Jump to content

MobileRoulis

Members
  • Δημοσιεύσεις

    141
  • Εγγραφή

  • Αξιολογήσεις

    100%

About MobileRoulis

  • Ημ. Γέννησης 01/04/1977

Κινητή τηλεφωνία

  • Δίκτυο κινητής
    Wind - Ελλάδα

MobileRoulis's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

10

Φήμη

  1. Καλησπέρα, ο λόγος είναι στις αρχικές ρυθμίσεις της SIM και για το πως αναγνωριζεται η SIM από τη συσκευή ώστε να "ανοίξει" την επιλογή 4G. Δυστυχώς και εγώ παλιότερα το είχα αναφέρει - τότε (όταν είχε πρωτο-διαφημιστεί το 4G της Wind) είχα επικοινωνήσει με τη τεχνική υποστήριξη της Wind και είχαν πει τότε οτι γνωρίζαν το πρόβλημα και οτι ήταν σε επικοινωνία με την Blackberry. Ψιλομούφα προφανώς αφού τίποτα δεν έγινε - αλλά προφανώς δεν ήμασταν τόσοι πολλοί χρήστες ΒΒ10 !
  2. Δυστυχώς παραμένει το πρόβλημα με το 4G. Υπάρχει κάποιος με συμβόλαιο Wind και να έχει ενεργοποιηθεί το 4G? δε ξέρω αν "φταίνε" οι SIM των καρτοκινητών μόνο ή όλες της Wind.
  3. Υποθέτω εννοεί οτι το ΒΒ είναι συσκευή επικοινωνίας και όχι μπλιμπλίκι με την έννοια ενός Αντρόηντ ή Αηφον...αυτό σημαίνει οτι θα βρεις αξιοπιστία, καλή μπαταρία, ευκολία χρήσης, αψογη διαχείριση πολλών λογαριασμών μέηλ (και ότι άλλο - το BB Hub είναι πολύ καλή σκέψη και υλοποίηση), αψογο πληκτρολόγιο, εξυπνο και εύκολο UI... Αν θες άπειρες εφαρμογές (με ότι σαβούρα μπορεί να σημαίνει αυτό) δεν παίρνεις ΒΒ...αν θες μία συσκευή για να κάνεις τη δουλειά σου και να έχεις συγκεκριμένες απαιτήσεις τότε παίρνεις ΒΒ. Το ΒΒ όσο και αν έχει προοδεύσει με το ΒΒ10 παραμένει εργαλείο δουλειάς/επικοινωνίας...α! επίσης υποστηρίζει εφαρμογές αντρόηντ (όχι όλες) σε περίπτωση που κάτι σου λείψει.
  4. Συγκρίνωντας καθαρά τεχνολογία οθόνης οι Amoled θεωρούνται καλύτερες (χρώματα, contrast, μαυρα)...επίσης το 5s είναι μία ίντσα μικρότερο που σημαίνει μεγαλυτερη πυκνότητα pixels - εκεί μπορεί να κερδίζει σε ευκρίνεια. Πάντως το Ζ30 έχει πολύ καλή οθόνη και η σύγκριση σε αυτό το κομμάτι είναι ίσως...ψιλά γράμματα. Για τη φωτεινότητα - ναι - ίσως οι IPS να είναι πιο φωτεινές.
  5. Μόλις μίλησα με 1260 και ζήτησα να με συνδέσουν με τεχνικό τμήμα. Μία κυρία - πολύ ευγενική - μου είπε οτι πράγματι γνωρίζουν το πρόβλημα και οτι προσπαθούν να βρουν με την Blackberry τι φταίει. Για κάποιο λόγο (όπως είπα και εγώ σε προηγούμενο post) στα ΒΒ10 δεν αρέσουν οι SIM της Wind. Μου είπε οτι ίσως μέσα σε μία βδομάδα - δέκα ημέρες θα έχουν απάντηση και οτι λογικά κάποιο OTA θα βγει για τις συσκευές (αν και νομίζω οτι θα γίνει OTA των SIM απο τη Wind). Πάλι καλά που το κοιτάνε - θα μπορούσαν να μου πούνε "Τόσοι που είστε πλέον με τα Blackberry σιγά μην ασχοληθούμε"!!!! Να σημειώσω οτι και στο 1260 και στο τεχνικό τμήμα η εξυπηρέτηση ήταν άψογη και άκρως ευγενική. Μπράβο τους! ----- προσθήκη μηνύματος 2 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου ----- Δεν νομίζω οτι είναι λόγος για να αλλάξεις πάροχο. Το 4G είναι ψιλά γράμματα - το HSPA μια χαρά πάει ούτως ή αλλιώς. Κάνε λίγο υπομονή (δες προηγούμενό μου post). Φιλικά!
  6. Υποθέτω έχεις ζητήσει απο τη wind να σου ανοίξει το 4G (ή αν έχει χρειαστεί να αλλάξεις SIM??) Δεν είναι μόνο το Ζ30 - αλλά κ το Ζ10 μου κάνει τα ίδια. Θεωρώ οτι έχει να κάνει με το BB10 και τις SIM της Wind που κάποια παράμετρο ΔΕΝ θα έχουν ενεργοποιημένη. :-/ Να ξεκινήσουμε ερωτήματα προς Wind - προτείνω...? :blink:
  7. Δυστυχώς το πρόβλημα δεν είναι στις συχνότητες. Στη Ελλάδα οι πάροχοι χρησιμοποιούν 800, 1800, 2600 τις οποίες μπάντες υποστηρίζει το Ζ30 (τουλάχιστον αυτό που έχω model STA100-2). Εχω δοκιμάσει και ΣΙΜ απο vodafone και πράγματι εμφανίζεται η επιλογή για 4G/LTE. Μάλιστα η κάρτα ήταν παλιά (2004) και απο την εταιρεία που δουλεύω - άρα συμβόλαιο. Επίσης η Cosmote που έχω τώρα είναι συμβόλαιο (φορητότητα απο Vodafone) και επίσης φαίνεται η επιλογή για 4G. Η Wind όμως που είναι προσωπικός αριθμός είναι καρτοκινητό. Αντικατέστησα τη SIM όπως "προστάζει" η Wind και πάλι δεν έχω την επιλογή για 4G - ενώ σε άλλες συσκευές δουλεύει. Προφανώς είναι κάποια ρύθμιση στη SIM που θα πρεπε να κάνει ο πάροχος (όπως έχει γίνει στις Voda και Cosmote). Έχει κανείς συμβόλαιο Wind με Ζ30/Ζ10 και να βλέπει την επιλογή 4G?? Υποθέτω οτι κάποιο "πεδίο" της SIM μπορεί να έχει "ξεμείνει" απο άλλες εποχές και να λέει στη SIM οτι η συσκευή είναι blackberry..? Όποιος έχει ασχοληθεί με SIM profiles/settings ίσως μπορεί να μας βρει πληροφορίες. Καμία ιδέα?
  8. Ναι, δεδομένα έχω με 3g και 2g. Η συσκευή δεν μου δίνει την επιλογή για 4g ομως.
  9. Καλησπέρα σε ολους...έχω το STA100-2 με έκδοση λογισμικού στη 10.3.1.1565 Χρησιμοποιώ καρτοκινητο της wind και όπως θα μάθατε πριν 3 μέρες ξεκίνησε η εμπορική λειτουργία του δικτύου 4G. Όπως λέει η wind χρειάζεται να αντίκαταστησεις τη κάρτα Sim, το οποίο και έκανα. Στις επιλογές τύπου δικτύου δεν μου εμφανίζει την επιλογή για 4G/LTE. Σκέφτηκα ότι ίσως πρέπει να ενεργοποιηθει κάτι από τη wind οπότε και πήρα τηλέφωνο στο 1260 και μου είπαν ότι όλα είναι ενεργοποιημενα σωστά. Βάζω Sim Cosmote και εμφανίζει κανονικά την επιλογή για 4G. Η κάρτα Sim της wind επίσης παίζει σωστά σε 4G σε άλλη συσκευή android. Είναι δυνατόν κάτι να μην αρέσει στο Ζ30 με τη Sim της wind;; Έχετε κάποια αποψη;
  10. Επίσης θα ενδιαφερόμουν για συσκευή 8910 απλό ή i ! Αν κάποιος πουλάει ΡΜ... ...Επίσης σε ένα που έχω έχει χαλάσει η καλωδιοταινία? τίποτα πληροφορίες γι ανταλλακτικά υπάρχουν??
  11. Τι εννοείς καθάρισμα? με τι το καθαρίζεις? εγώ φοβάμαι να το αγγίξω μήπως κ χαλάσω τη..."χαμαιλεώτητα"!!!! :lol:
  12. Έχετε καθόλου εμπειρία με Μοτορολα hands-free? Έχω το Finity και το HX550 κ ειδικά το 2ο κάνει αποσυνδέσεις πολύ εύκολα. Είναι κ ολοκαίνουριο το 550 - δε μπορώ να καταλάβω γιατί. Με ένα "αρχαίο" σονυερικσσον (ΗΒΗ-GV435a) δουλεύει μια χαρά. :(
  13. Ευχαριστώ φίλε μου για τη γρήγορη απάντηση. Το ανταλλακτικό στη νόκια δίνεται μαζί - καλωδιοταινία κ οθόνη. Δυστυχώς η καλωδιοταινία που μου προτείνεις είναι για scirocco - κ είναι η "κάτω" καλωδιοταινία όχι αυτή που συνδέεται στην οθόνη. Η Νοκια θέλει περίπου 4πλάσια απο ότι μου είπες!!
  14. Μου χάρισε ένας φίλος ένα 8800 (απλό - ασημί) το οποίο όμως θέλει καλωδιοταινία/οθόνη. Η Νόκια ζητάει τρελά λεφτά. Έχετε κάτι υπόψη σας?
×
×
  • Create New...