Jump to content

Μπαταρία: Οι εμπειρίες σας με το Galaxy S II

athanaso77
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Καλημέρα παιδιά, 3η μέρα με Slim Bean 4.2.2 σήμερα (μετά την τρισκατάρατη 4.0.3), γενικά ικανοποιημένος (βέβαια μου έκανε ένα freeze -και όχι reboot- θα το θεωρήσω προς το παρόν μεμονωμένο γεγονός).

Χτες όμως, κι αφού πέρασα όλες τις εφαρμογές πάλι (επίτηδες επέλεξα fresh install αντί για restore μέσα από titanium backup), το απόγευμα γύρω στις 7 το βγάζω από την πρίζα φορτισμένο στο 100%, το χρησιμοποιώ κανονικά ως τις 2 περίπου με wifi κανονικά, και αρκετή ώρα με την οθόνη ανοιχτή, ήταν σχετικά καλά από μπαταρία. Δεν θυμάμαι ακριβώς, αλλά γύρω στο 70%. Πέφτω για ύπνο, κλείνω το wi-fi, δεν βάζω σε airplane mode επίτηδες μπας και χτυπήσει κανά τηλέφωνο το πρωί, και το πρωί ξυπνάω 8 και κάτι, από τύχη. Είχα βάλει ξυπνητήρι στις 8, αλλά το κινητό είχε κλείσει από μπαταρία, έχασα και το ξυπνητήρι δηλαδή. Δείτε και στο συνημμένο. Ραγδαία πτώση χωρίς χρήση, την ώρα που κοιμόμουν.. Πώς εξηγείται αυτό;

Έχω κάνει hibernate κάτι χαζοεφαρμογές τύπου facebook κλπ μέσω Greenify, έχω αφήσει βασικά τα τελείως απαραίτητα, τύπου SMS, mail κλπ..

Έχω περάσει και BetterBatteryStats, αλλά επειδή δεν νιώθω να το "διαβάσω" :O, αν βοηθάει κανέναν να καταλάβει τι παίχτηκε, ας μου πει τι ακριβώς log κλπ να ανεβάσω εδώ..

Ευχαριστώ

Edited by dante02004

• Απαντήσεις 1,7χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Χμμμμ... Έχω, ναι.. Και αυτό δεν το έχω greenify, αν μου στείλει κανείς να το πάρω.. Αλλά με wifi κλειστό γιατί να επηρεάζει;

Άσε που σήμερα (από χτες δηλαδή), με την ίδια χρήση, με το ίδιο ακριβώς που έκανα το βράδυ, δες κατανάλωση

Μια μέρα ανοιχτό, και είναι ακόμα στο 42%. Και το wifi συνέχεια ανοιχτό, εκτός από 2 ώρες μέσα στην μέρα και το βράδυ..

Υπάρχει περίπτωση να ρούφηξε τόσο πολύ μπαταρία χτες επειδή είχα βάλει το ξυπνητήρι; :blink:

Τι να πω, δεν βρίσκω κάτι διαφορετικό ως προς την χρήση..

Απλά αν έβλεπες κανένα βίντεο ή μετέφερες κανένα multimedia αρχείο πριν πέσεις για υπνο φαντάζομαι ξεκίνησε το media scanner το οποίο κόλλησε κάπου και σου κράτησε τη cpu στα τέρματα μέχρι το πρωί..

Εάν στο ξανακάνει το παρακολουθείς :-)

Χμμμ.. Αυτό είναι αλήθεια πως δεν το θυμάμαι. Πώς μπορώ να το τσεκάρω αν συνέβη χτες; Υπάρχει σε κανά log ή τίποτα τέτοιο;

Και πώς μπορώ να το ξανατσεκάρω αν ξανασυμβεί;

Σε ρώτησα για το messenger, γιατι εχει τυχει δυο τρεις φορες, να μιλαω πχ με κάποιον εκεινη την ωρα να φυγω, να παταω home button δλδ να αφήνω την εφαρμογή στο παρασκήνιο, να κλείνω wifi και μεχρι να παω σπιτι πχ ή να ξαναδω γκ κινητό να καιει και μπαταρια πιωμενη..

Κατι κολλάει δεν ξερω και κραταει τον cpu 100%

1+7 Pro

Σε ρώτησα για το messenger, γιατι εχει τυχει δυο τρεις φορες, να μιλαω πχ με κάποιον εκεινη την ωρα να φυγω, να παταω home button δλδ να αφήνω την εφαρμογή στο παρασκήνιο, να κλείνω wifi και μεχρι να παω σπιτι πχ ή να ξαναδω γκ κινητό να καιει και μπαταρια πιωμενη..

Κατι κολλάει δεν ξερω και κραταει τον cpu 100%

Αν η εφαρμογή είναι κακογραμμένη, κλείνεις το wifi και την πετάς στο background, αρχίζει τα endless loops για να ξαναπετύχει σύνδεση, δεν θέλει πολύ να στραγγίξει την μπαταρία... Λογικά την cpu στα ύψη θα την είχε...

“When there's no more room in hell, the dead will walk the earth.”

Εκει εριξα και εγω το φταίξιμο φιλε..

Και δεν βγαζουν και ενα update να λυθει

Πηγαινε στη χρηση της μπαταριας να δεις τις καταναλωσεις σε ποσοστα ολων των εφαρμογων.

Απο εκει τα βλεπεις ολα.

Ρυθμισεις..σχετικα με το τηλεφωνο..μπαταρια

καλημερα παιδια.

να παραθεσω την δικη μου εμπειρια.

πηρα το S2 πριν κανα μηνα, μεταχειρο. με το που το πηρα το γυρισα σε jellybean βαζωντας μεσω odin την XWLSS.

απο την πρωτη μερα λοιπον ειδα οτι η μπαταρια εχανε 10% την ωρα. τραγικο.

διαβασα λοιπον, οτι μπορεσα εδω, αλλα αποφασισα να μην ρουταρω ακομα μιας και κ η εγγυηση ληγει σεπτεμβρη.

κατεβασα πολλους battery manager και κατεληξα στον battery doctor απο τον οποιο ειμαι υπερ ευχαριστημενος κ τον οποιο συνιστω μιας κ εχει κ task killer.

περα απο αυτο εχω τις ρυθμισεις μου ως εξης :

wifi - off

gps- off

φωτεινοτητα οθονης - μονιμα κατω απο το 40%, πολλες φορες και τερμα κατω κ εννοειται οχι auto.

screen rotation - off

bluetooth - off

mobile data κλειστα

sync-off

γενικοτερα οτι χρειαζομαι το ανοιγω εγω. δεν εχω τιποτα που να ψαχνει το κινητο μονο του. ακομα και τα mail τα εχω απενεργοποιημενα και τα ανοιγω μονον οταν ανοιγω το wifi για sync.

στις ρυθμισεις του μενου:

απο τους ηχους εχω πολυ χαμηλα το system

απο τις δονησεις εχω μηδενικη το haptic feedback, γυρω στο 20% το notification και γυρω στο 80% το call [heartbeat]

επισης ειναι απενεργοποιημενες οι ρυθμισεις touch sounds & haptic feedback.

στην καρτελα display τωρα : auto-rotate - off (προφανως), screen timeout - 15s, smart stay unticked, touch key light duration 1,5s, & auto adjust screen tone ticked.

στην καρτελα power saving ολα ειναι τικαρισμενα

στην καρτελα lock screen το lock automatically το εχω στα 15s καθως και τικαρισμενο το lock instantly with power k...

το vibrate on screen tap ειναι unticked.

επισης στο tab developer options κατω κατω τικαρα και το do not keep activities. και το limit background processes απο κατω το εβαλα σε no background processes.

δεν ξερω αν ειναι μονον το αππ ή και οι ρυθμισεις μου αλλα πλεον το αππ μου δειχνει διαρκεια μπαταριας 45~48 ωρες. και οντως τοσο μου κραταει. το βραδυ που επεσα να κοιμηθω (2 το πρωι) ηταν στο 91% και στις 9.30 ηταν στο 88%.

Ελπιζω να βοηθησα.

Οποιοδηποτε hint που δεν εχω βρει εννοειται ειναι καλοδεχουμενο.

καλημερα παιδια.

να παραθεσω την δικη μου εμπειρια.

πηρα το S2 πριν κανα μηνα, μεταχειρο. με το που το πηρα το γυρισα σε jellybean βαζωντας μεσω odin την XWLSS.

απο την πρωτη μερα λοιπον ειδα οτι η μπαταρια εχανε 10% την ωρα. τραγικο.

διαβασα λοιπον, οτι μπορεσα εδω, αλλα αποφασισα να μην ρουταρω ακομα μιας και κ η εγγυηση ληγει σεπτεμβρη.

κατεβασα πολλους battery manager και κατεληξα στον battery doctor απο τον οποιο ειμαι υπερ ευχαριστημενος κ τον οποιο συνιστω μιας κ εχει κ task killer.

περα απο αυτο εχω τις ρυθμισεις μου ως εξης :

wifi - off

gps- off

φωτεινοτητα οθονης - μονιμα κατω απο το 40%, πολλες φορες και τερμα κατω κ εννοειται οχι auto.

screen rotation - off

bluetooth - off

mobile data κλειστα

sync-off

γενικοτερα οτι χρειαζομαι το ανοιγω εγω. δεν εχω τιποτα που να ψαχνει το κινητο μονο του. ακομα και τα mail τα εχω απενεργοποιημενα και τα ανοιγω μονον οταν ανοιγω το wifi για sync.

στις ρυθμισεις του μενου:

απο τους ηχους εχω πολυ χαμηλα το system

απο τις δονησεις εχω μηδενικη το haptic feedback, γυρω στο 20% το notification και γυρω στο 80% το call [heartbeat]

επισης ειναι απενεργοποιημενες οι ρυθμισεις touch sounds & haptic feedback.

στην καρτελα display τωρα : auto-rotate - off (προφανως), screen timeout - 15s, smart stay unticked, touch key light duration 1,5s, & auto adjust screen tone ticked.

στην καρτελα power saving ολα ειναι τικαρισμενα

στην καρτελα lock screen το lock automatically το εχω στα 15s καθως και τικαρισμενο το lock instantly with power k...

το vibrate on screen tap ειναι unticked.

επισης στο tab developer options κατω κατω τικαρα και το do not keep activities. και το limit background processes απο κατω το εβαλα σε no background processes.

δεν ξερω αν ειναι μονον το αππ ή και οι ρυθμισεις μου αλλα πλεον το αππ μου δειχνει διαρκεια μπαταριας 45~48 ωρες. και οντως τοσο μου κραταει. το βραδυ που επεσα να κοιμηθω (2 το πρωι) ηταν στο 91% και στις 9.30 ηταν στο 88%.

Ελπιζω να βοηθησα.

Οποιοδηποτε hint που δεν εχω βρει εννοειται ειναι καλοδεχουμενο.

Πέτα τον task killer...χείροτερα τα κανεις...Η συσκευή με jb ανοιχτό το wifi έχει πολύ μεγάλη κατανάλωση, με κλειστό είναι μια χαρά. Επίσης στην διαχείριση δικτύου άστο στο 2g (gsm) μόνιμα και όχι στο αυτόματο.

Πέτα τον task killer...χείροτερα τα κανεις...Η συσκευή με jb ανοιχτό το wifi έχει πολύ μεγάλη κατανάλωση, με κλειστό είναι μια χαρά. Επίσης στην διαχείριση δικτύου άστο στο 2g (gsm) μόνιμα και όχι στο αυτόματο.

ευχαριστω για την συμβουλη για το gsm. το ειχα ξεχασει τελειως αυτο κ το ειχα διαβασει!

γιατι ειναι χειροτερα με τον τασκ κιλερ ομως;

Με gsm στο 2g δεν θα πιανει καλα ιντερνετ με data.

Aν κρίνεις από την κάλυψη με 2g πιάνει καλύτερα...Ταχύτητα δεν έχει καλή σε σχέση με το 3g, όχι σήμα...

ευχαριστω για την συμβουλη για το gsm. το ειχα ξεχασει τελειως αυτο κ το ειχα διαβασει!

γιατι ειναι χειροτερα με τον τασκ κιλερ ομως;

Δεν ξέρω που κοίταξες αλλά από την ics (ίσως και από gb) και μετά δεν χρειάζεται task killer, πόσο μάλλον με συσκευή με αρκετή μνήμη ραμ. Χονδρικα, το android χρησιμοποιεί όση ram μπορεί και αν χρειαστεί παραπάνω αποδεσμεύει τις παλιές εφαρμογές. Με το να βάλεις task killer "σκοτώνεις" εφαρμογές όπου μετά όμως το σύστημα της ξανα ενεργοποιεί και μπαίνει σε έναν κύκλο να γίνεται συνέχεια...Μια αναζήτηση θα σε καλύψει πλήρως ;)

Aν κρίνεις από την κάλυψη με 2g πιάνει καλύτερα...Ταχύτητα δεν έχει καλή σε σχέση με το 3g, όχι σήμα...

Δεν ξέρω που κοίταξες αλλά από την ics (ίσως και από gb) και μετά δεν χρειάζεται task killer, πόσο μάλλον με συσκευή με αρκετή μνήμη ραμ. Χονδρικα, το android χρησιμοποιεί όση ram μπορεί και αν χρειαστεί παραπάνω αποδεσμεύει τις παλιές εφαρμογές. Με το να βάλεις task killer "σκοτώνεις" εφαρμογές όπου μετά όμως το σύστημα της ξανα ενεργοποιεί και μπαίνει σε έναν κύκλο να γίνεται συνέχεια...Μια αναζήτηση θα σε καλύψει πλήρως ;)

1. οντως... ειμαι με κοσμοτε και σπιτι μου δεν ειχα καθολου σημα. ουτε σε σπηλια να ημουνα! τωρα που το γυρισα σε 2g εχω παρα πολυ καλο σημα :D :D :D

2. οκ ναι. καταλαβα. ευχαριστω πολυ enigma84

Μια επιπλεον βοηθεια ειναι να παγωνεις εφαρμογες που δεν χρησιμοποιεις συχνα (χρησιμοποιω το link2sd).

Κυριως να μην σου τρωνε δεδομενα απο το data plan που εχεις, αλλα και μπαταρια.

Ξεπαγωνεις, τρεχεις, κλεινεις και παγωνεις.

ρε παιδια ειχα αλλαξει μπαταρια πριν απο κανα 2μηνο μια μια original απο ebay με την διαφορα ηταν κατασκευασμενη κινα αντι για κορεα ολα τα αλλα ιδια...στην αρχη ολα καλα το κινητο κρατουσε αυτονομια με 4.1.2 εως και 2 μερες αναλογα τη χρηση...τωρα τις τελευταιες 5 μερες η μπαταρια μου φαινεται οτι κατεβαινει πολυ πιο γρηγορα απο οτι πριν...μουφα η μπαταρια η κατι μου κανει drain την μπαταρια?

Καλά τα πήγα πιστεύω! :p

[ATTACH]33082[/ATTACH]

Φίλε έχεις κάνει καμιά moda? Έχω το rootbox 4 (latest stable) me τον default kernel και δεν νομίζω ότ κρατάει πάνω από 2.5 η οθόνη...

Φίλε έχεις κάνει καμιά moda? Έχω το rootbox 4 (latest stable) me τον default kernel και δεν νομίζω ότ κρατάει πάνω από 2.5 η οθόνη...

Όταν είχα βγάλει αυτό το screenshot είχα stock 4.1.2 XWLSS με PhilZ kernel. Αλλά και πάλι, τώρα που είμαι με RB Nightly 15/06 και Dorimanx 9.14 φτάνω 3.5-4 ώρες screen on.

spacer.png
Model: OnePlus 8T Lunar Silver 12/256 (kebab)
ROM: OxygenOS v11.0.11.11.KB05AA (Android 11)
Mods: Magisk v23 + Riru + LSPosed
Recovery: TWRP 3.5.2_11

Μήπως την έχεις φουλ φωτεινότητα ή με ενεργοποιημένο τον αισθητήρα φωτός; Πολύ λίγο το 2,5ωρο..

• 3 weeks later...

Θέλω να αγοράσω το πακέτο των 2 anker + τον φορτιστή. Αυτό εδώhttp://www.ebay.com/itm/Anker-2x-1900mAh-Batteries-for-Samsung-Galaxy-S2-I9100-Universal-Charger-/330887513376?pt=US_Cell_Phone_PDA_Batteries&hash=item4d0a6ec520

Ο πωλητής μου είπε για τον φορτιστή ότι είναι us standard και δεν θα κάνει για Ελλάδα. Μα USB δεν είναι ο φορτιστής; τί δεν κατάλαβα; να προχωρήσω στην αγορά;

Smile...

Θέλω να αγοράσω το πακέτο των 2 anker + τον φορτιστή. Αυτό εδώhttp://www.ebay.com/itm/Anker-2x-1900mAh-Batteries-for-Samsung-Galaxy-S2-I9100-Universal-Charger-/330887513376?pt=US_Cell_Phone_PDA_Batteries&hash=item4d0a6ec520

Ο πωλητής μου είπε για τον φορτιστή ότι είναι us standard και δεν θα κάνει για Ελλάδα. Μα USB δεν είναι ο φορτιστής; τί δεν κατάλαβα; να προχωρήσω στην αγορά;

Με απλα λογια έχει δυο "ποδαρακια" που δεν ταιριάζουν σε Ελληνικές πρίζες, τίποτα όμως το ανησυχητικό. Με ενα φθηνο ανταπτορακι απο καταστημα ηλεκτρονικών ειδών καθαρισες.:)