Jump to content

Samsung Galaxy S Advance (I9070)

sakiss
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

• Απαντήσεις 6,2χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Καλησπέρα! Κάτοχος του s advance από το Μάιο και πολύ ευχαριστημένος με τη 2.3.6. Όταν αναβάθμισα σε Jelly Bean με το Kies άρχισαν τα γνωστά προβλήματα. Το κινητό μετά από μερικές ώρες χρήσης (browsing, light παιχνίδια, whatsapp άντε και λίγο google maps) δεν ανταποκρινόταν σωστά και χρειαζόταν reboot. Με root, greenify και nova τα ίδια. Έτσι αποφάσισα να εγκαταστήσω cocore 6.8 kernel & twrp και αυτή εδώ τη ROM http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2182697 Η συσκευή μετά από μία μέρα χρήσης και όλες μου τις εφαρμογές εγκατεστημένες δείχνει να τα πηγαίνει πολύ καλά και η RAM δεν έχει ξεπεράσει ποτέ τα 490/629MB! Είναι νωρίς ακόμα βέβαια αλλά ελπίζω πως θα συνεχίσει να λειτουργεί σωστά. Το binary counter δεν έχει επηρεαστεί άρα νομίζω πως είμαι κανονικά εντός εγγύησης.

Επειδή και εγώ αντιμετωπίζω τα ίδια (...και είμαι και άσχετος με rom), πες μας τις εμπειρίες σου μετά από λίγες ημέρες

Παιδιά καλησπέρα σας έχω το εξής πρόβλημα.. Όταν πάω να ανοίξω τις φωτογραφίες μου γράφει ότι ο χώρος δεν επαρκεί.. Απο τοτε που πέρασα τον Nova launcher το κάνει αυτό έτσι ξαφνικά.. Μπορεί να μην φτάνει ο Nova.. Έσβησα και μερικά αρχεία και πάλι το ίδιο..Έσβησα τον Nova και πάλι το ίδιο.. Το έχει κάνει σε κανέναν άλλον;;

Edit : Έσβησα και άλλα αρχεία και τελικά δούλεψε αλλά είχα ελεύθερο χώρο 200mb και δεν μπορώ να καταλάβω για πιο λόγο να το βγάλει αυτό

Edited by Mpatzakas

Παιδιά, εγώ έχω τεράστιο θέμα με το κινητό, το οποίο κολλάει διαρκώς μόλις ανοίξω οποιαδήποτε εφαρμογή, ενώ δεν μπορώ να τραβήξω βίντεο με τίποτα. Το γράφει και το παίζει με συνεχή σπασίματα και διακοπές, ενώ αμέσως μετά την εγγραφή κολλάει το κινητό.

Έκανα factory reset (hard reset), έκανα format την κάρτα μνήμης, το πήγα σε τεχνικό, αλλά το κινητό διαρκώς κολλάει και η μπαταρία δεν βγάζει πάνω από 20 ώρες με τίποτα. Ο τεχνικός μου είπε ότι δεν έχει πρόβλημα το κινητό, αλλά η έκδοση του android.

Edit: Μόλις μίλησα με Samsung Hellas. Μου είπαν ότι αν δεν έχω το χαρτί της απόδειξης, παρά το γεγονός ότι έκανα εγγραφή την ημέρα αγοράς, δεν ισχύει η εγγύησή μου. Πώς γίνεται να ισχύει αυτό; Επίσης, μου είπαν ότι πρέπει να το πάω στο service για να κάνουν εκείνοι την αναβάθμιση σωστά.

Edited by britgreek

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2140597

ποιο απο τα 3 να κατεβασω?

File Type: zip CoCore-E-8.2-CWM.zip - [Click for QR Code] (8.98 MB, 1074 views)

File Type: zip CoCore-E-8.2-CWM-Touch.zip - [Click for QR Code] (9.13 MB, 550 views)

File Type: zip CoCore-E-8.2-TWRP.zip - [Click for QR Code] (10.36 MB, 557 views)

ακουσα οτι ο 8,2 ειναι καλος.

