Jump to content

Sony Ericsson Xperia Ray

zxr
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Εγώ είχα παρατηρήσει ότι σε περιόδους που το έλιωνα στα παιχνίδια (άτιμη σκοπιά) η μπαταρία έφτανε στο 10-12% και ξαφνικά κατέβαινε στο 1% και έσβηνε. Όταν το έβαζα να φορτίζει και το άνοιγα, πήγαινε πάλι στο ίδιο ποσοστό και συνέχιζε από κει την φόρτιση. Αν το άφηνα κανα 2 μέρες κλειστό και δεν έπαιζα καθόλου η μπαταρία έστρωνε πάλι.
Ένα βράδυ που βρέχε μονοτονα

• 2 weeks later...
  • Απαντήσεις 2,2χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Γνωρίζει κανείς αν υπάρχει stock rom .62 rooted που να φλασάρεται με το flashtool; Κάπου στο xda είχα βρει ένα thread που έλεγε πως να κάνεις μόνος σου τέτοια rom αλλά πρώτον δεν μπορώ να το βρω και δεύτερον δεν θυμάμαι αν με εκείνη τη μέθοδο η rom φλασάρεται από custom recovery ή από το flashtool.

Το θέμα είναι ότι άμα κάτι πάει στραβά με τη rom (όπως έπαθα*) και δεν έχεις permanent custom recovery, άντε πάλι από την αρχή φλασάρισμα την .42 μετά root μετά αναβάθμιση σε .62 μετά πέρασμα recovery και τέλος στήσιμο πάλι από την αρχή.

*Όσο περίεργο και αν ακούγεται, με το custom recovery του nobodyAtall που εγκαθίσταται μέσα στο system, όταν έκανα restore το πρόβλημα που είχα δεν διορθώθηκε οπότε φλασάρισμα πάλι από την αρχή.

Γενικά ό,τι θες θα το βρεις εδώ .

Επειδή ομως δεν ειμαι σιγουρος οτι καταλαβα, εχεις ξεκλειδωτο bootloader ή όχι?

Έχω ρίξει πολύ ψάξιμο στο XDA. Όταν βρω έναν bug-free kernel με custom recovery τότε θα τον ξεκλειδώσω. Βασικά προέρχομαι από συσκευή που είχε ξεχωριστό partition για το recovery, οπότε τα πράγματα δεν ήταν τόσο περίεργα όπως με το Ray που έχω μόνο δύο επιλογές: 1) Ή recovery μέσα στο /system που χάνεται άμα γίνει format στο system ή 2) αναγκαστικό πέρασμα custom kernel με custom recovery το οποίο σημαίνει αναπόφευκτα ότι παίρνεις πακέτο και τα bug του kernel.

Εν ολίγοις ψάχνω τον stock kernel με μόνη αλλαγή / πρόσθετη λειτουργία να έχει custom recovery (αν υπάρχει τέτοιος kernel) για να έχω ένα permanent recovery. Αλλιώς έναν 100% bug-free kernel, που δεν παίζει να υπάρχει, για την stock GB rom.

αν και δεν εχω ασχοληθει με gb, τι bug εχεις βρει που σε ενοχλεί τόσο?

η μονη αισθητή διαφορα για μένα οταν αλλαξα κερνελ απο τον stock (ics παντα) ήταν η λιγο μικροτερη διαρκεια μπαταριας, αλλα ειχε αλλα πλεονεκτηματα που το αντισταθμιζαν

Εύκολα μου βάζεις :)

Δες εδώ: http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1424121

Τον είχα δοκιμάσει και δεν είχε κανένα απολύτως bug. Όμως είχα την εντύπωση ότι έτρωγε γρηγορότερα την μπαταρία και γύρισα στον stock kernel, κι ας χρειάζεται να περνάω cwm κάθε φορά.

Nokia 6510 -> Sony Ericsson W700i -> Sony Ericsson Xperia Ray (LegacyXperia CM11), Nokia 101 -> OnePlus X

Γεια σας.Εχω ενα κινητο xperia Ray αγορασμενο απο ebaY με λογισμικο android 4.0.4

Αυτο που θελω να ρωτησω ειναι γιατι κολλαει συνεχεια,κρασσαρει και δεν ξερω τι να κανω.Υπαρχει αλλος με το ιδιο προβλημα?Κατι να προτεινει καποιος?

Ευχαριστω.

