Jump to content

[Επίσημο] Nokia 808 PureView

stendor
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

η ίριδα (διάφραγμα) είναι κατασκευαστικός περιορισμός. Πολλές compact στο παρελθόν είχαν και σήμερα έχουν (σε κάποια μοντέλα) παρόμοιο θέμα έχοντας 2 μονο διαφράγματα (max, min) και τίποτα ενδιάμεσο. Το διάφραγμα στο 808 προσομοιώνεται με ψηφιακό nd φιλτρο (που αντιλαμβάνομαι είναι κάτι σαν να μειώνει την ευαισθησία του αισθητήρα σε ISO). Βεβαια καμια οπτική διαφοροποιηση στο αποτέλεσμα (δεν μπορείς έτσι να αυξήσει πχ το βαθος πεδίου) το οποίο βεβαια λιγο νοημα έχει για μικρούς αισθητήρες (εχουν μεγάλο βαθος έτσι και αλλιως).

Η ταχύτητα κλείστρου θα μπορούσε να αλλάζει αλλα τότε θα έπρεπε να αλλαζει το διάφραγμα που είπαμε δεν αλλάζει ή το ISO (ή ND) που αλλάζει.. Από την στιγμή δλδ που δεν αλλαζει το διάφραγμα (είναι πάντα 2.4) δεν μπορεί να αλλαξει και η ταχύτητα (στο ίδιο ισο, οταν αλλαζει το ένα αλλαζει και το άλλο για να κρατήσουμε ιδια έκθεση).

Το highlight clip (έλλειψη ικανοποιητικού DR) είναι αυτό που κρατάει τους μικρούς αισθητήρες ακόμα μακρυά από τις DSLR καθώς τον θόρυβο και την ανάλυση τα έχουν βελτιώσει. Και είναι σοβαρό πρόβλημα ειδικά σε περιπτώσεις έντονου κοντραστ καταστρέφει φωτογραφίες.

Τέλος να πώ ότι οι μικροί αισθητήρες αποδίδουν καλά στα χαμηλά ISO. Η απόδοση του αισθητηρα σε ανάλυση και θόρυβο του 808 "συγκρίνεται" με SLR στα μικρά iso και στα μεγάλα χάνει αισθητά.

Για να σε βοηθήσω εγώ έχω μια SLR (500δ) και μια premium compact (s90) και αυτό πιστευω θα αντικαταστήσει την s90 αν και θα μου λείψουν οι ευκολίες της (manual contol) τις οποίες θα θυσιαζα για να έχω κάτι πάντα μαζί μου όπως ένα κινητό. Την σ90 δεν την εχω πάντα μαζί μου αν και ευκολα χωράει σε μια τσέπη δεν παυει να είναι ένα ακόμα εξάρτημα. Με την m43, g12, lx5 δεν θα έχεις αυτό την ευκολία είναι αρκετά "μεγάλες" (και από την σ90). Σχεδό τσέπης, δλδ πολύ μεγάλης τσέπης.

Ετσι ακριβώς!! :cool:

Συμφωνώ απόλυτα με αυτά που λές.

Να προσθέσω ότι κάποιοι για να ξεπεράσουν το κάψιμο των highlights (φωτεινότερων σημείων σε μια φωτό), είτε πάνε το ev στο -1 και επεξεργάζονται τα σκιερά μέρη σε κάποιο πρόγραμμα επεξεργασίας εικόνας (και μάλιστα με εργαλεία raw!), είτε προσθέτουν κατά τη λήψη ένα εξτρά nd φίλτρο, ειδικά όταν θέλουν να χρησιμοποιήσουν χαμηλότερη ταχύτητα για κινούμενα νερά κτλ.

Είπαμε δημιουργικές λύσεις υπάρχουν για το 808, αλλά απαιτούν λίγο κόπο, πειραματισμό και καταστάλαγμα σε "τυφλοσούρτες" για τα επιθυμητά αποτελέσματα...