Καλησπέρα! Κάτοχος του s advance από το Μάιο και πολύ ευχαριστημένος με τη 2.3.6. Όταν αναβάθμισα σε Jelly Bean με το Kies άρχισαν τα γνωστά προβλήματα. Το κινητό μετά από μερικές ώρες χρήσης (browsing, light παιχνίδια, whatsapp άντε και λίγο google maps) δεν ανταποκρινόταν σωστά και χρειαζόταν reboot. Με root, greenify και nova τα ίδια. Έτσι αποφάσισα να εγκαταστήσω cocore 6.8 kernel & twrp και αυτή εδώ τη ROM http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2182697 Η συσκευή μετά από μία μέρα χρήσης και όλες μου τις εφαρμογές εγκατεστημένες δείχνει να τα πηγαίνει πολύ καλά και η RAM δεν έχει ξεπεράσει ποτέ τα 490/629MB! Είναι νωρίς ακόμα βέβαια αλλά ελπίζω πως θα συνεχίσει να λειτουργεί σωστά. Το binary counter δεν έχει επηρεαστεί άρα νομίζω πως είμαι κανονικά εντός εγγύησης.

Η ram ειναι μεγιστο 490 χωρις να κανεις τακτικα εκκαθαριση; Πόσο σου δειχνει συνηθως (πχ αν το πατησεις τώρα τι γραφει; ) Τι εφαρμογες εχεις βαλει να τρεχουν; Απο bugs πως την βλεπεις την rom? Πως και εβαλες την 6.8 και οχι καποια πιο καινουργια; (τελος ανακρισης :P )

Edited by Antretng

Η ram ειναι μεγιστο 490 χωρις να κανεις τακτικα εκκαθαριση; Πόσο σου δειχνει συνηθως (πχ αν το πατησεις τώρα τι γραφει; ) Τι εφαρμογες εχεις βαλει να τρεχουν; Απο bugs πως την βλεπεις την rom? Πως και εβαλες την 6.8 και οχι καποια πιο καινουργια; (τελος ανακρισης :P )

Λοιπόν, μετά από μία εβδομάδα συμβίωσης με τη ROM έχουμε και λέμε:

1) RAM: Για παράδειγμα τώρα έχω να κάνω reboot 3 μέρες (γιατί το κιν λειτουργεί απροβλημάτιστα κ δε χρειάστηκε), κάνω περίπου 1-2 εκκαθαρίσεις τη μέρα και αυτή τη στιγμή μου δείχνει 488/629MB.

2) BUGS: Το πρώτο που παρατήρησα ήταν πως δε λειτουργούσε το κουμπί που είχε στο notification bar το οποίο ενεργοποιεί το φακό. (προσωπικά, δε με πειράζει καθόλου...) Ένα δεύτερο bug που διάβασα στο thread ότι υπάρχει είχε να κάνει με τα fonts αλλά δεν έχω καταλάβει τι ακριβώς αφορά. Μάλλον δεν είμαι παρατηρητικός αλλά απ τη στιγμή που δε το καταλαβαίνω δεν είναι πρόβλημα!

3) Από εφαρμογές πέρα από τις stock της ROM, έχω κατεβάσει άλλες 30-35. Δε χρησιμοποιώ κάτι ιδιαίτερο. Απλά πράγμαατα.

4) Το το cocore 6.8 kernel το έβαλα γιατί διάβασα από αρκετούς οτι δούλευε πολύ καλά με αυτή τη ROM. Δε το έψαξα ιδιαίτερα αλλά οπωσδήποτε θα δοκιμάσω και το 8.2.

Να προσθέσω ότι έχω μείνει πολύ ευχαριστημένος από τη λειτουργία του κινητού. Και η μπαταρία κρατάει λίγο παραπάνω σίγουρα. Παιδιά ειλικρινά ήμουν έτοιμος να πάω σε s4 mini...μου έσπαγε τα νεύρα πριν αλλά τώρα το χαίρομαι κ πάλι! Δε ξέρω αν κάποιος το φορτώσει με 50-60 εφαρμογές πάντως για τις ανάγκες μου είναι πολύ καλό με αυτή τη ROM. Αν κάποιος έχει εμπειρίες από άλλες custom ας τις μοιραστεί παρακαλώ!

Καλημερα !!!!!!!!

Δυο προβληματακια, αν ξερει και μπορει να βοηθησει κανεις.

1. Πολλες φορες μου βγαζει μηνυμα το τηλ οτι εχει αποσυνδεθει η καρτα ΣΙΜ, η καρτα μου δεν ειναι τοσο παλια, περιπου 5 χρονων.

Ειναι απο το λειτουργικο καποιο σφαλμα ή οντως να κοιταξω την καρτα, μηπως επαθε κανα εγκεφαλικο επειδη κανα 2 φορες περασε JB και ξαναεπεστρεψα σε GB.

2. Εχθες με το clean master καθαριζα κατι εφαρμογες, κατα λαθος χωρις να το καταλαβω εχω σβησει και τα βιντεο μου, μηπως υπαρχει τροπος να τα επαναφερω ?

Ευχαριστω.

SV 7 DMT Nikos Amateur Radio

V.H.F. REPEATER R2 XANTHIS

εχω 4 θηκες

3 gel - σιλικoνης (πρασινη, μαυρη, αμερικανικη σημαια)

1 μπλε πλαστικη

αν ενδιαφερεται καποιος ας μου στειλει pm

Ξέρει κανείς να μου πει, πως περνάμε μόνο kernel, αν εχει να προτείνει κανενα και απο που τον κατεβαζουμε ?

Ξέρει κανείς να μου πει, πως περνάμε μόνο kernel, αν εχει να προτείνει κανενα και απο που τον κατεβαζουμε ?

Αυτός είναι ένας πολύ καλός οδηγός για root, kernel και custom rom http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2198341 Ακολούθησε προσεκτικά τα βήματα και δε θα έχεις πρόβλημα. Kernel & custom recovery κατέβασε από εδώ http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2140597 (4ο και 5ο post είναι τα attachments ανάλογα την έκδοση που θες)

Καλημερα !!!!!!!!

Δυο προβληματακια, αν ξερει και μπορει να βοηθησει κανεις.

1. Πολλες φορες μου βγαζει μηνυμα το τηλ οτι εχει αποσυνδεθει η καρτα ΣΙΜ, η καρτα μου δεν ειναι τοσο παλια, περιπου 5 χρονων.

Ειναι απο το λειτουργικο καποιο σφαλμα ή οντως να κοιταξω την καρτα, μηπως επαθε κανα εγκεφαλικο επειδη κανα 2 φορες περασε JB και ξαναεπεστρεψα σε GB.

2. Εχθες με το clean master καθαριζα κατι εφαρμογες, κατα λαθος χωρις να το καταλαβω εχω σβησει και τα βιντεο μου, μηπως υπαρχει τροπος να τα επαναφερω ?

Ευχαριστω.

1) Προχώρα σε αλλαγή sim

2) Δοκίμασε http://www.piriform.com/recuva

Samsung galaxy s21+

Δοκίμασε να βγάλεις και να ξαναβάλεις την sim πρώτα.

Το δοκιμασα πολλες φορες, ειναι στιγμες που με τρελαίνει που δεν σταματαει να το κανει και στιγμες που δεν το κανει.

Δεν ξερω αν φταίει η σιμ ή αν φταίει το λειτουργικο του τηλεφωνου, επειδη οπως προανέφερα, εχω αλλαξει στο τηλ 2-3 φορες απο GB σε JB και το αντιθετο.:O

Λοιπόν, μετά από μία εβδομάδα συμβίωσης με τη ROM έχουμε και λέμε:

1) RAM: Για παράδειγμα τώρα έχω να κάνω reboot 3 μέρες (γιατί το κιν λειτουργεί απροβλημάτιστα κ δε χρειάστηκε), κάνω περίπου 1-2 εκκαθαρίσεις τη μέρα και αυτή τη στιγμή μου δείχνει 488/629MB.

2) BUGS: Το πρώτο που παρατήρησα ήταν πως δε λειτουργούσε το κουμπί που είχε στο notification bar το οποίο ενεργοποιεί το φακό. (προσωπικά, δε με πειράζει καθόλου...) Ένα δεύτερο bug που διάβασα στο thread ότι υπάρχει είχε να κάνει με τα fonts αλλά δεν έχω καταλάβει τι ακριβώς αφορά. Μάλλον δεν είμαι παρατηρητικός αλλά απ τη στιγμή που δε το καταλαβαίνω δεν είναι πρόβλημα!

3) Από εφαρμογές πέρα από τις stock της ROM, έχω κατεβάσει άλλες 30-35. Δε χρησιμοποιώ κάτι ιδιαίτερο. Απλά πράγμαατα.

4) Το το cocore 6.8 kernel το έβαλα γιατί διάβασα από αρκετούς οτι δούλευε πολύ καλά με αυτή τη ROM. Δε το έψαξα ιδιαίτερα αλλά οπωσδήποτε θα δοκιμάσω και το 8.2.

Να προσθέσω ότι έχω μείνει πολύ ευχαριστημένος από τη λειτουργία του κινητού. Και η μπαταρία κρατάει λίγο παραπάνω σίγουρα. Παιδιά ειλικρινά ήμουν έτοιμος να πάω σε s4 mini...μου έσπαγε τα νεύρα πριν αλλά τώρα το χαίρομαι κ πάλι! Δε ξέρω αν κάποιος το φορτώσει με 50-60 εφαρμογές πάντως για τις ανάγκες μου είναι πολύ καλό με αυτή τη ROM. Αν κάποιος έχει εμπειρίες από άλλες custom ας τις μοιραστεί παρακαλώ!

Δεν αντιμετωπίζεις προβλήματα κατά την αναπαραγωγή βίντεο, είτε απο τη συσκευή είτε απο το youtube; Το δικό μου μετά από το πρώτο ή δεύτερο βίντεο θα κολλήσει οπωσδήποτε και θα χρειαστεί να αφαιρέσω τη μπαταρία...

Δεν αντιμετωπίζεις προβλήματα κατά την αναπαραγωγή βίντεο, είτε απο τη συσκευή είτε απο το youtube; Το δικό μου μετά από το πρώτο ή δεύτερο βίντεο θα κολλήσει οπωσδήποτε και θα χρειαστεί να αφαιρέσω τη μπαταρία...

Το ιδιο συμβαινει και μενα! Πραγματικα πολυ αθλιο! Παρατηρησα οτι αμα μπεις στο youtube aπο browser δεν κολλαει :O αλλα δεν ειμαι σιγουρος

Το ιδιο συμβαινει και μενα! Πραγματικα πολυ αθλιο! Παρατηρησα οτι αμα μπεις στο youtube aπο browser δεν κολλαει :O αλλα δεν ειμαι σιγουρος

Σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση (και την σκέψη ότι δεν είμαι μόνος μου!).Θα το δοκιμάσω.Αν γνωρίζει κάποιος φίλος λύση,ευπρόσδεκτη.Πραγματικά με έχει εκνευρίσει σε βαθμό που σκέφτομαι να το αλλάξω...:worry:

Για οσους κολλαει το βιντεο και για καλυτερη μπαταρια μετα απο ρουτ

1. περαστε custom kernel (cocore kernel 8 εμενα δε μου κολουσε πια και κανει καλυτερη διαχειρηση μπαταριας... εχει βγει νομιζω και 8.2)

2. καντε disable περιτες εφαρμογες (εγω ειχα βγαλει σχεδον οτι ελεγε samsung, το google plus, καποια widgets, talkback, google music κτλ)

3. παει με το βημα 2 προαιρετικα... αφου θα ειστε ρουτ και αφου θα εχετε βεβαιωθει οτι τις εφαρμογες αυτες δεν τις θελετε και δεν ειναι και απαραιτητες (καπου καποιος εχει ανεβασει πιο πισω αναλυτικη λιστα με το ποιες μπορειτε να σβησετε χωρις να κανει μπαμ) μπορειτε να τις απεγκαταστησετε κιολας να μη πιανουν αδικα χωρο. (root unistaler απο play store)

4. Αν θελετε πιο ομαλο ui και scrolling περαστε μια εφαρμογη που λεγεται seeder (απο το xda)

5. Περαστε greenify και βαλτε να κλεινει οσα πιο πολλα μπορειτε (μη βαλετε εφαρμογες που θελετε να σας στελνουν ειδοποιησεις ομως γιατι θα τις χανετε (facebook whatsapp viber κτλ)

6. Αμα θελετε σβηστε τους χαρτες και ξανακατεβαστε τους απο το play store (με αυτο το τροπο δε θα τους βλεπει σαν εφαρμογη συστηματος και θα μπορει να γινει greenify (λειτουργει το ιδιο αψογα δε θα εχετε προβλημα)

7. καποιες φορες αποδιδει καλυτερα στα βιντεο (ΚΑΠΟΙΕΣ φορες) αν δεν ειναι ενεργοποιημενη η εξοικονομηση ενεργειας. Δοκιμαστε να δειτε μηπως βοηθησει

Edited by strange_thomas

Καλησπέρα.Εδω και περίπου 2 μήνες χρησιμοποιώ την έκδοση cyanilla ( http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2250565 ) και μπορώ να πω οτι είμαι πολύ ευχαριστημένος.Μέχρι σήμερα τουλαχιστον...Είπα να αναβαθμίσω τον cernel απο 7.6 στον 8.2 και μετά απο το reboot μου βγάζει μήνυμα "Δυστυχώς η διαδικασία com.android.phone έχει σταματήσει" μαυρίζει η οθόνη και δεν κάνει τίποτα. Καμια βοήθεια?

Για οσους κολλαει το βιντεο και για καλυτερη μπαταρια μετα απο ρουτ

1. περαστε custom kernel (cocore kernel 8 εμενα δε μου κολουσε πια και κανει καλυτερη διαχειρηση μπαταριας... εχει βγει νομιζω και 8.2)

2. καντε disable περιτες εφαρμογες (εγω ειχα βγαλει σχεδον οτι ελεγε samsung, το google plus, καποια widgets, talkback, google music κτλ)

3. παει με το βημα 2 προαιρετικα... αφου θα ειστε ρουτ και αφου θα εχετε βεβαιωθει οτι τις εφαρμογες αυτες δεν τις θελετε και δεν ειναι και απαραιτητες (καπου καποιος εχει ανεβασει πιο πισω αναλυτικη λιστα με το ποιες μπορειτε να σβησετε χωρις να κανει μπαμ) μπορειτε να τις απεγκαταστησετε κιολας να μη πιανουν αδικα χωρο. (root unistaler απο play store)

4. Αν θελετε πιο ομαλο ui και scrolling περαστε μια εφαρμογη που λεγεται seeder (απο το xda)

5. Περαστε greenify και βαλτε να κλεινει οσα πιο πολλα μπορειτε (μη βαλετε εφαρμογες που θελετε να σας στελνουν ειδοποιησεις ομως γιατι θα τις χανετε (facebook whatsapp viber κτλ)

6. Αμα θελετε σβηστε τους χαρτες και ξανακατεβαστε τους απο το play store (με αυτο το τροπο δε θα τους βλεπει σαν εφαρμογη συστηματος και θα μπορει να γινει greenify (λειτουργει το ιδιο αψογα δε θα εχετε προβλημα)

7. καποιες φορες αποδιδει καλυτερα στα βιντεο (ΚΑΠΟΙΕΣ φορες) αν δεν ειναι ενεργοποιημενη η εξοικονομηση ενεργειας. Δοκιμαστε να δειτε μηπως βοηθησει

Εγω μολις εβαλα το seeder! Θα δουλευει κομπλε μαζι με το greenify? Και ενα froze καποιες εφαρμογες! Θα δω πως θα παει...

Βάλε κι ένα πρόγραμμα να βλέπεις ποσοστό χρήσης επεξεργαστή, γιατί εκείνο το μαμά photo editor κάτι φορές ρουφάει τον επεξεργαστή συ-νε-χει-α και το κινητό σέρνεται...!
http://arcadia.ceid.upatras.gr/arkadia/thumbs/places/agiorgit/agiorg5p.jpg

Βάλε κι ένα πρόγραμμα να βλέπεις ποσοστό χρήσης επεξεργαστή, γιατί εκείνο το μαμά photo editor κάτι φορές ρουφάει τον επεξεργαστή συ-νε-χει-α και το κινητό σέρνεται...!

Για προτεινε μου καποιο αν μπορεις.

Ναι αμε!

Android task manager!

Μόλις το ανοίξεις πάτησε μενού και μετά real-time process.

Θα σου βγάλει δεξιά τα ποσοστά χρήσης CPU.

http://arcadia.ceid.upatras.gr/arkadia/thumbs/places/agiorgit/agiorg5p.jpg

• The title was changed to Samsung Galaxy S Advance (I9070)