Jump to content

Τροποποιήσεις / Βελτιώσεις για το Nexus S

sakiss
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Καλη επιλογη. Ολοι τελευταια αυτην φοραμε. Το λινκ για τη ρομ ειναι σωστο. Μαζι με την 3.3.2 κατεβαζεις και τα google apps (gapps). Για τον kernel του bedalus πανε εδω http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1719775. Ο,τι κατεβασεις τα βαζεις στη sd card, καλυτερα χυμα και οχι μεσα σε καποιο φακελο. Κατεβασε απο τοplay store το titanium backup και κανε backup ολες τις εφαρμογες χρηστη.

Για να φλασαρεις θα σου πω εγω το τι εκανα. Κλεινεις το κινητο. Πατας volume up και power button ταυτοχρονα μεχρι να μπεις στο fastbootmode και πας με τα πληκτρα της εντασης πανω στο recovery και το διαλεγεις με το power button. Θα σε παει στο μενου της cwm.

Πας στο backup and restore και κανεις backup. Με αυτον τον τροποεχεις κανει backup την ρομ που φορας.

Εγω οταν βαζω νεα ρομ κανω wipe data/factory reset. Αλλοι κανουν μονο wipe cache partition και στο advanced, wipe davlik cache. Καλυτερα factory reset.

Πατας στο isntall zip from sd card και διαλεγεις το zip της codename. Με το που κανει εγκατασταση δεν βγαινεις, αλλα ξαναπας στο install zip και διαλεγεις τα gapps. Αφου τα φλασαρει και αυτα εισαι ετοιμος.

Η πρωτη εκκινηση θα αργησει λιγο. Οταν το κινητο ειναι ετοιμο, μπες στο play store και κατεβασε το titanium backup για να κανεις restore ολες τις εφαρμογες σου.

Το youtube, maps, gmail και google+ δεν υπαρχουν στα gapps και θα τα κατεβασεις απο το play store. Το music δεν υπαρχει ουτε στο play store. Κατεβασε μια αλλη εφαρμογη για μουσικη.

Εγω ειμαι ακομα με το air kernel που ερχεται με τη ρομ. Κανενα προβλημα εως τωρα. Αν δεν σε βολεψει και θες να βαλεις τον bedalus, η διαδικασια ειναι ιδια. Πας στο install zip from sd card και το φλασαρεις κατευθειαν χωρις να κανεις wipe τιποτα.

Σε ευχαριστω πολυ φιλε μου για τις αναλυτικοτατες οδηγιες... backup να μην κανω απο το rom management ?? απο οτι καταλαβα πρωτα βαζω την ρομ οπως μου ειπες μετα με το τιτανιουμ επαναφερω τις εφαρμογες και μετα αν θελω βαζω αλλο κερνελ χωρις factory reset και χωρις να χασω τιποτα.. σωστα ?? α και κατι ακομα , ο κερνελ bedalus και ο marmita ειναι το ιδιο πραγμα ???

Edited by kpv
:X

• Απαντήσεις 4,1χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Επισυναπτόμενες εικόνες

Σε ευχαριστω πολυ φιλε μου για τις αναλυτικοτατες οδηγιες... backup να μην κανω απο το rom management ?? απο οτι καταλαβα πρωτα βαζω την ρομ οπως μου ειπες μετα με το τιτανιουμ επαναφερω τις εφαρμογες και μετα αν θελω βαζω αλλο κερνελ χωρις factory reset και χωρις να χασω τιποτα.. σωστα ?? α και κατι ακομα , ο κερνελ bedalus και ο marmita ειναι το ιδιο πραγμα ???

backup με titanium αρκεί!

Περνάω κι εγώ την codename τωρα.

Για αλλαγή κερνελ κάνεις μόνο wipe cache και dalvik και δεν χάνεις τίποτα!

τον marmite εγώ δεν τον ξέρω αλλά λενε ότι είναι καλός! Δοκίμασε τον δεν χάνεις τίποτα.

Και αν έχεις wu βγάλε την sim γιατί θα χρεωθείς από τα data με το που εισάγεις το Pin! Έλεος με αυτές τις χρεώσεις!

Το titanium backup ειναι για να κανεις backup τις εφαρμογες. To backup της ρομ καλυτερα καντο απο το μενου της cwm recovery οπως σου ειπα και οχι απο το rom manager. Αν κατι παει στραβα, κανεις ενα restore απο cwm και το κινητο γυρναει στην τωρινη σου ρομ. Ο kernel του bedalus λεγεται marmite.

