Γιάννης Δημοσιεύτηκε September 9, 2011 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε September 9, 2011 Θα με τρελανει η μαστοραντζα... Στο οροφοδιαμερισμα που εχω νοικιασμενο και ειναι πανω απο αυτο που μενω εγω σε διαφορα σημεια εχουν εμφανιστει μαυριλες που απλωνουν προς τα μεσα της οροφης των 3 υπνοδωματιων που ειναι σε σειρα. Αν ομως πλυθουν εξαφανιζοντε για καποιο χρονικο διαστημα. Η μονωση στην ταρατσα ειναι 25ετιας. Φωναξα δυο μαστορους και αλλα μου ειπε ο ενας και αλλα ο αλλος Ο πρωτος το θεωρει καθαρα θεμα θερμομωνωσης που αντιμετωπιζεται και με τοπικα με πολυουρεθανη στα δωματια αυτα πανω στην ταρατσα και αν θελω κλαυτερο αποτελεσμα για οικονομια καυσιμου να περαστει ολη η ταρατσα. Ο σημερινος το βλεπει σαν υγρασια και λεει οτι θελει επαλειψη ολη η ταρτσσα (175τμ)με ειδικο βερνικι και μετα να μπει απο πανω ενα συνθετικο υλικο που δεν θα φηνει να περναει υγρασια. Μου ειπε οτι και παλι υπαρχει μικρη πιθανοτητα αλλα υπαρκτη να χρειαστει απο μεσα το ταβανι περασμα με ενα υλικο σαν υαλοβαμβακα απο οτι καταλαβα και απο κατω γυψοσανιδα ... Κοστος 1ης περιπτωσης 12 ευρω / τμ Κοστος 2ης περιπτωσης 13 ευρω /τμ και αν χρειαστει και γυψοσανιδα αλλα 30 ευρω /τμ που θα χρειαστει Καμμια σχεη η "διαγνωση" του ενος και του αλλου. Οποιος ξερει σε αυτα αν ξερει ας βοηθησει. Ευχαριστω. Παράθεση Φιλικά Γιάννης Μέγιστο μέγεθος εικόνας υπογραφής 420x150 pixels και 16,3KBytes. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
kurtz Δημ. September 9, 2011 Κοινοποίηση Δημ. September 9, 2011 Φίλε η πρώτη λύση είναι σαφώς καλύτερη αν γίνει σωστά και με μια φορά αποκτάς και θερμομόνωση και στεγανοποίηση. Η διαφορά που θα δεις χειμώνα και καλοκαίρι είναι μεγάλη. Η τιμή μου φαίνεται πάρα πολύ καλή γι αυτό πρόσεχε αν σε αυτήν συμπεριλαμβάνονται όλα όπως το ξήλωμα της παλαιάς μόνωσης και το ελαφροσκυρόδεμα που θα μπει από πάνω από την πολυουρεθάνη. Για ότι απορίες έχεις ρώτα ελεύθερα. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
rest in peace Δημ. September 9, 2011 Κοινοποίηση Δημ. September 9, 2011 εγώ κλεινω προς τον πρώτο. Νομίζω η μούχλα σχηματίζεται απο την υγρασία του δωματίου, που υγροποιείται λόγο διαφορας θερμοκρασιας της οροφής ή των τοιχων με αυτής του αέρα μες στο δωματιο. Γενικα προσπάθησε να αερίζεις τα υπνοδωμάτια περισσότερο. Είχα το ίδιο πρόβλημα με μία κολώνα του υπνοδωματίου, που ληθηκε όταν έβαλα ανάκληση στα κουφόματα, και μπορόυσα να τα έχω ανοιχτά και όταν λείπω. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Γιάννης Δημ. September 10, 2011 Author Κοινοποίηση Δημ. September 10, 2011 Ευχαριστω πολυ. Στην πρωτη λυση δεν περιλαμβανεται ξηλωμα παλιας μονωσης απο μωσαϊκο και ελαφροπετρα στο μισο.Δεν θα βγει απο οτι καταλαβα και ειναι δυσκολο να βγει. Δεν θα μπει καποιο τσιμεντο απο πανω απο οτι μου ειπε για αυτο θελει προσοχη στο πατημα ειδικα απο αιχμηρα αντικειμενα οπως τακουνια κλπ. Παράθεση Φιλικά Γιάννης Μέγιστο μέγεθος εικόνας υπογραφής 420x150 pixels και 16,3KBytes. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
stamatis3133 Δημ. September 10, 2011 Κοινοποίηση Δημ. September 10, 2011 Γιαννη, φωναξε και τις μονωσεις Γκουμας που μας εχουν παρει τα αυτια τα ραδιοφωνα. Κανει καλη δουλεια, αυτος ισως ξερει καλυτερα, ετσι και αλλιως δεν χανεις κατι να το δει και αυτος. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
kurtz Δημ. September 10, 2011 Κοινοποίηση Δημ. September 10, 2011 Ευχαριστω πολυ. Στην πρωτη λυση δεν περιλαμβανεται ξηλωμα παλιας μονωσης απο μωσαϊκο και ελαφροπετρα στο μισο.Δεν θα βγει απο οτι καταλαβα και ειναι δυσκολο να βγει. Δεν θα μπει καποιο τσιμεντο απο πανω απο οτι μου ειπε για αυτο θελει προσοχη στο πατημα ειδικα απο αιχμηρα αντικειμενα οπως τακουνια κλπ. Φίλε αν δεν ξηλωθούν τα σαθρά τουλάχιστον κομμάτια δεν θα κολλήσει καλά η πολυουρεθάνη. Αν δεν είναι σαθρό θέλει ένα καλό πλύσιμο και όταν στεγνώσει να το σκουπίσεις. Πρέπει υποχρεωτικά να καλυφθεί η πολυουρεθάνη με τσιμέντο γιατί αλλιώς θα φαγωθεί με την τριβή ακόμα και χωρίς πάτημα από αιχμηρά αντικείμενα και θα καεί από τον ήλιο χάνοντας μεγάλο μέρος των ιδιοτήτων της. Πρόταση μου είναι να βρεις ένα σοβαρό συνεργείο γιατί μόνο που σου προτείνει να μην βάλεις τσιμέντο από πάνω τον κατατάσσει στους ανίδεους. Να ξέρεις ακόμα πως θέλει προσεχτικό συνεργείο γιατί αν τους ξεφύγει την ώρα που ψεκάζουν μπορεί να κάνουν ζημιά σε πανελ ηλιακών ή σε αυτοκίνητα από κάτω. Η τιμή τελικά δεν ακούγεται και τόσο καλή αν ο άλλος δεν ξέρει την δουλειά του. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Γιάννης Δημ. September 10, 2011 Author Κοινοποίηση Δημ. September 10, 2011 Γιαννη, φωναξε και τις μονωσεις Γκουμας που μας εχουν παρει τα αυτια τα ραδιοφωνα. Κανει καλη δουλεια, αυτος ισως ξερει καλυτερα, ετσι και αλλιως δεν χανεις κατι να το δει και αυτος. Συμπτωση ??? Αυτος ειναι η δευτερη λυση !!! Απο internet τον βρηκα. Φίλε αν δεν ξηλωθούν τα σαθρά τουλάχιστον κομμάτια δεν θα κολλήσει καλά η πολυουρεθάνη. Αν δεν είναι σαθρό θέλει ένα καλό πλύσιμο και όταν στεγνώσει να το σκουπίσεις. Πρέπει υποχρεωτικά να καλυφθεί η πολυουρεθάνη με τσιμέντο γιατί αλλιώς θα φαγωθεί με την τριβή ακόμα και χωρίς πάτημα από αιχμηρά αντικείμενα και θα καεί από τον ήλιο χάνοντας μεγάλο μέρος των ιδιοτήτων της. Πρόταση μου είναι να βρεις ένα σοβαρό συνεργείο γιατί μόνο που σου προτείνει να μην βάλεις τσιμέντο από πάνω τον κατατάσσει στους ανίδεους. Να ξέρεις ακόμα πως θέλει προσεχτικό συνεργείο γιατί αν τους ξεφύγει την ώρα που ψεκάζουν μπορεί να κάνουν ζημιά σε πανελ ηλιακών ή σε αυτοκίνητα από κάτω. Η τιμή τελικά δεν ακούγεται και τόσο καλή αν ο άλλος δεν ξέρει την δουλειά του. Ευχαριστω.Το σοβαρο συνεργειο που θα βρω ?? Παράθεση Φιλικά Γιάννης Μέγιστο μέγεθος εικόνας υπογραφής 420x150 pixels και 16,3KBytes. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
kurtz Δημ. September 10, 2011 Κοινοποίηση Δημ. September 10, 2011 Ευχαριστω.Το σοβαρο συνεργειο που θα βρω ?? Με ψάξιμο καλύτερα να καθυστερήσεις λίγο παρά να μετανιώσεις αργότερα. Εγώ έκανα στο πατρικό μου πριν δυο χρόνια αλλά ήταν λίγο τσαπατσούληδες και δεν έκαναν και την τέλεια δουλειά, και σκέψου είμαι και μηχανικός και ήμουν και πάνω από το κεφάλι τους συνέχεια οπότε δεν στους προτείνω. Αφού είσαι ενοικιαστής όμως γιατί μπαίνεις σε τέτοιο έξοδο; Δύσκολα θα βρεις σοβαρό συνεργείο με κάτω από 20 € / τ.μ. Αν βρω κανέναν θα σου στείλω π.μ. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Γιάννης Δημ. September 10, 2011 Author Κοινοποίηση Δημ. September 10, 2011 Με ψάξιμο καλύτερα να καθυστερήσεις λίγο παρά να μετανιώσεις αργότερα. Εγώ έκανα στο πατρικό μου πριν δυο χρόνια αλλά ήταν λίγο τσαπατσούληδες και δεν έκαναν και την τέλεια δουλειά, και σκέψου είμαι και μηχανικός και ήμουν και πάνω από το κεφάλι τους συνέχεια οπότε δεν στους προτείνω. Αφού είσαι ενοικιαστής όμως γιατί μπαίνεις σε τέτοιο έξοδο; Δύσκολα θα βρεις σοβαρό συνεργείο με κάτω από 20 € / τ.μ. Αν βρω κανέναν θα σου στείλω π.μ. Ευχαριστω.Δεν ειμαι ενοικιαστης αλλα ιδιοκτητης και το νοικιαζω οποτε εχω και την ευθυνη. Παράθεση Φιλικά Γιάννης Μέγιστο μέγεθος εικόνας υπογραφής 420x150 pixels και 16,3KBytes. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
anna71 Δημ. September 14, 2011 Κοινοποίηση Δημ. September 14, 2011 καλησπερα μενω σε οικοδομη στον 6ο οροφο ο οποιος ειναι και ο τελευταιος το εχω αγορασμενο περισυ τον χειμωνα μου εβγαζε νερα μεσα στο σπιτι οποτε ζητησα συνελευση και τους μιλησα για στεγανοποιηση. αρχισαν να μου λενε γιατι πηρες τελευταιο οροφο κλπ. οι περισοτεροι δεν θελουν να συμετασχουν σε αυτο το εξοδο εχουν ομως ολοι τα ηλιακα τους στην ταρατσα μπορει καποιος να μου πει αν θα μπορεσω να βρω το δικαιο μου η οχι και τι πρεπει να κανω? και αν υπαρχει ποσοστο ανα οροφο η αν ολοι πληρωσουμε το ποσο δια του 12 που ειναι και τα διαμερισματα. ευχαριστω εκ των προτερων Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
greece_gus Δημ. September 14, 2011 Κοινοποίηση Δημ. September 14, 2011 Το δώμα αποτελεί κοινόχρηστο χώρο και είναι όλοι υποχρεωμένοι να συνεισφέρουν αναλόγως με το ποσοστό συμμετοχής τους στις κοινόχρηστες δαπάνες... Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
SugarDaddy Δημ. October 25, 2011 Κοινοποίηση Δημ. October 25, 2011 (edited) Γεια χαρά σε όλους. Θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας κάποιους προβληματισμούς σχετικά με τη θερμομόνωση – στεγανοποίηση της ταράτσας του (ιδιόκτητου) σπιτιού μου. Όλα ξεκίνησαν πριν 2 χρόνια περίπου όταν ανακάλυψα ότι σε 1-2 σημεία του σαλονιού συγκεντρώθηκε λίγη υγρασία μετά από έντονη βροχόπτωση (όχι πολύ συχνή ούτε ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες – μένω Ηράκλειο Κρήτης). Κατόπιν συνεννόησης με γνωστό μου μηχανικό άπλωσα δύο χέρια τσιμεντοειδές υλικό (οριζόντια και κάθετα) και από πάνω αφού στέγνωσε, άπλωσα ένα πλαστικό ελαστομερές στεγανωτικό (http://i359.photobucket.com/albums/oo36/sugardad78/IMG_0071.jpg). Η εργασία έγινε τέλος καλοκαιριού σε απόλυτα στεγνή πλάκα. Όλα καλά, έπιασα την υγρασία και έχει αποδειχθεί ως σήμερα ότι η ταράτσα είναι στεγανή. Στη συνέχεια θέλησα να κάνω θερμομόνωση, και σε συνεννόηση με τον ίδιο μηχανικό αποφάσισα να στρώσω Styrofoam Dow Roofmate SL-A πάνω από το ελαστομερές. Στην ταράτσα υπάρχουν δύο μεγάλα ντεπόζιτα (2x2 Τόνοι), ένα πετρελαίου (1Τ) και ένας ηλιακός θερμοσίφωνας οπότε το στρώσιμο εκ νέου με τσιμεντογωνία θεωρήθηκε ακριβή και δύσκολη επιλογή και αποφασίστηκε να πάρουμε το ρίσκο με την υπάρχουσα κλίση και τις 2 υδροροές. Η ταράτσα στρώθηκε με Roofmate SL-A και από πάνω με κεραμικά πλακάκια β’ διαλογής (http://www.akek.gr/greek/products/cottotile.html). Αποτέλεσμα; Το καλοκαίρι πολύ καλή δουλειά, η θερμοκρασία δεν ανεβαίνει καθόλου, δροσιά, το κλιματιστικό δουλεύει ελάχιστα δηλαδή 100% επιτυχία. Το χειμώνα όμως, μετά τις πρώτες δυνατές βροχές και ελλείψει επαρκούς κλίσης λιμνιάζουν νερά σε κάποια σημεία με αποτέλεσμα να παγώνουν και να μεταφέρουν τη χαμηλή θερμοκρασία τους στο σπίτι. Το δώμα παραμένει κρύο, τα νερά παραμένουν εγκλωβισμένα και στεγνώνουν μετά από αρκετές ημέρες και το σπίτι όπως είναι φυσικό δε μπορεί να θερμανθεί αρκετά. Επίσης διάβασα κάπου ότι τα λιμνάζοντα αυτά νερά φθείρουν και τη στρώση ελαστομερούς. Από ‘δω και πέρα σκέφτομαι την κατασκευή ψευδοροφής εσωτερικά με γυψοσανίδα 20 cm κάτω απ’το ταβάνι και πετροβάμβακα ενδιάμεσα. α) Θεωρείτε ότι η λύση αυτή θα επιφέρει το επιθυμητό αποτέλεσμα; β) Πιστεύετε ότι μετά την τοποθέτηση γυψοσανίδας πρέπει να αφαιρεθεί το roofmate και τα πλακάκια απ’την ταράτσα για αποφυγή συγκεντρωσης νερού που δε στεγνώνει εύκολα; γ) σε περίπτωση αφαίρεσης του β) (που μου φαίνεται αναπόφευκτη κίνηση) είναι δυνατόν να επαναχρησιμοποιήσω τις πλάκες roofmate εσωτερικά (αφού πρώτα καθαριστούν καλά), κολλώντας τις στο ταβάνι (βλ. http://www.youtube.com/watch?v=9Ce8_2nTrUI). Αν ναι, να ζητήσω και πετροβάμβακα ενδιάμεσα; Ευχαριστώ προκαταβολικά για την κατανόηση σας για τις λίγες γνώσεις μου και την έκταση του θέματος και μετέπειτα για τη βοήθειά σας, Βαγγέλης. Edited October 25, 2011 by SugarDaddy εικόνα ελαστομερούς Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
veva788 Δημ. October 26, 2011 Κοινοποίηση Δημ. October 26, 2011 Γεία σας, μήπως μπορεί να με βοηθήσει κάποιος με ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε στην πολυκατοικία μας. Είμαι ιδιοκτήτρια διαμερίσματος σε μία πολυκατοικία στην Αθήνα (παλιά) αλλά λόγω καλής γειτονίας θα έλεγα την συντηρούμε πολύ καλά. Τέθηκε θέμα μόνωσης της ταράτσας, όπου η διαχειρίστρια μου είπε ότι ο κατασκευαστής της είχε δείξε ένα συμβόλαιο ότι του ανήκει η ταράτσα. Στην ταράτσα υπάρχουν 2 πλυσταριά και ένα δώμα μηχανοστάσιο του ασανσέρ (τόσο παλιά πολυκατοικία). Αυτό τι μπορεί να σημαίνει ; ότι θα αναλάβει αυτός το κόστος της μόνωσης, ότι προφανώς του ανήκουν τα πλυσταριά, ή ότι απλά και μόνο ποσοστιαία βάση των τετραγωνικών των πλυσταριών θα πληρώσει αναλογικά στην κατασκευή της μόνωσης; Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
MobileRoulis Δημ. October 27, 2011 Κοινοποίηση Δημ. October 27, 2011 Καλημέρα, απ'όσο γνωρίζω σύμφωνα με το καταστατικό της πολυκατοικίας υπάρχει περίπτωση να ανήκει σε κάποιον η ταράτσα. Όμως ο ιδιοκτήτης της ΔΕΝ έχει αποκλειστική χρήση - οι ένοικοι έχουν δικαίωμα π.χ. να απλώσουν τα ρούχα τους, να βάλουν τη κεραία της TV κτλ.κτλ. Στη περίπτωση λοιπόν του φίλου που λέει οτι του ανήκει - καλώς κάνει κ του ανήκει αλλά το κόστος βαρύνει αποκλειστικά εκείνον. Προσοχή στο τι λέει το καταστατικό της πολυκατοικίας. Άλλο η ταράτσα, άλλο κάποιο δώμα που ενδεχομένως να υπάρχει - δεν είναι απαραίτητο οτι κ το δώμα του ανήκει! Ρώτα κ κάποιον δικηγόρο κ δειξε του το καταστατικό της πολυκατοικίας - εγώ μιλάω απο προσωπική εμπειρία, δεν είμαι δικηγόρος! Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
mastorak Δημ. June 22, 2013 Κοινοποίηση Δημ. June 22, 2013 Θα με τρελανει η μαστοραντζα... Στο οροφοδιαμερισμα που εχω νοικιασμενο και ειναι πανω απο αυτο που μενω εγω σε διαφορα σημεια εχουν εμφανιστει μαυριλες που απλωνουν προς τα μεσα της οροφης των 3 υπνοδωματιων που ειναι σε σειρα. Αν ομως πλυθουν εξαφανιζοντε για καποιο χρονικο διαστημα. Η μονωση στην ταρατσα ειναι 25ετιας. Φωναξα δυο μαστορους και αλλα μου ειπε ο ενας και αλλα ο αλλος Ο πρωτος το θεωρει καθαρα θεμα θερμομωνωσης που αντιμετωπιζεται και με τοπικα με πολυουρεθανη στα δωματια αυτα πανω στην ταρατσα και αν θελω κλαυτερο αποτελεσμα για οικονομια καυσιμου να περαστει ολη η ταρατσα. Ο σημερινος το βλεπει σαν υγρασια και λεει οτι θελει επαλειψη ολη η ταρτσσα (175τμ)με ειδικο βερνικι και μετα να μπει απο πανω ενα συνθετικο υλικο που δεν θα φηνει να περναει υγρασια. Μου ειπε οτι και παλι υπαρχει μικρη πιθανοτητα αλλα υπαρκτη να χρειαστει απο μεσα το ταβανι περασμα με ενα υλικο σαν υαλοβαμβακα απο οτι καταλαβα και απο κατω γυψοσανιδα ... Κοστος 1ης περιπτωσης 12 ευρω / τμ Κοστος 2ης περιπτωσης 13 ευρω /τμ και αν χρειαστει και γυψοσανιδα αλλα 30 ευρω /τμ που θα χρειαστει Καμμια σχεη η "διαγνωση" του ενος και του αλλου. Οποιος ξερει σε αυτα αν ξερει ας βοηθησει. Ευχαριστω. Γειά σας παιδιά, εγώ για το ίδιο ακριβώς πρόβλημα βρήκα σε μια ιστοσελίδα (zarkaditools.gr αν θυμάμαι καλά) ένα υλικό της Berling το οποίο ήταν μονωτικό ταράτσας και είχε γύρω στα 30 ευρώ περίπου τα 15 κιλά. Καλυπτικότητα 5 τετραγωνικά ανά λίτρο. Αυτοί μου είχαν πει το πρώτο χέρι να το κάνω πολύ αραιωμένο για μπει και μέσα στις ρωγμές και το δεύτερο χέρι πολύ πυχτό ώστε να κάνει κρούστα. Ηταν η πιο καλή λύση και η πιο οικονομική. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
sakaflias Δημ. June 30, 2013 Κοινοποίηση Δημ. June 30, 2013 mastorak το εκανες αυτο που λες με το υλικό της Berling? ειδες αποτελεσμα? Παράθεση :X«'Έλληνες ενωθείτε εναντίον του κοινού εχθρού, εναντίον του μίσους, της διχόνοιας και της διαίρεσης, που είναι ό ίδιος μας ο εαυτός» - Θ. ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
giannis12a Δημ. July 6, 2013 Κοινοποίηση Δημ. July 6, 2013 Θα πω πολύ απλά το εξής: Όταν έχουμε κάποιο θεματάκι με την μόνωση στην ταράτσα δεν βάζουμε μονωτικό της κάθε berling με 30 ευρώ. Αυτά είναι για απλή συντήρηση ή για κάποια αποθήκη και όχι για το σπίτι μας. • Τα σοβαρά ποιοτικά μονωτικα κοστίζουν περίπου στα 65 ευρώ. Έχουν βγει Νέας Υβριδικης Τεχνολογίας , πολυουρεθανικης βάσεως νερού ενισχυμένες με ακρυλικες ρυτινες, που τους δίνουν ζωή 10χρόνια και πάνω ,έναντι της διετίας του κάθε προϊόντος των 30.ευρώ. • Επίσης όταν έχουμε θέματα υγρασίας και λοιπά Ξηλώνουμε πάντα το παλιό μονωτικο , Αλλιώς δεν κάνουμε τίποτα στην ουσία παρά μια μικρή παράταση. • Πάνω από πλακάκια Καλό είναι να περνάμε ένα Διαφανές μονωτικο πολυουρεθανικης βάσεως για μα μην έχουμε θέματα υγρασίας στους αρμούς κατά κύριο λόγο. Παράθεση [sIGPIC][/sIGPIC] flickr-htc one black cyber gull Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
plankton69 Δημ. July 6, 2013 Κοινοποίηση Δημ. July 6, 2013 Έχοντας ασχοληθεί με το ζήτημα κάπως καλύτερα (μέσω του πατέρα μου που ασχολείται), πιστεύω πως καλύτερη υγρομόνωση από το ασφαλτόπανο ψηφίδας δεν υπάρχει. Σταθερή, υπερανθεκτική αν δουλευτεί σωστά ενώ με προσοχή (για τρυπήματα κλπ) και σωστή συντήρηση, αντέχει και μια ζωή. Όλες οι βαφές που έχω δει στα τόσα χρόνια (ακόμα και οι πιο καλές), σκάνε εύκολα λόγω του ελληνικού κλίματος και θέλουν συχνή συντήρηση. Ενώ το ασφαλτόπανο, αν είναι καλής ποιότητας αντέχει πολύ περισσότερο. ... (Δεν προμοτάρω κάποιον, μη παρεξηγηθώ... Απλά να βοηθήσω θέλω...) :) Παράθεση plankton69 - Χρήστος iPhone XS 64GB / iPhone 4 8GB Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
pavlitakis1 Δημ. July 6, 2013 Κοινοποίηση Δημ. July 6, 2013 Έχοντας ασχοληθεί με το ζήτημα κάπως καλύτερα (μέσω του πατέρα μου που ασχολείται), πιστεύω πως καλύτερη υγρομόνωση από το ασφαλτόπανο ψηφίδας δεν υπάρχει. Σταθερή, υπερανθεκτική αν δουλευτεί σωστά ενώ με προσοχή (για τρυπήματα κλπ) και σωστή συντήρηση, αντέχει και μια ζωή. Όλες οι βαφές που έχω δει στα τόσα χρόνια (ακόμα και οι πιο καλές), σκάνε εύκολα λόγω του ελληνικού κλίματος και θέλουν συχνή συντήρηση. Ενώ το ασφαλτόπανο, αν είναι καλής ποιότητας αντέχει πολύ περισσότερο. Ναι αυτο ειναι οτι καλυτερο. Απλως θελει σωστη προετοιμασια και σωστη εφαρμογη. Και τα δυο ειναι σχεδον αγνωστα στην χωρα. Ειδικα αν μπει και μια ανοιχτοχρωμη βαφη επανω στη ψηφιδα, αν δεν εχει μονωση η ταρατσα οντως ειναι για μια ζωη. Τα υπολοιπα εχουν ευκολη εφαρμογη, πραγμα που ειναι πολυ σημαντικο. Αγοραζει καποιος το υλικο και το εφαρμοζει, χωρις να εχει ειδικα εργαλεια και ειδικες γνωσεις. Στο τελος μπορει να διαθεσει το κοστος του συνεργειου για ν αγορασει ακομα καλυτερο υλικο. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
plankton69 Δημ. July 6, 2013 Κοινοποίηση Δημ. July 6, 2013 Ναι αυτο ειναι οτι καλυτερο. Απλως θελει σωστη προετοιμασια και σωστη εφαρμογη. Και τα δυο ειναι σχεδον αγνωστα στην χωρα. Ειδικα αν μπει και μια ανοιχτοχρωμη βαφη επανω στη ψηφιδα, αν δεν εχει μονωση η ταρατσα οντως ειναι για μια ζωη. Τα υπολοιπα εχουν ευκολη εφαρμογη, πραγμα που ειναι πολυ σημαντικο. Αγοραζει καποιος το υλικο και το εφαρμοζει, χωρις να εχει ειδικα εργαλεια και ειδικες γνωσεις. Στο τελος μπορει να διαθεσει το κοστος του συνεργειου για ν αγορασει ακομα καλυτερο υλικο. Οι εύκολες λύσεις όμως (πιστεύω θα συμφωνείς) δεν είναι και μόνιμες πάντα... ;) Θα πάνε όσο πάνε, αλλά θα θέλουν πάντα συντήρηση... Χρειάζεται ένα καλό καθάρισμα από σαθρά υλικά, επισκευές σε αρμούς-πλάκα ή ο,τι άλλο, βαφή με ασφαλτική πίσσα και εφαρμογή του πανιού όπως στο βίντεο... Δεν το λες δύσκολο, απλά διαδικασία που πρέπει να γίνεται κατά γράμμα... Χρειάζεται όμως και μάστορας που ξέρει τι κάνει, γιατί έχω δει παραδείγματα με τα μάτια μου και τραβούσα τα μαλλιά μου. Μερικοί είναι εγκληματικά αμελείς με αποτέλεσμα αντί να διορθώνουν, να μεγαλώνουν το πρόβλημα... Παράθεση plankton69 - Χρήστος iPhone XS 64GB / iPhone 4 8GB Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
pavlitakis1 Δημ. July 6, 2013 Κοινοποίηση Δημ. July 6, 2013 Καλη η ποιοτητα...συμφωνω μαζι σου. Αλλα 1 ατομο χωρις να ειναι ειδικευμενος τεχνιτης, μπορει με σχετικα λιγα χρηματα, ν αγορασει ενα καλο υλικο και μονος του με μια βουρτσα και υπομονη να κανει δουλεια, αν εχει ξαφνικο προβλημα υγρασιας. Κι εγω τεχνικος ειμαι, αλλα δεν μπορω να μη σεβαστω την οικονομικη κατασταση καποιου και να προσπαθω να τον πεισω για κατι, τελειο μεν, αλλα μετα θα τον πεθανει απ τη πεινα δε. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
plankton69 Δημ. July 6, 2013 Κοινοποίηση Δημ. July 6, 2013 Κι εγω τεχνικος ειμαι, αλλα δεν μπορω να μη σεβαστω την οικονομικη κατασταση καποιου και να προσπαθω να τον πεισω για κατι, τελειο μεν, αλλα μετα θα τον πεθανει απ τη πεινα δε. Σαφώς. Αν δεν μπορεί και υπάρχει σοβαρό πρόβλημα, κάνει ο,τι μπορεί εκείνη τη στιγμή. Δεν θα διαφωνήσω... :) Παράθεση plankton69 - Χρήστος iPhone XS 64GB / iPhone 4 8GB Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
giannis12a Δημ. July 6, 2013 Κοινοποίηση Δημ. July 6, 2013 Έχοντας ασχοληθεί με το ζήτημα κάπως καλύτερα (μέσω του πατέρα μου που ασχολείται), πιστεύω πως καλύτερη υγρομόνωση από το ασφαλτόπανο ψηφίδας δεν υπάρχει. Σταθερή, υπερανθεκτική αν δουλευτεί σωστά ενώ με προσοχή (για τρυπήματα κλπ) και σωστή συντήρηση, αντέχει και μια ζωή. Όλες οι βαφές που έχω δει στα τόσα χρόνια (ακόμα και οι πιο καλές), σκάνε εύκολα λόγω του ελληνικού κλίματος και θέλουν συχνή συντήρηση. Ενώ το ασφαλτόπανο, αν είναι καλής ποιότητας αντέχει πολύ περισσότερο. ... (Δεν προμοτάρω κάποιον, μη παρεξηγηθώ... Απλά να βοηθήσω θέλω...) :) Σχετικά είναι τα πάντα ,γιατί ας πούμε η ψηφίδα δεν πατιεται. Υπάρχει επαλειφομενο με εγγύηση 25 ετών αν το πληρώσεις. Τα προϊόντα που βγάζουν οι Ελληνικές εταιρείες έχουν βγει με γνώμονα το κλίμα μας. Ουσιαστικά το πρόβλημα δεν είναι τόσο ο ήλιος όσο οι διακυμάνσεις της θερμοκρασίας. Εκεί λοιπόν έχει να κάνει πόσο καλές συστολοδιαστολες μπορεί να αντέξει το υλικό. Παράθεση [sIGPIC][/sIGPIC] flickr-htc one black cyber gull Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
pavlitakis1 Δημ. July 6, 2013 Κοινοποίηση Δημ. July 6, 2013 Ουσιαστικά το πρόβλημα δεν είναι τόσο ο ήλιος όσο οι διακυμάνσεις της θερμοκρασίας. Εκεί λοιπόν έχει να κάνει πόσο καλές συστολοδιαστολες μπορεί να αντέξει το υλικό. Καλυτερο απ την πισσα δεν υπαρχει. Αποδειξη οτι ειναι μοναδικο συνδετικο υλικο στην κατασκευη των δρομων. Το οτι δεν πατιεται ειδικα το καλοκαιρι, ναι ειναι απαγορευτικο σε ωρισμενες καταστασεις Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
plankton69 Δημ. July 6, 2013 Κοινοποίηση Δημ. July 6, 2013 Σχετικά είναι τα πάντα ,γιατί ας πούμε η ψηφίδα δεν πατιεται. Υπάρχει επαλειφομενο με εγγύηση 25 ετών αν το πληρώσεις. Τα προϊόντα που βγάζουν οι Ελληνικές εταιρείες έχουν βγει με γνώμονα το κλίμα μας. Ουσιαστικά το πρόβλημα δεν είναι τόσο ο ήλιος όσο οι διακυμάνσεις της θερμοκρασίας. Εκεί λοιπόν έχει να κάνει πόσο καλές συστολοδιαστολες μπορεί να αντέξει το υλικό. Μπορείς να την πατήσεις κανονικά, δεν υπάρχει θέμα. Το αλουμίνιο θέλει προσοχή, γιατί αν τρυπηθεί καίει το πανί (γι'αυτό και σκέτο πισσοχαρτο δεν μπαίνει σε ταράτσα). Υπάρχουν καλά επαλοιφομενα, δε λέω, αλλά θέλουν φροντίδα πιο τακτικά. Σε όλα τα υλικά υπάρχουν ποιότητες. Έχει μάπα Ελληνικά, έχει και μάπα ξένα... ;) Καλυτερο απ την πισσα δεν υπαρχει. Αποδειξη οτι ειναι μοναδικο συνδετικο υλικο στην κατασκευη των δρομων. Το οτι δεν πατιεται ειδικα το καλοκαιρι, ναι ειναι απαγορευτικο σε ωρισμενες καταστασεις Ακριβώς όπως τα λες! :) Παράθεση plankton69 - Χρήστος iPhone XS 64GB / iPhone 4 8GB Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts