Jump to content

Game of Thrones (HBO)

saliez
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Πότε παίζει το 10ο επεισόδιο ξέρει κανείς?

Κυριακή βράδυ, Δευτέρα πρωί θα μας περιμένει.

• Απαντήσεις 1,7χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Κανείς? Τίποτα?

Πως σας φάνηκε το φινάλε?

Αναμενόμενο! :p :p :p

Μόνο όταν έχουμε χάσει τα πάντα είμαστε πραγματικά ελεύθεροι να κάνουμε τα πάντα.

Πολύ καλό ρε παιδιά και φοβερές ανατροπές που προετοιμάζει τον θεατή για την επόμενη σαιζόν. Μου άρεσε πολύ

Πολύ καλό το τελευταίο επεισόδειο. Αλλά δεν μπορώ να θυμηθώ-καταλάβω την τελευταία σκήνη με το κοριτσάκι και τον καπετάνιο.
:D

Πολύ καλό το τελευταίο επεισόδειο. Αλλά δεν μπορώ να θυμηθώ-καταλάβω την τελευταία σκήνη με το κοριτσάκι και τον καπετάνιο.

Τι δεν καταλαβαίνεις;

Ταξιδεύει μόνη της πλέον η Αρυα.

Και μένα μου άρεσε το τέλος, ειδικά η εξέλιξη με τον κοντό, αλλά και το σκηνικό με το Τοίχος.

Τρομερός στρατός έχει ετοιμαστεί!!

ONEPLUS 12 16/512gb: rooted

Blackview Tab 11 tablet 8/128gb

Amazon Fire stick 4k max

Καλο επειδοσιο αλλά περιμενα περισσοτερα....δεν μου αρεσε η στιγμη Αριας και σκυλου.ουτε αυτος που πεθανε δεν ηθελα,τον ηθελα στην σειρά!

Τι δεν καταλαβαίνεις;

Ταξιδεύει μόνη της πλέον η Αρυα.

Και μένα μου άρεσε το τέλος, ειδικά η εξέλιξη με τον κοντό, αλλά και το σκηνικό με το Τοίχος.

Τρομερός στρατός έχει ετοιμαστεί!!

Δεν κατάλαβα αυτό που έδωσε στον καπετάνιο τι ήταν και που το βρήκε. Έχω ένα μικρό κενό.. :P

:D

Δεν κατάλαβα αυτό που έδωσε στον καπετάνιο τι ήταν και που το βρήκε. Έχω ένα μικρό κενό.. :P

Σεζόν 2 επεισόδιο 10! Εδώ θα βρείς την απάντησή σου!

Μόνο όταν έχουμε χάσει τα πάντα είμαστε πραγματικά ελεύθεροι να κάνουμε τα πάντα.

http://blog.bullz-eye.com/wp-content/uploads/2012/06/10jaqen.jpg

Και πώς ήξερε ότι έπρεπε να το δείξει σ' αυτόν τον καπετάνιο; Έτσι της είχε πει;

spacer.png
Model: OnePlus 8T Lunar Silver 12/256 (kebab)
ROM: OxygenOS v11.0.11.11.KB05AA (Android 11)
Mods: Magisk v23 + Riru + LSPosed
Recovery: TWRP 3.5.2_11

Μου άρεσε πολύ και η αντίδραση της Αρυα. Τον άφησε να πεθάνει σαν σκουπίδι.

εμένα πάλι δεν μου άρεσε.. της είχε φερθεί πολύ σωστά και την έσωσε πολλές φορές για να τον αφήσει έτσι.. έπρεπε να τον σκοτώσει

Του το είχε πει θα τον σκοτώσει. Δεν ξέχασε τι της έκανε. Η εκδίκηση είναι ένα πιάτο που τρώγεται κρύο.

Και πώς ήξερε ότι έπρεπε να το δείξει σ' αυτόν τον καπετάνιο; Έτσι της είχε πει;

Σε οποιονδήποτε κάτοικο του Braavos και αν το έδειχνε, ήταν ουσιαστικά υποχρεωμένος να την βοηθήσει.

Αυτός που της το έδωσε (στην φώτο παραπάνω), ανήκε στους Faceless Men, μια αδελφότητα από assassins

τους οποίους σέβονται (και φοβούνται) όλοι οι κάτοικοι του Braavos.

γιατι βρε παιδια; εγω συμφωνω με τον Xander

της ειχε φερθει πολυ καλα.

στο κατω κατω αν δεν ηταν αυτος θα ειχε πεθανει.. ή χειροτερα

η μπριεν απο την αλλη δεν μπορουσε να της πει 2 λογια παρπανω να την πεισει;

να της πει πιο πολλα για το σπαθι.. να της δειξει και το λυκο-ψωμι (ή οτι ηταν αυτο τελος παντων) που της ειχε κανει ο χοντρουλης.. κατι..

η ντενερης επισης μεγαλη απογοητευση :P

γενικα δεν μαρεσει και πολυ η ιστορια της.. δεν εχει εξελιξη

ποση ωρα ντενερης μονο και μονο για να μαζεψει τους δρακους της και να χασει τον εναν :P

Η μεγαλύτερη τιμωρία είναι το αντίθετο από αυτό που ήθελε. Καλά έκανε η Άρυα και τον άφησε. Πήρε αυτό που άξιζε, όπως και όλοι σε αυτό το τελευταίο επεισόδιο. Δεν ήταν κανένας άγιος, ούτε μεγαλόψυχος. Για μένα όλη η σειρά είναι ο John Snow. Ο επόμενος αγαπημένος ήρωας είναι ο αρχηγός των άγριων.

Η καλίσι έναι μόνο για γ...σι lol

Φυσικά και δεν πήρε αυτό που του άξιζε ο Mountain.

Όλο το νόημα της σκηνής είναι το ότι η Άρυα δεν είναι το καλό κορίτσι,

η ήρωας της σειράς, η "καλή" Σταρκ. Έχει γίνει το ίδιο άγρια και είναι ικανή

για σκληρότητες όπως οι περισσότεροι "κακοί" της σειράς.

Ο Mountain της έσωσε την ζωή άπειρες φορές, ήταν καλός μαζί της ενώ θα μπορούσε να της είχε κάνει την ζωή κόλαση, της έδωσε μαθήματα για διάφορα θέματα, της έδειξε πως να πολεμάει, προσπάθησε να βοηθήσει την αδερφή της, με τον τρόπο του την σεβόταν. Την συμπαθούσε. Την θεωρούσε συνοδοιπόρο και όχι αιχμάλωτο. Μέχρι και την τελευταία στιγμή προσπάθησε να την προστατεύσει και να της δώσει συμβουλές.

Όταν βλέπεις τον άλλον να αργοπεθαίνει, έναν βασανιστικό θάνατο και να σε εκλιπαρεί να του δείξεις έλεος και να τον σκοτώσεις, δεν τον παρακολουθείς απλά με απλανές βλέμμα και μετά αφού τον ληστέψεις, τον παρατάς χωρίς ίχνος ενοχής. Ό,τι και να σου 'κανε, ένα φυσιολογικό άτομο λυγίζει βλέποντας αυτό το θέαμα.

Η σκηνή δεν μας δείχνει πως "ο Mountain ήταν κακός, ας θυμηθούμε τι έκανε παλιά", μας δείχνει τι άνθρωπος έχει γίνει πλέον η Άρυα. Πάντα ήταν ένας χαρακτήρας που έβλεπε τα πάντα ως άσπρο ή μαύρο. Μπορεί οι περισσότεροι τηλεθεατές να είχαν συγχωρέσει τον Κλεγκέιν, αυτή όμως προφανώς δεν τον συγχώρεσε ποτέ που σκότωσε τον φίλο της στην 1η (;;) σαιζόν. Και αυτή της η αντίδραση είναι οιωνός για τα χειρότερα που έρχονται και το τι να περιμένουμε πλέον από αυτή.

Μου κάνουν εντύπωση τα σχόλια αρκετών χρηστών εδώ που θεωρούν νορμάλ την αντίδραση της ή ότι καλά έκανε. Παντού τα σχόλια κατά εκατοντάδες είναι ή τέρμα αρνητικά για το ότι δεν του έδειξε έλεος ή απλά αρνούνται να δεχτούν την πραγματικότητα και πιστεύουν πως το έκανε γιατί δεν είχε την δύναμη να σκοτώσει τον "πλέον φίλο" της, γιατί κρυφά έλπιζε πως θα ζήσει με κάποιον τρόπο κτλ.

Λοιπόν.

Ο Κλεγκέιν πήρε με το παραπάνω αυτό που του άξιζε. Ήταν ένα σκουπίδι και τίποτα περισσότερο. Έσωσε την Άρυα μόνο για δικό του όφελος. Ποια ήταν η συμβουλή που της έδωσε όταν για παράδειγμα σκότωσε τον κακόμοιρο άνθρωπο που τους φιλοξένησε για ένα βράδυ. Η Άρυα μαζί του έγινε το ίδιο κακιά και ενδεχομένως να πάρει και αυτή την ίδια "πληρωμή" αργότερα.

Μήπως μετανόησε και θα έπρεπε να τον λυπηθούμε κιόλας! Τι θα του άξιζε δηλαδή;

Αν είναι σκουπίδι ο Κλεγκέιν, ο Ράμσει Σνόου (Μπόλτον) τι είναι;

Μπερδεύεις τον σκληρό ρεαλισμό με την απανθρωπιά.

Αν δεν σκότωνε τον φίλο της Άρυα μετά την εντολή που πήρε από τους Λάννιστερ,

απλά θα σκότωναν και τον ίδιο μαζί με τον άλλο.

Αν δεν σκότωνε ο ίδιος τον χωρικό, θα τον σκότωνε κάποιος άλλος λίγες μέρες αργότερα και θα τον έκλεβε εκείνος.

Δεν είπε κανείς ότι ήταν καλός άνθρωπος. Ήταν σκληρός, αυτά που είχε περάσει τον είχαν κάνει

έτσι και πολλές φορές για να επιβιώσει αναγκάστηκε να κάνει τραγικά πράγματα. Φαίνεται όμως ότι κάτω από αυτό το σκληρό προσωπείο, είχε και πιο ευγενικά αισθήματα.

Γιατί να μην απαγάγει την Σάνσα αν τον ενδιέφεραν μόνο τα λύτρα;

Θα μπορούσε να έχει δεμένη χειροπόδαρα την Άρυα και να την δέρνει μέρα νύχτα.

Τί λόγο είχε να ρισκάρει την ζωή του στο πανδοχείο προστατεύοντας την Άρυα εναντίον τόσων αντρών; Ας την κάνανε ό,τι θέλανε, αρκεί να την αφήναν ζωντανή.

Τί λόγο είχε να συνεχίσει να είναι μαζί της τώρα; Πλέον δεν άξιζε τίποτα, δεν είχε οικονομικό όφελος.

Γιατί να την αφήσει να έχει το σπαθί της, γιατί να της μαθαίνει πως να πολεμάει; Γιατί να της δώσει το δικό της άλογο; Για ποιον λόγο να της πει πήγαινε μαζί με την Μπριέν τώρα, θα σε προστατεύσει;

Ξαναλέω, έκανε τραγικά πράγματα. Η Άρυα όμως δεν θα 'πρεπε να έχει κανένα παράπονο από την συμπεριφορά του προς αυτήν. Κάποιος άλλος θα μπορούσε να τον αφήσει να ψοφήσει σαν το σκυλί, αυτή δεν έπρεπε έτσι όπως της είχε συμπεριφερθεί, ειδικά αν θεωρούμε πως αυτή είναι η "καλή" της υπόθεσης.

Καλοί και κακοί δεν υπάρχουν σ' αυτήν την σειρά. Όλοι έχουν κάποια καλά χαρακτηριστικά και κάποια κακά. Άλλοι πιο πολύ, άλλοι πιο λίγο. Ο Τζέιμι έριξε από τον πύργο τον μικρό επειδή τον τσάκωσε με την Σέρσει και από εκεί ξεκίνησαν όλα. Έτσι όπως έχει γίνει τώρα και με την τωρινή συμπεριφορά του, εύχεσαι ακόμα να έχει έναν αργό και βασανιστικό θάνατο επειδή είναι σκουπίδι και μόνο αυτό του αξίζει; Ο Τύριον που σκότωσε τον ανυπεράσπιστο πατέρα του και την άλλη; Δολοφόνος και αυτός. Σκουπίδι; Δεν μπορούμε να κρίνουμε από μια σκηνή έναν χαρακτήρα σ' αυτήν την σειρά. Αν δεν σε συγκίνισε ο θάνατος του Κλεγκέιν, μου κάνει τρομερή εντύπωση.

Evil, no redemption χαρακτήρες είναι ο Ράμσει Σνόου, ο τύπος πέρα από το τοίχος που το 'κανε με τις κόρες του και σκότωνε τους γιους του, ο Mountain (αναφέρω λανθασμένα τον Hound ως Mountain στο προηγούμενο ποστ, εννοούσα τον Hound φυσικά) που απλά τον εξιτάρει η βία και το αίμα, ο φαλακρός κανίβαλλος που ήταν στον στρατό των wildlings κτλ.

Ο Hound δεν ανήκει σ' αυτήν την κατηγορία.