Όσον αφορά την φορητότητα των μηχανών, πραγματικά νομίζω ότι το 808 υπερέχει. Ειδικά με τις πατάτες που κάνει στην ποιότητα κατασκευής η canon στις s100/110... Επίσης έχεις πιάσει απόλυτα το δίλημά μου για το πρόβλημα τις μεταφοράς και της διαθεσιμότητας μιας καλούτσικης μηχανής την στιγμή που θα την χρειαστούμε.

Στα 350 ευρώ σε λίγο καιρό το 808 θα είναι ιδανική λύση σε σχέση με μια s100/110

Νokia Ngage(x2) -> SE K700 -> SE K750 -> N73 -> N95 -> Nokia N8-> 808 Pureview-> Meizu M2 Note -> Lumia 950 -> LG V40 (όλο στα μυστήρια πάω και πέφτω :p )

• Απαντήσεις 3,1χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Εχετε παρατηρησει καμιά διαφορά στις φωτό όπως φαίνονται στην οθόνη του κινητού και στο pc? Λεω γιατί πήρα με φλας σε άσπρο backround (φωτογραφία προσώπου) και ενώ στο 808 οι τοίχοι γύρω γύρω φαινόταν άσπροι, στο pc είχαν πιο κιτρινωπή απόχρωση και σαφώς λιγότερο "φως". Ξέρετε κανά στανταρ κόλπο για διόρθωση αυτού στο φωτοσοπ (οκ για κάθε φωτογραφία πειραματίζομαι). Π.χ. με auto color μου την έβγαλε σχεδόν το ίδιο με την οθόνη του κινητού.

παιδια λετε κανενας να γραψει καμια προτιμηση στις ρυθμισεις της φωτογραφιας στο 808 και να εξηγει τον λογο για να καταλαβουμε και εμεις οι απειροι το τι πρεπει να κανουμε?

Εχετε παρατηρησει καμιά διαφορά στις φωτό όπως φαίνονται στην οθόνη του κινητού και στο pc? Λεω γιατί πήρα με φλας σε άσπρο backround (φωτογραφία προσώπου) και ενώ στο 808 οι τοίχοι γύρω γύρω φαινόταν άσπροι, στο pc είχαν πιο κιτρινωπή απόχρωση και σαφώς λιγότερο "φως". Ξέρετε κανά στανταρ κόλπο για διόρθωση αυτού στο φωτοσοπ (οκ για κάθε φωτογραφία πειραματίζομαι). Π.χ. με auto color μου την έβγαλε σχεδόν το ίδιο με την οθόνη του κινητού.

Προφανώς είναι λόγω της τεχνολογίας της οθόνης. Oι amoled οθόνες τα δείχνουν όλα πιο φωτεινά και πιο θερμά συνήθως. Το ίδιο γίνεται και στο Ν8.

Πού να δείς τι γίνεται στις οθόνες των samsung !!! Πάντα το έχω υπόψη μου όταν τραβάω φωτό.

Νokia Ngage(x2) -> SE K700 -> SE K750 -> N73 -> N95 -> Nokia N8-> 808 Pureview-> Meizu M2 Note -> Lumia 950 -> LG V40 (όλο στα μυστήρια πάω και πέφτω :p )

Νέα updates μόλις στο nokia suite.

Εγώ πάλι πολλαπλή επιλογή δεν βλέπω! :lol:

Τhere is nothing more powerful than the human being itself ,

Οι φωτογραφικές μου στιγμές --> flickr - instagram :!:

Oneplus 5 - 128GB

Χαίρεται χαίρεται και εδώ.Είμαι κάτοχος του nokia n8 και σκέφτομαι να αγοράσω το 808...Είμαι λάτρης της καλής φωτογραφίας , οπότε πιστεύω πως θα το λατρέψω:D.

