Jump to content

[S II] Τροποποιήσεις / Βελτιώσεις (Μέρος ΙΙ)

saliez
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Και για να σας διευκολύνω ακόμα περισσότερο όσον αφορά την CM, υπάρχει και το CyanDelta Updater, το οποίο κατεβάζει τις διαφορές που περιέχουν οι νέες εκδόσεις. Κάτι λίγα mb αντί για ολόκληρο τη ρομ.. ;)

• Απαντήσεις 11,5χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Και για να σας διευκολύνω ακόμα περισσότερο όσον αφορά την CM, υπάρχει και το CyanDelta Updater, το οποίο κατεβάζει τις διαφορές που περιέχουν οι νέες εκδόσεις. Κάτι λίγα mb αντί για ολόκληρο τη ρομ.. ;)

Παίζει και σε stable αυτό; Την έχω στο tab γι'αυτό ρωταω (αν και δεν βλέπω συχνά updates στις stable)..:p

Θα προτεινα ομως, να εξηγουσαμε του φιλου (μια και ειναι καινουργιος στον χωρο) τις διαφορες που εχει η Cyanogen απο τις Samsung roms... οι οποιες ειναι και καλες και κακες!

Πριν μερικους μηνες που την ειχα κι εγω, διαπιστωσα οτι δεν λειτουργουσε το butter (δεν ηταν δηλαδη τοσο smooth οσο μια official Samsung), ενω στην JellyBam λειτουργει μια χαρα... ΔΕΝ μπορεις να κανεις video-κλησεις μεσω του παροχου αλλα μονο με εφαρμογες τυπου Skype... Βεβαια ειναι απαλλαγμενη (οπως και ολες οι αντιστοιχες) απο την σαβουρα της Samsung και αν δεν ειχε τους περιορισμους που προανεφερα, θα ειχα μεινει σε αυτην!

Οσο για τα προβληματα που του παρουσιαστηκαν με το σημα και την αδυναμια να επαναφερει το nandroid backup, προσωπικα δεν μπορω αυτη τη στιγμη να φανταστω το λογο (ειμαι και στην δουλεια...).

Για το σημα μου φαινεται λιγο παραλογο... Για το nandroid backup, μου φαινεται τυχαιο, μαλλον κατι δεν "εκατσε" καλα, εχω επαναφερει απειρες φορες nandroid backup...

Αυτα εν συντομια!!!

Και τωρα που βρηκα λιγο χρονο, η διαδικασια εγκαταστασης ειναι η εξης:

Πρωτα απ'ολα παρε nandroid backup, πιστευω οτι θα σου δουλεψει... Μαλλον ηταν τυχαιο την προηγουμενη φορα...

Κατεβασε την rom, βαλ'την στην sd καρτουλα σου, μπες recovery, κανε wipe data/factory reset, wipe cache, wipe dalvik, μετα instal zip from sd card...

Θα προτεινα μετα το reboot να ξαναμπεις recovery, να κανεις wipe cache, wipe dalvik & fix permissions (εγω το κανω παντα...)

Για περισσοτερες λεπτομερειες, δες το κομματι του forum που αφορα εγκατασταση custom roms http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?t=316982

Επομένως κατεβάζω μόνο ένα αρχείο zip? Μήπως έχεις κάποιο link να μου στείλεις?

Μήπως είναι απαραίτητη η εξωτερική sd κάρτα? Εγώ χρησιμοποιώ την εσωτερική που είχε το τηλέφωνο.

Αν κάνω backup από το google (όπως είναι στις ρυθμίσεις της συσκευής) δεν είναι σωστό?

Ή από κάποιο άλλο πρόγραμμα πχ g cloud?

Edited by dinos1982

Resurrection Remix Rom 5.5.8

(Προηγούμενο σετάρισμα: Neatrom v6.4 XXMS3- Apolo 4.15b Regular - Μόντεμ: xxms4)

Παίζει και σε stable αυτό; Την έχω στο tab γι'αυτό ρωταω (αν και δεν βλέπω συχνά updates στις stable)..:p

Νομίζω πως επιλέγεις τι εκδόσεις θες να ελέγχει.. Όπως κάνει και στις ρυθμίσεις για τις ενημερώσεις στη CM..

Αρχικά, αν και nightly, θεωρείται stable η CM; Όποιου του είναι εύκολο, ας δώσει ένα λινκ να υπάρχει στα υπόψιν.

Με τις αναβαθμίσεις με μπερδέψατε λίγο. Αν βάλω την εφαρμογή του Giov, φαίνεται αρκετά εύκολο. Χωρίς αυτήν, πρέπει να κατεβάζω μόνος μου την αναβάθμιση και να την περνάω από πάνω, ή την κατεβάζει και την εγκαθιστά μόνο του όταν είναι διαθέσιμη;

Επομένως κατεβάζω μόνο ένα αρχείο zip? Μήπως έχεις κάποιο link να μου στείλεις?

Μήπως είναι απαραίτητη η εξωτερική sd κάρτα? Εγώ χρησιμοποιώ την εσωτερική που είχε το τηλέφωνο.

Αν κάνω backup από το google (όπως είναι στις ρυθμίσεις της συσκευής) δεν είναι σωστό?

Ή από κάποιο άλλο πρόγραμμα πχ g cloud?

Την ROM + τις Google Apps (GAPPS)

rom : http://www.get.cm/?device=i9100

gapps : http://goo.im/gapps/gapps-jb-20130301-signed.zip

Δεν είναι απαραίτητη η εξωτερική SD

Backup με nandroid + titanium (apps + data only)

Μπαίνεις recovery

Κάνεις όλα τα wipes

φλασάρεις rom

φλασαρεις gapps

καθαρίζεις cache + dalvik

κάνεις restart

είσαι ευτυχισμένος! :)

Προσωπικά δεν θεωρώ ότι η stock είναι πιο smooth απο την CM

Καλή επιτυχία

Άντε και σε Dori! (ανάβω φωτιές το ξέρω)

Edited by DimitrisAndNiki
“When there's no more room in hell, the dead will walk the earth.”

Καλή επιτυχία

Ειναι πιο smooth, τουλαχιστον απο καποια version που ειχα δοκιμασει πριν μερικους μηνες... Ειχα βαλει 2 Γαλαξιες διπλα-διπλα, ο ενας με stock 4.1.2, ο αλλος με Cyanogen και η διαφορα ηταν αισθητη... Τωρα αν αλλαξε κατι, δεν ξερω... (προσφατα που δοκιμασα την JellyBam, κυλουσε σαν νερακι...)

Οσο για το Dorimax που λες, καπου ειχα διαβασει οτι δεν προτεινεται να αλλαξει ο Kernel στην Cyanogen... μουφα ηταν?

[sIGPIC][/sIGPIC]

Την ROM + τις Google Apps (GAPPS)

rom : http://www.get.cm/?device=i9100

gapps : http://goo.im/gapps/gapps-jb-20130301-signed.zip

Δεν είναι απαραίτητη η εξωτερική SD

Backup με nandroid + titanium (apps + data only)

Μπαίνεις recovery

Κάνεις όλα τα wipes

φλασάρεις rom

φλασαρεις gapps

καθαρίζεις cache + dalvik

κάνεις restart

είσαι ευτυχισμένος! :)

Καλή επιτυχία

Thanks, λέω να ξεκινήσω την διαδικασία...

Μια τελευταία (μπορεί και όχι) ερώτηση. Το GAPPS τι ακριβώς κάνει/χρειάζεται?

Επίσης μου είπες να κατεβάσω το custom rom. Το kernel περιλαμβάνεται? (έχω χαθεί κάπου)

(Προηγούμενο σετάρισμα: Neatrom v6.4 XXMS3- Apolo 4.15b Regular - Μόντεμ: xxms4)

Μπες στο android devolopment του s2. Η καλύτερη cm 10.1 είναι του infected. Αναβαθμίσεις δεν γίνονται ota γιατί δεν υπάρχει επισημη cm. Ουσιαστικά η ρομ είναι κορυφή χωρίς bug. Απλα είναι nightly

Thanks, λέω να ξεκινήσω την διαδικασία...

Μια τελευταία (μπορεί και όχι) ερώτηση. Το GAPPS τι ακριβώς κάνει/χρειάζεται?

Επίσης μου είπες να κατεβάσω το custom rom. Το kernel περιλαμβάνεται? (έχω χαθεί κάπου)

Ναι, περιλαμβανεται... Τον αλλαζεις ομως αν θελεις, αλλα μην μπλεξεις ακομα με τετοια! Gapps ειναι οι εφαρμογες της Google (Gmail, Play κλπ.) Προχωρα αφοβα και πες μας!!!

Edited by stabill
[sIGPIC][/sIGPIC]

Το kernel εγκαθίσταται μαζί με την ROM. Αν αργότερα θέλεις να αλλάξεις kernel είναι άλλο θέμα. Τα gapps είναι οι εφαρμογές της Google και το φλασαρεις αμέσως μετα τη ρομ

Η διαφορά titanium και nandroid backup ποια είναι? Γιατί λέει στον οδηγό να τα κάνω και τα 2???

Η διαφορά titanium και nandroid backup ποια είναι? Γιατί λέει στον οδηγό να τα κάνω και τα 2???

Το nandroid κανει οτι κανει και το acronis για το pc... παιρνει ενα image της rom σου και αν θελησεις να το επενεφερεις, εχεις το κινητο οπως το αφησες... Το Titanium προυποθετει την υπαρξη μιας rom και επανεφερει εφαρμογες συστηματος ή/και χρηστη...

Θελει προσοχη ομως το Titanium... δεν πρεπει να επαναφερεις εφαρμογες συστηματος απο την μια rom στην αλλη... θα τα κανεις μπαχαλο...

Edited by stabill
[sIGPIC][/sIGPIC]

Το nandroid κανει οτι κανει και το acronis για το pc... παιρνει ενα image της rom σου και αν θελησεις να το επενεφερεις, εχεις το κινητο οπως το αφησες... Το Titanium προυποθετει την υπαρξη μιας rom και επανεφερει εφαρμογες συστηματος ή/και χρηστη...

Θελει προσοχη ομως το Titanium... δεν πρεπει να επαναφερεις εφαρμογες συστηματος απο την μια rom στην αλλη... θα τα κανεις μπαχαλο...

1) Γιαυτό στο titanium επιλέγουμε apps + data only ?

2) Επομένως αφού με το καλό φλασαρω τα πάντα, το nandroid το αφήνω στο πλάι μόνο για περίπτωση που δεν μαρεσει το custom rom και θέλω να επανέλθω στο παλιό.

3) Το titanium το επαναφέρω στο custom rom ώστε να έχω τις εφαρμογές που είχα ή δεν είναι συμβατό?

1) Γιαυτό στο titanium επιλέγουμε apps + data only ?

2) Επομένως αφού με το καλό φλασαρω τα πάντα, το nandroid το αφήνω στο πλάι μόνο για περίπτωση που δεν μαρεσει το custom rom και θέλω να επανέλθω στο παλιό.

3) Το titanium το επαναφέρω στο custom rom ώστε να έχω τις εφαρμογές που είχα ή δεν είναι συμβατό?

1. Ναι

2. Επισης ναι!

3. Το Titanium το εγκαθιστας αφου βαλεις την ρομ και επαναφερεις τις εφαρμογες σου με αυτο... Προσωπικα προτιμω να αφηνω να επανελθουν οι εφαρμογες απο την Google... Αν και το εχω το Titanium, δεν εχω επαναφερει ποτε με αυτο μετα απο αλλαγη rom...

[sIGPIC][/sIGPIC]

Αρχικά, αν και nightly, θεωρείται stable η CM; Όποιου του είναι εύκολο, ας δώσει ένα λινκ να υπάρχει στα υπόψιν.

Με τις αναβαθμίσεις με μπερδέψατε λίγο. Αν βάλω την εφαρμογή του Giov, φαίνεται αρκετά εύκολο. Χωρίς αυτήν, πρέπει να κατεβάζω μόνος μου την αναβάθμιση και να την περνάω από πάνω, ή την κατεβάζει και την εγκαθιστά μόνο του όταν είναι διαθέσιμη;

Αυτο που λεει ο Giov ειναι σαφως πιο ευκολο, αλλα και ο αλλος τροπος δεν ειναι δυσκολος καθολου! Για την ακριβεια ειναι σαν να κανεις ota αναβαθμιση. Μπαινεις στις ρυθμισεις - σχετικα με το τηλεφωνο και ενημερωσεις cyanogenmod. Εκει μεσα επιλεγεις τι εκδοσεις θες να σου βρισκει και αν θες να κανει αυτοματες η χειροκινητες αναβαθμισεις και εκει κανεις μια αναζητηση ενημερωσεων. Στην κατεβαζει αν συνδεθεις στο ιντερνετ (μεσω wifi καλυτερα) και μετα σου ζηταει επανεκκινηση για να την εγκαταστησει.

Οι ενημερωσεις της ειναι σχεδον καθημερινες, μονο δυο μερες την εβδομαδα συνηθως δεν δινει καινουρια update, κυριακες και καπου μεσοβδομαδα.

Edited by baiosss

Δεν υπάρχει μεγαλύτερη μοναξιά από εκείνη του Σαμουράι...εκτός, ίσως από την μοναξιά του τίγρη μέσα στη ζούγκλα.

Το τελευταιο παντως θα ελεγα οτι ειναι μυθος κατα μια εννοια. Δεν ειναι λιγες οι φορες που εχω κανει απο την μια rom στην αλλη (οχι αλλη εκδοση αλλα διαφορετικη rom) επαναφορα εφαρμογων με titanium και προσωπικα δεν αντιμετωπισα προβληματα ουτε εκεινη την στιγμη ουτε μακροπροθεσμα.

Δεν υπάρχει μεγαλύτερη μοναξιά από εκείνη του Σαμουράι...εκτός, ίσως από την μοναξιά του τίγρη μέσα στη ζούγκλα.

Αναβαθμίσεις δεν γίνονται ota γιατί δεν υπάρχει επισημη cm. Ουσιαστικά η ρομ είναι κορυφή χωρίς bug. Απλα είναι nightly

Στην cm που έχω στο tablet απ'ότι φαίνεται υπάρχει ενημέρωση ΟΤΑ πάντως, ίσως επειδή είναι stable; Το δοκίμασα και μπήκε στη διαδικασία αναζήτησης κανονικά αν και δεν βρήκε κάτι διαθέσιμο αφού δεν υπάρχει κιόλας προς το παρόν..:p

Στην cm που έχω στο tablet απ'ότι φαίνεται υπάρχει ενημέρωση ΟΤΑ πάντως, ίσως επειδή είναι stable; Το δοκίμασα και μπήκε στη διαδικασία αναζήτησης κανονικά αν και δεν βρήκε κάτι διαθέσιμο αφού δεν υπάρχει κιόλας προς το παρόν..:p

Ακριβως αυτο που περιγραφω πιο πανω και στον φιλο.

ok ευχαριστώ για τις άμεσες απαντήσεις σας! τώρα περιμένω το titanium να παρει το backup και μετα ξεκινάω...

@stabill: δλδ εσύ λες κατά την εκκίνηση του νέου λειτουργικού να επιλέξω να μου επαναφέρει η google ό,τι είχα...?

ok ευχαριστώ για τις άμεσες απαντήσεις σας! τώρα περιμένω το titanium να παρει το backup και μετα ξεκινάω...

@stabill: δλδ εσύ λες κατά την εκκίνηση του νέου λειτουργικού να επιλέξω να μου επαναφέρει η google ό,τι είχα...?

Ναι αυτος θεωρειται καλυτερο τροπος. Απλα οι εφαρμογες που ειχες, θα επιστρεψουν χωρις τα δεδομενα τους.

Το τελευταιο παντως θα ελεγα οτι ειναι μυθος κατα μια εννοια. Δεν ειναι λιγες οι φορες που εχω κανει απο την μια rom στην αλλη (οχι αλλη εκδοση αλλα διαφορετικη rom) επαναφορα εφαρμογων με titanium και προσωπικα δεν αντιμετωπισα προβληματα ουτε εκεινη την στιγμη ουτε μακροπροθεσμα.

Με καποιον το ειχα ξανασυζητησει αυτο παλιοτερα, ισως μ'εσενα... Εγω ομως ανεφερα εφαρμογες συστηματος! :p Οι αλλες προφανως επανερχονται χωρις προβληματα, αν και προσωπικα δεν το προτιμω... ;)

[sIGPIC][/sIGPIC]

Μιας και το θέμα με τις custom roms είναι ανεξάντλητο και μάλλον δεν θα βρω χρόνο να διαβάσω όλα τα post, θα μπορούσε κάποιος να μου προτείνει μια καλή custom rom για το δικό μου S2;

Έχω δει τις resurrection, omega κ.α., αλλά περισσότερο μπερδεύομαι, παρά να βρω τρόπο να αποφασίσω ποια απ'όλες να επιλέξω.

Γενικά ψάχνω κάτι να είναι λίγο πιο γρήγορο απ'την stock 4.1.2 και να έχει κάπως καλύτερη κατανάλωση μπαταρίας. Η παραμετροποίηση θα ήταν θεμιτή.

Ευχαριστώ πολύ.

;)

Samsung Galaxy S10 (G973F)

Samsung Galaxy S7 Edge (G935F)

Samsung Galaxy S4 (GT-i9506)

Samsung Galaxy SII (GT-i9100)

Samsung Galaxy S Plus (GT-i9001)

Μιας και το θέμα με τις custom roms είναι ανεξάντλητο και μάλλον δεν θα βρω χρόνο να διαβάσω όλα τα post, θα μπορούσε κάποιος να μου προτείνει μια καλή custom rom για το δικό μου S2;

Έχω δει τις resurrection, omega κ.α., αλλά περισσότερο μπερδεύομαι, παρά να βρω τρόπο να αποφασίσω ποια απ'όλες να επιλέξω.

Γενικά ψάχνω κάτι να είναι λίγο πιο γρήγορο απ'την stock 4.1.2 και να έχει κάπως καλύτερη κατανάλωση μπαταρίας. Η παραμετροποίηση θα ήταν θεμιτή.

Ευχαριστώ πολύ.

;)

Διάβασε τις 2-3 τελευταίες σελίδες που μιλάνε για την cyanogen..

• The title was changed to [S II] Τροποποιήσεις / Βελτιώσεις (Μέρος ΙΙ)