ολόκληρη συζήτηση που πρέπει να γίνει σε άλλο thread.

3. Δε μπορείς να δεις μόνο το κόστος της ram. Πρέπει να σκέφτεσαι σε όρους συστήματος και όχι σε όρους ενός μεμονομένου εξαρτήματος.

Edited by JG4

"Don’t be sad because it’s over. Smile because it happened"

---------------------------------

Γιάννης

Μιλάνε πολλοί για την απλότητα του iOS και συνήθως την ταυτίζουν με ωραία γραφικά. Αυτό είναι το λιγότερο. Η Apple πατάει μεταξύ άλλων σε δύο αξιώματα:

• το task management είναι δουλειά του λειτουργικού συστήματος
  • το file management είναι δουλειά του λειτουργικού συστήματος

Δε λέω ότι τα έχει καταφέρει τέλεια και στα δύο μέτωπα. Ειδικά το file management είναι ένα project εν εξελίξει και για να υλοποιηθεί πρέπει να περάσουμε σε μία άλλη εποχή υπολογιστών. Το iCloud είναι φυσικά ο πυρήνας του file management για την Apple στην καινούρια αυτή εποχή και οι developers αναλαμβάνουν την ευθύνη να μιλάνε με το iCloud (και όχι οι χρήστες). Θα πάρει καιρό, αλλά αν θέλει κανείς να πάρει μία πρώτη γεύση ας δει πως δουλεύει το iPhoto σε iOS και OsX. Έτσι πρέπει να δουλέψουν όλοι οι τύποι αρχείων και όλα τα key value data. Αυτό είναι πολύ σημαντικότερη εξέλιξη από τα mhz τα pixels και τους πυρήνες...

Αυτή είναι ας πούμε μία άποψη που ομολογώ δεν με τρελαίνει ιδιαίτερα. Θα δουλέψει καλά μόνο αν κάποιος έχει desktop/laptop/tablet/phone της apple. Για κάποιον όμως που έχει μόνο ένα προϊόν της εταιρείας και θέλει να έχει μεταφορά αρχείων ή να κάνει συγχρονισμό με άλλες πλατφόρμες έστω και manual, τότε εκεί αρχίζουν τα προβλήματα. Όχι ότι δεν γίνεται, αλλά αρχίζει και μπλέκει το θέμα...

1. Τα widgets είναι πολύ απλοϊκά applications που τρώνε τσάμπα ram χωρίς να μπορούν να προσφέρουν κάτι που ένα πολύ μελετημένο σύστημα ειδοποιήσεων δε μπορεί να προσφέρει.

Μην τα ισοπεδώνουμε όλα, υπάρχουν πολύ χρήσιμα widgets που απλά δεν μπορούν να αντικατασταθούν με τίποτα άλλο. Για παράδειγμα έχω στο βασικό desktop 2-3 παράθυρα με τα ραντεβού μου, εκκρεμότητες κτλ. Με μια ματιά καθάρισα!

Less is more...

:lol:

Οτι ναναι, παιδια παρτε το χαμπαρι,

Η Apple παιζει μονη της στο tamblet

Η Nokia παιζει μονη της στο κινητο καμερα.

Η Samsung παιζει μονη της στα κινητα τουμπανο και στα κινητα Android.

Αδικα καποιοι προσπαθουν να μας πισουν οτι το ipad δεν ειναι καλο επιδη κρασαρει, οτι το Ν8 δεν ειναι καλο επιδη ειναι αργο το Galaxy επειδη ειναι τεραστιο. Ολα πετυχαν για τα προτερηματα τους, δεν απετυχαν για τα ελλατωματα τους.

Προσωπικα οσους φιλους ακουσα να παρουν Android ταμπλετα το μετανιωσαν, ενω σε κινητο οχι. Αν η Apple μας λεει ψεματα για το ποσο γρηγορο ειναι ή δεν μας λεει ποση ραμ εχει και ξερω γω δεν εχει σημασια, σημασια εχει οτι η Apple το εκανε παλι και πλεον ουτε η χαμηλη τιμη σωζει τα Android.

"Όταν μιλάς φρόντισε να λες κάτι" Kim

Αυτή είναι ας πούμε μία άποψη που ομολογώ δεν με τρελαίνει ιδιαίτερα. Θα δουλέψει καλά μόνο αν κάποιος έχει desktop/laptop/tablet/phone της apple. Για κάποιον όμως που έχει μόνο ένα προϊόν της εταιρείας και θέλει να έχει μεταφορά αρχείων ή να κάνει συγχρονισμό με άλλες πλατφόρμες έστω και manual, τότε εκεί αρχίζουν τα προβλήματα. Όχι ότι δεν γίνεται, αλλά αρχίζει και μπλέκει το θέμα...

Δε διαφωνώ. Αυτά τα πράγματα δε μπορούν να δουλέψουν σωστά αν δεν υπάρχουν τουλάχιστον κάποια API's και για τις desktop εφαρμογές (windows και mac). Αυτό ας πούμε έχει κάνει το Dropbox (που όμως δεν έχει την ίδια φιλοσοφία με iCloud - να ζητά δηλαδή από την εκάστοτε εφαρμογή να κάνει το save/upload και όχι από το χρήστη). Αυτό υποσχέθηκε ότι θα κάνει ο Jobs πέρσυ αλλά δεν το έχουμε δει ακόμα.

Μην τα ισοπεδώνουμε όλα, υπάρχουν πολύ χρήσιμα widgets που απλά δεν μπορούν να αντικατασταθούν με τίποτα άλλο. Για παράδειγμα έχω στο βασικό desktop 2-3 παράθυρα με τα ραντεβού μου, εκκρεμότητες κτλ. Με μια ματιά καθάρισα!

Αντί να ανοίξεις την πίσω πόρτα και να τρως ram τσάμπα από το κάθε κακογραμμένο widget, κάνε μία καταχώρηση στο σύστημα των notifications. Τα widgets φτιάχτηκαν για τα παλιά λειτουργικά όπου δεν υπήρχε αντίστοιχο σύστημα ειδοποιήσεων (και η αποθήκευση γίνονταν σε αργούς σκληρούς δίσκους, όχι σε ταχύτατες μνήμες flash). Σήμερα είναι ένα από τα απολιθώματα που έσυρε μαζί της η Google με τον τρόπο που προσπάθησε να αναπτύξει το Android (δώσε πράμα τσάμπα στο λαό κι ας είναι beta version...). Δε μου κάνει εντύπωση ότι ούτε η Apple ούτε η MS ούτε η Palm τα υϊοθέτησαν :)

Edited by JG4

"Don’t be sad because it’s over. Smile because it happened"

---------------------------------

Γιάννης

από τα προηγούμενα post θα βγάλω το εξής συμπέρασμα (με το οποίο συμφωνώ και εγώ). όλοι θέλουμε ένα προϊόν της apple στα χέρια μας. όποιος λέει τα αντίθετα λέει ψέματα. οι πελάτες της apple συνεχίζουν με προιόντα της apple μια ζωή...γιατί είναι κάτι σαν τρόπος ζωής ας πούμε και δεν μετράνε αν τρέχει ο επεξεργαστής 1 sec πιο γρήγορα από τα άλλα ή αν κολάει με 5 ή με 6 ανοικτά προγράμματα.

η ποιότητα και το φινίρισμα είναι από άλλο πλανήτη...... ωστόσο και η τιμή...

''teacher,mentor,ultimate opponent""

@blekos

Συγκεκριμένα:

Γιατί έχω την εντύπωση πως δεν έχεις την iOS 5.1 που διορθώνει όλα αυτά τα προβλήματα?

Γιατί έχω την εντύπωση πως δεν έχεις την iOS 5.1 που διορθώνει όλα αυτά τα προβλήματα?

Γιατί λογικά έχει κάνει το untethered jb την 5.0.1.

Ο μόνος λόγος που μπορώ να σκεφτώ για να μην πάει κάποιος στην 5.1

Edited by ampelift
giphy.gif

@blekos

Συγκεκριμένα:

Τα ιδια κι εδω Κωστα, σε 3 διαφορετικα Ipad 2 που περασαν απο τα χερια μου.

Φυσικα και δεν τιθεται θεμα ελαττωματικου, ειναι καθαρα θεμα χρησης - στην οποια απλα δε μπορει να ανταπεξελθει το Ipad 2 με τη ram που του εριξαν και την 5.0.1.

Το μοναδικο σωστα τιμολογημενο προϊον της apple ειναι το ipad και θα κινηθω προς το νεο, γιατι απλα σε αυτη την κατηγορια δεν εχει αντιπαλο. Το 2012 της ανηκει και σε αυτο το κομματι (δε μιλαω μονο για πωλησεις - αυτες τις αγνοω ολοκληρωτικα).

Γιατί πιστεύω ότι θα πάει για νέα ρεκόρ πωλήσεων:

1. Όποιος έχει ipad 1 ή δεν έχει καν, είναι απίστευτο μηχάνημα
  2. Άλλο tablet και καλύτερο hardware να είχε, δεν έχει iOS. Είναι πλεόν γνωστή η σταθερότητά του και ότι δεν έχει τρελές απαιτήσεις. Η Apple πουλάει όλο το πακέτο hardware + software δεν αφήνει εταιρείες να βάζουν το λειτουργικό της σε hardware που ίσως να τρέχει αργά ή με προβλήματα.
  3. Αυτονομία απίστευτη, υπάρχει άλλο με τα ίδια χαρακτηριστικά με τέτοια αυτονομία; Η αυτονομία δεν έμεινε ίδια αλλά αυξήθηκε, πρέπει να το βλέπουμε αναλογικά. Καλά που να χρησιμοποιήσουν αυτή την τεχνολογία για την μπαταρία του επόμενου iphone.
  4. Φαντάζομαι έχετε δει πόσα θετικά σχόλια έχει αποσπάσει και από χρήστες που ίσως δεν τους αρέσει η Apple. Προσωπικά δεν θυμάμαι ξανά τόσο θετικά σχόλια και για αυτό πιστεύω θα φέρει κόσμο.
  5. Επίσης χθες είδα το ipad 2 στα 409 ευρώ στο fnac (στην Γαλλία). Ακόμα και αυτός που δεν θέλει να τα σκάσει έχει επιλογή αν και με 489 παίρνει το νέο ipad.

Edited by giorgaras

Γιατί πιστεύω ότι θα πάει για νέα ρεκόρ πωλήσεων:

1. Όποιος έχει ipad 1 ή δεν έχει καν, είναι απίστευτο μηχάνημα
  2. Άλλο tablet και καλύτερο hardware να είχε, δεν έχει iOS. Είναι πλεόν γνωστή η σταθερότητά του και ότι δεν έχει τρελές απαιτήσεις. Η Apple πουλάει όλο το πακέτο hardware + software δεν αφήνει εταιρείες να βάζουν το λειτουργικό της σε hardware που ίσως να τρέχει αργά ή με προβλήματα.
  3. Αυτονομία απίστευτη, υπάρχει άλλο με τα ίδια χαρακτηριστικά με τέτοια αυτονομία; Η αυτονομία δεν έμεινε ίδια αλλά αυξήθηκε, πρέπει να το βλέπουμε αναλογικά. Καλά που να χρησιμοποιήσουν αυτή την τεχνολογία για την μπαταρία του επόμενου iphone.
  4. Φαντάζομαι έχετε δει πόσα θετικά σχόλια έχει αποσπάσει και από χρήστες που ίσως δεν τους αρέσει η Apple. Προσωπικά δεν θυμάμαι ξανά τόσο θετικά σχόλια και για αυτό πιστεύω θα φέρει κόσμο.
  5. Επίσης χθες είδα το ipad 2 στα 409 ευρώ στο fnac (στην Γαλλία). Ακόμα και αυτός που δεν θέλει να τα σκάσει έχει επιλογή αν και με 489 παίρνει το νέο ipad.

Εγώ πάντως έχω έτυμα τα λεφτά και περιμένω τιμή από expansys ,έχω εταιρικό αφμ οπότε γλιτώνω το φπα.

giphy.gif

@JG4

Δεν θα καθίσω να αναλύσω το θέμα του Multitasking γιατί αυτή την στιγμή το βρίσκω ανούσιο!Όμως θέλω να πω τα εξής:

1.Τα widgets σε μερικά προγράμματα μπορεί να είναι πολύ χρήσιμα γιατί με μια ματιά κάνεις την δουλειά σου!Η ατάκα του στυλ "κολλάει τρελά το κινητό με αυτά" ΔΕΝ υπάρχει για κανένα λόγο!Αν μιλάς για κινητά των 100€ μπορεί ΝΑΙ αλλά για άλλα όχι!Εγώ έχω φορτώσει το arc μου ΚΑΙ στις 5 σελίδες και δεν κολλάει πουθενά(με stock rom.....φαντάσου να βάλω και μια "πειραγμένη"!)!

2.Το θέμα με το κινητό => laptop κι όμως ισχύει πολύ εύκολα ακόμα και με το arc που έχω!Απλά χρειάζομαι 2 καλώδια.....ένα για hdmi κι ένα για το micro usb και αυτόματα συνδέω και ένα ασύρματο πληκτρολόγιο-ποντίκι κι έχω στην 32" τηλεόραση μου ένα "laptop" σε δευτερόλεπτα!!!Υπόψιν.....το έχω κάνει και δουλεύει ΑΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΤΑ!

3.Σταματήστε να ακυρώνετε δυνατότητες που έχουν άλλα κινητά/λειτουργικά με την καραμέλα "είναι απαρχαιωμένα" κ.α.!Αυτό ΔΕΝ είναι επιχείρημα!Ούτε το bluetooth είναι απαρχαιωμένο (συνεχώς αναπτύσσεται και βελτιώνεται!),ούτε το usb(αν είναι δυνατόν...το άκουσα κι αυτό!),το dlna είναι πολύυυυ πιο διαδεδομένο από αυτό που σας πλασάρουν και αν συνδυάσουμε και το wifi direct που τώρα πάνε να κάνουν μια ενοποίηση.......έχουμε μια μεγάλη και ΕΤΟΙΜΗ πλατφόρμα συμβατή και με τα τωρινά κινητά!

4.Ναι...το ipad έφερε την μεγάλη αλλαγή στα tablets σε συνδυασμό με το ΑΨΟΓΟ μάρκετινγκ της Apple και την βιασύνη των κατασκευαστών να βγάλουν tablets με android λειτουργικό ΑΛΛΑ μην ακούω ανέκδοτα ότι είναι το πρώτο που βγήκε κ.α.!Tablets υπήρχαν από ανέκαθεν!

ΥΓ: Με το ICS βελτιώνονται πάρα πολύ τα android tablets!

Άσκηση & Τρόπος Ζωής

Όσα θέλετε να μάθετε για την άσκηση...!

http://askisitroposzwis.blogspot.gr/

Μου αρέσει η σύγκριση - απίθανη....

αυτό που ανέφερες είναι μια obsolete πλατφόρμα που όλοι αμφιβάλλουν αν θα υπάρχει σε μερικούς μήνες.

Η obsolete πλατφορμα που αναφερεις, πριν 2 εβδομαδες αναβαθμιστηκε στην εκδοση 2.0 και πλεον δεχεται και εφαρμογες Android.

Γι' αυτο φροντισε να ενημερωνεσαι πριν γραψεις την εξυπναδα σου :rolleyes:

Δευτερον, για τις δουλειες που αναφερεις (email, web browsing) το Playbook ειναι ιδανικο χωρις να κοστιζει 500€.

Για το κατι παραπανω οι εφαρμογες του App Store κανουν τη διαφορα.

ΜySmartphone: Samsung Galaxy S24 Ultra

MySmartwatch:  Garmin Forerunner 965

@JG4

1.Τα widgets σε μερικά προγράμματα μπορεί να είναι πολύ χρήσιμα γιατί με μια ματιά κάνεις την δουλειά σου!Η ατάκα του στυλ "κολλάει τρελά το κινητό με αυτά" ΔΕΝ υπάρχει για κανένα λόγο!Αν μιλάς για κινητά των 100€ μπορεί ΝΑΙ αλλά για άλλα όχι!Εγώ έχω φορτώσει το arc μου ΚΑΙ στις 5 σελίδες και δεν κολλάει πουθενά(με stock rom.....φαντάσου να βάλω και μια "πειραγμένη"!)!

2.Το θέμα με το κινητό => laptop κι όμως ισχύει πολύ εύκολα ακόμα και με το arc που έχω!Απλά χρειάζομαι 2 καλώδια.....ένα για hdmi κι ένα για το micro usb και αυτόματα συνδέω και ένα ασύρματο πληκτρολόγιο-ποντίκι κι έχω στην 32" τηλεόραση μου ένα "laptop" σε δευτερόλεπτα!!!Υπόψιν.....το έχω κάνει και δουλεύει ΑΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΤΑ!

Για τα widgets συμφωνω. Ειναι πολυ χρησιμα.

Οι εργοστασιακοι launchers συνηθως δεν εχουν προβληματα.

Ομως, αν βαλεις 10 widgets στον launcher pro, θα σερνεται.

Τουλαχιστον ετσι γινεται στο δικο μου ακριβο android.

Και για το κινητο-> λαπτοπ επισης εχεις δικιο, απλα δεν βλεπω τι νοημα εχει κατι τετοιο, περα απο το "κοιτα τι μπορω να κανω".

Τελος παντων, υπερβολες ακουγονται απο ολες τις πλευρες. (δεν λεω για εσενα συγκεκριμενα, γενικα μιλαω). Το ipad ειναι υπεροχο για να κανεις 5 πραγματα. Οχι 6.

Θελεις κατι παραπανω απο μια ταμπλετα???

MyName: Γιάννης.

Samsung s22 ultra ~ Samsung Tab S7 ~ Dell XPS 9350