Jump to content

[Επίσημο] Nokia 808 PureView

stendor
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Πλάκα κάνεις ότι σου κόλλησε μόνο με αυτά... Για δες :)

Το ξέρω ότι αντέχει παραπάνω, δεν είναι android. Δεν ξέρω που σκάλωσε. Στο Ν8 είχα κάνει κάτι παρόμοιο που άνοιγα τα πάντα για να δω πόσο αντέχει:p

Μπορεί να είναι κάποιο process που τρέχω, ή κάποιος συνδυασμός. Γενικά το κρατάω καθαρό, στο startup τρέχω το killme και πετάω κάποια άχρηστα. Όμως το έχει κάνει 2-3 φορές, δεν ξέρω τι γίνεται. Όπως και έχω δει μερικά reboots όταν ζορίζεται. Ίσως κάποιο patch/hack

Μοχλάκι κλειδώματος-ξεκλειδώματος κρατημένο προς τα κάτω + κόκκινο κουμπί power κρατημένο για όσο χρειαστεί μέχρι να γίνουν οι τρεις δονήσεις.

Ωραία! Θα το δοκιμάσω την επόμενη φορά, αν και ελπίζω να μην χρειαστεί :P

• 1 month later...
  • Απαντήσεις 3,1χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Παιδια λοιπον εχω θεμα με το κινητο.

Εχει το 1 απο τα 3 γνωστα bug το σχετικο με το δικτυο, ελεω μητρικης με ΙΜΕΙ "...5050...".

Δλδ προσπαθει να συνδεθει σε wifi αλλα αποτυγχανει και φτιαχνει μονο με restart. Επισης με 3G κανει επανεκκινησεις και ειδικα οταν το ανοιξω μαζι με wifi.

ΑΛΛΑ δεν εχει τα αλλα 2 bug, δλδ το purple tint στην οθονη ουτε το purple/magenta bug σε 1600 iso.

Η ερωτηση μου ειναι η εξης:

Να το παω για service? Σε Νοκια center μου ειπαν οτι θα παει Ουγγαρια και θα κανει 40 μερες.

Υπαρχει περιπτωση να φτιαξουν το bug με το δικτυο (με αλλαγη πλακετας ή αντικατασταση) και να αποκτησει μετα καποιο απο τα αλλα 2 bug?

Και επισης πως μπορω να βεβαιωθω οτι δε θα το αντικαταστησουν με κανα lumia?

:superman: SX1 RULES !!!

Παιδια λοιπον εχω θεμα με το κινητο.

Εχει το 1 απο τα 3 γνωστα bug το σχετικο με το δικτυο, ελεω μητρικης με ΙΜΕΙ "...5050...".

Δλδ προσπαθει να συνδεθει σε wifi αλλα αποτυγχανει και φτιαχνει μονο με restart. Επισης με 3G κανει επανεκκινησεις και ειδικα οταν το ανοιξω μαζι με wifi.

ΑΛΛΑ δεν εχει τα αλλα 2 bug, δλδ το purple tint στην οθονη ουτε το purple/magenta bug σε 1600 iso.

Η ερωτηση μου ειναι η εξης:

Να το παω για service? Σε Νοκια center μου ειπαν οτι θα παει Ουγγαρια και θα κανει 40 μερες.

Υπαρχει περιπτωση να φτιαξουν το bug με το δικτυο (με αλλαγη πλακετας ή αντικατασταση) και να αποκτησει μετα καποιο απο τα αλλα 2 bug?

Και επισης πως μπορω να βεβαιωθω οτι δε θα το αντικαταστησουν με κανα lumia?

Φίλε πραγματικά δεν γνωρίζω... Στο πρώτο μου 808 που έχω ακόμη ως κύρια συσκευή, στάθηκα τυχερός, γιατί είχε 5051, στο δεύτερο που το πήρα ως εφεδρικό μέσα στο 14, το έψαξα αρκετά και πήρα από τα τελευταία, 5052, επειδή είχα δει για το 3G bug του 5050... Τα άλλα δυο bug δεν τα έχω δει και δεν ξέρω αν σχετίζονται με το 5050 ή όχι...

Επειδή πέρασαν 3 χρόνια από την ανακοίνωσή του και 2 περίπου χρόνια από το τέλος της παραγωγής του, φοβάμαι ότι πλήρης αντικατάσταση δεν μπορεί να γίνει, αλλά ίσως να μπορέσουν να αλλάξουν την πλακέτα εάν υπάρχουν ακόμη. Τα άλλα 2 bug, όπως είπα δεν τα έχω συναντήσει και δεν ξέρω αν σχετίζονται με κάποια παρτίδα για να βοηθήσω... Από το Nokia Care τι λένε; Υπάρχουν πλακέτες ακόμη για αλλαγή; Αν ναι, τότε αξίζει τον κόπο γιατί είναι δυσεύρετα πια και το συγκεκριμένο bug το θεωρώ το πιο σοβαρό...

Ιστορικό κινητών: Nokia 3410, 7250i, N97, Lumia 520, Lumia 925, Lumia 1020 64GB, Nokia Lumia 830 - Limited Gold Edition, Lumia 950, N950 Developer kit, Nokia Dali with Simple Dali UI, Nokia Reader - "Pine", Jolla Phone - The First One, Jolla C Limited Edition, Nokia 9 Pureview

Στην άκρη: Nokia 6230i, 8210, N86 8MP, 808 PureView, Nokia "Goldfinger", Nokia "McLaren", Panasonic Lumix DMC-CM1

Σε χρήση: Leica Leitz Phone 1, Nokia 808 Pureview

Ψάξε και μια εφαρμογή "Network reset" που δε χρειάζεται restart μήπως και σου κάνει δουλειά. Πατάς το εικονίδιό της και επανέρχεται το κινητό σε δευτερόλεπτα.

@mivas: Αυτο ακριβως ειναι και εμενα το προβλημα μου, δε ξερω αν υπαρχουν ανταλλακτικα, δε ξερω αν το αντικαταστησουν και αν ναι φοβαμαι οτι θα το αλλαξουν με κανα Lumia.

Το bug της οθονης ειναι κατασκευαστικο και ειναι το ιδιο που ειχε και το Ν8, ενω το bug της καμερας μαλλον ειναι θεμα hardware απο οτι διαβασα, και για μενα αυτο της καμερας ειναι το χειροτερο.

Απο Νοκια care δεν ηξεραν να μου πουν σιγουρα, παρα μονο οτι θα παει Ουγγαρια και θα αποφασισουν εκει.

@Moralas: Το κατεβασα αλλα απλα κανει reset το δικτυο κινητης, δε νομιζω να σχετιζεται με το wifi. Οπως και να εχει ευχαριστω, θα το δοκιμασω και θα δω.

Αν εχει και καποιος αλλος γνωμη επι του θεματος καλοδεχουμενη.

Επισης προτεινετε μου καποιο καλο Νοκια care, που να ξερουν τι τους γινεται και να μου πουν συγκεκριμενα πραγματα για την περιπτωση μου (γιατι αυτο που πηρα ηταν απλα ασχετοι), πειτε μου ποιο να κανω ενα τηλεφωνο.

Edited by RAZIEL1799
:superman: SX1 RULES !!!

Σφάλμα μνήμης στο 808 μου και με έχει πιάσει απελπισία...

Αυτή η micro sd λέτε να παίξει στο 808 ή θα έχω θέμα...?

Κλάμα να υπάρχει αυτή η σελίδα...

Edited by Moralas

Σφάλμα μνήμης στο 808 μου και με έχει πιάσει απελπισία...

Αυτή η micro sd λέτε να παίξει στο 808 ή θα έχω θέμα...?

Τι σφάλμα; Τι σου λέει; Χάλασε η κάρτα; Εγώ έχω μια 64άρα της Sandisk, Ultra και παρήγγειλα μια 128άρα της ίδιας εταιρείας από το ebay (έκανα τρομερό ψάξιμο για να βρω γνήσια στα 60 ευρώ τελική τιμή με μεταφορικά, φόρους εισαγωγής κλπ). Λογικά υποστηρίζει αυτή που λες, αλλά δεν ξέρω αν θα είναι τόσο γρήγορη στο 808. Πάρε μια Ultra καλύτερα με μεγαλύτερη χωρητικότητα.

Ιστορικό κινητών: Nokia 3410, 7250i, N97, Lumia 520, Lumia 925, Lumia 1020 64GB, Nokia Lumia 830 - Limited Gold Edition, Lumia 950, N950 Developer kit, Nokia Dali with Simple Dali UI, Nokia Reader - "Pine", Jolla Phone - The First One, Jolla C Limited Edition, Nokia 9 Pureview

Στην άκρη: Nokia 6230i, 8210, N86 8MP, 808 PureView, Nokia "Goldfinger", Nokia "McLaren", Panasonic Lumix DMC-CM1

UHS-3... χμμμ... Δεν ξέρω αν θα υποστηρίζεται.

Γιατί θες τόσο γρήγορη; Μια class10 δεν σου κάνει;

Για χρήση και στο επόμενο κινητό...

Τι σφάλμα; Τι σου λέει; Χάλασε η κάρτα; Εγώ έχω μια 64άρα της Sandisk, Ultra και παρήγγειλα μια 128άρα της ίδιας εταιρείας από το ebay (έκανα τρομερό ψάξιμο για να βρω γνήσια στα 60 ευρώ τελική τιμή με μεταφορικά, φόρους εισαγωγής κλπ). Λογικά υποστηρίζει αυτή που λες, αλλά δεν ξέρω αν θα είναι τόσο γρήγορη στο 808. Πάρε μια Ultra καλύτερα με μεγαλύτερη χωρητικότητα.

Η e:/ πάπαλα δυστυχώς... Δε την βλέπει πουθενά, ούτε στα "αρχεία" ούτε στον xplore. Ευτυχώς όλα τα προγράμματα είναι στην c:/ αλλά οι φωτογραφίες πχ και οι χάρτες αποθηκέυονται στην e:/ . Άνοιξα τους χάρτες και μου λέει να εισάγω sd για να δουλέψουν, οπότε θα είμαι οκ πιστεύω.

Δε με νοιάζει να πιάσει ταχύτητα στο 808 η sd, αλλά να δουλέψει, να την αναγνωρίσει δηλαδή... Αφού παίρνω που παίρνω, ας πάρω μια καλή και για μελλοντικά κινητά.

Για χρήση και στο επόμενο κινητό...

Η e:/ πάπαλα δυστυχώς... Δε την βλέπει πουθενά, ούτε στα "αρχεία" ούτε στον xplore. Ευτυχώς όλα τα προγράμματα είναι στην c:/ αλλά οι φωτογραφίες πχ και οι χάρτες αποθηκέυονται στην e:/ . Άνοιξα τους χάρτες και μου λέει να εισάγω sd για να δουλέψουν, οπότε θα είμαι οκ πιστεύω.

Δε με νοιάζει να πιάσει ταχύτητα στο 808 η sd, αλλά να δουλέψει, να την αναγνωρίσει δηλαδή... Αφού παίρνω που παίρνω, ας πάρω μια καλή και για μελλοντικά κινητά.

:blink: Χαλάει και το ενσωματωμένο storage drive της συσκευής??? Το πήγες σε service? Δεν επανέρχεται; Υποθέτω το σχέδιο Β είναι αυτό που είπες, να λειτουργεί δηλαδή π.χ. σαν το X7, με C και κάρτα μνήμης. Διαφορετικά δες μήπως γίνεται αντικατάσταση πλακέτας.

Όσο για μελλοντικά κινητά, αμφιβάλλω αν φτάσει μια 32άρα για 4K βίντεο, ταινίες, μουσική, χάρτες κλπ σε μια σημερινή συσκευή. Θα σου πρότεινα λοιπόν μια 64άρα Sandisk Ultra.

:blink: Χαλάει και το ενσωματωμένο storage drive της συσκευής??? Το πήγες σε service? Δεν επανέρχεται; Υποθέτω το σχέδιο Β είναι αυτό που είπες, να λειτουργεί δηλαδή π.χ. σαν το X7, με C και κάρτα μνήμης. Διαφορετικά δες μήπως γίνεται αντικατάσταση πλακέτας.

Όσο για μελλοντικά κινητά, αμφιβάλλω αν φτάσει μια 32άρα για 4K βίντεο, ταινίες, μουσική, χάρτες κλπ σε μια σημερινή συσκευή. Θα σου πρότεινα λοιπόν μια 64άρα Sandisk Ultra.

