Jump to content

Τροποποιήσεις / Βελτιώσεις για το Galaxy Nexus (I9250)

sakiss
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Τα πρώτα 2 points είναι λάθος και δεν ισχύουν. Ούτε αυτό περί gapps, ούτε αυτό περί ΠΟΛΥ καλύτερου καθαρισμού. Ότι επιλογές έχει για wipe η twrp έχει και η cwm. Επίσης μπορείς να φλασαρεις όσα ζιπ θέλεις με τη μία. Pls μη λέμε ότι θέλουμε στηριζόμενοι σε μεμονωμένα περιστατικά.

Δεν χρειάζεται να υποστηρίξω το "μεμονωμένο" μου περιστατικό, αυτά τα 2 points -που κατ'εσένα είναι λάθος- είναι ολόκληρα θέματα συζήτησης στο XDA και αλλού, και δεκάδες χρήστες τα έχουν συναντήσει και προτείνουν ακριβώς αυτό που λέω και εγώ. Προτείνουν ξεχωριστή εγκατάσταση ROM και μετά Gapps, ενώ το TWRP το προτείνουν και πολλοί developers ακριβώς λόγω του ότι κάνει καλύτερο και πιο συστεμικό καθάρισμα.

Μην λέμε ότι θέλουμε χωρίς να έχουμε ρίξει λίγη έρευνα και διάβασμα οι ίδιοι...:p

Samsung Galaxy S8

LG G4

Asus Transformer T100

Δεν χρειάζεται να υποστηρίξω το "μεμονωμένο" μου περιστατικό, αυτά τα 2 points -που κατ'εσένα είναι λάθος- είναι ολόκληρα θέματα συζήτησης στο XDA και αλλού, και δεκάδες χρήστες τα έχουν συναντήσει και προτείνουν ακριβώς αυτό που λέω και εγώ...ειδικά το TWRP το προτείνουν πολλοί developers ακριβώς λόγω του ότι κάνει καλύτερο και πιο συστεμικό καθάρισμα.

Μην λέμε ότι θέλουμε χωρίς να έχουμε ρίξει λίγη έρευνα και διάβασμα οι ίδιοι...:p

Το ότι είναι αισθητά θέματα συζήτησης στο XDA δε λέει τίποτα. Μία χαρά διάβασμα έχω κάνει και έχω και προσωπική εμπειρία. Δεν υπάρχει ούτε ένας λόγος για να κάνεις ξεχωριστό flash ROM και Gapps. Και επίσης η ουσιαστική διαφορά της twrp με cwm είναι ότι η 1η δεν έχει το θέμα με το path στην 4.2.2. Τις έχω λειτουργήσει και τις 2 και κάνουν πανομοιότυπη δουλειά. Στο XDA υπάρχουν επίσης πολλοί που λένε ότι το διαρκές wipe που επικρατεί αυτή τη στιγμή σαν φιλοσοφία είναι υπερβολικό και αχρείαστο. Για αυτό και πολλοί developers προτείνουν ένα απλό factory reset αν έρχεσαι από άλλη ROM, η καθόλου αν είσαι απλά σε παλιότερη έκδοση. Και θα δεις και πολλές μαρτυρίες χρηστών που έχοντας αλλάξει δεκάδες ROM χωρίς ούτε ένα wipe έχουν άψογες απροβληματιστες συσκευές. Προσωπικά ένα factory reset το κάνω όταν αλλάζω ROM. Απλά θέλω να πω ότι το XDA είναι γεμάτο με την σαρα και τη μαρα, και επειδή κάτι λέγεται εκεί, δεν σημαίνει ότι είναι πραγματικότητα.

Edited by tsabasid

---Θάνος---

Huawei Mate 20 Pro

Huawei Mediapad M3

Το ότι είναι αισθητά θέματα συζήτησης στο XDA δε λέει τίποτα....Προσωπικά ένα factory reset το κάνω όταν αλλάζω ROM. Απλά θέλω να πω ότι το XDA είναι γεμάτο με την σαρα και τη μαρα, και επειδή κάτι λέγεται εκεί, δεν σημαίνει ότι είναι πραγματικότητα.

Επειδή λοιπόν εγώ έψαξα και βρήκα δεκάδες περιπτώσεις ακριβώς σαν τη δική μου (stuck on boot anim για την PA συγκεκριμένα κιόλας) προσπαθώντας να λύσω το πρόβλημα, στο οποίο πρόβλημα τελικά η λύση ήταν ξεχωριστή εγκατάσταση ROM και Gapps, αντιστρέφω την αρχική σου τοποθέτηση και λέω ότι, αφού σε σένα έτυχε και δούλεψε η ταυτόχρονη εγκατάσταση ROM και Gapps δεν σημαίνει αυτομάτως ότι η συγκεκριμένη διαδικασία δεν προκαλεί προβλήματα σε δεκάδες άλλους χρήστες, όπως αποδεικνύει μια γρήγορη έρευνα στο web (και όχι μόνο στο XDA). Όπερ και εγένετο η προηγούμενή μου επισήμανση.

Όσο για το θέμα TWRP και CWM, προφανώς και δεν έχουν τις ίδιες επιλογές, καθώς τις επιλογές Factory Reset, Format Data, External/Internal Storage και System δεν τις έχει καν το CWM ή δεν τις έχει ξεχωριστά. Το ξέρω γιατί χρησιμοποιώ και τα δύο εδώ και χρόνια. Και ίσως γι'αυτό το λόγο οι ίδιοι οι developers σε αρκετές περιπτώσεις (μερικοί μάλιστα από το αρχικό τους post για την εγκατάσταση) προτείνουν TWRP.

Samsung Galaxy S8

LG G4

Asus Transformer T100

οκ κουλαρετε παλικάρια τωρα.Ο καθενας λέει την γνωμη του σύμφωνα με αυτα που έχει διαβάσει και σύμφωνα με δικές του εμπειρίες. Και για να τελειώσω ξέρετε τι έχω καταλάβει απο τα λιγα που εχω διαβάσει στους xda? Τελικα δεν υπάρχει κανόνας για τιποτα. Και εξηγούμαι. Οταν ένας developer προτείνει καποια βήματα για το φλασαρισμα μιας ρομ το αναμενόμενο θα ηταν ΟΛΟΙ να ακολουθήσουν τα βηματα αυτά και να μην εχουν προβλημα. ΑΛΛΑ σε ολα τα νηματα θα δουμε κάποιους να εχουν προβλήματα ακομα και οταν ακολούθησαν κατα γράμμα τις οδηγίες του developer. Τα συμπεράσματα δικά σας. και μια ερώτηση. τον φλασαρα τελικα τον purity 030 και εβαλα επίσης και την εφαρμογή Trickster. Που μπορω να δω ποιες ειναι οι καλύτερες ρυθμίσεις για το nexus με αυτον τον κερνελ σε στοκ ρομ. Η δεν υπαρχει καποιος μπούσουλας?

ΠΡΙΝ. SE XPERIA X1 SILVER

ΥΣΤΕΡΑ. SAMSUNG GALAXY NEXUS

ΤΩΡΑ XIAOMI REDMI NOTE 9 PRO

Επειδή λοιπόν εγώ έψαξα και βρήκα δεκάδες περιπτώσεις ακριβώς σαν τη δική μου (stuck on boot anim για την PA συγκεκριμένα κιόλας) προσπαθώντας να λύσω το πρόβλημα, στο οποίο πρόβλημα τελικά η λύση ήταν ξεχωριστή εγκατάσταση ROM και Gapps, αντιστρέφω την αρχική σου τοποθέτηση και λέω ότι, αφού σε σένα έτυχε και δούλεψε η ταυτόχρονη εγκατάσταση ROM και Gapps δεν σημαίνει αυτομάτως ότι η συγκεκριμένη διαδικασία δεν προκαλεί προβλήματα σε δεκάδες άλλους χρήστες, όπως αποδεικνύει μια γρήγορη έρευνα στο web (και όχι μόνο στο XDA). Όπερ και εγένετο η προηγούμενή μου επισήμανση.