Το θέμα είναι ότι σκέφτομαι να το αγοράσω μέσω internet απο κάποιο site απο αυτά που μου βγάζει στο internet γιατί τα καταστήματα γδέρνουν.Το ν8 το είχα αγοραάσει εξίσου μέσω internet ώστοσο το μόνο πρόβλημα που αντιμετώπισα ήταν ότι είχε ξένο product code και με την βοήθεια των παιδιών στο σχετικό άρθρο για το ν8 κατάφερα και το φλάσαρα με ελληνικό product code.

Λέτε να κάνω το ίδιο με το 808???

Έχετε κάποιο αξιόπιστο site για να το παραγγείλω?

Το φλασάρισμα στο 808 είναι ίδια διαδικασία με το n8 (φοίνικα κ.τ.λ.)??

Σας ευχαριστώ πολύ , συνεχίστε την καλή δουλειά!1000 μπράβο

Εγώ πάλι πολλαπλή επιλογή δεν βλέπω! :lol:

Έλα πας στα updates και όταν τα ανοίγεις σου έχει να επιλέξεις ποιά θέλεις.

Χαίρεται χαίρεται και εδώ.Είμαι κάτοχος του nokia n8 και σκέφτομαι να αγοράσω το 808...Είμαι λάτρης της καλής φωτογραφίας , οπότε πιστεύω πως θα το λατρέψω:D.

Το θέμα είναι ότι σκέφτομαι να το αγοράσω μέσω internet απο κάποιο site απο αυτά που μου βγάζει στο internet γιατί τα καταστήματα γδέρνουν.Το ν8 το είχα αγοραάσει εξίσου μέσω internet ώστοσο το μόνο πρόβλημα που αντιμετώπισα ήταν ότι είχε ξένο product code και με την βοήθεια των παιδιών στο σχετικό άρθρο για το ν8 κατάφερα και το φλάσαρα με ελληνικό product code.

Τα καταστήματα που το έχουν στο skroutz έχουν αξιολογήσεις όλα, οπότε μπορείς να δεις και να διαλέξεις. Εγώ προσωπικά το πήρα από το birdphone χωρίς να θέλω να το διαφιμήσω κτλ. Απλά όπου και αν το πάρεις ζήτω-ρώτα αν-να είναι ευρωπαικό, όχι εκτός ευρώπης. Μόλις το πάρεις έλα να βάλεις custom firmware, με τον ίδιο σχεδόν τρόπο γίνεται όπως και στο Ν8.

Μα τα πέρασα! δεν βρήκα μετα το restart στην επιλογή το πολλαπλή επιλογή φωτογραφιών.

Oneplus 5 - 128GB

Καλημέρα.

Φυσικά και να το πάρεις από το internet. Σιγά μην δώσεις 600+ σε γερμανούς, πλαίσια κλπ

Από το 365 δεν έχω αγοράσει αλλά νομίζω πως έχω διαβάσει καλά σχόλια. Και σε 6 δόσεις. Το φλασάρισμα είναι ακριβώς το ίδιο με το Ν8,δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα :)

το κοκκινο δεν υπάρχει πουθενά ε ;

Μόνο σε κάτι ινδίες έχω διαβάσει ότι το έχουν..

Μόνο σε κάτι ινδίες έχω διαβάσει ότι το έχουν..

Αα, εσύ κατάλαβες πως δεν βρίσκω πολλαπλή επιλογή στα updates. Εγώ είπα μήπως έβαλαν επιτέλους επιλογή για πολλαπλή επιλογή φωτογραφιών στην έκθεση.

Oneplus 5 - 128GB

Αα, εσύ κατάλαβες πως δεν βρίσκω πολλαπλή επιλογή στα updates. Εγώ είπα μήπως έβαλαν επιτέλους επιλογή για πολλαπλή επιλογή φωτογραφιών στην έκθεση.

Εχει πολλαπλη επιλογη για διαγραφη αλλα οχι για αποστολη?

In a world without walls and fences, who needs windows and gates?

