Jump to content

Android: Houston, we have a problem


saliez
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Πάντως και την ακραία περίπτωση να πάρουμε όπου οι LG, samsung k HTC στραβώσουν κ δώσουν βαρύτητα αλλού από το android, έχοντας η google την ΜΟΤΟ κ τις κινέζικες μόνο δεν νομίζω να πέσει κ πολύ. Μάλλον οι κινέζικες θα ανεβούν καθώς υπάρχουν οι υποδομές.:X
Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 76
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Εδώ υπάρχουν windows XP ακόμα , Windows Vista , Windows 7, (3 εκδόσεις) και έρχονται νέα. Εκεί δεν υπάρχει μπάχαλο ;

Όχι, δεν υπάρχει τέτοιο μπάχαλο στα Windows, γιατί ακόμα και στο παμπάλαιο laptop μου, αγορασμένο το 2004, που ήρθε με XP, έβαλα άνετα τα Windows 7 Ultimate και έπαιξαν τέλεια και με Aero γραφικά... Και δεν χρειάστηκε να βάλω κανέναν driver, όλα υπήρχαν μέσα στο Windows 7 Installation DVD.

 

Άντε καν' το αυτό στο Android... Μιλάμε για πρόσφατες συσκευές που δεν μπορούν ακόμα να τρέξουν την τελευταία έκδοση του Android επειδή οι εταιρίες τις εγκατέλειψαν. Ούτε μπορεί ο απλός χρήστης να κάνει μόνος του "Setup" του Android όπως κάνουμε στα PC.

 

Αντίθετα, το iPhone 3GS που υπάρχει πάνω από 2 χρόνια θα τρέχει μια χαρά το iOS 5 όταν βγει σε 2 βδομάδες. Δηλαδή όσοι αγόρασαν το 3GS το 2009 θα μπορούν να τρέχουν το τελευταίο iOS τουλάχιστον μέχρι και το 2012 που θα βγει το iOS 6. Αυτό θα πει υποστήριξη, όχι να παρακαλάμε σε forums την HTC, Samsung, LG και λοιπές εταιρίες να αξιωθούν να βγάλουν updated ROMs...

Edited by DrMobile

Φιλικά, Κώστας

______________

Huawei P30 Pro (8 GB RAM / 256 GB Flash). Κάμερα από άλλον πλανήτη.

Toyota iQ (1.0 L / CVT). My precious! Γιατί το μέγεθος μετράει.

Yamaha X-Max (250 cm³ / ABS). 50,000 km & counting...

Link to comment
Share on other sites

Που ακριβως σου φαινεται ΜΗ θετικο, το να κυκλοφορουν και πολυ οικονομικες συσκευες?Το γεγονος οτι ο οποιοσδηποτε με 150 ευρω που μπορεις να κανεις με αξιοπρεπεια browsing, mail, fb, twitter και οτι αλλο βασικο κανει ενα smartphone?Ναι, οκ δε μπορεις να παιξεις παιχνιδια και να τρεχεις emulators, αλλα εχεις μια αξιοπρεπη επιλογη..

Ακριβώς και όχι μόνο αυτό. Το Android κυκλοφορεί σε όλες τις γεύσεις, είτε σε πολύ καλό software (βλ. HTC Sense) είτε σε πολύ καλό hardware (βλ. Samsung). Όπως επίσης σε διάφορες τιμές, αλλά και σε διάφορα μεγέθη με διαφορετικό προσανατολισμό (βλ hardware πληκτρολόγια κτλπ).Σίγουρα πρέπει να μπουν κάποιοι περιορισμοί, αλλά θεωρώ πως παράλληλα θα πρέπει να μείνουν όλα αυτά που έχουμε συνηθίσει να αγαπάμε ή να μισούμε (βλ. Sense/Touchwiz κτλπ).

 

Προσωπικά είμαι απαισιόδοξος, από τα «hints» που μας έχει δείξει μέχρι στιγμής η Google, δείχνει ότι θα ακολουθήσει μία «Windows Phone 7» στρατηγική. Κυρίως όμως, επειδή είναι η μόνη βιώσιμη στρατηγική που της έχει μείνει τώρα που πλέον είναι και κατασκευαστής.

Εδω ειναι που κανεις 2 σημαντικα λαθη στην αναλυση σου.

1. ΔΕΝ εχουν ολες το ιδιο γραφικο περιβαλλον. Χαρακτηριστικο παραδειγμα το Asus Eee Pad Trans. οπου εχει το δικο του UI, πανω στην εκδοση 3.2 του Android, οπως επισης και το Galaxy Tab 101

2. Τον κωδικα τον ΕΧΕΙ δωσει στους συμβεβλημενους κατασκευαστες της. Απλα δεν το εκανε ακομη Public release

Όχι λάθη, απλά επέλεξα να τα αγνοήσω. Αν είχα αναφέρει όλες τις λεπτομέρειες στο αρχικό άρθρο, θα είχε βγει πολύ μεγαλύτερο. Στο θέμα των ταμπλέτων, οι διαφοροποιήσεις που έχουνε είναι πραγματικά ελάχιστες μεταξύ τους. Όσο για τον κώδικα, είναι υποχρεωμένη σύμφωνα με το license του Android να τον δώσει δημόσια. Πάντως πιο πολύ το έγραψα σαν σημείωση αυτό. Δεν ήταν, ούτε είναι το θέμα μου η Honeycomb.

