Jump to content

[Επίσημο] Alcatel OT-990

tzivanas
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Παιδεία καλησπέρα. Τελικά πάλευα όλο το βράδυ και κατάφερα αρκετά. Πέρασα όλες τις ρομ marina, moonstone και cm7 alpha2 και κατέληξα στην τελευταία σαν την καλύτερη. Κατάφερα και έφτιαξα και το gps και τώρα κλειδώνει σήμα πάντα σε 10 δευτερόλεπτα και είμαι σε όλα κομπλέ. Το μόνο που παρατήρησα είναι ότι η μπροστινή κάμερα ανοίγη αλλά φαίνονται τα πάντα σκοτεινά. Με όλες τις ρομ που το κοίταξα κάνει το ίδιο πράγμα ακόμα και όταν έβαλα και την επίσημη 2,3,4 μέσα από την εφαρμογή της alcatel. Θέλω να ρωτήσω αν αυτό διορθώνεται και επίσης ποιες εφαρμογές δουλεύουνε κανονικά ώστε να πραγματοποιηθεί βίντεο κλήση από το κινητό χωρίς προβλήματα ?

Για την κάμερα που ρώτησες τώρα κατάλαβα τι εννοείς... Η απάντηση είναι οτι γενικά το κινητό έχει απαίσια μπροστινή κάμερα σε σκοτεινούς χώρους, αλλα και σε χώρους με αρκετό φως. Η λύση είναι μόνο το πάρα πολύ φως! Δεν ξέρω αν υπάρχει τρόπος για τα root να πειράξουμε το iso της κάμερας για να είναι πιο ευαίσθητο στο φως...

Θα ήθελα αν μπορούσες να μου πείς πως διόρθωσες το gps γιατί με ενδιαφέρει πολύ!

• Απαντήσεις 620
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

ρε παιδια εχει κανεις προβληματα με την 2,3? Εμενα μου κανει καποια τυχαια reboot και η μπαταρια εξαντλειται γρηγορα . Επισης του εκανα root και του εβαλα το overclocking widget για να ριχνει την cpu αλλα παρολαυτα η μπαταρια δεν βελτιωνεται!

ρε παιδια εχει κανεις προβληματα με την 2,3? Εμενα μου κανει καποια τυχαια reboot και η μπαταρια εξαντλειται γρηγορα . Επισης του εκανα root και του εβαλα το overclocking widget για να ριχνει την cpu αλλα παρολαυτα η μπαταρια δεν βελτιωνεται!

Άκυρα reboot εγώ είχα με την 2.2 . Η μπαταρία έχει ένα θέμα αλλά πιστεύω οτι επειδή έχει μικρή διάρκεια ζωής 200+ φορτίσεις νομίζω αν έχεις περάσει αυτό το όριο τότε αλλαγή μπαταρίας. Αλλιώς αν το επιβεβαιώσουν και άλλοι τότε φταίει είτε η 2.3 είτε οι πολλές εφαρμογές στο κινητό.

H τελική σταθερή έκδοση ίσως αργήσει αρκετά... Αν και αυτό είναι κάτι που δεν μπορώ να γνωρίζω. Είναι καθαρά στο χέρι του developer που ασχολείται με αυτή την rom! Τα ίδια ισχύουν και για το τι θα έχει μέσα η rom. Το μόνο που γνωρίζω είναι οτι σίγουρα θα έχει πολύ καλή δυνατότητα στο overclocking του κινητού. Βεβαίως και θα ενημερώσω αν δω οτι βγήκε η τελική έκδοση.

Φιλε μου εβαλα ενα παιχνιδι σιγκεκριμμενα το (crazy machines) και μου εβγαλε αυτο το μηνυμα (your display dimensions are not recomended for this game)... Μπορουμε να κανουμε κατι για να παιζει?

Φιλε μου εβαλα ενα παιχνιδι σιγκεκριμμενα το (crazy machines) και μου εβγαλε αυτο το μηνυμα (your display dimensions are not recomended for this game)... Μπορουμε να κανουμε κατι για να παιζει?

Λυπάμε δεν γνωρίζω..

Άκυρα reboot εγώ είχα με την 2.2 . Η μπαταρία έχει ένα θέμα αλλά πιστεύω οτι επειδή έχει μικρή διάρκεια ζωής 200+ φορτίσεις νομίζω αν έχεις περάσει αυτό το όριο τότε αλλαγή μπαταρίας. Αλλιώς αν το επιβεβαιώσουν και άλλοι τότε φταίει είτε η 2.3 είτε οι πολλές εφαρμογές στο κινητό.

