Jump to content

Φανταριλίκια και λοιπά στρατιωτικά

PrivateeR
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Παιδιά είμαι 2010 δ εσσο και είμαι 2ο τάγμα ελδυκ,και επαναοατριζομαι στην Ευελπίδων,τι λέει εκεί;θα πηξουμε;γτ ξέρω πως περνούν άδεια όλο το. Αύγουστο οι ευελπεις...

Οι Ευέλπιδες έχουν αρκετές σκοπιές και περίπολα γενικά (και τότε οι φαντάροι περνάνε καλά).Όταν όμως φεύγουν για καλοκαίρι, όλα αυτά πάνε στους φαντάρους, οπότε καταλαβαίνεις... :O

• Απαντήσεις 8,1χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Παιδιά είμαι 2010 δ εσσο και είμαι 2ο τάγμα ελδυκ,και επαναοατριζομαι στην Ευελπίδων,τι λέει εκεί;θα πηξουμε;γτ ξέρω πως περνούν άδεια όλο το. Αύγουστο οι ευελπεις...

χαιρετισματα στην αθαλάσσα :p και στο λδ σας που με είχε φιλοξενούμενο κάθε βδομάδα απο 1μ/κ! στην ευελπίδων δεν ήταν καλά τότε.....301

Η ευελπίδων είναι πολύ προβλεπόμενη μονάδα για δεύτερη μετάθεση στρατεύσιμου,γιατί ακολουθεί την νοοτροπία των ευέλπιδων.Επίσης στα πλαίσια αναδιοργάνωσης του Στρατού, άλλα κάνουν πλέον οι ευελπιδες άλλα οι στρατεύσιμοι σε υπηρεσίες.

Η ευελπίδων είναι πολύ προβλεπόμενη μονάδα για δεύτερη μετάθεση στρατεύσιμου,γιατί ακολουθεί την νοοτροπία των ευέλπιδων.Επίσης στα πλαίσια αναδιοργάνωσης του Στρατού, άλλα κάνουν πλέον οι ευελπιδες άλλα οι στρατεύσιμοι σε υπηρεσίες.

Οι Ευέλπιδες έχουν την πλειοψηφία των σκοπιών και των περιπόλων και αφήνουν λίγες μόνο σκοπιές στους φαντάρους.

Όταν όμως απουσιάζουν, τότε οι φαντάροι αναγκαστικά παίρνουν και τις υπηρεσίες των Ευέλπιδων.

Από προσωπική εμπειρία, η Σχολή Ευελπίδων (Λ.Δ. Σ.Σ.Ε. λέγεται πλέον ο λόχος των φαντάρων) έχει καλές εξόδους όταν είναι παρόντες οι Ευέλπιδες ενώ όταν λείπουν είτε για γιορτές, είτε για καλοκαίρι, είτε για ασκήσεις, οι εξόδοι μειώνονται αρκετά.

παιδιά έμαθα μας ξυλωνουν και τα ελδυκοσυμα..αν είναι δυνατόν...παίζει να μην πάρουμε την 10ημερη τιμητική που δικαιούμαστε ;;;επεισης μου είπαν αν την πάρω θα την πάρω στο τέλος...π.σ για 9-10 μέρες με πιάνει η μετάθεση στην Ευελπίδων...

παιδιά έμαθα μας ξυλωνουν και τα ελδυκοσυμα..αν είναι δυνατόν...παίζει να μην πάρουμε την 10ημερη τιμητική που δικαιούμαστε ;;;επεισης μου είπαν αν την πάρω θα την πάρω στο τέλος...π.σ για 9-10 μέρες με πιάνει η μετάθεση στην Ευελπίδων...

Την άδεια θα την πάρεις.

Και, ναι, τα ΕΛΔΥΚόσημα τα βγάζετε.

Μας είπε ο υπδοικας της ελδυκ αν μας πυν να τα βγάλουμε να επικοινωνήσουμε μαζί του...έχει και καθαριότητες;

στην ασδεν δε τα βγαλαμε παντως...εκτος αν βαζαν βυσματοσημα οι εκει φανταροι....

καλά δεν βγάζω τπτ,επικα για να φοραω αυτά τα σήματα....

Ναι, εντάξει έτσι λένε όλοι... Θα τα βγάλεις.Ναι, έχει καθαριότητες και πολλές μάλιστα.

Οι ΕΛΔΥΚάριοι επειδή στην Κύπρο έχουν ακόμα την έννοια του "παλιού", μόλις έρχονται εδώ γκρινιάζουν απίστευτα γιατί αυτά δεν υπάρχουν.

Στο λέω να τα ξέρεις.Ότι κάνουν οι νέοι (τα "κουνέλια" όπως τα λέτε), θα κάνεις και εσύ.

Edited by bomber21

Μας είπε ο υπδοικας της ελδυκ αν μας πυν να τα βγάλουμε να επικοινωνήσουμε μαζί του...έχει και καθαριότητες;

Ναι, να του το πειτε να τους κανει ντα.:p

Χε χε, μολις απολυθεις φιλε μου, ολα αυτα θα σου φαινονται τοσο μακρυνα και αστεια.....εικονικη πραγματοτητα!!:):)

MyName: Γιάννης.

Samsung s22 ultra ~ Samsung Tab S7 ~ Dell XPS 9350

Οι Ευέλπιδες έχουν την πλειοψηφία των σκοπιών και των περιπόλων και αφήνουν λίγες μόνο σκοπιές στους φαντάρους.

Όταν όμως απουσιάζουν, τότε οι φαντάροι αναγκαστικά παίρνουν και τις υπηρεσίες των Ευέλπιδων.

Από προσωπική εμπειρία, η Σχολή Ευελπίδων (Λ.Δ. Σ.Σ.Ε. λέγεται πλέον ο λόχος των φαντάρων) έχει καλές εξόδους όταν είναι παρόντες οι Ευέλπιδες ενώ όταν λείπουν είτε για γιορτές, είτε για καλοκαίρι, είτε για ασκήσεις, οι εξόδοι μειώνονται αρκετά

Εχω γείτονα μόνιμο σε θέση που γυρνά όλη την Ελλάδα για υποθέσεις της υπηρεσίας. (δεν νομίζω έχει λόγο να μου πεί ψέμματα):)

Δεν ξέρω πότε ίσχυαν αυτά ή σε ποιό βαθμό ισχύουν ακόμα,αλλά από πέρσι το φθινόπωρο έχουν αλλάξει τα πράγματα.

Πιθανόν φέρνουν στον "λοχο των φαντάρων" λίγα άτομα πλέον και δεν βγαίνει ,γιατί και σε άλλες μοναδες της Αττικής είναι δύσκολα πλεον.

Edited by Starenios

• 4 weeks later...
Στην σελιδα της στρατολογιας ποτε αναφερεται η ακριβης ημερομηνια και το κεντρο που παρουσιαζεσαι? Ειμαι για Γ' ΕΣΣΟ αλλα ακομα δεν μου εμφανιζει τις λεπτομερειες που ανεφερα...

Ήρθε η ώρα για ένα νέο Σπίτι

http://www.aeginahomes.gr/

Αύγουστο μπαίνεις δηλαδή... Όταν είναι έτοιμη η φόρμα που συμπληρώνεις, βγάζει το σάιτ ανακοίνωση.

Αύγουστο μπαίνεις δηλαδή... Όταν είναι έτοιμη η φόρμα που συμπληρώνεις, βγάζει το σάιτ ανακοίνωση.

Ναι το ξερω οτι ειναι Αυγουστος, απλως δεν ξερω ακριβως ποτε και που. Την ανακοινωση που λες, που την βλεπεις?

Αν μπαίνεις στο army.gr, θα έχει ανακοίνωση του στυλ "2011 Γ ΕΣΣΟ".Αλλά όταν το βγάλουν, ακόμα και στο google αν γράψεις "2011 Γ ΕΣΣΟ", πρώτο αποτέλεσμα στο army.gr θα σε πηγαίνει.

Αν μπαίνεις στο army.gr, θα έχει ανακοίνωση του στυλ "2011 Γ ΕΣΣΟ".Αλλά όταν το βγάλουν, ακόμα και στο google αν γράψεις "2011 Γ ΕΣΣΟ", πρώτο αποτέλεσμα στο army.gr θα σε πηγαίνει.

Επίσης και στο stratologia.gr. Μάλιστα, δεν έχουν την ίδια βάση και δεν ενημερώνονται ταυτόχρονα, οπότε είναι καλό να ελέγξει και τα 2 σάιτ.

Motorola Razr i XT890 + Alcatel 2005D + Samsung GT-N5110

θελω να ρωτησω το εξης οταν καποιος εχει παρει την μεγαλη αναβολη για σπουδες μπορει να παρει και δευτερη αναβολη λογω σπουδων ?απο την γραμματεια υπαρχει το εγγαφο οτι δειχνει οτι ειμαι κανονικα εγεγραμμενος και οτι συμμετειχα στις εξεταστικες και οτι επισης εχω να κανω και την πρακτικη μου ασκηση, δηλαδη μπορω να παρω μια αναβολη 2 χρονια να την κοψω οποτε θελω για να μπω?

θελω να ρωτησω το εξης οταν καποιος εχει παρει την μεγαλη αναβολη για σπουδες μπορει να παρει και δευτερη αναβολη λογω σπουδων ?απο την γραμματεια υπαρχει το εγγαφο οτι δειχνει οτι ειμαι κανονικα εγεγραμμενος και οτι συμμετειχα στις εξεταστικες και οτι επισης εχω να κανω και την πρακτικη μου ασκηση, δηλαδη μπορω να παρω μια αναβολη 2 χρονια να την κοψω οποτε θελω για να μπω?

Πριν χρονια,(2005) εγω ετσι ειχα κανει.και πολυ ευκολα μαλιστα, με μια επισκεψουλα στο Ρουφ.

MyName: Γιάννης.

Samsung s22 ultra ~ Samsung Tab S7 ~ Dell XPS 9350

Το ανώτατο όριο που μπορείς να παίρνεις αναβολές, με τα κατάλληλα δικαιολογητικά, είναι μέχρι αυτό που λέει η αρχική σου αναβολή.

Οι 20 Μονάδες που δίνουν φύλλο πορείας για θητεία κοντά στο σπίτι

http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22768&subid=2&pubid=63207409

Edited by Starenios

Πως μπορώ να μάθω αν θα μπω σίγουρα στην σειρά του Αυγούστου;Θα πρέπει να περιμένω να με ειδοποιήσουν από το αστυνομικό τμήμα 15 μέρες πριν παρουσιαστώ;

Τελικα την ακριβη ημερομηνια δεν μπορεις να την γνωριζεις απο ποιο πριν? Επειδη θελω να κανονισω για διακοπες πριν μου ρθει το χαρτι, δεν θελω να το μαθω τελευταια στιγμη και να δημιουργηθηει μπλεξιμο.

Καπου διαβασα πως για Στρατο ξηρας, συνηθως προκειται για το 3 δεκαημερο, δλδ 18,19,20 του μηνος και επειται. Αλλα ειναι στανταρ? Μην φυγω για κανα νησι τελος Ιουλιου και η καταταξη γινει για αρχες Αυγουστου...

Η στρατολογία γιατί υπάρχει ; :) (για να ρωτήσει κανείς λεπτομέρειες για την υπόθεση του ....)