Jump to content

Τροποποιήσεις / Βελτιώσεις για το Galaxy Nexus (I9250)

sakiss
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Είτε με cwm, είτε με twrp, το full wipe δεν πειράζει καθόλου τα περιεχόμενα της sdcard

Thanx! :up::up:

Δηλαδή η σειρά είναι Wipe: Cache, Dalvik Cache, System, Format Data, Factory Reset???

Edited by gkagg
Xiaomi Redmi Note 8 64GB ROM/4GB RAM

Είτε με cwm, είτε με twrp, το full wipe δεν πειράζει καθόλου τα περιεχόμενα της sdcard

και αν θελουμε να "καθαρισουμε" και αυτη?

ONE PLUS 2 * MAZE ALPHA * UMI SUPER * LG G3* NEXUS 6* XIAOMI MI MAX * MEIZU M3 NOTE*

NOKIA 808 * NOKIA N9 * HTC HD2 * LUMIA 930 * BLACKBERRY Z30 *

ONDA V919 WINDOWS * SAMSUNG TAB S2

Thanx! :up::up:

Δηλαδή η σειρά είναι Wipe: Cache, Dalvik Cache, System, Format Data, Factory Reset???

Αν θέλεις να κάνεις clean install, αυτά τα βήματα είναι υπερβολικά. Full wipe και format system είναι υπέρ-αρκετά :)

και αν θελουμε να "καθαρισουμε" και αυτη?

Στην TWRP, αν δεν κάνω λάθος είναι στο Wipe - Internal storage. :)

*edit* με πρόλαβε ο φίλος παραπάνω!

Edited by DaRk_dOg

Old noob, plays like a pro

[sIGPIC][/sIGPIC]

Αν θέλεις να κάνεις clean install, αυτά τα βήματα είναι υπερβολικά. Full wipe και format system είναι υπέρ-αρκετά :)

Στην TWRP, αν δεν κάνω λάθος είναι στο Wipe - Internal storage. :)

*edit* με πρόλαβε ο φίλος παραπάνω!

Ευχαριστώ! Λέγοντας full wipe λογικά εννοείς: wipe cache, wipe dalvik cache, factory reset;

Ευχαριστώ! Λέγοντας full wipe λογικά εννοείς: wipe cache, wipe dalvik cache, factory reset;

Τα δύο wipes τα κάνεις πάντα καλού-κακού (ακόμα και μετά από αλλαγή kernel). Για ROM όμως, ειδικά αν περνάς διαφορετική, καλό θα ήταν να κάνεις το format system του TWRP, εγώ έτσι κατάφερα τελικά και πέρασα PA στο δικό μου....

Samsung Galaxy S8

LG G4

Asus Transformer T100

Όχι, full wipe = factory reset! Το factory reset κάνει wipe σε /data (επομένως ΚΑΙ στην dalvik-cache) και στην /cache.

Κανονικά και το "format /system" είναι ΥΠΕΡΒΟΛΗ μιας και τα updater-script της εκάστοτε rom, τα περιέχουν σαν εντολή, στο προτείνω ομως σαν μικρή δικλείδα ασφαλείας :)

[sIGPIC][/sIGPIC]

Μόλις φλάσαρα την XYLON και τα softkeys είναι 3 απαγορευτικά. Από που τα ρυθμίζω;

Άφήστε.. βιάστηκα... Το βρήκα...

Edited by gkagg

Ένα μικρό προβληματάκι, που συνάντησα με την PA, αλλά μάλλον το έχουν όλες οι AOKP/AOSP ROMs για το i9250 (μπορεί και άλλες versions, δεν το έψαξα όμως). Αν έχετε ενεργοποιημένο και το Lock Screen (από τα PA menus) μαζί με το Lockscreen από την Ασφάλεια, και ταυτόχρονα έχετε ενεργοποιημένο το PIN-lock στην SIM, είναι πολύ πιθανό -εγώ το έπαθα- να μην μπορείτε να ξεκλειδώσετε τη SIM, είτε στο boot είτε μέσα από την Ασφάλεια. Ακόμα και αν βγάλει το αριθμητικό για να βάλετε το PIN, το κινητό δεν δέχεται τον αριθμό, δεν ξεκλειδώνει την SIM και άρα δεν δουλεύει ως κινητό. Ευτυχώς -επειδή είναι πρόβλημα "κλειδώματος" οθόνης και όχι κάρτας- το PIN ποτέ δεν περνάει στην κάρτα, και άρα δεν "κλειδώνει" στις τρεις αποτυχημένες προσπάθειες.

Το έγραψα στο αντίστοιχο thread στο XDA και περιμένω κάποια γνώμη -ή καλύτερα, λύση- από τους devs....

Samsung Galaxy S8

LG G4

Asus Transformer T100

Επισκέφθηκα για 2η φορά την Smartec (Samsung service) αφού η micro usb θύρα μου από χτες τα έφτυσε εν ολίγοις και στην προσπάθεια μου να σηκώσω το λαμάκι της με μια καρφίτσα την αποτελείωσα. Την 1η φορά τους είχα πάει το τηλέφωνο για οθόνη αλλά εκεί είχα την ευχέρεια να το γυρίσω σε stock κατάσταση, αλλά σήμερα μη μπορώντας να το συνδέσω με το pc, τους το πήγα με την pitchblack και τον cylon731 :lol::lol::lol: και το αποτέλεσμα, μου άλλαξαν ολόκληρη την πλακέτα χωρίς να με χρεώσουν και με την εγγύηση μου να συνεχίζεται. Η αλήθεια είναι ότι δεν έχω καταλάβει τι έγινε :p

Επισκέφθηκα για 2η φορά την Smartec (Samsung service) αφού η micro usb θύρα μου από χτες τα έφτυσε εν ολίγοις και στην προσπάθεια μου να σηκώσω το λαμάκι της με μια καρφίτσα την αποτελείωσα. Την 1η φορά τους είχα πάει το τηλέφωνο για οθόνη αλλά εκεί είχα την ευχέρεια να το γυρίσω σε stock κατάσταση, αλλά σήμερα μη μπορώντας να το συνδέσω με το pc, τους το πήγα με την pitchblack και τον cylon731 :lol::lol::lol: και το αποτέλεσμα, μου άλλαξαν ολόκληρη την πλακέτα χωρίς να με χρεώσουν και με την εγγύηση μου να συνεχίζεται. Η αλήθεια είναι ότι δεν έχω καταλάβει τι έγινε :p

2 περιπτώσεις υπάρχουν.

Πρώτον εισαι ΑΠΊΣΤΕΥΤΑ κ... φαρδος

Δεύτερον ο θείος σου είναι διευθυντής της Smartec. Παντα φιλικα.

ΠΡΙΝ. SE XPERIA X1 SILVER

ΥΣΤΕΡΑ. SAMSUNG GALAXY NEXUS

ΤΩΡΑ XIAOMI REDMI NOTE 9 PRO

Γι'αυτό έχεις πάντα μέσα την stock ROM, την -όποια- custom δική σου + τον kernel, για περιπτώσεις σαν και αυτήν....:p

Samsung Galaxy S8

LG G4

Asus Transformer T100

Γι'αυτό έχεις πάντα μέσα την stock ROM, την -όποια- custom δική σου + τον kernel, για περιπτώσεις σαν και αυτήν....:p

Ακόμη και χωρίς usb μπορείς εύκολα να μεταφέρεις μέσω του τοπικού wlan αρχεία, πχ εγώ χρησιμοποιώ τον ES manager.

---Θάνος---

Huawei Mate 20 Pro

Huawei Mediapad M3

2 περιπτώσεις υπάρχουν.

Πρώτον εισαι ΑΠΊΣΤΕΥΤΑ κ... φαρδος

Δεύτερον ο θείος σου είναι διευθυντής της Smartec. Παντα φιλικα.

1oν είμαι απίστευτα άτυχος (ξημερώματα Κυριακής μου πλημμύρισε το σπίτι την ώρα που ήμουν σε μασκέ-πάρτυ και μου χάλασε και το τηλέφωνο)

2ον ο θείος μου δεν είναι διευθυντής της Smartec

3ον μπορεί να με γούσταρε η κουκλίτσα στη ρεσεψιόν γιατί είμαι και ομορφόπαιδο :lol::lol::lol:

Έχεις απόλυτο δίκιο, να φανταστείς την κατέβασα την 4.2.2 αλλά με 5% μπαταρία (να μου πεις θα έβρισκες κάποιο τρόπο να φορτίσεις τη μπαταρία) το θέμα είναι ότι δεν την είχα περάσει στο κινητό. Προς γνώση και συμμόρφωση για την επόμενη φορά (ελπίζω να μην υπάρξει).

1oν είμαι απίστευτα άτυχος (ξημερώματα Κυριακής μου πλημμύρισε το σπίτι την ώρα που ήμουν σε μασκέ-πάρτυ και μου χάλασε και το τηλέφωνο)

2ον ο θείος μου δεν είναι διευθυντής της Smartec

3ον μπορεί να με γούσταρε η κουκλίτσα στη ρεσεψιόν γιατί είμαι και ομορφόπαιδο :lol::lol::lol:

Έχεις απόλυτο δίκιο, να φανταστείς την κατέβασα την 4.2.2 αλλά με 5% μπαταρία (να μου πεις θα έβρισκες κάποιο τρόπο να φορτίσεις τη μπαταρία) το θέμα είναι ότι δεν την είχα περάσει στο κινητό. Προς γνώση και συμμόρφωση για την επόμενη φορά (ελπίζω να μην υπάρξει).

Όσο για το τελευταίο που λες που υπάρχει η στοκ 4.2.2 σε zip ετσι ώστε να την εχω μόνιμα στο τηλέφωνο? Εχω κατεβάσει απο το site της Google την επίσημη αλλά είναι σε tzg μορφη την οποία δεν αναγνωριζει ο cwm.

Όσο για το τελευταίο που λες που υπάρχει η στοκ 4.2.2 σε zip ετσι ώστε να την εχω μόνιμα στο τηλέφωνο? Εχω κατεβάσει απο το site της Google την επίσημη αλλά είναι σε tzg μορφη την οποία δεν αναγνωριζει ο cwm.

Ναι φίλε μου υπάρχει στο xda, την έχω κατεβάσει σε zip. Θα βρω το λινκ να το ποστάρω.

Edited by leftis69

Αν χρησιμοποιήσεις έστω και μια φορά το Nexus Root Toolkit, θα στα κατεβάσει όλα (stock Roms, kernels, recoveries κλπ) μόνο του αυτόματα :cool:

Ενώ με τον GooManager μπορείς να κατεβάσεις όποια custom Rom θέλεις και να την έχεις στο storage για παν ενδεχόμενο ;)

Samsung Galaxy S8

LG G4

Asus Transformer T100

Το prompt που σου εμφανίζεται, δείχνει οτι δεν μάλλον κάτι δεν πάει καλά με τα usb drivers σου.

Γιατί δεν κατεβάζεις το Galaxy Nexus Toolkit μια και καλή να τα κάνεις όλα απο κει μέσα? :)

[sIGPIC][/sIGPIC]

Το prompt που σου εμφανίζεται, δείχνει οτι δεν μάλλον κάτι δεν πάει καλά με τα usb drivers σου.

Γιατί δεν κατεβάζεις το Galaxy Nexus Toolkit μια και καλή να τα κάνεις όλα απο κει μέσα? :)

Νόμιζα ότι το toolkit δεν είναι συμβατό με την 4.2.2, και για αυτό δεν έχει γίνει update τόσο καιρό. Λάθος κάνω;

---Θάνος---

Huawei Mate 20 Pro

Huawei Mediapad M3

Νόμιζα ότι το toolkit δεν είναι συμβατό με την 4.2.2, και για αυτό δεν έχει γίνει update τόσο καιρό. Λάθος κάνω;

Όχι μάλλον το λάθος είναι δικό μου, όσον αφορά το "όλα", έχεις δίκιο :) (χρησιμοποιώ linux και δεν έχω δουλέψει το toolkit)

Για root ομως γιατί να μην μπορεί να γίνει και με παλιά εκδοχή του toolkit? Δεν άλλαξε κάτι στην διαδικασία, μόνο τα su binary άλλαξαν, που όμως γίνονται update μετά το πέρας του rooting μέσω της εφαρμογής Superuser/SuperSU etc

[sIGPIC][/sIGPIC]

Παιδιά δεν ξέρω να διαβάζω καλα αυτές τις εικόνες αλλά μιας και εχθές άλλαξα κερνελ θελω να μου πείτε την γνώμη σας. Είμαι με στοκ 4.2.2 και purity 030 κερνελ

Παιδιά δεν ξέρω να διαβάζω καλα αυτές τις εικόνες αλλά μιας και εχθές άλλαξα κερνελ θελω να μου πείτε την γνώμη σας. Είμαι με στοκ 4.2.2 και purity 030 κερνελ

Καλά είναι σχετικά. Όλα εξαρτώνται και από το τι τρέχεις από πίσω, πόση φωτεινότητα έχεις, πόσα mail accounts κλπ. Αλλά για τόσες ώρες συνολικό uptime οι 3,5 ώρες είναι καλά.

---Θάνος---

Huawei Mate 20 Pro

Huawei Mediapad M3

Ρίξε μια ματιά εδώ http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2175147

Υπόψιν ότι υπάρχουν δύο διακριτά toolkits, εγώ ανέφερα το Nexus Root TK, ενώ αυτό που λέτε είναι το GNex TK. Και τα δύο όμως είναι κανονικότατα updated, κάνουν τα πάντα όλα και σε 4.2.2 μια χαρά ;)

Samsung Galaxy S8

LG G4

Asus Transformer T100