Jump to content

[Επίσημο] HTC Desire Μέρος ΙΙ

kollatos
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

μια αναζητηση στο market θα σε βοηθησει , ειναι πολυ ευκολο

Τι να γραψω στην αναζητηση; σορυ που γινομαι λιγακι κουραστικος αλλα ειμαι ασχετος.

Sent from my HTC Desire using Tapatalk

Να γελάτε ,....... γιατί είναι μεταδοτικό !!!!!!:lol:

• Απαντήσεις 5,1χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

• Administrators
επειδη ειμαι λιγοασχετοσ μπορειτε να μου πειτε τα πλεονεκτηματα του root

http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?t=306146#post3645021

και αν το κανω τια χανω ολα πο το κινητο καιαπο την καρτα μνημης?

Μόνο με root δεν χάνεις τίποτα.

μετα πρεπει να βαλω και καινουρια rom?

Δεν είναι υποχρεωτικό.

Modpic.gif

Ενα κολπακι που βρηκα στη leedroid αλλα τελικα ισχυει και στην cyanogenmod που δουλευω τωρα (οποτε και σε καθε aosp ή sense rom) για ποιοτικοτερες ελαφρως φωτο ειναι το ακολουθο. Να πω οτι απαιτει root (πιθανως και s-off αλλα για το δευτερο δεν ειμαι σιγουρος).

1. Ανοιγουμε με εναν explorer (εγω το εκανα με τον root explorer) το path /system/etc και βρισκουμε το αρχειο media_profiles.xml.

2. Ειτε το ανοιγουμε σε edit mode κατευθειαν απ τον root explorer ειτε το κανουμε copy σε ενα pc (και για λογους backup σε περιπτωση που παει κατι στραβα) και το ανοιγουμε με το notepad.

3. Βρισκουμε τη γραμμη <ImageEncoding quality="90" /> και αλλαζουμε το νουμερο σε 99. Αυτο εχει σαν αποτελεσμα η καθε φωτο που προκυπτει να εχει τη μικροτερη δυνατη συμπιεση jpeg οποτε και τη λιγοτερη δυνατη απωλεια πληροφοριας. Κατω απο αυτη τη γραμμη υπαρχουν κι αλλες δυο με νουμερα 80 και 70 που αντιστοιχουν στη μετρια και τη νορμαλ ποιοτητα. Προσωπικα τα αφησα ως ειχαν, αφου ετσι κι αλλιως μονο σε υψηλη ποιοτητα τραβαω παντα.

4. Το σωζουμε, κανουμε reboot το τηλεφωνο και ειμαστε οκ.

Να πω οτι δε πρεπει να περιμενουμε θαυματα, απλα σε τοπια που οι μακρυνες λεπτομερειες φαινονται θολες σαν μαζα, τωρα πρεπει να ξεχωριζουν πιο ανετα και ακομα καλυτερα αν ζουμαρουμε σε ποσοστο 150% στη φωτογραφια και πανω, θα φανει η διαφορά.

Ενα τεστ που μπορουμε να κανουμε να δουμε αν επιασε το τρικ, ειναι να τραβηξουμε μια φωτο πριν την αλλαγη και το μεγεθος αρχειου θα ειναι καπου 900kb ενω μετα το patch πρεπει να ειναι καπου στα 2 MB ισως και παραπανω κατα περιπτωσεις.

Εννοειται οτι εχουμε κανει ενα nandroid backup πριν την αλλαγη just in case. :p

σημερα με προβληματισαν τα παρακατω και ειπα να τα μοιραστω με το φορυμ:

οταν παιρνουμε το update OTA για το κινητο μας δεν ειναι σαν να βαζουμε νεα ρομ?

τοτε με τον ιδιο τροπο γιατι δεν μπορουμε να αναβαθμισουμε το κινητο μας με custom rom, και πρεπει να κανουμε ροοτ κλπ.?

επισης οταν κατεβαινει η αναβαθμιση στο κινητο μας που αποθηκευεται? δεν μπορω να χρησιμοποιησω αυτη για να επαναφερω το κινητο στην αρχικη του κατατασταση οταν θελησω να μην ειμαι ροοτ πια αντι να κατεβασω αυτες τις official??

οταν παιρνουμε το update OTA για το κινητο μας δεν ειναι σαν να βαζουμε νεα ρομ?

τοτε με τον ιδιο τροπο γιατι δεν μπορουμε να αναβαθμισουμε το κινητο μας με custom rom, και πρεπει να κανουμε ροοτ κλπ.?

επισης οταν κατεβαινει η αναβαθμιση στο κινητο μας που αποθηκευεται? δεν μπορω να χρησιμοποιησω αυτη για να επαναφερω το κινητο στην αρχικη του κατατασταση οταν θελησω να μην ειμαι ροοτ πια αντι να κατεβασω αυτες τις official??

Παιζει μια εφαρμογη rom manager που μπορεις να κανεις ota update ενω πολλες ρομ το γραφουν αν υποστηριζονται. Προσωπικα δεν το εχω κανει και δεν το εμπιστευομαι

μπορειτε να μου προτεινετε καπια custom rom

kai ap0που να την κατεβασω ..

τα ελληνικα χανονται αν βαλω custom rom

μπορειτε να μου προτεινετε καπια custom rom

kai ap0που να την κατεβασω ..

τα ελληνικα χανονται αν βαλω custom rom

Link στο xda. Ελληνικα εχουν οι περισσοτερες roms στο 100% τους με εξαιρεση καποιες, οπως η leedroid που ειναι εν μερει μεταφρασμενη στα μενου της. Τωρα για το ποια να βαλεις, ψαξε λιγο στο xda και δοκιμασε μερικες μεχρι να καταληξεις καπου. ;)

Ενα κολπακι που βρηκα στη leedroid αλλα τελικα ισχυει και στην cyanogenmod που δουλευω τωρα (οποτε και σε καθε aosp ή sense rom) για ποιοτικοτερες ελαφρως φωτο ειναι το ακολουθο. Να πω οτι απαιτει root (πιθανως και s-off αλλα για το δευτερο δεν ειμαι σιγουρος).

1. Ανοιγουμε με εναν explorer (εγω το εκανα με τον root explorer) το path /system/etc και βρισκουμε το αρχειο media_profiles.xml.

2. Ειτε το ανοιγουμε σε edit mode κατευθειαν απ τον root explorer ειτε το κανουμε copy σε ενα pc (και για λογους backup σε περιπτωση που παει κατι στραβα) και το ανοιγουμε με το notepad.

3. Βρισκουμε τη γραμμη <ImageEncoding quality="90" /> και αλλαζουμε το νουμερο σε 99. Αυτο εχει σαν αποτελεσμα η καθε φωτο που προκυπτει να εχει τη μικροτερη δυνατη συμπιεση jpeg οποτε και τη λιγοτερη δυνατη απωλεια πληροφοριας. Κατω απο αυτη τη γραμμη υπαρχουν κι αλλες δυο με νουμερα 80 και 70 που αντιστοιχουν στη μετρια και τη νορμαλ ποιοτητα. Προσωπικα τα αφησα ως ειχαν, αφου ετσι κι αλλιως μονο σε υψηλη ποιοτητα τραβαω παντα.

4. Το σωζουμε, κανουμε reboot το τηλεφωνο και ειμαστε οκ.

Να πω οτι δε πρεπει να περιμενουμε θαυματα, απλα σε τοπια που οι μακρυνες λεπτομερειες φαινονται θολες σαν μαζα, τωρα πρεπει να ξεχωριζουν πιο ανετα και ακομα καλυτερα αν ζουμαρουμε σε ποσοστο 150% στη φωτογραφια και πανω, θα φανει η διαφορά.

Ενα τεστ που μπορουμε να κανουμε να δουμε αν επιασε το τρικ, ειναι να τραβηξουμε μια φωτο πριν την αλλαγη και το μεγεθος αρχειου θα ειναι καπου 900kb ενω μετα το patch πρεπει να ειναι καπου στα 2 MB ισως και παραπανω κατα περιπτωσεις.

Εννοειται οτι εχουμε κανει ενα nandroid backup πριν την αλλαγη just in case. :p

Το δοκιμασα με insertcoin, ηδη ηταν αλλαγμενο στο 99, ενω οι αλλες δυο γραμμες που αναφερεις ηταν στο 90 και στο 80.....

θα βγει αναβαθμιση android 2.3?

υπαρχει custom rom 2.3?

Σύμφωνα μ' αυτό, θα βγει επίσημη GingerBread rom στα τέλη Ιουλίου.

Custom rom με GingerBread υπάρχουν (αν θυμάμαι καλά) από τα τέλη Νοεμβρίου, για το Desire. ;)

Smartphone: Samsung Galaxy A54 5G

Tablet: Samsung Galaxy Tab S7

Εδω υπαρχει καποιος να βοηθησει;

δεν ξερω που αποθηκεύεται στο κινήτο απλά για να περάσεις rom έχω την εντύπωση οτι πρεπει να είσαι root. εφόσον είσαι ροοτ δεν μπορείς να κάνεις ota update.

συνεπως αν θες να επαναφέρεις το κινητό, πρεπει να σβηστεί και το root οποτε δεν μπορείς να το χρησιμοποιήσεις.

αυτο ισχυει???

'Εχω το εξής πρόβλημα ... συνδέω το τηλέφωνο μου στο PC (USB storage) και μου βγάζει "Scan to fix κτλ" ή "Continue without scan". Ε λέω και εγώ ας κάνω scan ... κάνω και μετά δεν αναγνωρίζονταν με τίποτα η κάρτα από το κινητό :(. Την βγάζω, την βάζω σε ενα card reader, την έβλεπε κανονικά ... ε λέω κάτι θα φταίει στην ROM ... ανοίγω το recovery, to έβλεπε κανονικά το FAT32, κάνω και nandroid restore, το κάνει κανονικά ... ούτε μετά το restore μου την έβλεπε την κάρτα. Τελικά την ξαναφόρμαρα από την αρχή και στα δύο μέρη (fat & ext4) με gparted και τώρα παίζει.

Η κάρτα λέτε φταίει ή η ROM ή να έφταιγε το EASUS και ο τρόπος που την είχε φορμάρει?

One Plus 5T 6gb/64gb Stock Stable Oreo

'Εχω το εξής πρόβλημα ... συνδέω το τηλέφωνο μου στο PC (USB storage) και μου βγάζει "Scan to fix κτλ" ή "Continue without scan". Ε λέω και εγώ ας κάνω scan ... κάνω και μετά δεν αναγνωρίζονταν με τίποτα η κάρτα από το κινητό :(. Την βγάζω, την βάζω σε ενα card reader, την έβλεπε κανονικά ... ε λέω κάτι θα φταίει στην ROM ... ανοίγω το recovery, to έβλεπε κανονικά το FAT32, κάνω και nandroid restore, το κάνει κανονικά ... ούτε μετά το restore μου την έβλεπε την κάρτα. Τελικά την ξαναφόρμαρα από την αρχή και στα δύο μέρη (fat & ext4) με gparted και τώρα παίζει.

Η κάρτα λέτε φταίει ή η ROM ή να έφταιγε το EASUS και ο τρόπος που την είχε φορμάρει?

Ποτέ δεν κάνουμε scan to fix των Windows σε κάρτες κινητών, ψηφιακών φωτογραφικών κλπ που βγάζουν την προειδοποίηση γιατί τότε αχρηστεύονται...;)

Huawei P20 Pro

HTC 10 Glacier Silver

HTC One M7 Silver

HTC Desire

Ποτέ δεν κάνουμε scan to fix των Windows σε κάρτες κινητών, ψηφιακών φωτογραφικών κλπ που βγάζουν την προειδοποίηση γιατί τότε αχρηστεύονται...;)

+1 σε αυτο που λεει ο φιλος. Ακομα κλαιω κατι φωτο με τα ανηψια μου πριν κανα μηνα, που πηραν τη μορφη FILE000.CHK μετα το scandisk των windows. :cry: Απο τοτε αν υποψιαζομαι οτι τα φτηνει η καρτα και θελει check, την κανω ενα backup ολοκληρη και της τραβαω φορματ.

+1 σε αυτο που λεει ο φιλος. Ακομα κλαιω κατι φωτο με τα ανηψια μου πριν κανα μηνα, που πηραν τη μορφη FILE000.CHK μετα το scandisk των windows. :cry: Απο τοτε αν υποψιαζομαι οτι τα φτηνει η καρτα και θελει check, την κανω ενα backup ολοκληρη και της τραβαω φορματ.

Ομολογώ ότι αυτό δεν το ήξερα ... :(. Άρα για σήμερα μάθαμε τι πατάτα κάναμε και φορμάραμε και ξανασετάραμε επί 1.5 ώρα μετά το τηλέφωνο ...! Η ερώτηση είναι πια αν η κάρτα είναι της πλάκας και θα τα φτήσει ή όχι. Προς το παρόν δεν φαίνεται να έχει πρόβλημα, αλλά την βλέπω πολύ επίφοβη. Δεν ξαναπαίρνω τίποτα από ebay ... και ας την πήρα σχετικά ακριβά, θα τα κλάψω μου φαίνεται στο τέλος τα λεφτά μου ... :wacko:

Υ.Γ.: Και να φανταστείτε ότι κάνω και διδακτορικό πάνω σε θέματα memory reliability τρομάρα μου :p

One Plus 5T 6gb/64gb Stock Stable Oreo

Ομολογώ ότι αυτό δεν το ήξερα ... :(. Άρα για σήμερα μάθαμε τι πατάτα κάναμε και φορμάραμε και ξανασετάραμε επί 1.5 ώρα μετά το τηλέφωνο ...! Η ερώτηση είναι πια αν η κάρτα είναι της πλάκας και θα τα φτήσει ή όχι. Προς το παρόν δεν φαίνεται να έχει πρόβλημα, αλλά την βλέπω πολύ επίφοβη. Δεν ξαναπαίρνω τίποτα από ebay ... και ας την πήρα σχετικά ακριβά, θα τα κλάψω μου φαίνεται στο τέλος τα λεφτά μου ... :wacko:

Υ.Γ.: Και να φανταστείτε ότι κάνω και διδακτορικό πάνω σε θέματα memory reliability τρομάρα μου :p

Δεν κατάλαβα τίποτα (όχι μόνο από τα όσα γράφεις εσύ, γενικά από τη συζήτηση).

Τη δική μου κάρτα (ScanDisk 8Gb, class 6) την αγόρασα από το ΠΛΑΙΣΙΟ. Σχεδόν από την 1η μέρα που της έκανα partition, όποτε συνδέω το κινητό στο pc μού βγάζει το μήνυμα για Scan to Fix. Αυτό σημαίνει ότι η sdcard αρχίζει και τα 'φτήνει';

Το κάνει από την αρχή και ποτέ δεν πάτησα στο Scan, γιατί πίστευα ότι θα χρειαστεί ώρα και δεν θα βηθήσει και σε κάτι, σε μία καινούρια κάρτα.

Τη δική μου κάρτα (ScanDisk 8Gb, class 6) την αγόρασα από το ΠΛΑΙΣΙΟ. Σχεδόν από την 1η μέρα που της έκανα partition, όποτε συνδέω το κινητό στο pc μού βγάζει το μήνυμα για Scan to Fix. Αυτό σημαίνει ότι η sdcard αρχίζει και τα 'φτήνει';

Το κάνει από την αρχή και ποτέ δεν πάτησα στο Scan, γιατί πίστευα ότι θα χρειαστεί ώρα και δεν θα βηθήσει και σε κάτι, σε μία καινούρια κάρτα.

ειναι τιποτα κολλητικο αυτο...??? γιατι κ εμενα ξεκινησε με το ipod, τωρα κανει το κινητο κ το στικακι.... να ξεκινησω back up σε ολα δηλαλη....????

Phone 6s

iPhone 6 iPhone 5s iPhone 5

HTC Sensation S-Off

ειδα οτι εχεις την cool sensation

εχεις καποιο απο τα παρακατω προβληματα που αναφερονται στο site?

laggy video recording, 12-14 wifi CH issue

και μια ακομη ερωτηση

κατεβασα την official ruu για το κινητο μου που ειναι σε exe και ειναι 168 ΜΒ, την οποια την τρεχω απο τον Η/Υ και ολα επιστρεφουν οπως ηταν εργοστασιακα. ειδα οτι υπαρχουν 2 εκδοσεις :

RUU_Bravo_Froyo_HTC_WWE_2.29.405.5_Radio_32.49.00.32U_5.11.05.27_release_159811_signed.exe και

RUU_Bravo_Froyo_HTC_WWE_2.29.405.2_Radio_32.49.00.32U_5.11.05.27_release_151783_signed.exe

Ποιες ειναι οι διαφορες τους?

Επισης κατεβασα την ΟΤΑ update που ειναι σε zip αρχειο και πολυ μικροτερο (OTA_Bravo_Froyo_HTC_WWE_2.29.405.5-2.29.405.2_releasedauhl6jhok5cmdm6.zip στα 5 ΜΒ)

ειναι το ιδιο με το αλλο? και πως το βαζω στο τηλεφωνο?

και τελος, σορυ για το μεγαλο μηνυμα-απλα θελω να μαθω, γιατι η ruu λεει bravo και οχι desire?

@ emm_stra

Το laggy video recording όντως ισχύει, αλλά δεν με πείραξε μιας και υπήρχε και στην RCMix S (και δεν τραβάω και τόσο συχνά videos). Απ' ότι κατάλαβα υπάρχει κάποιο θέμα με το recording σε όλες τις GingerBread rom (σε κάποιες περισσότερο) και θα λυθεί μόλις δοθεί από την HTC η επίσημη 2.3.

Για το Wi-Fi δεν το έχω δοκιμάσει, το δικό μου modem παίζει στο channel1 και σε όσα έχω δοκιμάσει να συνδεθώ δεν είχα πρόβλημα, αλλά όλοι το αναφέρουν οπότε σίγουρα ισχύει.

Αν ενδιαφέρεσαι, απ' ότι φαίνεται δεν θα υπάρξει έκδοση με fix για τα προβλήματα, μιας και ο Coolexe ετοιμάζει rom με Sense 3.0 από το HTC MyTouch 4g, το οποίο λόγω του ότι είναι σε hardware ποιο κοντινό στου Desire απ' ότι το Sensation, η χρήση και η αίσθηση είναι πολύ ποιο ομαλή. ;)

Εν αναμονή λοιπόν.

Όσον αφορά τα υπόλοιπα που ρωτάς για τα RUU δεν μπορώ να σε βοηθήσω. Δεν το έχω δοκιμάσω ποτέ, και εύχομαι να μη χρειαστεί ποτέ. :lol:

Πάντως... το Desire λέγεται και Bravo. Δεν ξέρω αν είναι κάποια ονομασία που έχει κάπου αλλού (πχ. Αμερική), αλλά μιλάμε για την ίδια συσκευή.

Καλησπέρα..Καινούριος με το Desire και οι απορίες ειναι πολλές!Αλλά η βασική μου είναι η εξής:

To κινητό το φορτίζω όταν τελειώσει η μπαταρία του και κλειστό!Το άφησα γύρω στο 10ωρο αλλά το led δεν γίνεται ποτέ πράσινο.Έχω κάνει ήδη 4-5 φορτίσεις,αφήνοντας το διάφορες ώρες να φορτίζει,αλλά το led πράσινο δεν έγινε!Κάποια βοήθεια μήπως?

Καλησπέρα..Καινούριος με το Desire και οι απορίες ειναι πολλές!Αλλά η βασική μου είναι η εξής:

To κινητό το φορτίζω όταν τελειώσει η μπαταρία του και κλειστό!Το άφησα γύρω στο 10ωρο αλλά το led δεν γίνεται ποτέ πράσινο.Έχω κάνει ήδη 4-5 φορτίσεις,αφήνοντας το διάφορες ώρες να φορτίζει,αλλά το led πράσινο δεν έγινε!Κάποια βοήθεια μήπως?

με usb ή στην πριζα; αστο και ανοιχτο να δεις. δεν κερδιζεις κατι αν ειναι κλειστο παντως. κερδιζεις αν το ξεφορτιζεις(<20%) και το φορτιζεις πληρως(100%)

Καλησπέρα. Ηθελα να ρωτήσω αν γνωρίζει κανείς που και αν υπάρχει ρύθμιση για auto-answer σε bluetooth. Το ρωτάω γιατί αγόρασα προχτες ένα Bluetooth stereo Turbo-x A2DP από το πλαίσιο και κάποιες φορές αποφασίζει και απαντάει μόνο του τις κλήσεις χωρίς να κάνω τίποτα εγώ. Με το προηγούμενο bluetooth i-tech που είχα δεν το είχε κάνει αυτό, και θέλω δω αν είναι πρόβλημα του bluetooth που εχει A2DP ή είναι κάποια ρύθμιση. Ευχαριστώ

με usb ή στην πριζα; αστο και ανοιχτο να δεις. δεν κερδιζεις κατι αν ειναι κλειστο παντως. κερδιζεις αν το ξεφορτιζεις(<20%) και το φορτιζεις πληρως(100%)

Το φορτιζω στην πρίζα.Θα το δοκιμάσω ανοιχτο και θα δω..Ευχαριστώ