Δεν είμαι πολύ του χώρου... Αδειάζω συνέχεια τοπικά στον υπολογιστή, δε με απασχολεί ο όγκος όσο η ταχύτητα. Ναι μας άφησε η e:/ δυστυχώς, δε τη βλέπω πια. Δε βλέπω ιδιαίτερο πρόβλημα πάντως. λειτουργούν όλα, απλά ότι χρειάζεται αποθηκευτικό χώρο λογικό είναι να μην.

Το πήγα στο nokia care Π.Φάληρο και περιμένω μέχρι αύριο για απάντηση, αν μπορεί να γίνει κάτι...

Ο κύριος εκεί μου έδειξε κουτί με ολοκαίνουριο σφραγισμένο 808 που περίμενε τον πελάτη να το αγοράσει στα 695€, μιας και το παλιό του (και αυτό μου το έδειξε) είχε πάθει κάτι και δεν έφτιαχνε... Μου είπε χαρακτηριστικά "αρρώστια με τη συσκευή αυτή...". Δε μπορούσα παρά να συμφωνήσω. :(:cry:

Το πήγα στο nokia care Π.Φάληρο και περιμένω μέχρι αύριο για απάντηση, αν μπορεί να γίνει κάτι...

Ο κύριος εκεί μου έδειξε κουτί με ολοκαίνουριο σφραγισμένο 808 που περίμενε τον πελάτη να το αγοράσει στα 695€, μιας και το παλιό του (και αυτό μου το έδειξε) είχε πάθει κάτι και δεν έφτιαχνε... Μου είπε χαρακτηριστικά "αρρώστια με τη συσκευή αυτή...". Δε μπορούσα παρά να συμφωνήσω. :(:cry:

Υπάρχουν ακόμη στην Ελλάδα καινούργια??? Εγώ ίδρωσα να βρω από εξωτερικό ένα για δεύτερο και αυτό ήταν ανοιγμένο (για έλεγχο μου είπαν). Ευτυχώς δεν ήταν στην τιμή που αναφέρεις, αλλά πολύ πιο κάτω, αλλιώς 700 για συσκευή 3 ετών ακόμη και για το 808 που είναι masterpiece, one of a kind κλπ, δεν λέει. Ότι είναι αρρώστια και σκληρό ναρκωτικό πάντως, είναι!!! :)

Εύχομαι να το φτιάξουν πάντως, γιατί είναι κρίμα. Στην χειρότερη θα σου πρότεινα να το ξανάπαιρνες έστω και μεταχειρισμένο.

• 3 weeks later...
Τράβηξα φωτογραφίες από παρέλαση σήμερα, δυστυχώς η πλειοψηφία κουνημενες..αρκετά καλές με λεπτομέρεια αλλά κουνημενες έστω και με φλας... Μεγάλο μειονέκτημα αυτό για το κινητό

Τράβηξα φωτογραφίες από παρέλαση σήμερα, δυστυχώς η πλειοψηφία κουνημενες..αρκετά καλές με λεπτομέρεια αλλά κουνημενες έστω και με φλας... Μεγάλο μειονέκτημα αυτό για το κινητό

Δεν έχουν τόσα πολλά μοντέλα OIS πάντως... Μακάρι να είχαν βάλει και στο 808, αλλά... Πάρε μια πανίσχυρη SLR κλπ χωρίς σταθεροποιητή, όσο πανίσχυρη κι αν είναι, θα είναι ακόμη χειρότερη από το 808...

Για να μην βγει κουνημένη, αναγκαστικά ανεβάζεις λίγο ISO και/ή ρίχνεις έκθεση, για να πέσει ο χρόνος έκθεσης...

Πολύ περίεργο να βγει κουνημένη μέρα. Πάντα έβγαζα με iso 50 τη μέρα και άντε να μου βγήκε 1/100 κουνημένη και αυτό με δικό μου μάλλον φταίξιμο. Περιττό να σας πω σήμερα που έστειλα από το 808 της κοπέλας μου μερικές φωτογραφίες στο z3c (δικό μου πλέον) και είχα τραβήξει ίδιες σκηνές και με τα δύο και σύγκρινα... Κλαίει η μάνα του carl zeiss.

αν υπαρχει ζωηρη κινηση δεν το αποφευγεις το blur εστω και λιγο

ουτε το 1020 υποψιαζομαι μπορει να παγωσει την εικονα...θες πολυ γρηγορους χρονους ληψης..εκ τυχης εχω βγαλει μερικες ακινητες

Edited by alphonso79

Φαντάζομαι αναφέρεσαι σε κίνηση του θέματος όχι του χεριού σου!?!

δες το exif μιας φωτογραφίας να δεις τι ρυθμίσεις είχες (shutter speed/iso). Στο αυτόματο το 808 (και περίπου κάθε φωτογραφική) επιλέγει μέση ταχύτητα "ασφαλείας" ώστε το iso να μίνει σχετικά χαμηλό για καλύτερη ποιότητα. Με άλλα λόγια στην συννεφιά αναμένω κάτι σε 1/60 και iso 100-160 (με δεδομένο ότι έχει σταθερό φακό f2.4).

Για ακίνητες φωτογραφίες ομως υπάρχει ΕΙΔΙΚΟ πρόγραμμα "σπορ) που ανεβάζει το iso (εισ βάρος της ποιότητας) για να έχει πιο μεγάλη ταχύτητα κλείστρου. Το κακό είναι ότι έχει αναγκαστική λειτουργία HF (υπερεστίαση) και πρακτικά εστιάζει μόνο τα μακρινά αντικείμενα (οπότε το θέμα πρέπει να έχει μία σχετική απόσταση). ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΑ, στη "δημιουργική" ρύθμιση μπορείς με το χέρι να επιλέξεις κάποιο υψηλό ISO (πχ iso 800 ή υψηλότερου) ώστε το κινητό αναγκαστικά να επιλέγει υψηλές ταχύτητες κλείστρου (δεδομένου ότι δεν έχει διάφραγμα να αλλάξει). Βέβαια οι φωτογραφίες σε αυτό το iso θα είναι κάπως σε θέαση 1:1 (κοκκος/θόρυβος).

Το φλας δεν μπορεί να σε βοηθήσει γιατί α) δεν έχει μεγάλη εμβέλεια για ανοικτό χώρο (μερικά μέτρα πχ 5-8μ ανάλογα το iso) και β) η μέγιστη ταχύτητα συγχρονισμού του φλας είναι σχετικά μικρή (όχι μικρή) στις περισσότερες μηχανές (πχ 1/100) που ίσως δεν είναι αρκετή αλλά κυρίως δεν είναι ούτε αυτή δεδομένη (μπορεί για να πιάσει το υπόβαθρο να ρύξει αυτήν την ταχύτητα). :(

Κλείνοντας συνοψίζω. Αν θες ακινησία βαλε μάνουλ το iso όσο υψηλό νομίζεις! Τίποτα άλλο δεν μπορείς να κάνεις σε αυτό το κινητό. Πάτα την ίριδα στην οθόνη και όχι το κουμπί για πιο ακίνητες φωτογραφίες (το κουμπί κουνάει το κινητό πιο εύκολα)

Ελπίζω να βοήθησα.

από Ericsson GF 788 ξεκινήσαμε μη σου πω από motorola c520.. By Keysmith

Μπορεί να βάλει χαμηλό iso μαζί με ενεργοποιημένο υποχρεωτικό φλας, ώστε να ρίξει την ταχύτητα κλείστρου έμμεσα.

Ο χρόνος έκθεσης πέφτει με τρεις τρόπους στο 808.

1. Ενεργό φλας

2. Υψηλό ISO

3. Χαμηλή έκθεση

Αν παίξεις με τους συνδυασμούς πιστεύω μπορείς να καταφέρεις πράγματα...

Εναλλακτικά, για κινούμενο αντικείμενο, υπάρχει η επιλογή του βίντεο FHD με ψηφιακή σταθεροποίηση και συνεχόμενη εστίαση, από όπου μπορείς να εξάγεις φωτογραφία 2MP από κάποιο πλαίσιο, καθώς επίσης και η λειτουργία ριπής (burst mode), ώστε να επιλέξεις τα καλύτερα στιγμιότυπα.

Φαντάζομαι αναφέρεσαι σε κίνηση του θέματος όχι του χεριού σου!?!

δες το exif μιας φωτογραφίας να δεις τι ρυθμίσεις είχες (shutter speed/iso). Στο αυτόματο το 808 (και περίπου κάθε φωτογραφική) επιλέγει μέση ταχύτητα "ασφαλείας" ώστε το iso να μίνει σχετικά χαμηλό για καλύτερη ποιότητα. Με άλλα λόγια στην συννεφιά αναμένω κάτι σε 1/60 και iso 100-160 (με δεδομένο ότι έχει σταθερό φακό f2.4).

