AHILLEAS_3 Δημ. February 19, 2015 Κοινοποίηση Δημ. February 19, 2015 Καλημέρα. Έχει αυτό το κινητό η γυναίκα μου και μετά από ενημέρωση μέσω του pc companion, έχει τρελά κολήματα. Σκέφτομαι να το ρουτάρω, και να βάλω ή καποιά προηγουμενη στοκ ρομ, ή κάποια castom. Η χρήση που το χρείαζεται, είναι για σερφάρισμα, facebook , κλήσεις, χωρίς κολήματα. Ποιά ρομ θα προτείνατε? Διάβασα για αρκετές εδώ μέσα, και μάλλον μπερδευτηκά περισσότερο στο ποιά είναι καλύτερη. Σε γενικές γραμμές δεν το έχω με τα "πειράγματα" στο κινητό (πρώτη φορά θα προσπαθήσω), οπότε πολύ πιθανο να χρειαστώ εκ νεου τη βοήθεια σας. Η διαδικασία όπως διάβασα πιο πίσω είναι αυτή? 1) root 2) cwm ή twrp recovery 3) recovery backup 4) install rom της επιλογης σου Αν ναι, ξεκινάω με ρουτ συμφωνα με το link της πρώτης σελίδας? Συγνώμη, αν κουράζω. Αλλά πιστεύω ότι μονο από εδώ μέσα θα τα καταφέρω. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
AlMag1 Δημ. February 20, 2015 Κοινοποίηση Δημ. February 20, 2015 Ναι αυτή είναι η σειρά αν και μπορεί να χρειαστείς να ξεκλειδώσεις και bootloader για κάποιες ρομ.. Σε κάθε περίπτωση κράτα backup πριν κάνεις το οτιδήποτε! Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
AHILLEAS_3 Δημ. February 20, 2015 Κοινοποίηση Δημ. February 20, 2015 Σε ποιά ρομ να καταληξω? Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
AlMag1 Δημ. February 21, 2015 Κοινοποίηση Δημ. February 21, 2015 Σε αυτό δυστυχώς δεν μπορώ να σε βοηθήσω έχω πολύ καιρό να ασχοληθώ με το sole. Μπες στο xda και δες έχεις παρά πολλές! Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
AHILLEAS_3 Δημ. February 27, 2015 Κοινοποίηση Δημ. February 27, 2015 1. Πας εδώ: http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2029756 2. Κατεβάζεις τα αρχεία από τα links 3. Εγκαθιστάς το flashtool 4. Αποσυμπιέζεις κάπου το kernel.zip και το Root_with_Restore_by_Bin4ry 5. Ανοίγεις το flashtool (το σκέτο αν έχεις 32μπιτο λειτουργικό, το flashtool64 αν έχεις 64μπιτο) 6. Συνδέεις το τηλέφωνο με το καλώδιο usb και τον ηυ για να το δει 7. Τσιμπάς και σέρνεις μέσα στο flastool το αρχειο MT27i_6.1.1.B.1.10_KERNEL.ftf που εχεις αποσυμπιέσει απο το kernel.zip 8. Το flashtool κανει τα δικά του και ακολουθείς τις οδηγίες του (προσοχή : αφού μιλάμε για το sola πατάς το vol down και οχι το <- ). 9. Ακολουθείς τις οδηγίες του kosmasgr με το Root_with_Restore_by_Bin4ry 10. Τσιμπάς και σέρνεις μέσα στο flastool το αρχείο MT27_6.1.1.B.1.54_KERNEL.ftf που έχεις αποσυμπιέσει από το kernel.zip 11. Το flashtool κάνει τα δικά του και ακολουθείς τις οδηγίες του. Αν όλα πήγαν καλά, είσαι root. Καλή τύχη :) Τροποποίηση από την ομάδα διαχείρισης: Στα βήματα 7 και 10 με τον όρο "τσιμπάς και σέρνεις" δεν εννοείται το γνωστό drag and drop. Το σωστό είναι να γίνει copy του αρχείου ftf και paste στο c:\flashtool\firmwares 1.Το αρχείο MT27_6.1.1.B1.54_KERNEL.ftf , δηλαδή το kernel.zip που μπορώ να το βρω? (Μιας και απο το link στο xda που υπάρχει παραπάνω, μου βγάζει file not found.) 2. Επίσης τις οδηγίες του kosmasgr που μπορώ να τις βρω? Συγγνώμη για τις πολλές ερωτήσεις. Αν κάποιος μπορεί, ας βοηθήσει. Ευχαριστώ. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Guest YiorgosA Δημ. March 3, 2015 Κοινοποίηση Δημ. March 3, 2015 Υπάρχει περίπτωση να βρούμε κάπου τα αρχεία που χρειαζόμαστε για ρουτ? Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
AlMag1 Δημ. March 3, 2015 Κοινοποίηση Δημ. March 3, 2015 Αν δεν υπάρχουν στο xda δες στο YouTube μήπως υπάρχει κάνα ξεχασμένο how to root και έχει από κάτω τα links, αλλιώς δεν νομίζω. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
vision72 Δημ. March 27, 2015 Κοινοποίηση Δημ. March 27, 2015 Πάω να το φορτώσω με τον μαμά φορτιστή και μου βγάζει, "σφάλμα, απενεργοποίηση συσκευών usb"...και δεν φορτίζει φυσικά. Τι φταίει; Παράθεση Leeco Cool1 4/64 Gold Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
charlie_pace4 Δημ. March 27, 2015 Κοινοποίηση Δημ. March 27, 2015 δοκίμασες άλλον φορτιστή, άλλο καλωδιο κλπ; ίσως τα φτυσε ο φορτιστής, ίσως έχει πρόβλημα η υποδοχή του φορτιστή, ίσως ανεβάζει για καποιο λόγο θερμοκρασία και απενεργοποιεί τις συσκευές για ασφάλεια. δοκίμασε άλλον φορτιστή και άλλο καλώδιο για να καταλαβεις αν ειναι θεμα συσκευής ή θέμα φορτιστή. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
vision72 Δημ. March 27, 2015 Κοινοποίηση Δημ. March 27, 2015 δεν δουλεύει ούτε με άλλο φορτιστή. φοβάμαι μην έχασε κανένα αρχείο συστήματος. θέμα software το κόβω, ίσως με επαναφορά να φτιάξει; θα χάσω το root βέβαια... Παράθεση Leeco Cool1 4/64 Gold Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Guest YiorgosA Δημ. March 27, 2015 Κοινοποίηση Δημ. March 27, 2015 αν εχεις καπου φυλαγμενα τα αρχεια για ρουτ φιλε μου, αν μπορεις ανεβασε τα. ενδιαφερομοστε εγω κι ο φιλος παραπανω να ρουταρουμε, αλλα ολα τα λινκς ειναι κατω Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
vision72 Δημ. March 28, 2015 Κοινοποίηση Δημ. March 28, 2015 βάλε στο γκούγκλη root with restore by bin4ry υπάρχουν. Παράθεση Leeco Cool1 4/64 Gold Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Guest YiorgosA Δημ. March 28, 2015 Κοινοποίηση Δημ. March 28, 2015 You need: 1. Root_with_Restore_by_Bin4ry LINK (OK) 2. 6.1.1.B.1.10 and 6.1.1.B.1.54 stock kernel ftf files LINK (NOT FOUND) 3. Flashtool LINK (NOT FOUND) Ευχαριστώ για την απάντηση φίλε μου. Όντως το root with restore by bin4ry βρίσκεται, τα υπόλοιπα όμως δεν... Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
vision72 Δημ. March 28, 2015 Κοινοποίηση Δημ. March 28, 2015 https://app.box.com/s/9ic2rmc4if20wa6w5pwcyx634c9as8q7 Παράθεση Leeco Cool1 4/64 Gold Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Guest YiorgosA Δημ. March 28, 2015 Κοινοποίηση Δημ. March 28, 2015 Σ' ευχαριστώ πάρα πολύ φίλε μου. Τις κατεβάζω αμέσως. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
vision72 Δημ. March 29, 2015 Κοινοποίηση Δημ. March 29, 2015 Παιδιά έχω το πρόβλημα που περιγράφεται εδώ: http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?p=5015953#post5015953 ξέρεις κανείς πως λύνεται χωρίς επίσκεψη σε service; αν δεν το γλιτώνω, ποιος κάνει sony service; Να το δώσω σε κανένα Γερμανό; Παράθεση Leeco Cool1 4/64 Gold Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
vision72 Δημ. March 30, 2015 Κοινοποίηση Δημ. March 30, 2015 κανείς παιδιά; Παράθεση Leeco Cool1 4/64 Gold Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Guest YiorgosA Δημ. March 30, 2015 Κοινοποίηση Δημ. March 30, 2015 Φίλε μου χωρίς να είμαι ειδικός, και με κάθε επιφύλαξη, όσους ξέρω με sony (μεσαίας κατηγορίας, όχι ναυαρχίδες) που αντιμετώπισαν προβλήματα φόρτισης, στις περισσότερες περιπτώσεις κατέληξαν αντιπροσωπεία. Σε όλους είπαν ότι είχε πρόβλημα ο connector του usb, της υποδοχής, και δεν έκανε καλή επαφή. Αυτό σε κανα 6άρι συσκευές που μου έρχονται στο μυαλό. Σου ξανατονίζω ότι αυτό στο λέω με κάθε επιφύλαξη. Επειδή έτυχε σε κάποια άτομα δεν σημαίνει ότι είναι και το ίδιο πρόβλημα. Αρχικά δοκίμασε με άλλο καλώδιο/φορτιστή Ρώτα και σε κανα γερμανό, και τέλος επικοινώνησε με αρβάτο να δεις τι θα σου πουν Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
charlie_pace4 Δημ. March 30, 2015 Κοινοποίηση Δημ. March 30, 2015 Αρβατο λογικά θα σου πουν ότι πρέπει να πας εκεί την συσκευή. Τουλάχιστον μέχρι πριν από 1,5 χρόνο περίπου δεν μπορούσες να μιλήσεις με τεχνικό στο τηλέφωνο, ούτε από κοντά πριν παραδόσεις την συσκευή. Εγώ που είχα θέμα, πήγα και το άφησα. Όταν μου έστειλαν μήνυμα ότι είναι έτοιμο τους πήρα τηλ για να δω τι έκαναν. Μου είπε η τηλεφωνητρια το report, και όταν της ειπα οτι θεωρώ ότι δεν έχει φτιάξει (έκαναν απλά reset και μου είπαν να κοιτάξω την sim, κάτι που είχα κάνει και μόνος μου πριν το πάω), πάλι δεν μου έδωσαν τεχνικό στο τηλέφωνο αλλά μου είπαν ότι θα μπορώ να μιλήσω με τεχνικό μόνο κατά την παραλαβή... Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
vision72 Δημ. March 31, 2015 Κοινοποίηση Δημ. March 31, 2015 δεν τους πολυεμπιστεύομαι καθώς έχω διαβάσει διάφορα... βασικά κάνουν κι άλλοι sony xperia οπότε αν είναι να το πάω θα το πάω αλλού αφού δοκιμάσω τα πάντα. αλλαγή usb θύρας πήρα τιμή 30-35 ευρώ... Παράθεση Leeco Cool1 4/64 Gold Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
vision72 Δημ. April 6, 2015 Κοινοποίηση Δημ. April 6, 2015 τιμή που άκουσα από Public, 60-65 ευρώ για αλλαγή usb. Λοιπόν, επειδή φαίνεται πως φταίει η θύρα usb και επειδή δεν συμφέρει να δώσω για αλλαγή ούτε 35 ευρώ, λέω να το προσπαθήσω μόνος μου. στο ebay βρήκα usb με 2-3-4 ευρώ. Συνεπώς τα υπόλοιπα είναι εργασία... Κρίμα πάντως να χάλασε η usb, δεν περίμενα η sony να ξεπέσει τόσο πολύ. Το C510 που έχω, ζει (χρησιμοποιείται σε καθημερινή βάση) και βασιλεύει ακόμα... Παράθεση Leeco Cool1 4/64 Gold Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
vision72 Δημ. April 16, 2015 Κοινοποίηση Δημ. April 16, 2015 τελικά άλλαξα usb και όλα φαίνονται οκ. το πρόβλημα που έχω τώρα είναι πως πάω να κάνω install την ICS με SEUS και μου πετάει μήνυμα λάθους το pc companion. "Δεν είναι δυνατή η επικοινωνία με το Μηχανισμό ενημέρωσης της Sony (σφάλμα 11)." Ξέρετε τι παίζει; Βέβαια του έκανα επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων και προφανώς χάθηκε το root και όλα γενικά, αλλά γιατί δεν δουλεύει το update με το PC Companion; Παράθεση Leeco Cool1 4/64 Gold Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Guest YiorgosA Δημ. April 17, 2015 Κοινοποίηση Δημ. April 17, 2015 Δοκίμασες να αλλάξεις θύρα usb? Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
vision72 Δημ. April 17, 2015 Κοινοποίηση Δημ. April 17, 2015 δεν δοκίμασα, έκανα επαναφορά εργ. ρυθμίσεων και επανήλθε κανονικά και ξαναρούταρα απ' την αρχή και όλα καλά. καμιά rom στην οποία να παίζει το radio υπάρχει; P.S. Χωρίς να θέλω να κάνω διαφήμιση, αλλαγή θύρας έκανα στο e-matrix.gr, και τιμή και εξυπηρέτηση πολύ καλά. Παράθεση Leeco Cool1 4/64 Gold Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Pyro13 Δημ. May 22, 2015 Κοινοποίηση Δημ. May 22, 2015 Καλημερα, Λεω να δοκιμασω να αλλαξω ρομ,ποια προτεινετε να περασω? Με ενδιαφερει να ειναι light και να μην εχω θεμα με την μπαταρια. Τωρα εχω kernel 3.0.8 αν τα λεω σωστα,με αριθμο εκδοσης 6.1.1.β.1.54 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts