Jump to content

Sony Ericsson Xperia Arc

athanaso77
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

συμφωνω, το arc ειναι ακομη ενεργο και θα ειναι για πολυ καιρο ακομη μιας και υποστηριζεται απο αρκετες ομαδες που δημιουργουν ρομ.

επισης να συμπληρωσω στην CM10 δε λειτουργει το HDMI

το δικο μου τρεχει MIUI V5 με Fusion Kernel, εχει καποια μικροκολληματα αλλα ειναι απιστευτα ομορφη ρομ :D

Φίλε kakofonixx αυτό περιμένω εδώ και καιρό, να "στρώσει" λίγο με τον νέο 3.X kernel η JB MIUI ώστε να την περάσω κι εγώ, είναι με διαφορά η πιο όμορφη απ' όλες. :)

Απλά όταν έχεις συνηθίσει το smooth που προσφέρει η σκέτη CM10 σου κακοφαίνονται τα lag στην MIUI.. ;)

@iwannis: Παραμένει όμως ένα από τα πιο όμορφα και ξεχωριστά smarphones που έχουν βγει. Αυτή η αψίδα και κυρίως το τελείωμα του κάτου μέρους είναι πανέμορφα. :cool:

--- Sony Xperia 5 II ---

• Απαντήσεις 2,5χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Παιδιά κατι που είδα οτι δεν απαντήθηκε πιο πριν.Τι ειναι καλυτερο,η CM9 αλλά stable ή η CM10 αλλά nightly?
Sony Ericcsson G705-Sony Ericsson X8-Sony Ericsson Arc-HTC One :ninja:

Παιδιά κατι που είδα οτι δεν απαντήθηκε πιο πριν.Τι ειναι καλυτερο,η CM9 αλλά stable ή η CM10 αλλά nightly?

CM10 FXP 218. ;)

Η CM9 βασίζεται στην ICS 4.0.4 και η CM10 στην JB 4.1.2 που είχε τα νέα κόλπα με βασικότερο όλων ίσως το Project Butter.

--- Sony Xperia 5 II ---

ωραία CM10 FXP 220 αν είναι,αλλά με τι Kernel? εσείς τι έχετε και τι προτείνετε;

edit: είδα ότι λέτε πολλοί για fusion 5.4.Ο συνδιασμός CM10 FXP 220 ή 218 με Fusion 5.4 είναι ο καλύτερος?

Edited by iwannis

ωραία CM10 FXP 220 αν είναι,αλλά με τι Kernel? εσείς τι έχετε και τι προτείνετε;

Εγώ έχω fusion kernel 5.4 και είναι μια χαρά. Το έχω στα 1.2 Ghz και είναι αποδοτικό και με πολύ καλή διάρκεια μπαταρίας.

Παρ' όλα αυτά θα ήθελα πολύ να είχα τον 3.4 του nobody at all. Αν το βάλεις θα δεις μεγάλη διαφορά. Αλλά το ράδιο δε θα δουλεύει (φαντάζομαι θα το διορθώσουν σύντομα αυτό) και θα έχεις μεγάλη κατανάλωση μπαταρίας ακόμα και χωρίς να υπερχρονίσεις.

I watched a snail crawl along the edge of a straight razor. That's my dream! That's my nightmare. Crawling, slithering, along the edge of a straight razor... and surviving.

Εγώ έχω fusion kernel 5.4 και είναι μια χαρά. Το έχω στα 1.2 Ghz και είναι αποδοτικό και με πολύ καλή διάρκεια μπαταρίας.

Παρ' όλα αυτά θα ήθελα πολύ να είχα τον 3.4 του nobody at all. Αν το βάλεις θα δεις μεγάλη διαφορά. Αλλά το ράδιο δε θα δουλεύει (φαντάζομαι θα το διορθώσουν σύντομα αυτό) και θα έχεις μεγάλη κατανάλωση μπαταρίας ακόμα και χωρίς να υπερχρονίσεις.

μπα,άστο καλύτερα,ουτος ή άλλος θέλω να βάλω εναν kernel και τέλος,δεν θέλω να κανω πειράματα..και θέλω διαρκια μπαταρίας και τέτοια,έτσι θα πάω στον fusion 5.4

έσυ έχεις κάποιο παράπονο γενικά;

Κανένα απολύτως. Όλα λειτουργούν μια χαρά. Ούτε επανεκκινήσεις κάνει από μόνο του, ούτε κρασαρίσματα. Γενικά είναι ο κοινά προτιμώμενος kernel για όσους έχουν cm10 στο arc.
I watched a snail crawl along the edge of a straight razor. That's my dream! That's my nightmare. Crawling, slithering, along the edge of a straight razor... and surviving.

Ακριβώς, Fusion 5.4 προς το παρόν για καθημερινή χρήση, κι εκεί τέλη Ιουνίου πιστεύω θα είναι σε καλό πείπεδο και ο 3.4.45 που θα απογειώσει την συσκευή. :cool:

Για την FXP 220 διάβασα ότι είχε καναδυο bugs που δεν έχει η 218, γι' αυτό και πρότεινα την 218 για κάποιον που μόλις τώρα θέλει να φλασάρει CM10. Ώστε να είναι όσο πιο trouble-free. :)

--- Sony Xperia 5 II ---

Κανένα απολύτως. Όλα λειτουργούν μια χαρά. Ούτε επανεκκινήσεις κάνει από μόνο του, ούτε κρασαρίσματα. Γενικά είναι ο κοινά προτιμώμενος kernel για όσους έχουν cm10 στο arc.

Ακριβώς, Fusion 5.4 προς το παρόν για καθημερινή χρήση, κι εκεί τέλη Ιουνίου πιστεύω θα είναι σε καλό πείπεδο και ο 3.4.45 που θα απογειώσει την συσκευή. :cool:

Για την FXP 220 διάβασα ότι είχε καναδυο bugs που δεν έχει η 218, γι' αυτό και πρότεινα την 218 για κάποιον που μόλις τώρα θέλει να φλασάρει CM10. Ώστε να είναι όσο πιο trouble-free. :)

Ωραία!ευχαριστώ πολύ παιδία!

κανέναν οδηγό για φλασάρισμα και rom και kernel στα ελληνικά ξέρετε...ή πολλά ζητάω; :P

http://www.androidpolice.com/2010/05/08/complete-guide-how-to-flash-a-custom-rom-to-your-android-phone-with-rom-manager-full-backup-restore/ όποιος θα μπορούσε να ριξει μια ματια σε αυτον τον οδηγο και να μου πει αν ειναι οκ και σωστος,θα του χρωσταγα χάρη :P

Edited by zxr
Συνένωση συνεχόμενων μηνυμάτων - Για επεξεργασία/διόρθωση/προσθήκη στοιχείων σε υπάρχον πατάμε το κουμπί "Τροποποίηση"

1) Μέσω Flashtool φλασάρουμε τον kernel. Επιλέγεις τον κεραυνό πάνω αριστερά -> Fastboot Mode -> Στο παράθυρο που ανοίγει Reboot to Fastboot Mode via ADB και μόλις ανάψει το μπλε LED -> Flash Kernel.

2) Αποσυνδέεις κινητό και ανοίγεις το κινητό, μπαίνοντας κατευθείαν στην Recovery.

3) Wipe Data, Wipe Cache, Wipe Dalvik Cache και Format /System.

4) Εγκαθιστάς την ROM που θέλεις και αν δεν έχει ενσωματωμένα περνάς και τα Google Apps.

5) Αν δεν είναι ενσωματωμένα στον kernel περνάς και τα συνοδευτικά WiFi Modules στο τέλος και κάνεις επανεκκίνηση.

Αυτός είναι ο γενικός κανόνας για κέρνελ και ρ'οομ, είναι από αντιγραφή εδώ στο φόρουμ

Κάθε ρόομ έχει της οδηγίες της, διάβασε εκεί. Θα ήθελα στα ελληνικά οδηγίες για CM10 και MIUI V5

Ο τρόπος που βρήκες εσύ δεν είναι συνηθισμένος.

