Jump to content

britgreek

Members
  • Δημοσιεύσεις

    55
  • Εγγραφή

  • Αξιολογήσεις

    0%

Everything posted by britgreek

  1. https://www.generalmobile.com/gr https://www.skroutz.gr/s/11223887/General-Mobile-GM-5-Dual-16GB.html Ως android one συσκευή, μαζί με τα Nexus, παίρνει πρώτο όλες τις ενημερώσεις της Google. Αυτή τη στιγμή φοράει 7.1 και εννοείται έχει καθαρό stock android. To Sar του δεν είναι 0,288, αλλά 0,946 σύμφωνα με το βιβλιαράκι στη συσκευασία του. Δεν ξέρω αν το βιβλιαράκι γράφει το body, ενώ η σελίδα του κατασκευαστή γράφει το head, καθώς το διαφημίζουν ως συσκευή με πολύ χαμηλό Sar. Το έχω μια εβδομάδα.
  2. Για όσους ψάχνονται για αγορά, δείτε και το General Mobile GM 5d. Εξαιρετική συσκευή, πάρα πολύ καλές κάμερες και gorilla glass. Έχω και τα δύο, και προτιμώ το πρώτο με διαφορά λόγω android one και πραγματικού dual sim χωρίς να θυσιάζεται η sd slot . 115 ευρώ τιμή αγοράς από Ελλάδα.
  3. Στο βιβλιαράκι αναγράφεται μόνο μια τιμή, χωρίς να προσδιορίζουν αν είναι η τιμή για κεφάλι ή σώμα. Πήρα την Conceptum που είναι ο επίσημος αντιπρόσωπος, επικοινώνησαν με τον κατασκευαστή, και επιβεβαίωσαν ότι η τιμή είναι αυτή που γράφει το βιβλιαράκι. Βέβαια, η χαμηλή τιμή που αναγράφουν, δεν αφαιρέθηκε ποτέ από το site. Αυτό που με ενόχλησε είναι η απάντηση που πήρα, πως "από τη στιγμή που το όριο είναι τα 2,0 στην ΕΕ, είμαστε καλυμμένοι". Πάντως, το τηλέφωνο είναι ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ και οι κάμερες πάρα πολύ καλές, σε σύγκριση ακόμα και με ακριβά κινητά. Δεν το περίμενα. Σε βιντεοκλήσεις μέσω skype η ποιότητα εικόνας είναι καλύτερη και από iphone. Αντικειμενικά, δίπλα-δίπλα. Μοναδικό πρόβλημα η πολύ μικρή μπαταρία, η οποία δεν μου βγάζει ούτε μέρα, με απλή επαγγελματική κλήση (voip, social media, κλήσεις). Επίσης, εκτός από μια και μοναδική θήκη σιλικόνης που πωλείται, δεν υπάρχει τίποτα άλλο. Βέβαια, έχει gorilla glass, και δεν χρειάζεται ούτε tempered glass ούτε τίποτα. Στη συσκευασία είχε δύο μεμβράνες δώρο. Σε σχέση με το Xiaomi 4a είναι ΠΟΛΥ καλύτερο σε όλα, παρόλο που έχει λίγο πιο αργό επεξεργαστή.
  4. Μόλις αγόρασα το GM 5D. Η μπαταρία ήταν τελείως άδεια, και τώρα το φορτίζω για να γράψω εντυπώσεις. Αυτό που με ενόχλησε πολύ είναι το ότι η τιμή SAR σύμφωνα με το manual στη συσκευασία είναι 0,946, ενώ στα καταστήματα αλλά και στην ιστοσελίδα του κατασκευαστή δίνεται ως SAR τιμή 0,288. Αυτό για εμένα είναι παραπλάνηση.
  5. Με τίποτα. Και για να απαντήσω στους φίλους που σχολιασαν τη χρήση sms, στις επιχειρήσεις χρησιμοποιείται πάρα πολύ για επικοινωνία με τους πελάτες, τουλάχιστον στον δικό μου τομέα. Άσε που οι μισοί φίλοι μου δεν έχουν καν smartphones, παρά μόνο tablet και pc. Και μιλάω για τη γενιά των 30ρηδων και 40ρηδων. Κάποιοι συνεργάτες και φίλοι έχουν iPhone το οποίο χρησιμοποιούν μόνο για κλήσεις. Μην μας κάνει εντύπωση, όσο παράδοξο κι αν είναι.
  6. Το πρόβλημα για όσους από εμάς έχουμε marshmallow στις συσκευές μας είναι το ότι αν δεν έχουν μεγάλη εσωτερική μνήμη, το igo είναι απαγορευτικό. Είναι απλά τεράστιο σε σχέση με οποιοδήποτε άλλο. Παρ'ολα αυτά το θεωρώ το καλύτερο. Γι' αυτό το έχουν και τα περισσότερα ταξί που έχω μπει (φαντάζομαι). Επίσης, η τελευταία έκδοση που λέτε εσείς φίλοι μου, δεν χρειάζεται root; Πήγα και πήρα μια από τις καλύτερες sd που είχαν στο mediamarkt, και μου την πρότειναν για να την κάνω εσωτερική. Κι όμως, το κινητό μου πετάει μήνυμα ότι η κάρτα είναι αργή, με 90 write. Συγκεκριμένα πήρα αυτή: http://www.sony.com.my/electronics/micro-sd-memory-cards/sr-uy3a-series
  7. Είτε στα αγγλικά είτε στα ελληνικά, είναι το ίδιο. Δυστυχώς δεν γίνεται στη συσκευή μου. Μίλησα σήμερα με Alcatel και μου είπαν ότι δεν γνωρίζουν γιατί είναι πολύ καινούργιο το μοντέλο (!), κι ότι θα στείλουν email στα κεντρικά τους για να το επισημάνουν. Αναγκαστικά το έχω στα ελληνικά, γιατί το πρόγραμμα πλοήγησης που χρησιμοποιώ και με βολεύει, χρησιμοποιεί πάντα τη γλώσσα της συσκευής και αυτό δεν αλλάζει. Στο δικό μου κινητό, λοιπόν, δεν είναι ούτε η πρώτη επιλογή. Το δοκίμασα και με Greek Keyboard. Ορίστε και στα αγγλικά. :(
  8. Πάντως το igo εμένα δεν μου τρέχει σε android 6, κατεβασμένο από το Play Store.
  9. Την εναλλαγή στην επιλογή sim τελικά τη βρήκα. Αλλά ό,τι και να κάνω (κατέβασα καμιά εικοσαριά εφαρμογές για SMS), στους 70 χαρακτήρες περνάει σε 2ο μήνυμα. Γαλλική εταιρεία δεν είναι η Alcatel; Ξέρω ότι είναι made in China, αλλά τα πουλάνε ως γαλλικών προδιαγραφών. :P
  10. Αναγγελία οδών έχει μόνο το Navigon;
  11. Ναι. Έκανα ακριβώς αυτά που είπες και δεν έγινε τίποτα. Στους 70 χαρακτήρες, αλλάζει σε 2ο μήνυμα, και πέραν αυτού, δεν μου δίνει και δυνατότητα επιλογής SIM για να στείλω το sms.
  12. Παιδιά, κανένα από αυτά δεν δουλεύει. Είναι θέμα του πώς έχει παραμετροποιήσει το λειτουργικό της συσκευής η Alcatel. Τα δοκίμασα όλα και το αποτέλεσμα είναι το ίδιο. Δεν είμαι root γιατί μόλις αγόρασα τη συσκευή και θέλω να δέχομαι αναβαθμίσεις.
  13. Σε καινούργιο Alcatel Pixi 4 5'', με marshmallow, δεν υπάρχει πουθενά επιλογή για 160 χαρακτήρες στα ελληνικά (sms). Τι μου προτείνετε να βάλω;
  14. Πάντως όλοι πλέον οι οδηγοί ταξί έχουν τάμπλετ στο αυτοκίνητο, το οποίο τρέχει το πρόγραμμα GPS για ώρες ατελειώτες. Από πότε σταματούν τα κινητά να φορτίζουν όταν θερμαίνονται; Αυτό πρώτη φορά το ακούω, ειλικρινά. Τουλάχιστον το δικό μου που ζεματάει, δεν σταματάει να φορτίζει όσο το έχω σε φόρτιση. Την τελευταία λύση με το android 2din που τα κάνει όλα και συμφέρει την είδες; Αντίστοιχα, λίγο πιο ακριβά, υπάρχουν στα αγγλικά και ιταλικά amazon (χωρίς τελωνείο).
  15. Είναι κατασκευή, είτε από πολύ ελαφρύ λεπτό ξύλο στο οποίο θηλακώνει το tablet και τοποθετείται μπροστά στο υπάρχον radio-cd χωρίς να προεξέχει πολύ, ή αλουμινένια. Στερεώνονται με πολύ δυνατή ταινία διπλής όψεως, η οποία σηκώνει μέχρι 7kg, στο κενό που συνήθως υπάρχει κάτω από τα 1din (εκεί που βάζουμε τσιγάρα/κινητό κλπ). Στην εσοχή αυτή εσωτερικά. Όταν τους συναντήσω και δεν τους πειράζει, θα ανεβάσω φωτογραφία. Μάλιστα έχουν αγοράσει κοντά minijack καλώδια τα οποία έχουν πολύ κοντό κεφάλι, από κατάστημα με ηλεκτρονικά, και έτσι δεν προεξέχουν καθόλου. Στην ουσία με αυτό τον τρόπο έχουν και handsfree τηλέφωνο από το tablet, το οποίο παίζει από τα ηχεία του αυτοκινήτου. Προσοχή όμως, γιατί κάποια tablet στη υποδοχή minijack βλέπουν το καλώδιο ως handsfree, ενώ άλλα ως καλώδιο ακουστικών. Αν το βλέπουν ως handsfree, δεν θα δουλεύει το μικρόφωνο του tablet για τηλεφωνία. Κάτι τέτοιο: Κι εδώ έτοιμη λύση, για όσα έχουν κενή υποδοχή 2din. Υπάρχει όμως κι αυτό, και μπαίνει πανεύκολα, χωρίς μπελάδες: https://www.chinavasion.com/china/wholesale/Car_DVD_Players/2_DIN_Car_DVD_Player/2-DIN-Android-4.4-Media-Player/
  16. Καλησπέρα παιδιά. Έχω ανοίξει και σχετικό θέμα. Με επείγει να αγοράσω είτε το HT7 Pro ή το Y6 Dual της Huawei. Τα βρίσκω στα ίδια λεφτά +/-20 ευρώ από Ελλάδα και δεν θέλω να παραγγείλω από εξωτερικό. Εσείς τι θα κάνατε στη θέση μου; Ποιό θα επιλέγατε; Αν μπορείτε, απαντήστε εδώ http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?t=438685
  17. Καλησπέρα. Ανοίγω νέο θέμα γιατί πρόκειται για διαφορετική περίπτωση επιλογής κινητού. Είμαι στο τσακ να αγοράσω (από Ελλάδα πάντα), το HT7 Pro, αλλά κολλάω λόγω του ότι κανένα κατάστημα δεν το έχει ανοικτό να το δω και διαβάζω στο thread του ότι ενώ είναι καλό, έχει θέμα με την κατανάλωση μπαταρίας μέχρι να βγει η αναβάθμιση σε Marshmallow (αν βγει), ενω στο skroutz επίσης διάβασα ότι έχει και ένα malware το οποίο βγάζει διαφημίσεις. Η κάμερά του, όμως όπως λένε είναι της Sony. Η άλλη μου επιλογή είναι το Huawei Y6, αλλά το dual sim, το οποίο η Huawei και τα καταστήματα στα οποία ρώτησα λένε ότι δεν θα ξαναβγεί, επειδή πλέον βγαίνει μόνο το μονόκαρτο. Με προβληματίζει η πολύ μικρή του χωρητικότητα, καθώς έχουμε και ένα Y625, το οποίο είναι πρακτικά άχρηστο γιατί με Viber, What's up, Messenger και Skype είναι σχεδόν γεμάτο και δεν μεταφέρονται όλες οι εφαρμογές στην sd. Το touch έχει lag, ενώ όταν το κινητό είναι στο πλάι, δεν πατιούνται τα πλήκτρα αφής (πχ όταν δουλεύει το απίστευτο σε λήψη GPS του). Επίσης, οι κάμερές του δεν είναι καθόλου καλές, εκτός αν βρίσκεσαι σε εξωτερικό χώρο. Η μπροστινή αποκλείεται να είναι 2MP. Στα λεφτά αυτά (100-120 ευρώ), εσείς ποιό θα επιλέγατε με κριτήρια: -τις όσο το δυνατόν καλύτερες κάμερες (με πολύ ενδιαφέρον και στην μπροστινή, λόγω συνεχών βιντεοκλήσεων) -το χαμηλό δείκτη SAR -2 ram -την αυτονομία -εγγύηση -ανοικτά διαρκώς viber, skype, messenger, line. -αγορά από Ελλάδα -dual sim -4G Η αγορά θα γίνει αύριο, λόγω "τέλους" του προηγούμενου κινητού. Σας ευχαριστώ πολύ.
  18. Με τις συσκευές GPS, τις περισσότερες φορές "παντρεύεσαι" το πρόγραμμα που έχουν, ενώ σε μια android συσκευή, βάζεις όποιο θέλεις, όποτε θέλεις. Εγω ετοιμάζω υλοποίηση με tablet για το αυτοκίνητο, αντί να βάλω 2din, για να το έχω ως gps και ως media player. Το είδα σε άλλους που έχουν φτιάξει και μια ωραία custom βάση, το έχουν συνδέσει στο aux του radio-cd, και έχουν τα πάντα.