Για να φλασαρεις αλλον κερνελ, εγω δεν κανω wipe τιποτα. Αλλα και να κανεις οπως λεει και ο φιλος απο πανω, δεν χανεις τιποτα. Μονο με factory reset χανεις τα παντα (εκτος απο αυτα που εχεις στην sdcard. Αυτα δεν χάνονται).

Edited by grigri444

Έχω βάλει τους ήχους από την CM10 στον φάκελο system/media/audio στην codename επειδή δεν έχει μερικούς ήχους που θέλω αλλά

δεν παίζουν :(

καλο μεσημερι...

ενα ενα.. :D

εχω ξεκλειδωσει τον bootloader.

οταν απο το μενου παω recovery βγαινει το ρομποτακια με την κοιλια ανοικτη και ενα τριγωνο.

Αυτο ειναι σωστο;

Η συσκευη ειναι πληρως default wiped δεν εχω βαλει απολυτως τιποτα αλλα μου φαινεται δεν εχω σωστη ρικοβερι

Ο βοηθων ακομα και με pm αμοιβεται με ενα καπακι back cover ΟΕΜ ασπρο η μαυρο(ναι εχω και τα δυο ) με NFC απο την samsung αχρησιμοποιητο.

θελω βασικα να γυρισω σε εντελως μαμα κατασταση με stock recovery + locked bootloader αλλιως να κανω ροοτ με CWM 6.0.1.0

Η ICS και JB stock recovery εχουν μια ασφαλεια η οποια επαναφερει την stock recovery , οσες φορες και αν φλασαρεις την cwm. Αυτο γινεται μονο στην stock rom. Εγω φλασαρα την cwm απο το rom manager(free) το οποιο καποια στιγμη στο φλασαρισμα σε ρωταει αν θες να κανει overwrite ( ή καπως ετσι, δεν θυμαμαι πως το λεει) την stock recovery και ετσι λυνεται το προβλημα.

Για επαναφορα σε stock rom δες εδω http://nexusshacks.com/nexus-s-hacks/how-to-unroot-nexus-s-i9020ti9020ai9023/ και εδω http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1669093

Για stock 4.1.1 rooted , busyboxed, disabled stock recovery δες εδω

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1784497

Φλασαρεις πρωτα την ρομ απο cwm και πριν βγεις φλασαρεις το root1.1.zip. και εισαι ετοιμος με stock rooted rom

Έχω βάλει τους ήχους από την CM10 στον φάκελο system/media/audio στην codename επειδή δεν έχει μερικούς ήχους που θέλω αλλά

δεν παίζουν :(

Κανε ενα restart. Η διαδρομη ειναι system/media/audio/ringtones ή sdcard/media/audio/ringtones

Edited by grigri444
Συνένωση Μηνυμάτων

μια ακομα ερωτηση , την καινουργια ρομ την αντιγραφουμε σαν ενα αρχειο zip χυμα στην sd η τα ξεζιπαρουμε και αντιγραφουμε χυμα τα 3 αρχεια που εχι μεσα το zip ???

Χυμα στην sdcard , μονο το ζιπ αρχειο. δεν ξεζιπαρεις τιποτα
Υπογραφή....

Χυμα στην sdcard , μονο το ζιπ αρχειο. δεν ξεζιπαρεις τιποτα

σε ευχαριστω φιλε μου , προχωραω αμεσως στην εγκατασταση της πρωτης μου ρομ , και ο θεος βοηθος...:rolleyes:

ρε παιδια απο περιεργεια , μεχρι τα νουμερα ανεβαιναν με καθε νεα εκδοση , απο την gingerbred 2.3 ...... στην isc 4.04. ..... και παει λεγοντας . τωρα με την jb γιατι ξαναγυρισαμε πισω στο 3.3.2 ?????

Edited by Superuser
Συνένωση Μηνυμάτων

ρε παιδια απο περιεργεια , μεχρι τα νουμερα ανεβαιναν με καθε νεα εκδοση , απο την gingerbred 2.3 ...... στην isc 4.04. ..... και παει λεγοντας . τωρα με την jb γιατι ξαναγυρισαμε πισω στο 3.3.2 ?????

Ειναι οι versions της custom ROM Codename ...Η JellyBean ειναι κανονικα 4.1.1 πανω στην οποια βασιζονται ολες οι custom

Υπογραφή....

ολα πηγαν καλα , εκανα οτι μου ειπατε , εβαλα την ρομ και τα google aps και ολα καλα , ενα θεματακι μονο.. εβαλα το titanium για να επαναφερω τις εφαρμογες μου και μου λεει να τσεκαρω την επιλογη αγνωστες πηγες απο τις ρυθμισεις για να δουλεψει.. που ειναι αυτο ρε παιδια που δεν μπορω να το βρω ???????????

ακυρο το βρηκα , ηταν στις ρυθμισεις ασφαλειας..... καλα εε εχω γινει μεγαλος χακερ :shifty: :ninja: .... φυλαχτειτε...... :lol:

Edited by kpv

backup με titanium αρκεί!

Περνάω κι εγώ την codename τωρα.

Για αλλαγή κερνελ κάνεις μόνο wipe cache και dalvik και δεν χάνεις τίποτα!

τον marmite εγώ δεν τον ξέρω αλλά λενε ότι είναι καλός! Δοκίμασε τον δεν χάνεις τίποτα.

Και αν έχεις wu βγάλε την sim γιατί θα χρεωθείς από τα data με το που εισάγεις το Pin! Έλεος με αυτές τις χρεώσεις!

Προσωπικά, κάνω skip την εισαγωγή του gmail account, location info κτλ

Με το που θα με πετάξει στο launcher παω settings απενεργοποιώ data

ανοίγω και συνδέω το wifi και μετά εισάγω google account και ενεργοποιώ location info

“When there's no more room in hell, the dead will walk the earth.”

οταν θελησω να αλλαξω κερνελ για δοκιμη θα κανω whipe cache ( τι ειναι αυτο? ) και θα τον περασω ?? και δεν θα χασω τιποτα ?? ουτε ρυθμισεις ουτε εφαρμογες οπως με την ρομ ??

οταν θελησω να αλλαξω κερνελ για δοκιμη θα κανω whipe cache ( τι ειναι αυτο? ) και θα τον περασω ?? και δεν θα χασω τιποτα ?? ουτε ρυθμισεις ουτε εφαρμογες οπως με την ρομ ??
ναι θα κανεις wipe dalvin cashe. Βρισκετε στο μενου του cwm recovery στην επιλογη advanced. Οχι δεν χανεις απολυτως τπτ.

Android Phone Model:

Sony xperia X8 Google Nexus S GT-i9023 Galaxy S3 GT-i9300 Note 3 SM-N9005

Huawei P9 EVA-L09

Πολύ καλή η codename, ελπίζω να μην τα χαλάσει στην πορεία. Αν συνεχίσει έτσι θα την κρατήσω αρκετό καιρό!

Νομίζω πως είναι κάτι αξιόλογο μετά την JellyBelly!

Προτείνω να ανοίξει ένα thread με ψηφοφορία για roms. Για να μπορούν να δουν οι νέοι χρήστες κάθε φορά ποιά ρομ

είναι καλύτερη, σταθερότερη, γρηγορότερη, οικονομικότερη κτλ... και να μην χρειάζεται να διαβάζουν δεκάδες σελίδες

στα forums.

Edited by giorgos3924

Εδώ μπορείτε να βλέπετε τις διαφορές στις καθημερινές builds της επίσημης cm10 (για όσους δεν το ήξεραν το site)
Oneplus 6 8/128

Στην Codename εχετε παρατηρησει οτι το GPS αργει τα κλειδωσει σε σχεση με την στοκ; μηπως συμβαινει μονο σε μενα;
Υπογραφή....

Στην Codename εχετε παρατηρησει οτι το GPS αργει τα κλειδωσει σε σχεση με την στοκ; μηπως συμβαινει μονο σε μενα;

Σε μενα με codename κλειδωνει γρηγοροτερα απο στοκ. Δοκιμασε την εφαρμογη faster fix(free). Οταν ειχα στοκ εκανε 5-6 δευτερολεπτα να κλειδωσει.

Παιδιά έχω ένα πρόβλημα το οποίο αρχικά νόμιζα ότι οφείλεται στη ρομ, εμφανίστηκε όταν είχα CyberGR 14, αλλά συνεχίζεται και τώρα στην Doctorandroid που έχει άλλη έκδοση λειτουργικού και είναι αρκετά διαφορετική ρομ. Συγκεκριμένα, σε τυχαίες στιγμές μέσα στην ημέρα και καμιά φορά απανωτά, το κινητό σβήνει από μόνο του! Δεν μιλάω για reboot, μιλάω για σβήσιμο εντελώς. Το καταλαβαίνω μόνο όταν πάω να το χρησιμοποιήσω οπότε και το βλέπω σβηστό. Το πρόβλημα είναι ότι δεν μπορώ να εντοπίσω που οφείλεται καθώς δεν έχω δει να συμβαίνει μετά πχ. από κάποια συγκεκριμένη ενέργεια. Μπορεί να είναι κάτι hardware-ικό? Το κινητό βρίσκεται εκτός εγγύησης και το γεγονός ότι μου συνέβη με δύο εντελώς διαφορετικές ρομ με ανησυχεί...
Siemens S6 (1998), Siemens C25 (1999), Motorola T2288 (2000), Nokia 8310 (2001), Nokia 5510 (2003), Sony Ericsson S700 (2005), Sony Ericsson W760i (2008), Motorola Droid (2010), Google (Samsung) Nexus S (2011), Google (Samsung) Galaxy Nexus (2012), Google (LG) Nexus 4 (2013), iPhone 5S (2014), Google (Motorola) Nexus 6 (2014), iPhone 6S (2016), LG G6 (2017), Huawei P20 Pro (2018)

Παιδιά έχω ένα πρόβλημα το οποίο αρχικά νόμιζα ότι οφείλεται στη ρομ, εμφανίστηκε όταν είχα CyberGR 14, αλλά συνεχίζεται και τώρα στην Doctorandroid που έχει άλλη έκδοση λειτουργικού και είναι αρκετά διαφορετική ρομ. Συγκεκριμένα, σε τυχαίες στιγμές μέσα στην ημέρα και καμιά φορά απανωτά, το κινητό σβήνει από μόνο του! Δεν μιλάω για reboot, μιλάω για σβήσιμο εντελώς. Το καταλαβαίνω μόνο όταν πάω να το χρησιμοποιήσω οπότε και το βλέπω σβηστό. Το πρόβλημα είναι ότι δεν μπορώ να εντοπίσω που οφείλεται καθώς δεν έχω δει να συμβαίνει μετά πχ. από κάποια συγκεκριμένη ενέργεια. Μπορεί να είναι κάτι hardware-ικό? Το κινητό βρίσκεται εκτός εγγύησης και το γεγονός ότι μου συνέβη με δύο εντελώς διαφορετικές ρομ με ανησυχεί...

Έτσι στα καλά καθούμενα πας να το δεις και το βρίσκεις κλειστό. Μήπως έφαγε κάνα γερό χτύπημα; Μήπως τελειώνει η μπαταρία και σβήνει; Μήπως έχεις κάποια "περίεργη" εφαρμογή που τρέχει στο background; Όσο είναι ανοιχτό πήγαινε στο μενού Μπαταρία απ' τις ρυθμίσεις και δες ποιες εφαρμογές καταναλώνουν την μπαταρία. Τέλος, αν δε βρεις κάτι, κάνε ένα clean install μιας δημοφιλούς ROM όπως CM10 ή AOKP από εδώ, βάλε μόνο 2-3 δημοφιλείς εφαρμογές που χρειάζεσαι (πχ. Facebook, Skype κλπ.) και δες αν θα συνεχίσει να στο κάνει.

spacer.png
Model: OnePlus 8T Lunar Silver 12/256 (kebab)
ROM: OxygenOS v11.0.11.11.KB05AA (Android 11)
Mods: Magisk v23 + Riru + LSPosed
Recovery: TWRP 3.5.2_11

Η ICS και JB stock recovery εχουν μια ασφαλεια η οποια επαναφερει την stock recovery , οσες φορες και αν φλασαρεις την cwm. Αυτο γινεται μονο στην stock rom. Εγω φλασαρα την cwm απο το rom manager(free) το οποιο καποια στιγμη στο φλασαρισμα σε ρωταει αν θες να κανει overwrite ( ή καπως ετσι, δεν θυμαμαι πως το λεει) την stock recovery και ετσι λυνεται το προβλημα.

Για επαναφορα σε stock rom δες εδω http://nexusshacks.com/nexus-s-hacks/how-to-unroot-nexus-s-i9020ti9020ai9023/ και εδω http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1669093

χιλια ευχαριστω καταλαβα αρκετα πραγματα τελικα.

Να ευχαριστησω θερμα τον αγαπητο DimitrisAndNiki ο οποιος με βοηθησε με κατατοπιστικα λινκς να γυρισω σε στοκ ICS και απο εκει σε JB.

Δημητρη σε ευχαριστω!!!!!Με τοσο διαβασμα χθες νομιζω πλεον μπορω να κανω ανετα ρουτ...απλα τα drivers να προσεξω λιγο στον υπολογιστη μια και τρεχω με bootcamp.

Tελικα ειχα ξεκλειδωσει bootloader αλλα δεν θυμομουν οτι το στοκ recovery ειναι το android ξαπλωμενο και νομιζα πως ειχα κανει καμμια πατατα.

εκει για μενα φαινεται και η δυναμη των nexus.

μπορεσα ανετα να γυρισω σε full stok και να κανω restore την factory image.

αξιζει τον κοπο ομως να κανω unlock,root klp αλλα οχι με mac... εγκατεστησα W7Ultmt και οταν εχω χρονο με το καλο εδω ειμαστε...

επισης πιστευω οτι καποιος πρεπει να φτιαξει εναν οδηγο πληρη...τουλαχιστον για να nexus... μολις τελειωσω απο καποιες δουλειες θα αφιερωσω χρονο.

Με βλεπω να μενω με το NS καιρο γιατι το GNex ειναι πολυ μεγαλο για τα γουστα μου.

Δημήτρης

XS Max 512gb.

Και εγω την ειχα για καμια βδομαδα και δουλευε αψεγαδιαστα. Δοκιμασε να σβησεις τα scripts που λεει ο Dr.android και αν δεν εχεις βαλει τον stable kernel του Thalamus, βαλ'τον. Μετα απο αυτα το κινητο δουλευε πολυ καλυτερα.

Το ειχα πει και θα το ξαναπω. Αυτη την εφαρμογη facebook σε οποιο κινητο και να την ειχα βαλει μου δημιουργουσε προβληματα. Καλυτερα το friendcaster

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Θέμα μπαταρίας δεν είναι γιατί μόλις το ξανανοίξω μπορεί να μείνει ανοικτό για ώρες σύμφωνα με το υπόλοιπο μπαταρίας που εμφανίζεται στην οθόνη. Όσον αφορά το κοπάνημα, η αλήθεια είναι ότι έφαγε 1-2 καλά τελευταία αλλά όχι κάτι τραγικό! Μάλλον όχι κάτι χειρότερο από προηγούμενα κινητά μου. Μάλλον πάω για clean install κάποιας rom, είναι φοβερά εκνευριστικό να βρίσκεις το τηλέφωνο κλειστό κάθε λίγο!
Siemens S6 (1998), Siemens C25 (1999), Motorola T2288 (2000), Nokia 8310 (2001), Nokia 5510 (2003), Sony Ericsson S700 (2005), Sony Ericsson W760i (2008), Motorola Droid (2010), Google (Samsung) Nexus S (2011), Google (Samsung) Galaxy Nexus (2012), Google (LG) Nexus 4 (2013), iPhone 5S (2014), Google (Motorola) Nexus 6 (2014), iPhone 6S (2016), LG G6 (2017), Huawei P20 Pro (2018)

Στην codename με τον κερνελ του bedalus γιατί δεν μπορώ να ορίσω ελάχιστη συχνότητα 100MHz?

Το βάζω 100 αλλά μετά το βλέπω πάλι στα 200MHz.

Είναι γενικό bug στις roms και τα εργαλεία που (πχ. nstools) κοιτάνε τις συχνότητες. 100 είναι στην πραγματικότητα. Βάλε το cpu spy και θα δεις σε τι συχνότητα και για πόση ώρα δουλεύει το κινητό ;)

Στην codename με τον κερνελ του bedalus γιατί δεν μπορώ να ορίσω ελάχιστη συχνότητα 100MHz?

Το βάζω 100 αλλά μετά το βλέπω πάλι στα 200MHz.

Είναι γενικό bug στις roms και τα εργαλεία που (πχ. nstools) κοιτάνε τις συχνότητες. 100 είναι στην πραγματικότητα. Βάλε το cpu spy και θα δεις σε τι συχνότητα και για πόση ώρα δουλεύει το κινητό ;)

ειναι bug αλλα δεν ειναι 100 στη πραγματικοτητα, ειναι οντως 200.

για να εχεις 100 θα πρεπει να ορισεις τις συχνοτητες με init.d script ΜΗ βαζοντας τη γραμμη /sys/devices/system/cpu/cpu0/cpufreq/scaling_min_freq, στην ουσια δηλαδη ΔΕ πρεπει να ορισεις ελάχιστη συχνοτητα.

Ολα τα προγραμματα / ρυθμισεις μεσω ρομ βαζουν και ελαχιστη συχνοτητα οποτε δρε μπορεις να αποφυγεις το 200 με αυτα, μονο με init.d script μπορεις να καθορισεις το 100.

Motorola Moto G

Nexus S, SlimJB 2.0, Beladus 7.1