Jump to content

Samsung Galaxy Nexus (I9250)

sakiss
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Ελπίζω εμείς οι νέοι στο Galaxy Nexus (ναι το παραλαμβάνω από βδομάδα επιτέλους!) να μη γινόμαστε κουραστικοί!

Ας υποθέσουμε ότι το GN που παραλαμβάνω είναι (θεωρητικά) yakjuxw. Απ' ότι έχω διαβάσει παραπάνω ο πιο εύκολος τρόπος για να το "μετατρέψουμε" σε yakju είναι να χρησιμοποιήσουμε το GNex TOOLKIT V6.1 (http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1392310)

Το παραπάνω toolkit έχει 26 βήματα.

Σκέφτομαι ότι θα ήθελα το κινητό μου να γίνει yakju και να είναι root (για μελλοντική αλλαγή της ROM πχ σε μια stable CM9).

Άρα αν διάβασα καλά θα πρέπει να επιλέξω τα βήματα: 1, 3, 4, 6 και 8.

Πρέπει να κλειδώσω το BootLoader; Ποια η διαφορά ενός κλειδωμένου με έναν ανοιχτό;

Δες εδώ http://osarena.net/android/aguides/android-basics-ti-ine-o-bootloader-ke-giati-na-ton-xeklidoso.html

Ελπίζω να βοήθησα.

Nokia 3330, Nokia 6230, Nokia 6300, LG GT505, Samsung Galaxy S, Samsung Galaxy Nexus, LG G2,LG G4

• Απαντήσεις 10χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1362957 εγω αυτον τον οδηγο ακολουθησα μονο που δεν εκανα ροοτ ακομα. αλλα για αλλη ρομ δε ξερω, το καθαρο android μ'αρεσει αρκετα. μου λειπουν βεβαια τα toggles στο notification bar

Ρε παιδια εχω μπερδεφτει λιγο ποσα nexus υπαρχουν? διαβασα και καπου αλου google nexus αυτο αλιως λεγεται τωρα... οι ολα ειναι ιδια.?:D :)

Καλημέρα! Να κανω και εγω αλλη μια ερωτηση. εχει παρατηρησει κανεις σε γκρι φοντα και γενικα σε καποια ανοιχτοχρωμα background καποιες κατακορυφες πολυ αχνες γραμμες στην οθονη ή ειναι μονο στο δικο μου??

Καλημέρα! Να κανω και εγω αλλη μια ερωτηση. εχει παρατηρησει κανεις σε γκρι φοντα και γενικα σε καποια ανοιχτοχρωμα background καποιες κατακορυφες πολυ αχνες γραμμες στην οθονη ή ειναι μονο στο δικο μου??

ανεβασε μια φωτο να δουμε ...γιατι υπαρχουν διαφορα τετοια θεματα ..αλλα ειναι φυσιολογικα αλλα οχι

sent from my huawei p9

Ρε παιδια εχω μπερδεφτει λιγο ποσα nexus υπαρχουν? διαβασα και καπου αλου google nexus αυτο αλιως λεγεται τωρα... οι ολα ειναι ιδια.?:D :)

Τα 3 κινητά της Google (1 κάθε χρόνο περίπου) λέγονται νέξους. είχαμε το Nexus One πρώτο, μετά ήρθε το Nexus S και τώρα το Galaxy Nexus.

Το πρώτο το είχε κυκλοφορήσει σε συνεργασία με την HTC και τα υπολοιπα 2 με την Samsung.

ανεβασε μια φωτο να δουμε ...γιατι υπαρχουν διαφορα τετοια θεματα ..αλλα ειναι φυσιολογικα αλλα οχι

Σε screenshot που τραβηξα μεσα απο το κινητο και μετεφερα την φωτογραφια στο pc δεν φαινονται οι γραμμες οποτε δεν ειναι θεμα software. Φωτογραφια απο αλλο κινητο που προσπαθησα να τραβηξω το galaxy nexus για να σας δειξω τις γραμμες οπως φαινονται στην οθονη του δεν καταφερω να βγαλω καθως ειναι πολυ αχνες και δεν φαινονται στην φωτογραφια. Εσεις δεν το παρατηρητε σε καποια backgrounds backgrounds?

edit: κάτι παρόμοιο με εδώ:http://www.modaco.com/topic/349532-faulty-screen-vertical-smearing-on-my-new-galaxy-nexus/

Edited by jmallen3

Σε screenshot που τραβηξα μεσα απο το κινητο και μετεφερα την φωτογραφια στο pc δεν φαινονται οι γραμμες οποτε δεν ειναι θεμα software. Φωτογραφια απο αλλο κινητο που προσπαθησα να τραβηξω το galaxy nexus για να σας δειξω τις γραμμες οπως φαινονται στην οθονη του δεν καταφερω να βγαλω καθως ειναι πολυ αχνες και δεν φαινονται στην φωτογραφια. Εσεις δεν το παρατηρητε σε καποια backgrounds backgrounds?

edit: κάτι παρόμοιο με εδώ:http://www.modaco.com/topic/349532-faulty-screen-vertical-smearing-on-my-new-galaxy-nexus/

δεν υπαρχει εικονα σε αυτο το λινκ και μια που εχει πρεπει να κανεις εγγραφη πρωτα....απτη στιγμη που δεν ειναι θεμα hardware ομως δε χρειαζεται να ανυσηχεις

sent from my huawei p9

δεν υπαρχει εικονα σε αυτο το λινκ και μια που εχει πρεπει να κανεις εγγραφη πρωτα....απτη στιγμη που δεν ειναι θεμα hardware ομως δε χρειαζεται να ανυσηχεις

http://dl.dropbox.com/u/17723063/P1020688.JPG

Edited by Superuser
Διόρθωση μεγάλης εικόνας

Οι πιο έμπειροι χρήστες τι προτείνετε για μετατροπή του GN σε yakju;

GNex Toolkit ή step by step χρήση εντολών;

Δηλαδή με ξεκλείδωτο bootloader θα γίνονται τα ota updates? ή πρεπει να τον κλειδώσεις?

Αντιγράφω από ένα topic στο xda-forum

Notes on the bootloader:

1) Do NOT re-lock your bootloader after you are finished. The is no need.

2) Having an unlocked bootloader does not affect anything related to the ROM/GoogleWallet/OTAs. Nothing at all.

3) If your bootloader is locked, you CANNOT use fastboot commands. This is pretty much the only thing it affects.

4) If your bootloader is locked, and you need to unlock it, it will wipe everything, including /sdcard. This is the major drawback of re-locking your bootloader.

5) ONLY re-lock your bootloader if you need to return your device to the store. The command is: fastboot oem lock

:!: Από Ομάδα Διαχείρισης

Θα σε παρακαλούσα να αποφεύγεις τα συνεχόμενα μηνύματα. Χρησιμοποίησε τη Τροποποίηση Μηνύματος όταν θέλεις να προσθέσεις κάτι στο μήνυμα σου ή τη Πολλαπλή Παράθεση όταν θέλεις να απαντήσεις ταυτόχρονα σε περισσότερα του ενός μηνύματος.

Edited by Superuser
Συνένωση Μηνυμάτων

GH388, Nokia 3210, Nokia 3310, Nokia 6310i, Sharp GX15, Sony Ericsson K510i, Moto E770v, Moto RAZR V3i, Nokia E51, HTC Desire, maguro, mako, hammerhead, shamu, angler, marlin, taimen, bonito, coral, redfin, oriole, cheetah, husky & iPad 9th

Οι πιο έμπειροι χρήστες τι προτείνετε για μετατροπή του GN σε yakju;

GNex Toolkit ή step by step χρήση εντολών;

Αν θες να μαθεις τί κανει η καθε εντολη τοτε καθησε διαβασε και μετα κανε τη διαδικασια μεσω cmd.Αν θες να τελειωνεις γρηγορα και δεν σε νοιαζει πώς εκτελειται τοτε gnexus toolkit :)

Και στο πιο πανω post σε σχεση με τον bootloader,οταν ειναι κλειδωμενος δεν μπορεις να φλασαρεις αλλη ρομ

Edited by afilopou

Αργύρης :w00t:

"Opinions are like assholes. Everybody's got one and everyone thinks everyone else's stinks."

το τηλεφωνο οταν το αγοραζουμε ερχεται με κλειδωμενο bootloader ετσι? πως μπορω να δω εαν στο δικο μου που το πηρα μεταχειρισμενο ειναι κλειδωμενος η ξεκλειδωτος ο bootloaded? οταν bootarei παντως το κινητο ενα λουκετο που δειχνει στο κατω μερος ειναι ξεκλειδωτο. Επισης εαν ειναι ξεκλειδωτος ο bootloader χανουμε εγγυηση η οχι?

Αν μπορει καποιος ας απαντησει στις ερωτησεις :D

το τηλεφωνο οταν το αγοραζουμε ερχεται με κλειδωμενο bootloader ετσι? πως μπορω να δω εαν στο δικο μου που το πηρα μεταχειρισμενο ειναι κλειδωμενος η ξεκλειδωτος ο bootloaded? οταν bootarei παντως το κινητο ενα λουκετο που δειχνει στο κατω μερος ειναι ξεκλειδωτο. Επισης εαν ειναι ξεκλειδωτος ο bootloader χανουμε εγγυηση η οχι?

Αν μπορει καποιος ας απαντησει στις ερωτησεις :D

Ειναι ξεκλειδωτος ο bootloader(ξεκλειδωτο λουκετο στο boot).Δεν χανεις την εγγυηση απλα οταν το πας για service θα πρεπει να το δωσεις με κλειδωμενο τον bootloader.

"Opinions are like assholes. Everybody's got one and everyone thinks everyone else's stinks."

Ειναι ξεκλειδωτος ο bootloader(ξεκλειδωτο λουκετο στο boot).Δεν χανεις την εγγυηση απλα οταν το πας για service θα πρεπει να το δωσεις με κλειδωμενο τον bootloader.

άρα ο bootloader ειναι κλειδωμενος οπως ερχεται απο την εταιρεια το κινητο ετσι?

Εγω για να το παω για service και να μην υπαρχει προβλημα με την εγγυηση τι πρεπει να κανω τωρα? επισης εαν το μετατρεψω πρωτα σε yakju από yakjuw που ειναι τωρα και μετα κλειδωσω και τον bootloader θα ειναι οκ στο service η πρεπει να ειναι σε yakju εκδοση?

και επισης ειναι προβλημα αυτες οι γραμμες που φαινονται στην οθονη η ετσι ειναι σε ολους παιδια?? να το παω για service η οχι?

http://dl.dropbox.com/u/17723063/P1020688.JPG

Edited by jmallen3

Ρε παιδια τι θα πρεπει να προσεξω σε ενα μεταχειρισμενο κινητο που θα παω να παρω πειτε μου παρακαλω:)

Δες το κινητο σε φωτεινο μερος.Αφαιρεσε screen protectors και protectors πισω μερους.Παρατηρησε καλα την οθονη για γρατσουνιες,το πλαισιο του κινητου και ειδικα τις ακρες για χτυπηματα.Το καπακι της μπαταριας τσεκαρε να μην "παιζει", ανοιξε το κινητο,δες οτι δεν εχει καμμενα pixels και το πιο σημαντικο τσεκαρε οτι η αποδειξη γραφει το ιδιο imei με αυτο του τηλεφωνου(dialer και πληκτρολογεις *#06#)

υποθετω σε αυτη τη φωτογραφια η φωτεινοτητα του κινητου σου ειναι ρυθμισμενη στο ελαχιστο...αν ειναι ετσι το κανει σε ολους αν ανεβασεις πανω απο 50 τοις εκατο τη φωτεινοτητα και το κανει παλι εχεις προβλημα

Edited by Superuser
Διόρθωση link
sent from my huawei p9

υποθετω σε αυτη τη φωτογραφια η φωτεινοτητα του κινητου σου ειναι ρυθμισμενη στο ελαχιστο...αν ειναι ετσι το κανει σε ολους αν ανεβασεις πανω απο 50 τοις εκατο τη φωτεινοτητα και το κανει παλι εχεις προβλημα

Το εχω στην αυτοματη φωτεινοτητα αλλα η αληθεια ειναι οτι εαν τη βαλω πανω απ τη μεση η και τερμα σχεδον εξαφανιονται οι γραμμες... τι λετε λοιπον? στις αλλες ερωτησεις που εκανα μηπως μπορειτε να βοηθησετε?:)

λενε οτι το να το κανεις yakju δε παιζει ρολο οσον αφορα την εγγυηση, ομως ο ξεκλειδωτος bootloader οπως λεει και το μυνημα οταν το κανεις, σε βγαζει εκτος

οντως αν θες τον κλειδωνεις, το λεει στο τελος και ο οδηγος που εχει βαλει ενας φιλος απο το φορουμ

εμενα λοιπον που βλεπω οτι επειδη ειναι ξεκλειδωτο το λουκετακι οταν ανοιγει το τηλεφωνο, αρα εχω ξεκλειδωτο bootloader, πως μπορω να το κανω το κινητο να ειναι μεσα στην εγγυηση και ολα stock οπως οταν το αγοραζει καποιος? αν μπορει καποιος ας βοηθησει... να πω οτι δεν θελω να αλλαξω εκδοση σε yakju απο yakjuw που ειναι τωρα, μιας και ετσι λογικα ερχεται το κινητο εδω στην ελλαδα.

το yakjuw ειναι μειον για το GN!δεν περνεις αμεσα τις ενημερωσεις της google.

εαν το κανεις yakju,εισαι κανονικα μεσα στην εγγυηση αρκει να εισαι 100% στοκ.

το yakjuw ειναι μειον για το GN!δεν περνεις αμεσα τις ενημερωσεις της google.

εαν το κανεις yakju,εισαι κανονικα μεσα στην εγγυηση αρκει να εισαι 100% στοκ.

οποτε πως μπορω να το κανω yakju αλλα να ειμαι 100% stock ουτως ωστε να το παω στο service μετα? μπορεις να βοηθησεις φιλε?

• The title was changed to Samsung Galaxy Nexus (I9250)