Jump to content

Galaxy S II : Πλήρης οδηγός για Root

saliez
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Όλα πήγαν καλά με την νέα JB 4.1.2 LSS NEE την αλλαγή csc και το root.

Το μόνο που δέν ήξερα είναι ότι με το root δέν θα μπορείς να λαμβάνεις OTA τυχόν αναβαθμίσεις.(αλλα δεν με πειράζει )

Αυτό οφείλεται στην έκδοση JB;Σωστά;

Αν αλλαξεις το sales code σε nee μια χαρα θα μπορεις.

• Απαντήσεις 626
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Παρ'το απ'το dropbox μου Στεφανή ;)

http://db.tt/vJ77FTsU

Μάκη, δεν υπάρχει πλέον εκεί, μπορείς να το ξαναανεβάσεις; :(

Ζήσε την κάθε σου μέρα σαν να ήταν η τελευταία!

καποια στιγμή θα τα καταφέρεις....

Δημήτρης

Μάκη, δεν υπάρχει πλέον εκεί, μπορείς να το ξαναανεβάσεις; :(

Έλα δεν θέλω στεναχώριες..:p

Ανέβασα μόλις το τελευταίο για την XWLSS, εδώ! http://db.tt/CCivLz0r

:)

Έλα δεν θέλω στεναχώριες..:p

Ανέβασα μόλις το τελευταίο για την XWLSS, εδώ! http://db.tt/CCivLz0r

:)

thanks Μάκη, εγώ έχω πάει στο S4 (δώρο μιας καλής φίλης) το 2 όμως δεν το αποχωρίζομαι, το έδωσα στην γυναίκα μου και το εποπτεύω :cool:

Το root το ήθελα για για να εξυπηρετήσω έναν συνάδελφο που μου υποσχέθηκε φρεντο καπουτσίνο για μια βδομάδα αν του το ρουτάρω :lol:

Δημήτρης

Αν αλλαξεις το sales code σε nee μια χαρα θα μπορεις.

Την ίδια ερώτηση έχει κάνει και ένας άλλος φιλος εδω

http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?t=336582&page=134

Το sales code αλλάχθηκε σε nee αλλα...

Πηγαίνοντας στο μενου ρυθμισεις και απο εκει ενημέρωση λογισμικού λαμβανω το εξής μήνυμα:

"Η συσκευη σας εχει τροποποιηθει.Οι ενημερώσεις λογισμικου δέν ειναι διαθεσιμες".

Θέμα για το οποίο ο συμφορουμίτης Tyxerakias έδωσε μία απάντηση διαφορετική...

Μήπως κάτι δεν πήγε καλά με την εγκατάσταση της JB;

Τί λέτε;

Εσύ όταν λές OTA τί εννοείς;Μέσο kies ή όπως το περιγράφω εγώ παραπάνω;

Ναι μερικές φορές το. Κάνει σε όλους μας αυτό. Αν κλείσεις και ξανά ανοίξεις το κινητό λογικά δεν θα στο κάνει. Εννοώ το over the air δηλαδή αναβάθμιση χωρίς τη χρήση υπολογιστή

Εμένα πάντως συνεχίζει να μου λέει το ίδιο.

Μήπως στην αρχή του στησίματος του JB,όταν στο τηλ εμφανίζει "ενημέρωση λογισμικου",

εκεί πρέπει να διαλέξουμε χώρα κάποια nordic και όχι Ελλάδα;

Εμένα πάντως συνεχίζει να μου λέει το ίδιο.

Μήπως στην αρχή του στησίματος του JB,όταν στο τηλ εμφανίζει "ενημέρωση λογισμικου",

εκεί πρέπει να διαλέξουμε χώρα κάποια nordic και όχι Ελλάδα;

Αυτό το βγάζει επειδή είσαι root. Αν δεν ήσουν, θα έκανε κανονικά έλεγχο.

Ευχαριστω για την αμεσότητα.

....και στο "ενημέρωση λογισμικου", βάζουμε Ελλάδα ή ότι και να βάλουμε δέν έχει σημασία;

Γιατι μας ζητάει να επιλέξουμε χώρα;Δέν βλεπει το csc;

Σου μιλάω για την αρχή του στησίματος του JB.

άν εκει επιλέξω κάποια nordic χώρα,θα ψάχνει για ενημερώσεις σε αυτες;

Ευχαριστω για την αμεσότητα.

....και στο "ενημέρωση λογισμικου", βάζουμε Ελλάδα ή ότι και να βάλουμε δέν έχει σημασία;

Γιατι μας ζητάει να επιλέξουμε χώρα;Δέν βλεπει το csc;

Σου μιλάω για την αρχή του στησίματος του JB.

άν εκει επιλέξω κάποια nordic χώρα,θα ψάχνει για ενημερώσεις σε αυτες;

Εφόσον προηγουμένως έχεις επιλέξει τα ελληνικά σαν γλώσσα, νομίζω στο βήμα που λες είναι επιλεγμένη η Ελλάδα, αλλά δεν παίζει κανένα ρόλο. Αν το csc είναι NEE για παράδειγμα, τότε θα κάνει αναβαθμίσεις σύμφωνα με το csc που έχεις.

Καλησπερα.

εχω περασει με odin την XWLSS. δεν ειχα αλλαξει το sales code γιατι ηθελε ρουτ (δεν ξερω αν εχει σημασια, απλα το αναφερω).

παρολα αυτα σκεφτομαι να περασω την omega rom μιας και ολοι λενε πως το κινητο ανταποκρινεται καλυτερα, ειναι πιο οικονομικο απο μπαταρια κτλ κτλ.

διαβαζοντας τις οδηγιες για rom κ root μου δημιουργηθηκαν καποιες αποριες.

λοιπον, εφοσον θελω να βαλω την omega θα πρεπει να ειμαι cfroot.

για να κανω cfroot τι πρεπει να κανω; εδω λιγο το εχασα...

διαβαζωντας το αντιστοιχο νημα στο φορουμ ειδα οτι πρεπει να κατεβασω το ζιπάκι CF-Root-SGS2_XW_xxx_XXX-v5.4-CWM5.zip. αλλα κοιταζοντας στην σελιδα που λεει, δεν βρηκα κατι για την xwlss που φοραω εγω. επισης στην τελευταια απαντηση της σελιδας εκεινης λεει οτι δεν κανουν πλεον update για cfrooted.

επισης...εστω οτι το βρισκω ολο αυτο το απο πανω και ρουταρω. διαβασα οτι η omega ειναι based on XWLSN.

αυτο ποσο με επηρεαζει εμενα που εχω την XWLSS; θα πρεπει να βαλω δλδ την XWLSN;

ευχαριστω προκαταβολικα

Καλησπερα.

εχω περασει με odin την XWLSS. δεν ειχα αλλαξει το sales code γιατι ηθελε ρουτ (δεν ξερω αν εχει σημασια, απλα το αναφερω).

παρολα αυτα σκεφτομαι να περασω την omega rom μιας και ολοι λενε πως το κινητο ανταποκρινεται καλυτερα, ειναι πιο οικονομικο απο μπαταρια κτλ κτλ.

διαβαζοντας τις οδηγιες για rom κ root μου δημιουργηθηκαν καποιες αποριες.

λοιπον, εφοσον θελω να βαλω την omega θα πρεπει να ειμαι cfroot.

για να κανω cfroot τι πρεπει να κανω; εδω λιγο το εχασα...

διαβαζωντας το αντιστοιχο νημα στο φορουμ ειδα οτι πρεπει να κατεβασω το ζιπάκι CF-Root-SGS2_XW_xxx_XXX-v5.4-CWM5.zip. αλλα κοιταζοντας στην σελιδα που λεει, δεν βρηκα κατι για την xwlss που φοραω εγω. επισης στην τελευταια απαντηση της σελιδας εκεινης λεει οτι δεν κανουν πλεον update για cfrooted.

επισης...εστω οτι το βρισκω ολο αυτο το απο πανω και ρουταρω. διαβασα οτι η omega ειναι based on XWLSN.

αυτο ποσο με επηρεαζει εμενα που εχω την XWLSS; θα πρεπει να βαλω δλδ την XWLSN;

ευχαριστω προκαταβολικα

Δες στο ποστ #379, που απαντάω στον Μάκη για το ίδιο ακριβώς πράγμα που ζητάς, εχει link, κατέβασέ το από εκεί. :)

Η τελευταία Ωμέγα (23) είναι βασισμένη στην XLSS

EDIT: Λάθος μου, όντως στην XLSN είναι βασισμένη αλλά δεν έχω δει και καμιά ιδιαίτερη διαφορά εγώ.

Edited by dimitrisioak

Δημήτρης

Δες στο ποστ #379, που απαντάω στον Μάκη για το ίδιο ακριβώς πράγμα που ζητάς, εχει link, κατέβασέ το από εκεί. :)

Η τελευταία Ωμέγα (23) είναι βασισμένη στην XLSS

EDIT: Λάθος μου, όντως στην XLSN είναι βασισμένη αλλά δεν έχω δει και καμιά ιδιαίτερη διαφορά εγώ.

Ευχαριστω πολυ δημητρη.

το κατεβασα και θα το ξεκινησω το απογευμα [μαλλον].

οσων αφορα την ωμεγα τωρα...θα υπαρχει καποιο προβλημα αν την περασω λογω του λογου που ειπα πιο πανω;

και κατι ακομα. κοιταζοντας στο settings/about γραφει :

model number ...

android version...

baseband version....

kernel version....

build number....

στις οδηγιες λεει να κοιταξω στο kernel version και να κατεβασω το αρχειο που ειναι της μορφης που ειπα πιο πανω. ουσιαστικα αυτο που μου εδωσες εσυ δημητρη.

παρολα αυτα εμενα εκει γραφει :

3.0.31-1156082

dpi@DELL175#3

SMP PREEMPT mon Apr 22

16:13:38 KST 2013

το παραβλεπω το γεγονος οτι δεν ειναι της μορφης που αναφερει ο οδηγος για ρουτ και συνεχιζω κανονικα;

ΕDIT : Εαν η απαντηση της ερωτησης μου ειναι το post #374 τοτε ολα οκ. απλα πες μου αυτο να ξερω.

και παλι ευχαριστω

Edited by AgelosX

Εαν η απαντηση της ερωτησης μου ειναι το post #374 τοτε ολα οκ. απλα πες μου αυτο να ξερω.

και παλι ευχαριστω

Αυτή είναι η σωστή απάντηση.

μολις ανοιξα το .rar και δεν εχει καποιο αρχειο μεσα της μορφης .tar. το ταρ δεν ειναι που περναω στο odin?

μολις ανοιξα το .rar και δεν εχει καποιο αρχειο μεσα της μορφης .tar. το ταρ δεν ειναι που περναω στο odin?

δες στην σελίδα του δημιουργού, φίλε μου για τις ακριβείς οδηγίες

EDIT: ΕΔΩ η σελίδα, διάβασε προσεκτικά το πάνω πάνω ποστ.

Edited by dimitrisioak

Δημήτρης

δες στην σελίδα του δημιουργού, φίλε μου για τις ακριβείς οδηγίες

EDIT: ΕΔΩ η σελίδα, διάβασε προσεκτικά το πάνω πάνω ποστ.

αν καταλαβα καλα δλδ αυτο που κατεβασα εγω ειναι για την πρωτη μεθοδο που δεν χρειαζεται odin.

απλα το περναω στην καρτα boot stock recovery και apply updates!

σo much easier. nice

ευχαριστω πολυ

edit : ωπ...πακετο. αυτη η μεθοδος ομως δεν μου κανει δεδομενου οτι μετα θελω να περασω την ομεγκα ρομ...

εδιτ2 : αυτο δεν ειναι που ψαχνω ωστε να κανω cfroot? το 7ο απο πανω; http://d-h.st/users/philz_touch/?fld_id=17703#files

Edited by AgelosX

παιδιά χρειάζομαι επείγοντος την βοήθεια σας! μεταφέρω στο σωστό μέρος το αρχικό μου ποστ!

<<μετά από κάποιο πρόβλημα (harware) στο s2 μου το πήγα στο service από omega rom και dorimanx kernel έβαλα μέσω odin την μαμησια αυτό μόνο αρκεί? η θα την ποιώ την πορτοκαλάδα? θέμα με κίτρινα θαυμαστικά δεν είχα ποτέ αλλά....... >>

αν έχω καταλάβει σωστά όταν ο caunter γράφει τότε μόνο εμφανίζεται το κίτρινο θαυμαστικό? η δεν είναι απαραίτητο το τελευταίο?

το πήγα στο σέρβις χωρίς να ελενξω τον μετρητή και τώρα με έχουν ζώσει τα φίδια:cry:. είχα την εντύπωση ότι αν βάλουμε την μαμησια ρομ με odin μηδενίζουν όλα αλλά κάτι μου λέει ότι κάνω λάθος:( και αυτήν τη σιγουριά την είχα γιατί το κίτρινο τρίγωνο με το θαυμαστικό δεν μου το έβγαλε ποτέ. η συσκευή δεν έχει περάσει από τον τεχνικό ελενχο ακόμα θα περάσει αύριο από ότι μου είπαν,:worry: αν έχω κάνει πατατιά ίσως να προλαβαίνω να το σώσω....

Εάν περάσεις με Odin μανισια, όχι δεν μηδενίζει ο μετρητής.

Το ότι δεν έβγαλε κίτρινο τρίγωνο είναι γιατί του πέρασες την επίσημη και δεν έχει πειραγμενο recovery menu κτλ

Αυτο είναι καλό από τη μια γιατί μπορεί να μην το προσέξουν, κακό σε περίπτωση που κοιτάξουν το μετρητή και δεν τον έχεις μηδενίσει ποτέ.

Υπάρχουν και οι περιπτώσεις που δεν δίνουν σημασία, έχει τύχει σε φίλο.

Γνώμη μου είναι να μην το ρισκάρεις, αν το προλάβεις παρτο πίσω για 5 λεπτά (πες τους πως έχεις ένα σημαντικό αρχείο μέσα), τσέκαρε το και δώσ'το ξανά πίσω(πες πως έκανες λάθος).

Edit : αν δεν σου έβγαλε ποτέ το θαυμαστικό βασικά δεν έχεις λόγοι να φοβάσαι. Μάλλον είχες κάνει root με άλλον τρόπο. Αν δεν είχες φλασαρει ποτέ custom Rom/kernel μέσω Odin δεν έχεις λίγο να φοβάσαι.

Edited by Sofos_5

Αν δεν είχες φλασαρει ποτέ custom Rom/kernel μέσω Odin δεν έχεις λίγο να φοβάσαι.

Αφού λέει ότι είχε Ωμέγα :cool:

παιδιά χρειάζομαι επείγοντος την βοήθεια σας! μεταφέρω στο σωστό μέρος το αρχικό μου ποστ!

<<μετά από κάποιο πρόβλημα (harware) στο s2 μου το πήγα στο service από omega rom και dorimanx kernel έβαλα μέσω odin την μαμησια αυτό μόνο αρκεί? η θα την ποιώ την πορτοκαλάδα? θέμα με κίτρινα θαυμαστικά δεν είχα ποτέ αλλά....... >>

αν έχω καταλάβει σωστά όταν ο caunter γράφει τότε μόνο εμφανίζεται το κίτρινο θαυμαστικό? η δεν είναι απαραίτητο το τελευταίο?

το πήγα στο σέρβις χωρίς να ελενξω τον μετρητή και τώρα με έχουν ζώσει τα φίδια:cry:. είχα την εντύπωση ότι αν βάλουμε την μαμησια ρομ με odin μηδενίζουν όλα αλλά κάτι μου λέει ότι κάνω λάθος:( και αυτήν τη σιγουριά την είχα γιατί το κίτρινο τρίγωνο με το θαυμαστικό δεν μου το έβγαλε ποτέ. η συσκευή δεν έχει περάσει από τον τεχνικό ελενχο ακόμα θα περάσει αύριο από ότι μου είπαν,:worry: αν έχω κάνει πατατιά ίσως να προλαβαίνω να το σώσω....

Αν όντως έχει γράψει ο μετρητής, θα χρειαστεί να το πάρεις πίσω για να τα μηδενίσεις.

Αν μπορείς να το κάνεις αυτό καλώς.

Αλλιώς... λαχείο το αν το περάσουν ή όχι στην εγγύηση όπως είπε και ο Σοφός.

Κι αν σου κάτσει; :lol:

Εάν περάσεις με Odin μανισια, όχι δεν μηδενίζει ο μετρητής.

Το ότι δεν έβγαλε κίτρινο τρίγωνο είναι γιατί του πέρασες την επίσημη και δεν έχει πειραγμενο recovery menu κτλ

Αυτο είναι καλό από τη μια γιατί μπορεί να μην το προσέξουν, κακό σε περίπτωση που κοιτάξουν το μετρητή και δεν τον έχεις μηδενίσει ποτέ.

Υπάρχουν και οι περιπτώσεις που δεν δίνουν σημασία, έχει τύχει σε φίλο.

Γνώμη μου είναι να μην το ρισκάρεις, αν το προλάβεις παρτο πίσω για 5 λεπτά (πες τους πως έχεις ένα σημαντικό αρχείο μέσα), τσέκαρε το και δώσ'το ξανά πίσω(πες πως έκανες λάθος).

Edit : αν δεν σου έβγαλε ποτέ το θαυμαστικό βασικά δεν έχεις λόγοι να φοβάσαι. Μάλλον είχες κάνει root με άλλον τρόπο. Αν δεν είχες φλασαρει ποτέ custom Rom/kernel μέσω Odin δεν έχεις λίγο να φοβάσαι.

όχι με odin δεν έχω φλασαρει ποτέ custom rom ούτε και kernel, δηλαδή να ξεγνοιασω?:worry:

παιδιά για να καταλάβω αν φλασαρουμε castom kernel η castom rom ΟΧΙ με το odin ο μετρητής γράφει?

2)αν ΔΕΝ βγάζει το θαυμαστικό σημαίνει ότι ο μετρητής δεν έχει μεταβληθεί?

Edited by SR10RS

όχι με odin δεν έχω φλασαρει ποτέ custom rom ούτε και kernel, δηλαδή να ξεγνοιασω?:worry:

Φρένο! :cool:

Πως έβαλες δηλαδή την ωμέγα;

Ναι, εδώ έχει δίκιο ο Στράτος :-\

Δεν ξέρω αν γίνεται με temp recovery μόνο.

Ναι, εδώ έχει δίκιο ο Στράτος :-\

Δεν ξέρω αν γίνεται με temp recovery μόνο.

με odin είχα βάλει την μαμησια ρομ μετά από πάνω πέρασα ένα κερνελ από recovery PhilZ-cwm6 δεν θυμάμαι ποιον για το ροοτ και μετά που έγινα ροοτ από πάνω την ωμέγα παλι μεσω recovery

όταν φλασαρουμε με odin κάποια official rom ο μετρητής γράφει η όχι? γιατί με odin έχω περάσει μόνο official rom!

Edited by SR10RS