Jump to content

Ειδήσεις

Avior
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Αν όλο αυτό το πράγμα είναι το όνομα της τότε εξηγούνται όλα…πάλι καλά που δεν τα είπε και στα αρχαία ελληνικά!

Κρίμα για το κοριτσάκι γιατί από τι φαίνεται τη ζημιά την έκαναν οι γονείς της.

Αμαρτίες γονέων παιδευουση τέκνα.

Δε διαφωνώ...Όχι όμως να βγει "λάδι" η εκκλησία!

Ότι έχει καταστρέψει πολιτισμούς και ιδέες που δεν την βόλευαν, το έχει κάνει άνετα και με πολύ αίμα.

Όσο για την κοπέλα, προφανώς είναι υπερβολική αλλά αυτό δεν αλλάζει κάποιες αλήθειες.

"Our lives are not our own.

From womb to tomb, we are bound to others, past and present.

And by each crime and every kindness, we birth our future."

• Απαντήσεις 5,6χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Ότι έχει καταστρέψει πολιτισμούς και ιδέες που δεν την βόλευαν, το έχει κάνει άνετα και με πολύ αίμα.

Όσο για την κοπέλα, προφανώς είναι υπερβολική αλλά αυτό δεν αλλάζει κάποιες αλήθειες.

Mπορεί και να το έχει κάνει αυτό ο Χριστιανισμός,δε γνωρίζω.Αλλά είναι μια τελείως διαφορετική συζήτηση από το παραλήρημα ενός σαλέμενου αρχαιολάτρη...

Μου κάνει εντύπωση που αμέσως όλοι ταχθήκατε στο πλευρό της μικρής... ;)

Αλλά το ερώτημα που με καίει συνέχεια από τότε που άκουσα την είδηση αυτή είναι , γιατί να τους πυροβολήσει στα πόδια και όχι να τους αποτελειώσει ,

Να τους αποτελειώσει; Γιατί θα πήγαινε μέσα, για αυτό. Θα μου πεις στην τελική καλύτερα φυλακή παρά στο χώμα, αλλά δεν ήξερε την κατάληξη. Μα πως ακριβώς του πήραν το όπλο αν ήταν ήδη τραυματισμένοι (δεν έχω ακούσει την είδηση).

Πολλά από αυτά που είπε έχουν το λιγότερο μια βάση αλήθειας.

Το κακό είναι ότι η κοπέλα είναι όντως σαλεμένη λόγω γονέων

και το ακόμα χειρότερο, αυτό που με κάνει προσωπικά να μην της δίνω δίκιο-βουνό, είναι ότι ήταν επίτιμη καλεσμένη στην συγκεκριμένη εκδήλωση

για κάποιον λόγο και έπρεπε να μιλήσει για κάποιο πολύ συγκεκριμένο θέμα.

Αυτή έδειξε πλήρη ασέβεια και καταχράστηκε την εμπιστοσύνη που της δείξανε.

Όταν ο άλλος σε καλεί σπίτι του και σου φέρεται με τον καλύτερο τρόπο, ακόμα και ο χειρότερος εχθρός σου να είναι, οφείλεις να κρατήσεις τα προσχήματα τουλάχιστον και να του δείξεις τον σεβασμό που σου δείχνει.

Η μικρή ηλικία της κοπέλας και το τεράστιο θράσος που έδειξε με κάνανε προσωπικά να ταχθώ με την απέναντι πλευρά σε αυτό το θέμα.

Και εγώ δεν χωνεύω τους παπάδες, και εγώ δεν δηλώνω χριστιανός, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι παύουμε να τηρούμε κάποιους βασικούς κανόνες συμπεριφοράς. Ίσα ίσα,πρέπει με το παράδειγμα μας να δείχνουμε πως η αξιοπρέπεια και η ευγενική συμπεριφορά δεν είναι αποκλειστικότητες των "Χριστιανών Ορθόδοξων" και μόνο.

Να έλεγε η μικρή ό,τι είπε σε κάποιο debate όπου θα ήταν καλεσμένη για να υπερασπιστεί τα πιστεύω της, να της έλεγα μπράβο. Τώρα, απλά έδειξε ασέβεια και θράσος.

Λοιπόν ψάχνοντας λίγο το θέμα της Προμηθέας Ολυμπίας Κυρήνης Πυθίας, διαπίστωσα ότι όντως είναι λίγο (για να μην πω πολύ) σαλταρισμένη και διακατέχεται από έντονη μισαλλοδοξία. Ενώ έχει πολλά δίκια στο θέμα του διωγμού του αρχαιοελληνικού πολιτισμού από τον χριστιανισμό, το χάνει λέγοντας ότι πρώτη αναδύθηκε στη Γη η Ελλάδα, ο πρώτος άνθρωπος εμφανίστηκε στον Όλυμπο κ.ο.κ. (το πλήρες κείμενο στο Klearchos Guide to the Galaxy)... Φαίνεται η διάνοια συνοδεύεται συχνά και από τρέλα...

Πάντως οι πιο ανεκτικοί στις θρησκείες μου φαίνεται ότι είμαστε εμείς οι άθεοι (ή έστω αγνωστικιστές όπως εγώ). Ούτε μισούμε καμία θρησκεία, ούτε είμαστε φανατικοί υπέρ οποιασδήποτε από αυτής, με αποτέλεσμα να αναγνωρίζουμε τα εγκλήματα στο όνομα των θρησκειών (γιατί οι θρησκείες μια χαρά είναι ως τρόπος ζωής), αντίθετα με τους θρησκόληπτους.

Samsung Galaxy A52s 5G (SM-A5288/DS)

Samsung Galaxy Watch5 Pro (SM-R920)

★ ★ ★ ★ ★ ★ ★

Πάντως οι πιο ανεκτικοί στις θρησκείες μου φαίνεται ότι είμαστε εμείς οι άθεοι (ή έστω αγνωστικιστές όπως εγώ). Ούτε μισούμε καμία θρησκεία, ούτε είμαστε φανατικοί υπέρ οποιασδήποτε από αυτής, με αποτέλεσμα να αναγνωρίζουμε τα εγκλήματα στο όνομα των θρησκειών (γιατί οι θρησκείες μια χαρά είναι ως τρόπος ζωής), αντίθετα με τους θρησκόληπτους.

:) :) :)

Επέτρεψε μου να διαφωνήσω.Οι προσωπικές εμπειρίες μου,δείχνουν ακριβώς το αντίθετο.

Όπως δεν είναι όλοι οι θρήσκοι ίδιοι, καθώς υπάρχουν οι απλώς πιστοί και οι θρησκόληπτοι, έτσι και οι άθεοι δεν επιδεικνύουν όλοι την ίδια "αντοχή στις θρησκείες" όπως λες. Ξέρω κάτι άθεους που αντί για αντοχή εμφανίζουν μία τουλάχιστο γραφική αλλεργία προς τον οποιονδήποτε πιστεύει σε κάτι ανώτερο (είτε είναι Χριστός είτε Μωάμεθ είτε Βούδας είτε οτιδήποτε). Δε νομίζω να διαφωνείς με αυτό.

Now I'm cutting the anchor away, and I won't look back, I'm starting a new life today. Now I see where I belong...

Λουκετάκι δεν έρχεται σε αυτό το γενικό θέμα. Το πολύ πολύ να αφαιρεθούν μηνύματα..........αλλά:

Απαγορεύεται η δημοσίευση οποιουδήποτε περιεχομένου (κειμένου, εικόνων, ήχων, γραφικών κ.ο.κ.) με κομματικό, θρησκευτικό και αθλητικό/οπαδικό χαρακτήρα σε οποιαδήποτε θεματική ενότητα του myphone.gr

Προσέξτε λοιπόν γιατί τα τελευταία μηνύματα εμπίπτουν, αν μη τι άλλο, στην παραπάνω κατηγορία. :)

seventh_heaven

http://www.myphone.gr/mp1/support/myphoneuser.jpg

Λουκετάκι δεν έρχεται σε αυτό το γενικό θέμα. Το πολύ πολύ να αφαιρεθούν μηνύματα..........αλλά:

Απαγορεύεται η δημοσίευση οποιουδήποτε περιεχομένου (κειμένου, εικόνων, ήχων, γραφικών κ.ο.κ.) με κομματικό, θρησκευτικό και αθλητικό/οπαδικό χαρακτήρα σε οποιαδήποτε θεματική ενότητα του myphone.gr

Προσέξτε λοιπόν γιατί τα τελευταία μηνύματα εμπίπτουν, αν μη τι άλλο, στην παραπάνω κατηγορία. :)

Στην παραπάνω κατηγορία εμπίπτουν και όσα νέα threads ανοίγονται κατά καιρούς που αφορούν άμεσα ή έμμεσα τα παραπάνω είδη περιεχομένου????

Πριν καιρό π.χ. άνοιξε thread με θέμα την ταινία Κώδικας Ντα Βίντσι. Ήταν παραπάνω από αναμενόμενο ότι θα γινόταν σχόλια και για το θρησκευτικό μέρος του θέματος, πράγμα που μαθηματικά οδηγεί, τουλάχιστο στο μεγαλύτερο ποσοστό των περιπτώσεων, σε αντιπαραθέσεις.

Επίσης, πιο πρόσφατο παράδειγμα ήταν το άνοιγμα του thread με θέμα το ντοκυμαντέρ που αφορούσε την "ανακάλυψη" του τάφου του Χριστού. Και με αυτό ίσχυσε το ίδιο, οδηγηθήκαμε σε αντιπαραθέσεις, διότι κάποια από τις δύο πλευρές άρχισε να προκαλεί, η άλλη μοιραία απάντησε και ούτω καθεξής, με αποτέλεσμα το αναμενόμενο μπάχαλο.

Για μένα θα έπρεπε να αποφεύγεται εντελώς ακόμα και το άνοιγμα παρόμοιων threads, για το λόγο ότι το θέμα καταλήγει μοιραία σε αντιπαραθέσεις, που αντιτίθενται στον προαναφερόμενο κανόνα του forum του myphone.gr. Ωστόσο, στο βαθμό που μπορώ να θυμηθώ, δεν έχω παρατηρήσει να έχει γίνει κάτι προληπτικά προς αυτή την κατεύθυνση. ;)

Now I'm cutting the anchor away, and I won't look back, I'm starting a new life today. Now I see where I belong...

Παιδιά να ρωτήσω κάτι να μου πείτε την γνώμη σας γιατί έχω ψιλoτρελαθεί :angry: με αυτό που έγινε προχθές στον Πειραιά..

Που δύο Μολδαβοί πήγαν να ληστέψουν ένα κοσμηματοπωλείο και ο ιδιοκτήτης τους πυροβόλησε (είχε δικό του όπλο) στα πόδια και τους έριξε κάτω (δεν ήθελε φυσικά να τους σκοτώσει) και όταν πήγε κοντά του πήραν το όπλο και τον σκότωσαν - μάλιστα με 2 σφαίρες στο κεφάλι - και το ίδιο έκαναν και σε έναν περιπτερά που πήγε να δει τι έγινε - και οι 2 οικογενειάρχες!

Αλλά το ερώτημα που με καίει συνέχεια από τότε που άκουσα την είδηση αυτή είναι , γιατί να τους πυροβολήσει στα πόδια και όχι να τους αποτελειώσει , τώρα τι έγινε - φύγαν άδικα δύο άνθρωποι από την ζωή και 2 αλλοδαποί θα πάνε για 4-5 χρόνια φυλακή με τσάμπα φαγητάκι και χασίσια και μετά θα ξαναβγούν σαν κύριοι ...:mad:

(και μην μου κάνετε κήρυγμα , ότι εμείς δεν είμαστε ζώα και απάνθρωποι και έχουμε αρχές και πολιτισμό ... γιατί το είδατε το αποτέλεσμα...)

Εαν τους σκότωνε, θα τον καλούσε ο εισαγγελέας και θα τον προφυλάκιζε κλπ κλπ.

Τώρα βέβαια ο εισαγγελέας δεν μπορεί να κάνει διάλογο μαζί του διοτι η συζήτηση μεταφέρθηκε στον Άγιο Πέτρο.

Συμπέρασμα: Καλύτερα να έχεις πάρε δώσε με τον χωροφύλακα παρά με τον... Παπά.

Όπως δεν είναι όλοι οι θρήσκοι ίδιοι, καθώς υπάρχουν οι απλώς πιστοί και οι θρησκόληπτοι, έτσι και οι άθεοι δεν επιδεικνύουν όλοι την ίδια "αντοχή στις θρησκείες" όπως λες. Ξέρω κάτι άθεους που αντί για αντοχή εμφανίζουν μία τουλάχιστο γραφική αλλεργία προς τον οποιονδήποτε πιστεύει σε κάτι ανώτερο (είτε είναι Χριστός είτε Μωάμεθ είτε Βούδας είτε οτιδήποτε). Δε νομίζω να διαφωνείς με αυτό.
Σαφώς και κάποιοι φανατικοί (ακόμα και της αθεΐας) μπορεί να ξεφεύγουν. Εγώ προσωπικά την αλλεργία την έχω σε όσους προσηλυτίζουν και σε όσους δεν αφήνουν να δουλέψει η λογική και η κριτική σκέψη και θέλουν πρόβατα - πιστούς (φυσικά προσπαθούν να φιμώσουν και την αντίθετη άποψη).

Πάντως, δεν νομίζω και'γω ότι τα παραπάνω σχόλια μας είναι αντίθετα με τους ΟΠΧ. Δεν επιτέθηκε κανείς σε καμιά θρησκεία και κανείς σε κανένα άθεο ή αγνωστικιστή. Ακόμα τουλάχιστον... :worry: Το θέμα είναι περισσότερο κοινωνικό. Βέβαια, η τελευταία κρίση ανήκει στους moderators. Αν αποφασιστεί να διαγραφούν μηνύματα τουλάχιστον κάντε edit και αφήστε στο μήνυμά μου το κομμάτι που αφορά την Προμηθέα (Ολυμπία Κυρήνη Πυθία).

Samsung Galaxy A52s 5G (SM-A5288/DS)

Samsung Galaxy Watch5 Pro (SM-R920)

★ ★ ★ ★ ★ ★ ★

Σαφώς και κάποιοι φανατικοί (ακόμα και της αθεΐας) μπορεί να ξεφεύγουν. Εγώ προσωπικά την αλλεργία την έχω σε όσους προσηλυτίζουν και σε όσους δεν αφήνουν να δουλέψει η λογική και η κριτική σκέψη και θέλουν πρόβατα - πιστούς (φυσικά προσπαθούν να φιμώσουν και την αντίθετη άποψη).

Μαζί σου. Σέβομαι το δικαίωμα κάποιου να μην θρησκεύεται, ακριβώς όπως απαιτώ να μου αναγνωρίζει το δικαίωμα να θρησκεύομαι. Είναι κάτι το οποίο πρέπει να διέπει οποιονδήποτε άνθρωπο θέλει να λέγεται δημοκράτης.

Γινόμαστε καθημερινά μάρτυρες θρησκόληπτων που αφορίζουν τον οποιονδήποτε έχει αντίθετη άποψη με αυτούς (το πιο εξωφρενικό είναι ότι συχνά εναντιώνονται ακόμα και σε όσους πιστούς της ίδιας θρησκείας κρατούν μετριοπαθή στάση απέναντι στα πράγματα). Και από την άλλη, υπάρχουν άθεοι (ή αγνωστικιστές όπως λες, ομολογώ ότι δεν ήμουν ενήμερος για τον όρο αυτό :)) οι οποίοι επίσης δεν τηρούν και την πιο δημοκρατική στάση απέναντι στους πιστούς διαφόρων θρησκειών. Τα ειρωνικά σχόλια είναι το πιο σύνηθες όπλο ορισμένων εκπροσώπων της κοινωνικής αυτής ομάδας.

Πάντως, δεν νομίζω και'γω ότι τα παραπάνω σχόλια μας είναι αντίθετα με τους ΟΠΧ. Δεν επιτέθηκε κανείς σε καμιά θρησκεία και κανείς σε κανένα άθεο ή αγνωστικιστή. Ακόμα τουλάχιστον... :worry: Το θέμα είναι περισσότερο κοινωνικό. Βέβαια, η τελευταία κρίση ανήκει στους moderators. Αν αποφασιστεί να διαγραφούν μηνύματα τουλάχιστον κάντε edit και αφήστε στο μήνυμά μου το κομμάτι που αφορά την Προμηθέα (Ολυμπία Κυρήνη Πυθία).

Μαζί σου κι εδώ. Ας μην τη σχολιάσω καλύτερα αυτή τη κατάσταση με τη διαγραφή των μηνυμάτων. Μπορεί να είναι οι κανόνες του site, αλλά αυτό δε μπορεί να εμποδίζει κανέναν να εκφράσει τη δυσφορία του ή την αντίθεσή του με αυτούς.

Τη διασύνδεση Ελλάδας - Αιγύπτου με υποθαλάσσιο καλώδιο οπτικών ινών, με στόχο η χώρα μας να καταστεί πύλη τηλεπικοινωνιακής εισόδου προς την Ευρώπη, προανήγγειλε ο υπουργός Μεταφορών κι Επικοινωνιών Μιχάλης Λιάπης μετά τη συνάντησή του με τον Αιγύπτιο υπουργό Ταρέκ Καμέλ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για μια επένδυση του Αιγυπτίου μεγιστάνα Ναγκίμπ Σαουίρις, ο οποίος πρόσφατα απέκτησε την ΤΙΜ Hellas. Το έργο, σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Μεταφορών, θα εξασφαλίσει γρήγορες και φθηνές επικοινωνίες.

Εκτός των εξελίξεων, οι οποίες, όπως υπογραμμίζεται, «θα συμβάλουν στην τηλεπικοινωνιακή αποφόρτιση της ΝΑ Αφρικής προς την Ευρώπη», ωστόσο, φαίνεται να μένει ο ΟΤΕ.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στο Κάιρο, ο Ελληνας υπουργός συναντήθηκε και με τον υπουργό Πολιτικής Αεροπορίας, με τον οποίο συμφώνησε στην επιτάχυνση της συνεργασίας για την ανάθεση της διαχείρισης και λειτουργίας του αεροδρομίου του Σινά στην εταιρεία του αεροδρομίου της Αθήνας «Διεθνής Αερολιμήν Ελ.Βενιζέλος».

Πηγές του ΔΑΑ, ωστόσο, επεσήμαιναν χθες ότι οι συζητήσεις βρίσκονται ακόμα σε πρώιμο στάδιο, καθώς η πρώτη προσέγγιση από την αιγυπτιακή πλευρά έγινε μόλις πριν λίγους μήνες.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον, πάντως, παρουσιάζει και η απόφαση των δύο υπουργών για αναμόρφωση της διμερούς αεροπορικής συμφωνίας των δύο χωρών, ώστε να δημιουργηθεί ένα πιο εκτεταμένο πλαίσιο αεροπορικών δικαιωμάτων μέσω της αύξησης των πτήσεων από το τέλος του 2007, ενώ η αιγυπτιακή πλευρά δέχτηκε την έγκριση πτήσεων τσάρτερ για τους καλοκαιρινούς μήνες.

"Δεν με πειράζει να πηγαίνω για δουλειά αλλά αυτή η 8ωρη αναμονή για να γυρίσω σπίτι με σκοτώνει!!!!!!!"

Γιαγιάδες κατηγορούμενες για φόνους στις ΗΠΑ με το βλέμμα σε ...ασφάλειες ζωής

Λος Αντζελες

Δύο ηλικιωμένες γυναίκες στις Ηνωμένες Πολιτείες, οι επονομαζόμενες «Μαύρες Χήρες», κατηγορούνται ότι διατηρούσαν επί διετίας φιλικές σχέσεις με δύο άστεγους άνδρες, τους οποίους δολοφόνησαν για να καρπωθούν την ασφάλεια ζωής τους, ύψους 2,8 εκατ. δολαρίων.

Πρωταγωνίστριες της υπόθεσης που θυμίζει χολιγουντιανή ταινία είναι η Έλεν Γκολέι, 76 ετών, και η Όλγκα Ρούτερσμιτ, 74 ετών.

Οι δύο γυναίκες είχαν προσεγγίσει τους δύο άνδρες, πλήρωναν το νοίκι τους και ισχυρίζονταν στις ασφαλιστικές εταιρείες ότι ήταν η μνηστή ή η εξαδέλφη τους. Σύμφωνα με τις εισαγγελικές Αρχές, αφου περίμεναν επί δύο χρόνια, νάρκωσαν τους άνδρες, τους πάτησαν με τα αυτοκίνητά τους και κατόπιν πήραν τις ασφάλειες ζωής και ατυχήματος που είχαν κάνει.

Ο ένας άνδρας, ο 73χρονος Πολ Βάντος, δολοφονήθηκε το 1999 και ο δεύτερος, ο Κένεθ Μακντέιβιντ, 50 ετών, το 2005.

Και οι δύο γυναίκες αρνούνται τις κατηγορίες.

Οι Αρχές ερευνούν τώρα την πιθανότητα οι δύο ηλικιωμένες να εμπλέκονται και σε άλλους φόνους. Όπως ανέφερε ο ερευνητής ασφαλειών Ρόμπερτ Μπρόκγουεϊ άλλες έξι ασφάλειες ζωής δεν έχουν πληρωθεί επειδή ακόμη διεξάγεται έρευνα για αυτές.

Οι δύο γυναίκες είχαν συλληφθεί το Μάιο του 2006 με την κατηγορία, τότε, ότι εισέπραταν παρανόμως ασφάλειες ζωής.

Η εισαγγελεία πιστεύει ότι οι γυναίκες έβρισκαν τα θύματά τους σε μια εκκλησία του Λος Αντζελες. Τους βοηθούσαν να βρουν σπίτι, πλήρωναν το νοίκι τους και μετέφεραν τις υπογραφές τους σε λαστιχένιες σφραγίδες για να τις χρησιμοποιήσουν στα ασφαλιστικά συμβόλαια.

πηγή: http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=787698&lngDtrID=245

:blink: :blink: :blink:

Τι να πει κανείς εδώ; :blink:

Άκου τρόπο που βρήκαν.

Και τι διάολο τα ήθελαν τόσα χρήματα στα 76 τους;

...

Δύο ηλικιωμένες γυναίκες στις Ηνωμένες Πολιτείες, οι επονομαζόμενες «Μαύρες Χήρες», κατηγορούνται ότι διατηρούσαν επί διετίας φιλικές σχέσεις με δύο άστεγους άνδρες, τους οποίους δολοφόνησαν για να καρπωθούν την ασφάλεια ζωής τους, ύψους 2,8 εκατ. δολαρίων...

:confused:

Και άστεγοι και ασφάλεια ζωής και 2.8εκ δολάρια;

Τι να πει κανείς εδώ; :blink:

Άκου τρόπο που βρήκαν.

Και τι διάολο τα ήθελαν τόσα χρήματα στα 76 τους;

Έχεις δει πόσο πάνε τα Slipad?

http://img515.imageshack.us/img515/4932/moodswf6.jpg

Ρε παιδιά, αυτές τους τα έκαναν τα συμβόλαια.
http://img515.imageshack.us/img515/4932/moodswf6.jpg

Έχεις δει πόσο πάνε τα Slipad?

:lol: :lol: :lol:

Κοίτα που οδηγεί τους ανθρώπους η ακρίβεια.

Αντί να το ρίξουν στο πλέξιμο, πατάνε με το αυτοκίνητο άστεγους ασφαλισμένους. Για να έχουν κάτι στην άκρη για τα γεράματα. :lol:

Πράσινο φως των υπουργών Μεταφορών της ΕΕ για τη συμφωνία «Ανοικτών Ουρανών» με τις ΗΠΑ

Το πράσινο φως για την υπογραφή της συμφωνίας «Ανοικτών Ουρανών» με τις ΗΠΑ για την απελευθέρωση των διατλαντικών αεροπορικών πτήσεων, άναψαν την Πέμπτη οι υπουργοί Μεταφορών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, έπειτα από τέσσερα χρόνια συζητήσεων.

Όπως ανακοίνωσε ο Γερμανός υπουργός, έπειτα από αίτημα της βρετανικής κυβέρνησης η συμφωνία θα τεθεί σε ισχύ πέντε μήνες αργότερα απ' ότι αρχικά προβλεπόταν και συγκεκριμένα στις 31 Μαρτίου 2008.

«Η συμφωνία έχει σπουδαία πολιτική και οικονομική σημασία. Το γεγονός ότι όλοι στο Συμβούλιο καλωσόρισαν την έκβαση πρέπει να υπογραμμιστεί» ανέφερε σε δήλωσή του ο επίτροπος Μεταφορών Ζακ Μπαρό.

Με τη συμφωνία περιορίζονται τα εμπόδια που τίθενται σε αεροπορικές εταιρείες για να πραγματοποιούν διατλαντικά δρομολόγια, γεγονός που έχει προκαλέσει τις αντιδράσεις εταιρειών όπως η British Airways (και κυβερνήσεων όπως η βρετανική), που φοβούνται ότι θα χάσουν πολλά από τα προνόμια τους στα συγκεκριμένα δρομολόγια.

Ο ετήσιος τζίρος αυτής της αγοράς υπολογίζεται στα 18 δισ. δολάρια.

Κατά τη συμφωνία, οποιαδήποτε αεροπορική εταιρεία με έδρα στην ΕΕ θα μπορεί πλέον να εκτελεί δρομολόγια από οποιαδήποτε πόλη κράτους-μέλους της ΕΕ σε πόλεις των ΗΠΑ και αντίστροφα.

Αλλά, ενώ οι αμερικανικές εταιρείες θα κερδίσουν ελεύθερη πρόσβαση στα ευρωπαϊκά αεροδρόμια, οι ευρωπαϊκές εταιρείες θα αντιμετωπίζουν ακόμα εμπόδια στα εσωτερικά δρομολόγια των ΗΠΑ.

Οι «27» εξέτασαν επίσης τη συμφωνία με τη Ρωσία για τα τέλη εναέριας κυκλοφορίας. Οι ευρωπαϊκές αεροπορικές εταιρείες πληρώνουν συνολικά 330 εκατ. ευρώ ετησίως στη Μόσχα για απευθείας πτήσεις προς τη ΒΑ Ασία.

Η Μόσχα συμφώνησε να καταργήσει τα τέλη από το 2013, ενώ έως τότε θα τα αφήσει στα σημερινά επίπεδα.

Πάντως, τα μέλη της ΕΕ διαφωνούν και ως προς τον τρόπο εφαρμογής της συμφωνίας. Εταιρείες όπως η Lufthansa και η Air France-KLM έχουν ζητήσει να καταβάλλεται ένα ποσοστό και από εταιρείες των οποίων οι νέοι προορισμοί δεν υπόκεινται σε τέλη.

news.in.gr, με πληροφορίες από Associated Press

Συμφωνία BBC - YouTube

πηγή: news.ert.gr

Το βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο BBC ανακοίνωσε σήμερα ότι κατέληξε σε συμφωνία με το YouTube, τον ιστοχώρο ανταλλαγής βίντεο που αναπτύσσεται ραγδαία τα τελευταία χρόνια, προκειμένου να προβάλλει αποσπάσματα από τις εκπομπές του. Το BBC ελπίζει με αυτόν τον τρόπο να προσεγγίσει το κοινό των περίπου 70 εκατομμυρίων χρηστών του διαδικτύου και να αυξήσει την ακροαματικότητα των προγραμμάτων του αλλά και την αναγνωσιμότητα της δικής του ιστοσελίδας.

Παρόμοιες συμφωνίες με το YouTube έχουν υπογράψει τα αμερικανικά τηλεοπτικά δίκτυα NBC, CBS και Fox. Το BBC θα έχει τρία "κανάλια" στο YouTube, ένα ειδησεογραφικό και δύο ψυχαγωγικά. Το ειδησεογραφικό κανάλι θα προβάλλει καθημερινά περίπου 30 βίντεο. Ο διευθυντής μελλοντικών μέσων και τεχνολογιών του BBC, Άσλι Χάιφιλντ, διευκρίνισε πάντως ότι δεν θα προβάλλονται ολόκληρες εκπομπές. "Το YouTube είναι ένα διαφημιστικό εργαλείο για εμάς", διευκρίνισε.

Ο γενικός διευθυντής του BBC, Μαρκ Τόμσον, είπε από την πλευρά του ότι η συμφωνία αυτή αποτελεί μια "επαναστατική συνεργασία" που αναμένεται να προσελκύσει "νέο κοινό στη Βρετανία και στο εξωτερικό.

This blessed plot, this earth, this realm, this England...

William Shakespeare: King Richard II Act 2, Sc 1

London is a state of mind