Jump to content

[ROM] CyanogenMod 9

Superuser
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Video calling εκτιμάς ότι μπορεί να εχουμε κάποια στιγμή Lakerda?

Αν κρίνω από τις δηλώσεις τους θα σου έλεγα όχι. Έχουν δηλώσει ότι δεν θέλουν να τροποποιήσουν τον ανοικτό κώδικα της google ο οποίος δεν υποστηρίζει το video calling (το οποίο υποστηρίζεται από τη samsung με τροποποποίηση του κώδικα).

Από την άλλη, το ίδιο έλεγαν και για το fm radio. Αλλά αρκούσε ένας από τους developers τους να δηλώσει ότι αυτός το θέλει, να το αναπτύξει οπότε και το συμπεριέλαβαν στην cm7 :lol:.

Συμπερασματικά, δεν είναι ψηλά στις προτεραιότητές τους αλλά αν κάποιος από αυτούς θελήσει να το φτιάξει για προσωπική χρήση θα το δούμε και εμείς. (Τώρα που το θυμήθηκα το ίδιο έγινε και με το tv - out.)

Για το fm radio να πούμε στον φίλο ότι αρκεί να κατεβάσει συγκεκριμένο application απο το market. Απλά η CM δεν έχει εξοπλίσει την ρομ με κάποιο radio application και πρέπει να το προσθέσεις εσύ.

Ναι, έχεις δίκιο σ' αυτό. Απλά δεν το προτείνω συνήθως γιατί μάλλον δημιουργεί περισσότερα προβλήματα απ' όσα λύνει.

Μάκης

• Απαντήσεις 1,6χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Εχω την version15 με glitch v14b2 kernel κ liveoc 110% @1276 mhz κ ειναι απιστευτα σταθερη κ γρηγορη. Battery life αρκετα καλο, με μετρια χρηση 2 μερες κραταει.

Sent from my GT-I9000 using Tapatalk

Λοιπόν, αφού περάσανε μερικές μέρες και δούλεψα λίγο με την CM9 μπορώ να πω τις εντυπώσεις μου.

Όσο αφορά την ταχύτητα και την ομαλότητα δεν υπάρχει καμία απολύτως σύγκριση με την Gingerbread. Η διαχείριση μνήμης είναι εξαιρετική αφού το τηλέφωνο αν και μπορεί να πέσει στα 50MB συνεχίζει να λειτουργεί χωρίς κάποιο lag. Η μπαταρία στην αρχή ήταν σκέτη απογοήτευση αλλά μετά από λίγο στρώσιμο είναι σε πολύ καλά επίπεδα. Με 3G στο αυτόματο και κλειστό τον αυτόματο συγχρονισμό είμαι στις 36 ώρες με 2 ώρες σχεδόν προβολή, περίπου 10 λεπτά κλήσεις και λίγο απ' όλα τα άλλα (tapatalk, browser, facebook πάντα συνδεδεμένο αλλά off-line στην συνομιλία) και έχω ακόμα 36%.

Τα αρνητικά τώρα. Το κινητό μου έχει παγώσει δύο φορές και ήθελε reboot, ο dialer όταν πάταγα αριθμούς είχε lag δυο φορές και μου έκανε fc και ο launcher (Nova) μία φορά μου έκανε και αυτός fc. Βέβαια αν σκεφτούμε ότι η CM9 είναι ακόμα Alpha, ο Nova Launcher Beta και ο Semaphore σε δοκιμαστικό στάδιο τότε τα δείγματα είναι εξαιρετικά για το τι θα έχουμε στα χέρια μας όταν θα έχουν βγει όλα σε Stable εκδόσεις.:D

EDIT: Νέος Semaphore.

New version 0.7.5

- Ezekeel's Custom Voltage

- fix logger module issue

- possibly fix reboot when plug charger

- CWM: fix font display issue

- CWM: fix mount USB storage

Please be careful with custom voltage. Make sure that your phone is stable before you apply your changes permanent.

Edited by Superuser

[sIGPIC][/sIGPIC]

Νίκος

Πρώην Super Moderator του «παλιού» καλού myphone.