1) Μέσω Flashtool φλασάρουμε τον kernel. Επιλέγεις τον κεραυνό πάνω αριστερά -> Fastboot Mode -> Στο παράθυρο που ανοίγει Reboot to Fastboot Mode via ADB και μόλις ανάψει το μπλε LED -> Flash Kernel.

2) Αποσυνδέεις κινητό και ανοίγεις το κινητό, μπαίνοντας κατευθείαν στην Recovery.

3) Wipe Data, Wipe Cache, Wipe Dalvik Cache και Format /System.

4) Εγκαθιστάς την ROM που θέλεις και αν δεν έχει ενσωματωμένα περνάς και τα Google Apps.

5) Αν δεν είναι ενσωματωμένα στον kernel περνάς και τα συνοδευτικά WiFi Modules στο τέλος και κάνεις επανεκκίνηση.

Αυτός είναι ο γενικός κανόνας για κέρνελ και ρ'οομ, είναι από αντιγραφή εδώ στο φόρουμ

Κάθε ρόομ έχει της οδηγίες της, διάβασε εκεί. Θα ήθελα στα ελληνικά οδηγίες για CM10 και MIUI V5

Ο τρόπος που βρήκες εσύ δεν είναι συνηθισμένος.

πιο δυσκολος μου φαινεται ομως αυτος ο τροπος καπως :P

Καμία γνώμη ακόμα; εσείς οι υπόλοιποι πως φλασαρατε την Rom στο κινητό σας; ειμαι noob όσο δεν πάει σχετικα με το φλασάρισμα..

όποιος μπεί στον κόπο να διαβάσει το σχολιο μου,ας μου πει αναλυτικά τα βήματα που ακολουθησε!

Edited by zxr
Συνένωση συνεχόμενων μηνυμάτων - Για επεξεργασία/διόρθωση/προσθήκη στοιχείων σε υπάρχον πατάμε το κουμπί "Τροποποίηση"

Γιάννη μην το κάνεις με τον οδηγό που ανέφερες.

Ο τρόπος που ανέφερε ο Τάσος είναι ο ιδανικότερος. ;)

--- Sony Xperia 5 II ---

Γιάννη μην το κάνεις με τον οδηγό που ανέφερες.

Ο τρόπος που ανέφερε ο Τάσος είναι ο ιδανικότερος. ;)

και εσύ με αυτόν τον τρόπο το έκανες;

αν ναι,μπορείς να τα γράψεις με λιγο πιο αναλυτικο τρόπο γιατί κάποια δεν τα κατάλαβα; :P

Όλες τις rom, τις περνώ μέσω του recovery και τους kernel με το flashtool (όπως περιγράφει και ο tasos001). Δεν ξέρω αν υπάρχει ασφαλέστερος τρόπος, αλλά έτσι κι αλλιώς με τόσες rom και kernels που έχω δοκιμάσει, αν ήταν κάτι να χαλάσει θα χάλαγε ήδη. Το rom manager δεν το έχω δοκιμάσει (για να είμαι ειλικρινής δεν του έχω και εμπιστοσύνη). Δεν είναι κάτι δύσκολο, δοκίμασέ το. Μόλις το κάνεις μια φορά θα του πάρεις τον αέρα αμέσως.

1) Σβήνεις το κινητό και το συνδέεις με τον υπολογιστή το δεξί κουμπί από τα 3 μπροστινά (κουμπί μενού). Αμέσως ανάβει μπλε λαμπάκι που σημαίνει πως έχει συνδεθεί σε fastboot mode.

2) Ανοίγεις το flashtool, πατάς το εικονίδιο με τον κεραυνό, επιλέγεις fastboot mode και οκ. Λογικά πρέπει να γράφει device status FASTBOOT mode.

3) Στο 2ο παράθυρο του flashtool που έχει ανοίξει (fastboot toolbox), πατάς select kernel to flash. Βρίσκεις το .img αρχείο του kernel και πατάς open. Αυτό ήταν. Έχεις φλασάρει τον kernel. Ο fusion δεν έχει ξεχωριστά wifi modules. Aν κάποιος kernel έχει, τότε τα προαποθηκεύεις στην κάρτα μνήμης (πριν φλασάρεις kernel). Αφού φλασάρεις ανοίγεις το κινητό και πατάς συνέχεια το αριστερό κουμπί από τα 3 μπροστινά (back button) μέχρι να εμφανιστεί ένα μενού επιλογών το οποίο χειρίζεσαι με τα κουμπιά του ήχου (για κίνηση πάνω-κάτω), με το home button (επιβεβαίωση) και το back button (πίσω). Πρώτα επιλέγεις wipe data και επιβεβαιώνεις. Μετά wipe cache. Μετά advanced>wipe dalvik cache & τέλος mounts and storage>format/system. Αφού ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΩΣ τα κάνεις όλα αυτά, επιλέγεις install zip->τα modules (ή τη rom που θες να εγκαταστήσεις, καθώς αυτή η διαδικασία είναι ακριβώς η ίδια για να εγκαταστήσεις rom) και επιβεβαιώνεις. Περιμένεις λίγο και αφού τελειώσει πας reboot system και τελειώσαμε.

Όλες τις rom, τις περνώ μέσω του recovery και τους kernel με το flashtool (όπως περιγράφει και ο tasos001). Δεν ξέρω αν υπάρχει ασφαλέστερος τρόπος, αλλά έτσι κι αλλιώς με τόσες rom και kernels που έχω δοκιμάσει, αν ήταν κάτι να χαλάσει θα χάλαγε ήδη. Το rom manager δεν το έχω δοκιμάσει (για να είμαι ειλικρινής δεν του έχω και εμπιστοσύνη). Δεν είναι κάτι δύσκολο, δοκίμασέ το. Μόλις το κάνεις μια φορά θα του πάρεις τον αέρα αμέσως.

1) Σβήνεις το κινητό και το συνδέεις με τον υπολογιστή το δεξί κουμπί από τα 3 μπροστινά (κουμπί μενού). Αμέσως ανάβει μπλε λαμπάκι που σημαίνει πως έχει συνδεθεί σε fastboot mode.

2) Ανοίγεις το flashtool, πατάς το εικονίδιο με τον κεραυνό, επιλέγεις fastboot mode και οκ. Λογικά πρέπει να γράφει device status FASTBOOT mode.

3) Στο 2ο παράθυρο του flashtool που έχει ανοίξει (fastboot toolbox), πατάς select kernel to flash. Βρίσκεις το .img αρχείο του kernel και πατάς open. Αυτό ήταν. Έχεις φλασάρει τον kernel. Ο fusion δεν έχει ξεχωριστά wifi modules. Aν κάποιος kernel έχει, τότε τα προαποθηκεύεις στην κάρτα μνήμης (πριν φλασάρεις kernel). Αφού φλασάρεις ανοίγεις το κινητό και πατάς συνέχεια το αριστερό κουμπί από τα 3 μπροστινά (back button) μέχρι να εμφανιστεί ένα μενού επιλογών το οποίο χειρίζεσαι με τα κουμπιά του ήχου (για κίνηση πάνω-κάτω), με το home button (επιβεβαίωση) και το back button (πίσω). Πρώτα επιλέγεις wipe data και επιβεβαιώνεις. Μετά wipe cache. Μετά advanced>wipe dalvik cache & τέλος mounts and storage>format/system. Αφού ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΩΣ τα κάνεις όλα αυτά, επιλέγεις install zip->τα modules (ή τη rom που θες να εγκαταστήσεις, καθώς αυτή η διαδικασία είναι ακριβώς η ίδια για να εγκαταστήσεις rom) και επιβεβαιώνεις. Περιμένεις λίγο και αφού τελειώσει πας reboot system και τελειώσαμε.

χίλια ευχαριστώ φίλε!

και όσο αναφορά το flashαρισμα κάποιας rom τι αλλάζει σχετικα;

Ουσιαστικά τίποτα. Απλά εκεί που γράφω "install zip->τα modules", είναι install zip->rom. ΟΛΑ τα άλλα είναι τα ίδια.

Ουσιαστικά τίποτα. Απλά εκεί που γράφω "install zip->τα modules", είναι install zip->rom. ΟΛΑ τα άλλα είναι τα ίδια.

ωραίος!ευχαριστώ και πάλι

το flashtool γιατί θέλει τοσα στοιχεία για εγγραφή; έλεος :down:

Δεν θέλει εγγραφεί ;-)

??????? εγω κατέβασα το flashtool της Sony,αυτό μου βγάζει,και πρέπει να κάνω unzip πρώτα,μετά εγκατάσταση και μετά μόλις κάνει μου ζητάει όνομα,επώνυμο,πόλη,διάφορα...εσύ το ίδιο έχεις;

https://sites.google.com/site/projectfreexperia/download/cyanogen-mod-10 επίσης,αυτό είναι το λινκ για την CM10 fxp έτσι;

και αυτό δεν θέλει εγράφη ;-) (διάβασε προσεκτικά της οδηγίες και θα το δεις)

Άλλα κατέβασε και αυτό: http://androxyde.github.io/index.html?1369931661000 . Με αυτό θα κάνεις τη δουλειά

Το λίνκ για τη ρόομ είναι σωστό κατέβασε το anzy που είναι το arc

Το flastool που κατέβασες είναι απο τη sony (επίσημο εργαλείο δηλαδή) και είναι το αντίστοιχο pc companion ή το seu άλλα για ξεκλείδωτα τηλεφωνά. Τα έχω και τα δυο.

Edited by tasos001
-

και αυτό δεν θέλει εγράφη ;-) (διάβασε προσεκτικά της οδηγίες και θα το δεις)

Άλλα κατέβασε και αυτό: http://androxyde.github.io/index.html?1369931661000 . Με αυτό θα κάνεις τη δουλειά

Το λίνκ για τη ρόομ είναι σωστό κατέβασε το anzy που είναι το arc

Καλά άστο,το έκανα απεγκατάσταση το άλλο της Sony :P

ωραίος,ευχαριστώ πολύ και για 2!

Παιδιά κάτι τελευταίο....το ξέρω σας έχω πρήξει!

στο flashαρισμα της Rom,οκ,από το install zip-> Rom το έπιασα ξεκάθαρα,αλλά πιο πριν μπορεί κανείς να μου την διαδικασία που ακολουθούμε με το recovery?

το (flashtool είναι μονο για τον Kernel έτσι; )

Edited by zxr

Παιδιά κάτι τελευταίο....το ξέρω σας έχω πρήξει!

στο flashαρισμα της Rom,οκ,από το install zip-> Rom το έπιασα ξεκάθαρα,αλλά πιο πριν μπορεί κανείς να μου την διαδικασία που ακολουθούμε με το recovery?

το (flashtool είναι μονο για τον Kernel έτσι; )

Οχι δεν είναι μόνο για τον κέρκελ αλλά και για ρόομ (αν είναι αρχείο ftf)

Επειδή η ρόομ που έχεις είναι αρχείο zip θα την περάσεις μεσώ recovery. Διάβασε προσεκτικά για τα wipe

που πρέπει να κάνεις (3-4 δεν είναι πολλά), εμείς τα έχουμε αναφέρει ποιο πάνω αλλά διάβασε και από τι ρόομ αν θέλει κάτι άλλο (δεν το πιστεύω, αλλά δεν το έκανα για αυτό σου λέω να δεις, και τα αγγλικά δεν είναι το δυνατό σημείο μου για να δω εγώ ;-) )

Οχι δεν είναι μόνο για τον κέρκελ αλλά και για ρόομ (αν είναι αρχείο ftf)

Επειδή η ρόομ που έχεις είναι αρχείο zip θα την περάσεις μεσώ recovery. Διάβασε προσεκτικά για τα wipe

που πρέπει να κάνεις (3-4 δεν είναι πολλά), εμείς τα έχουμε αναφέρει ποιο πάνω αλλά διάβασε και από τι ρόομ αν θέλει κάτι άλλο (δεν το πιστεύω, αλλά δεν το έκανα για αυτό σου λέω να δεις, και τα αγγλικά δεν είναι το δυνατό σημείο μου για να δω εγώ ;-) )

όντως είναι αρχείο Zip η rom που την έκανα και unzip ...αυτά τα wipe που λες που θα τα βρω φίλε μου; γιατί στην CM10 FXP 218,στο λινκ δεν γράφει κάτι,μόνο να την κατεβάσω έχει..

επίσης,το recovery που λες είναι εφαρμογή που κατεβάζω απο το play store? :P

όντως είναι αρχείο Zip η rom που την έκανα και unzip ...αυτά τα wipe που λες που θα τα βρω φίλε μου; γιατί στην CM10 FXP 218,στο λινκ δεν γράφει κάτι,μόνο να την κατεβάσω έχει..

Η Recovery 99.999% περιλαμβάνεται στον kernel που flashάρεις (θεωρώ δεδομένο ότι έχεις ξεκλειδώσει/unlock τον bootloader).

Aν δεν έχεις ξεκλειδώσει bootloader και δεν θέλεις να το κάνεις δες εδώ: http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1437840

Τα Wipe (εκκαθάριση) τα κάνεις πριν φλασάρεις κάτι. Ουσιαστικά φορμάρεις cache, dalvik cache, /data και /system.

Δες λίγο τους οδηγούς του XDA που έχουν αναφερθεί στις τελευταίες σελίδες. Όλες οι απορίες σου θα είχαν λυθεί ήδη. ;)

--- Sony Xperia 5 II ---

αντε να βοηθησω και γω γιατι σε βλεπω οτι εχεις πελαγωσει.... :lol:

υποθετω οτι εχεις ξεκλειδωσει το bootloader και οτι μεσω του flashtool εχεις περασει ενα διαφορετικο απο το μαμα kernel

διαδικασια flash μιας rom:

- αφου εχεις κατεβασει τη ρομ που θελεις (πχ. cyanogen) την περνας στην καρτα μνημης χωρις να την κανεις unzip!!, απενεργοποιεις το κινητο (ή απλως reboot)

- ενεργοποιεις το κινητο και κατα την εκκινηση του αναβει μπλε το λαμπακι (διπλα στη θυρα usb). τοτε κρατας πατημενο το volume down και θα πρεπει να μπεις σε ενα μενου οπως της φωτο παρακατω, αυτο ειναι το recovery!

http://2.bp.blogspot.com/-w6UOMYm0d_M/T8TozM0Ry1I/AAAAAAAAAIk/1mYbomA88Hc/s1600/ClockworkMod-Recovery+on+xperia+x10.png

- μετακινησαι στο μενου επιλογων με τα volum up και down, επιλεγεις με το πληκτρο home

- κανεις αυτα που σου εγραψε πιο πανω ο empathis (αν ερχεσαι απο διαφορετικη ρομ απαραιτητως τα wipe)

- install zip from sd card, επιλεγεις το αρχειο zip που περιεχει τη ρομ

- αφου το εγκαταστησει και βγαλει ενδειξη complete, κανεις reboot system now και καλοσορισες στη νεα σου ρομ!

υπ'οψιν οτι η διαδικασια με τα wipe διαγραφει τα παντα απο το κινητο (οχι απο την καρτα μνημης!) οποτε αν θελεις να διατηρησεις επαφες, μηνυματα, ρυθμισεις κλπ πρεπει να τα κανεις backup με καποιο προγραμμα

:)

Edited by kakofonixx

• The title was changed to Sony Ericsson Xperia Arc