Jump to content

Bluejacking: Απίστευτο!

Κοινοποίηση

Recommended Posts

Αν κάνουμε δημιουργία note αντί για contact που φορεί και περισσότερους χαρακτήρες, αφού το κάνουμε αποθήκευση και δοκιμάσουμε μετά να στείλουμε μέσω ΒΤ το πιάνουν τα άλλα κινητά (εκτός Τ610) ή είναι πιο αναγνωρίσιμα τα contacts ? :worry:
Life is not measured by the number of breaths we take, but by the moments that take our breath away..

• Απαντήσεις 366
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Σε αυτές τις σελίδες έχω καταγράψει ό,τι αποτελέσματα είχα από αποστολή και λήψη αντικειμένων μέσω ΒΤ. Έφτασα στο συμπέρασμα ότι το ΜΟΝΟ συμβατό αντικείμενο με όλα τα κινητά είναι το Contact, και μάλιστα ΜΟΝΟ το ονοματεπώνυμό του και όχι άλλα πεδία του (φυσικά και ο αριθμός, αλλά δε μας απασχολεί εδώ). Οτιδήποτε άλλο εξαρτάται από το εκάστοτε κινητό.

http://briefcase.pathfinder.gr/download/petros_pf/15778/181976/0/Petran.gif

Nokia Series 60 forum moderator (Ret.)

Αρχικό Μήνυμα από τον platonas Ο κωδικος που σου ζηταει ειναι για να ορισει αξιοπιστη συσκευη,βγαζει δηλαδη και στον αλλο το ιδιο μυνημα και πρεπει να βαλετε τον ιδιο κωδικο.

Τελικα ακομα δεν εχω καταφερει να συνδεθω με Τ610.Το βρισκω με το 7650 κανονικα,οταν παω να συνδεθω ζηταει κωδικο και στο Τ610 καμια αντιδραση.Δεν βγαζει κανενα μηνυμα.Πως δηλαδη βαζουμε τον ιδιο κωδικο??Θα πρεπει αυτο να γινεται με καθε Τ610,που θελω να συνδεθω?

Υπ'οψιν οτι το Τ610 συνδεεται κανονικα με το 7650 και μου στελνει χωρις να ζηταει κωδικους.

Νεότερα για την αποστολή σε Τ610, την οποία είχα την ευκαιρία να δοκιμάσω:

• Δέχεται μόνο VCard (contact) κι όχι κείμενο κλπ.
  • Η λήψη γίνεται άμεσα χωρίς προηγουμένως να ζητηθεί επιβεβαίωση, ενώ το VCard εμφανίζεται στην οθόνη του Τ610 με επιλογές για απόρριψη ή αποθήκευση.
  • Το VCard εμφανίζεται μόνο με το ονοματεπώνυμο κι όχι με τυχόν πεδία τύπου Note που μπορεί να υπάρχουν! Άρα κι εδώ το μήνυμα πρέπει να είναι γραμμένο στο πεδίο ονοματεπώνυμο.

Στις προηγούμενες σελίδες έχω περιγράψει τη συμπεριφορά των 3650, 7650, 6310i, Τ68(i), Τ39 και τώρα Τ610 σε λήψη αντικειμένων μέσω Bluetooth. Δεν είδα κανέναν άλλο όμως να βοηθά την κατάσταση παραθέτοντας αντίστοιχες πληροφορίες για οποιοήποτε BT κινητό... :( Δεν ξέρω πόσα ακόμη κινητά υποστηρίζουν BT, πάντως εφόσον δε βλέπω ενδιαφέρον/συμμετοχή δε συνεχίζω να γράφω παρόμοιες πληροφορίες.

TZIV, μην προσπαθείς να συνδεθείς με το Τ610, η σύνδεση κινητών με ΒΤ πάντα απαιτεί την επιβεβαίωση με κωδικό. Απλά κάνε αποστολή των στοιχείων ενός "contact". ;)

Αρχικό Μήνυμα από τον petran

Στις προηγούμενες σελίδες έχω περιγράψει τη συμπεριφορά των 3650, 7650, 6310i, Τ68(i), Τ39 και τώρα Τ610 σε λήψη αντικειμένων μέσω Bluetooth. Δεν είδα κανέναν άλλο όμως να βοηθά την κατάσταση παραθέτοντας αντίστοιχες πληροφορίες για οποιοήποτε BT κινητό... :( Δεν ξέρω πόσα ακόμη κινητά υποστηρίζουν BT, πάντως εφόσον δε βλέπω ενδιαφέρον/συμμετοχή δε συνεχίζω να γράφω παρόμοιες πληροφορίες.

Κοίτα, οι περισσότεροι ούτε έχουμε 2 κινητά ούτε και γνωστούς να δοκιμάσουμε πάνω τους. Δε νομίζω κανείς να έχει πληροφορίες και να μην τις γράφει εδώ. :o

Εχμ, ΟΚ, καλά, τότε αισθάνομαι πανευτυχής που είμαι ο μόνος άνθρωπος στο forum που έχει κινητό με BT και ταυτόχρονα κάποια στιγμή συνάντησα κάποιον γνωστό που και το δικό του κινητό είχε BT!!!

Και μάλιστα αυτό συνέβη αρκετές φορές, με όλα τα παραπάνω κινητά!!!

:o :p ;)

Εγω εγω ενδιαφερομαι,εχω s55 και θελω να κανω μερικες πλακιτσες σε ενα Τ610 το οποιο αγοραστηκε χθες.. :p :lol:

Οταν λεμε οτι δεχεται contacts εννοουμε καταχωρησεις του τηλεφωνικου καταλογου ή την vcard η οποια περιεχει πολλα στοιχεια;

Σημειώσεις από το ημερόλογιο έχει δοκιμάσει κανείς να στείλει?Δοκίμασα με ir να στείλω από το 3650 στο s45 και τις δέχτηκε κανονικά(μόνο greeklish όμως).Λογικά πρέπει να στέλνονται και μέσω bt.

Αρχικό Μήνυμα από τον Βασίλης

Εγω εγω ενδιαφερομαι,εχω s55 και θελω να κανω μερικες πλακιτσες σε ενα Τ610 το οποιο αγοραστηκε χθες.. :p :lol:

Οταν λεμε οτι δεχεται contacts εννοουμε καταχωρησεις του τηλεφωνικου καταλογου ή την vcard η οποια περιεχει πολλα στοιχεια;

Ποιά η διαφορά; Όταν στείλεις μια καταχώρηση του καταλόγου, ως Vcard αποστέλλεται. Όπως είπα παραπάνω, στο Τ610 εμφανίζεται μόνο το ονοματεπώνυμο απευθείας στην οθόνη, όχι τα άλλα στοιχεία (π.χ. Σημειώσεις). Δεν κοίταξα τι γίνεται αν αποθηκευτεί ο contact στο Τ610, αλλά αυτό δεν αφορά άμεσαα το bluejacking μια και μας ενδιαφέρει τι εμφανίζεται άμεσα στην οθόνη πιστεύω! ;)

Να 'σαι καλά TZIV! :)

bbbb παρέλειψα να το δοκιμάσω αυτό, θα το κάνω με πρώτη ευκαιρία και θα ενημερώσω...

UPDATE: Δοκίμασα αποστολή & λήψη καταχώρησης ημερολογίου (με Ελληνικά) μεταξύ 7650 και Τ610. Συμπεράσματα:

• Το Τ610 δέχεται καταχώρηση ημεορλογίου από το 7650 και την εμφανίζει άμεσα στην οθόνη, όπως άλλωστε και το VCard.
  • Το 7650 ως συνήθως ζητά επιβεβαίωση για τη σύνδεση bluetooth όταν λαμβάνει μια καταχώρηση ημερολογίου, και αν δεχθούμε εμφανίζεται ως εισερχόμενο μήνυμα με τίτλο "Calendar Entry", το οποίο όμως ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΜΦΑΝΙΣΕΙ!!! Εάν προσπαθήσουμε να το ανοίξουμε, μας απαντά ότι δεν ανανγωρίζει το μήνυμα. :(

Δεν ξέρω αν γράφτηκε αλλά θα το γράψω εγώ εδώ και αν έχει ξαναγραφτεί ας γίνει delete...Καμια κακια! :D

Με το τ610 όταν κάνεις search για device και βρεις ένα τηλέφωνο και κάνεις add σου ζητάει έναν κωδικό..pass key...αυτό δεν το συστήνω να γίνεται με bluejacking...Αυτό είναι καλύτερα να γίνεται μεταξύ φίλων γιατί όταν το κάνεις add λέει στο άλλο τηλέφωνο ότι εγώ τον έχω προσθέσει και για να σε βάλει πάνω θές το ίδιο pass key που έβαλα εγώ στο δικό μου για εκείνο και δεν μπορείς να πάς να του πείς τον κωδικό γιατί δεν έχει πλάκα έτσι! ... :!:

Τελοσπάντων όπως και ναχει απλά δημιουργείτε νέο contact και το κάνετε send. Στην περίπτωση μου εμένα κάνω πρώτα search και μετά δημιουργώ νέο contact για να αρχίσω το bluejacking! :lol:

Life is not measured by the number of breaths we take, but by the moments that take our breath away..

Ναι, είναι γνωστό αυτό και αυτονόητο! Δεν έχει νόημα να προσπαθήσεις να κάνεις pair device στο Bluejacking!

Εγώ αντίθετα έχω μερικά "contacts" ;) έτοιμα (και μάλιστα σε χωριστό group), οπότε δεν αργώ να στείλω!!

:!: Ωραία τα όσα λέτε ρε παιδιά για το bluejacking αλλά δεν βλέπω πουθενά καμμία ιστορία από κάποιον ο οποίος να κατάφερε να κάνει την πλάκα του με το bluejacking. Όπως για παράδειγμα τις ιστορίες που γράφονται σε ένα ξένο forum.

Έχει κάνει κανείς χοντρή πλάκα σε κανένα κινηματογράφο, θέατρο, καφετέρια???

Εγώ έχω λίγο καιρό το κινητό και δεν έχει κάτσει μέχρι τώρα!

Όντως. Κι εγώ ψάχνω συνέχεια στο κυκλοφοριακό και κανένας δεν έχει ΒΤ. Στο τέλος να δείτε ότι αν τύχει και κάνουμε bluejacking θα είναι μεταξύ μας :D
Ἢ λέγε τί σιγῆς κρεῖττον, ἢ σιγὴν ἔχε

Οι ιστορίες έχουν απαγορευτεί σε αυτό το θέμα κι επιτρέπονται μόνο σε αντίστοιχο θέμα του chat & fun. Κάποιες ιστορίες που είχαμε γράψει διαγράφηκαν. Μάλιστα μας έγινε και σχετική παρατήρηση γι αυτό.

Και συνεχίζει να ισχύει. Εδώ έχουμε το τεχνολογικό κομμάτι της συζήτησης. Οι πλάκες και οι φάρσες, στο thread Bluejacking. Αστείες ιστορίες!!.

Στράτος Νικολαΐδης (aka SNikolaidis)

Συντονιστής συζητήσεων στην περιοχή Τεχνολογικοί Προβληματισμοί @myPhone.gr

[sIGPIC][/sIGPIC]

Το dreamchat που αναφέρθηκε, είναι μόνο για Series 6.0 κινητά ή κάνει και για το p800? αν δεν κάνει υπάρχει κάτι παρόμοιο για το p800?
Τα λέτε..

Τελικά η καλύτερη φάση είναι τα υπομνήματα ημερολογίου.Στέλνει πάνω από 200 χαρακτήρες και ελληνικά.Δοκίμασα σε ένα 6310i και τα δεχόταν κανονικά χωρίς επιβεβαίωση.

bbbb, όπως είπα και παραπάνω, δυστυχώς δεν υπάρχει πλήρης συμβατότητα, τουλάχιστον όχι μεταξύ 7650 και Τ610.

Χθες ήμουν με έναν φίλο μου για καφέ.

Αυτός έχει ένα Nokia 8910i. Εγώ έχω ένα P800.

Εγώ μπορούσα κανονικά να ανιχνεύσω και να βρω το κινητό του.

Αυτός όμως δεν μπορούσε να ανιχνεύσει και να βρει το δικό μου παρόλο που το είχα ενεργοποιημένο και ανιχνεύσιμο!

Μήπως μπορεί κάποιος να μου εξηγήσει το λόγο? :worry:

Μου έχει τύχει κι εμένα με ένα Ρ800. Δεν ξέρω το λόγο, η λύση όμως είναι να κάνεις πρώτα από το Ρ800 authorization στο Nokia, και όταν βάλετε τον ίδιο κωδικό θα σε δει και το άλλο τηλέφωνο
Ἢ λέγε τί σιγῆς κρεῖττον, ἢ σιγὴν ἔχε