επιτελους και η επιλογη για πολλαπλες φωτογραφιες(burst mode) για το τερατακι μας,δεν ειναι απο τη νοκια αλλα απο το τιποτα.....

http://store.ovi.com/content/343844?

τελικα μαπα το καρπουζι.....τσαμπα χαρηκα......τραβαει μονο στα 2 mpx και η ποιοτητα δεν ειναι οτι το καλυτερο........

Edited by chocbhed_6630

Εχει πολλαπλη επιλογη για διαγραφη αλλα οχι για αποστολη?

Εγώ δεν έχω βρεί να έχει πολλαπλή για αποστολή πχ. (ήμουν λονδίνο και μου ζήτησε ένας φίλος μερικές φωτογραφίες με bluetooth και ένιωσα χρήστης iOs :lol: )

Oneplus 5 - 128GB

χαίρετε! το gps εσας σασ δουλευει κανονικα γιατι εμενα σε οποιο μεροσ και να ειμαι(ειτε σε ανοιχτο μεροσ ειτε σε στενα) μου λεει συνεχεια αναμονη σηματοσ gps και δεν γινεται κατι....εχω ενεργοποιημένο και το 3g αλλα τιποτα...οση ορα και να το αφησω το ιδιο λεει.... Edited by impreza_sti
Απαγορεύεται η γραφή τύπου sms

Εγώ δεν έχω βρεί να έχει πολλαπλή για αποστολή πχ. (ήμουν λονδίνο και μου ζήτησε ένας φίλος μερικές φωτογραφίες με bluetooth και ένιωσα χρήστης iOs :lol: )

Υπερβολικέ τύπε! Συμφωνώ ότι πρέπει να το φτιάξουν και πρέπει οπωσδήποτε δηλαδή, αλλά έχεις και file explorer ενσωματομένο, και έχεις και x-plore με preview εικόνας..

χαίρετε! το gps εσας σασ δουλευει κανονικα γιατι εμενα σε οποιο μεροσ κ να ειμαι(ειτε σε ανοιχτο μεροσ ειτε σε στενα) μου λεει συνεχεια αναμονη σηματοσ gps κ δν γινεται κατι....εχω ενεργοποιημένο κ το 3g αλλα τιποτα...οση ορα κ να το αφησω το ιδιο λεει....

Έχεις πειράξει κάτι στις ρυθμίσεις? Αν όχι άνοιξε τους χάρτες, πήγαινε στις ρυθμίσεις-γενικά και δες αν στο "Σύνδεση" είναι επιλεγμένο "Σε σύνδεση". Αν όχι επέλεξέ το και πες μας αν άλλαξε κάτι. Δε σου έχει πιάσει ποτέ σήμα? Την πρώτη πρώτη φορά θέλει κάνα δίλεπτο στη χειρότερη σε ανοιχτό μέρος. Εμένα εκτός σύνδεσης κλειδώνει σε δευτερόλεπτα.

καλησπερα ειχα και εγω το ιδιο προβλημα την πρωτη φορα οταν το ειχα παρει δεν κλειδωνε με τιποτα. για να φτιαξει του ξαναπερασα την τελευταια εκδοση απο το nokia suite

(ειτε τα δεδομενα ηταν κλειστα ειτε ανοικτα δεν κλειδωνε )

χαίρετε! το gps εσας σασ δουλευει κανονικα γιατι εμενα σε οποιο μεροσ κ να ειμαι(ειτε σε ανοιχτο μεροσ ειτε σε στενα) μου λεει συνεχεια αναμονη σηματοσ gps κ δν γινεται κατι....εχω ενεργοποιημένο κ το 3g αλλα τιποτα...οση ορα κ να το αφησω το ιδιο λεει....

Για κοίτα και ρυθμίσεις προσωπικά δεδομένα εύρεση της θέσης μου αν είναι ναι.

Παντα φιλικα Μανος

Παρε το Nexus στα δικα σου χερια

για αλλη μια φορα η βοηθεια ηταν πολυτιμη! ηταν απενεργοποιημενη η επιλογη ευρεση τησ θεσησ μου... πρωτη φορα κλειδωσε το gps απο το μπαλκονι κ εγινε αμεσωσ...! και κατι ακομα, τι διφορα εχει αν ειναι τσεκαρισμενη η επιλογη "σε συδεση" απο το "εκτοσ συνδεσησ" στισ ρυθμισεισ του χαρτη? αν ειναι εκτοσ δν εχει ενημερωση σε πργματικο χρονο το gps?

για αλλη μια φορα η βοηθεια ηταν πολυτιμη! ηταν απενεργοποιημενη η επιλογη ευρεση τησ θεσησ μου... πρωτη φορα κλειδωσε το gps απο το μπαλκονι κ εγινε αμεσωσ...! και κατι ακομα, τι διφορα εχει αν ειναι τσεκαρισμενη η επιλογη "σε συδεση" απο το "εκτοσ συνδεσησ" στισ ρυθμισεισ του χαρτη? αν ειναι εκτοσ δν εχει ενημερωση σε πργματικο χρονο το gps?

Χαιρομαι που βρηκες ακρη,το ιδιο ειχα παθει και εγω γιαυτο το ανεφερα!:)

Τωρα στο αλλο ερωτημα απλα σε συνδεση εχεις πιο γρηγορη ευρεση θεσης καθως υποβοηθειτε και απ τις κεραιες κινητη,το γνωστο A GPS

Παντα φιλικα Μανος

Παρε το Nexus στα δικα σου χερια

Χαιρομαι που βρηκες ακρη,το ιδιο ειχα παθει και εγω γιαυτο το ανεφερα!:)

Τωρα στο αλλο ερωτημα απλα σε συνδεση εχεις πιο γρηγορη ευρεση θεσης καθως υποβοηθειτε και απ τις κεραιες κινητη,το γνωστο A GPS

+ του ότι έχεις αναζήτηση και online, σε περίπτωση που δε βρεθεί αποτέλεσμα με τις offline διευθύνσεις (συχνό φαινόμενο), με επιπτώσεις φυσικά στο πακέτο δεδομένων σου.

αρα δηλαδη αν πουμε οτι δν εχω καποιο πακετο με δωρεαν mb αλλα θελω να χρησημοποιησω το gps για να παω καπου επιλεγω εκτοσ συνδεσησ κ ισωσ χρειαστει να περιμενω λιγο παραπανω να μου βρει την θεση η μπορει ο προορισμοσ μου να μν μπορει να βρεθει αλλα γενικα το gps ειναι λειτουργισιμο με αυτη την επιλογη αν καταλαβα καλα ετσι....? και τελοσ οσο ειναι τσεκαρισμενη η επιλογη "σε συνδεση" μεχρι να φτασεισ στον προορισμο σου, σου τρωει mb απο το πακετο, ή καρτα αν δν εχεισ ενεργοποιησει καποιο??

και κατι ακομα που θελω να ρωτησω..σκεφτομαι ν αγορασω καρτα μνημησ αλλα απ οτι ειδα βγαινουν σε διαφορες κατηγοριεσ πχ 32gb class 4 και 32gb class 10... η διαφορα στισ ταχυτητεσ που εχει η class 10 ειναι ορατη μονο οταν κανεισ μεταφορα αρχειων απο και προσ στον υπολογιστη?? η και οταν βλεπεισ εικονεσ η βιντεο στο κινητο??πχ να αργουν να φορτωσουν οι εικονεσ στο κινητο...

Edited by stevibit

Η διαφορα στις ταχύτητες χρειάζεται για να μπορει να γραφει γρηγορα το κινητο πανω στην καρτα κυρίως το βιντεο και δευτερευόντως τα μεγαλα αρχεια φωτογραφιας οταν τραβας. Για αυτο συνισταται παντα η μεγαλύτερη που μπορει να σηκώσει το κινητο