Jump to content

Είναι σωστή λύση η εφαρμογή τηλεπικοινωνιακού «Τειρεσία»;


energetic
 Κοινοποίηση

Είναι σωστή η λύση συγκρότησης τηλεπικοινωνιακού «Τειρεσία»;  

397 members have voted

  1. 1. Είναι σωστή η λύση συγκρότησης τηλεπικοινωνιακού «Τειρεσία»;

    • Ναί
      176
    • Όχι
      182
    • Δεν ξέρω / Δεν απαντώ
      39


Recommended Posts

Ενωοειτε ρε φιλε μια παρεα ειμαστε και αυτες οι κουβεντουλες(εστω και αν ανεβαινουν οι τονοι καποιες φορες) ειναι παντα φιλικες!

 

Για τους τζαμπατζηδες συμφωνω αλλα τι περιμενεις οταν τα πρωτα παραδειγματα αυτης της χωρας (πολιτίκοι) ειναι οι μεγαλυτεροι απο ολους να κανει ο λαος κατι διαφορετικο?

αυτο το παραδειγμα μας δεινουν και αυτο πρατουμε!

 

Πολύ σωστός, όταν ο πολιτικός δεν πληρώνει, γιατί να πληρώσει ο πολίτης??? Εγώ δέχομαι το ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ απο ένα φτωχό απο ένα κακκομοίρη απο ένα μεροκαματιάρη. ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΙ όμως το δεν πληρώνω απο έναν που τα έχει όλα και τα θέλει όλα τσάμπα. Οι εταιρίες φυσικά και ΔΕΝ είναι φιλανθρωπικά ιδρύματα, ούτε ο πελάτης όμως είναι ηλίθιος. Αξίζει στο παρόν θέμα να πούμε επιπλέον οτι είναι καιρός να αφήσουμε στην άκρη τα πολλά ψου ψου στο κινητό. Να βγούμε λίγο προς τα έξω να μιλάμε με κόσμο, να σταματίσουν οι σχέσεις εξ αποστάσεος ( που κοστίζουν ακριβά ), να σταματίσουν τα μηνύματα για να πάρουμε χρυσές συνδρομές και διαμαντάκια ( δεν ονομάζω ιστιότοπους καθώς ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΑΥΣΤΗΡΑ ) και να έχουμε το κινητό μας μόνο για τις ανάγκες μας. Δεν θα ήταν όμως άσχημο να καταργούταν το ειδικο τέλος. Το κινητό δεν είναι ούτε πολυτέλεια, ούτε παιχνίδι.

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 137
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Δεν είδα κανέναν να σχολιάζει αυτό που κατα ενα μεγάλο μέρος του είναι αλήθεια:

Ψήφισα ΟΧΙ. Ο τειρεσίας στις τηλεποικινωνίες δεν θα βοηθήσει καθόλου. Οι κακκοπληρωτές πελάτες που λένε μερικοί και οτι πρέπει να μάθουμε να πληρώνουμε, δεν είναι άτομα της φτωχής τάξης ούτε της μεσαίας. Είναι άτομα που είναι οικονομικά ευκατάστατα. Τα άτομα της φτωχής τάξης έχουν το πολύ ένα καρτοκινητό να κάνουν τη δουλειά τους. Και σιγά κάποιος χρωστάει δε πληρώνει και μπαίνει στον τηλεποικινωνιακό τειρεσία. ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΚΟΛΟ ΝΑ ΒΡΕΙ ΜΙΑ ΝΕΑ ΣΥΝΔΕΣΗ ΣΕ ΣΤΟΙΧΕΊΑ ΤΡΙΤΟΥ??? Είτε στη γυναίκα του είτε στη μάνα του είτε στον αδερφό του κλπ???? Και στην τελική χρωστάς, μπαίνεις στον τειρεσία, πέρνεις καρτοκινητό/α και όλα καλα.

 

με την διαφορά οτι θα πρόσθετα "ή συμβόλαιο με ακριβώς όσα χρειάζονται και μπορούν να πληρώσουν"

Όλοι λέτε, λέτε, λέτε... Ναι είμαστε φακελωμένοι σε 1000αδες πράγματα με 100άδες... Γιατι να φακελωθούμε κι άλλο; Όλα αυτά γίνονται "για τα μάτια του κόσμου", για να μην δώσουμε σημασία στα πιο σοβαρά. Εδώ ταιριάζει το "Για το καλό μου" του Μηλιώκα.

 

----

 

1. Πολύ σωστός, όταν ο πολιτικός δεν πληρώνει, γιατί να πληρώσει ο πολίτης??? Εγώ δέχομαι το ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ απο ένα φτωχό απο ένα κακκομοίρη απο ένα μεροκαματιάρη. ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΙ όμως το δεν πληρώνω απο έναν που τα έχει όλα και τα θέλει όλα τσάμπα. Οι εταιρίες φυσικά και ΔΕΝ είναι φιλανθρωπικά ιδρύματα, ούτε ο πελάτης όμως είναι ηλίθιος. Αξίζει στο παρόν θέμα να πούμε επιπλέον οτι είναι καιρός να αφήσουμε στην άκρη τα πολλά ψου ψου στο κινητό. Να βγούμε λίγο προς τα έξω να μιλάμε με κόσμο,2. να σταματίσουν οι σχέσεις εξ αποστάσεος ( που κοστίζουν ακριβά ), να σταματίσουν τα μηνύματα για να πάρουμε χρυσές συνδρομές και διαμαντάκια ( δεν ονομάζω ιστιότοπους καθώς ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΑΥΣΤΗΡΑ ) και να έχουμε το κινητό μας μόνο για τις ανάγκες μας.3. Δεν θα ήταν όμως άσχημο να καταργούταν το ειδικο τέλος. Το κινητό δεν είναι ούτε πολυτέλεια, ούτε παιχνίδι.

 

1. Αν και έχεις δίκιο σε αυτό που λες, δε συμφωνώ, γιατί μετα θα αρχίσουν αυτοί που τα έχουν όλα "Αυτός δεν πληρώνει, εγώ γιατι να πληρώσω;"

2. Δύσκολα :p

3. Κι αν όχι να καταργηθεί, τουλάχιστον ας μειωθεί.

 

---

 

Αν γίνει τελικα ο Τηλε-Τειρεσίας, δεν προκειται να αλλάξουν τα πραγματα προς το καλύτερο (τουλάχιστον για εμάς).

Και τέλος, έχω μια ένσταση: Δεν πρέπει να αλλαξει νοοτροπία ο Έλληνας... Ο τζαμπατζής πρέπει να αλλαξει μυαλά... Ο τζαμπατζής Έλληνας ξέρει τις ανάγκες του και κανονίζει σύμφωνα με αυτές, και οχι ανάλογα με την τσέπη του, και ευτυχώς αυτοί αποτελούν την μειοψηφία (και δυστυχώς μας έχουν πείσει το αντίθετο).

Ericsson PH388, Ericsson T29, Panasonic GD35, Panasonic GD87, Nokia 8210, Nokia 3210, Nokia 3310, Nokia 3410, Nokia 7250i, Nokia 6100, Nokia 6510, Nokia N-Gage, Mitsubishi M341i, Sharp GX-17, Nokia 6020, Nokia E50, Nokia 6120 Classic, Nokia 5800XM, Nokia N900, Huawei Ideos X5 Pro, Acer Liquid E2, Lenovo K3 Note, Xiaomi Mi A1, Nokia 7.2, Poco F3 and counting...

Link to comment
Share on other sites

orestes_amaliada και ros100 για επαναλαμβανόμενη αδυναμία συμμόρφωσης με τις προτροπές 2 Moderators, τα περίπου 4-5 διεγραμμένα posts με ύβρεις και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς που ΔΕΝ ταιριάζουν σε πολιτισμένες συζητήσεις και παρά τις συνεχείς τους παραινέσεις, λαμβάνετε από μία προειδοποίηση έκαστος (1/3).

 

Στις 3 θα σας απαγορευθεί η είσοδος στο Myphone.

 

Κάθε ανάλογο post αλλά και κάθε απάντηση σε αυτό θα διαγράφεται. Παρακαλώ συνεχίστε στο θέμα και μόνο, με κόσμιους χαρακτηρισμούς προς άλλα μέλη.

σε ποιο μηνυμα χρησιμοποιησα υβρεις; διαγραφηκε επειδη εγραψα με κεφαλαια,ελεος....

Link to comment
Share on other sites

Πληρωνω κανονικα τους λογαριασμους μου, κανω συμβολαιο με τις εταιρειες κινητης τηλεφωνιας, οι οποιες ανα πασα στιγμη, σε περιπτωση μη τακτοποιησης των οφειλων μου μπορουν να διακοψουν την παροχη Υπηρεσιων τους προς εμενα και με βαση τον Αστικο κωδικα να με πανε με αγωγη τους, στα δικαστηρια και να ασκησουν το νομιμο δικαιωμα τους οπως ο καθε Ελληνας πολιτης διεκδικοντας απο εμενα τα οφειλωμενα. Γιατι να υπαρχει για αυτους ενα εξτρα δικαιωμα να χρησιμοποιουν και ενα ακομη εργαλειο ,"τον τηρεσια" .Μ
Link to comment
Share on other sites

...

Για τους τζαμπατζηδες συμφωνω αλλα τι περιμενεις οταν τα πρωτα παραδειγματα αυτης της χωρας (πολιτίκοι) ειναι οι μεγαλυτεροι απο ολους να κανει ο λαος κατι διαφορετικο?

αυτο το παραδειγμα μας δεινουν και αυτο πρατουμε!

 

Αυτό που γράφεις είναι μετατόπιση ευθύνης προς αυτούς τους οποίους έχουν εκλέξει, κατά πάσα πιθανότητα, αυτοί που φωνάζουν για το "δικαίωμα" να μην έχουμε υποχρεώσεις (δεν απευθύνομαι προσωπικά προς εσένα).

Για να έχουμε όμως δικαίωμα να μιλάμε πρέπει να είμαστε σωστοί αναλαμβάνοντας τις δικές μας ευθύνες και υποχρεώσεις μας.

Εκτός αν θεωρούμε πως σε αυτό το ρημάδι που κατοικούμε και θέλει να λέγεται κράτος, έχουμε μόνο δικαιώματα και καμία υποχρέωση.

Ακόμα και το λάθος μας (π.χ. να επιλέξουμε ένα συμβόλαιο που δεν ήταν αυτό που είχαμε ανάγκη) είναι δικαίωμα, αρκεί μετά να μη ζητάμε να λύσουν άλλοι το πρόβλημα που μας δημιούργησε αυτό το λάθος.

 

Για να μην είμαι και εντελώς εκτός θέματος, λέω ότι είμαι εναντίον της εφαρμογής του Τειρεσία γενικά και αόριστα προς όλους όσους δε πληρώνουν.

Υπάρχει η δυνατότητα να ξεχωρίσουν οι εταιρείες ποιος είναι συστηματικά κακοπληρωτής και ποιος όχι και αναλόγως να πράξουν.

Link to comment
Share on other sites

Διάβασα πολλα και πραγματικά εκνευρίστηκα, "τζάμπα μαγκιες" "κακοπληρωτές" "δεν πληρώνω" και αλλα τετοια κουραφέξαλα.

οταν γράφεται σκέφτεστε η σας ξεφεύγουν?

δεν θα πω πολλά γτ θα με πείτε απατεώνα και τζαμπατζή...

όταν κάποιος κάνει συμβόλαιο για ενα χρόνο επειδη έχει μια δουλειά και πρέπει να μιλαει στο κινητό και ξέρει οτι θα παίρνει 1000 1200 ευρω οποτε μπορεί να πληρώσει 40-50 ευρω και ξαφνικά ερχετε αυτο το κ@#!$κρατος και μειώνει μισθούς, δίνει την δυνατότητα στις εταιρείες (που θέλουν τα λεφτά μας) να κάνουν νεες συμβάσεις η ακόμα χειρότερα να απολύσουν κοσμο και φίλος μας παραπάνω χάσει την δουλεια του ... τοτε τι κάνει? ξέρετε πολλές απο τις 3 εταιρείες που θα σου πουν , εντάξει αφου δεν μπορείς να πληρώσεις 40-50 ευρω ας μειώσουμε το πάγιο ή καντω καρτοσυμβολαιο ή καντω καρτοκινητο.... καμία όλες θα θέλουν να παραμείνεις στο πρόγραμμα που ειχες επιλέξει και μάλιστα για να το μειώσεις θα πρεπει να περασουν 5-6 μηνες = 240-300 ευρω που δεν τα έχεις.

τοτε γίνεσαι δλδ απατεώνας? ΤΙΛΕΤΕ ΡΕ? ΠΑΤΕ ΚΑΛΑ? ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΟΣΜΟΣ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΚΥΡΙΟΣ ΚΑΙ ΞΑΦΝΙΚΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΝΑ ΦΑΕΙ? μερικοί μιλάτε εκ του ασφαλούς, σαν του πολιτικούς μας (φτου λερωθηκα) που λένε "ναι ειναι δυσκολα για τον λαο αλλα πρεπει.... αυτοί τι κάνουν? ποιες θυσίες κάνανε ποτε για αυτόν τον τόπο? ολες οι μίζες ειναι ακομα στις τσεπες τους. είναι καιρος να δούμε τι πραγματικά γινετε στη χωρά που ζούμε και οχι στα πλαίσια του "εχω και πληρωνω" που καλα κανουν οσοι εχουν, να αποκαλούμε απατεώνες οικογενειάρχες που είχαν ενα μεροκάματο και το έχασαν.

αν θελουν να μην εχουν φέσια καλα θα κανουν να προσαρμόσουν τον τροπο λειτουργίας στο σήμερα.

δεν μπορει επειδή έκανε κάποιος αίτηση για ιντερνετ (οταν μπορούσε) να πρεπει να πληρώνει για 12 μήνες τα πάγια και μάλιστα να ειναι πολλές φορες και κομμένο και να του ζηταν να τα πληρώσει. πειτε μου εσεις οι φωστηρες οταν κοπεί το κινητό που έχει χ παγιο και ψ χρονο ομιλίας, γιατι ζητάνε να πληρωθεί ολο το πόσο μετα απο κάτι μίνες ενω ηταν κομμένο?

πείτε μου εσεις αν κάποιος άνεργος σήμερα που δεν μπορεσε να πληρώσει 2-3-4 λογ/μους αυριο βρει δουλειά και μπορεί να πληρώνει και χρειάζεται κινητο για να μιλαει (ας πουμε ειναι πωλητης) γτ να μην μπορει να κανει συμβόλαιο και να είναι στην μαυρη λιστα?

ας κοιταξουν λοιπόν να μειώσουν το κόστος χρίσης (οπως μειώνουν τους μισθους των υπαλλήλων τους) να μπορεί κάποιος που εχει πρόβλημα να κάνει (εστω προσωρινή ) διακοπή και μετα να δούμε πόσα οντως εχουν να μαζεύουν απο υπηρεσίες που παρείχαν και οχι απλα απο συμβόλαια που διακοπήκαν αλλα μέχρι τοτε χρέωναν πάγια.

Τα είπες όλα. Μα όλα!!!

Ο κόσμος περνάει δύσκολα, οι καιροί έχουν αλλάξει και καλό είναι να χαλαρώσουμε όλοι και να δούμε με λίγο περισσότερη κατανόηση κάποιες καταστάσεις.

Από τη μια μέρα στην άλλη μπορεί να βρεθείς κυριολεκτικα στο δρόμο.

 

Όποιος νομίζει ότι τα παραπάνω δεν τον αφορούν, να τον πληροφορήσω ότι αυτός δεν αφορά εμάς.

MyName: Γιάννης.

Samsung s22 ultra ~ Samsung Tab S7 ~ Dell XPS 9350

Link to comment
Share on other sites

Αρχικα σας αναφερω οτι πληρωνω κανονικα τους λογαριασμους μου και ειμαι κατοχος τηλεφωνικων γραμμων με συμβολαιο στις εταιρειες κινητης τηλεφωνιας. Οι εταιρειες αυτες με βαση το Εληνικο συνταγμα και τον Αστικο Κωδικα,μπορουν σε περιπτωση μη τακτοποιησης των οφειλων μου, να διακοψουν την παροχη Υπηρεσιων τους προς εμενα και να ασκησουν αγωγη τους προς εμενα, οδηγοντας με στα δικαστηρια διεκδικοντας τα οφειλωμενα, αλλα και τους νομιμους τοκους τους ,οπως αλωστε θα εκανε ο οποιοσδηποτε Ελληνας πολιτης σε οποιαδηποτε περιπτωση μη καταβολης οφειλης μου προς αυτον , π.χ μη καταβολη ενοικιου κατοικιας, μη πληρωμη παροχης Υπηρεσιας σε ηλεκτρολογο υδραυλικο κ.τ.λ. Με την λογικη δηλαδη αυτη θα πρεπει να υπαρχει τηρεσιας στου οφειλετες ενοικιων ,στους οφειλετες παροχης διαφορων υπηρεσιων ,στους οφειλετες καθε μορφης συναλαγης. Γιατι λοιπον θα πρεπει να υπαρχει τηρεσιας στους οφειλετες των παροχων κινητης τηλεφωνιας ,μηπως επειδη οι τελευταιοι θελουν να λειτουργουν στην αγορα με δυο μετρα και δυο σταθμα; Οχι κυριοι υπαρχει νομοθεσια την οποια μπορουν να αξιοποιησουν και να παρουν τα οφειλωμενα τους, επισης καθε εταιρεια απο αυτες τηρει ευλαβικα αρχειο πληρωμων και γνωριζει πολυ καλα τους οφειλετες , μπορει μαλιστα να συνεργαστει και με τις αλλες εταιρειες για να εχει πληρη εικονα των "κακοπληρωτων πελατων" και να προστατεψει τα συμφεροντα της. Τι ακριβως εξυπηρετει ο τηρεσιας ; Μηπως να πιστοποιησει τα χρεοι τριτων προς τις εταιρειες και οι τελευταιες να μην αποδοσουν το φορο που τους αναλογοι προς αυτους, για να βαλουν, ετσι χερι στα κρατικα ταμεια και να στρεψει το δημοσιο να διεκδικει τις οφειλες που φυσικα αφορουν μονο αυτους και τους πελατες τους (με το αναλογο κοστος για το Ελληνικο κρατος); Εφοσον κανουν συμβολαια ,ας διεκδικησουν δικαστικα τις οφειλες τους και να μην υποκεινουν τετοιου ειδους συζητησεις .Επιπλεον γιατι να πληρωνει το δημοσιο μια ακομη δημοσια αρχη ,αυτου του τυπου τον τηρεσια π.χ. Οχι στην αιχμαλωσια του κρατους απο τις μονοπωλιακες τακτικες των πολυεθνικων. Νομοι υπαρχουν, ας ασκησουν τα νομιμα δικαιωματα τους ως ισοτιμοι απεναντι στον οποιοδηποτε Ελληνα πολιτη ,οπως ρητα αναφερετε στο Συνταγμα της Ελλαδος.
Link to comment
Share on other sites

Οποιος εχει προβλημα και εχει αποληθει και ειναι σε μεγαλο παγιο που δεν μπορει να αλλαξει καλο θα ηταν να παρει την εταιρια του και να μαθει το ποσο που πρεπει να πληρωσει για να κατεβει παγιο. Συνηθως δεν τον καλουν να πληρωσει ολο το ποσο που του εχει μινει σαν αναποσβεστο αλλα μερος αυτου βαση της διαφορας του προγραμματος. Σε αυτη την περιπτωση και μακροπροθεσμα ο συνδρομητης ειναι οφελημενος απο το να μινει σε υψηλο παγιο για να μη δωσει καποιο ποσο μπροστα.

 

PS: Και εχουν δικοιο οι προηγουμενοι συμφορουμητες που λενε για τα δικαστηρια. ηδη χριαζεται 6 μηνες με 2 χρονια για να εκδηκαστει μια υποθεση απο τις πολλες αναβολες. θεωρω κατασπαταληση δημοσιου χρηματος να πηγαινει δικαστηκα καθε εταιρια χιλιαδες πελατες για μικροποσα, που βεβαια γινονται τεραστια τα διαφυγοντα κερδη και μετα ρωταμε γιατι απελησε Χ εργαζομενους καποια εταιρια.

Edited by Lied
Link to comment
Share on other sites

Οποιος εχει προβλημα και εχει αποληθει και ειναι σε μεγαλο παγιο που δεν μπορει να αλλαξει καλο θα ηταν να παρει την εταιρια του και να μαθει το ποσο που πρεπει να πληρωσει για να κατεβει παγιο. Συνηθως δεν τον καλουν να πληρωσει ολο το ποσο που του εχει μινει σαν αναποσβεστο αλλα μερος αυτου βαση της διαφορας του προγραμματος. Σε αυτη την περιπτωση και μακροπροθεσμα ο συνδρομητης ειναι οφελημενος απο το να μινει σε υψηλο παγιο για να μη δωσει καποιο ποσο μπροστα.

 

PS: Και εχουν δικοιο οι προηγουμενοι συμφορουμητες που λενε για τα δικαστηρια. ηδη χριαζεται 6 μηνες με 2 χρονια για να εκδηκαστει μια υποθεση απο τις πολλες αναβολες. θεωρω κατασπαταληση δημοσιου χρηματος να πηγαινει δικαστηκα καθε εταιρια χιλιαδες πελατες για μικροποσα, που βεβαια γινονται τεραστια τα διαφυγοντα κερδη και μετα ρωταμε γιατι απελησε Χ εργαζομενους καποια εταιρια.

Κανεις δεν υποχρεωνει την εταιρεια να κανει συμβολαια και μην ξεχναμε οτι η εταιρεια που λεμε οτι μπορει να απολυει εργαζομενους ,ειναι 100% κερδοφορα και ο μονος λογος για απολυσεις ειναι η αυξηση των κερδων της. Εκεινο που δεν θελουν οι εταιρειες αυτες ειναι να συμετεχουν στην κριση και θελουν μονο να αποφυγουν τις συνεπειες της. Δυστυχως μονοδρομος και για αυτους πρεπει να ειναι και η μειωση των κερδων τους και οχι οι απολυσεις .Δεν μπορει να μιλαμε και να λεμε οτι επειδη εχουν οφειλετες ,πρεπει να απολυουν, αλλα θα πρεπει να αποροφησουν και αυτοι ενα μεριδιο της κρισης με μαι ελαφρα μειωση της κερδοφοριας. Δεν μπορει ο Ελληνας που τωρα εχει εισοδημα μειωμενο κατα 20% να πληρωνει τιμολογια σαν εκεινα που ειχε πριν την μειωση, την κριση πρεπει να την μοιραστουν αναλογικα ολοι, και επιχειρησεις και εργαζομενοι ,δηλαδη ολοι οι παραγοντες τις αγορας. Οι απολυσεις δε, δεν σημαινουν και απαραιτητα οφελως της αγορας εν γενει καθως θα κινειται σαφως λιγοτερο χρημα, αυτο ειναι που εφερε και την υφεση στην Ελληνικη οικονομια. Γιατι οι εταιρειες θελουν και το σκυλο χορτατο και την πιτα γεματη. Οταν θα καταλαβουν και θα αναπροσαρμοσουν την πολιτικη τους απεναντι στον εργαζομενο-πελατη τους ,τοτε και μονο τοτε θα μπουμε στο δρομο αναπτυξης και εξοδου απο την κριση. Καμια σχεση δεν εχει φυσικα ο τηρεσιας με τις απολυσεις και τον εργαζομενο, καμια σχεση δεν εχει με το οφελος του καταναλωτη και της αγορας. Εξυπηρετει μονο τα μονοπωλεια........

Link to comment
Share on other sites

Τα είπες όλα. Μα όλα!!!

Ο κόσμος περνάει δύσκολα, οι καιροί έχουν αλλάξει και καλό είναι να χαλαρώσουμε όλοι και να δούμε με λίγο περισσότερη κατανόηση κάποιες καταστάσεις.

Από τη μια μέρα στην άλλη μπορεί να βρεθείς κυριολεκτικα στο δρόμο.

 

Όποιος νομίζει ότι τα παραπάνω δεν τον αφορούν, να τον πληροφορήσω ότι αυτός δεν αφορά εμάς.

 

Δηλ. μια και οι καιροί είναι δύσκολοι, να μιλάνε κάποιοι στο κινητό και να χρησιμοποιούν υπηρεσίες χωρίς να τις πληρώνουν;

Δεν είδα κάποιον να ψάχνει λύση τύπου να διακόψει το ακριβό συμβόλαιο επιστρέφοντας το αναπόσβεστο ποσό επιδότησης πχ με πώληση της συσκευής...

Μόνο ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΕΣ διαβάζω για να μην πληρώσει κάποιος...

Φυσικά υπάρχει κατανόηση για κάποιον που έχασε τη δουλειά του, ΕΦΟΣΟΝ όμως κάνει και αυτός μια προσπάθεια πχ να ζητήσει από την εταιρεία αλλαγή παγίου κτλ με τις λύσεις που περιγράφουμε παραπάνω... Γιατί μέχρι τώρα αυτό που καταλαβαίνω από όσους επικαλούνται τέτοιου τύπου επιχειρήματα είναι ότι ναι, βρέθηκε σε δύσκολη θέση, αλλά θα συνεχίσει να χρησιμοποιεί το κινητό και δεν θα πληρώνει... :X

"Διαφωνώ με αυτό που λες, αλλά θα υπερασπιστώ μέχρι θανάτου το δικαίωμά σου να το λες."

Βολταίρος

Link to comment
Share on other sites

Και να μην πληρώσεις δεν μπορείς να κάνεις μετά νέα σύνδεση. Αν το κάνεις και στις 3 εταιρίες μετά δεν θα μπορείς να πάρεις κινητό με σύνδεση στην Ελλάδα. Μου έτυχε να μου πουν από την cosmote ότι για να κάνω νέα σύνδεση έπρεπε να πληρώσω ένα χρέος.......12€ που είχα από ένα παλαιό συμβόλαιο στο οποίο ξέχασα να πληρώσω τον τελευταίο λογαριασμό
Link to comment
Share on other sites

Δηλ. μια και οι καιροί είναι δύσκολοι, να μιλάνε κάποιοι στο κινητό και να χρησιμοποιούν υπηρεσίες χωρίς να τις πληρώνουν;

Δεν είδα κάποιον να ψάχνει λύση τύπου να διακόψει το ακριβό συμβόλαιο επιστρέφοντας το αναπόσβεστο ποσό επιδότησης πχ με πώληση της συσκευής...

Μόνο ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΕΣ διαβάζω για να μην πληρώσει κάποιος...

Ακριβώς! Μια και οι καιροί είναι δύσκολοι, οι εταιρείες θα πρέπει να κάνουν μειώσεις στα πάγια τέλη, στις ειδικές χρεώσεις, να χαρίσουν ποσοστό των χρεών από ανείσπρακτους λογαριασμούς και γενικότερα να συμμετέχουν στο ρυθμό λιτότητας που επιβάλλεται σε όλους εμάς τους υπόλοιπους. Και οι συσκευές που δόθηκαν με τη μορφή επιδότησης στους καταναλωτές θα αποτελέσουν απλά μέρος της δωρεάς προς το καταναλωτικό κοινό.

Υπενθυμίζω ότι άλλο είναι το κοινωνικό σύνολο και άλλο το καταναλωτικό. Δεν προτείνω το "haircut" προς τις εταιρίες για κοινωνικούς λόγους. Στον ψυχρό κόσμο των επιχειρήσεων δεν υπάρχουν συναισθήματα. Υπάρχει όμως η λογική των αριθμών, το κέρδος της εταιρίας προέρχεται από τον τζίρο, τζίρος δεν υπάρχει όταν δεν υπάρχουν συναλλαγές. Η ύφεση δεν κάνει διακρίσεις.

Γράφουμε όσα ζούμε: www.pella24.gr
Link to comment
Share on other sites

Ακριβώς! Μια και οι καιροί είναι δύσκολοι, οι εταιρείες θα πρέπει να κάνουν μειώσεις στα πάγια τέλη, στις ειδικές χρεώσεις, να χαρίσουν ποσοστό των χρεών από ανείσπρακτους λογαριασμούς και γενικότερα να συμμετέχουν στο ρυθμό λιτότητας που επιβάλλεται σε όλους εμάς τους υπόλοιπους. Και οι συσκευές που δόθηκαν με τη μορφή επιδότησης στους καταναλωτές θα αποτελέσουν απλά μέρος της δωρεάς προς το καταναλωτικό κοινό.

Υπενθυμίζω ότι άλλο είναι το κοινωνικό σύνολο και άλλο το καταναλωτικό. Δεν προτείνω το "haircut" προς τις εταιρίες για κοινωνικούς λόγους. Στον ψυχρό κόσμο των επιχειρήσεων δεν υπάρχουν συναισθήματα. Υπάρχει όμως η λογική των αριθμών, το κέρδος της εταιρίας προέρχεται από τον τζίρο, τζίρος δεν υπάρχει όταν δεν υπάρχουν συναλλαγές. Η ύφεση δεν κάνει διακρίσεις.

 

Για τη μείωση των τιμών θα συμφωνήσω, όμως αυτή πρέπει να διεκδικηθεί μέσω της μη χρήσης των υπηρεσιών τους και όχι μέσω της χρήσης και μη πληρωμής το οποίο σε καθιστά κοινό απατεώνα...

Στα υπόλοιπα θα διαφωνήσω ΚΑΘΕΤΑ !!! ΓΙΑΤΙ να μειώσουν τα ποσά που χρωστάνε κάποιοι συνδρομητές; Έκαναν ή όχι χρήση των υπηρεσιών;;; Και ακόμα ΓΙΑΤΙ να τους ΧΑΡΙΣΟΥΝ τις συσκευές που πήραν με επιδότηση;;; Έτσι θα επιβραβευθεί η "μαγκιά" (μάλλον τσάμπα μαγκιά) του κάθε ελληνάρα που ήθελε το άι φον και το πήρε "δωρεάν" ή σχεδόν δωρεάν στο... απεριόριστα 5000 με πάγιο δυσθεώρητο !!!

Να μην χαριστεί τίποτα από τα ήδη χρωστούμενα!! Όσοι πληρώνουμε δηλαδή είμαστε μακάκες ;;; :X

"Διαφωνώ με αυτό που λες, αλλά θα υπερασπιστώ μέχρι θανάτου το δικαίωμά σου να το λες."

Βολταίρος

Link to comment
Share on other sites

Σ αυτην την χωρα μια ζωη μακακες ειμαστε που πληρωνουμε. Ειτε λεγεται λογαριασμος τηλεφωνου ή εφορια γιατι υπαρχουν παντα εξυπνο και με διαφορες δικαιολογιες δεν πληρωνουν ποτε. πχ.

Ελα μωρε, απο μενα περιμενει η κοσμοτε?

Ελα μωρε, απο μενα τον μικρο περιμενει το κρατος να φορολογησεις?

Ελα μωρε, επειδη δεν ζητησα αποδειξη εγω? Ας ζητανε οι υπολοιποι

Ελα μωρε, αν πληρωσω εφορια πρεπει να απολυσω υπαλληλο (κοινωνικη παροχη εταιρειων)

Οχι τωρα, απο παντα... παντα καποιος αλλος επρεπε να πληρωσει.

Τωρα με την κριση, εννοειται δεν πληρωνουμε, γιατι πολυ απλα, εχουμε κριση.

Γι αυτο φτασαμε εδω, γιατι ποτε κανεις δεν πληρωνει για τιποτα

μονο μερικοι μακακες...

Marketing δεν σημαινει διαφημιση :!:
Link to comment
Share on other sites

Δλδ για να καταλάβω. Κατηγορείτε αυτούς που δεν πληρώνουν και υποθετικά οι εταιρείες τα φορτώνουν στους καλοπληρωτές και βγάζετε τις εταιρείες λάδι; Δεν σας φαίνεται απαράδεκτο το γεγονός να ανεβαίνουν τα κοστολόγια και οι εταιρείες να διατηρούν τα υπέρογκα κέρδη τους από την τσέπη σας; Με συγχωρείτε αλλά αν είστε γνώστες αυτής της κατάστασης είστε μεγάλα θύματα. Αν γκρινιάζετε για τα μεγάλα κοστολόγια κόψτε κι εσείς τη χρήση του κινητού.
Evolution is the solution... :D
Link to comment
Share on other sites

Ακουσες κανεναν να γκρινιαζει για το κοστος?

Αν νομιζεις οτι οποιαδηποτε εταιρεια υπαρχει για σενα κ οχι για το κερδος, ζεις σε αλλον πλανητη. Βασικα αρχη που διδισκουν σ ολα τα πανεπιστημια του κοσμου. Μοναδικος λογος υπαρξης μιας επιχειρησης ειναι το κερδος. Σκοπος της η μεγιστοποιηση αυτου (με ολες τις νομικες κ ηθικες περιστολες). Κι εγω αν βρω εργοδοτη να μου δωσει 5000€ τον μηνα, θα του τα παρω φιλε, δεν θα του χαριστω καθολου.

Marketing δεν σημαινει διαφημιση :!:
Link to comment
Share on other sites

Το haircut στα υφιστάμενα δάνεια δεν είναι ριζοσπαστική πολιτική υπέρ των αδυνάτων, αλλά ένας τρόπος να εισπραχθούν ληξιπρόθεσμες οφειλές. Οι ίδιες οι τράπεζες προσφέρουν αυτή τη λύση στους "πελάτες" τους - κάτι θα ξέρουν παραπάνω.

Όποιος θέλει να είναι εντάξει στις υποχρεώσεις του δεν είναι ανοήτος ή "μακάκας".

Δεν ξέρω όμως αν μπορώ να πω το ίδιο για όσους νιώθουν έτσι, επειδή θα ήθελαν να μην έχουν ανταγωνιστές στην ανόητη επίδειξη πλούτου.

Οι οφειλές στο δημόσιο (φοροδιαφυγή, εισφοροδιαφυγή) είναι προφανώς διαφορετική κατάσταση από την αδυναμία πληρωμών προς ιδιώτες, ανεξάρτητα από αν είναι περιστασιακή ή συνήθης πρακτική κι αν γίνεται εσκεμμένα. Συνεπώς, πρέπει να αντιμετωπίζονται με διαφορετικό τρόπο αυτές οι περιπτώσεις.

Γράφουμε όσα ζούμε: www.pella24.gr
Link to comment
Share on other sites

Ακουσες κανεναν να γκρινιαζει για το κοστος?

Αν νομιζεις οτι οποιαδηποτε εταιρεια υπαρχει για σενα κ οχι για το κερδος, ζεις σε αλλον πλανητη. Βασικα αρχη που διδισκουν σ ολα τα πανεπιστημια του κοσμου. Μοναδικος λογος υπαρξης μιας επιχειρησης ειναι το κερδος. Σκοπος της η μεγιστοποιηση αυτου (με ολες τις νομικες κ ηθικες περιστολες). Κι εγω αν βρω εργοδοτη να μου δωσει 5000€ τον μηνα, θα του τα παρω φιλε, δεν θα του χαριστω καθολου.

 

Δεν ξερω αν ο Τειρεσιας στις τηλεπικοινωνιες ειναι σωστο μετρο νομικα, ομως καποτε σ αυτην την αμοιρα χωρα πρεπει να μαθουμε να πληρωνουμε.

Αν δουμε το Big Picture και υποθεσουμε οτι η Cosmote χανει 500 000 € τον χρονο απο κακοπληρωτες, τοτε αυτο το κοστος το επωμιζομαστε ολοι εμεις, με ακριβοτερα τιμολογια ή ακομα χειροτερα, με απολυσεις. Η μονη λυση ειναι ευνομια και αυτο πρεπει να προσπαθησουμε.

 

Εσύ ο ίδιος το έγραψες.

Evolution is the solution... :D
Link to comment
Share on other sites

Δεν ειναι το ιδιο. Προφανως δεν διευκρινισα τι εννοω. Αλλο πραγμα να λες, οτι γενικα θεωρω μια υπηρεσια ακριβη (αναφορικα με τι αραγε) κι αλλο να σου διατυπωνω μια λογικη πρακτικη εταιρειων να φορτωνουν στο προιον οποιοδηποτε εξοδο. Ειτε αυτο ειναι ενας επιπλεον φορος, ή παραπανω ΦΠΑ, παραπανω ΙΚΑ ή παραπανω τζαμπατζηδες ολα τα εξοδα παιρνανε στο προιον.

Χαρακτηριστικο παραδειγμα αυτου ειναι τα δανεια. Απο την μια βλεπεις τα στεγαστικα να εχουν 5% (ή και λιγοτερο τις καλες μερες) και τα καταναλωτικα 12% και πανω. Γιατι?

Πολυ απλα γιατι τα καταναλωτικα εχουν πιστολια πολλα σε αντιθεση με τα στεγαστικα που εχουν απειρως ελαχιστα (σου μιλαω σαν ειδικος).

 

@Varadero

Οταν εχεις μαθει στα Δεν Πληρωνω, δεν πληρωνεις ουτε φορους, ουτε ΙΚΑ, ουτε ΟΤΕ ουτε τιποτα. It's a way of living στην Ελλαδα

Marketing δεν σημαινει διαφημιση :!:
Link to comment
Share on other sites

Το haircut στα υφιστάμενα δάνεια δεν είναι ριζοσπαστική πολιτική υπέρ των αδυνάτων, αλλά ένας τρόπος να εισπραχθούν ληξιπρόθεσμες οφειλές. Οι ίδιες οι τράπεζες προσφέρουν αυτή τη λύση στους "πελάτες" τους - κάτι θα ξέρουν παραπάνω.

Όποιος θέλει να είναι εντάξει στις υποχρεώσεις του δεν είναι ανοήτος ή "μακάκας".

Δεν ξέρω όμως αν μπορώ να πω το ίδιο για όσους νιώθουν έτσι, επειδή θα ήθελαν να μην έχουν ανταγωνιστές στην ανόητη επίδειξη πλούτου.

Οι οφειλές στο δημόσιο (φοροδιαφυγή, εισφοροδιαφυγή) είναι προφανώς διαφορετική κατάσταση από την αδυναμία πληρωμών προς ιδιώτες, ανεξάρτητα από αν είναι περιστασιακή ή συνήθης πρακτική κι αν γίνεται εσκεμμένα. Συνεπώς, πρέπει να αντιμετωπίζονται με διαφορετικό τρόπο αυτές οι περιπτώσεις.

 

Δεν κατάλαβα γιατί πρέπει να επιβραβευθούν κάποιοι για την ασυνέπειά τους... Ούτε τους ανάγκασε κανείς να έχουν κινητό ή το πακέτο που διάλεξαν μόνοι τους...

Από την άλλη αυτός που είναι συνεπής προφανώς αισθάνεται αδικημένος όταν ακούει τέτοια επιχειρήματα. Διότι δεν πήρε κινητό των 500 ευρώ με επιδότηση στο απεριόριστα 5000 ούτε τρεις plasma τηλεοράσεις ούτε διακοποδάνειο οπότε δεν βλέπει κανένα λόγο να μην πληρώσει κάποιος για προϊόντα και υπηρεσίες που έχει ήδη πάρει/χρησιμοποιήσει, επικαλούμενος... την καλή θέληση της εταιρείας...

Πλην ΕΛΑΧΙΣΤΩΝ πραγματικά περιστάσεων, οι ίδιοι δεν θα πλήρωναν ούτε με χαμηλότερες τιμές ούτε με χαμηλότερη φορολογία. Είναι αυτοί που ζουν στην πλάτη μας και κάποια στιγμή, η οποία δεν απέχει πολύ, αυτό πρέπει να ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ, είτε τους αρέσει είτε όχι !!! :X

"Διαφωνώ με αυτό που λες, αλλά θα υπερασπιστώ μέχρι θανάτου το δικαίωμά σου να το λες."

Βολταίρος

Link to comment
Share on other sites

Δεν κατάλαβα γιατί πρέπει να επιβραβευθούν κάποιοι για την ασυνέπειά τους... Ούτε τους ανάγκασε κανείς να έχουν κινητό ή το πακέτο που διάλεξαν μόνοι τους...

Από την άλλη αυτός που είναι συνεπής προφανώς αισθάνεται αδικημένος όταν ακούει τέτοια επιχειρήματα. Διότι δεν πήρε κινητό των 500 ευρώ με επιδότηση στο απεριόριστα 5000 ούτε τρεις plasma τηλεοράσεις ούτε διακοποδάνειο οπότε δεν βλέπει κανένα λόγο να μην πληρώσει κάποιος για προϊόντα και υπηρεσίες που έχει ήδη πάρει/χρησιμοποιήσει, επικαλούμενος... την καλή θέληση της εταιρείας...

Πλην ΕΛΑΧΙΣΤΩΝ πραγματικά περιστάσεων, οι ίδιοι δεν θα πλήρωναν ούτε με χαμηλότερες τιμές ούτε με χαμηλότερη φορολογία. Είναι αυτοί που ζουν στην πλάτη μας και κάποια στιγμή, η οποία δεν απέχει πολύ, αυτό πρέπει να ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ, είτε τους αρέσει είτε όχι !!! :X

Φίλε μου, να ξεκαθαρίσω ότι δεν μιλάω για την περίπτωση αυτού που έχει πάρει διακοποδάνεια , που ζούσε παραπάνω από τις δυνατότητές του κλπ κλπ.

Μιλάω για αρκετό κόσμο που ενώ ήταν μια χαρά βολεμένος με τη δουλίτσα του, ξαφνικά βρέθηκε χωρίς δουλειά (και χωρίς προοπτική να ξαναβρεί δουλειά άμεσα) και έτσι από τη μια μέρα στην άλλη δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του.

Σε όλους μπορεί να συμβεί κάτι τέτοιο.

MyName: Γιάννης.

Samsung s22 ultra ~ Samsung Tab S7 ~ Dell XPS 9350

Link to comment
Share on other sites

Κανείς δεν αισθάνεται αδικημένος όταν βλέπει τους άλλους να χρωστούν, εκτός αν έχει λαμβάνειν ο ίδιος. Το να ζηλεύεις το χρεωκοπημένο γείτονα που τρώει το συσσίτιο της εκκλησίας δωρεάν, όταν εσύ πληρώνεις στα McDonalds είναι γελοίο.

Βέβαια μπορεί να σε ενοχλεί που ο γείτονας έχει κι αυτός iPhone, αλλά δε νομίζω ότι είναι αυτό το θέμα μας, έτσι; :)

 

Το εξαντλήσαμε το θέμα νομίζω.

Γράφουμε όσα ζούμε: www.pella24.gr
Link to comment
Share on other sites

Κανείς δεν αισθάνεται αδικημένος όταν βλέπει τους άλλους να χρωστούν, εκτός αν έχει λαμβάνειν ο ίδιος. Το να ζηλεύεις το χρεωκοπημένο γείτονα που τρώει το συσσίτιο της εκκλησίας δωρεάν, όταν εσύ πληρώνεις στα McDonalds είναι γελοίο.

Βέβαια μπορεί να σε ενοχλεί που ο γείτονας έχει κι αυτός iPhone, αλλά δε νομίζω ότι είναι αυτό το θέμα μας, έτσι; :)

 

Το εξαντλήσαμε το θέμα νομίζω.

 

Πλην ελαχίστων εξαιρέσεων που βρίσκονται πραγματικά σε ανάγκη, με εκνευρίζει η νοοτροπία και η πρακτική του "τσαμπατζή" ελληνάρα, ο οποίος αποτελεί ένα τεράστιο μέρος της κοινωνίας μας. Είναι αυτός που ανοίχτηκε παραπάνω απ'όσο έπρεπε με βάση τα έσοδά του και έκανε "μεγάλη ζωή" στο τσάμπα με δάνεια, στην οποία περιλαμβάνονται και τα κινητά. Μην μου πεις ότι έχω άδικο...

Μιλάω για όλους τους τσάμπα μάγκες του "δεν πληρώνω" και όχι για κάποιον ο οποίος βρέθηκε ξαφνικά σε δύσκολη θέση. Όπου βέβαια και αυτός πρέπει να δείξει ότι έχει καλή θέληση και όχι να χρησιμοποιεί υπηρεσίες χωρίς να πληρώνει.

Το τελικό συμπέρασμα όπως είπα και πιο πάνω είναι να μάθει ο απαράδεκτος, ατίθασος ελληνάρας να ζει με όσα βγάζει και ΟΧΙ με δανεικά... :X

"Διαφωνώ με αυτό που λες, αλλά θα υπερασπιστώ μέχρι θανάτου το δικαίωμά σου να το λες."

Βολταίρος

Link to comment
Share on other sites

Φίλε μου, να ξεκαθαρίσω ότι δεν μιλάω για την περίπτωση αυτού που έχει πάρει διακοποδάνεια , που ζούσε παραπάνω από τις δυνατότητές του κλπ κλπ.

Μιλάω για αρκετό κόσμο που ενώ ήταν μια χαρά βολεμένος με τη δουλίτσα του, ξαφνικά βρέθηκε χωρίς δουλειά (και χωρίς προοπτική να ξαναβρεί δουλειά άμεσα) και έτσι από τη μια μέρα στην άλλη δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του.

Σε όλους μπορεί να συμβεί κάτι τέτοιο.

 

Και σε ρωταω, καποιος που βρεθηκε σε δυσκολη στιγμη (σε ολους συμβαινει) και αφησε απληρωτους 2-3-5 λογαριασμους, γιατι θελει να ξανακανει συνδεση σε αλλη εταιρεια? Δεν μπορεις να πληρωσεις, οκ, αλλα γιατι βαρας πιστολι στον εναν και πας στον αλλον μετα? Γιατι προφανως η black list αυτον επηρεαζει.

Γιατι, το σωστο ειναι, δεν πληρωσα 5 λογαριασμους, αλλα τωρα που εστρωσα καποια πραγματα, πρωτα θα ξεπληρωσω τα χρωστουμενα και μετα παω για νεα συνδεση...

Marketing δεν σημαινει διαφημιση :!:
Link to comment
Share on other sites

Και σε ρωταω, καποιος που βρεθηκε σε δυσκολη στιγμη (σε ολους συμβαινει) και αφησε απληρωτους 2-3-5 λογαριασμους, γιατι θελει να ξανακανει συνδεση σε αλλη εταιρεια? Δεν μπορεις να πληρωσεις, οκ, αλλα γιατι βαρας πιστολι στον εναν και πας στον αλλον μετα? Γιατι προφανως η black list αυτον επηρεαζει.

Γιατι, το σωστο ειναι, δεν πληρωσα 5 λογαριασμους, αλλα τωρα που εστρωσα καποια πραγματα, πρωτα θα ξεπληρωσω τα χρωστουμενα και μετα παω για νεα συνδεση...

 

Γιατί μετά από κάποιο καιρό μπορεί να έχει βρεί δουλειά και να μπορεί να πληρώνει τους λογαριασμούς του. Αν όμως είναι σε κάποιον Τειρεσία, λόγω 2,3 απλήρωτων λογαρισμών, δεν θα μπορεί να κάνει νέα σύνδεση, όταν με το καλό θα έχει βρεί δουλειά...

Το θέμα για μένα είναι αλλού. Ο κανονικός Τειρεσίας έχει κάνει καλό στην αγορά? Στις τράπεζες μπορεί, στην αγορά όμως δεν νομίζω...

Εδώ υπάρχουν έμποροι που τους χρωστάν, έχουν επιταγές στα χέρια τους ακάλυπτες, αλλά δεν πάν να τις σφραγίσουν γιατί σου λένε: αν τις σφραγίζω, ο οφειλετης μου θα μπεί αυτόματα στον Τειρεσια. Αν μπεί στον Τειρεσία δεν θα μπορεί ξανά να πάρει δάνειο και είναι πλέον καταδικασμένος- μαζί με αυτόν και εγώ, που δεν θα πάρω τα λεφτά μου πίσω. Άστον λοιπόν, να μην μπεί στον Τειρεσία, μήπως πάρει κανένα δάνειο, ορθοποδήσει και πάρω και εγώ πίσω τα λεφτά μου κάποια στιγμή....

MyName: Γιάννης.

Samsung s22 ultra ~ Samsung Tab S7 ~ Dell XPS 9350

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

Ανακοινώσεις



×
×
  • Create New...