μπα. ενος ετους ειναι το κινητο και οι εφαρμογες που εχει ειναι ελαχιστες. καλα εγω νομιζω οτι φταιει η 2.3 και τωρα πως παμε πισω στην 2.2 ? καλα κρασια!

Χαίρεται,

μπα. ενος ετους ειναι το κινητο και οι εφαρμογες που εχει ειναι ελαχιστες. καλα εγω νομιζω οτι φταιει η 2.3 και τωρα πως παμε πισω στην 2.2 ? καλα κρασια!

πιστεύω η κάτωθι απάντηση να βοηθήσει:

1) δεν έχω εμπειρία με 2.3

2) αν πέσουν τα διαθέσιμα ΜΒ μνήμης κάτω από ~220 τότε το κινητό κάποια στιγμή δε θα το αντέξει και θα κάνει επανεκκίνηση. Αυτό συνέβαινε κατά κόρον στο κινητό πριν να γίνω υπερ-χρήστης μιας και η "σαβούρα" που είχε έτρωγε πολύ διαθέσιμη δύναμη.

3) κατά καιρούς δεν είναι κακό μια σύντομη επανεκκίνηση εκούσια, έτσι ώστε να μη μείνει κανείς ξεκρέμαστος με την εντύπωση ότι το κινητό είναι ανοιχτό, ενώ τελικά δεν είναι.

4) με τη 2.3 μου φαίνεται πιο λογικό το φαινόμενο, αφού το κινητό "σφίγγεται" περισσότερο για να την τρέξει.

i) ξέρεις πόσα MB έχεις διαθέσιμα κάθε φορά; έχεις παρατηρήσει πότε το κινητό θα κλείσει και αν έκανες κάτι συγκεκριμένο εκείνη τη στιγμή;

ii) Νομίζω ότι από τη 2.3 θα μπορείς να βάλεις καμιά ρομ η οποία να έχει ως προϋπόθεση την εν λόγω έκδοση και το κινητό να τρέχει πάλι μια χαρά.

Χαιρετισμούς

Παιδεία καλησπέρα. Τελικά πάλευα όλο το βράδυ και κατάφερα αρκετά. Πέρασα όλες τις ρομ marina, moonstone και cm7 alpha2 και κατέληξα στην τελευταία σαν την καλύτερη. Κατάφερα και έφτιαξα και το gps και τώρα κλειδώνει σήμα πάντα σε 10 δευτερόλεπτα και είμαι σε όλα κομπλέ. Το μόνο που παρατήρησα είναι ότι η μπροστινή κάμερα ανοίγη αλλά φαίνονται τα πάντα σκοτεινά. Με όλες τις ρομ που το κοίταξα κάνει το ίδιο πράγμα ακόμα και όταν έβαλα και την επίσημη 2,3,4 μέσα από την εφαρμογή της alcatel. Θέλω να ρωτήσω αν αυτό διορθώνεται και επίσης ποιες εφαρμογές δουλεύουνε κανονικά ώστε να πραγματοποιηθεί βίντεο κλήση από το κινητό χωρίς προβλήματα ?

αν μας ελεγες και links των συγκεκριμενων ρομ θα σου ήμασταν υπόχρεοι

Λοιπόν την alpha 2 την κατέβασα από εδώ http://x-ewra.blogspot.gr/ και από ότι είδα παη να βγει η τελική εκδοσή της η οποία είναι τέλεια και όλα δουλεύουνε κανονικά μέχρι και η μπροστινή κάμερα.

Τώρα για το gps λένε οτι στην τελευταία έκδοση που θα κυκλοφόρηση θα είναι ακομα καλυτερα φτιαγμενο αλλα εγω με την προηγουμενη δεν ειχα προβληματα μιας και του ειχα πηραξη τον φακελο gps.conf και παντα κλειδωνε σε 8 δορυφορους και αρκετα γρηγορα. Λογικα με την καινουργια εκδοση ισως κληδωνη σε ποιους πολλους, Οι οδηγιες βρισκονται εδω θα πρεπει να πατε εκει που λεη speed up gps/agps

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1874787

εδω και 2 μερες μ εδωσε ο αδερφος μ αυτο το κινητο(alcatel OT-990)...ειναι οντως πολυ συμπαθητικο και το εμαθα πολυ ευκολα...αυτο που θελω να ρωτησω....ειναι 3g το κινητο???μπορω να κανω βιντεοκληση δλδ???και αν ναι μηπως γνωριζει καποιος???και κατι αλλο...εχει υπερβολικα μικρο χωρο αποθηκευσης στο κινητο...μηπως ξερει καποιος αν γινεται να μεγαλωσει???σε περιπτωση που το παω σε καποιον ειδικο...??τελευταια ερωτηση...γραφει μικρα μνματα ...και αν ξεφυγω απο το οριο μου τα μετατρεπει σε mms...μηπως ξερετε αν αλλαζει???αν γνωριζει καποιος ας μ απαντησει σε καποια απο αυτες τις ερωτησεις....ευχαριστω :) :)

εδω και 2 μερες μ εδωσε ο αδερφος μ αυτο το κινητο(alcatel OT-990)...ειναι οντως πολυ συμπαθητικο και το εμαθα πολυ ευκολα...αυτο που θελω να ρωτησω....ειναι 3g το κινητο???μπορω να κανω βιντεοκληση δλδ???και αν ναι μηπως γνωριζει καποιος???και κατι αλλο...εχει υπερβολικα μικρο χωρο αποθηκευσης στο κινητο...μηπως ξερει καποιος αν γινεται να μεγαλωσει???σε περιπτωση που το παω σε καποιον ειδικο...??τελευταια ερωτηση...γραφει μικρα μνματα ...και αν ξεφυγω απο το οριο μου τα μετατρεπει σε mms...μηπως ξερετε αν αλλαζει???αν γνωριζει καποιος ας μ απαντησει σε καποια απο αυτες τις ερωτησεις....ευχαριστω :) :)

Εδώ βρίσκετε η απάντηση στο ερώτημα σου. σχετικά με το χώρο του κινητού.

Τα περισσότερα αν όχι όλα κινητά android είναι 3g. 3G είναι τρόπος μετάδοσης δεδομένων. Το οτι έχει μπροστινή κάμερα δεν έχει καμία σχέση με το 3g και τις βιντεο κλήσεις όπως το ήξερες στα πιο παλιά κινητά. Σε όλα τα android δεν γίνονται βίντεο κλήσεις με τον τρόπο της παλιάς κλήσης αλλά μόνο με τη χρήση εφαρμογών όπως το skype. Στο OT990 λόγο επεξεργαστή armv6 το κινητό δεν υποστηρίζει βίντεοκλήση με το skype. Κάποιοι έχουν αναφέρει στο foroum κάποιες εφρμογές που δουλεύει η βιντεοκλήση αλλά μου διαφεύγουν τώρα.

Για τα μικρά μηνύματα μπορείς να κατεβάσεις απο το play store άλλο πληκτρολόγιο που να υποστηρίζει 7bit sms για να μπορείς να στέλνεις πιο πολλά γράμματα σε ένα μήνυμα . Ενδεικτικά θυμάμαι οτι το "Greek Input Method" κάνει αυτή τη δουλειά. Βέβαια υπάρχουν και πιο εμφανίσιμα πληκτρολόγια που έχει τύχει να χρησιμοποιήσω με 7bit αλλά δεν με βόλευαν και παρέμεινα στο εργοστασιακό.

αχ...σ'ευχαριστω παρα πολυ...κατι τελευταιο και δεν σε ξαναπριζω...πως μπορω να δω τι εκδοση ειναι???για να κανω τις καταλληλες ρυθμισεις??

αχ...σ'ευχαριστω παρα πολυ...κατι τελευταιο και δεν σε ξαναπριζω...πως μπορω να δω τι εκδοση ειναι???για να κανω τις καταλληλες ρυθμισεις??

Σου απάντησα στο inbox. Δες και ότι απορίες έχεις μην διστάσεις να ρωτήσεις!

Το προσπαθησα αλλα μαλλον κατι κανω λαθος....

Γνωριζει καποιος αλλος πως τελικα γινεται το root σ' αυτο το κινητο?

Επισης ηθελα να ρωτησω, μετα το root, γινεται να κανω επαναφορα στις εργοστασιακες ρυθμισεις χωρις να κανω πρωτα unroot??

Το προσπαθησα αλλα μαλλον κατι κανω λαθος....

Γνωριζει καποιος αλλος πως τελικα γινεται το root σ' αυτο το κινητο?

Aν έχεις Froyo 2.2

1) Κατέβασε και εγκατέστησε το Alcatel_AndroidManager απο εδώ (στη καρτέλα "Download", αφού το εγκαταστήσεις δεν θα το χρησιμοποιήσουμε ξανά για το rootάρισμα παρακάτω.)

2) Κατέβασε και κάνε αποσυμπίεση αυτό εδώ (είναι το superoneclick και δεν θέλει εγκατάσταση, είναι portable)

3)Αφού τελειώσεις με τα παραπάνω πήγαινε στις ρυθμίσεις του κινητού. Ρυθμίσεις -> Εφαρμογές -> Ανάπτυξη -> Εντοπ. σφαλμάτων USB (Επέλεξε το)

4) Μετά πήγαινε Ρυθμίσεις -> Χώρος αποθ. τηλ και SD -> Αποπροσάρτηση κάρτας SD (Επέλεξε το)

5) Με το καλώδιο σύνδεσε το κινητό με το PC.

6)Βρες το αρχείο SuperOneClick.exe που αποσυμπίεσες πιο πριν και με δεξί κλικ πάνω στο αρχείο τρέξτο σαν διαχειριστής.

7)Αφού ανοίξει το πρόγραμμα πάτα "Root" και περίμενε.

8)Ολοκληρώθηκε η διαδικασία.

Αν έχεις Gingerbread 2.3 κοίτα εδώ.

Τip: Είναι αυτονόητο πως για να κάνεις root το κινητό πρέπει να έχεις και έναν ελάχιστο ελεύθερο χώρο στην μνήμη του κινητού για το Superuser που θα εγκατασταθεί. (Το οποίο Superuser θα το κάνεις μετά αναβάθμηση απο το Play Store για να έχεις την τελευταία έκδοση.)

Επισης ηθελα να ρωτησω, μετα το root, γινεται να κανω επαναφορα στις εργοστασιακες ρυθμισεις χωρις να κανω πρωτα unroot??

Αν κάνεις root το κινητό μπορείς να κάνεις επαναφορά ρυθμίσεων κανονικά. Νομίζω όμως οτι με επαναφορά ρυθμίσεων το root δεν χάνετε, απλά σβήνει η εφαρμογή superuser που αν την ξανακατεβάσεις είσαι πάλι root. Είμαι σχεδόν σίγουρος οτι unroot κάνεις μόνο απο το SuperOneClick.exe με την επιλογή unroot.

Σ ευχαριστω πολυυυυ!!!

Κατι τελευταιο ακομα να ρωτησω, για να περασω εφαρμογες και στην εξωτερικη μνημη πρεπει να χωρισω την εξωτερικη μνημη 2giga σε 2 partiotion, το ενα FAT και το αλλο ext2, σωστα?? Το εκανα αυτο οπως εγραφε καποιεσ σελιδες πιο πισω, αλλα απο το τηλεφωνο μου εβγαζε σφαλμα οτι δεν αναγνωριζεται η εξωτερικη καρτα και πρεπει να την κανω format. Κι οταν την εκανα format γυρισε παλι στα 1,86 giga οποτε δεν καταφερα τιποτα....

Εκανα ξανα format την καρτα κι εκανα επανεκκινηση το κινητο, και τωρα δε μου αναγνωριζει καν την καρτα.

ΥΣ: Το format το εκανα μεσω καλωδιου και οχι card reader (γιατι εδω που ειμαι δεν εχω)

Θα περιμενω να το κανω κανονικα μεσω card reader συντομα, αν κανεις ξερει κατι παραπανω ή αν του εχει συμβει το ιδιο ας βοηθησει!!

Ευχαριστω για ολα, ειδικα τον MrGmtos !!!!!!

Σ ευχαριστω πολυυυυ!!!

Κατι τελευταιο ακομα να ρωτησω, για να περασω εφαρμογες και στην εξωτερικη μνημη πρεπει να χωρισω την εξωτερικη μνημη 2giga σε 2 partiotion, το ενα FAT και το αλλο ext2, σωστα?? Το εκανα αυτο οπως εγραφε καποιεσ σελιδες πιο πισω, αλλα απο το τηλεφωνο μου εβγαζε σφαλμα οτι δεν αναγνωριζεται η εξωτερικη καρτα και πρεπει να την κανω format. Κι οταν την εκανα format γυρισε παλι στα 1,86 giga οποτε δεν καταφερα τιποτα....

Εκανα ξανα format την καρτα κι εκανα επανεκκινηση το κινητο, και τωρα δε μου αναγνωριζει καν την καρτα.

