Jump to content

Sony Xperia Sole / Sola

Karthan7
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

λογικα απο το accesibility (προσβασιμοτητα)

και μαλλον ειναι το TalkBack που πρέπει να κλεισεις

τελικα ηταν στο προσβασιμοτητα-εγκατασταση σεναριων ιστου.

talkback δεν εχει στο μενου

ευχαριστω για την βοηθεια και καλη χρονια

• Απαντήσεις 7χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

επειδή στην gb υπήρχαν κάποια θέματα που δεν μου άρεσαν, είπα να δοκιμάσω κάποιες ics, τωρα μεσα στις διακοπες.

χθες εβαλα αυτή: http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2528963, θα σας ενημερώσω για τις εντυπώσεις μου.

Βαρέθηκα μέσα σε 1,5 μέρα την GB και έβαλα την rom που λες...Πολύ καλή μέχρι τώρα δεν έχει κολλήσει καθόλου(locked bootloader)...!!

Βαρέθηκα μέσα σε 1,5 μέρα την GB και έβαλα την rom που λες...Πολύ καλή μέχρι τώρα δεν έχει κολλήσει καθόλου(locked bootloader)...!!

Σε αυτο που λες εχεις δικιο.. και η ICS και η JB ειναι εντυπωσιακες.. αλλα στον 1ο βαρια 2ο μηνα.. μετα θα ανακαλυψεις οτι θα κολλανε και δεν θα ειναι "εκει" οταν βιαζεσαι και τις χρειαζεσαι.. Στο παραπανω post μου εξηγω τους λογους για τους οποιους τελικα κατεληξα σε GB.

Βεβαια εννοειται πως ο καθενας αναλογα με τα γουστα και τις αναγκες του ειναι ελευθερος να επιλεξει οτι θελει..

με λιγα λογια αν αλλαζουμε roms αφου εχουμε κανει backup οοολο το κινητο με το titanium θα εχουμε προβληματα απο ics σε jellybean σε GB ΚΤΛ?

Δεν είχα κανένα θέμα με το titanium στις διάφορες εκδόσεις που άλλαξα. Απλά μην περνάς system settings στην καινούρια rom, εκεί θεωρώ ότι μπορεί να υπάρξει πρόβλημα. Επίσης κατά το μαζικό restore εφαρμογών καμιά φορά κολλούσε, το σταματούσε χειροκίνητα και το έβαζα να συνεχίσει (επιλέγοντας να βάλει εφαρμογές που δεν είναι στο κινητό και αποεπιλεγοντας απόλυτη που το κόλλησε)λυπάμαι. Βασικά αυτό το θέμα το είχα από 4.0 σε 2.3,στο αντίστροφο δεν υπήρχε τέτοιο θέμα)

Δεν είχα κανένα θέμα με το titanium στις διάφορες εκδόσεις που άλλαξα. Απλά μην περνάς system settings στην καινούρια rom, εκεί θεωρώ ότι μπορεί να υπάρξει πρόβλημα. Επίσης κατά το μαζικό restore εφαρμογών καμιά φορά κολλούσε, το σταματούσε χειροκίνητα και το έβαζα να συνεχίσει (επιλέγοντας να βάλει εφαρμογές που δεν είναι στο κινητό και αποεπιλεγοντας απόλυτη που το κόλλησε)λυπάμαι. Βασικά αυτό το θέμα το είχα από 4.0 σε 2.3,στο αντίστροφο δεν υπήρχε τέτοιο θέμα)

Αυτό που λες για τις εφαρμογές στο κάνει γιατί δεν είναι όλες οι εφαρμογές που είχες με ics συμβατές με gb....

Σε αυτο που λες εχεις δικιο.. και η ICS και η JB ειναι εντυπωσιακες.. αλλα στον 1ο βαρια 2ο μηνα.. μετα θα ανακαλυψεις οτι θα κολλανε και δεν θα ειναι "εκει" οταν βιαζεσαι και τις χρειαζεσαι.. Στο παραπανω post μου εξηγω τους λογους για τους οποιους τελικα κατεληξα σε GB.

Βεβαια εννοειται πως ο καθενας αναλογα με τα γουστα και τις αναγκες του ειναι ελευθερος να επιλεξει οτι θελει..

Ξέρω φίλε έχω το sole από τον αύγουστο του 12''........ Παλιά είχα μια rom που πραγματικά δεν είχε κόλλημα την είχα 5-6 μήνες,μετά βαρέθηκα :P. firedroid 1,4b λέγεται από ότι θυμάμαι(cm ics rom)

παιδια ειχα wolfrom και περασα σημερα αυτη http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2493021 ...ειμαι πολυ προβληματισμενος...εκτως απο τα bug που εχει, μονο με το messenger του facebook μου φουλαρει τη ραμ....συνεχως με 35 mb ραμ ελευθερα ειμαι οταν το χρησιμοποιω...επισης εχει πολυ bloatware και δεν σε αφηνει να κλεισεις και τις εφαρμογες που τρεχουν στο background ευκολα...

είναι 2.3 αρα δεν θα μπορεις να κλεινεις εφαρμογές με swipe left/right.

όσο καιρό την κράτησα δεν υπήρχε κάποιο σπουδαίο bug, πέρα από το οτι το titanium δεν εμφανιζόταν σωστά σε καποιες λειτουργίες.

την εβαλες σωστα? ακολούθησες τις οδηγίες?

για bloat δεν θυμαμαι τι έπαιζε, αλλά είναι rooted, μπορείς να βαλεις το root uninstaller και να αφαιρεσεις οτι θελεις

-όσο για τις εφαρμογές του fb, πάντα ήταν βαριές-

εβαλα superuser αλλα δεν δουλευει σωστα...δεν μου κανει εγκριση σε τιποτα....το περασα κανονικα το rom παντως οπως ελεγε και δοκιμασα και 2η φορα...αλλα απο οτι φαινεται και οι υπολοιποι στο xda εχουν παρομοια προβληματα...

ωραιος δεν το ειχα δει...ευχαριστω φιλε...ελπιζω τουλαχιστον να διορθωθουν τα αλλα bugs με update ...λεει οτι εχει εξεταστικη τωρα και μετα θα τα διορθωσει...

Γεια σας...

Ονομάζομαι Σπύρος είμαι κάτοχος εδώ και 1 χρόνο ενός Sony Xperia Sole δεν είχε εμφανίσει τίποτα άλλο μέχρι που εδώ και 3 βδομάδες κάνει τα εξής...

Ενώ δείχνει ότι έχει 100% όταν φτάσει στο 40% πέφτει στο 0% κατευθείαν και κλείνει το κινητό.

Όταν το ανοίξω δείχνει 2% και μετά σιγά σιγά να ανεβαίνει μέχρι το 39% που ήταν το αρχικό. άμα το έχω ανοιχτό (σε λειτουργία) θα ξανά κλείσει πάλη και ξανά τα ιδία άμα το βαλς στην φόρτιση αφού το ανοίξω θα πάει κατευθείαν στο 100% και παίζει και μόλις το βγάλω θα πέσει στο 40 που ήταν το αρχικό(άμα είναι σε κατάστασή αδραναποίησης είναι μια χαρά δεν παθαίνει τίποτα).

Η μπαταρία από την αρχή κρατάει 7+ ώρες χωρίς χρήση (stand by).. Έκανα Επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεών, έκανα έλεγχο λειτουργικού με το Update servise και.... τίποτα....

Είναι θέμα μπαταρίας; ή bug λειτουργικού;

(Android 4.0.4 ICS έκδοση 6.1.1.B.1.54)

H μπαταρία σου θέλει αλλαγή.

Νίκος

Κάτοχος Samsung Galaxy S10+ (Android 10 Official).

- 001 με την όπισθεν

Χαιρετώ την κοινότητα του sole, ένας φίλος μου έδωσε το sole του για να το σώσω, το κινητό είναι full stock 2.3 GB, δεν έχει root δεν το έχει πειράξει καθόλου και τον έχει πεθάνει στο κόλλημα και σε κάποια bugs που έχουν εμφανιστεί τον τελευταίο καιρό πχ τον παίρνουν τηλ και δεν χτυπάει, το ξυπνητήρι δεν χτυπάει ποτέ και διάφορες άλλες τέτοιες ομορφιές.

Σκέφτομαι να του περάσω κάποια custom rom μπας και νιώσει λίγο το κινητό.

Έχω μια εμπειρία με το δικό μου s advance σε android modding (root, custom recovery, custom kernel) απλά εδώ τα πράγματα είναι λίγο διαφορετικά και χρειάζομαι την βοήθεια σας.

Καταρχήν για να περάσω οτιδήποτε χρειάζεται να ξεκλειδώσω τον bootloader ή όχι;

Στο advance δεν έχω ασχοληθεί ποτέ με αυτό και δεν χρειάστηκε κιόλας.

Γενικά σκέφτομαι ότι πρέπει να κάνω αυτά :

1)ξεκλείδωμα bootloader?

2)root

3)πέρασμα custom recovery

4)περνάω ότι rom θέλω.

Είναι σωστά αυτά;

Να τονίσω ότι ενδιαφέρομαι να περάσω κάποια CM based custom rom και όχι κάποια stock based.

Edited by dimitris99

να ξεκλειδώσεις bootloader θα σε βοηθήσει πολύ! δεν θα χρειαστεί να κάνεις root, θα περάσεις έναν kernel όποιον θες και θα μπει αυτόματα και το recovery.. τώρα για ρομ να ξέρεις ότι όλες έχουν bugs.. άλλες λιγότερα άλλες περισσότερα.. εγώ φαντάσου έχω custom rom 2.3 gb γιατί το κινητό έχει πολύ περισσότερη ram ελεύθερη σε σχέση με ICS,JB,KK.. (180-200 στη Gb, 80-90 στις υπόλοιπες)

Προτού πας στα βαθιά κι από τη στιγμή που ο φίλος σου δεν είναι advanced χρήστης θα σου έλεγα να του κάνεις μια επιδιόρθωση με το SEUS. Μετά την επιδιόρθωση θα σου περάσει την τελευταία έκδοση που κυκλοφορεί για το Sole. Αν δεν σε ενοχλεί καλώς. Αν θες την 2.3 τότε βρες το .ftf της 2.3 και πέρασε την με το flash tool. Το πως γίνονται όλα αυτά θα τα δεις στον Οδηγό αρχαρίων.
http://www.myphone.gr/gallery/data/500/ZXRFlame.jpg

Εγώ έχω βάλει με τη βοήθεια ενός φίλου αυτή: http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2113851

Και το κινητό πάει σφαίρα. Δεν έχει τα κολλήματα που έκανε ακόμα και στο σύρσιμο για να απαντήσεις σε μια κλήση, ούτε τπτ. Το μόνο bug που έχω παρατηρήσει είναι οτι δεν μπορώ να βάλω live wallpaper αν και νομιζω οτι κάτι δεν κάναμε σωστά με την επιλογή των αρχείων που θέλουμε να περαστούν. Μικρό το κακό όμως. Και μόνο που δεν κοιτάω πόση ραμ έχω ελεύθερη πλέον λέει πολλά.

Καλησπέρα παιδιά, θα ήθελα μια βοήθεια στην προσπάθειά μου να ρουτάτω το xperia sola σε έκδοση .54. Καταρχάς θέλω να ρωτήσω αν κατά τη διάρκεια της συγκεκριμένης διαδικασίας διαγράφονται τα περιεχόμενα του κινητού;

Έχω κοιτάξει τόσο τον οδηγό αρχαρίων όσο και τον οδηγό για rooting στην έκδοση .54 (http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?p=4424298#post4424298), ωστόσο επειδή αναφέρεται σε παλαιότερες εκδόσεις του flashtool δεν μπορώ να κατανοήσω την αντιστοιχία των κινήσεων.

Έχω κατεβάσει το flashtool 0.9.13.0.

Κατά τη διαδικασία χρήσης του flashtool: Επιλέγω flash device ή root device;

Αυτό που έχω δοκιμάσει έως τώρα είναι η επιλογή root device η οποία μου ζητάει να κάνω restore από το κινητό μου. Είμαι στο σωστό δρόμο;

Ευχαριστώ!

να ξεκλειδώσεις bootloader θα σε βοηθήσει πολύ! δεν θα χρειαστεί να κάνεις root, θα περάσεις έναν kernel όποιον θες και θα μπει αυτόματα και το recovery.. τώρα για ρομ να ξέρεις ότι όλες έχουν bugs.. άλλες λιγότερα άλλες περισσότερα.. εγώ φαντάσου έχω custom rom 2.3 gb γιατί το κινητό έχει πολύ περισσότερη ram ελεύθερη σε σχέση με ICS,JB,KK.. (180-200 στη Gb, 80-90 στις υπόλοιπες)

Dimitris99, what he said ^^^^

Πέρνα kernel του Cile381 και είσαι κομπλέ...

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1897908

Auto root, recovery mod, σελιδοποιηση zram και διάφορα καλούδια.

To πρώτο Motorola της Cosmote - Motorola Cd930 - Nokia 3650 - Nokia 5140i - Nokia 3110c - Sony Ericsson Vivaz Pro - Sony Xperia Sola

Ευχαριστώ όλους για τη βοήθεια,έχω αποφασίσει να μην ασχοληθώ με stock καταστάσεις βλέποντας την 2,3 στο sole του φίλου και την ICS στο sole άλλου φίλου που έχει by default ενεργοποιημένο το floating touch παντού,μιλάμε πολύ εκνευριστικό το παλικάρι κοντεύει να πέσει στα σκληρά :lol:.

Θα προχωρήσω ενδότερα και θα ακολουθήσω το δρόμο που είπαν και οι Almag1 και Blokatos.

Οπότε σε πλήρης stock κατάσταση (κλειδωμένος BL,no root,no custom recovery,2,3 GB) που βρίσκεται τώρα η συσκευή ξεκλειδώνω τον BL και στη συνέχεια περνάω τον kernel που πρότεινε ο Blokatos και έτσι έχω την stock 2.3 με root και custom recovery,σωστά;

Τον kernel τον φλασάρω με flashtool ε;

Ευχαριστώ όλους για τη βοήθεια,έχω αποφασίσει να μην ασχοληθώ με stock καταστάσεις βλέποντας την 2,3 στο sole του φίλου και την ICS στο sole άλλου φίλου που έχει by default ενεργοποιημένο το floating touch παντού,μιλάμε πολύ εκνευριστικό το παλικάρι κοντεύει να πέσει στα σκληρά :lol:.

Θα προχωρήσω ενδότερα και θα ακολουθήσω το δρόμο που είπαν και οι Almag1 και Blokatos.

Οπότε σε πλήρης stock κατάσταση (κλειδωμένος BL,no root,no custom recovery,2,3 GB) που βρίσκεται τώρα η συσκευή ξεκλειδώνω τον BL και στη συνέχεια περνάω τον kernel που πρότεινε ο Blokatos και έτσι έχω την stock 2.3 με root και custom recovery,σωστά;

Τον kernel τον φλασάρω με flashtool ε;

Σωστά. Απλά πρόσεξε να ακολουθήσεις τις οδηγίες που έχει το λινκ του XDA. Υπάρχουν διαφορές στο να φλασάρεις μια ROM με ένα kernel...

Στο ίδιο thread θα βρεις και λινκ για τους WiFi drivers που είναι πολύ απλό να τους εγκαταστήσεις μετά από το custom recovery. Δεν περιέχονται στο αρχικό πακέτο.

Επίσης, ΜΗΝ κάνεις update το binary στο Superuser! Δεν χρειάζεται και αν το κάνεις θα πρέπει να ξανακάνεις όλη την διαδικασία από την αρχή. Μην ρωτάς πως το ξέρω... :lol:

Ότι άλλο χριεαστείς, εδώ είμαστε ρώτα...

To πρώτο Motorola της Cosmote - Motorola Cd930 - Nokia 3650 - Nokia 5140i - Nokia 3110c - Sony Ericsson Vivaz Pro - Sony Xperia Sola

• The title was changed to Sony Xperia Sole / Sola