Εγώ αυτό που βλέπω είναι πως ο Γούγλης έκανε μία πολύ καλή κίνηση για να έχει μοχλούς πίεσης σε διάφορα "προβλήματα"

 

1) Πατέντες. Όπως και να το κάνουμε τώρα πλέον δεν είναι ανυπεράσπιστο το android. Ακόμα και να μην έχουν την ίδια βαρύτητα οι πατέντες που πήρε , μπορεί πλέον να μπει σε ένα δικαστικό μαραθώνιο με μήλο και μικρόμαλακή που δεν θα συμφέρει κανέναν μιας και μπορούν να χαλάνε άπειρα λεφτά χωρίς να γίνονται αντιληπτά στον ισολογισμό τους. Το αποτέλεσμα είναι να οδηγούνται σε ατέρμονες δικαστικές διαμάχες και να επιβαρύνονται εξίσου με τα κόστη , άρα όλες οι συσκευές να "παίρνουν" μερικά δολάρια πάνω και τελικά να μην βγαίνει κανείς κερδισμένος εκτός από τους δικηγόρους. Είναι με λίγα λόγια η λογική " αφού δε μπορώ να σταματήσω την ζημιά που μου κάνεις , σου κάνω και εγώ"

Λοιπόν, το μόνο πράγμα που ξέρουμε μέχρι στιγμής για τη συμφωνία της εξαγοράς, είναι ένα. Η εξαγορά δεν έγινε για τις πατέντες και δεν ξέρω γιατί η Google προσπαθεί να ξεγελάσει τον κόσμο λέγοντας ψέματα.

 

Η αλήθεια είναι, ότι η Motorola είναι αρχαία στον χώρο και έχει όντως ένα μεγάλο αριθμό πατέντων. Αυτό που δεν ξέρει ο κόσμος είναι ότι η Motorola κινδυνεύει άμεσα να μη μπορεί να εισάγει και να πουλήσει τα προϊόντα της στις Η.Π.Α. Η Motorola βρίσκεται ήδη σε δικαστική μάχη με την Apple και την Motorola και μάλιστα χάνει άσχημα. Συμπέρασμα; Πως ακριβώς θα προστατεύτει το Android από την Apple και την Microsoft; Ακόμα σημαντικότερο, πως θα προστατευτεί το Android από την Oracle, όταν απ'όσο ξέρω οι πατέντες της Motorola δεν έχουνε καμία σχέση με την Java;

 

Για τους λόγους της εξαγοράς το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να υποθέσουμε μιας και είμαστε στο απόλυτο σκοτάδι. Για το μέλλον του Android όμως πιστεύω ότι έχουμε μερικά στοιχεία, στοιχεία που ανέλυσα στο άρθρο.

Edited by saliez

Contact: a.pap@doeyetea.eu

Αλέξανδρος - [School of Tourism & Hospitality – STEAN College] - [Web Designer]

[Root στο Galaxy S II] - [Ορολογία του Android]

Link to comment
Share on other sites

Καθόλου παράλογο.

Συσκευές χαμηλού κόστους με επίσης χαμηλού κόστους/δυνατοτήτων hardware, γιατί να πρέπει να πάρουν 2.3 ας πούμε;

Αφού και με την 2.1/2.2 δουλεύουν πένα. Το ό,τι βγαίνει μια καινούρια έκδοση, δεν σημαίνει πως έχει κάτι ουσιαστικό να δώσει σε όλες τις συσκευές.

Σκέψου πως η Google δίνει τα υλικά(εκδόσεις android 1.6,2.1,2.2,2.3 κλπ) και η κάθε εταιρεία τα μαγειρεύει για να φτιάξει την ROM που η ίδια θέλει στις συσκευές της.

Επομένως όταν η πχ η LG για το Optimus πιστεύει πως το τηλέφωνο αυτό για το σκοπό που φτιάχτηκε κάνει καλά και αξιόπιστα την δουλειά του με 1.6 πχ(και π.Χ.), γιατί να μπει στο τριπάκι ανάπτυξης καινούριας ROM για κάθε νέα έκδοση Android που κυκλοφορεί.

Επίσης μην ξεχνάς πως αυτό είναι ένα τρικ πωλήσεων, να θες να είσαι πάντα up to date!

 

+1

απο τις ελάχιστες φωνές λογικής εδω μέσα...

 

Ειλικρινά ουτε και γω αντιλαμβάνομαι την ανάγκη για την ποιο πρόσφατη εκδοση android ντε και καλά, εφόσον η υπάρχουσα εξυπηρετει άριστα τις ανάγκες μου... άλλωστε οταν αγοραζεις ενα κινητό, το αγοράζεις επειδή συνήθως ειναι ΟΚ out of the box. Είχα κάποτε 2.1, πλέον 2.2 και δεν με συγκινεί πλέον τίποτα για να πάω σε gingerbread...

 

Θεωρητικές βελτιώσεις ταχύτητας, μη μετρησιμες με το μάτι μου και κάποιο bug fix που δεν είναι καν ορατο στην χρήση... δεν... Αμα πρόσθετε κάνα καινουργιο αξιολογο feature (πχ οπως η εισαγωγη του Hotspot με την 2.2) να το συζητουσαμε.

 

αυτη η τρελη ανάγκη να έχουμε πάντα την ποιο πρόσφατη version μου θυμίζει πιτσιρικάδες με pc...

Link to comment
Share on other sites

Ειλικρινά ουτε και γω αντιλαμβάνομαι την ανάγκη για την ποιο πρόσφατη εκδοση android ντε και καλά, εφόσον η υπάρχουσα εξυπηρετει άριστα τις ανάγκες μου... άλλωστε οταν αγοραζεις ενα κινητό, το αγοράζεις επειδή συνήθως ειναι ΟΚ out of the box. Είχα κάποτε 2.1, πλέον 2.2 και δεν με συγκινεί πλέον τίποτα για να πάω σε gingerbread...

 

Θεωρητικές βελτιώσεις ταχύτητας, μη μετρησιμες με το μάτι μου και κάποιο bug fix που δεν είναι καν ορατο στην χρήση... δεν... Αμα πρόσθετε κάνα καινουργιο αξιολογο feature (πχ οπως η εισαγωγη του Hotspot με την 2.2) να το συζητουσαμε.

 

 

Δηλαδή είχες κινητό με 2.2, το αναβάθμισες σε 2.3 και δεν σου έκανε διαφορά; "Έζησες" κάποιες μέρες με την αναβάθμιση και δεν τη θεώρησες απαραίτητη ή "έπαιξες" με τη συσκευή ενός φίλου (που πιθανώς να μην ήταν καν η ίδια με τη δική σου);

 

Αν και εγώ δεν θεωρώ απαραίτητη τη δυνατότητα αναβάθμισης στην τελευταία έκδοση του Android για να επιλέξω μία συσκευή (εκτός αν μιλάμε για κάποια high end, όπου τη θεωρώ επιβεβλημένη), θεωρώ τη συλλογιστική σου ανυπόστατη και... applίζουσα!

Όπως είναι απαράδεκτο κάθε έλλειψη του iOS να αντιμετωπίζεται με επιχειρήματα τύπου "έτσι κι αλλιώς το τάδε feature που λείπει από το iPhone το θέωρω (εγώ) περιττό, άρα βαφτίζω το κινητό πλήρες" έτσι και τη μη δυνατότητας αναβάθμισης πολλών συσκευών στο επόμενο Android FW, ακόμα και αν το hardware αντέχει άνετα, είναι ένα γεγονός αντικειμενικά κακό. Αντικειμενικά, πως να το κάνουμε!!

Το αν είναι αρκετά κακό ώστε να αποτρέπει κάποιους να στραφούν προς το Android, είναι άλλη κουβέντα. Αλλά μην λέμε και ό,τι θέλουμε... Θεωρητικές (!!!) βελτιώσεις ταχύτητας!!! Το Gingerbread έκανε τη mid (προς low) range συσκευή μου, ΑΛΛΗ συσκευή!

Edited by tolman
Link to comment
Share on other sites

@saliez Αυτα τα 2 ζητηματα ομως βοηθουν σε εξαγωγη λαθους συμπερασματος, που ειναι η πιθανη πιο κλειστη φορμα του Android. Επειτα, ενα λειτουργικο εκτος απο το UI τι αλλο παραπανω θα μπορουσε να διαφορετικο απο κατασκευαστη σε κατασκευαστη? Απο εκει και περα, ανταγωνιζεσαι σε θεματα hardware & Design. Δεν θα μπορουσε να ειναι αλλιως... Επιπλεον υπαρχει αρκετος κοσμος που επιλεγει μια συσκευη για το UI. Εγω πηρα Desire κ οχι Nexus λογω του Sense

Οσο για το ψεμα της Google, βασικα στην ανακοινωση της, δεν λεει γιατι αγορασε την Μοτο. Εμεις βγαλαμε το συμπερασμα, λογω των ανακοινωσεων της Samsung, LG κτλ. Τωρα αν η Google, εχει τοση Εξουσια ωστε να μανιπιουλαρει την Samsung και την βαζει να λεει οτι θελει, εγω το βλεπω λιγο σεναριο επιστημονικης φαντασιας.

Marketing δεν σημαινει διαφημιση :!:
Link to comment
Share on other sites

Η ανάγκη δεν είναι πραγματική, είναι επίπλαστη. Ορισμένοι μπορούν και αντιστέκονται , επιλέγοντας αυτό που αληθινά χρειάζονται, η μεγάλη ωστόσο πλειοψηφία επιλέγει με λανθασμένα κριτήρια, ενα απο τα βασικότερα όντας απλα να κατέχουν την πιο μοντέρνα συσκευή, με την τελευταία λέξη σε hardware και software. Το θέμα δεν είναι μονο ηλικιακό, ίσα ίσα , πολλοι πιτσιρικάδες γνωρίζουν και εκμεταλλεύονται καλύτερα τις δυνατότητες μιας συσκευής επειδή είναι πιο εξοικειωμένοι με την τεχνολογία απο τους μεγαλύτερους, ασχολούνται συχνότερα με το gaming κλπ. Το θέμα επισης είναι καθολικό και αφορα μια ευρύτατη γκάμα προιοντων (υπολογιστές, κινητά, τηλεοράσεις, αυτοκίνητα κλπ κλπ). Μετατρεπόμαστε σιγα σιγα σε υπερκαταναλωτική κοινωνία , σε μια χώρα οπου η καπιταλιστική φούσκα ολοένα μεγάλωνε και μόλις προσφατα αρχισε να σπαζει.

Ως προς την "διάχυση" του android σε τόσο μεγάλο αριθμό συσκευών απλά αντικατοπτρίζει την ανάγκη των εταιριων να μεγιστοποιήσουν τα κέρδη τους καταλαμβάνοντας μεγαλύτερα μερίδια απο την αγοραστική πίτα, παραβλέπουν ωστόσο ένα βασικό νόμο του καπιταλισμού: οταν ενα προιον παύει να θεωρείται ξεχωριστό και μπορεί να αγοραστεί από τη μάζα (φτηνες συσκευές) απαξιώνεται ποιοτικα κατα κανόνα πολυ ταχυτερα γιατί επέρχεται κορεσμός . Γι αυτο εξάλλου καθε λίγο και λιγάκι ανανεώνοντας ελάχιστα κάθε συσκευη ή ενα λειτουργικό τα βγαζουν στην κυκλοφορία, για να παρατείνουν την επιθυμία και αυξησουν τα κερδη. Στα κινητα όμως δεν ισχύει οτι στους υπολογιστές όπου η σχεδον μονοπωλιακή microsoft εχει απλωσει τα πλοκάμια της σε κάθε σπίτι στον πλανήτη και παιζει σχεδον χωρις αντίπαλο. Φανταστείτε τις επιπτώσεις αν ενας κινητήρας όπως αυτός πχ της porsche μπορουσε , με παραλλαγές κυβικών και απόδοσης να τοποθετηθεί απο πολλες εταιρείες σε ότι ναναι αυτοκίνητα , απο φτηνιάρικα εως πανάκριβα. Το βεβαιο είναι οτι μετα απο μια περίοδο παχιών αγελάδων με την ενθουσιώδη ανταπόκριση του καταναλωτικού κοινού, γρήγορα θα απαξιώνονταν . Στο τρυπάκι αυτό δεν έχει μπει η apple και αν μπει (ακουγεται κατι για την διάθεση μιας φτηνης συσκευης) θα διαπιστώσει κι εκείνη πως τα προιοντα της θα αρχισουν να χανουν την αίγλη τους σε χρόνο dt. Η google, βλεποντας μπροστα διαπιστωσε οτι το μελλον του android υπο αυτες τις συνθήκες προβλέπεται δυσοίωνο, έσπευσε λοιπον να αγοράσει μια θρυλική αλλα σε φάση παρακμής (οικονομικά τουλάχιστον) εταιρεία γιατι δεν της εφτανε ο ρόλος του βεζίρη , θέλει να γίνει χαλίφης στη θέση του χαλίφη (όπου χαλίφης= apple):)

[sIGPIC][/sIGPIC]

Pain is the best teacher.. but nobody wants to be his student...

Link to comment
Share on other sites

Όχι, δεν υπάρχει τέτοιο μπάχαλο στα Windows, γιατί ακόμα και στο παμπάλαιο laptop μου, αγορασμένο το 2004, που ήρθε με XP, έβαλα άνετα τα Windows 7 Ultimate και έπαιξαν τέλεια και με Aero γραφικά... Και δεν χρειάστηκε να βάλω κανέναν driver, όλα υπήρχαν μέσα στο Windows 7 Installation DVD.

 

Άντε καν' το αυτό στο Android... Μιλάμε για πρόσφατες συσκευές που δεν μπορούν ακόμα να τρέξουν την τελευταία έκδοση του Android επειδή οι εταιρίες τις εγκατέλειψαν. Ούτε μπορεί ο απλός χρήστης να κάνει μόνος του "Setup" του Android όπως κάνουμε στα PC.

 

Αντίθετα, το iPhone 3GS που υπάρχει πάνω από 2 χρόνια θα τρέχει μια χαρά το iOS 5 όταν βγει σε 2 βδομάδες. Δηλαδή όσοι αγόρασαν το 3GS το 2009 θα μπορούν να τρέχουν το τελευταίο iOS τουλάχιστον μέχρι και το 2012 που θα βγει το iOS 6. Αυτό θα πει υποστήριξη, όχι να παρακαλάμε σε forums την HTC, Samsung, LG και λοιπές εταιρίες να αξιωθούν να βγάλουν updated ROMs...

Αν και το θέμα μας δεν έχει να κάνει με την apple, το θέμα δεν είναι αν θα τρέχει το ios5 αλλά πως θα τρέχει. Σε κάποια βίντεο στο youtube βλέπω να μην είναι και τόσο snappy στο 3gs. Βέβαια ας βγούμε από beta και βλέπουμε μετά... Το θέμα λοιπόν δεν είναι να υποστηρίζεται κάτι στα χαρτιά, αλλά η εμπειρία που θα έχεις μετά ;) Γενικότερα πάντως, ο λόγος για τον οποίο καμαρώνω την apple είναι ακριβώς αυτό. Λόγω του ότι δίνει μόνο μια συσκευή/χρόνο, έχει τη δυνατότητα να την υποστηρίζει όσο πάει!

