Jump to content

[ROM] CyanogenMod 9

Superuser
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Η όλη ιστορία με τον linaro και την ενσωμάτωση του στην cm9 μου κίνησε την περιέργεια. Μιλάμε σχεδόν αποκλειστικά για την βελτίωση του κώδικα έτσι ώστε να "τρέχει" πολύ πιο γρήγορα και αποδοτικά σε επεξεργαστές Arm. Ο τύπος που φαίνεται στο βίντεο που ανέβασε ο Νίκος ονομάζεται Bernhard Rosenkränzer. Πληροφορίες γι' αυτόν βρήκα εδώ. Απ' ότι βλέπω στο gerrit αυτός είναι που έχει υποβάλλει τις αλλαγές στην cyanogenmod team και συνεργάζεται στενά μαζί τους για την λύση των όποιων bugs προκύπτουν. Αν μη τι άλλο έχει εξαφθεί η περιέργειά μου.
Μάκης

• Απαντήσεις 1,6χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Η όλη ιστορία με τον linaro και την ενσωμάτωση του στην cm9 μου κίνησε την περιέργεια. Μιλάμε σχεδόν αποκλειστικά για την βελτίωση του κώδικα έτσι ώστε να "τρέχει" πολύ πιο γρήγορα και αποδοτικά σε επεξεργαστές Arm. Ο τύπος που φαίνεται στο βίντεο που ανέβασε ο Νίκος ονομάζεται Bernhard Rosenkränzer. Πληροφορίες γι' αυτόν βρήκα εδώ. Απ' ότι βλέπω στο gerrit αυτός είναι που έχει υποβάλλει τις αλλαγές στην cyanogenmod team και συνεργάζεται στενά μαζί τους για την λύση των όποιων bugs προκύπτουν. Αν μη τι άλλο έχει εξαφθεί η περιέργειά μου.

Και +25% να γίνει πιο γρήγορη η πιο smooth η ρομ δε θα μας χαλάσει.οι τύποι λένε για 100% αλλά ας κρατάμε μικρο καλάθι μέχρι να δούμε τι θα γίνει τελικά. Όπως και να έχει είναι ένα πολύ θετικό σημάδι αυτή η υποστήριξη του γαλαξία από παντού

Xiaomi 12 Pro

παιδια εχω μια ερωτηση. πηγα να εγκαταστησω την CM9 και μετα τα wipe το κινητο δεν εβλεπε την καρτα sd, και δε μπορω να περασω τη ρομ. εκανα καταλαθος shutdown(πατησα 2 φορες το home) μετα μπαινει μονο σε download mode. τι κανω τωρα; να ακολουθησω τον οδηγο εδω να γινω παλι στοκ; http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?t=306882 Edited by gleft

παιδια εχω μια ερωτηση. πηγα να εγκαταστησω την CM9 και μετα τα wipe το κινητο δεν εβλεπε την καρτα sd, και δε μπορω να περασω τη ρομ. εκανα καταλαθος shutdown(πατησα 2 φορες το home) μετα μπαινει μονο σε download mode. τι κανω τωρα; να ακολουθησω τον οδηγο εδω να γινω παλι στοκ; http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?t=306882

Εφόσον όπως λες μπαίνει πλέον μόνο σε download mode τότε η επιστροφή σε stock είναι μονόδρομος για να αναστήσεις το κινητό. Πέρασε μια από τις τελευταίες stock με τρία αρχεία και οπωσδήποτε ταυτοχρόνως βάλε pit και τίκαρε το repartition.

Έχω μια απορία όμως. Το αρχείο της cm που το είχες περάσει, στην sdcard ή στην extsdcard;

Μάκης

το ειχα περασει στην εξωτερικη, την οποια δε ξερω γιατι δε βλεπει καθολου. τη διαδικασια την εχω ξανακανει αρκετες φορες αλλα δε μου ειχε τυχει κατι τετοιο. στοκ με 3 αρχεια ειναι αυτες που εχει στο νημα που ανεφερα στο 2ο μυνημα;

γιατι εγω κατεβασα απο τη samsung ενα ΖΙΡ και εχει ενα ταρ μεσα JVN_JV9_JVQ. να φλασαρω αυτο?

Edited by gleft

Ναι, οι 2.3.6 που βρίσκονται στο νήμα που αναφέρεις είναι stock σε τρία αρχεία. Βάζεις στο odin pit 512, τικάρεις repartition, τοποθετείς τα τρία αρχεία στην κατάλληλη θέση και φλασάρεις. Μετά βάζεις semaphore από εδώ και ακολουθείς πιστά τις οδηγίες για πέρασμα της cm9 από το πρώτο post αυτού του νήματος. Πρόσεξε όμως το αρχείο της cm9 να το περάσεις στην sdcard, όχι την εξωτερική. Μια τελευταία συμβουλή. Πριν περάσεις την cm9 αφαίρεσε sim card και memmory card, για παν ενδεχόμενο.
Μάκης

εκανα το repartition και εχω την εξης απορια, εμενα αυτο που κατεβασα εχει 1 ταρ μονο. να φλασαρω αυτο ως PDA και θα ειμαι οκ η πρεπει να βρω καποιο αλλο αρχειο να φλασαρω;

εκανα το repartition και εχω την εξης απορια, εμενα αυτο που κατεβασα εχει 1 ταρ μονο. να φλασαρω αυτο ως PDA και θα ειμαι οκ η πρεπει να βρω καποιο αλλο αρχειο να φλασαρω;

Όχι δε θα φλασαρεις αυτό, κάνε αυτό που λέει o superuser από πάνω. Τα αρχεία υπάρχουν στο θέμα με τις επίσημες αναβαθμίσεις.

- Alex

κατεβαζω το wjvi απο το νημα με τα επισημα updates, αλλα μου δουλεψε μονο το λινκ για rapidshare και αργει. @Tyxerakias απο το δικο σου θεμα που λεει αρχεια ελληνικων/κυπριακων firmware

Tην cm-9-20120612-NIGHTLY,την περασε κανεις?

Ασχετο,ειδα οτι οτι εχει γινει banned ο red-Παναγιωτης.why?ειναι απο τα καλυτερα παιδια.

Tην cm-9-20120612-NIGHTLY,την περασε κανεις?

Ασχετο,ειδα οτι οτι εχει γινει banned ο red-Παναγιωτης.why?ειναι απο τα καλυτερα παιδια.

χθες περασα την προηγουμενη, και ειναι πολυ καλη και μου φαινεται ενα κλικ γρηγοροτερη. τωρα επειδη δε βλεπω να ενημρωνεται το changelog λεω να περιμενω

Xiaomi 12 Pro

χθες περασα την προηγουμενη, και ειναι πολυ καλη και μου φαινεται ενα κλικ γρηγοροτερη. τωρα επειδη δε βλεπω να ενημρωνεται το changelog λεω να περιμενω
Γι αυτο ρωτησα περισοτερο,ειναι πεσμενος ο sever με τα changelogs και δεν μπορω να δω τι παιζει Edited by truckman

Ανανεώθηκε το πρώτο μήνυμα με το Changelog.

Για να την κατεβάσω και 'γω την 20120612 να δούμε τι γίνεται.

[sIGPIC][/sIGPIC]

Νίκος

Πρώην Super Moderator του «παλιού» καλού myphone.

παιδια, μετα το wipe δε βλεπει τα αρχεια στην εσωτερικη sd. παω install from sd και λεει no files. πρεπει να τα βαλω σε καποιο αλλο φακελο? μολις ανοιξω το κινητο τα βλεπω τα αρχεια στο externalsd αλλα απο το recovery οχι. Edited by gleft

Ανανεώθηκε το πρώτο μήνυμα με το Changelog.

Για να την κατεβάσω και 'γω την 20120612 να δούμε τι γίνεται.

Λέω να αντικαταστήσω και εγώ την 20120527 που έχω με την νέα nightly.

Διάβασα Linaro στο changelog και οσο ναναι ξεσηκώθηκα :)

Κώστας

Λέω να αντικαταστήσω και εγώ την 20120527 που έχω με την νέα nightly.

Διάβασα Linaro στο changelog και οσο ναναι ξεσηκώθηκα :)

την περναω και εγω να δω τι διαφορα θα εχει με τα ψιλα που μπηκαν απο Linaro

Xiaomi 12 Pro

Επιτέλους, βρήκα δικαιολογία να μην σκέφτομαι το S III. :p

Τελικά έγινε banned ο παναγιώτης; Εγώ τον ευχαριστώ πολύ για τη βοήθεια που μου πρόσφερε στο παρελθόν

Μιχάλης

Galaxy S GT-I9000

Εχθές έπεσα σε bootloop πηγαίνοντας απο semaphore 1.2.2 σε devil3 (εννοείται είχα κάνει clean init.d). Odin και semaphore 1.2.2 και όλα καλά. Σήμερα εγκαθιστώ την 20120612 με clean install, bootάρει, πάω recovery να κάνω τα post-installation wipes (factory reset και cache) και στο reboot κολλάει σε bootloop. Odin και semaphore 1.2.2 και όλα καλά! Μεγάλη υπόθεση να πέφτεις σε bootloop και εκει που ήξερες μέχρι πριν κανα μήνα ότι αυτό ισοδυναμούσε με στήσιμο απο την αρχή, τώρα να κάνεις ένα φλασάρισμα των 10 sec και ουτε γάτα ούτε ζημιά. Ευχαριστώ Στράτο!
Κώστας

την περναω και εγω να δω τι διαφορα θα εχει με τα ψιλα που μπηκαν απο Linaro

Μετα απο ενα 24ωρο να πω πως μεχρι στιγμης δεν ειχα κανενα bug αλλα δεν εχει και μια καμια διαφορα με τις αλλες nightly .ολα δουλευουν οπως θα επρεπε.

Xiaomi 12 Pro

Μετα απο ενα 24ωρο να πω πως μεχρι στιγμης δεν ειχα κανενα bug αλλα δεν εχει και μια καμια διαφορα με τις αλλες nightly .ολα δουλευουν οπως θα επρεπε.

Για να δούμε αν τελικά θα υπάρξει όντως κάποια διαφορά στο μέλλον η τελικά μαπα το καρπούζι...

οσα δεν φτανει η αλεπου, τα κανει κρεμασταρια... ;)

Για να δούμε αν τελικά θα υπάρξει όντως κάποια διαφορά στο μέλλον η τελικά μαπα το καρπούζι...

ε καλα τωρα μαπα δε το λες το καρπουζι.και στο επιπεδο που ειναι τωρα μια χαρα ειναι για καθημερινη χρηση

Xiaomi 12 Pro

Φαντάζομαι ότι το καρπούζι που λέει ο suspect21 είναι οι αλλαγές της Linaro.

Δεν νομίζω να υπάρχει κάποιος που να θεωρεί την ICS μαπα :)

Ο Pawitp έχει χαθεί απο το thread του απο ότι βλέπω...

Μη μου πείτε ότι άρχισε εξεταστική πάλι :lol:

Κώστας

Θα δείξει τι θα γίνει με τον κώδικα της ομάδας Linaro. Ελπίζω να έχει κάποια αποτελέσματα.

Δεν ξέρω αν έχει χαθεί αλλά τα updates στην CM9 δίνονται σχεδόν κάθε μέρα.

[sIGPIC][/sIGPIC]

Νίκος

Πρώην Super Moderator του «παλιού» καλού myphone.

Σε ένα άλλο θέμα, σήμερα το πρωί πήγα να περάσω την nightly 11-6 από την 29-5 και μου δημιουργήθηκε πρόβλημα. Συγκεκριμένα το wi-fi αποσυνδεόταν και συνδεόταν σαν τρελό και τόσο γρήγορα που δεν μπορούσα να το κλείσω. Μετά από reboot αδυνατούσε να σκανάρει δίκτυο και άρχισε η rom τα reboots. Δοκίμασα τα κλασικά, wipe cache/dalvik, ξαναπέρασα τη rom κλπ αλλά μάταια.

Δοκίμασα ξανά την 11-6. Μια από τα ίδια, wi-fi ανεπίδεκτο χρήσης. Επιστροφή στην recovery, πέρασμα semaphore 1.2.2 και όλα καλά και ανθηρά. Κάτι παίζει με τον stock kernel.

Για να μην επαναλαμβάνομαι, τα ίδια με το wi-fi από 11-6 σε 14-6. Η ίδια λύση, semaphore 1.2.2. Κατά τα άλλα, έχω την εντύπωση ότι η rom έχει ανεβεί λίγο σε ταχύτητα και smoothness, ειδικά στο menu.

Μάκης