Το κλασσικό. Επιδιόρθωση με το SEUS. Χάνεις τα πάντα οπότε backup πρώτα.
http://www.myphone.gr/gallery/data/500/ZXRFlame.jpg

Γεια σας.Εχω ενα κινητο xperia Ray αγορασμενο απο ebaY με λογισμικο android 4.0.4

Αυτο που θελω να ρωτησω ειναι γιατι κολλαει συνεχεια,κρασσαρει και δεν ξερω τι να κανω.Υπαρχει αλλος με το ιδιο προβλημα?Κατι να προτεινει καποιος?

Ευχαριστω.

Πότε ξεκίνησε να κολλάει; Kατέβασε από εδώ το SUS και τρέξτο στο PC. Ακολούθα τις οδηγίες και σε κάποια φάση θα σου πει να κάνεις αναβάθμιση. Πάτα την επιλογή που λέει θα χάσεις όλα τα δεδομένα. Θα σου ξαναπεράσει το λειτουργικό και θα είναι η συσκευή σαν να την αγόρασες μόλις. Φυσικά θα χάσεις τα πάντα οπότε κράτα back ups. Επίσης, θα σου έλεγα να κάνεις και ένα format την κάρτα μνήμης για να σβηστούν άχρηστοι φάκελοι που έχουν μείνει από εφαρμογές. Πιθανόν δεν θα χεις πρόβλημα μετά.

https://app.box.com/s/4n7al2mt91vy7r1f9qr5

[sIGPIC][/sIGPIC]

το κινητο το αγορασα πριν 15 μερες.Ειναι πρωτη επαφη με smartphones.Ομως εχω απογοητευτει...

ΥΓ:O γιος μου με iphone 5 μου λεει οτι το δικο του δεν κολλαει ποτε, ενω το xperia neo v που ειχε, κολλαγε συνεχεια.

Αρα το εχουν ολα τα xperia το προβλημα ?

Edited by inoel

το κινητο το αγορασα πριν 15 μερες.Ειναι πρωτη επαφη με smartphones.Ομως εχω απογοητευτει...

ΥΓ:O γιος μου με iphone 5 μου λεει οτι το δικο του δεν κολλαει ποτε, ενω το xperia neo v που ειχε, κολλαγε συνεχεια.

Αρα το εχουν ολα τα xperia το προβλημα ?

Βάλε στο κινητό σου το android 2.3.4 σύμφωνα με αυτό ή αυτό τον οδηγό και ξέχνα την απαράδεκτη 4.0.4. Το κινητό θα πετάει μετά. Απλά κατεβάζεις την 4.0.2.A.0.62 για το Ray στον δεύτερο οδηγό και την εγκαθιστάς με το Flashtool.

Edited by johnnytifosi
Nokia 6510 -> Sony Ericsson W700i -> Sony Ericsson Xperia Ray (LegacyXperia CM11), Nokia 101 -> OnePlus X

eddie και johnny ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Τον είχα δει τον kernel του aire παλιότερα αλλά τον μπέρδεψα με τον lupus. Νομίζω η τελευταία έκδοση από τον aire είναι ακριβώς αυτό που έψαχνα.

Όσο για ορισμένα θέματα που είχα με την μπαταρία, να αναφέρω κάποιες παρατηρήσεις που έκανα μήπως και βοηθήσουν κάποιον άλλο. Είχα τον φακό flashlight από Go launcher dev team ο οποίος μου κολλούσε την κάμερα. Όποτε πήγαινα να την χρησιμοποιήσω δεν λειτουργούσε και μου εμφάνιζε το μήνυμα ότι δεν είναι διαθέσιμη. Όποτε κολλούσε ξεκινούσε battery drain. Από τότε που τον έβγαλα δεν είχα ξανά battery drain λόγω κάμερας. Επίσης έχω αρχίσει να φορτίζω το κινητό με το εργοστασιακό καλώδιο και εδώ και καμία βδομάδα έχω σταθερή συμπεριφορά με εξαίρεση ένα βράδυ που παρατήρησα battery drain από την εφαρμογή office της official Rom.

Edited by gms

• 2 weeks later...

παιδια γεια σας

εχω το κινητο με εκδοση 4.0.4 μαμα..το ειχα παροπλισμενο για αρκετο καιρο και τωρα χρειαστηκε να το δουλεψω.

ξαφνικα εκει που το εχω ανοιχτο κλεινει απο μονο του...κανει επανεκκινηση..τι να εχει παθει...

του εκανα επαναφορα ..τιποτα ..τα ιδια..μπορω να περασω καποια αλλη ρομ καλυτερη ?αν ναι θα ηθελα την βοηθεια σας στο πως θα την περασω.

ευχαριστω πολυ......

κων/νος λαρισα

• 3 weeks later...
Για όπους ενδιαφέρονται , βγήκε χτες καινούρια έκδοση με πολλές αλλαγές . Μόλις βρω χρόνο θα τη δοκιμάσω και θα σας πω εντυπώσεις.

να μας πεις φιλε , επισης πες μας τι πρεπει να κατεβασουμε και πως να την περασουμε εαν μπορεις και εχεις χρονο

Οπως όλες τις ρομ. Κατέβασε απο εδώ την τελευταία εκδοση και απο εδώ τα gapps αν θες, αντεγραψε τα στην sd card, κανε extract τον κερνελ, και περασέ τον με το flashtool . Μετά ξεκινας το κινητο και απο το recovery, κανεις format, σε data και system και μετα εγκαθιστας τη ρομ και τα gapps που εχεις μεσα στην sd card. Reboot και χρησιμοποιεις το κινητο κανονικα.

Τώρα όσον αφορά την ρομ καθαυτή, τη βρήκα πάρα πολύ καλή, γρήγορη, ευχρηστη και δεν κολλαει καθόλου. 2 ψιλοπροβληματακια μόνο βρήκα. 1ον εχει ενα memory leak με αποτελεσμα μια φορα τη μερα καλό ειναι να το κανουμε ενα ρεσταρτ ή να καθαριζουμε τη μνήμη με κάποιο προγραμμα γιατί γίνεται λίγο βαριά με τον καιρό, και 2ον ο appollo που παιζει μουσική μερικές φορές μου βγαζε μνμ οτι ειχε σφαλμα και εκλεινε και με πετουσε στην αρχική οθονη, παρ'όλα αυτα συνεχιζε να παιζει κανονικά η μουσικη (σαν να πήγαινε στο backround ενα πραγμα) και μπορούσα απο τις ειδοποιήσεις να ξαναμπω κατευθειαν.

Φυσικά εννοειται ότι οπως και σε ολες τις εκδοσεις μετα την 10 δεν υπάρχει ραδιοφωνο και 720p recording καθως η sony δεν εχει δώσει τους drivers.

To memory leak ειναι προβλημα της CM που έχει διορθωθει και θα ενσωματωθεί στο επόμενο build. Για το ραδιόφωνο και το 720p ο developer της legacyxperia ειχε γραψει ότι θα προσπαθήσει να τα διορθώσει με τον νέο ION kernel. To 720p έχει ήδη ενεργοποιηθεί στην CM10 για τα xperia mini, mini pro, live και active: http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2656010

Kαλησπέρα παιδια!!!

εκανα μετα απο διαβασμα εδω το πρωτο rootαρισμα και flashαρισμα στο ray και περιμενω να δω ποσο καλά θα ανταποκριθει!

απλά θελω να πώ σε ολους ενα ενα ευχαριστώ και ενα μπραβο που ασχολείστε και το ποσο εύκολα τα κάνετε να φαινονται ακόμα και σε εναν ασχετο οπως και του λόγου μου.

Xiaomi Redmi Note 3 Pro / MIUI 8 (6.0.1)

Samsung 9+

• 1 month later...
Ευχάριστα νέα: η τελευταία nightly της LegacyXperia CM11 υποστηρίζει εγγραφή βίντεο 720p! Την έχω εγκαταστήσει και δουλεύει πολύ καλά. Το preview στην οθόνη κατά την διάρκεια της εγγραφής λαγκάρει κάπως αλλά το τελικό βίντεο βγαίνει μια χαρά. Επίσης το σκορ στο Antutu (αν και δεν δινω πολλή σημασία σε αυτό) φτάνει το 6100, όταν η stock GB μένει στα 4700, και η CM10 στα 5500, πάντα χωρίς overclocking.

ναι το δα και γω και ήθελα να το δοκιμάσω αλλα έχω βαλει τα win 8.1 και δεν υπαρχουν adb drivers και δεν μπορώ να το περάσω

Η τελευταία nightly της LegacyXperia δίνει διαθέσιμα 412mb ram στις εφαρμογές. Με εγκατεστημένο viber έχω 190 mb ελεύθερα μετά από επανεκκίνηση, πράγμα αδύνατο ακόμα και με την GB. Όσο πάει αυτή η ρομ γίνεται και καλύτερη.

Μια βοηθεια για ξεκλειδωμα Boot loader. Ενω πηρα κανονικα τον κωδικο απο την σελιδα της σονυ ακολουθω τα βηματα στοο βιντεο αυτο

και οταν φτανω στοο σημειο να συνδεσω το κινητο στον υπολογιστη και να βρω το S1 boot fastboot δεν το βρισκω. Τι λαθος κανω??

Τελικα τα καταφερα και εβαλα την 4.4.2 Paranoid Android 4.3 .

Edited by Teo010

• The title was changed to Sony Ericsson Xperia Ray