 

Όπως λες πάντως κι εσύ, στο pc σου μπορείς να βάλεις τα 7 αλλάζοντας τα xp. Δε στα δίνει ο κατασκευαστής ούτε του pc, αλλά ούτε και η ίδια η microsoft, αλλά τα βάζεις εσύ. Έχω το "ταπεινό" wildfire και λόγω των developers ανά τον κόσμο έχω android 2.3.5. Καλώς ή κακώς οι developers κάνουν πολλή και καλή δουλειά στο παρασκήνιο. Και σ'αυτό τo android λόγω της ανοιχτής του φύσης, είναι καλύτερο από την apple ;)

Τhe end of an era...
Link to comment
Share on other sites

δεν της εφτανε ο ρόλος του βεζίρη , θέλει να γίνει χαλίφης στη θέση του χαλίφη (όπου χαλίφης= apple):)

 

η apple δεν ειναι ο 'χαλιφης'... απλά με τα marketing κόλπα της, καταφερε να εχει ενα κοινο, το οποιο στη μειοψηφια ξερει και χρησιμοποιει τις δυνατοτητες του.. Ολοι οι υπολοιποι ειναι τα προβατα που καθε χρονο θα περιμενουν στις ουρες για να δωσουν 600-700 ευρω για να αγορασουν μια συσκευη που ειναι σχεδον ιδια με την προηγουμενη! Και μη μου πειτε πως εχουν διαφορά τα προηγουμενα μοντελα...

 

η motorola ειναι επαγγελματιας στη κατασκευη κινητων τηλεφωνων, με πολυ υψηλη ποιοτητα υλικων και πρωτοποριακο design, κατι που η apple δε θα φτασει ποτέ. η apple ειναι επαγγελματιας στο σαδο-μαζο marketing, δλδ οτιδηποτε μου απαγορευουν (κλειδωνουν), το θελω περισσοτερο...

 

και κατι τελευταιο: πού ηταν η apple οταν η motorola κατασκευαζε κινητά. Μηπως τελικα ο 'χαλιφης' ηταν παντα η motorola;

Link to comment
Share on other sites

η apple δεν ειναι ο 'χαλιφης'... απλά με τα marketing κόλπα της, καταφερε να εχει ενα κοινο, το οποιο στη μειοψηφια ξερει και χρησιμοποιει τις δυνατοτητες του.. Ολοι οι υπολοιποι ειναι τα προβατα που καθε χρονο θα περιμενουν στις ουρες για να δωσουν 600-700 ευρω για να αγορασουν μια συσκευη που ειναι σχεδον ιδια με την προηγουμενη! Και μη μου πειτε πως εχουν διαφορά τα προηγουμενα μοντελα...

 

η motorola ειναι επαγγελματιας στη κατασκευη κινητων τηλεφωνων, με πολυ υψηλη ποιοτητα υλικων και πρωτοποριακο design, κατι που η apple δε θα φτασει ποτέ. η apple ειναι επαγγελματιας στο σαδο-μαζο marketing, δλδ οτιδηποτε μου απαγορευουν (κλειδωνουν), το θελω περισσοτερο...

 

και κατι τελευταιο: πού ηταν η apple οταν η motorola κατασκευαζε κινητά. Μηπως τελικα ο 'χαλιφης' ηταν παντα η motorola;

 

H τελευταία φράση δεν έχει να λέει τίποτα..Με το παρών χτίζεις το μέλλον όχι με το παρελθόν...Επίσης είναι αστείο να λέμε ότι δεν έχει πολύ ωραίο σχεδιασμό η apple όταν αυτό είναι αποδεκτό από όλους....

 

Και κάτι τελευταίο...η motorolla χαλίφης ήταν όταν ξεκίνησε...εδώ και χρόνια μάλλον για ζητιάνος ήταν και περίμενε το android για να ανακάμψει.....

Link to comment
Share on other sites

Παρα πολυ σωστά ! Δε θα μπορουσες να το θεσεις σωστότερα..

Η google απο τοτε που διέθεσε το android ζουσε με το ονειρο της εκθρόνισης της apple , οπως ακριβως ο πανουργος βεζίρης ζουσε με το ίδιο ονειρο. Και τωρα τι κανει? Κανει ακριβως οτι η apple με το iphone και ipad, ακολουθει την τακτικη του μεγαλυτερου πλεον ανταγωνιστη της, software και hardware μαζί .

Οσο για τη μοτορολα , τοπαμε πολυ καλη εταιρεία, με ωραιο σχεδιασμο και hardware μα πως να το κανουμε, πριν το android ηταν στο χειλος του οικονομικου μαρασμου.

Το αν η apple κατασκευαζει ή οχι ωραια κινητα και λειτουργικα συστηματα το αφηνω στην κριση των δεκαδων εκατομμυρίων (προβατων?) πελατων και θαυμαστων της αλλα και του καθε υγιως σκεπτομενου χρήστη συσκευών.

[sIGPIC][/sIGPIC]

Pain is the best teacher.. but nobody wants to be his student...

Link to comment
Share on other sites

Η ανάγκη δεν είναι πραγματική, είναι επίπλαστη.... Το θέμα επισης είναι καθολικό και αφορα μια ευρύτατη γκάμα προιοντων (υπολογιστές, κινητά, τηλεοράσεις, αυτοκίνητα κλπ κλπ). Μετατρεπόμαστε σιγα σιγα σε υπερκαταναλωτική κοινωνία , σε μια χώρα οπου η καπιταλιστική φούσκα ολοένα μεγάλωνε και μόλις προσφατα αρχισε να σπαζει.

Ως προς την "διάχυση" του android σε τόσο μεγάλο αριθμό συσκευών απλά αντικατοπτρίζει την ανάγκη των εταιριων να μεγιστοποιήσουν τα κέρδη του)...

 

Απ οσο γνωριζω στο myphone απογορεύονται οι πολιτικές συζητήσεις. Γιατί αν αρχίσουμε τα πολιτικά, απλά θα χαλάσουμε την συζήτηση εδώ, που μεχρί τώρα κρατάει ενα επίπεδο.

Marketing δεν σημαινει διαφημιση :!:
Link to comment
Share on other sites

η apple δεν ειναι ο 'χαλιφης'... απλά με τα marketing κόλπα της, καταφερε να εχει ενα κοινο, το οποιο στη μειοψηφια ξερει και χρησιμοποιει τις δυνατοτητες του.. Ολοι οι υπολοιποι ειναι τα προβατα που καθε χρονο θα περιμενουν στις ουρες για να δωσουν 600-700 ευρω για να αγορασουν μια συσκευη που ειναι σχεδον ιδια με την προηγουμενη! Και μη μου πειτε πως εχουν διαφορά τα προηγουμενα μοντελα...

 

 

Όχι μεγάλες διαφορές δεν έχουν, αλλά αυτό ισχύει σε όλα τα κινητά. Μικρές διαφορές που έχουν να κάνουν κυρίως με τον επεξεργαστή και την μνήμη.

Link to comment
Share on other sites

.....Το αν η apple κατασκευαζει ή οχι ωραια κινητα και λειτουργικα συστηματα το αφηνω στην κριση των δεκαδων εκατομμυρίων (προβατων?) πελατων και θαυμαστων της.....

 

οταν αγοραζεις κατι και δε ξερεις (ουτε θελεις να μαθεις) τι κανει, τι εισαι; μη μου πεις κιολας οτι δεν εγινε μοδα.... μη μου πεις οτι οι χιλιαδες που περιμεναν ωρες εξω απο apple stores ξερουν να το χρησιμοποιουν ολοι! αντε, ενα 10% το δικαιολογω, ξερουν να το χρησιμοποιουν, απο κει και περα, ολοι μας εχουμε καποιους γνωστους που το πηραν και μονο κλησεις και sms κανουν... απο τους 6, οι 4 (μην πω 5) το πηραν επειδη ειναι μοδα. Μην μιλησω για τα ποσοστα του γυναικειου πληθυσμου, με τις ροζ και χνουδωτες θηκες...

 

δε θελω να μειωσω κανεναν, αλλά αυτη ειναι η αληθεια... τα γεγονοτα μιλανε

Link to comment
Share on other sites

οταν αγοραζεις κατι και δε ξερεις (ουτε θελεις να μαθεις) τι κανει, τι εισαι; μη μου πεις κιολας οτι δεν εγινε μοδα.... μη μου πεις οτι οι χιλιαδες που περιμεναν ωρες εξω απο apple stores ξερουν να το χρησιμοποιουν ολοι! αντε, ενα 10% το δικαιολογω, ξερουν να το χρησιμοποιουν, απο κει και περα, ολοι μας εχουμε καποιους γνωστους που το πηραν και μονο κλησεις και sms κανουν... απο τους 6, οι 4 (μην πω 5) το πηραν επειδη ειναι μοδα. Μην μιλησω για τα ποσοστα του γυναικειου πληθυσμου, με τις ροζ και χνουδωτες θηκες...

 

δε θελω να μειωσω κανεναν, αλλά αυτη ειναι η αληθεια... τα γεγονοτα μιλανε

 

Όλοι που έχουν iphone λίγο πολύ παίζουν κανένα παιχνιδάκι, χρησιμοποιόυν καμία εφαρμογή, και θα χαζέψουν και λίγο ιντερνετ.

Ακόμα και οι γυνάικες με ροζ χνουδωτές θήκες θέλουν να μπαίνουν στο ιντερνετ έστω και αν είναι για το facebook. :cool:

Link to comment
Share on other sites

Συγνώμη ρε παίδες, αλλά αν κάποιος πάρει iPhone (ή οποιαδήποτε smartphone συσκευή) και την χρησιμοποιεί μόνο για κλήσεις, κανά παιχνιδάκι και σερφάρισμα σημαίνει ότι είναι πρόβατο;

Τον βολεύει γενικά το UI, θέλει να έχει μια ταχύτατη συσκευή χωρίς κολλήματα(αυτό έχει να κάνει και με τις κλήσεις) και την λίγη ώρα που σερφάρει θέλει να το κάνει καλά.

 

Δηλαδή πρέπει να έχει περάσει κάποιος 10.000 εφαρμογές στην συσκευή του για να θεωρήσουμε ότι δεν είναι πρόβατο;

Link to comment
Share on other sites

Όλοι που έχουν iphone λίγο πολύ παίζουν κανένα παιχνιδάκι, χρησιμοποιόυν καμία εφαρμογή, και θα χαζέψουν και λίγο ιντερνετ.

Ακόμα και οι γυνάικες με ροζ χνουδωτές θήκες θέλουν να μπαίνουν στο ιντερνετ έστω και αν είναι για το facebook. :cool:

 

ερχεσαι στα λογια μου λοιπον.... και για ποιο λογο επιλεγουν το iphone, ενω μπορουν να αγορασουν με 100 ευρω μια συσκευη που κανει ακριβως τα ιδια πραγματα; μηπως η λεξη 'προβατο' ταιριαζει παλι;

 

δε ξερω εαν η apple ειχε στο μυαλο της αυτο το target group, παντως αυτο την πληρωνει..

Link to comment
Share on other sites

ερχεσαι στα λογια μου λοιπον.... και για ποιο λογο επιλεγουν το iphone, ενω μπορουν να αγορασουν με 100 ευρω μια συσκευη που κανει ακριβως τα ιδια πραγματα; μηπως η λεξη 'προβατο' ταιριαζει παλι;

 

δε ξερω εαν η apple ειχε στο μυαλο της αυτο το target group, παντως αυτο την πληρωνει..

 

To razr όταν βγήκε πόσο είχε;;;;Πόσοι το πήραν;;;;

 

Επίσης και στο android είναι πολλοί αυτοί που δεν ξέρουν τι κάνει το κινητό τους και αυτοί μάλιστα σύμφωνα με την λογική ορισμένων είναι ακόμα χειρότεροι γιατί ενώ θα μπορούσαν να πάρουν μια φτηνή android πήραν την ακριβότερη....π.χ. άτομο που είχα στο στρατό είχε htc και δεν ήξερε τα βασικά του κινητού του....Και δεν είναι λίγοι και αυτοί που παίρνουν htc μιας και τώρα αρχίζει και βγάζει και πιο φτηνά μοντέλα.....

Link to comment
Share on other sites

To razr όταν βγήκε πόσο είχε;;;;Πόσοι το πήραν;;;;

 

Επίσης και στο android είναι πολλοί αυτοί που δεν ξέρουν τι κάνει το κινητό τους και αυτοί μάλιστα σύμφωνα με την λογική ορισμένων είναι ακόμα χειρότεροι γιατί ενώ θα μπορούσαν να πάρουν μια φτηνή android πήραν την ακριβότερη....π.χ. άτομο που είχα στο στρατό είχε htc και δεν ήξερε τα βασικά του κινητού του....Και δεν είναι λίγοι και αυτοί που παίρνουν htc μιας και τώρα αρχίζει και βγάζει και πιο φτηνά μοντέλα.....

 

Καλησπερα !

Συμφωνω και επαυξανω...

φιλος μου και κουμπαρος μου πηρε πριν λιγες μερες το Dezire HD αφου παροπλησε το προηγουμενο htc με windows που ειχε παρει οταν ειχε δει εμενα

με το ομνια το 1ο πριν 3 χρονια περιπου, δεν ξερει που παν τα 4. και εγω οταν κατα τυχει μετα απο αναβαθμιση πηρα το ZTE τζαμπα απο Wind βλεπω οτι οι διαφορες ειναι πολυ λιγες

σε θεμα sw. και αν σκεφτεις οτι το ενα κανει 139ε και το αλλο 500+ε τοτε τι αλλο μπωρεις να σκεφτεις για τον τροπο που κανουν επιλογη αγορας ενος αγαθου γενικοτερα ο κοσμος !!!

οι περισοτεροι εχουν ως γνωμονα αγορας την μαρκα τα ευρω και τα αλλα επονται...

Εγω παντος μπορω να πω οτι το ΖΤΕ ειναι

πιο ευκολοχρηστο απο το ομνια των windows 6.1.

Αλλα θα ηθελα το επομενο τηλ που θα αγορασω (400-500 ε) να ειναι πληρες

απο ολες τις αποψεις για τα λεφτα που διαθετω και οχι να περασω βδομαδες

ψαχνοντας για την καλυτερη ΡΟΜ που θα περασω προκειμενου να το φερω στα δικα μου μετρα. Ισως σε ενα φτηνο με περιορισμενες δυνατοτητες αλλα οχι και στων 500+ε ελεος.

Αυτο ισως να το εχουν δει και οι εταιρειες και τις βλεπουμε και μαζευονται

προκειμενου να μην γινει σουπα το προιον τους.

Link to comment
Share on other sites

ερχεσαι στα λογια μου λοιπον.... και για ποιο λογο επιλεγουν το iphone, ενω μπορουν να αγορασουν με 100 ευρω μια συσκευη που κανει ακριβως τα ιδια πραγματα; μηπως η λεξη 'προβατο' ταιριαζει παλι;

 

δε ξερω εαν η apple ειχε στο μυαλο της αυτο το target group, παντως αυτο την πληρωνει..

 

 

Καλώς η κακώς το iOS έχει ένα μινιμαλ μενου που είναι πάρα πολύ βολικό για όσους παίρνουν πρώτη φορά smartphone ή τεχνολογικά δεν ξέρουν και πολλά. Και εκεί ειναι και τα περισσότερα λεφτά.

Link to comment
Share on other sites

Για μια φορα ακόμα βγήκε εκτός θέματος ένα ενδιαφέρον thread.

Ένα πας περιπτώσει είναι λάθος άποψη ότι οι περισσότεροι απο τους κατοχους iPhone είναι άσχετοι.

Ανέκαθεν η συντριπτική πλειοψηφία δεν ενδιαφέρονταν παρα μόνο για την ομαλή λειτουργία την ποιοτητα κατασκευης και το πόσο καλα γίνονται τα λίγα πραγματάκια που χρειάζεται να κάνουν.

Μάλιστα αν θες, εδω κι ένα χρόνο παρατηρείται πολυ μεγαλύτερο ποσοστό "ασχετων" όπως τους χαρακτηρίζετε στους νέους χρήστες android συσκευών που μπήκαν ξαφνικά στα smartphones προερχόμενοι απο ΝΟΚΙΑ συσκευές.

Προσωπικά τους θεωρω πολυ νορμαλ γιατι το κινητο είναι για να κάνουμε συγκεκριμένα πράγματα.

 

Μέχρι πριν 1-2 χρόνια οι πλέον σχετικοί ήταν οι χρήστες WM όχι γιατι το ήθελαν, αλλα απο ανάγκη για να μπορέσουν να χρησιμοποιήσουν τις συσκευές τους.

Κατόπιν τα σκήπτρα τα πήραν οι κάτοχοι android. Κι αυτοί εξ ανάγκης γιατι με εξαίρεση 2-3 συσκευές που κυκλοφόρησαν το τελευταίο εξάμηνο, No flashing no party.

 

Η μεγάλη μάζα των iPhone lovers μπήκε με το 3gs. Μηδέν προβλήματα και λιγότερες ελλείψεις. Έκαναν με άνεση αυτα που χρειάζονταν και δεν τους απασχολούσε τίποτα. Ποιος ο λόγος να γίνουν σχετικοί? έχουν και δουλειές οι άνθρωποι δεν είναι χομπίστες σαν εμάς.

Ήθελαν μια συσκευη με μεγάλη οθόνη, εύκολο χειρισμό, mail, photo, facebook και ένα σωρό εφαρμογές στο πιάτο με 0,79€ .

 

Για μένα είναι η μεγαλύτερη επιτυχία όλων των εποχών αυτο που κατάφερε η apple: να μπορει ένα παιδάκι 3-4 ετών να χειριστεί άνετα μια συσκευη.

 

Λοιπόν αφήστε το παραμύθι με τα πρόβατα και πάψτε να κάνετε τον κακο λύκο. Αφήστε να κρίνει καθένας τι είναι καλο γι αυτόν. Αν και μοιάζει περισσότερο σαν προσπάθεια να πείσετε κάποιοι τον εαυτό σας για την σωστη επιλογή.

Φιλικά, Κώστας [/b] [ HTC U11, iPad mini 4, iPhone 6, Galaxy S7 Edge, Xiaomi A1, Nexus 5X ,
Link to comment
Share on other sites

Μία ερώτηση...Το ότι κάποιοι δεν ξέρουν να χρησιμοποιούν τις δυνατότητες ενός προϊόντος, αυτό το κάνει κακό, το προϊόν;;;;
Link to comment
Share on other sites

ερχεσαι στα λογια μου λοιπον.... και για ποιο λογο επιλεγουν το iphone, ενω μπορουν να αγορασουν με 100 ευρω μια συσκευη που κανει ακριβως τα ιδια πραγματα; μηπως η λεξη 'προβατο' ταιριαζει παλι;

 

δε ξερω εαν η apple ειχε στο μυαλο της αυτο το target group, παντως αυτο την πληρωνει..

 

Δεν νομιζω, γιατι με 100 ευρω δεν αγοραζεις ουτε το design του iphone, ουτε την ποιοτητα κατασκευης του, ουτε την απροβληματιστη λειτουργια του, ουτε την οθονη του , ουτε την μπαταρια του.

Ετσι δεν ειναι?

MyName: Γιάννης.

Samsung s22 ultra ~ Samsung Tab S7 ~ Dell XPS 9350

Link to comment
Share on other sites

Θα παρακαλέσω να μείνετε στο θέμα μας, που είναι, το μέλλον του Android. Ή τουλάχιστον μπορείτε να υποθέσετε τους λόγους της εξαγοράς της Motorola και κατ'επέκταση το μέλλον του Android, με επιχειρήματα πάντα.

 

Τα iPhone δεν είναι το θέμα μας, η «Apple» τακτική που μορεί να εξασκήσει η Google στο μέλλον, όμως είναι.

 

Ευχαριστώ.

 

 

ddr2, te_salat: Rule 14.

 

Edit: @thespecialist Θα σε παρακαλέσω εάν δεν έχεις να προσφέρεις κάτι αξιόλογο στη συζήτηση, να μην συμμετέχεις. Ευχαριστώ.

Edited by saliez

Contact: a.pap@doeyetea.eu

Αλέξανδρος - [School of Tourism & Hospitality – STEAN College] - [Web Designer]

[Root στο Galaxy S II] - [Ορολογία του Android]

Link to comment
Share on other sites

Πιστεύω ότι η Google δεν έχει το περιθώριο/άνεση να το παίξει Apple με ενοποίηση hardware + software διότι την επιτυχία του Android την οφείλει εν μέρη και στους μεγάλους κατασκευαστές HTC, Samsung, LG, SE, οι οποίοι επένδυσαν σε αυτό. Εάν αυτοί οι κατασκευαστές αντιληφθούν κάτι που είναι κατα των συμφερόντων τους τότε δε νομίζω ότι θα έχουν πρόβλημα να εγκαταλείψουν το Android και να αφιερωθουν στα WP εξολοκλήρου.

 

Οι ισορροπιες/σχέσεις μεταξύ κατασκευαστών Android κινητών και Google είναι πολύ λεπτές και ευθραστες και δε θα αντέξουν "μαγκιες".

ΜySmartphone: iPhone 15 Pro Max 512GB

MySmartwatch:  Apple Watch Ultra 2 

 

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

Ανακοινώσεις



×
×
  • Create New...