να συμπληρωσω στα προβληματα της ρομ οτι εχει παρατηρηθει σε καποιες συσκευες απο οτι λενε στο xda,οταν το φορτιζεις και δεν το εχεις χρησιμοποιησει για ωρα να κολλησει με σβηστη οθονη,να μην ανταποκρινεται και να πρεπει να βγει η μπαταρια.το οποιο μου συνεβει ηδη μια φορα αλλα ειχε μεινει ολη νυχτα στο φορτιστη και το πρωι ειχε κολλησει εντελως.ακομα και ετσι ειναι πολυ καλη η ρομ ομως

-Galaxy S23 green

-Galaxy watch 7 44mm

-Galaxy buds 2

και εγω 10 μερες που εχω build14 ουτε SOD ουτε τπτ.

Device 1: Galaxy S6 | Rom: Stock 5.1.1 | Launcher: Apex launcher

Device 2: Galaxy S | Rom: CyanogenMod 10 | Kernel: Semaphore JB | Launcher: Apex launcher

Device 3: Galaxy Tab 10.1 P7510 | Rom: Stock 4.0.4

Follow me

Το ιδιο και με μενα, και με 14 αρα και 15 αρα, ουτε ενα sod, ουτε fc. Μην την ματιαξω κιολας.... ;)

Samsung Galaxy S - S3 - S4, Galaxy Note 2 - Note 3- Note 4

LG G2 -G3 -G4 -G5 -G6

Oneplus 5

την δοκιμασα και εγω μιας και ειπα να φλασαρω μετα απο πολυ καιρο παλι... :)

δινει την πιο ωραια αισθηση απο ολες τις rom που εχω δοκιμασει, ειναι απλα αλλη φαση η ρομ

την κρατησα μολις για 1-2 ωρες αλλα σε αυτο το διαστημα η καταναλωση της μπαταριας ηταν εξαιρετικη, βεβαια δεν μπορω να βγαλω πληρη συμπερασματα μιας και δεν της εκανα ουτε μια φορτιση

θα μπορουσα πολυ ευκολα να μεινω σε αυτη τη ρομ αλλα βρηκα 2 προβληματα που τα εχετε δει ολοι φανταζομαι και ειδικα το πρωτο ειναι σημαντικοτατο...

το browsing απλα ειναι χαλια, ειτε με τον stock browser ειτε ακομη και με τον Opera, ειναι χειροτερος και απο αυτον στην 2.2.1, παρ'ολα αυτα νομιζω οτι φταιει περισσοτερο η εκδοση της ics 4.0.3 παρα η cm

και δευτερον, δεν μπορει να αναπαραγει αρχεια .mkv που προσωπικα για μενα ειναι μειον

αυτο που με ενθουσιασε ιδιαιτερα ηταν η διαχειρηση της ram η οποια ηταν σε πολυ καλυτερα επιπεδα απο αυτα της gingerbread

να πω οτι δοκιμασα και τον devil kernel με o/c στα 1400 αλλα δεν ειδα σημαντικη διαφορα καπου...

ενα επισης μικρο θεματακι ηταν οτι οταν ετρεχες πολλες εφαρμογες το scrolling στo drawer των εφαρμογων δεν ηταν απολυτα smooth πολλες φορες και δεν αλλαξε ουτε με τον devil kernel

ειμαι πολυ αισιοδοξος για αυτη τη ρομ, αλλα ακομη εχει καποια μικρα θεματακια οπως αυτα που ειπα :)

οσα δεν φτανει η αλεπου, τα κανει κρεμασταρια... ;)

Αν χρησιμοποιήσεις τον Nova Launcher υπάρχει σημαντική βελτίωση στην όλη αίσθηση της Rom και του Appdrawer. Όσο αφορά τα .mkv δοκίμασε να κατεβάσεις τον MX Video Player και νομίζω πως θα παίξουν κανονικά. Εγώ χρησιμοποιώ τον Semaphore και εκτός αυτών των μικρών θεμάτων που ανέφερα πιο πάνω δεν έχω ακόμα κάποιο άλλο πρόβλημα.

EDIT: Έκανα κάποιες πολύ μικρές βελτιώσεις στο bootanimation και ανανέωσα τα link.

[sIGPIC][/sIGPIC]

Νίκος

Αν χρησιμοποιήσεις τον Nova Launcher υπάρχει σημαντική βελτίωση στην όλη αίσθηση της Rom και του Appdrawer. Όσο αφορά τα .mkv δοκίμασε να κατεβάσεις τον MX Video Player και νομίζω πως θα παίξουν κανονικά. Εγώ χρησιμοποιώ τον Semaphore και εκτός αυτών των μικρών θεμάτων που ανέφερα πιο πάνω δεν έχω ακόμα κάποιο άλλο πρόβλημα.

EDIT: Έκανα κάποιες πολύ μικρές βελτιώσεις στο bootanimation και ανανέωσα τα link.

για τον Launcher ναι το ξερω αλλα δεν τον δοκιμασα γιατι ουτως η αλλως δεν το θεωρησα μειζων προβλημα....

για το βιντεο δοκιμασα μονο το στοκ, τον Mobo και τον mvideoplayer για τον mx που λες δεν ξερω, ισως εχεις δικαιο...

τελος παντων το μεγαλυτερο θεμα ηταν ο κακος browser, μολις αυτο βελτιωθει με την νεα εκδοση της ics φανταζομαι τοτε νομιζω θα μεταπηδησω και εγω επισημα σε αυτην...

μεχρι τοτε darky 9.5 με js8 2.2.1 και dark core kernel :D:D

οσα δεν φτανει η αλεπου, τα κανει κρεμασταρια... ;)

Ορίστε και η τροποποιημένη stock εφαρμογή για SMS ώστε να μπορούμε να στέλνουμε μηνύματα με 160 Ελληνικούς χαρακτήρες.

- Πριν αρχίσετε κάντε ένα Nandroid backup (προαιρετικό αλλά πολλές φορές σωτήριο).

- Κατεβάστε το Mms_Greek_CM9.zip βάλτε το στην εσωτερική SDCard και εγκαταστήστε το από το CWM Recovery (install zip from sdcard> choose zip from sdcard).

Έφτιαξα και ένα restore του αρχικού Mms.apk σε περίπτωση που κάποιος το χρειαστεί.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον kostis132 (a.k.a. theos0o στο xda) για το mod που μας έφτιαξε!

Edited by Superuser

[sIGPIC][/sIGPIC]

Νίκος

πςςςςςς έχεις προχωρήσει σε άλλο επίπεδο πλέον ε Νίκο? :p

Ωραίος, θα το χρειαστούμε πιστεύω :)

Έκανα ένα mod στο stock Mms.apk της CM9 ώστε να μπορούμε να στέλνουμε sms με 160 Ελληνικούς χαρακτήρες (Κεφαλαία) αντί για 70 που μας επιτρέπει.

Το δοκίμασα και φαίνεται να λειτουργεί κανονικά οπότε όποιος θέλει το βάζει.

- Πριν αρχίσετε κάντε ένα Nandroid backup.

- Κατεβάστε το Mms (Greek) - CM9.zip βάλτε το στην εσωτερική SDCard και εγκαταστήστε το από το CWM Recovery (install zip from sdcard> choose zip from sdcard).

Έφτιαξα και ένα restore του αρχικού Mms.apk σε περίπτωση που κάποιος το χρειαστεί.

Να ευχαριστήσω τον lousou76 για τον κώδικα και τις πληροφορίες που μου έδωσε.

Πολύ καλη ιδέα αλλα δυστυχώς δεν μου δουλεύει.

Tapatalked

Περίεργο..., εμένα μου δουλεύει. Έστειλα και sms με 160 χαρακτήρες πριν το ανεβάσω για να σιγουρευτώ. Ας δοκιμάσει και όποιος άλλος μπορεί για να μας πει αν του δουλεύει.

[sIGPIC][/sIGPIC]

Νίκος

Περίεργο..., εμένα μου δουλεύει. Έστειλα και sms με 160 χαρακτήρες πριν το ανεβάσω για να σιγουρευτώ. Ας δοκιμάσει και όποιος άλλος μπορεί για να μας πει αν του δουλεύει.

Αν εχουμε την jw1 μπορουμε να το περασουμε???

Η JW1 έχει Ελληνικά από μόνη της οπότε δεν χρειάζεσαι κανένα mod. Αυτό είναι τροποποιημένο αρχείο της CM9 και δεν ξέρω αν δουλεύει σε Gingerbread.

[sIGPIC][/sIGPIC]

Νίκος

Έκανες όλα τα βήματα του οδηγού; Διάβασε μέχρι τέλος.

- Τέλος, πρέπει να αλλάξεις το product code στη χώρα που αντιστοιχεί το firmware....

Μετά από αυτό θα γίνει factory reset οπότε πάρε ένα backup με το Titanium.

Edited by Superuser

[sIGPIC][/sIGPIC]

Νίκος

Ναι τα εχω κανει ολα και το product code ειναι σωστο.Αλλα δεν μπορω να στειλω με 160 χαρακτηρες..

Αν τα έχεις κάνει όλα σωστά τότε δεν μπορώ να καταλάβω τι φταίει. Κάνε την ερώτηση σου σε ένα από τα άλλα θέματα γιατί εδώ είμαστε off-topic και δεν μπορούμε να συνεχίσουμε. Edited by Superuser

[sIGPIC][/sIGPIC]

Νίκος

Μετά απο μια εβδομάδα στην CM9 b15, έχω να καταθέσω και εγώ τις εμπειρίες-προβλήματα που αντιμετώπισα....

Έβαλα αρχικά τον Nova launcher και swype.

Αφού κράτησα μερικές μέρες τον stock kernel του pawitp έβαλα τον semaphore 0.7.1 και απο χθές τον 0.7.5.

Έβαλα το disable scroll cache και μπαταρία % απο το thread του lippol94 απο το xda.

To disbale scoroll cache το έβαλα γιατί είχα λίγο lag στον browser και σε εφαρμογές που θέλουν scroll (όπως twitter , fb klp)

Ενώ αρχικά φάνηκε ότι έκανε δουλεία , τελικά είδα ότι δεν άλλαξε και πολύ το lag.

Διαφορά στο lag είδα όταν έβαλα τον τελευταίο semaphore. Γενικά το τηλέφωνο φαίνεται να λειτουργεί πιο ομαλά.

Κάτι που παρατήρησα μετά την αλλαγή στον τελευταίο semaphore είναι ότι στα settings-->data usage έχουν εξαφανιστεί οι μπάρες που ρυθμίζει κανείς το όριο των ΜB για τα δεδομένα δικτύου κινητής τηλ/νίας ενώ και στην καρτέλα των δεδομένων wifi έχει σταματήσει στις 2 φεβρουαρίου ...χωρίς να μπορώ να αλλάξω ημερομηνία. Δεν ξέρω αν οφείλετε στον semaphore, απλά τότε το παρατήρησα.

Αυτό το πρόβλημα το έχει κανείς άλλος; το έχουν μόνο όσοι έχουν semaphore;

Μπορεί να οφείλετε στο mod που έβαλα για % στη μπαταρία;

Εκτός απο αυτό μου έτυχε μια-δύο φορές να κολήσει το κινητό (να παγώσει η οθόνη) και να χρειαστεί reboot για να ξεκολήσει , sod δεν είχα έως τώρα.

Στον browser τώρα μου συμβαίνει κάτι πολύ περίεργο... όταν ανοίγω την συγκεκριμένη μόνο διεύθυνση : tv.pathfinder.gr , μόλις την φορτώσει κάνει fc o browser. Όσες φορές και αν την άνοιξα πάντα το ίδιο... έκλεισα και όλες τις ενεργές εφαρμογές να απελευθερώσω ram αλλά πάλι τα ίδια .. Όταν ανοίγω την κεντρική σελίδα στο http://www.pathfinder.gr δεν έχω κανένα πρόβλημα , όπως και όταν ανοίγω βαριές σελίδες όπως το http://www.in.gr που έχει ξανα-αναφερθεί επίσης ανοίγει κανονικά.... μπορείτε να δοκιμάσετε να ανοίξετε την συγκεκριμένη ιστοσελίδα να δώ αν είναι μόνο σε μένα;

Για gps navigation έβαλα το navigon που το είχα και σε gingerbread. To προβλημά μου είναι ότι στην πλοήγηση μιλάει μόνο αγγλικά ενώ θυμόμουν ότι πριν είχε και ελληνικά. Στις ρυθμίσεις του κινητού στο text-to-speech output έχω τις εξής δύο επιλογές :

1) Google text-to-speech και

2) Pico TTS

εκτός της εγκατάστασης του svox(Classic Text To Speech Engine) υπάρχει κάποια άλλη λύση;

στο γεγονός ότι δεν έχω ελληνική ομιλία παίζει ρόλο ότι έχω το μενού του κινητού στα αγγλικά ή είναι θέμα CM9;

Τέλος για να κλείσω..

στο θέμα ρυθμίσεων semaphore( HM.Carbide's Semaphore Script Manager application) και ρυθμίσων στο NStools

πρέπει να αλλάζει κανείς κάποιες ρυμίσεις (governor , overclocking) μόνο στον semaphore ή και στα δύο;

Για overclocking είναι καλύτερα απλά να διαλέγεις μία επιλογή απο το semaphore ή είναι προτιμότερο το liveOC απο το NStools ή να αλλάζεις τα mhz και στα δύο;

Έχει κανείς κανένα link για οδηγό overclocking/undervolting(internal&core) ή προτεινόμενες ρυθμίσεις για το NSTools;

Ευχαριστώ και συγνώμη για το μεγάλο post

ps: Μάκη , στο θέμα των bootloaders είσουν κατατοπιστικότατος.. :)

Edited by kosmas75

Αναφορικά με το data usage και τις μπάρες, δεν έχω κάποιο πρόβλημα αν και δεν έχω semaphore αλλά CWM.Δες το σε σχέση με τα προγράμματα που έχεις κάνει εγκατάσταση
"LengthPro® Comment Lengthener™always keeps my comments lengthy!"

Αναφορικά με το data usage και τις μπάρες, δεν έχω κάποιο πρόβλημα αν και δεν έχω semaphore αλλά CWM.Δες το σε σχέση με τα προγράμματα που έχεις κάνει εγκατάσταση

cwm==clockworkmod recovery

Semaphore==kernel

Cwm θα είχες με ότι οποιονδήποτε custom kernel.

Συνιστώ να διαβάσεις τους οδηγούς για να καταλάβεις καλύτερα κάποια πράγματα :)

@kosmas75 :

δεν εχω κανενα προβλημα με το tv.pathfinder.gr.Φορτωνει και αρκετα γρηγορα νομιζω.

Μηπως δεν εχεις βαλει flash player(δεν νομιζω βεβαια να ειναι αυτος ο λογος,αλλα ποτε δεν ξερεις)?

Εγω ειμαι με build14 και ολα stock

Device 1: Galaxy S6 | Rom: Stock 5.1.1 | Launcher: Apex launcher

Device 2: Galaxy S | Rom: CyanogenMod 10 | Kernel: Semaphore JB | Launcher: Apex launcher

Device 3: Galaxy Tab 10.1 P7510 | Rom: Stock 4.0.4

Follow me

Φίλε μου γνωρίζω τι είναι το καθένα: ενημέρωσα απλά τον φίλο Κοσμά, σε τι διαφοροποιείται η δική του εγκατάσταση από την δική μου.Όπως είπες και μόνος,το CWM περιλαμβάνεται στο semaphore, αυτό δεν σημαίνει όμως ότι οι αλλαγές είναι οι ίδιες, στο σύστημα.
"LengthPro® Comment Lengthener™always keeps my comments lengthy!"