Jump to content

ellias

Members
  • Δημοσιεύσεις

    22
  • Εγγραφή

  • Αξιολογήσεις

    0%

About ellias

  • Ημ. Γέννησης Μάρτιος 30

ellias's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

0

Φήμη

  1. Μίλησα και με την Wind, μου λένε πως μπορεί να πάρει την βεβαίωση τρίτος με εξουσιοδότηση. Βλέποντας και κάνοντας. Edit: Τελικά πήραμε σήμερα την βεβαίωση. Η βεβαίωση εκδίδεται άμεσα από κατάστημα της Wind.
  2. Ευχαριστώ. Τώρα το πρόσεξα αυτό, είχα κοιτάξει την σελίδα της Q.
  3. Ευχαριστώ για τις πληροφορίες. Αυτή την βεβαίωση μπορεί να την πάρει κάποιος τρίτος αντί εμένα αν του έχω κάνει εξουσιοδότηση ή θα αρνηθούν;
  4. Παιδιά το ίδιο πρόβλημα αντιμετωπίζω και εγώ με Q telecom! Πρέπει να πάω τελικά σε κατάστημα ή μπορώ να βγάλω άκρη και από την ιστοσελίδα της wind ως μητρικής;
  5. Έχω ένα καρτοκινητό από q telecom. Μου ζητήθηκε από τράπεζα αντίγραφο του λογαριασμού για να το δηλώσω στο ebanking και να το περάσουν στο σύστημα. Τους λέω πως το κινητό είναι με κάρτα και δεν έρχεται λογαριασμός. Μου λένε να απευθυνθώ στον πάροχό μου. Τους καλώ στα τηλέφωνα αλλά είναι συνεχώς σε αναμονή; Γνωρίζετε πως πρέπει να κινηθώ; Μπορώ να τους ζητήσω κάποιο αποδεικτικό πως είμαι συνδρομητής τους;
  6. Πως θα ξέρω αν έχουν και άλλοι στην περιοχή μου πομποδέκτες με ψηφιακά Modes? Κέντρο Αθήνας μένω. Πάντως, υπάρχουν πάρα πολλά είδη πομποδεκτών με διαφορετικές λειτουργίες, θέλει πολύ ψάξιμο να βρεις ένα που θα σε καλύπτει και θα είναι και σε προσιτή τιμή. Θα ήθελα να μου πεις και μια γνώμη για έναν άλλο πομποδέκτη που είδα, τον Kenwood TM-V71E, έχει παρόμοια χαρακτηριστικά με τους προηγούμενους χωρίς να είναι ψηφιακός, έχει λήψη μέχρι 1300MHz. Έχει κάποιο νόημα να μπορείς να ακούσεις μέχρι την συγκεκριμένη συχνότητα; Γενικά εκπέμπει κανείς ρ/σ εκεί; Χρειάζεσαι καμιά ειδική κεραία ή σε καλύπτει μια κλασσική για UHF/VHF ?
  7. Οκ. Τότε θα κοιτάξω για μηχανήματα UHF/VHF. Θέλω να μου πείτε μια γνώμη μεταξύ των YAESU FT-8900R, YAESU FTM-100DE και ICOM ID-5100, τα έχει δοκιμάσει κανένας;
  8. Το θέμα με το φορητό είναι οτι θα βρίσκεται και η κεραία μέσα στο σπίτι αφού προσαρμόζεται επάνω σε αυτό έτσι θα υπάρχει μειωμένη εμβέλεια, έχω διαβάσει οτι αν πας να συνδέσεις σε φορητό εξωτερική κεραία υπερφορτίζεται από άλλα σήματα και αυτό δημιουργεί περαιτέρω προβλήματα και στο σήμα και στο μηχάνημα. Στα 160μ βρίσκω πάρα πολλούς ραδιοφωνικούς σταθμούς, δεν ξέρω αν είναι πειρατικοί ή οχι. Στα 7.316 μιλάει κάποιος γερμανικά. Στα 7.472 μιλάνε είτε αραβικά είτε τούρκικα. Ναι φίλε μου το γνωρίζω οτι η νομοθεσία είναι υπέρ μου, αλλά το κακό είναι οτι σχεδόν σίγουρα θα έχουμε ιστορίες με δικαστήρια, είχαμε διάφορα προβλήματα και κόντρες από παλιά με ορισμένους στην πολυκατοικία στο παρελθόν και λύσαμε τις διαφορές μας δικαστικά, κερδίσαμε μεν το δικαστήριο για δύο διαφορετικές υποθέσεις αλλά οπως καταλαβαίνεις δεν θέλουμε πάλι να έχουμε ιστορίες και ειδικά οι γονείς μου που είδαν και αποδείδαν, αυτά συμβαίνουν αν τύχεις σε πολυκατοικίες με παράξενους ή που η πλειοψηφία είναι γερόντια συνταξιούχοι που δεν έχουν με τι να ασχοληθούνε και κοιτάνε τι κάνει ο γείτονας. Τέλος πάντων. Αυτό που θέλω να κάνω είναι να επικοινωνώ μόνο με Ελλάδα και γενικά να απολαμβάνω την επικοινωνία. Για την γέφυρα στάσιμων ρώτησα διότι είδα το εξής, το πρώτο yaesu 450 λέει για ενσωματωμένο antenna tuner αλλά δεν ξέρω αν σε αυτό συμπεριλαμβάνεται και η γέφυρα στάσιμων μέσα, ενώ στο δεύτερο δεν έχει. Ψάχνοντας σε ιστοσελίδες καταστημάτων του χώρου έχω βρει antenna tunners που έχουν και γέφυρα μαζί. Θα το ψάξω καλύτερα αυτό με τις ηλεκτρονικές ιστοσελίδες που ακούμε online να δω τι γίνεται. ----- προσθήκη μηνύματος 13 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου ----- Κατάφερα και έπιασα μια συνομιλία στο R1, μιλούσανε 2 άτομα και έλεγαν κάτι για μαστίχες χίου για καταγωγές για κάτι δικούς τους που εργάζονται στο δημόσιο, μάλλον γνωστοί ήταν, πλάκα είχε, νόμιζαν μάλλον οτι δεν ακούγονται απο άλλους στις 5 το πρωί!
  9. Ευχαριστώ που απάντησες. Δεν είχα ιδέα οτι μπορείς να μιλήσεις μέσω διαδικτύου, θα το κοιτάξω το echolink.org, είναι πολύ καλό οτι μπορώ να πάρω μια γεύση, έστω να ακούσω τι γίνεται στις ραδιοερασιτεχνικές συχνότητες. Στο θέμα της κεραίας δυστυχώς δεν είμαι και τόσο τυχερός, δεδομένου οτι στην πολυκατοικία έχουμε πρόβλημα με τους γείτονες, δεν παίζει να μας δώσουν άδεια να την τοποθετήσουμε στην ταράτσα και αν την βάλουμε έτσι θα μας την κατεβάσουν, στο παρελθόν μας έχουν κατεβάσει δορυφορική, οπότε προσανατολίζομαι να βάλω μια κάθετη κεραία στο μπαλκόνι, πιθανόν θα κοιτάξω αν μπορώ να βάλω κεραία αυτοκινήτου ο χώρος είναι περιορισμένος, θα την στερεώσω επάνω στα κάγκελα της βεράντας, ύψος το πολύ μέχρι 1.5μ..... είμαστε τρίτο όροφο και η πολυκατοικία έχει άλλο έναν όροφο από πάνω, το μόνο θετικό είναι οτι δεν βρισκόμαστε σε στενό δρόμο υπάρχει αρκετός χώρος μέχρι την απέναντι οικοδομική γραμμή και τα γύρω κτίρια. Για τα βραχέα σκεφτόμουν να αγοράσω το yaesu ft-450d, έχω βρει όμως ένα εναλλακτικό για VHF/UHF το yaesu FTM-400XDE. Βέβαια το δεύτερο είναι φθηνότερο αλλά από οτι βλέπω δεν έχει ενσωματωμένο antenna coupler το πρώτο έχει. Ένα άλλο πράγμα που θέλω να ξέρω είναι αν απαιτείται η γέφυρα στάσιμων στην περίπτωση που έχουμε το ενσωματωμένο coupler στο πρώτο μηχάνημα οπότε απαιτείται και γενικώς να έχουμε μια γέφυρα στάσιμων. Edit: Το echolink ζητάει να τους σκανάρω την άδεια, δεν πολυεμπιστεύομαι να στέλνω στοιχεία και έγγραφα έτσι από το διαδίκτυο. Πάντως, κατάφερα και βρήκα αυτό από έναν ραδιοερασιτέχνη, http://sv1rvl.ddns.net:8901/ Όσο και να πάλεψα να ψάξω και να βρω συνομιλίες, το μόνο που κατάφερα είναι να ακούσω κάτι περίεργα σαν τεχνιτούς θορύβους ή σφυρίγματα.
  10. Γεια σας, εδώ και κάτι μήνες έχω λάβει άδεια ραδιοερασιτέχνη. Διαβάζω αρκετά θέματα στο διαδύκτιο σχετικά με τον εξοπλισμό που θα πρέπει να πάρω ως αρχάριος. Θα ήθελα να μου πείτε συνοπτικά αν υπάρχει κάποιο όφελος του να έχω κάποιο φορητό VHF/UHF, προτιμώ περισσότερο να αγοράσω από τώρα κάποιον σταθερό πομποδέκτη βάσης στα HF μια και καλή. Υπάρχουν διαφορές στο τοπίο και γενικά στο τι θα ακούω αλλά και στην ποιότητα επικοινωνίας μεταξύ UHF/VHF και HF? Επίσης για να μπορώ να έχω επικοινωνία εντός Ελλάδας πόση ισχύς απαιτείται στο περίπου? Τα 5-10W των φορητών επαρκούν ή καλύτερα τα 50-100W του σταθερού? Μένω στο κέντρο της Αθήνας, αρκετά πυκνοκατοικημένο μέρος με πολλά εμπόδια στην διάδοση του ραδιοκύματος.
  11. Θέλω να αγοράσω ένα καλώδιο για μετατροπή σήματος από scart σε vga για να μπορώ να χρησιμοποιήσω ως τηλεόραση ένα crt monitor που έχω. Διαθέτω ήδη αποκωδικοποιητή που μετατρέπει το σήμα σε ψηφιακό. Θα ήθελα να μου πει κάποιος αν αυτό το καλώδιο λειτουργεί ή δεν θα κάνει δουλειά. http://www.cosmodata.gr/product/226733/ Για τον ήχο θα συνδέσω ηχεία με usb στον αποκωδικοποιητή.
  12. Κινέζικης παραγωγής κλιματιστικά από τις χειρότερες κινέζικες μάρκες, αυξημένες πιθανότητες για βλάβη και δεν υπάρχει αντιπρόσωπος. Αν θες ποιοτικές κινέζικες μάρκες κοίτα σε Haier Midea και Hisense.
  13. Απλά μην ασχολείσαι με αυτή την μάρκα, από τις χειρότερες.
×
×
  • Create New...