Jump to content

Συζητήσεις / Προβλήματα / Απορίες για τα ZTE Blade

Mitsos_The_Great
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Καλησπέρα, θέλω την βοήθεια σας, έχω το εξής πρόβλημα. Πέρασα μέσω clockwordmod thn cm 10.1 και έχω το τηλ μου δείχνει εσωτερικό αποθηκευτικό χώρο μόνο 162mb και χωρίς να έχω περάσει καμιά εφαρμογή είναι ελεύθερα μόνο τα 50mb τα άλλα είναι δεσμευμένα από τη Rom. Υπάρχει τρόπος να το αλλάξω αυτό; Να μεγαλώσω δλδ τον εσωτερικό αποθηκευτικό χώρο του τηλεφώνου;

Σε ένα Samsung s5830 που πέρασα μια custom rom πριν λίγες μέρες πριν flashaρω την rom flashara ένα αρχείο από το clockwordmod και μου έκανε φορματ σε ένα ext4 partition Που είχα φτιάξει πριν, και μόλις έκανα εγκατάσταση την καινούργια rom μου έδειχνε σαν εσωτερικό αποθηκευτικό χώρο το partition αυτό. Γίνετε κάτι τέτοιο στο Zte Blade; Γιατί αν πραγματικά γίνετε λύνει πολλά προβλήματα.

• Απαντήσεις 403
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

ναι γινεται, η cm10 νομιζω τρεχει το s2e,αν δεν στο δειχνει στο μαρκετ κατεβασε το Mount2sd. με αυτα θα μεταφερεις οτι θες στην sd.

με την ιδια λογικη που το εκανες και στο samsung.δυστυχως εχω καιρο να το κανω και δεν το θυμαμαι απ'εξω. ουτε θυμαμαι αν υπαρχει καπου εδω οδηγος,λογικα θα υπαρχει στα σχολια,αλλιως ψαξε στο Modaco / xda.

παντως γενικα,απο οσο θυμαμαι, ανοιγωντας τη συσκευη πατας power button μαζο με volume +/- .Μπαινει σε recovery, λογικα στα advance settings η καπου γενικα στις επιλογες εχει partition sd,σου ζηταει τι μεγεθος θες κτλ,βαζεις οσο θες,και ετοιμο.κλεινεις συσκευη,ανοιγεις συνσκευη,πας στο s2e, τικαρεις να σου μετααφερει ο,τι θες.κανεις επανεκινηση και τελος,τωρα θα βλεπεις δεσμευμενο χωρο ελαχιστο(νομιζω εχω δει και μειον:wacko:).

τωρα αν σου ειπα κατι λαθος,δεν το αποκλειω,αλλα νομιζω αυτην την διαδρομη ακολουθω καθε φορα.

ναι γινεται, η cm10 νομιζω τρεχει το s2e,αν δεν στο δειχνει στο μαρκετ κατεβασε το Mount2sd. με αυτα θα μεταφερεις οτι θες στην sd.

με την ιδια λογικη που το εκανες και στο samsung.δυστυχως εχω καιρο να το κανω και δεν το θυμαμαι απ'εξω. ουτε θυμαμαι αν υπαρχει καπου εδω οδηγος,λογικα θα υπαρχει στα σχολια,αλλιως ψαξε στο Modaco / xda.

παντως γενικα,απο οσο θυμαμαι, ανοιγωντας τη συσκευη πατας power button μαζο με volume +/- .Μπαινει σε recovery, λογικα στα advance settings η καπου γενικα στις επιλογες εχει partition sd,σου ζηταει τι μεγεθος θες κτλ,βαζεις οσο θες,και ετοιμο.κλεινεις συσκευη,ανοιγεις συνσκευη,πας στο s2e, τικαρεις να σου μετααφερει ο,τι θες.κανεις επανεκινηση και τελος,τωρα θα βλεπεις δεσμευμενο χωρο ελαχιστο(νομιζω εχω δει και μειον:wacko:).

τωρα αν σου ειπα κατι λαθος,δεν το αποκλειω,αλλα νομιζω αυτην την διαδρομη ακολουθω καθε φορα.

Ακριβως οπως τα λες 100%

• 3 weeks later...

Γεια σας,

έχω stock 2.2 (αναβάθμιση μέσω WIND πριν κάποια χρόνια από 2.1). Για κάποιον λόγο, ενώ έχω πολύ λίγες εφαρμογές, ο περισσότερος χώρος φαίνεται κατηλημμένος. Όσο περνάει ο καιρός, αναγκάζομαι να σβήνω όλο και περισσότερες εφαρμογές γιατί κάπως ο χώρος εξαφανίζεται. Τι να κάνω;

Δεκτή οποιαδήποτε λύση (ακόμα και φορματ), αρκεί να μου δώσετε ένα λινκ με οδηγίες.

επισης αν δεν το εχεις κανει ηδη,ακουλουθησε αυτον τον οδηγο.

αν θες να κανεις ροοτ και να περασεις μια αλλη ρομ (προσωπικα στο συστηνω,θα γινει αλλο τηλεφωνο,απο θεμα σταθεροτητας,αυτονομιας,λαγγαρισματος φανταζομαι θα ειναι καλυτερα απο τη στοκ,αλλα δεν ξερω κι ολας γιατι ημουν για πολυ λιγο στοκ πριν 2 χρονια)

ψαξε και στο φορουμ στο θεμα του blade αλλα και των οδηγων εδω πρεπει να υπαρχουν αναλυτικες οδηγιες πως να γινεις ροοτ και οτι αλλο χρειαζετε.

κοιταξε και στο Modaco και στο xda.

Πληροφοριακα πριν λιγο καιρο περασα αυτην

την ρομ και ακολουθησα και τις οδηγιες που εχει στα απο κάτω ποστ και ειμαι πολυ ευχαριστημενος.

αν θες περισσοτερα καλουδια υπαρχουν πολλες αλλες ρομ.

παντως για το θεμα του χωρου ξεκλειδωσε τη μνημη αν δεν το εχεις ηδη κανει,δες αν σε καλυβει.και μετα αν θες κανεις ροοτ και βαζεις ενα προγραμμα οπως το Link2sd που λεει και ο mol.ή το πας παραπερα και βαζεις το s2e και περνας τα παντα στην sd.

• 3 weeks later...

Καλησπέρα παιδιά..Έχω ένα ZTE Blade έχει παγώσει στο λογότυπο του Android στα καλά καθούμενα....Προσπαθώ να το βάλω σε FTM (Αν το λέω σωστά) Mode και αρνείται πεισματικά..

Τι να κάνω..?

Ευχαριστώ εκ των προτέρων..

• 1 month later...
καλησπερα.εκανα αναβαθμιση το zte blade και μετα οταν πηγα να το ενεργοποιησω ανοιξε αλλα διχνει οτι φορτονει κολλαει και ξεκιναει παλι απο την αρχη την διαδικασει φορτοσης.προσπαθω να το συνδεσω στο pc αλλα δεν μου το αναγνωριζει.παταω το κουμπι turn on και το κουμπι του ηχου και δεν μου κανει reboot.σασ παρακαλω πειτε μου οτιδιποτε προγραμματα η οποιαδηποτε λυσεις που θα μπορεσουν να με βοηθησουν.

Γεια χαρά ξεθαψα ενα blade να το χαρισω στον πατερα μου που του κλεψανε το κινητό του. Το πρόβλημα μου είναι οτι ενω ανοίγει κανονικά (μπουταρει) όταν φτανει στην home screen δείχνει ιδιαίτερα δυσκοιλιο σαν η οθόνη να μην αντιλαμβάνεται το άγγιγμα. Πρεπει να έχει μείνει κανένα χρονο στο κουτί, υπάρχει περιπτωση να έχει δημιουργηθεί πρόβλημα;

Current: Samsung Galaxy S9+ G965F/DS

Armory: Samsung Galaxy Note 3 N9005 | Samsung Galaxy S I9000 | HTC P3650 Touch Cruise | HTC V1240 [Qtek 8310]

καλησπερα.εκανα αναβαθμιση το zte blade και μετα οταν πηγα να το ενεργοποιησω ανοιξε αλλα διχνει οτι φορτονει κολλαει και ξεκιναει παλι απο την αρχη την διαδικασει φορτοσης.προσπαθω να το συνδεσω στο pc αλλα δεν μου το αναγνωριζει.παταω το κουμπι turn on και το κουμπι του ηχου και δεν μου κανει reboot.σασ παρακαλω πειτε μου οτιδιποτε προγραμματα η οποιαδηποτε λυσεις που θα μπορεσουν να με βοηθησουν.

δεν το χρησιμοποιω πια το κινητο,αλλα απο οσο θυμαμαι οταν μου ειχε κανει κατι παρομοιο ειχα κανει το εξης απλο.

μπηκα στο recovery(απο κλειστο,πατας power button και ταυτοχρονα volume down ή up,(δεν θυμαμαι,και τα 2?ενα απο τα δυο?δοκιμασε) , κανεις wipe (νομιζω εγω παντα τα εκανα ολα,αλλα δεν ειναι απαραίτητο,δεν θυμαμαι ποια θελει σιγουρα) ,μετα βγαλε την sd,και κανε βαλε χυμα την ρομ που θες,ξαναβαλε την στο κινητο,και απο recovery περνα την στο κινητο.

εγω αυτη την διαδικασια ακολουθουσα οταν περνουσα καποια ρομ,(λογικα και εσυ αυτην εκανες),αν απο οσο θυμαμαι μερικες φορες που ειχα παρομοιο προβλημα,εκανα ξανα την ιδια διαδικασια.

Γεια χαρά ξεθαψα ενα blade να το χαρισω στον πατερα μου που του κλεψανε το κινητό του. Το πρόβλημα μου είναι οτι ενω ανοίγει κανονικά (μπουταρει) όταν φτανει στην home screen δείχνει ιδιαίτερα δυσκοιλιο σαν η οθόνη να μην αντιλαμβάνεται το άγγιγμα. Πρεπει να έχει μείνει κανένα χρονο στο κουτί, υπάρχει περιπτωση να έχει δημιουργηθεί πρόβλημα;

επειδη ηταν φυλαγμενο θα εγινε δυσκοίλιο?δυσκολο.(να μην κραταει η μπαταρια,ισως :P) αν δεν εχεις κανει factory reset κανε ενα,αλλιως περνα και εσυ μια αλλη ρομ,μηπως φτιαξει.

Edited by leftko

επειδη ηταν φυλαγμενο θα εγινε δυσκοίλιο?δυσκολο.(να μην κραταει η μπαταρια,ισως :P) αν δεν εχεις κανει factory reset κανε ενα,αλλιως περνα και εσυ μια αλλη ρομ,μηπως φτιαξει.

Δεν ξέρω ρε ****το μου φαίνεται πολύ περίεργο...

Factory Reset έχω κάνει καμία αλλαγή... (φοράει stock rom)

Εντομεταξύ έχω διαβάσει πάρα πολλά σχετικά θέματα (zte blade touchscreen not working) κανένα όμως δεν δίνει λύση...

Armory: Samsung Galaxy Note 3 N9005 | Samsung Galaxy S I9000 | HTC P3650 Touch Cruise | HTC V1240 [Qtek 8310]

Μήπως είναι χωρίς sim? Βάλε μια sim και θα στρώσει, αν δεν έχεις βάλει (παραξενιά του blade)

the story of a ressurected blade!!!

>> soon to be released <<

Μήπως είναι χωρίς sim? Βάλε μια sim και θα στρώσει, αν δεν έχεις βάλει (παραξενιά του blade)

Έχω δοκιμάσει και με Sim και χωρίς Sim... τα ίδια...

Είχα διαβάσει ότι για να κάνεις το hard reset στο Blade πρέπει να βγάλεις την Sim

Επίσης κάπου διάβασα ότι αν έχεις πρόβλημα με το Touchscreen να το ανοίξεις/πατήσεις το power έχωντας πατημένο το volume up αλλά τίποτα, φόλα...

Keep searching...

• 1 month later...
καλησπερα.εκανα αναβαθμησει στο zte blade και οταν παει να ανοιξει διχνει οτι φορτωνει αλλα μενει εκει...reboot δεν κανει ουτε το αναγνωριζει το κινητο το pc...τι κανω???

• 11 months later...

Γεια σας, είμαι καινούργιο μέλος και γράφτηκα γιατί έχω ένα πρόβλημα με το νέο μου κινητό που δεν μπορώ να βρω πως να το διορθώσω.

Μου έκαναν δώρο τα Χριστούγεννα ένα κινητο ZTE Blade, πιο συγκεκριμένα το μοντέλο είναι το V.1.0.0 B01. Όταν έβγαλα την κάρτα sim απ' το παλιό κινητό μου και την έβαλα στο καινούργιο ενεργοποιήθηκε το internet αυτόματα με αποτέλεσμα καθημερινώς να μου έρχεται ένα προειδοποιητικό μήνυμα από την wind που μου λέει οτι χρεώθηκα με 1 ευρώ για υπηρεσίες διαδικτύου.

Η ερώτησή μου είναι πως γίνεται από τις ρυθμίσεις του κινητού να απενεργοποιήσω το internet. Δεν μιλάω για τα ασύρματα δίκτυα και το WiFi, αυτό το έχω βρει και απενεργοποιήσει ήδη απ' τις ρυθμίσεις, όμως το κινητό ανιχνεύει και ίντερνετ από τον πάροχό μου και δεν μπορώ να βρώ πουθενά όσο κι αν έψαξα πως το απενεργοποιώ αυτό από το κινητό μου! Συχνά εμφανίζεται ένα εικονίδιο που λέει 3G. Ευχαριστώ προκαταβολικά.

σε καποιο σημειο θα γράφει κινηση δεδομένων ή καπως έτσι. αυτό πρεπει να απενεργοποιησεις. ειναι λογικά στο "χρήση δεδομένων" όταν πατήσεις "περισσότερα" κατω απο το bluetooth αν δεν απατώμαι. σε ολα σχεδον τα android κινητά, εκει ειναι. μπορει να το λέει λίγο διαφορετικά αλλα πιστευω θα το βρεις.

Χμμμ λοιπόν διαπίστωσα το εξής. Κάτω από το bluetooth συγκεκριμένα λέει τα εξής:

Tethering και φορητό σημείο πρόσβασης.

Ρυθμίσεις VPN.

Δίκτυα κινητής τηλεφωνίας.

Αν επιλέξω το "Δίκτυα κινητής τηλεφωνίας" μέσα εκεί υπάρχουν οι επιλογές με τα δεδομένα, (ενεργοποίηση δεδομένων, περιαγωγή δεδομένων κτλ), βλέπω οτι τώρα είναι απενεργοποιημένο αυτό, για να ελέγξω αν όντως είναι πάτησα να μπει στο ίντερνετ και δεν μπαίνει, άρα είμαστε ΟΚ. Ελπίζω αύριο να μην μου έρθει πάλι μήνυμα για χρέωση γιατί μάλλον θα πρέπει να επικοινωνήσω με την wind. Ευχαριστώ για την βοήθεια πάντως.

Mε browser μπορει να μην μπαινεις αλλά μπορεί καποια εφαρμογη να προσπαθήσει να βγει στο ιντερνετ.Και εκει θα χρεωθεις.Ψαξε που εχει το apn που συνδέεται με την wind και αλλαξε το με κάτι άκυρο,πχ σβησε το gr στο τέλος.Μπορείς βεβαια να ενεργοποιήσεις το log & win 100ΜΒ και να ξενοιάζεις για 7 μέρες και να έχεις και ιντερνετ . :)

Το βρήκα αυτό που λες με το ΑΡΝ, είναι στα ονόματα σημείων πρόσβασης, στο ΑΡΝ έχει κάτι αστεράκια από κάτω για να μην φαίνεται κάτι, πάτησα να δω αν ανοίγει αυτό και φαίνεται πως δεν ανοίγει άρα δεν μπορώ να αλλάξω κάτι.

Tο πιο απλο ειναι , να κατεβασεις το κουρτινακι και να κλεισεις το mobile internet απο τα εικονιδια που βλεπεις πανω-πανω ...

Οπως ειπες επισης , κατω απο το bluetooth υπαρχει το "κινηση δεδομενων" , πας εκει και πανω δεξια το απενεργοποιεις.

Δες και τα screenshots , αν βοηθανε ..

Tο πιο απλο ειναι , να κατεβασεις το κουρτινακι και να κλεισεις το mobile internet απο τα εικονιδια που βλεπεις πανω-πανω ...

Οπως ειπες επισης , κατω απο το bluetooth υπαρχει το "κινηση δεδομενων" , πας εκει και πανω δεξια το απενεργοποιεις.

Δες και τα screenshots , αν βοηθανε ..

Αυτό με το εικονίδιο και το κουρτινάκι που λες μου το είπαν και κάποιοι γνωστοί μου όταν τους ρώτησα για το πρόβλημα, στο δικό μου κινητό όμως αν πατήσεις το εικονίδιο εκείνο δεν γίνεται τίποτα. Μου είπαν να πάω να αλλάξω κάρτα SIM γιατί αυτή που έχω είναι παλιά και να μεταφέρω στην καινούργια κάρτα το νούμερό μου, μάλλον δεν εμφανίζονται κάποιες νέες λειτουργίες του κινητού.

Στο μεταξύ αγόρασα πριν από λίγα μια κάρτα μνήμης SD, δεν ξέρω τι γίνεται αλλά δεν μπορώ να συνδέσω το τηλέφωνο με τον υπολογιστή μου μέσω USB, θέλω να μεταφέρω κάποια αρχεία από τον υπολογιστή μου στην κάρτα μνήμης του κινητού. Μήπως υπάρχει κανένα λογισμικό για να κάνω την δουλειά αυτή;

• 3 months later...
Καλησπέρα. Εδώ και ένα μήνα έχω στην κατοχή μου ένα μαμα zte blade vec 4g. Από χτές αντιμετωπίζω ένα πρόβλημα. Δεν φορτίζει. Αυτή την στιγμή έχει κλείσει από μπαταρία. Έχω δοκιμάσει και άλλους φορτιστές αλλά τίποτα. έχει αντιμετωπίσει κάποιος αυτό το πρόβλημα?? Edited by Pilioritis

• 2 weeks later...

Καλησπέρα έχω το blade g και το πρόβλημα μου είναι ότι όταν κάνω κλήση ή δέχομαι κλήση, η οθόνη μαυρίζει και δεν ακούω τίποτα (από την άλλη πλευρά με ακούνε), και μόνο όταν κλείσουν την γραμμή από την άλλη πλευρά επανέρχεται η οθόνη.

Τη να κάνω?

• 7 months later...

Καλησπέρα σε όλους σας. Τον Σεπτέμβρη αγόρασα ένα ολοκαίνουριο ZTE Blade V220. Πέρα τ' ότι έχω ακούσει αρκετά θετικά σχόλια για την εν λόγω φίρμα, το συγκεκριμένο μοντέλο έχει τις καλύτερες κριτικές.

Παρόλα αυτά όμως από την αρχή που αγόρασα το κινητό δεν μπορώ να εγκαταστήσω αρκετές εφαρμογές (κυρίως παιχνίδια) ανεξαρτήτου μεγέθους και μάλιστα εφαρμογές που έπαιζαν κανονικότατα και στο προηγούμενό μου smartphone που ήταν μια μπακατέλα της Samsung (Samsung Galaxy Ace 2). Μου βγαίνει το εξής μήνυμα όταν το download φτάνει στο 100% κι είναι έτοιμο να εγκατασταθεί:

http://s10.postimg.org/g3wwgj4hl/sfalma_se_zte_blade_v220.jpg

Aκολούθησα όλα τα βήματα της βοήθειας χωρίς αποτέλεσμα. Σημειωτέον έχω ελεύθερα πάνω από 3 GB στην μνήμη του κινητού και πάνω από 7GB στην εξωτερική κάρτα μνήμης. Και μιλάμε για παιχνίδια των 50 MB. Για κάποιο παράδοξο λόγω, παιχνίδια όπως το FIFA που είναι γύρω στο 1GB μπορεί να εγκατασταθεί μια χαρά.

Αυτό ήταν το πρώτο πρόβλημα που συνάντησα με το κινητό μου που ας το πούμε είναι και το πιο ασήμαντο. Στην συνέχεια είχα κι άλλα δύο προβλήμα που είναι και τα πιο εκνευριστικά:

- Αρκετές φορές η μπαταρία άρχιζε να αδειάζει πολύ γρήγορα ακόμα κι όταν η συσκευή ήταν σε αδράνεια (δηλαδή δεν το χρησιμοποιούσα και φυσικά είχα απενεργοποιημένο το wifi). Κι εφαρμογές τύπου Clean Master Phone Boost και Βattery Doctor δεν βοηθάνε την κατάσταση.

- Πολλές φορές όταν είχα την συσκευή σε αδράνεια, γίνοταν από μόνο του απενεργοποίηση ακόμα κι όταν θα είχα αρκετή μπαταρία.

Δοκίμασα Επαναφορά Εργοστασιακών Ρυθμίσεων μπας και λυνόταν η κατάσταση αλλά τσίφος. Έτσι έστειλα την συσκευή για service στην Procordia (που συνεργάζεται με την ελληνική αντιπροσωπεία της ZTE). Μετά την πρώτη φορά που το πήγα για service...κανένα αποτέλεσμα. Το έστειλα και δεύτερη φορά που κάνανε και αντικατάσταση μπαταρίας (ή πλακέτας, δεν θυμάμαι)...πάλι τίποτα. Και μάλιστα μου είπανε ότι τάχα δεν τους έσβησε ποτέ η συσκευή από μόνη της κι η μπαταρία άδειασε μετά μέρες. Και δεν είναι ότι του κάνανε επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων, format ή δεν ξέρω εγώ τι καθώς είχε ακόμα τις ρυθμίσεις και τις εφαρμογές που είχε ήδη η συσκευή όταν τους το άφησα για service (την πρώτη φορά είχανε κάνει επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων και αναβάθμιση νέου λογισμικού). Την τρίτη φορά που πήγα κάνανε αντικατάσταση συσκευής. Κι αυτή την φορά έκανα quick format στην εξωτερική κάρτα μνήμης επειδή μου λέγανε ότι δήθεν ότι αυτή πιθανώς προκαλεί τα προβλήματα αυτά. Τσίφος για άλλη μια φορά.

Το βρίσκω παράλογο να έχει τα ίδια προβλήματα και η νέα συσκευή. Μου φαίνεται ότι στο τέλος θα ζητήσω τα λεφτά μου πίσω για ν' αγοράσω smartphone από άλλη μάρκα. Υπάρχει αυτή η πιθανότητα; Aκόμα και για την αντικατάσταση της συσκευής χρειάστηκε να τους πιέσω προκειμένου να την κάνουν απευθείας χωρίς να χρειαστεί να περιμένω μέρες να πάρουν έγκριση από τα κεντρικά γραφεία της ZTE. Ήδη με ταλαιπωρήσαν αρκετά με τα πήγαινε-έλα για την επισκευή. Μπας και φταίει τίποτε άλλο για τα προβλήματα αυτά και στο service απλά δεν ξέρουν την τύφλα τους; Αν μην τι άλλο όταν παίρνω τηλέφωνο στα κεντρικά γραφεία της ZTE για να παραπονεθώ, ποτέ δεν το σηκώνουν, που υποτίθεται λειτουργούν από τις 9 το πρωί μέχρι 5 το απόγευμα. Και το ίδιο πρόβλημα είχε κι άλλη πελάτισσα που παραπονιόταν γι' αυτό.

• The title was changed to Συζητήσεις / Προβλήματα / Απορίες για τα ZTE Blade