Όσο για το θέμα TWRP και CWM, προφανώς και δεν έχουν τις ίδιες επιλογές, καθώς τις επιλογές Factory Reset, Format Data, External/Internal Storage και System δεν τις έχει καν το CWM ή δεν τις έχει ξεχωριστά. Το ξέρω γιατί χρησιμοποιώ και τα δύο εδώ και χρόνια. Και ίσως γι'αυτό το λόγο οι ίδιοι οι developers σε αρκετές περιπτώσεις (μερικοί μάλιστα από το αρχικό τους post για την εγκατάσταση) προτείνουν TWRP.

http://forum.xda-developers.com/wiki/ClockworkMod_Recovery#Features

Ορίστε για να τελειώνει μια και καλή το θέμα, και δεν είναι καν updated.

Ότι αφορά το wipe τωρα αλλού μπορεί να είναι απαραίτητο και αλλού όχι. Και αυτό που λες για το flashάρισμα πολλών zips ταυτόχρονα, αν υπήρχε γνωστό θέμα όλοι οι devs στις οδηγίες τους θα το είχαν ως μέθοδο, κάτι που δε συμβαίνει. Μπορεί να να υπάρχει πρόβλημα με κάποια συγκεκριμένη ROM, αλλά σίγουρα όχι γενικό πρόβλημα. Εδώ η TWRP έχει λειτουργία να κάνεις queue 10 zip και να τα κάνεις flash αυτόματα.

---Θάνος---

Huawei Mate 20 Pro

Huawei Mediapad M3

Μα δεν υπάρχει κάποια ένταση ή διαφωνία, εγώ είχα συγκεκριμένα προβλήματα, έψαξα, βρήκα άλλους που είχαν το ίδιο πρόβλημα, βρήκα τις λύσεις, μάζεψα και τις προτάσεις των developers ή άλλων power-users και τις πόσταρα. Από την άλλη κάποιος άλλος χρήστης είχε εντελώς διαφορετική εμπειρία, ίσως και με τα ίδια ακριβώς "συστατικά" (ROM, kernel, recovery κλπ), όπου όλα πήγαν ρολόΙ και θεώρησε τη δική μου εμπειρία μεμονωμένη. Πράγμα που όπως προείπα δεν συμβαίνει.

Και ναι έχεις δίκιο, μπούσουλας δεν υπάρχει, δοκιμάζεις και βλέπεις τι ταιριάζει καλύτερα σε σένα με τη χρήση που κάνεις. Εγώ το έχω αφήσει στους default schedulers, στα 350-1350, με τα default settings στα sampling rates, και είμαι ΟΚ....

Samsung Galaxy S8

LG G4

Asus Transformer T100

οκ κουλαρετε παλικάρια τωρα.Ο καθενας λέει την γνωμη του σύμφωνα με αυτα που έχει διαβάσει και σύμφωνα με δικές του εμπειρίες. Και για να τελειώσω ξέρετε τι έχω καταλάβει απο τα λιγα που εχω διαβάσει στους xda? Τελικα δεν υπάρχει κανόνας για τιποτα. Και εξηγούμαι. Οταν ένας developer προτείνει καποια βήματα για το φλασαρισμα μιας ρομ το αναμενόμενο θα ηταν ΟΛΟΙ να ακολουθήσουν τα βηματα αυτά και να μην εχουν προβλημα. ΑΛΛΑ σε ολα τα νηματα θα δουμε κάποιους να εχουν προβλήματα ακομα και οταν ακολούθησαν κατα γράμμα τις οδηγίες του developer. Τα συμπεράσματα δικά σας. και μια ερώτηση. τον φλασαρα τελικα τον purity 030 και εβαλα επίσης και την εφαρμογή Trickster. Που μπορω να δω ποιες ειναι οι καλύτερες ρυθμίσεις για το nexus με αυτον τον κερνελ σε στοκ ρομ. Η δεν υπαρχει καποιος μπούσουλας?

Αυτό λέω Sakis. Για αυτό είπα και παραπάνω ότι δεν υπάρχει "καλύτερη" ΡΟΜ. Όταν είχα πρωτοξεκινήσει έμπαινα XDA να διαβάσω για να δω τι ρομ/κερνελ να επιλέξω και σε ΚΑΘΕ thread ανακάλυπτε κανείς την καλύτερη και πιο smooth rom ever. Όταν τη δοκίμαζες έβλεπες την πραγματικότητα. Απλά ο ace λέει πράγματα που δεν ισχύουν, για αυτό και παρενέβην.

---Θάνος---

Huawei Mate 20 Pro

Huawei Mediapad M3

....Απλά ο ace λέει πράγματα που δεν ισχύουν, για αυτό και παρενέβην.

Το συνεχίζεις, οπότε ή δεν καταλαβαίνεις τι γράφω (ή τι γράφεις), ή το κάνεις επίτηδες (αλλά για ποιο λόγο ?).

Ένα απλό Google search των 10" θα σου το αποδείκνυε. Για να σε βοηθήσω θα σου δώσω έτοιμο και το search text για το κάνεις copy-paste: paranoid android stuck at boot animation. Η λύση στα περισσότερα links (που είναι μερικές χιλιάδες, άρα δεν είμαι μόνος μου) είναι ξεχωριστή εγκατάσταση ROM και Gapps, που -κοίτα να δεις- έλυσε και το δικό μου πρόβλημα. Πάει αυτό, ΟΚ ?

Για το θέμα το TWRP, μπες στα threads των ROMs (έστω το GNex, άστα τα υπόλοιπα) και δες πόσοι από τους ίδιους τους developers προτείνουν χρήση του TWRP έναντι του CWM. Ή πρόσθεσε το TWRP στο ανωτέρω κείμενο και ψάξε να δεις για το ίδιο πρόβλημα ότι προτείνεται η χρήση TWRP για να λυθεί. Κοίτα να δεις φίλε μου που και πάλι έχουμε εκατοντάδες ίδιες περιπτώσεις, οπότε και εδώ δεν είμαι "μεμονωμένη" περίπτωση....

Το κουράσαμε όμως, και δεν θέλω να χάσω άλλο χρόνο προσπαθώντας να αποδείξω το αυταπόδεικτο. Πίστευε ότι θέλεις στο δικό σου σύμπαν, απλά λες πράγματα που δεν ισχύουν....

Samsung Galaxy S8

LG G4

Asus Transformer T100

Δεν υπάρχει κανένα δικό μου σύμπαν. Σου έδειξα ότι η cwm έχει τις επιλογές που έλεγες ότι δεν έχει. Και το παράδειγμα σου περιορίζεται στην paranoid Android, δηλαδή μεμονωμένο περιστατικό μιας ROM. Αυτά. :-)

---Θάνος---

Huawei Mate 20 Pro

Huawei Mediapad M3

Θα πω κι εγώ τη γνώμη μου για τα παραπάνω, CWM ή TWRP; και οι δύο recovery κάνουν τη δουλειά τους το ίδιο καλά απλά η TWRP είναι πιο φρέσκια και θεματίζεται, παραθέτω μια φωτογραφία με το holo theme. Φίλε sakis μη φοβάσαι :p την ώρα που κάνεις τα wipe για να φλασάρεις την νέα rom, όντως, αν κάνεις wipe system θα σου σβήσει τη rom και πες ότι αρχίζοντας τα install, η rom που κατέβασες είναι κακό download (που δεν μου έχει τύχει μέχρι τώρα, αλλά μπορεί να συμβεί) την....... :X:X:X:X γι αυτό ΠΑΝΤΑ έχουμε ένα nandroid backup. Για τον φίλο που λέει να μην τα φλασάρουμε όλα μαζί η περίπτωση σου είναι μεμονωμένη. Tη διαφορά στα κινητά μας δεν την κάνουν οι rom, την κάνει ο kernel. Peace brothers :) Edited by leftis69

Θα πω κι εγώ τη γνώμη μου για τα παραπάνω, CWM ή TWRP; και οι δύο recovery κάνουν τη δουλειά τους το ίδιο καλά απλά η TWRP είναι πιο φρέσκια και θεματίζεται, παραθέτω μια φωτογραφία με το holo theme. Φίλε sakis μη φοβάσαι :p την ώρα που κάνεις τα wipe για να φλασάρεις την νέα rom, όντως, αν κάνεις wipe system θα σου σβήσει τη rom και πες ότι αρχίζοντας τα install, η rom που κατέβασες είναι κακό download (που δεν μου έχει τύχει μέχρι τώρα, αλλά μπορεί να συμβεί) την....... :X:X:X:X γι αυτό ΠΑΝΤΑ έχουμε ένα nandroid backup. Για τον φίλο που λέει να μην τα φλασάρουμε όλα μαζί η περίπτωση σου είναι μεμονωμένη. Tη διαφορά στα κινητά μας δεν την κάνουν οι rom, την κάνει ο kernel. Peace brothers :)

Preach!!! Amen brother :-P

---Θάνος---

Huawei Mate 20 Pro

Huawei Mediapad M3

Θα συμφωνησω με πολλους λεγοντας οτι το θεμα rom, kernel, recovery ειναι καθαρα στο γουστο ή στην τυχη του καθενος.

Μπορει να ακους πολλα, αλλα εαν δεν δοκιμασεις κατι μονος σου να δεις πως θα σου καθησει κ πως θα σε ικανοποιησει δεν προκειται ποτε να μαθεις.

Επισης, ΜΗ φοβαστε να φλασαρετε κατι. Σιγουρα υπαρχει ο φοβος μην παει κατι στραβα, ομως υπαρχουν λυσεις για τα παντα. Ειδικα οσον αφορα τη συσκευη μας. Οπως εχετε διαπιστωσει αρκετοι (εαν οχι ολοι) παντα υπαρχουν κ θα υπαρχουν ατομα, τα οποια ειναι προθυμα να βοηθησουν (οσο ξερει ο καθενας τους).

Προσωπικα χρησιμοποιω το TWRP γιατι ειναι touch κ μου φανηκε πιο απλο απο το CWM. (τα δοκιμασα κ τα 2 πριν κατασταλαξω)

Πιστευω την ιδια ακριβως δουλεια κανουν. Το θεμα της rom ειναι λιγο πιο περιπλοκο (μιας κ εχω αλλαξει αρκετες, αυτο καταλαβα) για τον καθενα, γιατι πολυ απλα διαφερουν τα γουστα στο θεμα της παραμετροποιησης (κυριως). Φλασαρετε να δειτε πως την αισθανεστε κ εαν δε σας αρεσει κατι, γυρνατε στη stock ή σε οποια θελετε. Γι'αυτο κ ολοι λενε κρατηστε ενα nandroid backup πριν φλασαρετε οτιδηποτε (απο ενα "απλο" mod, μεχρι rom, kernel ή οτι αλλο θελετε).

Τhe difference between genius & stupidity is that genius has limits...

Καλησπέρα παιδιά, έχω το GNexus εδώ και 3 μήνες. Είμαι αρκετά ευχαριστημένος από την συσκευή αν και έχω μερικά παράπονα από το software κυρίως.

Αναλυτικότερα:

1) Θέλω να έχει άμεσα και καλοσχεδιασμένα toggles ώστε με ένα πάτημα να ανοιγολείνω WiFi, 3G κλπ.

2) Καλύτερη διάρκεια μπαταρίας!

3) Περισσότερες αρχικές οθόνες και widget

4) Ένα πιο όμορφο,καλοσχεδιασμένο και πλήρες UI.

Έχετε να προτείνετε κάποια σταθερή και smooth custom rom με βάση τα παραπάνω κριτήρια;

Για το δεύτερο πιστεύω ότι δεν πας να του βάλεις και πάνω μπαταρία από Scania αυτό θα την ρουφήξει; Γιατί; Γιατί είναι φτιαγμένο να το κάνει. Η τεχνολογία της μπαταρίας είναι της εποχής της Πλειόκαινου..! Όποτε ότι και να κανείς δεν ξεφεύγεις από το φράγμα της μιας μερας, όλες οι άλλες λύσεις overlocking κτλ. τις θεωρώ λες και σε έχει καρφώσει ακόντιο και σου βάζουν χαζαπλαστ. για τα υπόλοιπα δοκίμασε μια Cm10.1 θα σε καλύψει αρκετά αν και όλα θέλουν λίγο ψάξιμο.. ;-)

Phone: OnePlus 3T 64GB

ROM : Oxygen OS 4.5.1 [superSU]

Recovery: TWRP 3.1.1-x blu_spark v54

Kernel: Blu_spark_r202

[sIGPIC][/sIGPIC]

Για το δεύτερο πιστεύω ότι δεν πας να του βάλεις και πάνω μπαταρία από Scania αυτό θα την ρουφήξει; Γιατί; Γιατί είναι φτιαγμένο να το κάνει. Η τεχνολογία της μπαταρίας είναι της εποχής της Πλειόκαινου..! Όποτε ότι και να κανείς δεν ξεφεύγεις από το φράγμα της μιας μερας, όλες οι άλλες λύσεις overlocking κτλ. τις θεωρώ λες και σε έχει καρφώσει ακόντιο και σου βάζουν χαζαπλαστ. για τα υπόλοιπα δοκίμασε μια Cm10.1 θα σε καλύψει αρκετά αν και όλα θέλουν λίγο ψάξιμο.. ;-)

Κάποιο βίντεο να την δω στη πράξη;

Κάποιο βίντεο να την δω στη πράξη;

Για πολλές ROMs αν ψάξεις στο YouTube θα βρεις.

---Θάνος---

Huawei Mate 20 Pro

Huawei Mediapad M3

Η Cyanogenmod 10.1 έχει άμεσα toggles ( όπως στο S3 ) , δυνατότητα να κλείνεις όλα τα apps μαζί στην multitask bar και να πηγαίνεις στην Ram για να κάνεις διαγραφή μνήμης; Τι παραπάνω έχει από την stock;

Η Cyanogenmod 10.1 έχει άμεσα toggles ( όπως στο S3 ) , δυνατότητα να κλείνεις όλα τα apps μαζί στην multitask bar και να πηγαίνεις στην Ram για να κάνεις διαγραφή μνήμης; Τι παραπάνω έχει από την stock;

Κάποια βοήθεια; http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?t=324831&page=3

[ATTACH]30767[/ATTACH]

[ATTACH]30768[/ATTACH]

[ATTACH]30769[/ATTACH]Παίδες Cyanogen mod 10.1 και AK Cylon 728 (αν και αναβάθμισα στον 731 το μεσημέρι).Απίστευτα στατιστικά.4 ώρες και σχεδόν 20 λεπτά ανοικτής οθόνης σε αυτόματη φωτεινότητα και σχεδόν όλη η χρήση σε browsing και social medias και 30 λεπτά κλήσεις μαζί με καμιά 30αρια μηνύματα......

Edited by Vlasismiriagos

πως μπαινει ο Kernel? thanks

ONE PLUS 2 * MAZE ALPHA * UMI SUPER * LG G3* NEXUS 6* XIAOMI MI MAX * MEIZU M3 NOTE*

NOKIA 808 * NOKIA N9 * HTC HD2 * LUMIA 930 * BLACKBERRY Z30 *

ONDA V919 WINDOWS * SAMSUNG TAB S2

Δηλαδή εγώ είμαι καλά απο θέμα μπαταρίας?? :confused:

δεν έχεις ανεβάσει οθόνη...

Τελικά ρε παιδιά δεν έχω καταλάβει. Εάν κάνω full wipe με τον TWRP για να περάσω νέα ROM, θα μου σβήσει και την εσωτερική SD οπότε και το nandroid backup αλλά και το titanium backup? Χρειάζεται να τα μεταφέρω στον υπολογιστή ή σε κανένα στικάκι;
Xiaomi Redmi Note 8 64GB ROM/4GB RAM

Τελικά ρε παιδιά δεν έχω καταλάβει. Εάν κάνω full wipe με τον TWRP για να περάσω νέα ROM, θα μου σβήσει και την εσωτερική SD οπότε και το nandroid backup αλλά και το titanium backup? Χρειάζεται να τα μεταφέρω στον υπολογιστή ή σε κανένα στικάκι;

Είτε με cwm, είτε με twrp, το full wipe δεν πειράζει καθόλου τα περιεχόμενα της sdcard

Old noob, plays like a pro

[sIGPIC][/sIGPIC]