  19. Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Θέλω δίκαρτο γιατί θα μπουν δύο sim (μια Ελλάδας και μια Αγγλίας), ενώ σε άλλα θα μπουν sim Κύπρου και Ελλάδας. Το θέμα με την υποστήριξη voip δεν είναι τόσο απλό, γιατί αρκετές συσκευές έχουν κλείδωμα ως προς τους αριθμούς voip και δεν λειτουργούν.
  20. Καλησπέρα. Θέλω να αγοράσω δοκιμαστικά κάποιες μεγάλες dual sim 4G συσκευές με Android 6. Η αγορά θα γίνει απαραίτητα από Ελλάδα με τιμολόγιο. Είμαι μεταξύ των 1) Honor 4X https://www.skroutz.gr/s/6608364/Honor-4X-8GB.html (διαβάζω διθυραμβικά σχόλια) 2) Honor 4C https://www.skroutz.gr/s/7069469/Honor-4C-8GB.html 3) Huawei Y6 Dual https://www.skroutz.gr/s/7800313/Huawei-Honor-Y6-Dual-8GB.html (παλιό μοντέλο, γιατί το καινούργιο Y6 έχει μόνο 1gb ram, αλλά το συγκεκριμένο δεν ξέρω αν θα πάρει το 6, με το οποίο λύνεται το πρόβλημα της μικρής χωρητικότητας με μεταφορά των εφαρμογών στην SD) 4) Hom-Tom HT7 Pro https://www.skroutz.gr/s/8720352/HomTom-HT7-Pro-16GB.html 5) Cubot Dinosaur https://www.skroutz.gr/s/9216668/Cubot-Dinosaur-16GB.html Βασικός παράγοντας που θα επηρεάσει την επιλογη είναι ο δείκτης SAR καθώς μιλάμε για καθημερινή χρήση πολλών ωρών με δεδομένα ανοικτά. Κατά την επιλογή υπάρχει η εξής ιδιαιτερότητα: Θα βγάλουμε κάποιους αριθμούς Voip οι οποίοι θα είναι σαν σταθερά Ελλάδας, Βρετανίας και Κύπρου. Για παράδειγμα, όταν κάποιος μας καλεί στο Voip αριθμό με το ελληνικό νούμερο από την Ελλάδα, θα χρεώνεται αστική κλήση, ακόμα κι αν εμείς είμαστε στην Αγγλία. Αυτό το σύστημα το έχουν τα περισσότερα ποντοπόρα πλοία που γυρίζουν τον κόσμο και συνδέονται με κάρτες sim δεδομένων τις οποίες προμηθεύονται στα λιμάνια της κάθε χώρας. Έτσι, όταν είναι τα πλοία σε περιοχές που καλύπτονται από το σήμα της κάθε χώρας, μιλούν με ελάχιστο κόστος, σε σχέση με τις δορυφορικές κλησεις του παρελθόντος ή τις διεθνείς κλήσεις και το roaming. Στη δική μας περίπτωση, για να υλοποιήσουμε τη λύση του Voip έχουμε sim με πολλά GB internet, σε πολύ χαμηλή τιμή, προσπαθώντας να μειώσουμε το κόστος επικοινωνίας που μας επιβαρύνει (πολύ) αυτή τη στιγμή. Θέλουμε λοιπόν να υποστηρίζουν οι συσκευές τη δυνατότητα καταχώρησης sip αριθμού / Voip και σε όσα καταστήματα ρωτήσαμε δεν ήξεραν να μας πουν. Πάντως σίγουρα, δεν το υποστηρίζουν όλες οι συσκευές και την πατήσαμε στο παρελθόν αγοράζοντας κάποια S Advance (τότε). Επίσης, βλέπω ότι κάποιες συσκευές από τις παραπάνω, επιτρέπουν την παράλληλη χρήση διαφορετικών accounts πχ στο viber ή στο What's up, με ξεχωριστά εικονίδια και δύο διαφορετικούς αριθμούς. Αυτό θα ήταν πολύ καλό να το έχουν. Πέραν του Voip, οι συσκευές θα χρησιμοποιούνται κυρίως για social media, φωτογραφίες και πολλές βιντεοκλήσεις (Voip, Skype, Viber, TrueConf). Συνεπώς με ενδιαφέρει να έχουν ανεκτή κάμερα μπρος-πίσω, σε σχέση πάντα με τα λεφτά που κοστίζουν (100-150 ευρώ). Η αγορά θα γίνει απαραίτητα από Ελλάδα και γνωρίζω ότι σε αυτά τα λεφτά δεν μπορώ να ψάχνω το τέλειο, προφανώς. Μπορεί κάποιος να μας βοηθήσει στην επιλογή μας; Σας ευχαριστώ.
  21. Χρόνια πολλά σε όλους. Πρόκειται να αγοράσω αρκετά τεμάχια για εταιρεία, και θέλω αν το έχει κανείς να μου απαντήσει τα εξής: 1) Αν παίζει σωστά το viber (βιντεοκλήση, landscape περιστροφή). 2) Αν παίζει σωστά το skype χωρίς να κολλάει. 3) Αν έχει playstore. 4) Tην τιμή SAR, σύμφωνα με το βιβλιαράκι του. 5) Την αυτονομία της μπαταρίας του με δεδομένα ανοικτά. 6) To τηλέφωνο είναι rooted, όπως λένε; Όποιος μπορεί να μου απαντήσει, θα με βοηθήσει πολύ. Καλή χρονιά να έχουμε.
  22. Ως συνδρομητής τους εδώ και πολλά χρόνια, θα σου πω ότι αυτό αποτελεί πάγια τακτική της HOL, μέχρι να δουν αίτημα φορητότητας σε άλλο πάροχο (πχ wind). Μετά αλλάζουν στάση, σχεδόν άμεσα και σου κάνουν την καλύτερη προσφορά της αγοράς. Κάθε χρόνο τα ίδια τραβάω, αλλά είμαι ευχαριστημένος από τις υπηρεσίες τους και δεν βρίσκω καμία διαφορά σε σχέση με τον ΟΤΕ στον οποίο πληρώνω 90 ευρώ το δίμηνο.
  23. ** Οι χώρες στις οποίες προσφέρονται απεριόριστες κλήσεις προς σταθερά είναι οι εξής: ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ, ΑΝΔΟΡΑ, ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ, ΑΥΣΤΡΙΑ, ΒΑΤΙΚΑΝΟ, ΒΕΛΓΙΟ, ΒΕΝΕΖΟΥEΛΑ, ΒΡΑΖΙΛΙΑ, ΓΑΛΛΙΑ, ΓΕΡΜΑΝΙΑ, ΔΑΝΙΑ, ΔΗΜΟΚΡ.ΚΟΡΕΑΣ, ΕΛΒΕΤΙΑ, ΜΕΓΑΛΗ ΒΡΕΤΑΝΙΑ, ΗΝ.Π.ΑΜΕΡΙΚΗΣ, ΙΑΠΩΝΙΑ, ΙΡΛΑΝΔΙΑ, ΙΣΛΑΝΔΙΑ, ΙΣΠΑΝΙΑ, ΙΣΡΑΗΛ, ΙΤΑΛΙΑ, ΚΑΝΑΔΑΣ, ΚΙΝΑ, ΚΟΛΟΜΒΙΑ, ΚΡΟΑΤΙΑ, ΚΥΠΡΟΣ, ΛΟΥΞΕΜΒΟΥΡΓΟ, ΜΑΛΑΙΣΙΑ, ΜΟΝΑΚΟ, ΝΕΑ ΖΗΛΑΝΔΙΑ, ΝΟΡΒΗΓΙΑ, ΟΛΛΑΝΔΙΑ, ΟΥΓΓΑΡΙΑ, ΠΕΡΟΥ, ΠΟΛΩΝΙΑ*, ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ, ΠΟΥΕΡΤΟ ΡΙΚΟ, ΡΩΣΙΑ*, ΣΙΓΚΑΠΟΥΡΗ, ΣΛΟΒΑΚΙΑ, ΣΟΥΗΔΙΑ, ΤΑΪΒΑΝ, ΤΑΫΛΑΝΔΗ, ΤΟΥΡΚΙΑ, ΤΣΕΧΙΑ, ΦΙΝΛΑΝΔΙΑ, ΧΟΝΓΚ ΚΟΝΓΚ. Για τα σταθερά τηλέφωνα ΠΟΛΩΝΙΑΣ & ΡΩΣΙΑΣ ισχύει πολιτική ορθής χρήσης 400 λεπτών (συνολικά). Μετά την κατανάλωση των 400 λεπτών/μήνα, οι κλήσεις χρεώνονται σύμφωνα με τον ισχύοντα τιμοκατάλογο. H Βουλγαρία δεν είναι μέσα στις χώρες με δωρεάν κλήσεις. Εγώ πήρα το πακέτο με 24άρι, διεθνείς κλήσεις, απεριόριστα σταθερά και 300 λεπτά προς κινητά για 2 χρόνια, με 22 ευρώ.
×
×
  • Create New...