Για ακίνητες φωτογραφίες ομως υπάρχει ΕΙΔΙΚΟ πρόγραμμα "σπορ) που ανεβάζει το iso (εισ βάρος της ποιότητας) για να έχει πιο μεγάλη ταχύτητα κλείστρου. Το κακό είναι ότι έχει αναγκαστική λειτουργία HF (υπερεστίαση) και πρακτικά εστιάζει μόνο τα μακρινά αντικείμενα (οπότε το θέμα πρέπει να έχει μία σχετική απόσταση). ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΑ, στη "δημιουργική" ρύθμιση μπορείς με το χέρι να επιλέξεις κάποιο υψηλό ISO (πχ iso 800 ή υψηλότερου) ώστε το κινητό αναγκαστικά να επιλέγει υψηλές ταχύτητες κλείστρου (δεδομένου ότι δεν έχει διάφραγμα να αλλάξει). Βέβαια οι φωτογραφίες σε αυτό το iso θα είναι κάπως σε θέαση 1:1 (κοκκος/θόρυβος).

Το φλας δεν μπορεί να σε βοηθήσει γιατί α) δεν έχει μεγάλη εμβέλεια για ανοικτό χώρο (μερικά μέτρα πχ 5-8μ ανάλογα το iso) και β) η μέγιστη ταχύτητα συγχρονισμού του φλας είναι σχετικά μικρή (όχι μικρή) στις περισσότερες μηχανές (πχ 1/100) που ίσως δεν είναι αρκετή αλλά κυρίως δεν είναι ούτε αυτή δεδομένη (μπορεί για να πιάσει το υπόβαθρο να ρύξει αυτήν την ταχύτητα). :(

Κλείνοντας συνοψίζω. Αν θες ακινησία βαλε μάνουλ το iso όσο υψηλό νομίζεις! Τίποτα άλλο δεν μπορείς να κάνεις σε αυτό το κινητό. Πάτα την ίριδα στην οθόνη και όχι το κουμπί για πιο ακίνητες φωτογραφίες (το κουμπί κουνάει το κινητό πιο εύκολα)

Ελπίζω να βοήθησα.

ενδιαφερουσες πληροφοριες :cool:

θα δοκιμασω με υψηλο iso να δω τι θα βγει

Υψηλό iso και forced off στο flash!! (για μέρα πάντα μιλάμε)

Καλή επιτυχία.. :cool:

Υ.Γ. και μη το ξεχάσεις σε αυτή τη ρύθμιση (υψηλό iso). Δεν το θέλεις για τις υπόλοιπες φωτογραφίες τουρισμού/παρέας.

από Ericsson GF 788 ξεκινήσαμε μη σου πω από motorola c520.. By Keysmith

στο nokia suite που μπήκα σήμερα, είδα ότι υπάρχει ενημέρωση στους χάρτες.
nokia....., nokia N8, nokia 808, lumia 950.

στο nokia suite που μπήκα σήμερα, είδα ότι υπάρχει ενημέρωση στους χάρτες.

Έβαλα την ανακοίνωση στο θέμα Προτάσεις/ανακοινώσεις εφαρμογών για Symbian.... Μετά από πάνω από 2 χρόνια ενημερώθηκαν οι χάρτες στο Symbian από την HERE, την θυγατρική της Nokia, με έδρα το Βερολίνο... Προφανώς, εκτός από wifi, μπορείς να τους κατεβάσεις και μέσω Nokia Suite... Επίσης, ενημερώνονται τακτικά τα ΜΜΜ, αλλά στην Ελλάδα υπάρχουν ακόμη θέματα... (Για Θεσσαλονίκη και Αθήνα που κοίταξα...)

Αυτό και αν είναι νέο!

Να είσαι καλά γιατί δεν θα το κοιτούσα ποτέ.

Έκανα την αναβάθμιση χάρτη και στο 808 αλλά και στο N8 μου!

Νokia Ngage(x2) -> SE K700 -> SE K750 -> N73 -> N95 -> Nokia N8-> 808 Pureview-> Meizu M2 Note -> Lumia 950 -> LG V40 (όλο στα μυστήρια πάω και πέφτω :p )