ΥΣ: Το format το εκανα μεσω καλωδιου και οχι card reader (γιατι εδω που ειμαι δεν εχω)

Θα περιμενω να το κανω κανονικα μεσω card reader συντομα, αν κανεις ξερει κατι παραπανω ή αν του εχει συμβει το ιδιο ας βοηθησει!!

Ευχαριστω για ολα, ειδικα τον MrGmtos !!!!!!

Πως κάνουμε partition την κάρτα μνήμης SD. Αξιοποιείται μόνο σε root συσκευές.

Θα χρησιμοποιήσουμε το Minitoolspartition για να κάνουμε τα 2 διαμερίσματα(partition) στη κάρτα μνήμης.

1)Συνδέουμε την κάρτα μνήμης με ένα card reader στο pc.

2)Κρατάμε αντίγραφο ασφαλείας(backup) όλων τον αρχείων της sd card για ασφάλεια.

3)Αφού εγκαταστήσουμε το minitools partition το ανοίγουμε.

Τώρα θα πρέπει να κάνουμε δύο Partition. Και στα δύο στην επιλογή "Create As:" θα επιλέξουμε ¨Primary". Πως το κάνουμε αυτό? Λοιπόν:

4)To πρώτο Primary partition θα πρέπει να είναι ο χώρος αποθήκευσης των αρχείων(εικόνες,mp3 κ.λπ)

Αν μέσα στη κάρτα έχουμε αρχεία που δεν θέλουμε να χάσουμε (τα έχουμε κάνει όμως backup για καλό και για κακό), τότε τσεκάρουμε αν στην κατηγορία "TYPE" λέει οτι η sdcard μας είναι "primary". Aν είναι primary προχωράμε στο επόμενο βήμα, αν δεν είναι τότε κάνουμε πρώτα δεξί κλικ στη κάρτα μνήμης, επιλέγουμε "delete" και μετα "create" σε primary(FAT για μέχρι 2 GB κάρτες και Fat32 για μεγαλύτερες)

5) Αφού σιγουρευτούμε οτι είναι primary τότε, με δεξί κλικ πάνω στην κάρτα μνήμης πατάμε "Move/Resize" Στη μπάρα που θα εμφανιστεί σέρνουμε το δεξί βελάκι προς τα αριστερά, και σταματάμε όταν η "Unllocated Space After" πάρει την τιμή που θέλουμε να έχει το δεύτερο partition που θα βάζουμε τις εφαρμογές.

Για κάρτα 2gb καλό είναι ένα "Unllocated Space After" 512 mb. Εγω στην 16gb έχω βάλει 1gb και χρησιμοποιώ τα 600mb. Πατάμε ΟΚ...

6)Στη συνέχεια βλέπουμε οτι δεξιά απο την κάρτα μνήμης μας δημιουργήθηκε ένα (Unallocated) partition. Πατάμε δεξί κλικ πάνω του και επιλέγουμε "Create". Aν τώρα εμφανιστεί κάποιο μήνυμα πατάμε "Yes". Στο παραθυρο που θα ανοίξει στην επιλογή "Create As" διαλέγουμε primary. Στο "File System" διαλέγουμε ext2 (άλλες rom υποστυρίζουν ext3 ,ext4 , και όλες οι rom υποστηρίζουν fat) Πατάμε ΟΚ...

7) Αφού σιγουρευτούμε οτι το πρώτο διαμέρισμα είναι FAT ή FAT32 primary και το δεύτερο διαμέρισμα ext2 primary Πατάμε πάνω αριστερα "Apply" και περιμένουμε.

8) Μετά απο λίγα δευτερόλεπτα θά βγεί μήνυμα επιβεβαίωσης αν όλα πήγαν καλά!

Στο κινητό

9) Κατεβάζουμε link2sd απο playstore και το ανοίγουμε. Επιλέγουμε ext2 στο παράθυρο που θα βγεί και αν χρειαστεί κάνουμε επανεκκίνηση τη συσκευή.

10)Διαλέγουμε την εφαρμογή που θέλουμε να μετακινήσουμε στο 2ο partition και επιλέγουμε "ΣΥΝΔΕΣΗ" και ΟΧΙ "Mετακίνηση σε SD". Στο παράθυρο που ανοίγει τικάρουμε και τις 3 επιλογές και πατάμε "ΟΚ"

11)ΤΕΛΟΣ

ΠΡΟΣΟΧΗ: Περνάμε στο 2ο διαμέρισμα μόνο εφαρμογές που κατεβάζουμε απο play store και όχι εφαρμογές συστήματος. Η λογική είναι να δουλεύει το κινητό και χωρίς τη κάρτα μνήμης. ΛΟΓΙΚΟ!

Τιπ: Μερικές φορές όταν το έχουμε φορτώσει πολλές εφαρμογές, με την επανεκκίνηση του κιννητού βγάζει σφάλμα οτι η μνήμη είναι γεμάτη. Εκεί αυτό που μπορούμε να κάνουμε είναι να σβήσουμε τη cache του κινητού για να έχουμε τουλάχιστον 1 mb ελεύθερο και μετά απο το link2sd να επιλέξουμε "Επανασύνδεση αρχείων βιβλιοθήκης" .

Τιπ2: Απο το link2sd να εκτελείτε "Καθαρισμό δεύτερου διαμερίσματος" και "Καθαρισμός μνήμης Dalvik" για να σβήνετε σαβούρες του κινητού.

Μερικές εικόνες σαν παράδειγμα βρίσκονται παρακάτω.

Επίσης @nor για το πρόβλημα με τη κάρτα μνήμης που χάλασε, προσπάθησε απο το κινητό να πας ρυθμίσεις -> Χωρος αποθ. τηλεφ. και κάρτας SD -> Αποποροσάρτηση κάρτας sd -> Διαμόρφωση κάρτας sd. Aν πετύχει ακολούθησε όλα τα βήματα εκτός απο το 4ο. Αν πάλι δεν δουλέψει δοκίμασε να κάνεις το 4ο βήμα.

Ευχαριστω για ολα!! Ολα ενταξει, η καρτα μετα απο φορματ σε card reader δουλεψε μια χαρα, εκανε root με επιτυχια και επιτελους με το link2sd καταφερα να απελευθερωσω πολυτιμα mb απο την εσωτερικη μνημη!! Θα ηθελα την γνωμη σας και στα εξης :

1) Σκεφτομουν να κανω αναβαθμιση στην 2.3.4 αλλα με οτι εχω διαβασει παραπανω μου φαινεται οτι δεν αξιζει ολη την διαδικασια root απο την αρχη

2) Δε γνωριζω τι ακριβως γινεται με τις rom που αναφερετε, πως γινεται να αλλαξω rom? Ειναι επικινδυνο ?

3) Διαβασα για το titanium backup, θα με βοηθησει σε κατι να κανω backup? Αυτο που με ενδιαφερει ειναι οτι ειμαι root και σε περιπτωση που κατι παει στραβα να εχω κατι για να μπορω να σωσω οτι σωζεται.

Και τελος ηθελα να ρωτησω, αναφερεται συχνα απο πολλους να μην πειραξουμε τις εφαρμογες συστηματος, αν για παραδειγμα απεγκαταστησω facebook application, η twidroyd ή layar, θα βλαψω ανεπανορθωτα κατι στο κινητο μου?? Μπορω να βρω καπου την μητρα-rom και να επαναφερω σχεδον τα παντα??

Συγνωμη για τις συνεχομενες ερωτησεις ..

Ευχαριστω για ολα!! Ολα ενταξει, η καρτα μετα απο φορματ σε card reader δουλεψε μια χαρα, εκανε root με επιτυχια και επιτελους με το link2sd καταφερα να απελευθερωσω πολυτιμα mb απο την εσωτερικη μνημη!! Θα ηθελα την γνωμη σας και στα εξης :

1) Σκεφτομουν να κανω αναβαθμιση στην 2.3.4 αλλα με οτι εχω διαβασει παραπανω μου φαινεται οτι δεν αξιζει ολη την διαδικασια root απο την αρχη

2) Δε γνωριζω τι ακριβως γινεται με τις rom που αναφερετε, πως γινεται να αλλαξω rom? Ειναι επικινδυνο ?

3) Διαβασα για το titanium backup, θα με βοηθησει σε κατι να κανω backup? Αυτο που με ενδιαφερει ειναι οτι ειμαι root και σε περιπτωση που κατι παει στραβα να εχω κατι για να μπορω να σωσω οτι σωζεται.

Και τελος ηθελα να ρωτησω, αναφερεται συχνα απο πολλους να μην πειραξουμε τις εφαρμογες συστηματος, αν για παραδειγμα απεγκαταστησω facebook application, η twidroyd ή layar, θα βλαψω ανεπανορθωτα κατι στο κινητο μου?? Μπορω να βρω καπου την μητρα-rom και να επαναφερω σχεδον τα παντα??

Συγνωμη για τις συνεχομενες ερωτησεις ..

1) Μην κάνεις ακόμα αναβάθμιση αν νομίζεις οτι δεν είσαι έτοιμος να κάνεις root και να εγκαταστήσεις ενα CWM RECOVERY στη 2.3.4 ! Οι αλλαγές είναι ελάχιστες και δεν αξίζει τον κόπο. Αξίζει μόνο αν αποφασίσεις να αλλάξεις rom που προϋποθέτει πιο πριν να έχεις τη 2.3.4 και όχι τη 2.2. Υπάρχουν rom και για 2.2 και για 2.3.

2) Για να αλλάξεις rom πρέπει να εγκαταστήσεις ένα custom recovery πx: CWM RECOVERY. Είναι ενα μενού που εμφανίζετε όταν ανοίγεις το κινητό με ένα συνδυασμό πλήκτρων. Είναι επικίνδυνο αν είσαι απρόσεκτος και βιαστικός! Αν ενημερωθείς σωστά και πράξεις ανάλογα δεν θα συμβεί τίποτα κακό.

3) Η custom recovery της CWM RECOVERY σου δίνει τη δυνατότητα να κάνεις backup τη rom που έχεις, και να επιστρέψεις ανα πάσα στιγμή. Ίσως και να επιστρέφεις στη αρχική κατάσταση και με το εργαλείο της alcatel για αναβάθμιση αλλά αυτό δεν το γνωρίζω. Για το titanium backup δεν θυμάμαι πως λειτουργεί αλλα φαντάζομαι προϋποθέτει χρήση custom recovery

Για της εφαρμογές συστήματος δεν εννοούμε τις προεγκατεστημένες εφαρμογές όπως facebook, twidroyd κ.λπ. Εννοούμε το πληκτρολόγιο, τα μηνύματα , τις επαφές. Σκέψου να χαλάσει η κάρτα sd και να μην έχεις πληκτρολόγιο. Γενικά δεν περνάς καμία εφαρμογή που σε περίπτωση βλάβης της κάρτας SD το κινητό θα μπορέσει να αχρηστευθεί.

Η αρχική rom είχε ανέβει κάπου θυμάμαι. Αν την βρώ θα ενημερώσω. Αλλά αν εγκαταστήσεις cwm recovery θα μπορείς να έχεις τη δικιά σου ;)

• 3 weeks later...
καλησπερα σας!! εχω κ εγω το alcatel 990 και μου εχει κανει την ζωη μαρτυριο, κολαει τραγικα και παντου, σε φωτο κ απο ιντερνετ μονο στο fb μπορει να μπει κ εκει παλι κολαει και βγαζω την μπαταρια για να ξαναδουλεψει, για αλλες σελιδες ιντερνετ ουτε λογος... κατεβασα την εφαρμογη για αναβαθμιση σε 2.3 αλλα συνδεω το κιν. και μου βγαζει το εξης μηνυμα...(Δεν εντοπιστηκε κινητο τηλεφωνο.Ενεργοποιηστε πρωτα την συσκευη σας και συνδεστε την μεσω καλωδιου USB) Ενω το κιν. ειναι ηδη συνδεδεμενο με USB και μου εχει ανοιξει εικονιδιο για το τι θελω να κανω. Μηπως κανω κατι λαθος??? Ευχαριστω εκ των προταιρων!!!!!

Χαίρεται,

καλησπερα σας!! εχω κ εγω το alcatel 990 και μου εχει κανει την ζωη μαρτυριο, κολαει τραγικα και παντου, σε φωτο κ απο ιντερνετ μονο στο fb μπορει να μπει κ εκει παλι κολαει και βγαζω την μπαταρια για να ξαναδουλεψει, για αλλες σελιδες ιντερνετ ουτε λογος... κατεβασα την εφαρμογη για αναβαθμιση σε 2.3 αλλα συνδεω το κιν. και μου βγαζει το εξης μηνυμα...(Δεν εντοπιστηκε κινητο τηλεφωνο.Ενεργοποιηστε πρωτα την συσκευη σας και συνδεστε την μεσω καλωδιου USB) Ενω το κιν. ειναι ηδη συνδεδεμενο με USB και μου εχει ανοιξει εικονιδιο για το τι θελω να κανω. Μηπως κανω κατι λαθος??? Ευχαριστω εκ των προταιρων!!!!!

αναφέρω εκ των προτέρων ότι δε θα αποτελέσει η απάντησή μου μεγάλη βοήθεια, παρόλα αυτά αν δεν έχεις βρει κάτι ως τώρα έχω να παραθέσω τα εξής:

1) νομίζω ότι ασφαλής αναβάθμιση από τα "παράθυρα" γίνεται μόνο μέσω xp και έχοντας κατεβάσει από την ιστοσελίδα της αλκατέλ τους σωστούς οδηγούς. Νομίζω ότι σε αυτό το θέμα γίνεται εκτενής αναφορά σε αρκετά παλαιότερα μηνύματα. Οπότε "χτένισε" το συγκεκριμένο τίτλο θέματος μιας και το σφάλμα που αναφέρεις σε αυτό με παραπέμπει.

2) νομίζω ότι μια καλή λύση είναι να γίνεις υπερχρήστης (root). Το κινητάκι από τη μαμά του τρώει αρκετά κολληματάκια λόγω του ότι είναι αρκετά φορτωμένο με εφαρμογές που το καθυστερούν πολύ.

Αυτά τα ολίγα.

Καλή τύχη,

Χαιρετισμούς!

Βασικα και γω ειχα παρατηρησει οτι οταν το "γεμιζες" εφαρμογες κτλ,(εκτος απο την μπαταρια που επεφτε με τρελους ρυθμους με καποιες εφαρμογες που μεναν ανοιχτες πισω) αρχιζε το τηλεφωνο και ρεταρει.Ειδικα αν κατεβαινε κατω απο 10-15 ΜΒ η εσωτερικη μνημη πολλες εφαρμογες σταματουσαν.

Κανοντας root το τηλεφωνο,απελευθερωνεις πολυ χωρο στο τηλεφωνο,και λυνεις πολλα προβληματα του που τα εχει λογω της μικρης εσωτερικης μνημης.

Επαληθευω για το θεμα με τα windows.Ακομα και root μονο μεσα απο τα ΧΡ καταφερα να κανω.

My Phones: Ericsson T20s, Siemens C35i, Nokia 3330, Siemens CX65, Nokia 6230, HP Ipaq RW6815, Sony Ericsson W302, LG Viewty KU990i, Alcatel OT-990,Samsung S4 Mini LTE

Minix X8-H, PS3, XBOX360

Επαληθευω για το θεμα με τα windows.Ακομα και root μονο μεσα απο τα ΧΡ καταφερα να κανω.

Εγώ το έκανα απο windows 7 32bit ... Tα προβλήματα ασυμβατότητας νομίζω είναι μόνο σε 64bit λειτουργικά.

... κατεβασα την εφαρμογη για αναβαθμιση σε 2.3 αλλα συνδεω το κιν. και μου βγαζει το εξης μηνυμα...(Δεν εντοπιστηκε κινητο τηλεφωνο.Ενεργοποιηστε πρωτα την συσκευη σας και συνδεστε την μεσω καλωδιου USB) Ενω το κιν. ειναι ηδη συνδεδεμενο με USB και μου εχει ανοιξει εικονιδιο για το τι θελω να κανω. Μηπως κανω κατι λαθος??? Ευχαριστω εκ των προταιρων!!!!!

Αν το λειτουργικό σου είναι 32bit μάλλον κάνεις κάτι λάθος στη διαδικασία...

Εγώ το έκανα απο windows 7 32bit ... Tα προβλήματα ασυμβατότητας νομίζω είναι μόνο σε 64bit λειτουργικά.

Μαλλον εχεις δικιο,ο σταθερος ειναι με windows 7 x64 & windows 8 x64 και δεν μπορεσα να κανω root σε κανενα απο τα δυο (δοκιμασα κ συμβατοτητα αν θυμαμαι καλα).Υπεθεσα οτι φταιει η εκδοση του λειτουργικου και οχι η αρχιτεκτονικη του.Στα 32μπιτα ΧΡ παντως εγινε με τη μια χωρις κανενα προβλημα

Να ρωτησω κατι αλλο τωρα.Εχω την 2,3,4.Αν κανω hard reset ή δοκιμασω να κανω αναβαθμιση μεσω του one touch update (περναει απο πανω την ιδια εκδοση; ) χανεται το root απο τη συσκευη;

My Phones: Ericsson T20s, Siemens C35i, Nokia 3330, Siemens CX65, Nokia 6230, HP Ipaq RW6815, Sony Ericsson W302, LG Viewty KU990i, Alcatel OT-990,Samsung S4 Mini LTE

Minix X8-H, PS3, XBOX360