Jump to content

[Επίσημο] Nokia 808 PureView

stendor
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Κανένα 160αρι μεταχειρισμένο μόνο με μπαταρία είναι κελεπούρι ή μου φαίνεται?? Βέβαια δεν έχει ούτε φορτιστή μάλλον...

Για φορτιστή πάρε ένα απλό Universal αν είναι να κάνεις την δουλειά σου (μπαταρίες κινέζικες όμως να τις αποφεύγεις, ή γνήσια Nokia ή καμιά καλή Mugen Power)

http://www.ebay.com/itm/Micro-USB-EU-Plug-Travel-AC-Wall-Charger-Adapter-For-Samsung-Galaxy-S4-S3-Note2-/371330214468?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item5675016a44

Οικονομικά μεταχειρισμένα βρίσκεις πάντως

http://www.ebay.com/itm/Genuine-Nokia-808-PureView-16Gb-Black-Unlocked-Worldwide-Fully-Working-GIFT-/171801565962?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item28002bdb0a

Αλλιώς έχε το νου σου για καμιά δημοπρασία για κάτι καλύτερο ή καμιά ευκαιρία...

http://www.ebay.com/itm/Nokia-808-PureView-Symbian-Nuovo-41-Megapixel-Come-una-Reflex-/251971406844?pt=LH_DefaultDomain_101&hash=item3aaaaa8bfc

----- προσθήκη μηνύματος 3 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Απο οπου και να το παρεις κοιτα να εχει imei ...5052... στη μεση για να μην εχεις bugs, κυριως με το wifi και το 3g.

3G bugs είχαν κάποια από τα πρώτα 5050, επομένως και τα 5051 που είναι τα περισσότερα, δεν θα έχουν θέμα...

Edited by Mivas

Ιστορικό κινητών: Nokia 3410, 7250i, N97, Lumia 520, Lumia 925, Lumia 1020 64GB, Nokia Lumia 830 - Limited Gold Edition, Lumia 950, N950 Developer kit, Nokia Dali with Simple Dali UI, Nokia Reader - "Pine", Jolla Phone - The First One, Jolla C Limited Edition, Nokia 9 Pureview

Στην άκρη: Nokia 6230i, 8210, N86 8MP, 808 PureView, Nokia "Goldfinger", Nokia "McLaren", Panasonic Lumix DMC-CM1

Σε χρήση: Leica Leitz Phone 1, Nokia 808 Pureview

• Απαντήσεις 3,1χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Ιστορικό κινητών: Nokia 3410, 7250i, N97, Lumia 520, Lumia 925, Lumia 1020 64GB, Nokia Lumia 830 - Limited Gold Edition, Lumia 950, N950 Developer kit, Nokia Dali with Simple Dali UI, Nokia Reader - "Pine", Jolla Phone - The First One, Jolla C Limited Edition, Nokia 9 Pureview

Στην άκρη: Nokia 6230i, 8210, N86 8MP, 808 PureView, Nokia "Goldfinger", Nokia "McLaren", Panasonic Lumix DMC-CM1

Έχει πολλές εφαρμογές... Προσωπικά βγάζω συνήθως με τη native στις περισσότερες συνθήκες και μόνο για πλήρη ανάλυση, πχ. τοπία κλπ, βγάζω στα 41.5MP lossless jpg με το CameraPro NET που είναι ίσως η καλύτερη 3rd party εφαρμογή για κάμερα.

Υπάρχει και κάποιο hack βέβαια για την κάμερα, να πάει σε πλήρη ανάλυση χωρίς άλλη εφαρμογή, αλλά τα παιδιά εδώ μου είπαν ότι αυτό το hack χαλάει την λειτουργία PureView... Επομένως για πλήρη ανάλυση το CameraPro είναι μονόδρομος...

Το είχα μεταφράσει μάλιστα στα ελληνικά, αλλά επειδή ζητάει κωδικό με βάση το IMEI εγκαθίσταται μόνο σε ένα Nokia 808, το λευκό που χρησιμοποιώ ως κύριο δηλαδή... Αν βρεις κάποιο hack να παρακάμπτει το IMEI, τότε να σου το στείλω να το δοκιμάσεις...

Υπάρχει και κάποιο hack βέβαια για την κάμερα, να πάει σε πλήρη ανάλυση χωρίς άλλη εφαρμογή, αλλά τα παιδιά εδώ μου είπαν ότι αυτό το hack χαλάει την λειτουργία PureView... Επομένως για πλήρη ανάλυση το CameraPro είναι μονόδρομος...

Μα και το camerapro "χαλάει" την pureview λειτουργία. Απ'όσο έχω καταλάβει δεν μπορείς να έχεις pureview στα 41MP. Γιαυτό και η εφαρμογή του κινητού σε ρωτάει αν θες pureview ή πλήρη ανάλυση.

Μα και το camerapro "χαλάει" την pureview λειτουργία. Απ'όσο έχω καταλάβει δεν μπορείς να έχεις pureview στα 41MP. Γιαυτό και η εφαρμογή του κινητού σε ρωτάει αν θες pureview ή πλήρη ανάλυση.

Όταν μου είπαν ότι χαλάει το Pureview, εννοούσαν ότι δεν κάνει υπερδειγματοληψία πχ. στα 8MP... Στην πλήρη ανάλυση, χρησιμοποιείς όλο τον αισθητήρα, επομένως έτσι κι αλλιώς δεν λειτουργείς εκεί το Pureview. Το CameraPro προσωπικά μόνο για πλήρη ανάλυση το χρησιμοποιώ και μόνο για αυτό το προτείνω... Μπορείς να τραβήξεις και 5άρα μαζί, όπως στο 1020, απλά καθυστερεί περισσότερο...

Εδώ και δυο μέρες εμφανίστηκε στο ebay μια από τις σπάνιες πρωτότυπες συσκευές του Nokia 808 Pureview.

http://www.ebay.com/itm/Nokia-808-fullyoperational-prototype-rare-device/141682469756?_trksid=p2050601.c100103.m2451&_trkparms=aid%3D111001%26algo%3DREC.SEED%26ao%3D1%26asc%3D30985%26meid%3D667ad6444e834425a8bbc1933ad2db8f%26pid%3D100103%26rk%3D1%26rkt%3D4%26sd%3D141682469756%26clkid%3D6641903965541805525&_qi=RTM2010768

Αυτό από μόνο του έχει σαφώς συλλεκτική αξία. Παρόλα αυτά, μου κίνησε το ενδιαφέρον, μόλις μου είπε ο πωλητής του ότι το λειτουργικό του είναι Symbian Carla!!! Για την ιστορία, οι εκδόσεις Symbian Carla και Donna θα διαδέχονταν το Symbian Belle και ειδικά η Donna θα προορίζονταν για σύγχρονες πολυπύρηνες συσκευές. Παρόλα αυτά, δεν κυκλοφόρησαν ποτέ... Μόνο τα Feature Packs για την Belle, τα οποία ήταν απλές βελτιώσεις, διορθώσεις και Widgets...

Δεν τον πολυπίστεψα μέχρι που μου έστειλε αυτη την φωτογραφία.

https://onedrive.live.com/redir?resid=c1652c11b48654fc!3261&authkey=!ADSG3tAAhJqXMTk&v=3&ithint=photo%2cJPG

Αποδεικνύει πως πριν κυκλοφορήσει καν το 808, δούλευαν ήδη στο Symbian Carla και Donna, όμως δυστυχώς δεν κυκλοφόρησαν ποτέ...

Θα ήθελα να δοκιμάσω Carla ή Donna στο 808 που έχω, αλλά δεν μπόρεσα να βρω πηγές για φλασάρισμα (και δεν ξέρω αν γίνεται...).

Σκέφτεται κανείς από εδώ να το χτυπήσει;

0 πωλήσεις, 0 αξιολογήσεις... Δεν ξέρω κατά πόσο είναι έμπιστος ο πωλητής. Ίσως είναι πράγματι carla ίσως μέσω κάποιου cfw έχει πειράξει την έκδοση να φαίνεται carla.

Γενικά πάντως τόσα λεφτά για ένα τηλέφωνο που αν θεωρήσω ότι ισχύουν όσα λέει δεν έχει περάσει το bug test που έχουν τα δικά μας, είναι πολλά. Συν ότι μπορεί να έχουν θέμα οι εφαρμογές με την carla. Εδώ κάποια πράγματα δεν δουλεύουν στο FP2 ενώ δουλεύουν στην belle refresh. πχ θα μπορείς να το χακάρεις να περάσεις ανυπόγραφες εφαρμογές σαν αυτές που βγάζει το applist; Θες να γίνεις beta tester ενός νεκρού λειτουργικού; :p

Επίσης, κάπου έχω ακούσει ότι η carla έγινε FP2 και η dona έμεινε στα συρτάρια. Άρα μπορεί απλά να τρέχει FP2 πριν ονομαστεί έτσι. Πιθανόν, αφού η ημερομηνία έκδοσης είναι πολύ προγενέστερη του FP2, αν την είχαν έτοιμη από τον Γενάρη θα την έβγαζαν,και δεν θα έβγαζαν την FP2

Περισσότερο σαν συλλεκτικό παρά σαν χρηστικό το βλέπω, αλλά 500$ είναι πολλά. Αν μου περίσσευαν μπορεί να το έπαιρνα μόνο και μόνο για συνεκτικό αλλά δεν...

Για την αξιοπιστία κλπ, δεν μπορώ να ξέρω, αλλά το ebay σε προστατεύει από απατεώνες και σε τέτοια περίπτωση, σου επιστρέφει όλο το ποσό. Τα λεφτά για τα ελληνικά δεδομένα τουλάχιστον είναι πολλά... Για το αν το αγόραζα εγώ αν μπορούσα; Χωρίς δεύτερη σκέψη, μιας και λατρεύω το 808 και το συγκεκριμένο είναι από τα πρωτότυπα, πάνω από ένα εξάμηνο πριν κυκλοφορήσουν τα πρώτα 808...

Η έκδοση build έχει ημερομηνια 20 Ιανουαρίου του 2012 (το 808 ανακοινώθηκε επίσημα μέσα Φεβρουαρίου) και γράφει Carla. Εμπιστεύομαι ότι δεν είναι CFW, σύμφωνα με αυτά που είδα στις πληροφορίες στις εικόνες (ημερομηνία, κωδικός προϊόντος, κλπ), αλλά φυσικά δεν μπορώ να ξέρω αν έχει bugs (π.χ. το γνωστό 3g bug) και γενικά σημαντικές διαφορές με το Belle... Ο ίδιος λέει ότι επίσης δεν γνωρίζει, καθώς δεν είχε ποτέ το επίσημο 808 και δεν γνωρίζει γενικά πολλά από smartphones και το λειτουργούσε απλά σαν ένα κοινό τηλέφωνο 808 (εδώ κάτι μου βρωμάει βέβαια, πως το απέκτησε, μήπως είναι κλεμμένο τίποτα...). Όπως και να έχει αν μπορούσα θα το έπαιρνα... Έστω και για λίγο και ίσως το ξαναπουλούσα αργότερα...

Η Carla πάντως δεν υπάρχει πουθενά διαθέσιμη και δεν γνωρίζω τι ακριβώς διαφορές έχει και αν θα μπορούσε να περαστεί σε άλλο 808 (μιας και η έκδοση build είναι παλιότερη από την επίσημη Belle). Φήμες για Carla, Donna και για τα Belle Feature Pack 1, 2 υπήρχαν πολλές, αλλά είναι πράγματα εντελώς άσχετα μεταξύ τους. Ίσως να ισχύει αυτό που λες, στοιχεία από την Carla να προστέθηκαν στο FP2, μιας και δεν επρόκειτο να κυκλοφορήσει τελικά... Κρίμα πάντως για Carla και Donna... Άραγε μέχρι πού να προχώρησε η ανάπτυξή τους; Αυτή είναι από τις ελάχιστες περιπτώσεις που μπορούμε να μάθουμε τουλάχιστον για την Carla, όχι στην θεωρία, αλλά στην πράξη.

Μη τσιμπάς. Στις πληροφορίες γράφεις ότι θέλεις. Όσοι έχουμε lagoskon μάντεψε τι γράφει. Όχι ότι δε μπορεί και να είναι και αλήθεια, αλλά δεν αξίζει το ρίσκο. Ένα βίντεο με χειρισμό αυτής της "carla" όπου θα έβλεπες διαφορές που δεν υπάρχουν σε cfw ίσως να βοηθούσε παραπάνω στο να πειστούμε.

Πάντως πιστεύω ότι είναι όντως Carla. Τώρα, αν κάποιος έχει κάνει τέτοιες τροποποιήσεις τι να πω... Το ebay σε προστατεύει μεν, αλλά τα χρήματα είναι πολλά δε, και γι αυτό προσωπικά δεν πρόκειται να το πάρω... Απλά έχω την περιέργεια τι διαφορές έχει η Carla από την Belle???

Έστειλα πάντως email και στον γνωστό Steve από το All About Symbian και μου είπε ότι γενικά δεν θα άξιζε, για τον λόγο ότι το μέγιστο μέρος της τεχνολογίας της Carla, το πέρασαν στην Belle κυρίως με το Feature Pack 2 και ότι το Delight είναι πολύ πιο εξελιγμένο από την Carla. (Μου είπε βέβαια ότι αν έβρισκα την Donna, θα άξιζε με το παραπάνω και θα το έπαιρνε ο ίδιος! :rolleyes:)

Έχω ακόμη όμως την περιέργεια, σε τι διαφέρει η Carla από την τελευταία Belle? Θα ρωτήσω τον πωλητή πάλι, για φωτογραφίες ή βίντεο αν μπορεί να βάλει...

Μου θυμίζει λίγο το αντίστοιχο λειτουργικό στο MeeGo (Fremantle), πριν το Harmattan που δεν κυκλοφόρησε επίσημα ποτέ (μόνο σε κάποια πολύ σπάνια ασημένια 64άρια Ν950 το είδα στις κοινότητες)...

Edited by Mivas

To ebay σε προστατεύει αλλά όχι με κλειστά μάτια, μην περιμένεις πχ να πάρεις όλο το ποσό αν πεις δεν είχε carla.

Επίσης, αυτό που ονομάζει carla, ποιος σου λέει ότι δεν είναι μία από τις πρώτες alpha versions της carla γεμάτη bugs; Και να τα είχα τα λεφτά, για χρηστικό τηλέφωνο δεν θα το έπαιρνα. Είναι πάρα πολλά που δεν ξέρουμε. όπως πχ γιατί στην περιγραφή λέει κάμερα 34ΜP και όχι 41; Και αν προσέξεις κάτω από την κάμερα είναι σβησμένη η ανάλυση

Πολλά τα λεφτά για τόσα ερωτήματα. Άσε που πιστεύω ότι η τιμή θα ανέβει πολύ. Είναι δημοπρασία και έχει δύο μέρες ακόμα.

Μου έστειλε κι άλλες φωτογραφίες ο πωλητής. Τις ανέβασε εδώ.

http://n808.sitedemo.cf/

Μου είπε ότι σύντομα θα ανεβάσει και βίντεο να δούμε πως είναι στην χρήση η Carla. Η τιμή του για μένα τουλάχιστον είναι πολύ υψηλή και ήδη συμμετέχουν κάποιοι στην δημοπρασία, επομένως θα ανέβει περισσότερο.

Η κάμερα, υποθέτω είναι η ίδια, απλά βγάζει σε 16:9 μάλλον, δηλαδή σε ~34MP. Αυτο είναι θέμα λογισμικού... Το hardware είναι ίδιο λογικά με τα υπόλοιπα 808... Η έκδοση πρωτοτύπου είναι Β2 πάντως. Που σημαίνει ένα βήμα πριν την τελική κυκλοφορία. Ίσως το Β1 να είχε κάποιες διαφορές...

Περιμένω και το βίντεο να δω πως είναι η Carla. Από τις φωτό το πρώτο που πρόσεξα είναι ότι έχει 3 κουμπάκια στην αρχική οθόνη αντί για 4, όπως στα τελευταία Belle.

Πράγματι, λείπει η αναζήτηση. Καλύτερα για μένα καθώς δεν την χρησιμοποιώ ποτέ :p Αλλά αυτό σημαίνει ότι πχ το belle extra buttons δεν θα δουλεύει.

Επίσης η οθόνη είναι σπασμένη.

Θα ήμουν περίεργος να το δω πάντως

Χαχα βλέπω και το εικονίδιο των updates...

Update για Donna??? Φαντάζεσαι; :p

Παιδια καλησπερα.

Θελω να ξαναπαρω μια δευτερη συσκευη κυριως φωτοκινητο.

Και ειμαι αναμεσα σε 1020 και 808 αλλα και στο 930 με τα plus που εχει σαν συσκευη.

Χρησιμοποιω αυτον τον καιρο ενα 808 ενος φιλου που μου το δινει στα 150 .Το θεμα ειναι οτι ενω την ημερα οκ οι φωτο του ειναι πολυ καλες αν και ενα τονο πιο αχρωμες απο οτι θα ηθελα προς το σουρουπο ή μεσα σε κλειστους χωρους με δυσκολο φωτισμο οι φωτογραφιες ειναι κακες.Καμια σχεση με το 1020 που ειχα.Λογικα ειναι λογω ΟΙS ?αλλα τοσο μεγαλη διαφορα?

Το 930 δεν το εχω χρησιμοποιησει ποτε.

Dhamher_00

Παιδια καλησπερα.

Θελω να ξαναπαρω μια δευτερη συσκευη κυριως φωτοκινητο.

Και ειμαι αναμεσα σε 1020 και 808 αλλα και στο 930 με τα plus που εχει σαν συσκευη.

Χρησιμοποιω αυτον τον καιρο ενα 808 ενος φιλου που μου το δινει στα 150 .Το θεμα ειναι οτι ενω την ημερα οκ οι φωτο του ειναι πολυ καλες αν και ενα τονο πιο αχρωμες απο οτι θα ηθελα προς το σουρουπο ή μεσα σε κλειστους χωρους με δυσκολο φωτισμο οι φωτογραφιες ειναι κακες.Καμια σχεση με το 1020 που ειχα.Λογικα ειναι λογω ΟΙS ?αλλα τοσο μεγαλη διαφορα?

Το 930 δεν το εχω χρησιμοποιησει ποτε.

Προφανώς δε σε καλύπτει το 808. Πάρε 1020 ή 930 για καλύτερο αυτόματο να τελειώνεις.

Ο χρωματισμός έχει να κάνει με τον τρόπο που αποθηκεύονται οι jpg, δηλαδή είναι θέμα λογισμικού, αλγορίθμων επεξεργασίας κλπ. Καμία σχέση δεν έχει το OIS. Το τελευταίο θα το καταλάβεις, άμα βγάλεις κουνημένες φωτογραφίες (κίνηση σε μακρά έκθεση, συνήθως σε χαμηλό φωτισμό).

Το 808 έχει φυσικούς αλγορίθμους, δηλαδή γενικά φυσικά χρώματα, αληθινές αποχρώσεις κλπ. Το 1020 τα αλλάζει πολλές φορές... Π.χ. τα μαύρα σύννεφα μου τα έβγαλε μπλε, ώστε να εξομοιωθούν με το μπλε του ουρανού. Σε δύσκολο φωτισμό το 808 όντως δυσκολεύεται στα χρώματα, ενώ εξακολουθεί να είναι δυνατό στην ανάλυση και τη λεπτομέρεια. Σε τέτοιες περιπτώσεις τείνει στο ψυχρό. Έχω κάνει διάφορα συγκριτικά και το ξέρω. Μπορείς να δοκιμάσεις κάποιες ρυθμίσεις με ισορροπία λευκού, κορεσμό χρωμάτων, αντίθεση κλπ, πάντως για να βελτιώσεις την εικόνα σε δύσκολες περιπτώσεις. Ο αισθητήρας αν και μεγαλύτερος, είναι ο κλασικός FSI, ο οποίος δέχεται λιγότερο φως από τους BSI και αυτός είναι ένας ακόμη λόγος για πιο σκοτεινές φωτογραφίες.

Σαφώς μετά μπορείς να βελτιώσεις τα χρώματα σε λίγα λεπτά, ακόμα και με τα προγράμματα επεξεργασίας της συσκευής. Υπάρχουν βέβαια και πιο επαγγελματικά προγράμματα, όπως το PureFix (παλιά γνωστό ως PhotCroc), για χρώματα, έκθεση, σκιές, φωτεινά σημεία, δυναμικό εύρος, όξυνση κλπ, αλλιώς πας στον υπολογιστή, π.χ. σε LightRoom ή ακόμη και το δωρεάν Windows Live Photo Gallery, και πολύ εύκολα και γρήγορα πετυχαίνεις καλύτερο αποτέλεσμα από το 1020 σχεδόν σε κάθε περίπτωση. (καθώς η λεπτομέρεια του 808 είναι υψηλότερη από κάθε άλλη κάμερα)

----- προσθήκη μηνύματος 116 δευτ. μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Προφανώς δε σε καλύπτει το 808. Πάρε 1020 ή 930 για καλύτερο αυτόματο να τελειώνεις.

Αν τελικά δεν τον καλύπτει το 808, είναι "λάθος" να πάρει 930, μιας και βγαίνει σε λίγο το 940 πολύ καλύτερο σε όλα. Για πιο οικονομικό από το 940, ας προτιμήσει καλύτερα το 1020...

@moralas δεν ξερω αν ειναι ειρωνικό το σχολιο σου αλλα δεν ειναι το θεμα το αυτοματο.στο 1020 σπανια εβγαζα στο αυτοματο (ειδικα σε δυσκολες συνθηκες) αλλα προς το σουρουπο ή νυχτα με με φως απο μαγαζια κλπ εβγαζα κατι φωτο με ιso 200-400 παρα πολυ καθαρες(χωριε ξενον) ενω με το 808 οσο και να παιξω με το iso δεν το exposure κατι παει στραβα.
Dhamher_00

@moralas δεν ξερω αν ειναι ειρωνικό το σχολιο σου αλλα δεν ειναι το θεμα το αυτοματο.στο 1020 σπανια εβγαζα στο αυτοματο (ειδικα σε δυσκολες συνθηκες) αλλα προς το σουρουπο ή νυχτα με με φως απο μαγαζια κλπ εβγαζα κατι φωτο με ιso 200-400 παρα πολυ καθαρες(χωριε ξενον) ενω με το 808 οσο και να παιξω με το iso δεν το exposure κατι παει στραβα.

Που είδες την ειρωνεία? Δεν έγραψες πουθενά αν βγάζεις αυτόματο ή όχι και υπέθεσα ναι. Θες σταθερό χέρι ή σταθερό μέρος να ακουμπήσεις για να βγάλεις νύχτα με το 808. Στο αυτόματο τα καταφέρνει και βγάζει πάντως, αλλά και εκεί θέλει σχετικά σταθερό χέρι. Προς σούρουπο όπως λες έχω φωτογραφίες του 808 με iso50 που σκοτώνουν. Αλλά όπως είπα, τρίποδο, σταθερό σημείο, σταθερό χέρι.

Droper, αν λες για κουνημένες φωτογραφίες το βράδυ, είναι αυτό που έγραψα και νωρίτερα. Σε μακρά έκθεση θέλεις σταθερότητα και βγαίνουν πολύ όμορφες φωτογραφίες, σε ISO 50. Αλλιώς, αναγκαστικά ανεβάζεις ευαισθησία (ISO) και βγάζεις σε πιο γρήγορη ταχύτητα, αξιόπιστες φωτογραφίες, απλά έχουν θόρυβο.

Ένας φωτογράφος πάντως ξέρει, ότι καλύτερα η φωτογραφία να έχει θόρυβο, αλλά να εμφανίζει τη μέγιστη δυνατή λεπτομέρεια, παρά να είναι θολή ή κουνημένη και να χάσεις πληροφορίες...

Άρα ή υψηλό ISO ή σταθερό κάπου και μακρά έκθεση.

Ίσως και να με επηρέασε ο ενθουσιώδης Steve, αλλά αντικειμενικά η εγγραφή ήχου στο 808 δύσκολα ξεπερνιέται από άλλες συσκευές. Η κορυφαία ανάλυση κάμερας, σε συνδυασμό με άριστη ποιότητα εγγραφής ήχου και FHD video, πολύ καλό ηχείο και τη μέγιστη αντίθεση σε οθόνη κινητού, καθιστούν το Nokia 808 μια από τις κορυφαίες συσκευές πολυμέσων σε smartphone ακόμη και σήμερα!

Ένα συγκριτικό από τον Steve.

http://www.allaboutsymbian.com/features/item/20735_Live_rock_music_video_capture_.php

Edited by impreza_sti
Συνεχόμενα μηνύματα

Ίσως και να με επηρέασε ο ενθουσιώδης Steve, αλλά αντικειμενικά η εγγραφή ήχου στο 808 δύσκολα ξεπερνιέται από άλλες συσκευές. Η κορυφαία ανάλυση κάμερας, σε συνδυασμό με άριστη ποιότητα εγγραφής ήχου και FHD video, πολύ καλό ηχείο και τη μέγιστη αντίθεση σε οθόνη κινητού, καθιστούν το Nokia 808 μια από τις κορυφαίες συσκευές πολυμέσων σε smartphone ακόμη και σήμερα!

Ένα συγκριτικό από τον Steve.

http://www.allaboutsymbian.com/features/item/20735_Live_rock_music_video_capture_.php

Η ηχογράφηση απλά δεν ξεπερνιέται. Τη φωτογραφία την φτάνουν όπου να 'ναι. Κυρίως λόγω ois. Την ηχογράφηση ξεχάστε την. Ο προγραμματισμός στο symbian? Τα μικρόφωνα? Δε ξέρω τι έχουν κάνει και πως, αλλά δύσκολα να ηχογραφήσει κανείς σε χειρότερες συνθήκες από αυτές που το έχω κάνει εγώ. Και πραγματικά χωρίς ίχνος υπερβολής πήρα κρυστάλλινο αποτέλεσμα κάθε φορά. Πολλές φορές προσπάθησα να το μπουκώσω επίτηδες και απλά δεν τα κατάφερνα. Ηχογραφεί ότι ακριβώς του δίνεις και ακούς με τα ίδια σου τα αυτιά.

To μαύρο της οθόνης και η ευκολία θέασης κάτω από ήλιο είναι αξεπέραστα.

Και ο ήχος επίσης. Η απόσταση μεταξύ των δύο μικροφώνων δίνουν δε τρομερή στερεοφωνική εικόνα.

Πολλές φορές όταν θέλω να καταγράψω ήχο, ξεκινώ λήψη βίντεο στο 360p και ο ήχος παραμένει το ίδιο κορυφαίος με τα 1080p.

Μπάντες? Συναυλίες? Συνεντεύξεις σε νορμάλ περιβάλλον? Τα κάνει όλα και συμφέρει χωρίς μπουκώματα και με φοβερή διαύγεια.

Νokia Ngage(x2) -> SE K700 -> SE K750 -> N73 -> N95 -> Nokia N8-> 808 Pureview-> Meizu M2 Note -> Lumia 950 -> LG V40 (όλο στα μυστήρια πάω και πέφτω :p )

αν ειχε ois η συσκευη θα μπορουσες με τετοιο ηχο να γυρισεις βιντεοκλιπ..

αν και στο θεμα βιντεο,το 808 εχει ξεπεραστει.ειδα χτες ενα βιντεακι απο iphone6 plus και ηταν εντυπωσιακο..κρυσταλλο εικονα και το φοκους να κλειδωνει αμεσως ανεξαρτητως συνθηκων..βεβαια,το 808 εχει το lossless zoom που για μενα μετραει πολυ