VeCo Δημ. January 29, 2008 Κοινοποίηση Δημ. January 29, 2008 Η αργία ισχυει και για τον ιδιωτικο τομεα? Ευχαριστώ:O Στο link λέει πως η αργία της ημέρας της κηδείας δεν αφορά τον ιδιωτικό τομέα, καθώς δεν πρόβλεπεται από το νόμο. :( Παράθεση This blessed plot, this earth, this realm, this England... William Shakespeare: King Richard II Act 2, Sc 1 London is a state of mind Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
bianca76 Δημ. January 29, 2008 Κοινοποίηση Δημ. January 29, 2008 Μάλιστα.....Ευχαριστω πολυ Παράθεση http://img403.imageshack.us/img403/8225/cae7gdirjo3.jpg http://www.hdgr.eu http://photoxstation.googlepages.com Ο Χρόνος είναι πολύ αργός για όσους περιμένουν, πολύ γρήγορος για όσους φοβούνται, πολύ μακρύς για όσους υποφέρουν, πολύ σύντομος για όσους χαίρονται και αιώνιος για όσους αγαπούν Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Xourxoulitsos Δημ. January 29, 2008 Κοινοποίηση Δημ. January 29, 2008 Το ότι δε θα μπορέσω να πάρω πτυχίο φέτος λόγω Χριστόδουλου δεν το περίμενα :lol: (μάθημα που δίνω την Πέμπτη μεταφέρθηκε πάνω στην ίδια ώρα και μέρα με άλλο που χρωστάω) Παράθεση http://img515.imageshack.us/img515/4932/moodswf6.jpg Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
greenfan Δημ. January 30, 2008 Κοινοποίηση Δημ. January 30, 2008 Ξέρετε καμμιά ιδιωτική επιχείρηση που να έχει τέτοιες αργίες; Μόνο στο δημόσιο γίνονται αυτά. Οχι οτι δουλεύουν τις άλλες ημέρες, απλά τώρα είναι και επισήμως καλυμένοι.... Παράθεση Γιώργος Galaxy s9+ Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
aimilios Δημ. January 31, 2008 Κοινοποίηση Δημ. January 31, 2008 Ξέρετε καμμιά ιδιωτική επιχείρηση που να έχει τέτοιες αργίες; Μόνο στο δημόσιο γίνονται αυτά. Οχι οτι δουλεύουν τις άλλες ημέρες, απλά τώρα είναι και επισήμως καλυμένοι....Οι ιδιωτικές επιχειρήσεις πενθούν μόνο αν χάσουν κανά φράγκο. Για οτιδήποτε άλλο γίνεται στον κόσμο, στα _____ τους. ;) ΥΓ: Και για να μην παρεξηγηθώ: Εγώ ανήκω στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, δεν έχουμε αργία και, κατά την γνώμη μου, καλά κάνουμε γιατί δεν είμαστε θρησκευτικοί υπάλληλοι αλλά του ευρύτερου δημόσιου τομέα. Η γνώμη μου είναι ότι ούτε το δημόσιο θα έπρεπε να έχει αργία, αλλά επειδή για κάποιο περίεργο λόγο έχει θα έπρεπε, όντως, να έχουν όλοι (και οι ιδιώτες). Παράθεση Samsung Galaxy A52s 5G (SM-A5288/DS) Samsung Galaxy Watch5 Pro (SM-R920) ★ ★ ★ ★ ★ ★ ★ Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
TrobocopR Δημ. January 31, 2008 Κοινοποίηση Δημ. January 31, 2008 Για ποιο λόγο να έκαναν αργία οι ιδιωτικές εταιρείες; Θα τις αποζημιώσει κανείς για τα χρήματα; Τα δε χρήματα που χάνουν οι δημόσιες εταιρείες δεν θα τα πληρώσει κανείς, απλά θα μετατεθούν στο δημόσιο, δηλαδή στους φορολογούμενους, δηλαδή σε όλους εμάς. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
FREAK_OF_NATURE Δημ. January 31, 2008 Κοινοποίηση Δημ. January 31, 2008 λογικο δεν ειναι οι δημοσιες υπηρεσιες να ειναι κλειστα;;εθνικο πενθος ειναι! αν ομως συζηταμε για το "γιατι να καθεται ο δημοσιος υπαλληλος και οχι κι εγω" θα πω απλα πως οποιος θελει να θρηνησει ειναι ελευθερος να το κανει.εχουμε μπερδεψει(δεν αναφερομαι σε καποιον συγκεκριμενα) την θεληση μας για καθισιο με το τι πρεπει να γινει. κανεις δεν μπορει να υποχρεωσει εναν εργοδοτη να δωσει "ελευθερας" σε ολους του τους υπαλληλους.ειναι ομως στην διακριτικη ευχερια του καθενος να το πραξει. Παράθεση :love:Μη με αγγίζεις....Κάνω *ΤΖΙΖ* Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
gmac Δημ. January 31, 2008 Κοινοποίηση Δημ. January 31, 2008 λογικο δεν ειναι οι δημοσιες υπηρεσιες να ειναι κλειστα;;εθνικο πενθος ειναι! Δεν αντιλαμβάνομαι τη λογική που εξισώνει το "εθνικό" με το "δημόσιο";; Και η εικοστή πέμπτη Μάρτη είναι εθνική γιορτή και είναι αργία και για τον δημόσιο και για τον ιδιωτικό τομέα. Για να μην παρεξηγηθώ, συμφωνώ 100% με τον Trobocop. Απλά δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει οι δημόσιες υπηρεσίες να είναι κλειστές. Όπως λέει και η Freak, οποιος θέλει να θρηνήσει ας το κάνει, τι χρειάζεται η αργία; :confused: Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
FREAK_OF_NATURE Δημ. January 31, 2008 Κοινοποίηση Δημ. January 31, 2008 "κανεις δεν μπορει να υποχρεωσει εναν εργοδοτη να δωσει "ελευθερας" σε ολους του τους υπαλληλους" (να διευκρινησω πως δεν υποστηριζω πως καλως δεν δουλεψαν οι δημοσιες υπηρεσιες και κακως δουλεψαν οι ιδιωτικοι υπαλληλοι..) στηριζω ομως την αποψη μου "οποιος θελει να θρηνησει ειναι ελευθερος να το κανει".ολα τα αλλα για μενα ειναι δικαιολογιες για καθισιο... Παράθεση :love:Μη με αγγίζεις....Κάνω *ΤΖΙΖ* Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
xristinoula Δημ. January 31, 2008 Κοινοποίηση Δημ. January 31, 2008 Mισο βρε παιδια..Το κρατος με αυτο τον τροπο δειχνει τιμη κι σεβασμο απεναντι στο εργο που εχει κανει ο αρχιεπισκοπος για αυτο..Ετσι ως δειγμα τιμης κι σεβασμου κλεινουν κι παραλυουν την ημερα της κηδειας οι δημοσιες υπηρεσιες.Αν θυμαστε αυτο ειχε γινει για τα σχολεια κι στον θανατο της Μερκουρη..Εγω το θυμαμαι καθαρα.Κι ας μην ηταν προσωπο της εκκλησιας.Ο ιδιωτης ως τι να τιμησει τον αρχιεπισκοπο?Ετσι γενικα?Μην το ξεφτυλιζουμε τελειως..Βλεπουμε το γεγονος οτι με αυτο τροπο γινεται μια συμβολικη ενεργεια που δειχνει σεβασμο ως προς την μερα της κηδειας ως μερα για να κατσουμε.. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
gmac Δημ. January 31, 2008 Κοινοποίηση Δημ. January 31, 2008 Βλεπουμε το γεγονος οτι με αυτο τροπο γινεται μια συμβολικη ενεργεια που δειχνει σεβασμο ως προς την μερα της κηδειας ως μερα για να κατσουμε.. Είμαι σίγουρος ότι τόσο ο Χριστόδουλος, όσο και η Μελίνα, αν ζούσαν θα το εκτιμούσαν αν αντί να κλείνουν πχ τα σχολεια ήταν ανοιχτά και μιλούσαν στα παιδιά του δημοτικού για το περιβάλλον, τον πολιτισμό, τη φιλανθρωπία κτλ. Στις δημόσιες υπηρεσίες θα μπορούσε η ελληνική σημαία να είναι μεσίστια, αν ήθελαν ας κρατούσαν κι ενός λεπτού sigh. Τα υπόλοιπα επειδή τα λέει το πρωτόκολλο (ότι και καλά παραλύοντας το δημόσιο δείχνεις σεβασμό) δε σημαίνει ότι έχουν και λογική. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
xristinoula Δημ. January 31, 2008 Κοινοποίηση Δημ. January 31, 2008 Δεν εξεταζουμε αυτο τωρα..Αν θελουν ως δειγμα σεβασμου να κλεισουν ας κλεισουν.Αν αντι για αυτο καναν κατι αλλο?Θα καναν κι οι ιδιωτες το ιδιο?Το κρατος δινει τιμη με αυτο τον τροπο ..Ο ιδιωτης δεν εχει καποιο λογο..Αν θελει ας κλεισει το μαγαζι του κι να παει να προσκυνησει.. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
gmac Δημ. January 31, 2008 Κοινοποίηση Δημ. January 31, 2008 Δεν εξεταζουμε αυτο τωρα..Αν θελουν ως δειγμα σεβασμου να κλεισουν ας κλεισουν.Αν αντι για αυτο καναν κατι αλλο?Θα καναν κι οι ιδιωτες το ιδιο?Το κρατος δινει τιμη με αυτο τον τροπο ..Ο ιδιωτης δεν εχει καποιο λογο..Αν θελει ας κλεισει το μαγαζι του κι να παει να προσκυνησει.. Καταρχάς στο τελευταίο μου post δεν έκανα σύγκριση ιδιωτικού/δημοσιου τομέα. Ουσιαστικά υπάρχει ένας αριθμός ζητημάτων (τα οποια συνδέονται μεταξύ τους). 1) Γιατί η αργία αποτελεί ένδειξη σεβασμού; 2) Ακόμα κι αν δεχτούμε ότι το 1 ισχύει, γιατί πρέπει αυτό να γίνεται στην περίπτωση ενός θρησκευτικού ηγέτη. Είμαστε θεοκρατουμενο κράτος; 3) Ακόμα κι αν δεχτούμε ότι το 1 και το 2 ισχύουν, τι είναι αυτό που διαχωρίζει τον ιδιωτικό από το δημόσιο τομέα στο "πένθος"; Αργίες υπάρχουν πολλές, και "επιβάλλονται" στον ιδιωτικό τομέα. Αποφασίζει πχ καμια ιδιωτική επιχείρηση να ανοίξει το 15Αύγουστο; Γιατί ξαφνικά λέμε ότι "δε μπορεί κανεις να επιβάλει στον ιδιώτη ποτε θα λειτουργήσει η επιχείρηση του". Μπορεί να λειτουργήσει ο άλλος Κυριακές; Κι αν θα ήταν παράλογο να επιβάλουμε στις ιδιωτικές επιχειρήσεις αργία εξαιτίας του θανάτου ενός θρησκευτικού ηγέτη (που θα ήταν παράλογο) μήπως είναι εξίσου παράλογο να την επιβάλουμε στο δημόσιο τομέα; :rolleyes: Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
xristinoula Δημ. January 31, 2008 Κοινοποίηση Δημ. January 31, 2008 1.Γιατι ετσι καταλαβαινουν ολοι οτι πενθουμε.Την σημαια ποιος θα την εβλεπε?Γινεται αισθητο... Ακομη κι κινεζος τουριστας να ειναι ο αλλος θα καταλαβει οτι τα παιδια δεν εχουν σχολειο σημερα για αυτον τον λογο...Δεν πρεπει να περασει απαρατηρητο.. 2.Εγινε το ιδιο κι για την Μελινα ..Αρα δεν πενθουμε για το αρχιερατικο αξιωμα αλλα για τον ανθρωπο κι για το εργο του. 3.Γιατι δεν ειναι πανηγυρι να παμε ολοι μαζι..Το κρατος κανει μια συγκεκριμενη ενεργεια οι αλλοι ως τι να ακουλουθησουν?Ως ενδειξη υποστηριξης?Ααα,δηλαδη να φτιαξουν ειδικο κανονα οτι οταν πεθαινει καποιος κι πενθει το δημοσιο να πενθει κι ο ιδιωτικο.ς τομεας.Λιγο μακαβριο αυτο..Πρωτα απο ολα τους ιδιωτες τους ρωτησατε ολους? Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
aimilios Δημ. January 31, 2008 Κοινοποίηση Δημ. January 31, 2008 Gmac, υποτίθεται ότι δίνεις την δυνατότητα στον εργαζόμενο να παρακολουθήσει από κοντά την κηδεία του θρησκευτικού του ηγέτη (κάτι που εγώ που δεν πιστεύω σέβομαι απολύτως), ακόμα και αν βρίσκεται σε άλλη πόλη. Άσχετο με το αν όντως όσοι αργούν πάνε στην κηδεία. Και επειδή δεν μπορείς να τους ξεχωρίσεις αλλά ούτε και να κάνεις διακρίσεις σε όσους δεν πιστεύουν (είτε στη θρησκεία είτε στον Χριστόδουλο) αλλά ούτε ανάμεσα σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, κανονικά την δίνεις σε όλους. Τελικά, τώρα που το σκέφτομαι, αλλάζω γνώμη σε σχέση με ότι έγραψα πρίν. Ίσως θα έπρεπε να ήταν αργία για όλους. Παράθεση Samsung Galaxy A52s 5G (SM-A5288/DS) Samsung Galaxy Watch5 Pro (SM-R920) ★ ★ ★ ★ ★ ★ ★ Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
bianca76 Δημ. January 31, 2008 Κοινοποίηση Δημ. January 31, 2008 Eννοειται οτι θα έπρεπε να ηταν αργια για όλους. Αυτοι που δουλευουν στον ιδιωτικο τομεα τι ειναι?Βουδιστες?Σαϊεντολογοι μηπως?Μογγόλοι? Τεσπα η αργια ηταν οντως ενδειξη σεβασμου προς τον εκλιποντα και δεν επρεπε κανεις να με υποχρεωσει να εργαζομαι ουτε σημερα, ουτε και τη Μ.Παρασκευη(ειδικα τοτε ειναι ξεφτιλα, δεν βαρεθηκατε βρε αφεντικα να μαζευετε χρηματα?). Εγω μπορει να ειμαι βαθια θρησκευομενη βρε αδελφε(που δεν ειμαι). ποιος εισαι εσυ που θα αποφασισεις πως θα εκφράσω το θρησκευτικο μου πιστευω και το τροπο που θα πενθησω?Αισχος. Αντε συγχιστηκα παλι!!!!!!μουχαχα Παράθεση http://img403.imageshack.us/img403/8225/cae7gdirjo3.jpg http://www.hdgr.eu http://photoxstation.googlepages.com Ο Χρόνος είναι πολύ αργός για όσους περιμένουν, πολύ γρήγορος για όσους φοβούνται, πολύ μακρύς για όσους υποφέρουν, πολύ σύντομος για όσους χαίρονται και αιώνιος για όσους αγαπούν Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Bayern7 Δημ. January 31, 2008 Κοινοποίηση Δημ. January 31, 2008 Υποθετικά (όχι και τόσο) ότι μένω Βέροια και εργάζομαι εκεί σε ιδιωτική εταιρία και θέλω να παραστώ στην κηδεία του αρχιεπισκόπου τον οποίο αναγνωρίζω ως θρησκευτικό μου ηγέτη. Μου δίνεται αυτή η δυνατότητα; Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
bianca76 Δημ. January 31, 2008 Κοινοποίηση Δημ. January 31, 2008 Υποθετικά (όχι και τόσο) ότι μένω Βέροια και εργάζομαι εκεί σε ιδιωτική εταιρία και θέλω να παραστώ στην κηδεία του αρχιεπισκόπου τον οποίο αναγνωρίζω ως θρησκευτικό μου ηγέτη. Μου δίνεται αυτή η δυνατότητα; Αν σου δωσουν αδεια θα πας. Θα γραφτει σαν ημερησια αδεια. Αν δεν σου δωσουν ομως?:) Παράθεση http://img403.imageshack.us/img403/8225/cae7gdirjo3.jpg http://www.hdgr.eu http://photoxstation.googlepages.com Ο Χρόνος είναι πολύ αργός για όσους περιμένουν, πολύ γρήγορος για όσους φοβούνται, πολύ μακρύς για όσους υποφέρουν, πολύ σύντομος για όσους χαίρονται και αιώνιος για όσους αγαπούν Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
gmac Δημ. January 31, 2008 Κοινοποίηση Δημ. January 31, 2008 2.Εγινε το ιδιο κι για την Μελινα ..Αρα δεν πενθουμε για το αρχιερατικο αξιωμα αλλα για τον ανθρωπο κι για το εργο του. Είσαι απλά λάθος. Η αργία είναι επειδή πέθανε ο Ηγέτης της Ελλαδικής Εκκλησιας. Όχι επειδή πέθανε κάποιος ανθρωπος που είχε προσφέρει κάποιο έργο. Το πρωτόκολλο είναι ότι ο Αρχιεπίσκοπος κηδεύεται με τιμές αρχηγού κράτους. Aρα η αργία και το πένθος είναι για το ιερατικό αξίωμα. Για τη Μελίνα είχε υπάρξει ειδική απόφαση να κηδευτεί με τιμές αρχηγού κράτους (και όχι υπουργού). 3.Γιατι δεν ειναι πανηγυρι να παμε ολοι μαζι..Το κρατος κανει μια συγκεκριμενη ενεργεια οι αλλοι ως τι να ακουλουθησουν?Ως ενδειξη υποστηριξης?Ααα,δηλαδη να φτιαξουν ειδικο κανονα οτι οταν πεθαινει καποιος κι πενθει το δημοσιο να πενθει κι ο ιδιωτικο.ς τομεας.Λιγο μακαβριο αυτο..Πρωτα απο ολα τους ιδιωτες τους ρωτησατε ολους? Αδυνατώ να κατανοήσω το νόημα αυτής της παραγράφου. Κι αναρωτιέμαι αν είμαι ο μονος. :shifty: Gmac, υποτίθεται ότι δίνεις την δυνατότητα στον εργαζόμενο να παρακολουθήσει από κοντά την κηδεία του θρησκευτικού του ηγέτη (κάτι που εγώ που δεν πιστεύω σέβομαι απολύτως), ακόμα και αν βρίσκεται σε άλλη πόλη. Άσχετο με το αν όντως όσοι αργούν πάνε στην κηδεία. Και επειδή δεν μπορείς να τους ξεχωρίσεις αλλά ούτε και να κάνεις διακρίσεις σε όσους δεν πιστεύουν (είτε στη θρησκεία είτε στον Χριστόδουλο) αλλά ούτε ανάμεσα σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, κανονικά την δίνεις σε όλους. Τελικά, τώρα που το σκέφτομαι, αλλάζω γνώμη σε σχέση με ότι έγραψα πρίν. Ίσως θα έπρεπε να ήταν αργία για όλους. Όσον αφορά το bold, μα δεν τη δίνεις σε όλους. Μονο στο δημόσιο την δίνουν. Όσον αφορά τα υπόλοιπα, κι εγώ το σέβομαι, απλά δεν καταλαβαίνω γιατί οποιος θέλει να πάει στην κηδεία του θρησκευτικού του ηγέτη δεν μπορεί να πάρει μια μέρα άδεια (που θα αφαιρεθεί από τις ημερες άδειας που δικαιούται). Δεν προσβάλλω κανενός τα θρησκευτικά πιστεύω, για αυτό και λέω ότι οποιος θέλει να τα εκφράσει ας έπαιρνε μια μέρα άδεια και να κάνει ότι θέλει. Που είναι το παράλογο; Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
xristinoula Δημ. January 31, 2008 Κοινοποίηση Δημ. January 31, 2008 Κι οι δυο με τιιμες αρχηγου κρατους κηδευτηκαν.Ποια ειναι η διαφορα? Οτι δεν καταλαβαινεις.Πες μου να στο στειλω σε εικονογραφημενο.. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
aimilios Δημ. January 31, 2008 Κοινοποίηση Δημ. January 31, 2008 Δεν προσβάλλω κανενός τα θρησκευτικά πιστεύω, για αυτό και λέω ότι οποιος θέλει να τα εκφράσει ας έπαιρνε μια μέρα άδεια και να κάνει ότι θέλει. Που είναι το παράλογο;Μα εκεί είναι το ζήτημα. Αν δεν σου δώσει άδεια. Αν δεν υποχρεώσεις τον οποιοδήποτε να σου δώσει άδεια, σου πετάει ένα «σιγά μην τρέχεις για τον Χριστόδουλο τώρα, κάτσε να δουλέψεις». Εδώ μου έχει τύχει όταν ήμουν στον ιδιωτικό τομέα να μην δίνουν άδεια σε συνάδελφο για συγγενικό του πρόσωπο (αν την έπαιρνε παρόλο που είχε το δικαίωμα, κινδύνευε η θέση του μετά). :wacko: ΥΓ: Μήπως να δημιουργηθεί ξεχωριστό θέμα από τα μηνύματά μας; Δεν νομίζω να είναι είδηση πια αν έπρεπε να αργήσουμε ή όχι... Παράθεση Samsung Galaxy A52s 5G (SM-A5288/DS) Samsung Galaxy Watch5 Pro (SM-R920) ★ ★ ★ ★ ★ ★ ★ Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
gmac Δημ. January 31, 2008 Κοινοποίηση Δημ. January 31, 2008 Αν δεν υποχρεώσεις τον οποιοδήποτε να σου δώσει άδεια, σου πετάει ένα «σιγά μην τρέχεις για τον Χριστόδουλο τώρα, κάτσε να δουλέψεις». Παραβλέπω το γεγονός ότι δε μου φαίνεται τίποτα παράλογο σε αυτή τη φράση. Οι ανάγκες της δουλειάς έρχονται πρώτα εκτος αν πρόκειται για ζήτημα υγείας η οικογενειας. Δηλαδή αν είναι η κηδεία στενού συγγενικού σου προσώπου πχ. Ας αφήσουμε λοιπόν τις υποθέσεις και πείτε μου πόσοι από τους 800.000 δημοσιους υπαλληλους που σήμερα ήταν σε αργία παρευρέθησαν στην κηδεία του θρησκευτικού τους ηγέτη. Το 0.001%? Δηλαδή για το 0.001% κατεβάζει ρολά όλο το κράτος; Πάντως αιμίλιε μου κάνει τρομερή εντύπωση που εσύ ειδικά είσαι αυτής της άποψης. Σε είχα για υπέρμαχο του χωρισμού κράτους-εκκλησιας. ΥΓ: Μήπως να δημιουργηθεί ξεχωριστό θέμα από τα μηνύματά μας; Δεν νομίζω να είναι είδηση πια αν έπρεπε να αργήσουμε ή όχι... Αν θέλουν ας το χωρίσουν. Αρκεί να μην τα διαγράψουν/κλειδώσουν. Ο σχολιασμός μας δεν έχει θρησκευτικό περιεχόμενο και άρα είναι εντός ΟΠΧ:) Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
aimilios Δημ. February 1, 2008 Κοινοποίηση Δημ. February 1, 2008 Παραβλέπω το γεγονός ότι δε μου φαίνεται τίποτα παράλογο σε αυτή τη φράση. Οι ανάγκες της δουλειάς έρχονται πρώτα εκτος αν πρόκειται για ζήτημα υγείας η οικογενειας. Δηλαδή αν είναι η κηδεία στενού συγγενικού σου προσώπου πχ.Μα θεωρούν (για λόγους που εγώ δεν μπορώ να εξηγήσω, ή μάλλον θεωρώ αδιανόητους για εμένα, αλλά σέβομαι απόλυτα) τον Χριστόδουλο δικό τους άνθρωπο (σχεδόν οικογένεια). Ας αφήσουμε λοιπόν τις υποθέσεις και πείτε μου πόσοι από τους 800.000 δημοσιους υπαλληλους που σήμερα ήταν σε αργία παρευρέθησαν στην κηδεία του θρησκευτικού τους ηγέτη. Το 0.001%? Δηλαδή για το 0.001% κατεβάζει ρολά όλο το κράτος;Είπαμε, δεν μπορείς να ρωτήσεις ποιος θέλει να πάει στην κηδεία και οι υπόλοιποι να κάτσουν να δουλέψουν. Θα τους δώσεις όλους την άδεια. Πάντως αιμίλιε μου κάνει τρομερή εντύπωση που εσύ ειδικά είσαι αυτής της άποψης. Σε είχα για υπέρμαχο του χωρισμού κράτους-εκκλησιας.Εξακολουθώ να είμαι ένθερμος οπαδός του διαχωρισμού κράτους και εκκλησίας. Όμως σέβομαι απόλυτα την πίστη του καθένα. Όπως δεν θέλω να μου επιβάλλουν να πιστεύω σε οτιδήποτε και να συγχέεται το κράτος με την θρησκεία, έτσι δεν μπορώ να αγνοήσω το γεγονός ότι θεωρούσαν τον Χριστόδουλο (που εγώ κατέκρινα όταν έλεγε τα δικά του) δικό τους άνθρωπο και την ανάγκη τους να παρευρεθούν στην κηδεία του, άσχετα με τις διαθέσεις του κάθε εργοδότη. Παράθεση Samsung Galaxy A52s 5G (SM-A5288/DS) Samsung Galaxy Watch5 Pro (SM-R920) ★ ★ ★ ★ ★ ★ ★ Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
gmac Δημ. February 1, 2008 Κοινοποίηση Δημ. February 1, 2008 Είπαμε, δεν μπορείς να ρωτήσεις ποιος θέλει να πάει στην κηδεία και οι υπόλοιποι να κάτσουν να δουλέψουν. Γιατί; Ρε συ Αιμίλιε, δε δικαιούσαι κάποιες μέρες άδεια το χρόνο; Ποιο το πρόβλημα για τους υπολοιπους αν θέλεις να χρησιμοποιήσεις μια από τις ημερες της άδειάς σου για να πας σε μια κηδεία (οποια κι αν είναι αυτή); Κι από τις 25 που είχες (πχ) θα σου μείνουν 24. Εξακολουθώ να είμαι ένθερμος οπαδός του διαχωρισμού κράτους και εκκλησίας. Όμως σέβομαι απόλυτα την πίστη του καθένα. Όπως δεν θέλω να μου επιβάλλουν να πιστεύω σε οτιδήποτε και να συγχέεται το κράτος με την θρησκεία, έτσι δεν μπορώ να αγνοήσω το γεγονός ότι θεωρούσαν τον Χριστόδουλο (που εγώ κατέκρινα όταν έλεγε τα δικά του) δικό τους άνθρωπο και την ανάγκη τους να παρευρεθούν στην κηδεία του, άσχετα με τις διαθέσεις του κάθε εργοδότη. Συμφωνούμε σε όλα αυτά. Απλά διαφωνώ ότι αυτό συνεπάγεται και αργία για όλους (το θεωρώ αλμα λογικής πως να το κάνουμε). Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
aimilios Δημ. February 1, 2008 Κοινοποίηση Δημ. February 1, 2008 Γιατί; Ρε συ Αιμίλιε, δε δικαιούσαι κάποιες μέρες άδεια το χρόνο; Ποιο το πρόβλημα για τους υπολοιπους αν θέλεις να χρησιμοποιήσεις μια από τις ημερες της άδειάς σου για να πας σε μια κηδεία (οποια κι αν είναι αυτή); Κι από τις 25 που είχες (πχ) θα σου μείνουν 24.Το ζήτημα δεν είναι ότι δικαιούμαστε άδεια, αυτό είναι αυτονόητο. Το πρόβλημα είναι όμως ότι δεν την δίνουν ακόμα και σε μερικές περιπτώσεις θανάτου συγγενικού προσώπου. Οπότε καταλήγουμε στην ερώτηση: Σεβόμαστε το γεγονός ότι μερικοί θεωρούσαν τον Χριστόδουλο δικό τους πρόσωπο και επιβάλλουμε στους εργοδότες να δώσουν άδεια για την κηδεία τους; Αν όχι, λήγει εδώ το θέμα. Αν ναι, τότε ο μόνος τρόπος να επιβάλλεις σε εργοδότη να μην απασχολήσει με το έτσι θέλω τους συγκεκριμένους εργαζόμενους είναι η αργία (οι εργοδότες, ως γνωστόν, θα ήθελαν να δουλεύουμε και Κυριακές, αλλά ευτυχώς είναι αργίες), γιατί την άδεια μπορεί να την αρνηθεί με οποιοδήποτε πρόσχημα (ακόμα και αν την δικαιούσαι, άντε να κάνεις φασαρία να την πάρεις σε ιδιώτη). Και, φυσικά, αργία για μερικούς και εργάσιμη για τους υπόλοιπους δεν γίνεται. Φυσικά, δεν προτείνω να γίνεται αυτό με το παραμικρό, αλλά τουλάχιστον σε πρόσωπα ευρείας αποδοχής που κηδεύονται και με τιμές αρχηγού κράτους, πιστεύω ότι πρέπει να γίνεται. Τώρα, αν έπρεπε να κηδευτεί με τέτοιες τιμές είναι μια άλλη υπόθεση, αλλά από την στιγμή που έγινε... Έγραψα τον συλλογισμό μου από τα υπόλοιπα μηνύματα σε ένα για να γίνει πιο κατανοητός. Δεν θα το συνεχίσω γιατί δεν έχω να προσθέσω κάτι άλλο. Παράθεση Samsung Galaxy A52s 5G (SM-A5288/DS) Samsung Galaxy Watch5 Pro (SM-R920) ★ ★ ★ ★ ★ ★ ★ Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts