Jump to content

Ειδήσεις


Avior
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

  • Απαντήσεις 5,6χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Αυτος δεν ηταν ο Peter Pan!

Αυτος ηταν ο Ρομπεν των Δασων....:p

:lol:

οταν πατε οπουδηποτε στον θεσαλλικο καμπο ρωτηστε κ στανταρ θα σας υποδειξουν μερικα ατομα απο καθε χωριο...

ο πατερας τους ειναι λαχειοπωλης κ δουλευει καθημερινα,κ αλλα 2 αδελφια που χουν κ αυτα δουλεβουν σε ακυρες δουλειες...

ο συνεργατης μαλλον ηταν καποιος στοκος+απληστος γιατι απ οτι διαβασα εκανε κρα οτι ξαφνικα βρηκε λεφτα... http://paramythia.pblogs.gr/2008/08/apagwgh-mylwna-hania-thessalonikh-me-c130.html

<<YPARXEI ENA GNOMIKO STIN ELLADA POU LEEI:

 

XEREIS NA KLEPSEIS?

KLEPSE!

XEREIS NA KRYPSEIS?

OXI!

E! TOTE MIN KLEBEIS.

>>:Ρ

Link to comment
Share on other sites

http://www.n-tv.de/img/1011501_src_pathB.WMEA.jpg

 

Μια μητέρα γορίλας σφίγγει στα χέρια της το άψυχο κορμάκι τού μόλις τριών μηνών παιδιού της και θρηνεί σπαρακτικά τον θάνατό του. Οι φωτογραφίες που αποτυπώνουν την οδύνη της 11χρονης Γκάνα προκάλεσαν αίσθηση στη Γερμανία για το ασυνήθιστο, σχεδόν ανθρώπινο, ξέσπασμα συναισθημάτων ενός ζώου.

 

Το προσωπικό του ζωολογικού κήπου στο Μύνστερ ανακάλυψε το γοριλάκι Κλαούντιο να κείτεται νεκρό στο πάτωμα του κλουβιού που μοιραζόταν με τη μητέρα του. Οι φωτογραφίες της Γκάνα είτε να κουβαλά στην πλάτη της είτε να κρατά στα χέρια της το νεκρό παιδί της δημοσιεύθηκαν σε όλες τις εφημερίδες και μεταδόθηκαν από την τηλεόραση...

 

Πηγή: http://www.tovimadaily.gr//Article.aspx?d=20080820&nid=9530298&sn=&spid=

 

 

Ματώνει η καρδιά μου ****το...

Destiny found.
Link to comment
Share on other sites

Σκοτώθηκε ένας ναύτης στο Γύθειο. Κόπηκε ο κάβος κατά την πρόσδεση του Εξπρές Πήγασος και τον αποκεφάλισε...
Link to comment
Share on other sites

Σκοτώθηκε ένας ναύτης στο Γύθειο. Κόπηκε ο κάβος κατά την πρόσδεση του Εξπρές Πήγασος και τον αποκεφάλισε...

 

Πιο αναλυτικά:

Τραγικό θάνατο βρήκε ο 40χρονος ναυτικός Μιχ. Κοκώνης, μέλος του πληρώματος του επιβατηγού - οχηματαγωγού πλοίου «Εξπρές Πήγασος», όταν κατά τη διάρκεια χειρισμών πρόσδεσης του πλοίου στο λιμάνι του Γυθείου, έσπασε ο πρυμναίος κάβος με αποτέλεσμα να χτυπήσει τον άτυχο ναύτη που βρισκόταν όρθιος στο κατάστρωμα πάνω από την πρύμνη.

 

Το «Εξπρές Πήγασος» που αντικαθιστούσε το «Μυρτιδιώτισα» της ΑΝΕΚ, στο οποίο γίνονται επισκευαστικές εργασίες, εκτελούσε το τοπικό δρομολόγιο Κύθηρα- Γύθειο- Κύθηρα, μεταφέροντας σήμερα 245 επιβάτες, 85 ΙΧ και 2 φορτηγά αυτοκίνητα.

 

Κατά τη διάρκεια κατάπλου του στο λιμάνι του Γυθείου, όπου και θα αποβιβάζονταν οι επιβάτες, ο καιρός σύμφωνα με το ΥΕΝΑΝΠ ήταν καλός - 4 με 5 μποφόρ- και δεν δικαιολογεί την αποκοπή του πρυμναίου κάβου.

 

Με εντολή του Εισαγγελέα Γυθείου έχει συλληφθεί ο πλοίαρχος του «Εξπρές Πήγασος» που έχει και το γενικό πρόσταγμα των χειρισμών πρόσδεσης, καθώς επίσης και ο αξιωματικός που είχε βάρδια στην πρύμνη.

 

Πηγή: http://www.2810.gr

http://www.myphone.gr/forum/image.php?type=sigpic&userid=862&dateline=1324629158
Link to comment
Share on other sites

Εχετε δει με τι ΔΥΝΑΜΗ φευγουν οι κάβοι, φανταστειτε τώρα ουσιαστικά χιλιάδε νηματα κλωστής ναυλον κ συρματος να τρεχουν με ιλιγιώδη ταχύτητα κατά πάνω σου. Κριμα...με τους κάβους έχουν γινει πολλά, κ δυστυχως ειναι μια κατάσταση που δεν μπορεις να ποφυγεις οταν δενει πλοιο σε νησι

 

παντως η παρακάτω έκφραση ήταν λιγο....

Κατά τη διάρκεια κατάπλου του στο λιμάνι του Γυθείου, όπου και θα αποβιβάζονταν οι επιβάτες, ο καιρός σύμφωνα με το ΥΕΝΑΝΠ ήταν καλός - 4 με 5 μποφόρ- και δεν δικαιολογεί την αποκοπή του πρυμναίου κάβου

 

αυτα τα συμπεράσματα των δημοσιογράφων με τρελαίνουν. Υπονοεί εδώ ό καβος ηταν σάπιο?κοπηκε? η μπηκαν οι μηχανες ανέλκυσης πριν λυθεί? Ανθρώπινο λάθος μου μοιάζει αυτό... κριμα το παληκάρι.ελπιζω η ναυτιλιακη να βοηθήσει την οικογενεια του εστω!:(

Vita Brevis
Link to comment
Share on other sites

Μια ηλεκτρονική κάρτα θα προσφέρει περίθαλψη στους πολίτες της Ελλάδας και έντεκα χωρών της ΕΕ. Η κάρτα, η οποία θα τεθεί σε ισχύ εντός τριετίας, θα περιέχει περίληψη του ιατρικού ιστορικού και καταγραφή των συνιστωμένων φαρμακευτικών αγωγών.

 

Όπως αναφέρεται στο σχετικό ρεπορτάζ του Βήματος της Παρασκευής, το όλο θέμα βρίσκεται στην τελική φάση υλοποίησης, καθώς η υπογραφή του σχετικού πρωτοκόλλου έχει δρομολογηθεί για τα μέσα του ερχόμενου μήνα.

 

Πλήρες άρθρο: in.gr

:love:Μη με αγγίζεις....Κάνω *ΤΖΙΖ*
Link to comment
Share on other sites

Τμήματα κολοσσιαίου αγάλματος του Μάρκου Αυρήλιου βρέθηκε στην Τουρκία

 

Αγκυρα: Τμήματα ενός τεράστιου αγάλματος του Ρωμαίου αυτοκράτορα Μάρκου Αυρήλιου ανακαλύφθηκαν στην αρχαία πόλη Σαγαλασσός της Τουρκίας. Μέχρι στιγμής έχουν βρεθεί το κεφάλι του αγάλματος, το δεξί χέρι και το κάτω τμήμα των ποδιών του.

 

Τα τμήματα του αγάλματος ανακαλύφθηκαν στο μεγαλύτερο δωμάτιο των ρωμαϊκών λουτρών της Σαγαλασσού, στο οποίο γίνονται ανασκαφές εδώ και δώδεκα χρόνια.

 

Μάλιστα πέρυσι αρχαιολόγοι ανακάλυψαν στα συντρίμμια των λουτρών τμήματα ενός κολοσσιαίου αγάλματος του αυτοκράτορα Αδριανού.

 

Οι αρχαιολόγοι θεωρούν ότι στο δωμάτιο βρίσκονταν αγάλματα που αναπαριστούσαν την Δυναστεία των Αντωνίνων, ηγέτες της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας κατά τον δεύτερο αιώνα προ Χριστού.

 

Το άγαλμα του Μάρκου Αυρηλίου είναι τεραστίων διαστάσεων. Το κεφάλι έχει ύψος ενός μέτρου, ενώ το δεξί χέρι έχει μήκος ενάμιση μέτρο. Ο καθηγητής Μαρκ Γουέλκενς από το Καθολικό Πανεπιστήμιο Λέβεν στο Βέλγιο, ο οποίος ηγείται των ανασκαφών δήλωσε ότι πρόκειται για μια από τις καλύτερες αναπαραστάσεις του αυτοκράτορα.

 

Ο Μάρκος Αυρήλιος ήταν ένας από τους επονομαζόμενους πέντε «καλούς Αυτοκράτορες» και ηγήθηκε για 19 χρόνια, από το 161 π.Χ. έως τον θάνατό του το 180 π.Χ.

 

phileleftheros

[sIGPIC][/sIGPIC]
Link to comment
Share on other sites

Σύλληψη Έλληνα blogger για συκοφαντική δυσφήμιση. Καιρός ήταν, έτσι για να σφίξουν λίγο μερικοί @@λοι... :rolleyes:

 

Ένας 40χρονος ιδιωτικός υπάλληλος συνελήφθη χθες στα Κάτω Πατήσια από αστυνομικούς του τμήματος ηλεκτρονικού εγκλήματος κατηγορούμενος για συκοφαντική δυσφήμιση μέσω Ιντερνετ αλλά κυρίως για «διέγερση σε τέλεση κακουργήματος-αφαίρεση ζωής «.

 

Συγκεκριμένα όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία ο 40χρονος είχε δημιουργήσει blog στο Ιντερνετ μέσω του οποίου στρεφόταν εναντίον 48χρονου δημοσιογράφου κάνοντας κριτική για τον τρόπο παρουσίασης των ειδήσεων και καλούσε τους χρήστες του διαδικτύου να τον σκοτώσουν αυτόν και το παιδί του.

 

Ο δημοσιογράφος πριν από λίγο καιρό κατέφυγε στην αστυνομία κι αμέσως άρχισε έρευνα από τη δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος, από την οποία εντοπίστηκαν τα ψηφιακά ίχνη του blogger.

 

Χθες έγινε έφοδος στο σπίτι του και συνελήφθη επ`αυτοφώρω την ώρα που έγραφε στον υπολογιστή του. Ο δράστης οδηγήθηκε σήμερα στον εισαγγελέα.

 

http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_26/08/2008_245800

Link to comment
Share on other sites

Πλάκα κανεις!!! Αυτή είναι εγκληματική πράξη καθαρά κ αδιανόητη, ξεφεύγει από απλή συκοφαντική δυσφημηση. Γιατι το έκανε, παρανοικος ηταν? Η επιχειρηματίας κ ειχε θιχτει απο κανενα γραφόμενο?
Vita Brevis
Link to comment
Share on other sites

Τα σημερινά ασύρματα ακουστικά για κινητά τηλέφωνα ελέγχονται με πλήκτρα και ενημερώνουν το χρήστη με ένα απλό φωτάκι, ωστόσο στην αγορά άρχισαν ήδη να εμφανίζονται μοντέλα που λειτουργούν με φωνητικές εντολές και απαντούν σε απλές ερωτήσεις.

 

Το νέο ακουστικό V1 της αμερικανικής Blue Ant κοστίζει γύρω στα 130 δολάρια και μπορεί να ακούει και μιλά αγγλικά. Διαβάζει στο αφτί του χρήστη τον αριθμό του καλούντος (όχι όμως και το όνομά του) και τον ρωτά αν θέλει να δεχτεί την κλήση.

 

Μπορεί ακόμα να απαντά σε ερωτήσεις για το πόση μπαταρία απομένει, για το αν είναι συνδεδεμένο με το κινητό και για άλλες λειτουργίες. Αν ο χρήστης δεν γνωρίζει ποιες εντολές είναι διαθέσιμες, μπορεί απλά να ρωτήσει «Τι μπορώ να πώ;» και το ακουστικό θα του εξηγήσει.

 

Η συσκευή υποστηρίζει γρήγορη επανάκληση αριθμού (speed dial), δεν αναγνωρίζει όμως ολόκληρα ονόματα από την τηλεφωνική ατζέντα. Μπορεί πάντως να συνεργαστεί με κινητά που προσφέρουν δικές τους λειτουργίες φωνητικής αναγνώρισης.

 

Ένα βασικό πλεονέκτημα του V1 είναι ότι απλοποεί σημαντικά την αρχική διαδικασία σύνδεσης με το κινητό τηλέφωνο, η οποία μπορεί να είναι αρκετά περίπλοκη με τα σημερινά μοντέλα. Αρκεί κανείς να πει «Σύνδεση» και το ακουστικό θα τον καθοδηγήσει για την αναγνώριση του κινητού τηλεφώνου.

 

Η λειτουργία φωνητικών εντολών του V1 δεν είναι αποκλειστική τεχνολογία της Blue Ant -προέρχεται από άλλον κατασκευαστή και αναμένεται να χρησιμοποιηθεί και από άλλες εταιρείες εντός του έτους.

 

Πηγή: Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από Associated Press

[sIGPIC][/sIGPIC]
Link to comment
Share on other sites

Δημόσια διαμαρτυρία Άγγλου στο Λονδίνο για περιπέτεια που έζησε στην Κύπρο

http://www.lyingbuilder.com

 

Ρεζίλι διεθνώς η Κύπρος

 

Απόσπασμα: Ερωτεύτηκε την Κύπρο, τα πώλησε όλα και είπε να κατοικήσει εδώ. Υποστηρίζει ότι έπεσε θύμα εξαπάτησης, τον ξυλοφόρτωσαν δύο φορές και ακόμα να βρει το δίκαιό του... Ένας 39χρονος Άγγλος, ο Cornelius OΆ Dwyer, εκθέτει την Κύπρο τόσο στη χώρα του όσο και διεθνώς. Όχι, όμως, αδίκως. Κατασκήνωσε έξω από την Υπάτη Αρμοστεία της Κύπρου στο Λονδίνο από τις 3 Αυγούστου και, γράφοντας σε ένα μικρό πανό ?Ντροπή στην Κύπρο?, διαμαρτύρεται για όσα υπέστη τα τελευταία τρία χρόνια.

 

Πηγή: ΠΟΛΙΤΗΣ - 23/08/2008, Σελίδα: 46

http://www.politis-news.com/cgibin/hweb?-A=815367&-V=articles&-p

http://shameoncyprus.com/?p=45

Buy, Sell or Rent Properties Around The World! - Real Estate Listings
Link to comment
Share on other sites

Ένας άπιστος σύζυγος πιάστηκε στα πράσα από τη γυναίκα του όταν αυτή είδε στο Street View την ερωμένη του να μπαίνει στη συζυγική τους κατοικία και ένας εργάτης πιάστηκε από την ίδια κάμερα να κοιμάται εν ώρα υπηρεσίας.

Θύμα του νέου εργαλείου του διαδικτύου, του λεγομένου Street View της Google, έπεσε και ο ανύποπτος και πονεμένος από το χαμό του φίλου του, Αυστραλός Μπιλ ο οποίος ήπιε για να ξεχάσει τον πόνο για τον χαμό του φίλου του, αλλά έγινε ρεζίλι στο διαδίκτυο, καθώς το πρόγραμμα τον έπιασε να κείτεται μεθυσμένος έξω από το σπίτι του.

 

Πηγή: http://new.e-go.gr/

http://news.pathfinder.gr/world/news/498620.html

Link to comment
Share on other sites

To θέμα ήταν τα δικαιώματα της ιδιωτικής ζωής του καθενός και κατά πόσο πλήτει αυτά τα δικαιώματα αυτή η υπηρεσία

Αλλά έτσι που το κουτσουρέψατε το θέμα καλά έκανες και το έβαλες εδώ

Το νόημα που βγήκε έτσι όπως το έκανες είναι απλά .... "κοιτάξτε τι έπαθαν δύο τρεις με αφορμή το google street view " και δεν ήταν αυτό το θέμα της αναρτήσεως του άρθρου

Link to comment
Share on other sites

To θέμα ήταν τα δικαιώματα της ιδιωτικής ζωής του καθενός και κατά πόσο πλήτει αυτά τα δικαιώματα αυτή η υπηρεσία

Αλλά έτσι που το κουτσουρέψατε το θέμα καλά έκανες και το έβαλες εδώ

Το νόημα που βγήκε έτσι όπως το έκανες είναι απλά .... "κοιτάξτε τι έπαθαν δύο τρεις με αφορμή το google street view " και δεν ήταν αυτό το θέμα της αναρτήσεως του άρθρου

 

Καλό το φόρουμ μας, αλλά αυτή την μανία τα πάντα να πρέπει να μπαίνουν σε 10 προυπάρχοντα τόπικς δεν θα την καταλάβω ποτέ.

Έχει να δημιουργηθεί νέο τόπικ κάτι αιώνες, λες και κοστίζουν.

Φυσικά και χάνονται πράγματα όταν τα πετάμε όλα μέσα σε ένα τόπικ, όπως επίσης γίνεται και χαμός με παλιά και νέα μηνύματα ή ακόμα χειρότερα δεν βλέπουμε πράγματα επειδή π.χ. ο άλλος μπορεί να μην διαβάζει το "Ειδήσεις" αλλά μπορεί να τον ενδιαφέρει κάτι που έγραψε κάποιο άτομο.

 

Τέσπα, τα 'χουμε πει και τα 'χουμε ξαναπεί και η απάντηση είναι πάντα "έτσι είναι τα πράγματα και αν δεν σας αρέσει να πάτε αλλού", αλλά κάτι που το σχολιάζουμε αρνητικά όλοι οι χρήστες δεν μπορώ να καταλάβω γιατί δεν αλλάζει.

 

Άλλο πράγμα τα spam topics ή κάποιος όντως να γράψει κάτι που θα έπρεπε να μεταφερθεί σε προυπάρχον τόπικ, αλλά π.χ. τσιγάρα,απαγόρευση καπνίσματος από το 2010,αγαπημένη μάρκα,νέα προιόντα καπνίσματος,πίπες,ναργιλέδες,πούρα,αρνητικά καπνίσματος κτλ. σε ένα τόπικ ή όλες οι ειδήσεις επίσης σε ένα και ένας να απαντάει στο ένα και άλλος στο άλλο...τι να πω, εγώ προσωπικά δεν βλέπω το λόγο.

Νέο τόπικ κατά 90% θα φάει λουκέτο και μάλιστα θα πεταχτούν πάντα 4-5 που θα το προτείνουν πρώτοι "lock,lock!!"

 

Απλά παραθέτω την άποψη μου με ευγενικό τρόπο, μην πεταχτεί κανένας καλοθελητής και αρχίσει τα "αν δεν γουστάρεις άλλαξε φόρουμ, δωρεάν υπηρεσία σου προσφέρουν". Την απορία μου εξέφρασα χωρίς να προσβάλω κανέναν.

(που χλωμό επίσης το βλέπω να μην σβήνεται αλλά άλλη ιστορία αυτή)

Link to comment
Share on other sites

η απάντηση είναι πάντα "έτσι είναι τα πράγματα και αν δεν σας αρέσει να πάτε αλλού",)

 

Eχεις δυστυχώς απόλυτο δίκιο , για αυτό κι εγώ πήγα αλλού :p

Απλά είπα να ξανά εμφανισθώ μήπως άλλαξε κάτι

Αν προσέξεις είμαι μέλος από το 2003 , 5 χρόνια δεν άλλαξε η κατάσταση ;)

Είχα να γράψω χρόνια εδώ και μάλλον θα ξανακάνω χρόνια :lol:

 

Από την άλλη οκ σκέψου ότι τα παιδιά έχουν να αντιμετωπίσουν ένα πανικό συνεχόμενο από μηνύματα , τι να προσέξεις και τι να αφήσεις

Πάντως μια φορά το θέμα μου έγινε απλή ειδησούλα της πλάκας.

Ισως φταίω εγώ όμως που δεν έβαλα μια επισήμανση , μια ερώτηση του τύπου "εσείς πως βλέπετε αυτή την υπηρεσία"

Link to comment
Share on other sites

Συγνώμη για την παρέμβαση και ειλικρινά, θα δεχόμουν ακόμη και να το μεταφέρω σε ξεχωριστό θέμα εφόσον υπήρχαν οι κατάλληλες προυποθέσεις. Εξηγούμαι:

Αποφύγετε την παράθεση περιεχομένου από άλλα sites, χωρίς την αναφορά της πηγής και τη δημιουργία του απαραίτητου «συνδέσμου» (hyperlink) προς αυτά. Όπως εσείς δεν θα θέλατε να σας αντιγράφει κάποιος τα μηνύματά σας και να τα παρουσιάζει ως δικά σας, έτσι και εσείς θα πρέπει να σεβαστείτε το «έργο» των άλλων. Σε περίπτωση που το site από το οποίο επιθυμείτε να «παραθέσετε» περιεχόμενο απαγορεύει την αντιγραφή δημοσιευμένου υλικού, απλά παραθέστε τον απαραίτητο σύνδεσμο και συνοδέψτε τον με μια αναλυτική περιγραφή, ώστε να γνωρίζουν οι υπόλοιποι χρήστες τι θα... συναντήσουν αν τον ακολουθήσουν.

 

Χωρίς παρεξήγηση και με στόχο να σε βοηθήσω να κατανοήσεις τους λόγους για τους οποίους έγινε αυτό το merge, θα ήθελα να μοιραστώ και τις δικές μου σκέψεις: Το να παραθέτεις απλά ένα κείμενο, που έχεις αντιγράψει από κάποια άλλη πηγή, δεν είναι ό,τι καλύτερο. Αν θέλεις να γίνει ανάλυση σε όλα αυτά που έγραψες μπορείς κάλλιστα να το κάνεις από την πρώτη στιγμή που δημιουργείς το θέμα. Εξέφρασε τις απόψεις σου, περιέγραψέ τις, εξήγησε γιατί σου «αρέσει» ή «δεν σου αρέσει» μία ιδέα. Μην παραθέτεις απλά ένα κείμενο και να περιμένεις οι υπόλοιποι να καταλάβουν... τι έχεις στο μυαλό σου ώστε να το σχολιάσουν. Και, τέλος, αρκεί η απλή παραπομπή. Δεν χρειάζεται να γίνει όλο αυτό το copy-paste - απαγορεύεται. Κάτω από αυτό το σύνδεσμο εξέφρασε τις απόψεις σου. Και πίστεψέ με το θέμα, θα παραμείνει στη θέση του. Επίσης ακόμη και αυτή τη στιγμή μπορείς να το τροποποιήσεις κατά βούληση το αρχικό σου μήνυμα, σύμφωνα με αυτές τις απλές οδηγίες που εδώ και κάτι μήνες έχω αναρτήσει στο chat and fun... Δημιούργησε πρωταρχικό, αυθεντικό κείμενο λοιπόν, και μην παραθέτεις απλά ένα άλλο άρθρο, που ο καθένας μπορεί να το ερμηνεύσει με όποιον τρόπο επιθυμεί! Για να σου δώσω να καταλάβεις, όταν το είδα για πρώτη φορά, από τον τίτλο και μόνο, ήμουν έτοιμος να το μεταφέρω στην ενότητα Internet και να το ενώσω με το Google Maps. Γι αυτό χρειάζεται και λίγο... παραπάνω σκέψη πριν από τη δημιουργία ενός μηνύματος: Έχει αυτό το θέμα λόγω ύπαρξης; Δίνω στους συνομιλητές μου τα εφόδια που θα χρειαστούν για να αναπτυχθεί διάλογος; Αν όχι...

 

Άλλο πράγμα τα spam topics ή κάποιος όντως να γράψει κάτι που θα έπρεπε να μεταφερθεί σε προυπάρχον τόπικ, αλλά π.χ. τσιγάρα,απαγόρευση καπνίσματος από το 2010,αγαπημένη μάρκα,νέα προιόντα καπνίσματος,πίπες,ναργιλέδες,πούρα,αρνητικά καπνίσματος κτλ. σε ένα τόπικ ή όλες οι ειδήσεις επίσης σε ένα και ένας να απαντάει στο ένα και άλλος στο άλλο...τι να πω, εγώ προσωπικά δεν βλέπω το λόγο.

 

Δεν υπάρχει. Αν πιστεύεις ότι ένα θέμα έχει λόγο ύπαρξης σε ξεχωριστό θέμα, μπορείς να το κάνεις - αν δεν βρει την απαιτούμενη απήχηση ωστόσο ή δεν έχει συνταχθεί όπως πρέπει, μάλλον θα επιστρέψει στις Ειδήσεις. Αντίθετα, αν ένα θέμα από αυτά που περιέχονται στις Ειδήσεις αποκτήσει τόσες απαντήσεις ώστε να δικιαολογεί ξεχωριστό θέμα, να είσαι σίγουρος ότι θα το μεταφέρουν οι αρμόδιοι moderators. Αν έχεις προτάσεις για κάποια θέματα που μπορούν να δημιουργηθούν από τα ήδη υπάρχοντα, πραγματικά μπορείς να στείλεις τις απόψεις σου με PM στον αρμόδιο moderator: Βασίλης[/member].

 

Και τέλος τα μηνύματά μας είναι off-topic οπότε αν έχετε κάποια άλλη σκέψη / ιδέα, μπορείτε να στείλετε PM στο Βασίλη, είτε ακόμη και σε εμένα. Όχι όμως εδώ. :p.

[sIGPIC][/sIGPIC]
Link to comment
Share on other sites

MsK σε ευχαριστώ για την τοποθέτησή σου

Την βρίσκω πολύ σωστή

Το λάθος μου ήταν που δεν ανέπτυξα το λόγο που τοποθέτησα το άρθρο ώστε να φανεί ο λόγος που το έβαλα

Ισως θα ήταν καλή ιδέα όταν γίνετε μεταφορά κάποιου θέματος να ενημερώνετε με ένα Pm τον χρήστη που το έγραψε .Αν αυτό φυσικά είναι εφικτό,διότι αυτό το θυμάμαι από παλιά , δεν υπήρχε κάποια ενημέρωση . Εκτός κι αν κάνω λάθος φυσικά

Αυτά :)

Link to comment
Share on other sites

Γήρανση του πληθυσμού στην Ελλάδα προβλέπει η Eurostat

Λόγω του χαμηλού δείκτη γονιμότητας και της αύξησης του προσδόκιμου ζωής.

 

Άνω των 65 ετών θα είναι τρεις στους δέκα Έλληνες, έως το 2035, εκτιμά η Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία (Eurostat), σύμφωνα με στοιχεία που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα.

 

Συγκεκριμένα, η Eurostat εκτιμά ότι στην Ελλάδα, τα άτομα ηλικίας άνω των 65 ετών θα φτάσουν το 26,3% του πληθυσμού έως το 2035 (έναντι 18,6% σήμερα) και το 31,7% έως το 2060. Επίσης, οι άνω των 80 ετών (4,1% σήμερα) εκτιμάται πως θα φτάσουν το 7,9% το 2035 και το 13,5% το 2060.

 

Σε ό,τι αφορά τις δημογραφικές εξελίξεις στην ΕΕ των 27 η Eurostat εκτιμά ότι ο πληθυσμός θα συνεχίσει να αυξάνεται έως το 2035, αλλά θα γερνάει σημαντικά, κυρίως λόγω του χαμηλού δείκτη γονιμότητας και της αύξησης του προσδόκιμου ζωής στην ΕΕ. Συγκεκριμένα, ο πληθυσμός της ΕΕ εκτιμάται ότι θα αυξηθεί από 495 εκατομμύρια σήμερα σε 521 εκατομμύρια το 2035. Το 2035 το 25,4% του ευρωπαϊκού πληθυσμού θα είναι άνω των 65 ετών (έναντι 17,1% σήμερα) και το 7,9% άνω των 80 ετών (έναντι 4,4% σήμερα), προβλέπει η Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία.

 

Ειδικότερα για την Ελλάδα, η Eurostat εκτιμά ότι ο πληθυσμός θα αυξηθεί κατά 3,2% έως το 2035 και θα μειωθεί κατά 0.9% από σήμερα έως το 2060.

 

Έως το 2060 τα κράτη μέλη με τον μεγαλύτερο πληθυσμό εκτιμάται πως θα είναι η Μ. Βρετανία (77 εκατ.), η Γαλλία (72 εκατ.), η Γερμανία (71 εκατ.), η Ιταλία (59 εκατ.) και η Ισπανία (52 εκατ.).

 

Η μεγαλύτερη αύξηση του πληθυσμού έως το 2060 εκτιμάται ότι θα σημειωθεί στην Κύπρο (66%), στην Ιρλανδία (53%), στο Λουξεμβούργο (52%) και στην Μ. Βρετανία (25%). Η σημαντικότερη μείωση του πληθυσμού αναμένεται να σημειωθεί στη Βουλγαρία (28%), στη Λετονία (26%), στη Λιθουανία (24%) και στη Ρουμανία (21%).

 

Εξάλλου, ο δείκτης εξάρτησης των ηλικιωμένων ατόμων στην ΕΕ των 27 (σ.σ. αριθμός των ατόμων άνω των 65 ως προς τον οικονομικά ενεργό πληθυσμό) αναμένεται να αυξηθεί από 25% σήμερα σε 53% το 2060. Δηλαδή, έως το 2060 θα αντιστοιχούν μόνο δύο εργαζόμενοι ανά συνταξιούχο, έναντι τεσσάρων εργαζομένων ανά συνταξιούχο που αντιστοιχεί σήμερα, επισημαίνει η Eurostat.

 

Στην Ελλάδα o δείκτης εξάρτησης των ηλικιωμένων ατόμων αναμένεται να αυξηθεί από 27,8% σήμερα σε 57,1% έως το 2060.

 

Τέλος, σχολιάζοντας τα στοιχεία της Eurostat, η εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για θέματα οικονομίας, Αμέλια Τόρες, δήλωσε ότι κατά κάποιον τρόπο δικαιολογούν την πίεση που ασκεί τα τελευταία χρόνια η Επιτροπή στα κράτη μέλη για εξυγίανση των συνταξιοδοτικών τους συστημάτων και των συστημάτων κοινωνικής ασφάλειας. Η Α. Τόρες, τόνισε, επίσης, ότι η Επιτροπή θα βασιστεί σε αυτά τα στοιχεία προκειμένου να επαναξιολογήσει, εντός του ερχόμενου έτους, «το βάρος» της γήρανσης του ευρωπαϊκού πληθυσμού στην οικονομία της ΕΕ και να κατανοήσει σε ποιό βαθμό τα δημόσια οικονομικά των χωρών μελών είναι βιώσιμα μακροχρόνια. Η εκπρόσωπος τύπου κατέληξε λέγοντας ότι οι εκτιμήσεις της Eurostat αποδεικνύουν ότι ίσως θα πρέπει να γίνουν μεγαλύτερες προσπάθειες από ορισμένες κυβερνήσεις για εξυγίανση των συνταξιοδοτικών τους συστημάτων.

 

http://www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Link to comment
Share on other sites

Στα τέλη Ιουλίου, στο ομοσπονδιακό γερμανικό κρατίδιο της Έσης, πραγματοποιήθηκε ένα τεχνολογικό επίτευγμα. Όπως αναφέρει δημοσίευμα της ιστοσελίδας της Ντόιτσε Βέλε («ΝΒ»), δόθηκε στην κυκλοφορία - στην αούτομπαν 455, στο ύψος του Φρίντμπεργκ - η πρώτη γέφυρα της Ευρώπης, που αποτελείται εξ ολοκλήρου από συνθετικές ύλες, κατασκευάστηκε σε άλλο σημείο της χώρας, ενώ μεταφέρθηκε και συναρμολογήθηκε στη συγκεκριμένη περιοχή εν μία νυκτί.

 

Συνήθως, η κατασκευή μιας γέφυρας σημαίνει για τη Γερμανία αργή ροή της κίνησης στον εθνικό δρόμο, στον οποίο κατασκευάζεται ή, το χειρότερο, χιλιόμετρα καθημερινού μποτιλιαρίσματος. Μια ημέρα μποτιλιάρισμα, όμως, σε μια γερμανική αούτομπαν κοστίζει 400.000 ευρώ και ασφαλώς η κατασκευή μιας γέφυρας δεν τελειώνει μέσα σε μια μέρα.

Για το λόγο αυτό, οι αρχές του κρατιδίου της Έσης αποφάσισαν να αποφύγουν αυτό το κόστος, καθώς και την πολυήμερη ταλαιπωρία των πολιτών, που έπρεπε να διέλθουν από το συγκεκριμένο σημείο του ομοσπονδιακού οδικού δικτύου. Έτσι, έδωσαν παραγγελία στο Ινστιτούτο Στατικής Δόμησης και Γεωδαιτικών Κατασκευών του Πολυτεχνείου της Στουτγάρδης - πρωτεύουσα του γειτονικού κρατιδίου της Βάδης Βυρτεμβέργης - να αναπτύξει μια ελαφριά γέφυρα με συνθετικές ύλες.

 

 

[συνέχεια...]

http://img515.imageshack.us/img515/4932/moodswf6.jpg
Link to comment
Share on other sites

Αναγκαστική προσγείωση λόγω... αλλεργίας

 

Αεροσκάφος της Ryanair έκανε αναγκαστική προσγείωση, όταν ένας από τους επιβάτες έπαθε αλλεργικό σοκ από σούπα μανιταριών. Το αεροπλάνο πραγματοποιούσε πτήση από τη Βουδαπέστη στο Δουβλίνο, αλλά προσγειώθηκε στη Φρανκφούρτη, ώστε ο επιβάτης να διακομισθεί όσο το δυνατό πιο γρήγορα σε νοσοκομείο.

 

Η σούπα χύθηκε στον άνδρα από μία κανάτα, που βρισκόταν στο ντουλάπι πάνω από το κεφάλι του. Αμέσως, ο λαιμός του πρήστηκε και ανέπνεε με δυσκολία. Μετά, από απόφαση του πιλότου και του πληρώματος, το αεροπλάνο προσγειώθηκε στη Γερμανία. Η πτήση για το Δουβλίνο καθυστέρησε δύο ώρες.

 

Την ίδια μέρα, ένα άλλο αεροσκάφος της ιρλανδικής εταιρείας έκανε αναγκαστική προσγείωση στη Γαλλία, λόγω έλλειψης οξυγόνου στην καμπίνα των επιβατών.

 

πηγή: http://www.zougla.gr/news.php?id=7130

 

Με όσα έχω ακούσει τώρα τελευταία για αεροπλάνα με κάνει να το σκεφτώ 2 φορές πριν μπω σε κάποιο...

2 hearts are beating together,

I'm in love I'm in love

Is this forever and ever ??

I'm in love I'm in love

Link to comment
Share on other sites

 

Με όσα έχω ακούσει τώρα τελευταία για αεροπλάνα με κάνει να το σκεφτώ 2 φορές πριν μπω σε κάποιο...

 

 

Εμ ετσι ειναι...σημερα εγω ειχα τρεις ωρες καθυστερηση με την aegean απο Θεσσαλονικη για Αθηνα γιατι ειχε βλαβη λεει...:X

[sIGPIC][/sIGPIC]
Link to comment
Share on other sites

Εμ ετσι ειναι...σημερα εγω ειχα τρεις ωρες καθυστερηση με την aegean απο Θεσσαλονικη για Αθηνα γιατι ειχε βλαβη λεει...:X

 

Τουλάχιστον έφτασες καλά. :)

This blessed plot, this earth, this realm, this England...

William Shakespeare: King Richard II Act 2, Sc 1

 

London is a state of mind

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

Ανακοινώσεις



×
×
  • Create New...