konv Δημοσιεύτηκε May 6, 2004 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε May 6, 2004 Θα προσπαθήσω να εξηγήσω όσο καλύτερα μπορώ το πρόβλημά που με βασανίζει τελευταία στον υπολογιστή μου και δεν μπορώ να βρω λύση. Παρακαλώ όσοι γνωρίζετε κάτι απαντήστε… Κατά την εκκίνηση του υπολογιστή κι ενώ όλα είναι κανονικά πριν ακουστεί ο τελικός ήχος των windows (XP), εκεί που χρειαζόταν γύρω στα 10’’ με 15’’ για να ολοκληρωθεί η διαδικασία φορτώματος τώρα χρειάζεται γύρω στο 1’ με 1’:30’’. Έχει κανείς καμιά ιδέα ; Κάποιος γνωστός μου έιπε να τρέξω το “msconfig”. Το έκανα αλλά τι να το κάνω αν απενεργοποιήσω τα πάντα; Πάντως εμπειρικά κατάλαβα ότι καθυστερεί να φορτώσει κάποιο πρόγραμμα χωρίς να ξέρω ποιο…Τι λέτε; Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
asymvivastos Δημ. May 6, 2004 Κοινοποίηση Δημ. May 6, 2004 Οχι και τα παντα απλα απενεργοποιησε καθε φορα και απο ενα αλλα να θυμασαι ποιο ειναι αυτο.Ετσι θα βρεις ποιο καθυστερει την εκκινηση. Παράθεση http://www.myphone.gr/gallery/data/500/2061asymvivastos5.gif Πριν ανοίξετε ένα νέο thread στα Series 60 ρίξτε μια ματιά στον ..::Πίνακα Περιεχομένων::.. Χρήστης : Nokia N90, Nokia 9300, Mitac MIO A701, Nokia 770 & iPAQ hx 4700 Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Yiota Δημ. May 6, 2004 Κοινοποίηση Δημ. May 6, 2004 To PC sou sundeetai mipws se LAN? Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
gkr41 Δημ. May 6, 2004 Κοινοποίηση Δημ. May 6, 2004 Βγάλτα όλα απο το msconfig για να δεις σίγουρα αν φταίει κάτι απο εκεί. Αν ξεκινήσει γρήγορα, τότε κάνε αυτό που είπε ο asymvivastos. Παράθεση [sIGPIC][/sIGPIC] Editors@myphone.gr: Γίνετε και εσείς μέλος της Συντακτικής Ομάδας Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
konv Δημ. May 6, 2004 Author Κοινοποίηση Δημ. May 6, 2004 Thanks σε όλους. Πάντως πληροφοριακά κατέβασα κάτι από windows update! Υπάρχει περίπτωση να φταίει κάτι από εκεί? Το κατέβασμα και η εγκατάσταση πάντως τελείωσαν κανονικά! Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
michpan Δημ. May 6, 2004 Κοινοποίηση Δημ. May 6, 2004 Είναι γεγονός ότι όσο φορτώνεις το λειτουργικό σου με προγράμματα και updates αυτό γίνεται πιο "αργό" γενικά και ειδικά στην εκκίνηση. Για να βρεις τι φταίει χρειάζονται αρκετά εξειδικευμένες γνώσεις του λειτουργικού που κάτι μου λέει ότι δεν έχεις, αλλά παρ'όλα αυτά δοκίμασε τα εξής: 1. Κατ'αρχήν τσεκάρισμα για ιούς και spyware. 2. Πήγαινε Programs/StartUp κι άλλαξε το όνομα του Startup σε κάτι άλλο (δεξί κλικ πάνω στο όνομα και rename). Κάνε reboot και δες αν φορτώνει πιο γρήγορα τώρα. Αν όχι, άλλαξε πάλι το όνομα του folder σε StartUp. 3. Μπες στο msconfig, advanced και απενεργοποίησέ τα όλα (clean boot). Αν το μηχάνημα ξεκινήσει γρήγορα, τότε κάποιο από τα προγράμματα που ξεκινούν με τα windows είναι ο φταίχτης. Από εκεί και πέρα είναι κάπως περίπλοκα τα πράγματα. Θα πρέπει ν'απενεργοποιείς ένα ένα τα προγράμματα και να δεις ποιο φταίει. Μερικές φορές φταίει κι ο συνδυασμός κάποιων προγραμμάτων οπότε ίσως να μη βγάλεις εύκολα άκρη. 4. Αν δεν βγάλεις άκρη, κατέβασε το bootlog analyzer. Κάνε reboot, πάτησε F8 αφού βγει η οθόνη με τα interrupts και επέλεξε την σχετική επιλογή για την δημιουργία του BOOTLOG.TXT. Μόλις βγεις στα windows, τρέξε το bootlog analyzer. Θα σου βγάλει ακριβώς ποια αρχεία δημιουργούν πρόβλημα και καθυστερούν τα windows. Το πρόβλημα μετά είναι το πως θα συνδέσεις αυτά τ'αρχεία με το πραγματικό πρόβλημα βέβαια.. :) Μιχάλης :alien: Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
mcde Δημ. May 7, 2004 Κοινοποίηση Δημ. May 7, 2004 Αρχικό Μήνυμα από το μέλος michpan ( 7 Μάι. 2004 , 02:24) Είναι γεγονός ότι όσο φορτώνεις το λειτουργικό σου με προγράμματα και updates αυτό γίνεται πιο "αργό" γενικά και ειδικά στην εκκίνηση. Την μεγαλύτερη διαφορά την έχω δει στο shutdown αλλά γενικά είναι απαράδεκτο το πόσο επηρεάζεται ένα μηχάνημα όταν βάζεις μερικά απαραίτητα critical updates. Παράθεση http://mcde.gr/tw/twitter-bird-light-bgs.png Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
murex Δημ. May 7, 2004 Κοινοποίηση Δημ. May 7, 2004 Αρχικό Μήνυμα από το μέλος mcde ( 7 Μάι. 2004 , 11:56) Την μεγαλύτερη διαφορά την έχω δει στο shutdown αλλά γενικά είναι απαράδεκτο το πόσο επηρεάζεται ένα μηχάνημα όταν βάζεις μερικά απαραίτητα critical updates. Μήπως έχεις ενεργοποιημένη την επιλογή να διαγράφει κάθε φορά που κάνεις shutdown το pagefile? Καθυστερεί απελπιστικά με αυτή την επιλογή, αλλα κερδίζεις σε performance κατά τη χρήση των win. Παράθεση http://briefcases.pathfinder.gr/download/597036If you are not paying for it, you're not the customer; you're the product being sold. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
kots Δημ. May 7, 2004 Κοινοποίηση Δημ. May 7, 2004 υπάρχουν προγραμματάκια έτοιμα που βελτιώνουν την εκκίνηση και τις επιδόσεις του υπολογιστή. ψάξε για το manager XP, tweak XP, bootXP κα Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Nrg Δημ. May 7, 2004 Κοινοποίηση Δημ. May 7, 2004 Για να μην ανοιγω νεο θεμα, πολλες φορες οταν επιλεγω το shut down, κανει restart :worry: Eχω Windows Xp prof. Καμια ιδεα? Μη μου πειτε για φορματ,3 μηνες περασαν απο το τελευταιο :cry: Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
michpan Δημ. May 7, 2004 Κοινοποίηση Δημ. May 7, 2004 Για δες αυτά: http://support.microsoft.com/default.aspx?scid=kb;en-us;320299 http://support.microsoft.com/default.aspx?scid=kb;en-us;311806 Μιχάλης :alien: Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
michpan Δημ. May 7, 2004 Κοινοποίηση Δημ. May 7, 2004 Αρχικό Μήνυμα από το μέλος mcde ( 7 Μάι. 2004 , 11:56) Την μεγαλύτερη διαφορά την έχω δει στο shutdown αλλά γενικά είναι απαράδεκτο το πόσο επηρεάζεται ένα μηχάνημα όταν βάζεις μερικά απαραίτητα critical updates. Δυστυχώς όταν κάτι προστίθεται εκ των υστέρων είναι λογικό να δημιουργεί τέτοιου είδους παρενέργειες. Η καθυστέρηση οφείλεται στην προσθήκη νέων ρουτινων ελέγχου. Οσο πιο "καθαρό" κι "ελαφρύ" είναι ένα σύστημα, τόσο πιο γρήγορα πάει. Μιχάλης :alien: Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Nrg Δημ. May 7, 2004 Κοινοποίηση Δημ. May 7, 2004 Αρχικό Μήνυμα από το μέλος michpan ( 7 Μάι. 2004 , 19:56) Για δες αυτά: http://support.microsoft.com/default.aspx?scid=kb;en-us;320299 http://support.microsoft.com/default.aspx?scid=kb;en-us;311806 Μιχάλης :alien: Το εκανα αυτο αλλα σε καθε restart μου εβγαζε μπλε οθονη γεματη κινεζικα :worry: Σ'ευχαριστω πολυ οπως και να εχει! Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
navi55 Δημ. November 6, 2009 Κοινοποίηση Δημ. November 6, 2009 Έχω ένα netbook το acer aspire 751h εδώ και κανα μήνα.. και τις τελευταίες 2 βδομάδες όταν το ανοίγω αργεί να ξεκινήσει να φορτώνει τα windows. Ανοίγει ο υπολογιστής και στο σημείο που δείχνει το σήμα των windows xp το οποίο στην αρχή φαίνεται κάπως ξεθωριασμένο και έπειτα γίνεται σκούρο το χρώμα κανονικό.. σε αυτό το σημείο εκεί που κανονικά η αλλαγή διαβάθμισης χρωμάτων γίνεται σε 1-2 δευτερόλεπτα, πλέον κάνει 6-7 δευτερόλεπτα μέχρι να γίνει σκούρο το χρώμα. Αλλάζει διαβάθμιση χρώματος κάθε ένα δευτερόλεπτο και όταν γίνει σκούρο τότε αρχίζει και φορτώνει κανονικά τα windows. Τί μπορεί να φταίει? Ιό πάντως λίγο δύσκολο να έχει.. το αντιβάιρους δεν βρήκε τίποτα. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Mitsos_The_Great Δημ. November 12, 2009 Κοινοποίηση Δημ. November 12, 2009 Έχω ένα netbook το acer aspire 751h εδώ και κανα μήνα.. και τις τελευταίες 2 βδομάδες όταν το ανοίγω αργεί να ξεκινήσει να φορτώνει τα windows. Ανοίγει ο υπολογιστής και στο σημείο που δείχνει το σήμα των windows xp το οποίο στην αρχή φαίνεται κάπως ξεθωριασμένο και έπειτα γίνεται σκούρο το χρώμα κανονικό.. σε αυτό το σημείο εκεί που κανονικά η αλλαγή διαβάθμισης χρωμάτων γίνεται σε 1-2 δευτερόλεπτα, πλέον κάνει 6-7 δευτερόλεπτα μέχρι να γίνει σκούρο το χρώμα. Αλλάζει διαβάθμιση χρώματος κάθε ένα δευτερόλεπτο και όταν γίνει σκούρο τότε αρχίζει και φορτώνει κανονικά τα windows. Τί μπορεί να φταίει? Ιό πάντως λίγο δύσκολο να έχει.. το αντιβάιρους δεν βρήκε τίποτα. Υπαρχουν διαφορα δωρεαν προγραμματακια που εντοπιζουν τα προβληματα και τα διορθωνουν με αποτελεσμα να πεταει το συστημα:) Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts