terry39 Δημ. August 25, 2008 Κοινοποίηση Δημ. August 25, 2008 Σε 4ις εβδομαδες φευγω για παραμεθοριο....οποιος γνωριζει τι παιζει αυτην την περιοδο με εμπλοκες ας μου πει τι να προτιμησω απο τα παρακατω :p Τεχνικο Σωμα Σρατου Μυτιληνη (98ΤΤΧΕΘ),ΚΩ ή ΛΗΜΝΟ? Sto 98 tis mitilinis apo sunadefoys einai ligo xalia....alla i mitilini einai foberi ki exei kosmo an kai to xwrio poy nai i monada einai ligo makria apo ti mitilini.... Sto 80 (nomizw) tis kw den kserw alla ta tzitzikia(pz) einai kala....fantasoy emeis... Sto 88 (an 8ymamai ) tis limnou itan ok.... an skefteis oti einai ekairetika dismeneis opws kai to 7o typ (probatwna-ebroy) isws exeis perisoteres pi8antites gia na pas kapoy pio konta sto spiti soy (meta) Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Dimis13 Δημ. August 27, 2008 Κοινοποίηση Δημ. August 27, 2008 Guys καλησπέρα, Πέρυσι το Σεπτέμβρη γράφτηκα σε ένα ΙΕΚ στο οποίο προβλέποταν να σπουδάσω για δύο χρόνια. Την πρώτη χρονιά την τελειώσα κανονικά όμως φέτος δεν θέλω να συνεχίσω λόγω της κακής ποιότητας της σχολής. Από την σχολή αυτή έχω πάρει τετραετή αναβολή. Αυτό που θέλω να ξέρω είναι τι γίνεται τώρα που σταματάω τη σχολή. Μπορούν να με καλέσουν από την στρατολογία και να μου διακόψουν την αναβολή εφόσον δεν σπουδάζω πια; Είμαι υποχρεωμένος να διακόψω ο ίδιος την αναβολή ώστε να μην έχω κυρώσεις; Αν υπάρχει κάποιος που μπορεί να βοηθήσει πραγματικά του ειμαι ευγνώμων. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
billakosss Δημ. August 27, 2008 Κοινοποίηση Δημ. August 27, 2008 Guys καλησπέρα, Πέρυσι το Σεπτέμβρη γράφτηκα σε ένα ΙΕΚ στο οποίο προβλέποταν να σπουδάσω για δύο χρόνια. Την πρώτη χρονιά την τελειώσα κανονικά όμως φέτος δεν θέλω να συνεχίσω λόγω της κακής ποιότητας της σχολής. Από την σχολή αυτή έχω πάρει τετραετή αναβολή. Αυτό που θέλω να ξέρω είναι τι γίνεται τώρα που σταματάω τη σχολή. Μπορούν να με καλέσουν από την στρατολογία και να μου διακόψουν την αναβολή εφόσον δεν σπουδάζω πια; Είμαι υποχρεωμένος να διακόψω ο ίδιος την αναβολή ώστε να μην έχω κυρώσεις; Αν υπάρχει κάποιος που μπορεί να βοηθήσει πραγματικά του ειμαι ευγνώμων. κοιτα φιλε μου,το σιγουρο ειναι οτι η στρατολογια οταν θα κοψεις την αναβολη σιηουρα θα σου ζητησει ενα χαρτι (πτυχιο-βεβαιωση) που απο αυτο ειχες αναβολη. αν εσυ πχ εχεις 4 χρονια αναβολη ως το 2012, και δεν πας ιεκ αυτη την χρονια αλλα ουτε και στρατο.. και μετα ξαναπας το 2010 ιεκ.. εισαι μεσα στις προθεσμιες φανταζομαι. θα σου πω δικο μου παραδειγμα για να τα συγκρινεις. εγω τελειωσα το ιεκ το 2004,και μεσα απο το ιεκ που ζητησα αναβολη..μου εδωσε ο στρατος ως το 31/12/08. εγω καταταχθηκα το '07 και δεν μου ειπαν τιποτα. αυτο που πρεπει να κανεις,ειναι να παρεις τηλεφωνο στην στρατολογια που ανοικεις και ακομα καλυτερα να τους επισκεφτεις απο κοντα και να ρωτησεις τι ακριβως σε καλυπτει. Παράθεση Never Give Up:!: Join friend! Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
gmac Δημ. August 27, 2008 Κοινοποίηση Δημ. August 27, 2008 Από τη στιγμή που παρακολούθησες έστω και αυτή τη 1 χρονιά, δε θα υπάρχει πρόβλημα να εξαντλήσεις την αναβολή σου. Θα χρειαστείς απλά κάποιο χαρτί που να λέει ότι παρακολούθησες αυτόν τον 1 χρόνο (δεν έχει σημασία το ότι δεν ολοκλήρωσες). Όπως όμως είπε και ο billakos καλύτερα να το επιβεβαιώσεις αυτό τηλεφωνόντας στο στρατολογικό γραφείο της περιοχής σου. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Dimis13 Δημ. August 27, 2008 Κοινοποίηση Δημ. August 27, 2008 Καταρχας thanks για τις αμεσες απαντησεις :) Κατα δεύτερον πρέπει να τονίσω οτι δεν έχω δώσει σε καμία από τις εξεταστικές του ΙΕΚ αυτου. Μπορώ πάντως να εξαντλήσω την αναβολή μου? Για να τα πω πιο σωστα. Απλά πήγα 1-2 φορές είδα οτι δεν μου αρεσει και διεκοψα. Εχω πληρώσει βεβαια κανονικά τον πρώτο χρόνο (εχω κρατησει φυσικά τις αποδείξεις) Η αναβολή μου χορηγήθηκε κανονικά. Αρκεί αυτό για να εκτίσω κανονικά την αναβολή; Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
gmac Δημ. August 27, 2008 Κοινοποίηση Δημ. August 27, 2008 Σύμφωνα με αυτά που μου έχουν πει εμένα (και που ισχύουν τα τελευταία χρονια που έχει καταργηθεί το ν+2 για να προλάβω κάποιους "παλαιότερους") από τη στιγμή που γράφτηκες και παρακολούθησες έστω και μια ημέρα, μπορείς να εξαντλήσεις την αναβολή. Αυτά μου τα ανέφεραν για τις περιπτώσεις μεταπτυχιακού και διδακτορικού, αλλά δε βλέπω γιατί να ισχύει κάτι διαφορετικό για ΙΕΚ. Επαναλαμβάνω όμως ότι θα πρέπει οπωσδήποτε να το επιβεβαιώσεις ο ίδιος επικοινωνόντας με τη Στρατολογία. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
doganos Δημ. August 28, 2008 Κοινοποίηση Δημ. August 28, 2008 Αντε παω να απολυθω σε 2 ωρες.. τα λεμε.. :) Παράθεση Samsung S21 Ultra Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
billakosss Δημ. August 28, 2008 Κοινοποίηση Δημ. August 28, 2008 Αντε παω να απολυθω σε 2 ωρες.. τα λεμε.. :) Καλος πολιτης φιλε!!!!!!!!!!!:happy::happy: παει κι αυτο!! τωρα αρχιζουν τα ζορια...:ninja::shifty: Παράθεση Never Give Up:!: Join friend! Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
doganos Δημ. August 28, 2008 Κοινοποίηση Δημ. August 28, 2008 Ευχαριστώ.. Επίσης. Παράθεση Samsung S21 Ultra Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
stalitsa87 Δημ. August 28, 2008 Κοινοποίηση Δημ. August 28, 2008 Γνωρίζει κανείς αν στέλνουν έφεδρους αξιωματικούς στο Λουτράκι??? Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
billakosss Δημ. August 28, 2008 Κοινοποίηση Δημ. August 28, 2008 Γνωρίζει κανείς αν στέλνουν έφεδρους αξιωματικούς στο Λουτράκι??? γιατι να μη τους στελνουν? Παράθεση Never Give Up:!: Join friend! Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
stalitsa87 Δημ. August 28, 2008 Κοινοποίηση Δημ. August 28, 2008 γιατι να μη τους στελνουν? Κοίτα...έψαξα στο νετ και βρήκα μονάδες σε διάφορα μέρη... εν το μεταξύ είδα ότι αλλού στέλνουν τους νεοσύλλεκτους και αλλού τους υπόλοιπους... τώρα, για τους υπόλοιπους ξέρω ότι παίζουν άλλες μονάδες για τους απλούς φαντάρους...αλλού για τους αξιωματικούς...και πάει λέγοντας... επίσης γνωρίζω ότι τους έφεδρους, τους στέλνουν για βασική εκπαίδευση τους 4 πρώτους μήνες κάπου και μετά αλλού... τι θέλω να πω??ότι ανάλογα με το τι επέλεξες(απλός φαντάρος...αξιωματικός...κα.α), σε μστέλνουν και στο ανάλογο μέρος....και ρωτάω αν γνωρίζει κάποιος αν υπάρχει μονάδα για έφεδρους αξιωματικούς στο λουτράκι... κάτι άκουσα ότι στο λουτράκι παίζει μεραρχία οικονομικού...και θα ήθελα να μάθω κατά πόσο ισχύει... Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Nrg Δημ. August 28, 2008 Κοινοποίηση Δημ. August 28, 2008 Κοίτα...έψαξα στο νετ και βρήκα μονάδες σε διάφορα μέρη... εν το μεταξύ είδα ότι αλλού στέλνουν τους νεοσύλλεκτους και αλλού τους υπόλοιπους... τώρα, για τους υπόλοιπους ξέρω ότι παίζουν άλλες μονάδες για τους απλούς φαντάρους...αλλού για τους αξιωματικούς...και πάει λέγοντας... επίσης γνωρίζω ότι τους έφεδρους, τους στέλνουν για βασική εκπαίδευση τους 4 πρώτους μήνες κάπου και μετά αλλού... τι θέλω να πω??ότι ανάλογα με το τι επέλεξες(απλός φαντάρος...αξιωματικός...κα.α), σε μστέλνουν και στο ανάλογο μέρος....και ρωτάω αν γνωρίζει κάποιος αν υπάρχει μονάδα για έφεδρους αξιωματικούς στο λουτράκι... κάτι άκουσα ότι στο λουτράκι παίζει μεραρχία οικονομικού...και θα ήθελα να μάθω κατά πόσο ισχύει... Στο λουτρακι πανε φανταροι,δοκιμοι, μονιμοι οι παντες δηλαδη για εκπαιδευση . Σαν δοκιμος στο λουτρακι δυστυχως δεν θα περασει καθολου καλα ο φιλος σου Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
TrobocopR Δημ. August 28, 2008 Κοινοποίηση Δημ. August 28, 2008 Κοίτα...έψαξα στο νετ και βρήκα μονάδες σε διάφορα μέρη... εν το μεταξύ είδα ότι αλλού στέλνουν τους νεοσύλλεκτους και αλλού τους υπόλοιπους... τώρα, για τους υπόλοιπους ξέρω ότι παίζουν άλλες μονάδες για τους απλούς φαντάρους...αλλού για τους αξιωματικούς...και πάει λέγοντας... επίσης γνωρίζω ότι τους έφεδρους, τους στέλνουν για βασική εκπαίδευση τους 4 πρώτους μήνες κάπου και μετά αλλού... τι θέλω να πω??ότι ανάλογα με το τι επέλεξες(απλός φαντάρος...αξιωματικός...κα.α), σε μστέλνουν και στο ανάλογο μέρος....και ρωτάω αν γνωρίζει κάποιος αν υπάρχει μονάδα για έφεδρους αξιωματικούς στο λουτράκι... κάτι άκουσα ότι στο λουτράκι παίζει μεραρχία οικονομικού...και θα ήθελα να μάθω κατά πόσο ισχύει... Το Λουτράκι είναι μεγάλο στρατόπεδο και φιλοξενεί πολλές διαφορετικές μονάδες. Ίσως αυτό να σε μπερδεύει. Οι ΥΕΑ την βασική τους εκπαίδευση την κάνουν στο Λουτράκι επί 4 μήνες όπου είναι η αντίστοιχη σχολή. Μετά πάνε παραμεθώριο. Στην μετάθεση που θα πάρει αμέσως μετά, αν έχει επιλέξει το νομό όπου βρίσκεται το Λουτράκι, είναι πιθανόν να τον στείλουν εκεί. Από όσο γνωρίζω δεν υπάρχει κάποια μονάδα οικονομικού στο Λουτράκι, πόσο μάλλον μεραρχία :p Στο λουτρακι πανε φανταροι,δοκιμοι, μονιμοι οι παντες δηλαδη για εκπαιδευση . Σαν δοκιμος στο λουτρακι δυστυχως δεν θα περασει καθολου καλα ο φιλος σου Αν υποθέσουμε ότι ο στρατός είναι μια παιδική χαρά όπου πάει κάποιος για να περάσει καλά, τότε ναι, στην ΣΕΑΜΧ δεν θα περάσει καθόλου καλά. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
stalitsa87 Δημ. August 28, 2008 Κοινοποίηση Δημ. August 28, 2008 Για τον αδελφό μου πρόκειται........... Τον στέλνουνε ή Κρήτη, ή Λουτράκι..σε λίγο θα ξέρει σίγουρα... Καλά τόσο σκούρα είναι τα πράγματα εκεί?? Και προτειμούσε Λουτράκι γιατί νόμιζε ότι Κρήτη είναι χειρότερα... Δηλ. στο λοθτράκι θα περάσει χειρότερα από τηνν Κρήτη??:confused: Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
billakosss Δημ. August 28, 2008 Κοινοποίηση Δημ. August 28, 2008 Για τον αδελφό μου πρόκειται........... Τον στέλνουνε ή Κρήτη, ή Λουτράκι..σε λίγο θα ξέρει σίγουρα... Καλά τόσο σκούρα είναι τα πράγματα εκεί?? Και προτειμούσε Λουτράκι γιατί νόμιζε ότι Κρήτη είναι χειρότερα... Δηλ. στο λοθτράκι θα περάσει χειρότερα από τηνν Κρήτη??:confused: εγω ξερω οτι σκουρη ειναι η εκπαιδευση μονο...μετα εισαι κυριλε. Παράθεση Never Give Up:!: Join friend! Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
TrobocopR Δημ. August 28, 2008 Κοινοποίηση Δημ. August 28, 2008 Για τον αδελφό μου πρόκειται........... Τον στέλνουνε ή Κρήτη, ή Λουτράκι..σε λίγο θα ξέρει σίγουρα... Καλά τόσο σκούρα είναι τα πράγματα εκεί?? Και προτειμούσε Λουτράκι γιατί νόμιζε ότι Κρήτη είναι χειρότερα... Δηλ. στο λοθτράκι θα περάσει χειρότερα από τηνν Κρήτη??:confused: Λουτράκι είναι η σχολή του πεζικού και Κρήτη-Ηράκλειο η σχολή του πεζικού. Δεν έχει και μεγάλη διαφορά ανάμεσα σε αυτές τις δυο όσον αφορά την δυσκολία, αν και απόφοιτοι των δυο σχολών οπωσδήποτε θα πουν τα δικά τους ο καθένας. Η μόνη άποψη που νομίζω ότι είναι καλύτερα στην Κρήτη είναι ότι έχει συνήθως περισσότερα άτομα και έτσι και οι υπηρεσίες είναι λιγότερες. Όχι πάντα όμως, εξαρτάται από την σειρά. Καταρχής, δεν τον στέλνουν όπως λες, αλλά πάει εθελοντικά. Αν δεν θέλει δεν πάει, είναι απλό. Αν θέλει και πάει, προφανώς θα πρέπει να περάσει την εκπαίδευση η οποία δεν είναι στρωμμένη με ροδοπέταλα. Υποτίθεται ότι πάει να γίνει αξιωματικός, όχι να βαράει κομπρέσες. Άσχετα αν μετά στην θητεία του θα γίνει μπόγος από το πολύ φαί και καθισιό. Αν θες την γνώμη μου, δεν είναι και τίποτα φοβερό και τρομερό. Το πολύ το τρέξιμο είναι οι πρώτες τρεις εβδομάδες ουσιαστικά που είναι και η παλιά σειρά μέσα. Επίσης και οι πέντε μέρες σκηνάκια (εμάς τρεις ήταν...). Από εκεί και πέρα, επαναλαμβάνω, αν δεν θέλει, απλά δεν πάει. Ακόμα και αν πάει τελικά, δεν είναι υποχρεωτικό να μείνει, μπορεί να κοπεί και να επιστρέψει οπλίτης. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
stalitsa87 Δημ. August 28, 2008 Κοινοποίηση Δημ. August 28, 2008 Από εκεί και πέρα, επαναλαμβάνω, αν δεν θέλει, απλά δεν πάει. Ακόμα και αν πάει τελικά, δεν είναι υποχρεωτικό να μείνει, μπορεί να κοπεί και να επιστρέψει οπλίτης. Αν θέλει οποσδήποτε να γίνει αξιωματικός....και λες ότι αν δεν θέλει εκεί που τον στέλνουνε δεν πάει...ναι, αλλά δεν μπορεί να επιλέξει άλλο μέρος ως αξιωματικός...σωστά? Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
TrobocopR Δημ. August 28, 2008 Κοινοποίηση Δημ. August 28, 2008 Αν θέλει οποσδήποτε να γίνει αξιωματικός....και λες ότι αν δεν θέλει εκεί που τον στέλνουνε δεν πάει...ναι, αλλά δεν μπορεί να επιλέξει άλλο μέρος ως αξιωματικός...σωστά? Όχι, αν τον στείλον στο Μηχανικό, δηλαδή στο Λουτράκι, στο Μηχανικό θα πάει, ενώ αν τον στείλουν Πεζικό, στο Ηράκλειο, στο Πεζικό θα πάει. Δεν υπάρχει επιλογή, εκτός αν έχει ένα αξαιρετικό βύσμα, που κατά την γνώμη μου θα ήταν μη σκόπιμο να το σπαταλούσε για αυτόν τον σκοπό. Υπάρχουν βέβαια και εξαιρέσεις. Αν για παράδειγμα κάποιος είναι ΥΕΑ στα τεθωρακισμένα, υπάρχει περίπτωση να αποτύχει στο τεστ οδήγησης, όπου κόβεται από ΥΕΑ ΤΘ, αλλά εφόσον επιθυμεί ακόμα να γίνει ΔΕΑ, μετατάσσεται αυτόματα στο πεζικό (Ηράκλειο δλδ). Κοίταξε να δεις. Για μένα οι δυο σχολές δεν έχουν και μεγάλες διαφορές. Ίσως του μηχανικού να έχει περισσότερο διάβασμα ταυτόχρονα, όχι ότι έχει σημασία. Δηλαδή, η τελική βαθμολογία είναι παντελώς άχρηστη και αδιάφορη (Δεν υπάρχει περίπτωση να τον κόψουν για αυτό). Το θέμα είναι να είναι συνειδητοποιημένος, να ξέρει δηλαδή τι πάει να κάνει, και κυρίως να το θέλει. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
NoNaMe3 Δημ. August 28, 2008 Κοινοποίηση Δημ. August 28, 2008 Υπάρχουν βέβαια και εξαιρέσεις. Αν για παράδειγμα κάποιος είναι ΥΕΑ στα τεθωρακισμένα, υπάρχει περίπτωση να αποτύχει στο τεστ οδήγησης, όπου κόβεται από ΥΕΑ ΤΘ, αλλά εφόσον επιθυμεί ακόμα να γίνει ΔΕΑ, μετατάσσεται αυτόματα στο πεζικό (Ηράκλειο δλδ). LOL Που ακριβώς το άκουσες αυτό;;;;;;:lol::lol: Παράθεση "I ate his liver with some fava beans and a nice Chianti" Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
TrobocopR Δημ. August 28, 2008 Κοινοποίηση Δημ. August 28, 2008 LOL Που ακριβώς το άκουσες αυτό;;;;;;:lol::lol: Λυπάμαι που θα σου χαλάσω την φαντασίωση και θα σου κόψω το γέλιο, αλλά δεν το άκουσα κάπου, το έχω δει με τα μάτια μου. Και όχι έναν, αλλά τρεις. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
NoNaMe3 Δημ. August 28, 2008 Κοινοποίηση Δημ. August 28, 2008 Λυπάμαι που θα σου χαλάσω την φαντασίωση και θα σου κόψω το γέλιο, αλλά δεν το άκουσα κάπου, το έχω δει με τα μάτια μου. Και όχι έναν, αλλά τρεις. Τι εννοείς τους έχεις δει; Είσουνα εκεί και τους είπαν κόβεστε γιατί δεν οδηγάτε καλά άρμα; Παράθεση "I ate his liver with some fava beans and a nice Chianti" Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
TrobocopR Δημ. August 28, 2008 Κοινοποίηση Δημ. August 28, 2008 Όχι, το έγραφε το χαρτί που παρουσίασαν στον ΑΞΕΠ, έτυχε και ήμουν υπηρεσία την ημέρα που παρουσιάστηκαν. Δεν καταλαβαίνω γιατί έπεσες από τα σύννεφα. Τι σου κάνει εντύπωση δηλαδή? Να σημειώσω ότι από τους τρεις, οι δυο ήταν εντελώς γιωτάδες και τερμάτισαν στις τελευταίες θέσεις. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
NoNaMe3 Δημ. August 28, 2008 Κοινοποίηση Δημ. August 28, 2008 Όχι, το έγραφε το χαρτί που παρουσίασαν στον ΑΞΕΠ, έτυχε και ήμουν υπηρεσία την ημέρα που παρουσιάστηκαν. Δεν καταλαβαίνω γιατί έπεσες από τα σύννεφα. Τι σου κάνει εντύπωση δηλαδή? Το μόνο που μπορώ να υποθέσω είναι ότι είναι θέμα βύσματος και ήταν κάτι το τυπικό...Είμαι εφ. ανθυπίλαρχος και τέτοιο πράγμα δεν υπάρχει... Παράθεση "I ate his liver with some fava beans and a nice Chianti" Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
TrobocopR Δημ. August 28, 2008 Κοινοποίηση Δημ. August 28, 2008 Το μόνο που μπορώ να υποθέσω είναι ότι είναι θέμα βύσματος και ήταν κάτι το τυπικό...Είμαι εφ. ανθυπίλαρχος και τέτοιο πράγμα δεν υπάρχει... Κοίτα, δεν είναι καθόλου απίθανο. δες και την τροποποίηση. :) ;) Η αιτιολογία της μετάταξης όμως αυτό έγραφε, ότι κόπηκαν στην μηχανοδήγηση. Που σημαίνει ότι θεωρητικά υπάρχει αυτό το παραθυράκι. Και εδώ που τα λέμε δεν είναι και περίεργο. Είναι? Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts